Blick dicht Young Boys kansen toe: ‘Ajax heeft een keepersprobleem’

Vrijdag, 26 februari 2021 om 16:12Rian Rosendaal • Laatste update: 20:16

In Zwitserland wordt reikhalzend uitgekeken naar het tweeluik van Young Boys met Ajax in de achtste finale van de Europa League, op 11 en 18 maart. Het dagblad Blick ziet kansen voor de Zwitserse ploeg, zeker omdat de doorgaans zo betrouwbare André Onana vanwege een schorsing van een jaar niet inzetbaar is tegen Young Boys. Desondanks is er ook veel respect voor Ajax, dat de belangrijkste Europese clubprijs in het verleden maar liefst viermaal wist te winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door marchello020)

Ze hebben zeker kans, in de knock out rondes zijn er geen makkies meer, echter, zo extreem veel minder is Stekelenburg in mijn ogen niet. Ajax heeft een uitstekende reserve keeper in mijn ogen, straalde veel rust uit tegen Lille.

26 februari 2021 om 16:35

Ja de man heeft een WK finale gekeept, ik wil niet zeggen dat hij nog zo goed is maar hij laat zich niet van de wijs brengen

26 februari 2021 om 16:44

Dat is een groot pluspunt voor jongens als Timber en Rensch. Stekelenburg wordt inderdaad niet snel zenuwachtig. Als Ajax hem niet binnen had gehaald en Scherpen daar nu stond hadden ze zeker weten een keepersprobleem.

26 februari 2021 om 16:48

Klopt. Hij doet het , tot dusver vooral voetballend, als eerste keeper een stuk beter dan ik had verwacht. Had wel verwacht dat 'ie stuk beter zou zijn dan onze voorgaande 2e keepers maar hij straalt inderdaad ook nog steeds enorm veel rust en vertrouwen uit. Wat dat betreft een goede vervanger van Onana omdat die zijn kop ook nooit gek liet maken.

Er wordt echt net gedaan of Stekelenburg een of andere amateur is die bij de lokale vereniging is weggeplukt..

26 februari 2021 om 16:40

Klopt, alleen al Stekelenburg vs. Kaka 2010. Zal me niks verbazen als Stekelenburg iedere wedstrijd een stukje dichter naar net onder topniveau toegroeit.

26 februari 2021 om 16:46

Het wegvallen van Onana had ik als een flinke tegenvaller voor Ajax (op sportief gebied) ingeschat, maar de landstitel is zo goed als binnen en Stekelenburg is gewoon een prima stand in. Voorlopig doet het geen afbreuk aan Ajax.

26 februari 2021 om 16:47

Als Kotarski of Scherpen moest keepen kon je dat zeggen, keepersprobleem, maar als Steek gewoon fit is en keept zie ik het probleem niet.

26 februari 2021 om 17:55

Dit is gewoon zo'n typische tactiek op de hoop dat de keepers gaan twijfelen. Dat was misschien gelukt als Scherpen of Kotarski tussen de palen had gestaan, maar een Stekelenburg is wel wat gewend.

Volgens mij hebben we allang gezien dat Stekelenburg met zijn 38 jaar nog een prima keeper is voor Ajax 1,

26 februari 2021 om 17:05

Idd, had het niet verwacht maar staat prima te keepen. Zag ergens dat ie een onvoldoende kreeg bij de wedstrijd van gister. Vond hem juist een van de betere. Maar goed, dat was je al snel gister.

26 februari 2021 om 17:56

Stekelenburg is ook absoluut geen slechte keeper. Hij heeft alleen z'n eigen carriere om zeep geholpen door verkeerde keuzes en heeft zich daardoor ook niet ontwikkeld sinds z'n vertrek bij Ajax.

Ik kijk geen Yong Boys dus geen idee hoe goed ze zijn

26 februari 2021 om 20:01

Check ze op transfermakrt, dan zie je dat ze een aardige spits hebbenv an 7 miljoen euro, ze hebben Suljemani en dat was het dan wel. De rest heeft KKD waardes.

Begrijpelijke teksten vanuit Zwitsers perspectief. Nog niet zo lang geleden was Basel de Zwitserse witte raaf, nu is dat dus Young Boys geworden met behulp van buitenlandse investeerders. Het wordt oppassen geblazen voor een Salzburg flashback, maar ik vermoed dat het huidige Ajax kwalitatief en qua volwassenheid toch wel een stuk verder is dan destijds.

Volgens mij is Stekelenburg gewoon een betrouwbare doelman. Wel een beetje makkelijk om te zeggen dat YB kans maakt omdat Onana er niet is. Het is nu ook weer niet zo dat Ajax geen kansen creërt of niet scoort zonder Onana. Onana is belangrijk, maar er staan ook nog 10 anderen in het veld en op de bank zitte ook jongens die het verschil kunnen maken.

26 februari 2021 om 16:42

Ajax maakt kans omdat Kudus aan terugkomen is👌

26 februari 2021 om 21:50

Vind het wel kloppen eigenlijk. Wat ze zeggen is dat ze kansloos waren geweest met Onana op doel. Als je dan onana weer eens zekere doelpunten tegen ziet houden dan snap ik die aanname wel.

Young Boys heeft een voetballersprobleem. Een stugge, Zwitserse ploeg met minder creatieve ideeën dan Hennie Spijkerman tijdens zijn hele trainerscarriere. Dit gaat hem niet worden voor onze Zwitserse vrinden.

26 februari 2021 om 16:58

6x scoren tegen Leverkusen en geen creatieve ideeën hebben? Lijkt me iets te kort door de bocht, ook al is het een Bosz ploeg, de spelers van wie ze bij young boys afhankelijk zijn laten het elk wedstrijd zien, (Nsamé, Siebatcheu, Kamara, Fassnacht) Interessante spelers, maar Ajax in deze vorm heeft een grote kans om door te gaan.

26 februari 2021 om 17:02

Nsame zou ik zo overnemen als Feyenoord

26 februari 2021 om 17:10

Wat heeft Feyenoord hiermee te maken? Is al een tijdje geleden uitgeschakeld en heeft geen geld om te investeren.

26 februari 2021 om 17:23

Beerectie doet die ploeg af als een veredeld amateurteam, ik geef aan dat ik graga die spits zou hebben. Meer niet. Ik weet ook wel dat dat financieel niet lukt, des te meer onderbouwing dat het geen prutsers zijn daar bij YB.

Ik vind het nog lastig om een oordeel te vellen over Stekelenburg, daarvoor is hij nog te weinig getest. Dat is een compliment voor de verdediging die ervoor staat overigens. Wat je onderscheidt als keeper van Ajax is dat je op het moment supreme een bal pakt terwijl je de hele wedstrijd uit je neus hebt kunnen eten. Onana was daar erg goed in, nu moet Stekelenburg dat nog laten zien over langere tijd. Voor nu kunnen we alleen stellen dat hij het goed gedaan heeft in de wedstrijden dat hij gespeeld heeft, hij brengt in elk geval rust achterin, maar ik zou graag een langere periode willen zien voor ik echt oordeel over hoe goed hij is. Niet voor niets bij alle clubs min of meer niet geslaagd sinds hij weg is bij Ajax...

26 februari 2021 om 20:03

Je moet hem vergelijken met David von Ballmoos. Een Zwitserse keeper van 26 met nul wedstrijden voor de nationale ploeg. Beetje overdreven van dat dagblad dat Ajax een probleem heeft.

Stekelenburg doet het tot nu toe prima. Wel maak ik me zorgen als hij niet kan spelen. Scherpen en Kotarski hebben beide last van hete kroket handjes. Als die op doel moeten, heeft Ajax wel een groot probleem...

Weten ze in Zwitserland dan niet dat Haler niet mee doet? Had namelijk zo iets vernomen.

Nou, met Maarten op het doel heb ik -verrassend of niet- net zo veel vertrouwen als met André. Denk vooral ook omdat het nu moet, nu Maarten genoodzaakt eerste keeper geworden is. Maarten laat zich niet van de wijs brengen en straalt veel rust uit. Dat lijken me in ieder geval belangrijke en prettige eigenschappen van een keeper waardoor je achterste linie ook dat vertrouwen heeft in de opbouw van achteruit.

Stekelenburg doet het tot nu toe uitstekend. Straalt waanzinnig veel rust uit. Je kan als verdediger altijd de bal bij hem kwijt en hij doet er wat goeds mee. Als Stekelenburg zo blijft keepen en fit blijft, lijkt hij mij dan ook veruit de beste optie als keeper tijdens het aankomende EK. Dat hij 38 is, lijkt mij geen probleem aangezien hij nog steeds een hoger niveau haalt dan al z'n concurrenten. Alleen een Bijlow is in potentie misschien beter, maar kan geen 2 wedstrijden achter elkaar spelen zonder geblesseerd te raken momenteel


"ajax is natuurlijk weer een grote naam voor ons, net iets groter nog dan Leverkusen", kijkt Spycher vol verwachting uit naar de dubbele ontmoeting met Ajax in de achtste finale van de Europa League.

Mooi compliment voor Ajax. Bij Leverkussen voetballen ook geen koekenbakkers.

26 februari 2021 om 17:05

Precies soccerskins dat las ik dus ook en mijn eerste gedachte was ook direct: zo kijkt men in het buitenland dus naar Ajax; net iets groter nog dan Leverkussen. Letten jullie op heren / dames van VI, Studio Voetbal en psvtv oftewel Jan Joost met zijn Espn.

Man man man wat een gezeik, als sporter kan je best een keer een mooie mijlpaal vieren. 'Naar de alcohol grijpen' deed van der Meijde, dat is iets heel anders. Zuurpruim

Mag ik effe lachen. Steek is niet de jongste meer maar nog steeds goed voor zijn leeftijd

Ach Stekelenburg is een prima keeper. Al is die nog niet veel getest maar hij straalt rust en ervaring uit prima om daar het seizoen mee af te ronden.

Denk dat het 65/35 in het voordeel van Ajax is, ze zijn hier toch wel favoriet hoor. Tegen Leverkusen hebben ze 2 wedstrijden meer dan prima gespeeld, Ajax zal zeker moeten waken voor de tegenstoot en tegendoelpunten uit standaard situaties, waaruit ze veel scoorden.

Ik snap het wel, ben nooit echt overtuigd geweest van Stekelenburg, ook niet in z'n jongere jaren.

26 februari 2021 om 18:49

Was je al geboren bij het wk in 2010? 😂

Niet alleen een keepers probleem, maar ook een spits probleem. Hoop voor JB dat Brobbey niet start, anders hebben ze wel een probleem.

Ze doen net alsof Onana Ajax is . Elke speler is vervangbaar ook Onana . De Steek doet het tot nu toe goed. Natuurlijk is het geen Onana , maar het is ook geen pannenkoek

ach ja zo mogen Ajax in de underdog plaatsen, prima dan moeten ze het maar laten zien.

Tsja, met ditzelfde keepers probleem hebben ze wel overtuigend de nummer 1 van Frankrijk uitgeschakeld...

Volgens mij hebben die Zwitsers Ajax - Lille niet gezien. Een van de uitblinkers van Ajax was volgens mij toch echt de keeper.

Ze zijn misschien geen oude spelers gewend bij Young Boys, maar Steek is echt geen zwakke plek. Heeft het tot nu toe meer dan prima gedaan

Stekelenburg is een prima ervaren vervanger voor Onana.. die gaat geen gekke dingen doen normaal gesproken. Hij is alleen wat kwetsbaar in de luchtduels.. verder een topkeeper..

Keepersprobleem? Nou, dat valt ook wel mee. Onana is natuurlijk een groot gemis, maar tot nu toe is Stekelenburg een puike vervanger.

Hij straalt rust uit, is een goede lijnkeeper. En heeft natuurlijk ook de nodige ervaring nu.

Ajax heeft de nummer 1 van Frankrijk professioneel uitgeschakeld. Ik zeg niet dat het een walkover zal worden, maar ik reken haast al op de kwartfinale.

Wij een keepersprobleem? Wat een belediging voor Stekelenburg zeg. We hebben helemaal geen keepersprobleem.

Young Boys wint van Leverkusen door een blunderende keeper

Hoe onzeker moet je zijn om te hopen dat dat Ajax ook overkomt

Nee hoor, Steek doet het prima, straalt rust uit en voetbalt vooral heel erg goed mee, zonder gekke risico's te nemen

Dat meevoetballen is wel essentieel, want bij Ajax is de keeper een belangrijk onderdeel van de opbouw

Dat gaat tot nu toe heel erg goed

Onze "Maarten" is Ajax nieuwe Buffon....Stekelenburg kan nog jaren mee en is een betrouwbare, degelijke en rustgevende wereldkeeper!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

76 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Onana wil nog in gesprek met Ajax: ‘De rvc wil een deal binnen één dag’

André Onana staat er nog altijd voor open om zijn contract bij Ajax te verlengen. Dat laat zijn zaakwaarnemer Albert Botines weten in een reactie aan De Telegraaf. Directeur voetbalzaken Marc...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren