Barça-kandidaat flirt met Haaland en Mbappé en belooft mega-investering

Maandag, 22 februari 2021 om 15:24Rian Rosendaal • Laatste update: 15:32

De drie overgebleven presidentskandidaten bij Barcelona nemen in aanloop naar de verkiezingen op 7 maart duidelijk stelling. Toni Freixa hint net als Joan Laporta vorige week naar het eventueel aantrekken van topspelers zoals Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé. Laporta werd vorige week juist weer op zijn vingers getikt door Víctor Font, die vindt dat Barcelona gezien de enorme schuldenlast helemaal niet moet denken aan miljoenenaankopen.

Freixa werd maandag door de Catalaanse radiozender RAC1 gevraagd naar de eventuele komst van Haaland en Mbappé naar Barcelona. "We praten liever niet over spelers voordat ze daadwerkelijk zijn aangetrokken, want ik denk niet dat dat de juiste strategie is. Maar het is absoluut mogelijk", benadrukt de ambitieuze Font. "Dit is ook wat Barcelona moet doen: topspelers aantrekken die het verschil kunnen maken." Font liet afgelopen vrijdag op een persmoment juist weer een heel ander geluid horen wat betreft het aankoopbeleid in het Camp Nou.

Flirt Laporta met Haaland wekt irritatie: ‘Moeten fans niet voor de gek houden’

Twee presidentskandidaten van Barcelona verschillen nogal van mening over het binnenhalen van Erling Braut Haaland.Lees artikel

"Als we al geen anderhalf miljoen euro kunnen besteden voor de komst van Eric García, dan wordt met het praten over topaankopen gewoon een rookgordijn opgehouden", zo foeterde Font op de persconferentie in een hotel in Barcelona. "We moeten de fans niet voor de gek houden, het doen van aankopen is deze zomer gewoon niet mogelijk. De schuld loopt misschien wel op naar een bedrag van tussen de 150 en 200 miljoen euro en we hebben de hulp van de bank nodig om dat bedrag omlaag te brengen." Font vindt dat Barcelona juist creatief moet zijn in deze lastige tijden. "Het is heel makkelijk om Haaland en Kylian Mbappé binnen te halen. Maar het is juist de kunst om een opwindend elftal te formeren met spelers die nog niet zo bekend zijn, zoals Pedri of Jules Koundé (van Sevilla, red.)."

Freixa werkt ondertussen hard aan zijn plannen voor Barcelona, mocht hij op 7 maart worden verkozen tot nieuwe voorzitter. De presidentskandidaat verklaart een akkoord te hebben bereikt over de verkoop van 49 procent van de aandelen van Barça Corporate, dat bestaat uit de vier onderdelen Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies. "We zijn hier al een tijdje mee bezig. Het gaat om een bedrag van 250 miljoen euro voor 49 procent van de aandelen. Voor het seizoen 2021/22 zullen we dat bedrag investeren in twee spelers die echt het verschil kunnen maken: een aanvaller en een verdediger. Barcelona zal weer een elftal krijgen dat echt kan meedoen, waar de supporters ook weer trots op kunnen zijn", aldus Freixa.

Opvallende uitspraak over Haaland en Mbappé blijkt te kloppen

Voetbalzone gaat specifiek in op een uitspraak van Thomas Meunier over de sterren Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé.Lees artikel

Highlights | Schalke 04 - Borussia Dortmund | Magnifieke volley Haaland
Meer video's

Poll

Zie jij Erling Braut Haaland en Kylian Mbappé bij Barcelona tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Lijkt wel politieke verkiezingen, beloftes die nooit nagekomen worden.

22 februari 2021 om 15:33

Lijkt het zo? Het is zo. Dit is pure politiek wat er achter de schermen bij Barcelona gebeurd met een nieuwe president en de verkiezingen voor een nieuwe president. Het is soms net alsof je naar Trump tegen Biden aan het kijken bent.

Blijft absurd dat een club een miljard schuld heeft en kan praten over het aankopen van de beste spelers ter wereld alsof er niks aan de hand is.

22 februari 2021 om 15:37

Het is een potentiele voorzitter die daar over praat. Niet de club, die persoon is (nog) niet verbonden aan de club. Maar is het absurd, ja vast wel. De andere kandidaten spreken er ook hun verbijstering over.

22 februari 2021 om 15:39

Waar haal je die schuld van 1 miljard vandaan?? Zo maar wat bedragen noemen is niet heel slim als je niet weet waar je het over hebt.

22 februari 2021 om 15:47

Was laatst gewoon in het nieuws. Typ het eens in en je zult wel wat hits krijgen.

22 februari 2021 om 16:30

@paulr_1982/ Onderstaande quote uit artikel van januari 2021 van nu.nl: "FC Barcelona verkeert in ernstige financiele problemen. De Spaanse grootmacht heeft een schuld van ruim 1,1 miljard euro, waarvan op korte termijn 730 miljoen euro betaald moet worden, zo meldt Marca maandag. Uit het jaarverslag van Barcelona dat de Spaanse sportkrant heeft gepubliceerd, blijkt dat de Catalanen een schuld van 266 miljoen euro bij banken hebben openstaan en dat de spelers nog 164 miljoen euro aan salaris tegoed hebben. Barcelona moet ook nog verschillende afspraken over eerdere transfers nakomen. De transfersom van maar liefst negentien spelers is nog niet volledig betaald, waaronder die van Frenkie de Jong." Ik denk dat je beter zelf wat meer onderzoek kunt doen want jij lijkt me hier juist de gene die niet weet waar ie het over heeft. OT: Het is volslagen ridicuul dat die presidentskandidaten bij Barca de aanhang gouden bergen beloven, daar is simpelweg geen ruimte voor. De club is financieel een verschrikkelijke puinhoop, hoe kun je dan over het aantrekken van de meest gewilde talenten ter wereld praten?! Bij eeuwige rivaal Real Madrid doet men met een schuld van ruim 900 miljoen ook een aardige duit in het zakje overigens, maar die hebben we een aanzienlijk lager bedrag wat op korte termijn afgelost dient te worden. Edit: wauw, toch weer heel de opmaak van het bericht fucked up.. Ik dacht dat dit eindelijk werkte anno 2021....

22 februari 2021 om 17:43

Een van de kandidaat voorzitters heeft het over een schuld van 150 tot 200 miljoen. Ik denk dat die persoon net ff iets beter is ingelicht.

22 februari 2021 om 17:53

Je weet dat Barcelona hun jaarrekening openbaar heeft gemaakt? En dat het daar gewoon allemaal in staat?

22 februari 2021 om 18:46

Nou ik weet wel zeker van niet Paul, die gast probeert gewoon zieltjes te winnen om verkozen te worden wellicht. De jaarcijfers van Barca zijn gewoon openbaar en daar staan alle cijfers die ik hierboven noem in te lezen, Marca heeft haar artikel namelijk gebaseerd op dat jaarverslag en nu.nl heeft dat artikel van Marca weer overgenomen. Er valt niets aan te ontkennen, er valt ook niet over te discussieren verder. Barca heeft gewoon een schuld van meer dan een miljard, waarvan ongeveer driekwart op korte termijn afgelost dient te worden, dat is een feit.

22 februari 2021 om 15:40

Precies wat ik ook dacht, een schuld van 1,2 miljard waarbij Messi een jaarsalaris heeft 138 miljoen! Knap hoor, dat die Argentijn salaris inlevert ten tijde van Corona, ook De Jong gaat van een weeksalaris van 500.000 naar 300.000, poepoe, wat inleveren daar. Bi-zar, en iedereen maar geilen op dat Barca, ze maken zelf het voetbal ten dele kapot zoals Chelsea daar ooit mee begon.

22 februari 2021 om 15:48

Welk voetbal maken ze kapot? Mensen die een mening geven, zonder dat ze weet hebben wat er binnenskamer financieel afspeelt, moet je niet serieus nemen. Je leest flarden van een nieuwsbericht/roddelkrant en dat neem je voor waarheid aan. Laat ik jou een vraag stellen. Wat denk jij dat Messi voor Barcelona heeft opgeleverd? Zal dan zijn salaris gerechtvaardigd zijn. Ik denk zeker van wel, maarja, ook mijn mening hoef je niet serieus te nemen.

22 februari 2021 om 16:19

Levert die een keer of 4 meer op dan Ronaldo?

22 februari 2021 om 16:29

Weeksalaris van 500k naar 300k? Denk dat je niet weet wat 70 procent vermindering betekent. Of gewoon niet zo goed kan rekenen.Ook krijgen ze niet wekelijks uitbetaald, het wordt om de 6 maanden gedaan.

22 februari 2021 om 17:01

@Lierse, wie heeft het over Ronaldo? Totaal irrelevant.

22 februari 2021 om 17:08

Neen superrelevant want we weten hoeveel Ronaldo verdient. En aangezien hij die andere wereldster is (op social media zelfs groter dan Messi) kunnen we hem goed vergelijken met Messi en of Messi zijn salaris dus marktconform is.

22 februari 2021 om 17:45

In een artikel over Haland en Mbappe waarin het over de financiele situatie van Barcelona gaat, haal jij Ronaldo erbij.... ja, totaal relevant. We weten helemaal niet wat Ronaldo verdient of heb jij inzicht in zijn salarisstrook? En ga jij ff salarissen in de voetballerij als marktconform vergelijken, haha... zo ken er ook wel een paar. Waarom moet een speler van buiten de EU een minimaal wettelijk bepaald jaarsalaris betaald krijgen? Terwijl het over een speler geboren binnen de EU het salaris zelf bepaald mag worden... oftewel, je comment is totaal irrelevant.

22 februari 2021 om 17:58

Nee er wordt altijd de drogreden gegeven als er vragen gesteld worden bij het salaris van Messi “maar hij levert heel veel geld op”. Nu dat is eigenlijk een drogreden (misschien niet helemaal maar het dekt hier wel de lading) want niemand hier weet daar het antwoord op. Wat we wel ongeveer weten is het loon van Ronaldo en dat ligt minstens 4 keer lager afhankelijk qua bron. Nu dan zijn er een aantal mogelijkheden 1) Ronaldo levert 4 keer minder op dan Messi voor Juventus (wat me onwaarschijnlijk lijkt) 2) messi en Ronaldo leveren ongeveer evenveel op of de ene toch niet 4 keer meer dan de andere, en hier zijn er dan twee submogelijkheden a) Ronaldo wordt zwaar onderbetaald op basis van zijn bijdrage aan Juventus (wat me opnieuw redelijk onwaarschijnlijk lijkt) b) Messi wordt toch wel overbetaald voor zijn bijdrage aan Barcelona. Compleet relevant dus omdat dit de enige manier is om een zinnig antwoord te geven op de vraag die gesteld wordt. Want dat is altijd het antwoord/verklaring op Messi zijn hoge loon: “hij levert ook heel veel op”.

22 februari 2021 om 18:23

Jammer Salaaf, had het al aangepast voordat je uberhaupt reageerde. Je snapt toch wel wat de strekking is? Feyenoord moest krom liggen voor 30mil, daar komt Messi zo'n 75 dagen voor ballen.

22 februari 2021 om 18:30

wat ik snap is dat jij er moeite mee hebt dat barca voor corona zulke hoge salarissen aan haar spelers kon uitdelen. De gehele voetbalwereld moet salaris inhouden en tijdelijk verminderen. Je geeft verder non arugementen van barca maakt voetbal kapot. Wat volledig onzin is.

22 februari 2021 om 18:44

Als ze met 1,2 miljard schuld nog een Haaland/Mbappe gaan halen gun ik ze idd de afgrond. 1.2 miljard schuld vind jij geen argument, dan kan ik beter tegen een muur praten. Prettige dag verder.

22 februari 2021 om 19:38

De gevoelens zijn insgelijks. Overigens zit hij niet op 70 procent van zijn huidige salaris hij zit op 30 procent.

22 februari 2021 om 20:10

Yup ik zag het, ik zat er naast wat dat betreft, wou ik toch nog gezegd hebben. De strekking blijft hetzelfde. Dat clubs uit de PL gezamelijk voor een miljard het schip in gaan afgelopen seizoen, ben ik ook niet rouwig om bijvoorbeeld. Ik ben algemeen van mening dat er teveel lucht in het voetbal zit. Da was em, beloofd

22 februari 2021 om 15:48

Wat mij meer stoort, is dat de enige weg naar boven de kandidaten voor ogen hebben is door de twee beste spitsen van dit moment aan te trekken. Als je aan een kind van 6 vraagt hoe Barca weer naar de top zal moeten, zal die hetzelfde antwoord geven. Het is een schande, veroorzaakt door het succes wat Messi en consorten ze heeft gebracht. Elke vorm van beleid is daarmee verdwenen, de hele organisatie lijkt wel lamgelegd. Ze hebben jaren niets hoeven doen, en hetgeen dat ze gedaan hebben, is al het verdiende geld verdampen aan salaris en miskopen. Barca is groot geworden door de jeugdopleiding, aangevuld met topvoetballers op plekken waar de jeugd dit niet invult. De 1 al bewezen op het hoogste niveau (suarez, Henry, Koeman), de ander nog niet (neymar, Eto'o, Ronaldinho, Romario).

Wordt het niet tijd dat de UEFA ingrijpt. Met 1 miljard schuld wordt het tijd dat eerst de verenigingen die nog geld krijgen van Barcelona voor dat ze nieuwe spelers aantrekken.

22 februari 2021 om 18:19

Barcelona betaalt haar schulden aan clubs gewoon. De club is solvabel en meerdere investeerders zouden een stuk van de club willen kopen. Dat is het grootste risco voor de club. Dat het geen ledenclub meer zal zijn. Tot slot Barcelona heeft ook honderden miljoenen aan bezittingen. Het stadion, de gronden waarop ook het basketbalstadion staat etc. Bartomeu heeft er een potje van gemaakt maar het is wel wat minder slecht dan het op het eerste oog lijkt. Freixa is overigens een clown die tot de Bartomeu clan behoort. Hij heeft 0 kans te winnen.

22 februari 2021 om 21:13

Het is wel een beetje scheef dat jij Barca solvabel noemt terwijl de club loonverlagingen vraagt om te overleven dan wel te zorgen dat ze niet afstormen op een onomkeerbaar financieel fiasco. Waarschijnlijk ben je meer op zoek naar de ratio's 'loan to value' en 'current ratio', want daarin kan je adequaat de bezittingen (vast of vlottend) meenemen.

Iemand met kennis van de club die mijn kan uitleggen welke activiteiten juist gecontroleerd worden onder Barça Corporate? Gaat dit bijvoorbeeld over de faciliteiten (academies) die uitbesteedt gaan worden of producten met eigennaam zoals truitjes (merchandising) die niet meer 100% naar Barca zouden vloeien? Dat zou namelijk op termijn gewoon een desinvestering kunnen worden... ik laat het me graag uitleggen.

22 februari 2021 om 18:32

Ik lees het ook als een verkapte verkoop van de merchandise en de media content. Het is niets meer dan een noodgreep lijkt mij. Uiteindelijk is een externe investeerder de enige oplossing ben ik bang. We hebben ook lang aan het concept van geen reclame vastgehouden. Tegen PSG en City ben je niet opgewassen als je niet geld binnenhaalt. Freixa maakt gelukkig 0 kans om te winnen.

Dan hoor je een heel plan om 49% te verkopen en daarmee 250 miljoen binnen te halen en denk je heel even "he he.. gaan ze eindelijk verstandig worden en hun schulden aflossen." Maar ja.. dan zie je dat ze daar direct weer twee aankopen willen doen. Echt een in en in zieke club en wat is het toch zonde.

22 februari 2021 om 18:23

Investeerders willen dat je weer in de club investeert en het weer terug brengt aan de top. Maar deze Freixa is een charlatan die behoort tot de Bartomeu clan. Hij roept alles om maar populair te worden. Zonder goedkeuring van de socios gaat zo'n feestje niet door en die zal hij nooit krijgen.

22 februari 2021 om 21:15

Vooral die laatste zin is geruststellend. Ik hoop oprecht dat ze bereid zijn een stap terug te doen, rust te bewaren en het wereldteam van de toekomst te bouwen. La Masia moet weer een rol spelen en verder niet deze (voor Barca) te dure Mbappe en Haaland halen, maar de haaland en mbappe van de toekomst zoeken.

22 februari 2021 om 21:19

Misschien is er alleen geen andere weg. Het risico blijft dat een deel van de club verkocht moet worden. Tegen City en PSG kan Barcelona niet op. Maar niet alleen Barcelona. Ook Madrid en United niet. Terwijl dit de 3 clubs zijn met de hoogste omzet.

Haha, dat zou toch prachtig zijn! Er is hier een lid, volgens mij InsideRMadrid, die elke comment voorziet met een mededeling dat Mbappe en Haaland naar Madrid gaan. Alleen daarvoor alvind ik het grappig. Nu nog dat Alaba ook naar Barca zou gaan en het feest is compleet. Maar gekkigheid, dit is haast onmogelijk. Met een vertrek van Messi zal er wellicht wat mogelijk zijn, maar ook een Mbappe kan bijna vragen wat hij wilt.

Font lijkt de enige met verstand in zijn donder, het is echter veel makkelijker om ondoordachte ideeën te schreeuwen. Ik hoop voor de club dat Font het gaat worden.

22 februari 2021 om 18:25

Font ging vandaag hard onderuit in een debat met de financiele man van Laporta. Laporta heeft hele sterke mensen met ervaring in het bedrijfsleven om zich heen. Laporta is zo slim om experts aan het woord te laten. Dat is de kracht van een goede voorzitter. De juiste mensen op de juiste plek zetten.

22 februari 2021 om 18:44

@viscacatulunya Zou je misschien verder kunnen toelichten waarom Font hard onderuit ging vandaag?

22 februari 2021 om 18:50

Dat is mijn mening natuurlijk. Hij ging op een paar belangrijke punten de mist in. Hij wist niet dat Barcelona op korte termijn makkelijk obligaties uit kan geven. En hij wist ook niet dat dit op dit moment eigenlijk voordelig is. De risicopremie die de club betaald is niet bijzonder hoog. Laporta wil af van de liquiditeitsproblemen en lange termijn obligaties uit gaan geven. Dat is volgens mij logisch nu.

Dansen op de vulkaan.. Laat het maar gebeuren, de tijd dat de grootste clubs op de pof door kunnen blijven groeien ligt achter ons, Na Corona komt de nieuwe realiteit en dat is een prima ontwikkeling.

Doe maar liever een keer een groot bedrag uitgeven aan een wereldklasse verdediger. Voordat je haaland of mbappe haalt moet je minstens een aanvaller wegdoen. Messi gaat al weg maar dat is niet genoeg. Liefst zie ik dat griezman en dembele ook opdonderen.

Weer eentje die maar wat roept. Maar wat dit team als eerst nodig heeft is heel wat spelers bedanken voor bewezen (en niet bewezen) diensten. Eens kijken wat je dan in het laatje binnen hebt weten te halen. En als er groot geinvesteerd kan worden ooit moet je sowieso een laatste man halen. Ook de opvolging van Busquets moet echt zorgvuldig en goed over nagedacht worden. Dit Barcelona is echt matig. Op dit moment is het gewoon al in diezelfde categorie als United en AC Milan. Ik denk zelfs in een tweeluik dat United aan het langste eind zou trekken. Cavani, Martial en Rashford zouden gehakt maken van deze defensie. Bruno zou Busquets zijn hielen laten zien. Na de beste periode ooit in de club te hebben mogen aanschouwen, moet je nu weer door een diep dal heen. Beleid is een belangrijke sleutelwoord als je een topclub structureel wil laten presteren. Iets waar ze in Barcelona geen kaas van hebben gegeten.

22 februari 2021 om 18:38

Al die oudjes zitten met een contract dat tot 2022/2023 doorloopt. Ze hebben eigenlijk een negatieve waarde. Je moet ze geld geven om ze af te kopen. United heeft ook wel een dramatische verdediging natuurlijk en een zwak middenveld (bruno Fernandes speelt toch meer als verkapte aanvaller). Met Fati en Araujo zouden we wel een kans hebben. Zonder zoals nu niet denk ik.

Barca moet eerst beginnen met de scouts de deur uit te zetten erna grote opkuis messi pique busquets lenglet .. van de hand doen zo spoedig mogelijk. En rustig aan talenten laten doorstromen van uit la Masia en gericht gaan scouten op talenten. men smijt 500 milioen in de vuilbak om neymar te vervangen terwijl die loopt in la Masia triestig voor woorden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 18 17 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
2018 Molde FK 25 12 1 0
Laatste voetbalnieuws

Haaland komt superlatieven tekort: ‘Gekkenwerk, er staat geen maat op hem’

Erling Braut Haaland is lyrisch over de prestaties en het scorend vermogen van Robert Lewandowski, zijn concurrent bij Bayern München. De twintigjarige topschutter van Borussia Dortmund, die zelf het zeer fraaie...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren