‘Als Ajax hem écht wil houden, dan kunnen ze hem natuurlijk houden’

Zaterdag, 27 februari 2021 om 07:50Yanick Vos

Brian Brobbey maakt volgens Valentijn Driessen een goede kans om eerste spits te worden bij RB Leipzig, de club die naar verluidt serieus geïnteresseerd in hem is. De talentvolle spits heeft aangegeven dat hij zijn aflopende contract bij Ajax niet verlengt, als is clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf van mening dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een poging moet ondernemen om hem langer in de Johan Cruijff ArenA te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door medellin)

Huh wat lees ik nu, verlengt Brobbey niet?

27 februari 2021 om 09:13

Jawel hoor, kwestie van tijd

27 februari 2021 om 11:06

Ja Hansie ? Zelfs al bied Ajax hem 2 miljoen per jaar, dan nog acht ik ze kansloos. Een Leipzig kan hem eenvoudig 5-10 miljoen aan tekengeld bieden en dan nog een mooi salaris. Iets waar Ajax niet in mee zal gaan, anders krijg je in de toekomst vaker dit soort taferelen.

27 februari 2021 om 11:09

Dit doet me een beetje aan de situatie Donnarumma denken van een paar jaar terug. Het zou me echt niet verbazen als ie verlengt.

27 februari 2021 om 11:22

@nl_ mordic
Kan je nog serieuzer uitleggen dat hij niet bijtekent😂?
On: Hij en vooral Raiola hebben nooit de intentie gehad voor Ajax bij te tekenen. Alles draait om geld bij ze. Wanneer Haller niet was gehaald, had hij ook niet bijgetekend.

27 februari 2021 om 11:33

Hansje, want jij hebt met Brobbey gesproken? Als ik Brobbey nu zie, begrijp ik totaal niet hoe het mogelijk is dat Traoré de voorkeur kreeg. Misschien was dat belangrijker dan de komst van Haller

27 februari 2021 om 11:38

Traoré heb ik nog nooit veel ingezien. Maar dat moet Brobbey ook zien dat hij daar de strijd wel van wint in korte tijd

27 februari 2021 om 11:45

Ah die fiets, sorry dacht dat je serieus was.

27 februari 2021 om 14:18

Nee hoor, was gewoon een geintje als vervolg op het vraagteken van Mulenga

Ben benieuwd of hij het wel gaat redden bij bv Leipzig. Nu speelt hij bij Ajax in zijn vertrouwde systeem waarmee hij ook is "opgegroeid", het zogenaamde Ajax dna. Dat zie je vaak terug bij jonge spelers en daardoor kunnen ze vaak goed mee bij het eerste. Ben benieuwd of hij dit gaat laten zien in Duitsland. Is toch wel even anders..

27 februari 2021 om 08:57

Er broeit iets in het kamp Brobbey. als ik lees dat Leipzig in beeld is,dan weet je genoeg. Brobbey gaat een megatransfer maken naar een absolute EuropeseTopclub. Dit is z'n laatste seizoen bij Ajax,helaas.

27 februari 2021 om 10:40

Dat zou zo dom zijn. Bij een absolute topclub moet je binnenkomen met een flinke reputatie en transfersom achter je naam. Niet als gratis pick-up. Tenzij je een waanzinnig talent bent, van de mondiale buitencategorie, maar de Europese top 10 legt in principe lachend 50-70 miljoen neer voor de aanvalsleider, en vaak nog wel meer. Wat gaat een Brobbey daar nou doen? Hij kan ook niet echt aan de zijkant spelen. Hij moet vlieguren maken, nog sterker worden, slimmer, 20+ goals per jaar maken een paar jaar lang, en dan wordt ie een keer interessant voor de echte top. Hij kan toch niet serieus denken dat ie kans maakt op een basisplek bij een top 10 club?

Brobbey is denk ik het probleem niet... maar die pizzabakker ziet waarschijnlijk weer dollars in de ogen. Denk wel dat er iets veranderd de afgelopen maand. Een maand geleden leek hij nog te concurreren met traore en Danilo. Nu is hij achter haller gewoon nummer 2 in de rij.

27 februari 2021 om 08:21

Hij had inmiddels gewoom eerste spits kunnen zijn... ajax is bijna een jaar bezig geweest met verlengen.. als raiola en hij minder getreuzel en twijfel hadden getoont haf ajax geen reden gehad/gezien om hem voor de leeuwen te gooien zoals ze bij Traore ook deden.. Door zijn twijfel en vertrek hunter en blessure Traore kozen ze voor haller..

27 februari 2021 om 09:02

Als Brobbey wil blijven dan blijft hij gewoon hoor. Je doet net of Raiola bepaalt waar Brobbey heen gaat. Dat doet hij nog altijd zelf.

27 februari 2021 om 09:16

Ik zeg toch ook Hij en Raiola. De twijfel zal van beiden komen, niet alleen Raiola, anders had het niet zolang geduurd allemaal en had hij zich veel vaker uitgesproken dat hij wilt blijven en het goedkomt

27 februari 2021 om 10:16

Pure aannames. Een speler kan prima zijn eigen weg bepalen. Je zet alle spelers weg alsof ze een iq van een visstick hebben en zich door Raiola laten manipuleren.

27 februari 2021 om 10:18

Maar Raiola kan er wel grote invloed op hebben. Hij kan hem aanpraten dat de bod die Ajax doet niet goed genoeg is, ze hem niet genoeg waarderen etc...

27 februari 2021 om 10:38

Dat is enkel een doorslaggevende factor als het Brobbey niet zo veel uitmaakt bij welke club hij speelt. En dan komen we dus weer bij mijn punt: de speler bepaalt bij welke club hij wil tekenen, niet de zaakwaarnemer.

27 februari 2021 om 11:31

Benzema
Leg me dan ook nog even uit waarom het steeds pupillen van Raiola zijn bij wie dit gedonder met name speelt?

27 februari 2021 om 11:52

Hansje1969 dat is niet zo. Bakkali, Labyad, Lammers hadden allemaal andere zaakwaarnemers toen ze niet bij wilde tekenen bij PSV. Het gebeurt met heel veel zaakwaarnemers. Maar als men ergens de naam Raiola leest wordt men gek.

27 februari 2021 om 12:10

Nogmaals je leest niet... ik zeg dat het een kwestie is van 2 partijen die twijfel veroorzaken en niet 1! Ofwel zowel Brobbey als Raiola hebben hun twijfels. Het enige wat ik zei is day als het puur en alleen van Brobbey afhing hij zelf eerder duidelijkheid zou hebben verschaft

27 februari 2021 om 16:27

Maar bij Raiola zijn spelers is het eigenlijk meestal gedonder met bijtekenen. Zie Gravenberch bijvoorbeeld, maar ook de vertrekkende spelers als Kluivert en Kishna die meenden een stapje hoger te moeten dan Ajax. Uit laatste blijkt toch niets dat die pizza iets om de carrière van die spelers geeft?

27 februari 2021 om 09:40

En elke keer weer dat gezeur over Raiola, alsof de clubs en management zo goed en heilig zijn want er gebeurt wel meer achter de schermen ipv dat het altijd de zaakwaarnemer is. Brobbey gaat toch de relatie aan met zijn zaakwaarnemer? Net zoals alle andere (top)voetballers dat doen en deden.

Raiola begeleidt spelers, om 1. sportief en 2. financieel het meeste uit hun carriere te halen.

Als je denkt dat een speler (zoals Brobbey) gewoon ergens gedumpt wordt waar Raiola er nu het meeste aan kan verdienen zonder aan de toekomst van bv. Brobbey te denken,dan heb je het fout.

Raiola wil ook dat Brobbey bij een betere club, omgeving, ... komt waar hij veel meer kan spelen en zich kan ontwikkelen. Want als dat gebeurt, kost hij straks 40 miljoen, maakt hij dan een transfer - bingo, daar komen de $$$$$$$$. Wordt hij nog beter, opnieuw een transfer - bingo.

27 februari 2021 om 11:23

Bij Raiola lijkt het toch eerder 1. financieel 2. sportief?

27 februari 2021 om 11:36

@medellin
Ik ben het meestal met je eens, maar hier sla je de plank mis. Zaakwaarnemers en Raiola voorop zijn meer geïnteresseerd in hun eigen geld dan wat sportief het beste is hoor voor de speler.

27 februari 2021 om 12:37

@hansje1969, Maar zelfs al zou dat zou zijn, betekent het nog niet dat er een soort machtsverhouding is waarbij de zaakwaarnemer zijn cliënt naar elke club ter wereld kan verschepen om het meeste geld te verdienen. Raiola is gewoon een van de beste zaakwaarnemers ter wereld. Hij brengt zijn cliënten naar de club die ze willen, met een zo hoog mogelijk salaris. We moeten af van het idee dat voetballers hersenloze robots zijn die geen flauw idee hebben wat ze willen. Brobbey wilde blijkbaar voorlopig niet verlengen, waarschijnlijk omdat hij niet tevreden was met zijn speeltijd. En misschien komt daar nu verandering in en tekent hij alsnog.

27 februari 2021 om 16:16

Raiola is een van de beste zaakwaarnemers zeg je.....voor het snelle geld of voor de carrière van de speler?

28 februari 2021 om 00:04

@hansje

Uiteindelijk is het de speler die zijn handtekening onder het contract zet. Ik denk dat Brobbey en al die andere jongens (die zelfs niet bij Raiola zitten) toch wel enig verstand bezitten en zelfstandig een keuze kunnen maken (al dan niet in samenspraak met zijn familie).

De speler gaat langs bij de club, spreekt met de coach, het management, spreekt met de spelers (of kent ze mogelijk al) en daar baseert hij zijn gevoel op. Een gevoel weegt zwaar door. Ik kan mij niet voorstellen dat een speler met een slecht gevoel toch voor die club kiest. Ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich beter voordoen maar dat kun je niet volhouden, dat zou je bij de spelers al moeten horen.

Raiola brengt de speler zeer waarschijnlijk wel in contact met deze clubs, maar dat is niet maar 1 club en maar 1 aanbod. Dus hoezo is een Raiola dan de schuldige?

En als je ziet dat hij Urby Emanuelson heeft binnen gebracht bij AC Milan, dan zegt zoiets genoeg. Ik snap best dat het soms niet botert tussen hem en bepaalde spelers en dat ze uit elkaar gaan (gebeurt zo vaak), maar als er iemand is die het geregeld krijgt, dan is hij het wel. Als matige speler haal je wel het maximale en financiele uit je carriere ipv dat je bij Heerenveen blijft spelen.

Moet je kijken hoe sommige zaakwaarnemers lopen te treuzelen en jarenlang niets doen. Erikssen had bij Tottenham al wekelijks 180-200k moeten hebben gekregen, is nooit iets gebeurd. Dan heb ik liever een Raiola die zijn werk doet en dat afdwingt. En wat gebeurde er met Eriksen, die gaat naar een Inter waar hij eigenlijk niet had moeten zitten (niet de juiste match). En dan pas verdient hij zijn 6-7 miljoen euro netto per jaar, dan pas inderdaad, op zijn 28ste. 3 jaar te laat.

27 februari 2021 om 10:21

Lekker he Derksen napraten! De pizzabakker oh oh wat grappig! Die zogenaamde pizzabakker hoeft het echt niet meer voor t geld te doen! Dat ie als beste opkomt voor de rechten van z’n spelers hoor je niemand over, nee natuurlijk niet want Derksen heeft dat nooit gezegd!

Heeft al lang elders getekend, waarschijnlijk Leipzig. Toekomst zal uitwijzen of dat verstandig is, feit is wel dat Haller zonder twijfel ten Hag zijn eerste spits is.

Men is al anderhalf jaar bezig en er niet uitgekomen. Dat is al naar buiten gecommuniceerd. Ik zie echt niet hoe dit nog veranderd gaat worden. De onderhandelingspositie van Brobbey wordt met de week beter gezien zijn sterke invalbeurten en als Ajax eerder niet tegemoeg wilde komen aan zijn eisen, gaan ze dat nu helemaal niet meer doen.

27 februari 2021 om 09:35

Brobbey heeft ook een aantal keer gezegd dat het verlengen wel goed zou komen, dus zolang hij nergens anders getekend heeft blijf ik toch hoop houden. Ook lieten ze weten dat Ajax er alles aan gedaan heeft maar dat het gevoel niet helemaal goed was. Dus misschien als Brobbey nu ziet dat hij achter Haller toch genoeg minuten kan maken komende 2 jaar om daarna als 20/21 jarige eerste spits van Ajax te worden kan hij met een beetje geluk toch nog gaan bijtekenen.

Brobbey gaat er wel komen. Of dat nu bij Ajax is of elders, dat zal denk ik niet uitmaken, Hij is doelgericht en snel.
Maar Haller is het type spits wat Ajax nodig had. Indien opbouw niet mogelijk is omdat de tegenstander druk zet, kun je nu het spel omgooien en een lange bal spelen. Haller houdt die bal bij zich. Bij Brobbey springt die inderdaad een paar meter van zijn voeten af en dan is hij de bal kwijt. Haller is daarnaast kopsterk in de zestien van de tegenstander vanwege zijn lengte. Dat heeft Brobbey ook niet. Haller zorgt er dus voor dat andere spelers beter gaan spelen, dat doet Brobbey nog niet. Daar moet hij aan werken en gelet op zijn leeftijd kan dat ook.
Dat is ook de reden waarom ik denk dat het verstandig voor hem zou zijn bij Ajax te blijven. maar zoals Master D al zegt, ze zijn er al 1,5 jaar niet uitgekomen, dan gaat dat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren.

Beetje onzin om dan de invalbeurten tegen Lille als voorbeeld te noemen. Die invalbeurten kwamen er alleen vanwege het geblunder met Haller. Normaal gesproken moet al tenminste een van de 15-20 miljoen aankopen (haller, Tadic, Neres, Anthony) op de bank plaatsnemen omdat zij samen drie posities invullen. De dure aankopen moeten spelen, zo werkt het nu eenmaal. Dan zou Brobbey hooguit kunnen wachten tot er iemand verkocht wordt, maar uitgaand van de koopwoede van de laatste jaren wordt dan waarschijnlijk wel weer een nieuwe speler aangetrokken. Ik begrijp heel goed dat hij eieren voor zijn geld kiest, al moet hij dan wel naar een club gaan met perspectief op veel speeltijd uiteraard.

27 februari 2021 om 10:33

@johan78 ik denk eerlijk gezegd dat bij ten hag de beste gewoon spelen , meerdere aankopen nemen gewoon plek op de bank kijk na promes, klaiber etc , als er iemand beter is speelt die gewoon vind erik daar zeer oprecht in .

27 februari 2021 om 11:26

Echt onzin wat je zegt, Brobbey debuteerde al in de CL, toen speelde Haller nog geeneens bij Ajax. Als jij denkt dat Brobbey wel alles gaat spelen bij Leipzig, dan vind ik je vrij naief.

De vraag is wat het gaat kosten en hoe andere spelers in het team daarop reageren. Volgens mij is bij Ajax, omdat beursgenoteerd, alles redelijk open. Tekengeld, salaris etc, dat komt allemaal op tafel te liggen en het zou best kunnen dat andere talenten denken, he, dat is een goede strategie, ga ik ook doen. Overmars heeft de fout gemaakt niet zijn eigen regels na te leven om het in de zomer te verkopen of mee te laten doen bij de jeugd. Nu zijn ze speelbal geworden van Raiola, en die gaat niet rustig zitten denken wat het beste is voor Ajax. Die sleept alles eruit en dat zou voor Ajax verregaande consequenties kunnen hebben. Hij speelt nu natuurlijk omdat ze Haller hebben vergeten in te schrijven, Huntelaar dom hebben laten gaan, en maken de kans nu nog veel kleiner dat hij blijft of dat ze dat nog kunnen betalen. Overmars doet de laatste tijd aan kapitaalvernietiging, ookal krijgt hij nog bonussen ook omdat de jeugdspelers verkopen de transferbalans positief houden. Hij krijgt veel schouderklopjes maar zou een trap onder zijn kont moeten krijgen, waardeloze Td.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

32 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 13 8 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 29 15 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Basten: ‘Hij moet het wel maken bij Ajax, dat wordt heel lastig’

De analisten van het programma Rondo van Ziggo Sport zijn kritisch op het spel van Sébastien Haller in het shirt van Ajax. De Amsterdammers telden in januari 22,5 miljoen euro neer...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren