Tannane voelt zich miskend na werelddoelpunt: ‘Dat wordt nooit gezegd’

Dinsdag, 2 maart 2021 om 23:36Jeroen van Poppel

Oussama Tannane speelde dinsdagavond een doorslaggevende rol voor Vitesse in de gewonnen halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen VVV-Venlo (2-0). De aanvallende middenvelder gaf eerst een ragfijne voorzet op Armando Broja en schoot de bal daarna fenomenaal in de kruising. Na afloop geeft Tannane aan zich in Nederland nogal eens miskend te voelen. "Als iemand anders die goal maakt die ik vandaag maak, dan wordt het veel groter gemaakt dan als ik die bal zo in de kruising schiet", zegt hij tegenover ESPN.

"Of ik me soms tekort gedaan voel? Ja, zeker. Het is altijd mijn verleden wat erbij wordt gehaald, dat vind ik zo jammer", vervolgt Tannane. "Dan denk ik: ik heb me zo verbeterd. Ik ben zo rustig geworden, maar dat wordt nooit gezegd. Er hoeft alleen iets kleins te gebeuren en er wordt weer gezegd: 'Het is weer Tannane van vroeger.' Ik vind het heel jammer dat niet wordt gezien hoe ik ben veranderd, hoe ik ook op het veld ben."

Voor Tannane voelde het bevrijdend zijn schot in de 85ste minuut schitterend in de kruising vloog. "Ik heb de laatste wedstrijden steeds op de paal en lat lopen schieten. Gelukkig dit keer vliegt hij de kruising in. Dat is natuurlijk een heerlijk gevoel. Hij vliegt eerst naar binnen en dan naar buiten, dus ik raak hem een beetje met mijn buitenkant." Tannane had het lastig met de mandekking van VVV. "Het was een zware pot, ook voor mij. Ik heb spelers die overal meerennen waar ik ben, dat is niet leuk voetballen. Als ik naar rechts loop lopen ze mee, als ik naar links loop, lopen ze ook mee. Ik heb ook gezegd tegen onze jongens: 'Ik ga expres naar rechts of links lopen, dan komt er ruimte in het midden, dan kunnen jullie daar gebruik van maken.'"

Tannane leed liefst 28 keer balverlies tegen VVV, maar vindt dat dat bij zijn spel hoort. "Ik wil gewoon mijn creativiteit gebruiken. Ik weet dat ik creatief ben, ik wil jongens één-op-één voor de goal zetten. Dat lukt niet altijd. Ik leg heel veel risico in mijn spel, dat maakt mij juist zo goed. Natuurlijk raak ik veel ballen kwijt, maar het kan zijn dat de laatste twee ballen goed zijn en we met 2-0 winnen." Vitesse staat in de finale tegen de winnaar van het treffen tussen sc Heerenveen en Ajax. Tannane heeft een duidelijke voorkeur voor Ajax. "Natuurlijk. Ik ben een echte Amsterdammer. Ik ben daar opgegroeid. Hoe mooi is om te winnen van je eigen stad? Dat is het mooiste."Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door misseva88)

Kerel, je bent ook zo wisselvallig als wat.. Ene wedstrijd dol je psv, week erop krijg je een rode kaart wegens 2 domme acties.. Lekker weer die slachtofferrol in, speel eerst eens een seizoen constant, schiet er 10 in met 8 assists en kom dan weer piepen..

2 maart 2021 om 23:49

Je snapt z'n woorden verkeerd. Het gaat niet om zijn rendement op het veld, hij heeft het over zijn gedrag op en naast het veld. Daar heeft hij ook gewoon stappen in gemaakt.

2 maart 2021 om 23:55

Als hij het elke keer zelf blijft benoemen, dan houd hij het ook zelf in stand.

2 maart 2021 om 23:58

'elke keer'? Waar heb je het over?

2 maart 2021 om 23:59

Op het veld was het dit jaar anders wel weer 6 gele kaarten en een rode in 24 wedstrijden. Dat is veel te veel voor een aanvallende speler. Zo rustig is hij dus niet geworden.

3 maart 2021 om 00:03

Dat is natuurlijk een onnozele manier om iemands gedrag te beoordelen, Speedy. Hij kreeg vanavond ook een gele kaart voor een overtreding waar hij te laat in een duel kwam en op de voet van een tegenstander ging staan. Dat staat los van slecht gedrag. Het is wel gewoon voetbal.

3 maart 2021 om 05:30

Vlak voor de 1-0 was er een duel wat de hoekschop opleverde. Meneer zat na het duel te zeuren als of er een overtreding op hem werd gemaakt. Hij piept en licht en klaagt nog te veel in de wedstrijd.

3 maart 2021 om 07:17

In het begin van het seizoen speelde die jongen enorm goed en kreeg hij heel erg veel aandacht. Terecht! Maar de afgelopen weken laat hij het niet zien en dan stelt hij zich nu enorm aan als hij weer belangrijk is. Zo jammer dat hij denkt dit nodig te hebben.

3 maart 2021 om 07:27

Wat is dat toch, als tadic het doet is het winnaarsmentaliteit, maar bij anderen is het vervelend. Tanane was echt een lastig ventje voorheen maar is volwassener geworden. Zo lastig is dat niet om toe te geven. maar zoals met alles, het negatieve wint van het geen wat wel goed gaat. Zo jammer.

3 maart 2021 om 07:50

Misschien omdat de dingen die ze op en buiten het veld doen totaal niet vergelijkbaar zijn? Die Tadic-hetze ook echt... pfffff.

3 maart 2021 om 08:52

Klopt en had ook deze wedstrijd tegen vvv een gele kaart waar voor je ook rood had kunnen trekken. En dat op de tegenstanders helft aan de zijkant waar het niet gevaarlijk is. Als dat eruit gaat bij hem en zijn energie stopt in zijn voetbalt stopt zal hij nog een stap kunnen maken.

3 maart 2021 om 10:06

Hij stond in het begin van de competitie nog een scheidsrechter uit te kafferen voor van alles en nog wat. Weet dus niet of die wel zo rustig is

3 maart 2021 om 11:25

@jbdeiman, wees gerust, in mijn omgeving vind iedereen zonder Ajax-bril in ieder geval Tadic ook echt enorm vervelend Maar inderdaad, is het voor je eigen club dan is het winnaarsmentaliteit, is het voor de tegenstander dan is het vervelend. Zo vond Zlatan (volgens mij) van Bommel een verschrikkelijk irritante speler, maar hij wilde hem wel in zijn team.

3 maart 2021 om 06:18

Je zou voor de grap eens de interviews van zowel Tannane als Bazoer moeten zien toen ze net aangekondigd werden als nieuwe aanwinsten voor vorig seizoen. Zal vast nog wel ergens op de website van Vites staan. Dat zijn toch wel typerende interviews. Vooral de schuld bij (ex-)clubs leggen. Talent wat niet herkend wordt, dat soort onzin. Had er weinig hoop in, maar valt me alles mee dit jaar. Blijkbaar hebben deze jongens een trainer nodig die ze ruimte geeft en dan betalen ze dat toch terug. Iets met intrinsieke motivatie en een stukje bewijsdrang en erkenning. Denk dat we vooral een compliment moeten geven aan trainer Letsch. Itt de trainer van PSV wel een Duitse gentleman, die wel de spelers op de juiste plek zet.

3 maart 2021 om 07:52

Tot je ze twee keer op de bank zet of kritiek geeft. Daarom is dit hun plafond en niet een top 4 club.

3 maart 2021 om 08:38

@vtotheb " niet een top 4 club." Deze jongens kunnen moeiteloos mee met AZ en Feyenoord hoor. Heel misschien Bazoer ook bij Psv. Tamanne is verder sws beter dan eenheidsworsten Thomas en Mauro. Dus bij selectie zou kunnen (als iedereen fit is dan legt hij natuurlijk af tegen Madueke, Gakpo, Gotze, Zahavi).

3 maart 2021 om 10:10

Ik denk dat we de afgelopen dagen wel gezien hebben dat je bij clubs als PSV en Ajax ook een goede mentaliteit nodig heb. Zie tannane niet slagen daar

Tsja zoveel risico nemen maakt je niet goed maar een risico voor je ploeg. Ziyech had daar ook lange tijd een handje van maar die is uiteindelijk van een goede eredivisie speler naar een goede CL speler gegroeid door te leren wanneer je wel en niet zulke risico's kunt nemen. Ik vind het overigens vreemd dat iemand die zichzelf al zo goed vind zo op zoek is naar bevestiging en erkenning.

Het is lastig om je imago te veranderen, vaak kijken mensen niet verder dan een eerste indruk. Ik vind zowel Tannane als Bazoer een erg positieve indruk maken dit seizoen. In interviews zijn ze ook prettig om naar te luisteren. Het heeft even geduurd maar het is goed om te zien dat deze jongen volwassen is geworden en rust in zijn hoofd lijkt te hebben.

2 maart 2021 om 23:59

Het is nog dit seizoen geweest dat hij zo tekeer ging bij ADO-uit. Ik bedoel, ik geloof best dat hij ook ouder en wijzer wordt, maar ik ben bang dat hij een wat langere periode zonder opspraak nodig heeft om zijn imago definitief om te draaien.

3 maart 2021 om 00:04

zoveel was er toen ook weer niet aan de hand. als Tadic zo reageert zeggen mensen dat is de passie van zijn afkomst en dan is het professioneel en houdt hij de boel scherp. als Tannane het dit seizoen een keer incidenteel doet heet het opeens een slechte mentaliteit

3 maart 2021 om 00:10

Zo veel was daar niet aan de hand. Wat ik wel interessant vind is dat Tannane een schorsing riskeerde voor die uitbarsting, maar die is er nooit geweest. Die scheidsrechter mocht de week er op ook weer lekker in de Keukenkampioen Divisie fluiten. Tannane zei al dat de scheids iets tegen hem zei en ik ben toch geneigd dat te geloven als je die twee zaken mee neemt.
Los daarvan bewijs je nu precies het punt dat Tannane maakte in dat interview. "er hoeft alleen iets kleins te gebeuren en er wordt weer gezegd: 'het is weer Tannane van vroeger.'" Precies datgene doe je hier, Psvfan700. Het valt hartstikke mee dit seizoen.

3 maart 2021 om 01:11

Psvfan700, ik zou toch nog even dat moment terugkijken als ik jou was, want die scheidsrechter zat er wel erg hijgerig bovenop om Tannane een kaart te geven. De zogenaamde 'uitbarsting' waarbij Tannane een paar keer 'clown' riep, kwam ook pas nadat hij al zijn tweede geel had ontvangen. Verder zouden veel mensen beter eerst het interview kunnen bekijken voordat ze beginnen met typen, want Tannane heeft het puur over de beeldvorming die omtrent hem is ontstaan wat hem nog steeds achtervolgd terwijl hij nagenoeg niks meer doet. Ik vind het ook persoonlijk een beetje sneu dat hij hierbij ook aangeeft dat hij daarom graag een stap naar het buitenland maakt omdat hij er gewoon een beetje klaar mee is (en dan waarschijnlijk met een schone lei wil beginnen). Wat een topmanier van de Nederlandse pers om een van de smaakmakers van je competitie weg te jagen puur op basis van gedrag uit het verleden wat je maar blijft oprakelen om de meest vergezochte verbanden te zoeken met een wegwerpgebaar of opmerking uit de huidige tijd. Uiteindelijk heb je met Tannane gewoon een leuke speler waarvoor je naar het stadion komt, waar je je soms heerlijk aan kan irriteren omdat hij tien ballen op solo-tour gaat en verspeeld, maar uiteindelijk ook alles in de wedstrijd stopt om deze te winnen. Hierbij snap ik soms Tannane's irritatie ook wel, want wat Kees Kwakman ook al meermaals heeft vermeld op Twitter, om welke reden dan ook is het schopseizoen op Bazoer en Tannane altijd geopend en krijgen tegenstanders hier maar zelden kaarten voor, maar mocht een van beiden een overtreding terugmaken dan is het vaak meteen raak.

3 maart 2021 om 01:22

@Japie: Want iedereen vindt Tadic zo'n fijne vent? Zijn ook enkel wat Ajacieden die dat gedrag goedpraten. Tannane heeft zich in het verleden misdragen en zal daardoor sneller een stempel krijgen. Dat is gewoon zo en daar zal hij mee moeten leren leven. Zo heel vreemd of zielig is dat echt niet hoor.

3 maart 2021 om 08:48

@japie, hoe kan je nou zeggen dat niemand er bij Tadic over valt. Volgens mij spreekt half voetballend Nederland zich over zijn streken uit. Ajax-fans blijven hem wel verdedigen ja. En verder is het beperkt vergelijkbaar wat ze doen en bereikt hebben.

3 maart 2021 om 06:31

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Getuige het paard uit het spreekwoord is dat al jaren zo.

3 maart 2021 om 08:15

Haha fantastisch verwoord! Zit zoveel waarheid in. Hij moet veel stoïcijnser worden en gewoon doorgaan zoals hij bezig is. De waardering is al enorm voor zijn voetballende inbreng, het hele plaatje komt vanzelf als hij de weg volgt die hij in heeft gezet. Stiekem vindt iedereen die emotie bij hem toch gewoon prachtig?

Ach hij voelt zich miskend das ook wat. Nou hier heb je een sticker van iemand die morgen weer naar kantoor mag. Hoop dat het helpt....

Slachtoffertje toch. Misschien had je je wat vaker goed moeten gedragen. Verontwaardiging om niks, wees blij met de goal en de winst.

Tanane slaat hier de spijker op zn kop! Door zijn verleden wacht men eerder op een mogelijke nieuwe misstap dan dat wij zn positieve ontwikkeling toejuichen. Vond hem erg goed en duidelijk overkomen in dit interview. Helaas gaat men lekker op l'enfant terrible types. De kranten houden nu eenmaal van sensatie. Dit geldt trouwens ook voor de meeste reacties hieronder en boven. Ik vraag me dan echt af of zij het interview hebben gezien of gewoon reageren om het reageren.

3 maart 2021 om 01:00

Heb jij het interview wel gezien vraag ik me af? "als iemand anders die goal maakt die ik vandaag maak, dan wordt het veel groter gemaakt dan als ik die bal zo in de kruising schiet", zegt hij tegenover Espn. Ik heb nog nooit zulke onzin gehoord.

Even een overzichtje van de vier sites die ik heb bezocht:

VI: Wereldgoal Tannane
VZ: Wereldgoal Tannane
AD: Wondertreffer Tannae
Telegraaf: Fraaie treffers Broja en Tannane

3 maart 2021 om 01:17

Spijker op de kop? Geloof je echt dat iemand anders meer credits krijgt voor een mooie goal? Wat een calimero gelul. Wat veel belangrijker is, is in welke setting en tegen welke club je een mooi doelpunt maakt. Deze keer doet hij het in de halve finale van de beker, dus zal best wel breed uitgemeten worden. Dat zijn verleden er snel bij wordt gehaald klopt trouwens wel, maar daarin is hij niet bepaald uniek. Jeugdzonden blijven mensen wel vaker achtervolgen, deal with it.

3 maart 2021 om 07:20

Als hij het laat zien krijgt hij ook gewoon de positieve aandacht zoals ieder ander. Begin van het seizoen werd hij overladen met complimenten.

Wat een gejank zeg. Hij speelt op zijn 26ste niet voor niets bij Vitesse in plaats van een topclub. En dat ligt niet alleen aan zijn imago, maar ook aan zijn rendement. En wat betreft dat mentale aspect... Dan kun je wel mauwen over dat je zoveel gegroeid bent, maar als je zo erg bezig bent met een zogenaamd gebrek aan respect dan ben je er nog lang niet. Wel een prachtig doelpunt trouwens.

Wat een kinderachtig mannetje is het ook. Precies de reden waarom ze zijn verleden er nog steeds bij halen. Heeft ook dit seizoen voldoende wedstrijden gespeeld waarin die helemaal niets liet zien en rondliep met uiterst vervelende uitstraling.

Tannane is dit seizoen echt goed geworden. Het is bijna elke week genieten. 2e seizoenshelft is het wat minder ( ofja, de resultaten blijven uit). Wat ie in mijn ogen dit seizoen nog kan verbeteren is minder vaak vanuit kansloze positie op doel poffen, zeker in wedstrijden waar het niet lekker loopt. Maar aan deze man hebben we dit seizoen al een hoop plezier gehad.

Nou nou Tannane, 5 doelpunten in 21 competitiewedstrijden, mag het even? Als je er eens een keer eentje in schiet staat niet direct de hele wereld te juichen. Met zo'n vrije rol als hij heeft had hij zeker op het dubbele aantal doelpunten moeten zitten. Als je het even vergelijkt met Klaassen, die heeft 8 goals in 19 wedstrijden, of Gã¶tze, ook 5 doelpunten, maar slechts 10 wedstrijden gespeeld. Als Tannane een heel seizoen constant presteert en er gewoon elke 2 wedstrijden eentje in schiet, dan heb je zo de publieke opinie om. Maar tot die tijd, niet lopen huilen dat je zo miskend word.

3 maart 2021 om 11:46

Maat, je vergelijkt nu gewoon Vitesse met Ajax en PSV. Doe normaal.

3 maart 2021 om 12:33

Nee, ik vergelijk een paar middenvelders met elkaar. Klaassen en Gotze zijn een paar van de betere middenvelders uit de ED. Tannane wil daar heel graag bij horen, maar dan moet hij ook zo presteren.5 doelpunten in 21 wedstrijden terwijl je zo'n ontzettend vrije rol hebt op het middenveld is niet heel erg veel. Klaassen moet veel meer verdedigend werk verrichten, maar toch heeft hij in minder wedstrijden meer goals gemaakt.

Typisch weer zo' n voetballer met een verkeerd karakter, clubs staan dus terecht niet in de rij voor hem. Als je je netjes gedraagd had hij veel verder kunnen komen.

Ja hoor, het is heel normaal dat je de scheids "clown" toe roept. En 6 gele en een rode kaart in een half seizoen is ook normaal. Maar ja, het zegt ook iets over de supporters als we dat goed praten. Dan zal deze jongen nooit veranderen; hij zal altijd verongelijkt blijven en de oorzaken van zijn gedrag bij anderen zoeken.

Tja we hebben ook pruts journalisten die liever oude lijken uit de sloot trekken dan daadwerkelijk met iets bezig zijn in het hier en nu. Het is een trekje wat bij veel journalisten herkenbaar is. Tanane moet zich er minder van aantrekken maar ik begrijp hem wel dat als Tadic zo'n goal maakt dan staat ie op de voorpagina van iedere krant en Tanane zal ongetwijfeld niet eens besproken worden in de kranten. Ligt ook aan mijn club Vitesse die ook een slecht imago heeft en daardoor minder aan bod komt.

Heb dit interview gisteravond zitten kijken. Maar wat irriteerde ik mij ook aan met name Jan Joost van Gangelen en in mindere mate ook aan Ronald de Boer. Wat een stelletje kontenkruipers zijn dat zeg. Tannane moet niet zo zeuren over dat hij miskend wordt. Ik hoor in elk voetbalpraatprogramma dat ze het een fantastische voetballer vinden. Dat hij samen met Bazoer de lijnen uitzetten elke wedstrijd. Alles draait om die 2. En ja, in sommige gevallen zal je verleden er bij worden gehaald. Zorg er dan voor dat dat niet meer nodig is, want die imago heb je nou eenmaal opgebouwd. Voor de rest een geweldige voetballer die zeker met de juiste mentaliteit in de top van NL mee zou kunnen.

Ik hoor al het hele jaar niks dan lof over Tannane, Bazoer en de trainer. Hij krijgt ook alle kans om uit te blinken dankzij de trainer. Wees eens een keer dankbaar. Respect en lof krijgt hij genoeg. Bovendien moet je daar niet om vragen, maar dat verdienen door wat je laat zien op het veld. Als hij dit bij Real of Barca ook laat zien, pas dan zullen we je als Messi of Cristiano behandelen. En tot die tijd zal Tannane ondanks alle lof het gevoel hebben dat de hele wereld tegen hem is, zelfs als dat niet zo is.

Heerlijke speler Tannane tenminste nog wat gif in z'n lijf, hadden maar meer spelers dat in zich,de meeste houden zich liever bezig met zit m'n haar nog wel goed...

Heerlijke speler Tannane tenminste nog wat gif in z'n lijf, hadden maar meer spelers dat in zich,de meeste houden zich liever bezig met zit m'n haar nog wel goed...

Dit soort interviews tonen toch eigenlijk aan dat Tannane nog geen steek is veranderd? Emotionele jongen, bij vlagen een geniale voetballer. Maar de absolute top is voor hem niet weggelegd, daarvoor moet je constant presteren.

ach gossie, valt me mee dat ie niet over respect begint.
Wat een gezeur toch. Om zulke waardering moet je niet vragen, dat moet je verdienen.

En de analisten en journalisten moeten toch iets te zeuren hebben.

Zorg dat je waardering krijgt van de mensen die dicht bij je staan, wat maakt de rest dan toch uit.

Tannane moet niet in de slachtofferrol gaan. Hij begon heel goed en gedreven aan het seizoen, maar de laatste maanden is het allemaal minder succesvol bij hem. En dan treft hij het ook niet dat de aanvallers weinig met zijn ballen doet of hem niet begrijpen. Gisteren dat doelpunt was werelds. Ik heb al vaker gezegd, dat hij wellicht van de 10 positie af moet en naar een soort zwervende rol als rechtsbuiten (a la Robben/ziyech). Daar is hij op z'n best en dan kan Bazoer ook beter doorkomen.

Ach Tannane, tis me toch wat zeg! Kom op nou, er wordt toch wel regelmatig benadrukt hoe belangrijk je bent voor dit Vitesse, dat je het momenteel heel goed doet en samen met Bazoer dat elftal draagt. Mensen zouden voor jou naar het stadion komen, mits het weer zou mogen natuurlijk en je maakt dit seizoen de ene schitterende goal na de andere. Inderdaad je bent ooit niet makkelijk geweest, maar het nu wederom zelf benoemen rakelt dat alleen maar extra op. Wat is dat toch met die jongens van dezelfde afkomst die altijd maar zo nadrukkelijk opzoek zijn naar bevestiging? Ze hebben toch echt die fluwelen handschoentjes nodig, want anders heb je er niets aan. Een combinatie van een trainer die daarmee om kan gaan en een oudere, rustigere Tannane zorgen gewoon voor een uitstekende speler die eigenlijk bij een Eredivisie topclub zou moeten spelen.

Prachtige goal, jammer dat hij zelf zo om complimenten bedelt. Gedrag dat (ook buiten het voetbal) het resultaat is van een egocentrische samenleving, waarin eigen kwaliteiten overschat en eigen tekortkomingen onderschat worden en waarin iedereen bij voorbaat "respect" wil, in de zin van ontzag, privileges of zelfs nederigheid. Bescheidenheid siert de mens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

11 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 25 7 8 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
2018/2019 FC Utrecht 15 1 3 0
2017/2018 Saint-Étienne II 2 4 0 0
2017/2018 Las Palmas 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Theo Janssen slaat ESPN af en hoopt dronken bij Studio Voetbal te zitten

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt zondag met bovenmatige interesse gevolgd door Theo Janssen. De oud-middenvelder stond bij beide clubs onder contract en is als jeugdtrainer nog altijd werkzaam bij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren