Engelse pers hard voor Ziyech na ‘horrorshow’: ‘Kon geen voet goed verzetten'

Vrijdag, 12 februari 2021 om 07:57Chris Meijer • Laatste update: 08:08

Hakim Ziyech kreeg donderdagavond na drie wedstrijden geen minuten te hebben gemaakt weer een basisplaats bij Chelsea in de uitwedstrijd tegen Barnsley. The Blues bereikten met pijn en moeite de kwartfinale van de FA Cup, nadat er dankzij een doelpunt van Tammy Abraham met 0-1 gewonnen werd tegen de nummer dertien van de Championship. Ziyech speelde 69 minuten mee in het Oakwell Stadium en maakte geen al te goede indruk op de Engelse pers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door freshprince90)

Hij is even uit vorm maar ik denk dat Ziyech met zijn uitzonderlijke passing nog steeds een belangrijke basisspeler gaat worden bij Chelsea

12 februari 2021 om 08:46

Ik hoop het. Maar dan moet hij wel medespelers met loopacties in de diepte hebben.

12 februari 2021 om 11:28

Ik hoop het voor hem ook. Daarnaast heeft Ziyech ook medespelers nodig die rond hem kunnen opzuigen/corrigeren, want Ziyech verliest erg vaak de bal.

12 februari 2021 om 13:48

Klopt, er zit veel risico in zijn spel. In dat opzicht vraag ik me af of Chelsea de juiste club is voor hem, maar goed, hij zit er net, geef hem de tijd.

12 februari 2021 om 09:00

Ik denk het niet Japie.
Hij is veel te wisselvallig, dat is de eerste reden. Daarnaast is hij erg vaak geblesseerd, vaak een indicatie dat de intensiteit te hoog is. Bovendien heeft de nieuwe trainer openlijk zijn twijfels uitgesproken over Ziyech. Al met al een heel zure combinatie voor Ziijech die het dus helaas niet gaat redden.
In het begin was hij idd redelijk goed, daarna stortte het ineen.

12 februari 2021 om 09:34

dus in de lique 1 is de intensiteit te hoog voor neymar? en voor robben was de intensiteit te hoog al die jaren, kunnen beide het niveau niet aan? Onzin, je kwaliteiten hebben niks met je blessures te maken. Grotendeels ben je afhankelijk hoe blessure gevoelig je bent, en geloof me robben deedt er alles aan om niet gevoelig te zijn. Ziyech was bij Ajax ook wisselvallig en je weet wat je in huis haalt, missers van 30 meter maar kan ook de wedstrijd beslissen met 2/3 acties uit het niets. Maar als je de tactiek van tuchel speelt dan ben je als type ziyech uberhaubt overbodig, dan kom je bijna niet aan de bal, als verdediger ben je gelukkiger dan want de kans is groot dat hij je zelfs nog spits zet.

12 februari 2021 om 09:43

Hij is wisselvallig omdat hij nog niet een lange reeks achter elkaar heeft kunnen neerzetten. Mede door blessureleed, jij gooit dat op te hoge intensiteit waar ik enigszins in mee kan gaan maar vooral omdat hij er aan moet wennen. Die tijd mag je iemand natuurlijk best geven en uiteindelijk gaat hij zeker een belangrijke speler worden naar mijn idee.

12 februari 2021 om 10:35

"die het dus helaas niet gaat redden".

Dat is dus je conclusie na een half seizoen waarin hij meer geblesseerd dan fit is geweest? Terwijl hij wel degelijk heeft laten zien dat hij van grote waarde kan zijn in de korte periode aan het begin van het seizoen. Het zou natuurlijk raar zijn als je eens iets positiefs over een (ex)-Ajax speler zegt.

12 februari 2021 om 10:54

Dus na een paar goede wedstrijden moet je het allemaal nog maar zien of hij het gaat redden en het niveau aankan, maar na wat mindere wedstrijden sta je vooraan om resoluut te concluderen dat hij het toch niet gaat redden. Heel interessant.
Ziyech heeft bij Ajax ook mindere periodes gekend en is mentaal heel sterk, dus ik heb er nog genoeg vertrouwen in dat het goed komt.

12 februari 2021 om 12:24

Klopt Azchelsea, maar zo is de voetbalwereld nou eenmaal. De ene keer ben je een topper de andere keer bak je er niks van. Mensen moeten ook niet vergeten dat Ziyech voor zijn blessure ook nog eens een aantal maanden geen wedstrijdritme had. Wegens de Coronastop in de eredivisie.

12 februari 2021 om 09:04

Hoezo even uit vorm? Het eerste jaar gaat in bijna alle gevallen met ups en downs, vaker meer downs dan ups. Dat Ziyech een vliegende start maakte wil niet zeggen, dat we nu ineens dat kunnen blijven verwachten. Hij zit er nu 6 maanden waarvan, 3 maanden geblesseerd, we kunnen nog absoluut noppes zeggen over hem :D

12 februari 2021 om 09:16

Het heeft niks met vorm te maken Japie ! Ziyech had ook als hij in vorm was in de Eredivisie het meeste balverlies van alle spelers , en dat 3 jaar op rij. Daar kom je tegen Fortuna Sittard en Heracles nog wel mee weg. Vaak ook omdat zo een wedstrijd relatief makkelijk werd gewonnen en hij dan altijd wel een goal of een assist op zijn naam had. In Engeland ligt de intensiteit vele malen hoger en dus ook de moeilijkheidsgraad voor een goal of een assist. Als je dan zoals Ziyech gister 25 x balverlies hebt , geen van je 9 duels wint en met 0 geslaagde dribbels het veld af stapt zijn de pers , supporters maar ook je medespelers en trainer snel klaar met je en moet je pas op de plaats maken. Ziyech had naar Spanje moeten gaan , lekker de grote man zijn bij Sevilla.

12 februari 2021 om 09:44

@baradona maar we hebben Ziyech toch ook aan het begin van het seizoen gezien bij Chelsea? Toen speelde hij geweldig

12 februari 2021 om 09:23

Het lijkt er op dat Tuchel bij Chelsea met een 5-3-2 a 3-5-2 wil gaan spelen en Ziyech past simpel weg niet in deze formatie. Hij is niet goed genoeg voor achter de spitsen en niet dynamisch genoeg voor controlerende middenvelder. Gaat een pijnlijk verhaal worden voor hem daar. Lampard was fan, Tuchel niet.

12 februari 2021 om 11:28

Ik denk dat Schmidt ook even uit vorm is bij Psv, maar in de basis nog steeds een uitstekende trainer voor PSV zal worden.

12 februari 2021 om 11:35

wie weet, de tijd zal het uitwijzen

Ik denk dat Ziyech meer tijd nodig heeft om aan de Premier League te wennen. Daar had hij bij Ajax het eerste jaar ook last van. Pas na dat jaar werd hij pas echt goed. Daarbij heeft hij ook een paar blessures achter de rug. Het probleem is dat hij die tijd waarschijnlijk niet zal krijgen. Daarom zeg ik ook dat de meeste Nederlandse spelers ongeschikt voor de Premier League zijn.

12 februari 2021 om 08:31

Toch zonde hoor dat er in Engeland zoveel goede voetballers het (net) niet redden. Ik zie het Ziyech nog wel maken, maar of ie de tijd en kans van de Engelse pers krijgt vraag ik me af

12 februari 2021 om 08:49

Die meeste Nederlandse spelers zijn ongeschikt omdat ze gewoon net als Ziyech te slecht zijn.

12 februari 2021 om 09:39

@NinjaKong

Welke de meeste Nederlanders dan??
Denk dat er meer spelers zijn die het wel gewoon goed doen of geslaagd zijn in Engeland.

Het hangt ook af of de trainer het in je ziet zitten. Ziyech is denk ik een speler die Tuchel niet zo hoog heeft zitten.

12 februari 2021 om 10:25

Dat is natuurlijk wel een hele makkelijke aanname om te maken. Er zijn ook veel Engelse spelers ongeschikt omdat ze te slecht zijn. Daarbij heeft Ziyech aan het begin van het seizoen laten zien het niveau aan te kunnen. Nu komt hij terug van een blessure en heeft hij een nieuwe trainer met een formatie, dat kost tijd.

13 februari 2021 om 16:15

Ninjakong. Hoezo alle spelers uit de eredivisie. Er zijn genoeg spelers die het wel goed hebben gedaan in de PL. Bergkamp van Nisterooij van Persie Wijaldum van Dijk van de Sar Overmars dus jou redenering klopt niet

12 februari 2021 om 09:06

De stap is voor bijna iedere Eredivisie speler gewoon te groot. De intensiteit is zo veel hoger op meerdere vlakken; speeldagenkalender, fitheid, kwaliteit van spelers en teams, speelwijze van veel teams en druk van de media. Eredivisie spelers die het wel hebben gehaald zijn bijna allemaal bij een middenmoter/subtopper in de Premier League gekomen. Die stap zouden meer spelers in hun achterhoofd moeten houden. Of via een middenmoter of via bijvoorbeeld Duitsland. Ik ben er bijvoorbeeld van overtuigd dat Weghorst momenteel overeind zou blijven in de Premier League, terwijl hij dat na zijn overstap van AZ zeker nog niet was.

12 februari 2021 om 09:44

Of gewoon de tijd geven. Om aan alles te wennen. Dan spelers maar gelijk af te kraken.

Ook het financiële plaatje komt er dan bij kijken.
In dit geval met Ziyech. Zal hij altijd interessant zijn voor andere clubs. Is toch een speler van Chelsea. En zal snel andere.club vinden.

Als hij voor minder geld naar een middenmotor gaat. Dan is het altijd even zien. En financieel stuk minder interessant.

Ik zou Weghorst ook wel in de PL willen zien.

12 februari 2021 om 11:12

Moeilijk om je aan te passen als je nauwlijks speelt. Door zijn slechte optreden heeft hij nu in feite amunitie gegeven aan Tuchel om hem buiten de lijnen te houden. Het is sowieso duidelijk dat Tuchel geen fan is van Ziyech.

Fysiek moet Ziyech echt wel een niveau vooruit. Kwaliteit en de technische bagage heeft hem al. Tis vooral nog steeds wennen aan de Prem. als ik hem zo zie spelen. De trainerswissel heeft hem zeker niet goed gedaan maar wij zijn pas halverwege het seizoen dus alles kan zomaar nog keren.

12 februari 2021 om 09:00

Een tijdje geleden was iedereen nog lyrisch over Ziyech. Het kan snelgaan in deze brute wereld. Drie wedstrijden minder spelen en je kan er niks van. Je kan pas oordelen als hij 24 wedstrijden voor Chelsea heeft gespeeld. Zo is het en niet ánders, vind ik.

12 februari 2021 om 09:29

Goed dat jij dat vindt maar op deze manier wordt het wachten tot 2025 om die 24 wedstrijden te halen. Ben bang dat hij in het rijtje Klaassen, De Jong, Anita, Van de Beek, Blind etc. wordt opgenomen

12 februari 2021 om 10:02

Op de Afrika Cup kan Ziyech zich ook nooit onderscheiden.
Dat komt omdat ze daar ook.met veel fysieke en hoge intensiteit spelen.
Daar heeft Ziyech het erg moeilijk mee. In Engeland is dst.elek wedstrijd zo. Of dat tegen Liverpool of Burnley is. Altijd kort erop met fysieke strijd.
Het verbaasde mij dat hij voor Engelse competitie koos.

Maar goed... vind het ook te vroeg om hem nu al af te schrijven. Iets wat wij hier in Nederland al snel doen, vind ik.

Die Engelse pers is altijd negatief over buitenlandse spelers. Maar nooit op hun eigen spelers.

Met zijn blessures loop hij aardig wat achter op de rest. Conditioneel en wedstrijd ritme. Die tijd krijg je nu niet.
Speel je niet goed. Of ben je niet fit. Dan staat er iemand anders wel klaar.

In Nederland had ook iedereen kritiek op Ziyech in het begin.
Zo een knollenveld werkt natuurlijk ook niet mee.. in Nederland kon Ziyech het nog goed maken met zijn oneindige werklust, ik hoop dat hij zijn vorm gaat terug vinden als hij wat langer kan spelen, nu telkens de pech van wat vervelende blessures.

Hij verdient vanaf de eerste dag een godsvermogen dus hij dient ook vanaf de eerste dag te presteren. Heb hem tot dusverre nog niet veel anders zien doen dan wat balletjes voor slingeren en wat met zijn armen staan te zwaaien al was hij een verkeersregelaar. Het zal echt veel beter moeten en wennen en naweeen van blessures zijn nu geen excuus meer. Persoonlijk denk ik dat de Engelse competitie met zijn fysiek sterke spelers de slechtste optie voor hem was. Het geld zal de motivatie wel zijn geweest...

12 februari 2021 om 09:01

Nou elke positie binnen een bedrijf krijgt tijd om aan de positie te wennen en voor 9/10 voetballers geld dat ze minimaal een jaar nodig hebben om helemaal thuis te zijn bij hun club. Dit is toch wel een grote missopvatting van je hoor, niet realistisch.

12 februari 2021 om 09:30

Ik denk, dat met het salaris wat hij verdient, ze een stuk minder geduldig zullen zijn. En dat 9/10 voetballers een jaar nodig hebben om te wennen lijkt me aan de sterk overdreven kant. Maar goed, de tijd zal het leren... De Engelse kranten denken er blijkbaar voorlopig anders over..

12 februari 2021 om 09:45

De Engelse kranten zijn dan ook wel een erg slechte indicator om aan vast te houden. Die zullen hem net zo goed ophemelen als hij 2 goede wedstrijden gespeeld heeft als dat ze hem nu afbranden na slechte potjes.

12 februari 2021 om 10:03

Idd. De Engelse pers duikt er gelijk bovenop. Als een, niet Engelse speler, slecht speelt. Maar doen dat nooit als het over een Engelse speler gaat.

12 februari 2021 om 10:42

Als je een jaar nodig hebt om te wennen overdreven vind, dan ga ik de discussie ook niet verder aan. Ik ben zelfs van mening dat sommige persoonlijkheden 2 jaar nodig hebben om te wennen, want het blijven mensen, ongeacht het salaris, dus onze meningen staan te ver uit elkaar

12 februari 2021 om 10:47

Daarbij moeten we de corona crisis niet vergeten.
Met alle regeltjes die daarbij komen kijken.
Het aan te moeten passen bij je club, aan de spelers en cultuur zal overal zo zijn.
Maar familie en vrienden die niet over mogen komen. En je na een training of wedstrijd, thuis gekluisterd zit. Met niemand km je heen. Dat zal ook echt een impact hebben.
Zeker als je je nog moet bewijzen als speler zijnde.

12 februari 2021 om 10:58

Dat neem ik inderdaad nog geen eens mee, sociaal isolement. Kan ik ook zeker begrip voor opbrengen.

12 februari 2021 om 09:50

Hij verdiend veel dus hij moet er direct staan? Zo werkt het domweg niet. Hopelijk heeft Chelsea dat vantevoren ingecalculeerd, dat aan het aantrekken van Ziyech mogelijk een aanpassingsperiode kleeft. Het heeft hem namelijk al eerder in zijn carriere tijd gekost om te wennen aan een ander niveau, en dat betaalde zich later dubbel en dwars uit doordat zijn nieuwe club (ajax) er genoeg geduld mee had. Het is natuurlijk niet zo dat een voetballer een machine is, gooi er wat meer geld in en je krijgt per direct prestaties, gooi er minder in en het mag even duren. Dus de correlatie tussen het salaris dat een club zijn nieuwe speler betaald en de prestaties die je van dag 1 mag verwachten vind ik niet echt een realistische.

Ziyech heeft inderdaad slecht gespeeld. Ik vind de aanpak van Tuchel heel slecht, eerst 3 wedstrijden zomaar aan de kant houden en dan hem afkraken dat het allemaal te snel voor hem gaat terwijl hij de eerste wedstrijden een aabtal keren de beste speler van het veld was. Dan ook nog eens de Eredivisie en Ajax afkraken. Die Tuchel moet niet vergeten dat Ajax met Ziyech de halve finale van de champions league heeft gehaald.

12 februari 2021 om 10:00

PSG heeft toch juist de CL finale gehaald en Ajax niet? Of heb ik nu wat gemist?

12 februari 2021 om 10:21

Je hebt gelijk, ik was ffe in de war

Wat een onzin. Zo slecht was hij nou ook weer niet. Check maar eens heel goed wie er aan de basis staat van de 1-0 en hoeveel man er om hem heen stonden. Dit had hij continu. als zijn teamspelers er dan zo slecht mee omgaan.

12 februari 2021 om 09:49

Hij speelde ver onder zijn niveau er waren spelers die nog slechter speelden. Het lijkt erop dat die Tuchel dat ie duitse spelers voortrek (haaverts, Werner en Rudiger).

12 februari 2021 om 10:36

Ik vind de commentaren van de kranten eerlijk gezegd juist nog mild. Vergeleken met z'n niveau in de eredivisie, waar de intensiteit weliswaar veel lager ligt, leek het echt nergens op gisteren.

12 februari 2021 om 10:41

Ik heb alleen de eerste helft gekeken hij had wel een aantal kansen gecreeerd, als die kansen waren omgezet in goals. Zou hij opeens heel goed zijn, dat vind ik het rare in voetbal.

Natuurlijk heeft Ziyech tijd nodig om zich aan te passen ,echter denk ik dat een groot deel van zijn 'fans' had verwacht dat hij nu al 1 van de belangrijkste spelers van de PL zou zijn.
De vraag is of dat realistisch is, de competities zijn ook totaal niet met elkaar te vergelijken.
Hij heeft dan ook nog eens de pech van zijn blessures en dan loopt je eerste seizoen al snel op een teleurstelling uit. Feit is wel dat als Tuchel het niet in hem ziet zitten, dan ben ik bang voor hem dat hij niet gaat slagen bij Chelsea.

Ziyech was bij Ajax de grote meneer en als hij daar een paar wedstrijden minder speelde mocht hij altijd blijven staan. Bij Chelsea is er een stuk meer concurrentie ik hoop voor hem dat hij een wedstrijd of vijf de tijd krijgt om te laten zien wat hij kan. Dat er nu een andere trainer met andere ideeen zit is ook niet in z'n voordeel.
Hopen dat Ziyech de kans krijgt om zich te bewijzen want hij kan natuurlijk enorm goed voetballen.

Het is maar weinig spelers gegeven om via de Nederlandse top ook te presteren in de buitenlandse top. De Ligt en De Jong hadden ook wat opstart problemen dus ik hoop dat dit ook voor Zyech geldt. Ik verwacht dat van de Beek gewoon te kort komt en dat het bij hem niets met opstartproblemen te maken heeft.

12 februari 2021 om 10:44

Dynamo of startmotor. Je kan met een hammer een tik geven aan de start motor, dan doet ie het weer effe.

12 februari 2021 om 10:52

Dan is bij van de Beek het dynamo kapot.

Jammer dat het even niet lukt voor Hakim. Maar hij komt er wel weer, iemand als hij blijft niet bij de pakken zitten.

Komt gewoon te kort. Kan je lang over blijven praten. Werd verschrikkelijk overschat. Uitblinken in de eredivisie bij Ajax is toch echt heel wat anders. Ja één prima campagne achter de rug in de Cl. Maar hij kan daar niet mee. En dat ligt echt niet aan een succestrainer als Tuchel, Die heeft namelijk wel bewezen dat hij overal succes heeft.

Hij zat niet lekker in de wedstrijd en kwam knullig over maar het veld was behoorlijk slecht! Meerdere spelers bij Chelsea die ondermaats presteeerden waaronder Pulisic en Alonso.

Komt net terug van een blessure wederom dus gun die man even wat wedstrijden om in zn ritme te komen!

En dit krijg je dus. In Nederland had hij ook dit soort wedstrijden, maar door de dominantie van Ajax en zwakte van de tegenstander gaf hij dan nog wel een assist, waardoor niemand het er meer over had. Nu valt dat weg en bij de top wordt verwacht dat je er altijd staat. Ik hoop dat hij die consistentie kan vinden.

Ach bij Ajax was er ook een periode waarin supporters niks anders deden dan zeiken over Ziyech, omdat ie volgens hen te weinig uitvoerde.
Daar heeft ie zich vrij weinig van aangetrokken en is gewoon zijn eigen ding blijven doen.
Uiteindelijk werd ie de beste speler.
Zoiets zal ie bij Chelsea ook overwinnen, duurt gewoon even.

Been there, done that. Volgens mij heeft Ziyech praktisch bij elke club in het begin "moeite" gehad waardoor er twijfels ontstonden. Geef het tijd en iedereen praat weer alsof ze altijd al wisten wat een geweldige voetballer Ziyech is. Anders vind ik het ook prima als dit volgend seizoen de volgende speler is die van Chelsea naar Arsenal gaat, laat maar komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3026
3.Liverpool2828
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller83
T. WernerAanvaller81
KepaKeeper10
E. MendyKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

323 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 6 0 1 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Jorginho speelt hoofdrol in topper met goal en gigantische fout

Chelsea en Manchester United hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. Het Premier League-duel op Stamford Bridge eindigde in een 1-1 gelijkspel. Jadon Sancho verzorgde de openingstreffer, waarna Jorginho de stand halverwege...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren