Kamp-Sneijder waarschuwt Den Bosch: ‘24 uur later lag alles al op straat’

Woensdag, 10 februari 2021 om 14:52Rian Rosendaal • Laatste update: 14:53

De overnameperikelen houden de gemoederen bij FC Den Bosch flink bezig. Voetbal International meldde eerder deze woensdag dat Wesley Sneijder en diens zakenpartner Ebert Dollevoet kwaad zijn over het uitlekken van de gesprekken over de overname en derhalve een radiostilte hebben ingelast. Het Amerikaanse bedrijf Pacific Media Group lijkt daardoor voorlopig over de beste papieren te beschikken, weet ook lid van de raad van commissarissen Peter Poirters.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Ik snap volkomen dat hier een artikel over wordt geschreven hoor, dat is het niet. Maar ik vraag mij wel af, buiten de FC Den Bosch fans om, wie dit schokkend nieuws vindt? Ik vind het drama gehalte nogal groot. Sneijder weet volgens mij niet wat hij nou precies wilt. Gaat deze deal niet door, dan gaat die waarschijnlijk weer iets heel anders doen. Het is niet alsof de deal van het jaar nou niet doorgaat. Het gaat tevens maar om Den Bosch.

10 februari 2021 om 15:11

Ik had eigenlijk hetzelfde toen ik het artikel las. Ik zag wat opvallende zaken in de tekst staan, maar dacht ...'boeiuh' ...
Op zich is het voetbalzone, dus dit artikel zelf is zo gek nog niet, maar is dit niet de 2e of 3e vandaag over dit onderwerp?

10 februari 2021 om 15:16

Ik snap je gedachtegang, deels onderschrijf ik deze zelfs. Maar toch moet ik zeggen dat ik dit wel interessante artikelen vind, zeker omdat ik erg benieuwd ben hoe de Knvb uit de zaak Jordania gaat komen. Overigens heb ik zelf meer moeite met de afgelopen anderhalf week waar het eerder regel dan uitzondering was dat van de 3 'voorpagina' artikelen er 3 over Ajax gingen.

10 februari 2021 om 15:23

Ik vind dit soort artikelen wél interessant. Dat het 'maar om Den Bosch' gaat vind ik een behoorlijke aanfluiting eerlijk gezegd. Is alleen een artikel over onze topclubs interessant en boeiend?
Wat betreft Jordania en Den Bosch, volgens mij is de Knvb er allang uit. Ze hebben Jordania afgewezen, omdat die niet in staat is om volledig aan te tonen dat hij legaal aan zijn centen is gekomen. Dat zijn vader eerder wel met vage constructies, offshore bedrijven en Malta routes weggekomen is, is daarbij zeker zijn ondergang geworden. Want de Knvb heeft de regels niet voor niets in 2018 aangepast, waardoor niet de Knvb moest aantonen dat het niet klopt, maar dat de potentiele eigenaar gewoon eerst zelf aantoont dat zijn geld gewoon kosher is. En kennelijk lukte dat Jordania niet.

Volgens mij is dát ook de reden dat Jordania nu een rechtszaak heeft lopen tegen Den Bosch. Hij heeft geld in de club gestoken als lening, met kennelijk het beding dat als hij de club niet mocht kopen, hij dat geld terug zou krijgen. Dus de Knvb is er wel uit met Jordania, volgens mij.

10 februari 2021 om 16:25

@constant
De Knvb had een accountingskantoor, Grant Thornton, ingeschakeld om de cijfers te controleren. Die hebben niks dubieus gevonden.
Hij heeft het geld aan Den Bosch als achtergestelde lening geleend trouwens.

10 februari 2021 om 16:54

misseva
Dat rapport heb ik gelezen. Althans, de belangrijkste conclusies daarvan. Inderdaad, GT heeft inderdaad gerapporteerd dat zij 'niks konden vinden'. Die conclusie was mede gebaseerd op het feit dat de corporate constructies van (de familie) Jordania gewoon schimmig was en dood liep op bepaalde plekken waar de inzage in de registraties van de kamer van koophandel ofwel onmogelijk of totaal ondoorzichtig was. GT heeft een duidekijk voorbehoud gemaakt omdat zij niks konden vinden maar deels de informatie dus ook onbeschikbaar althans ondoorzichtig was. Oftewel, ze konden niks vinden, maar ze konden ook niet schriftelijk verklaren dat er 100% zeker sprake was van clean vermogen en volledige transparantie omtrent waar dat vermogen was verkregen.
Dát is exact mijn punt. De constructies zijn zo schimmig dat je niet meer kunt achterhalen of er iets niet deugt. Maar izage geven in dat het dus compleet wel deugt en kosher is, dát gaat ook niet. En dan steunen de regels de Knvb. Niet de Knvb (of GT) moeten aantonen dat het niet klopt, Jordania moet bewijzen dat alles 100% wel klopt. En dat kon hij niet.
Dat die lening achtergesteld was, dat wist ik niet. Benieuwd hoe die rechtszaak gaat verlopen dan.

10 februari 2021 om 19:25

Constant Kante & misseva88, ik ben blij dat jullie je hierin hebben ingelezen, want ik wist oprecht niet wat er speelde rondom Kakhi Jordania. Ik denk dat dit mede komt doordat ik niet heel gauw aansla op artikelen over FC Den Bosch en die dus niet of nauwelijks heb gelezen. In die zin is de aandacht voor de beoogde overname door Wesley Sneijder juist mooi, omdat we daardoor - en door jullie comments - toch ook meer inzicht krijgen in de recente ontwikkelingen rondom de club. Ook ik vind dit soort artikelen interessant en tegelijk besef ik dat die interesse eigenlijk niet alleen maar van Wesley Sneijder afhankelijk mag zijn. Hopelijk zijn veel mede-VZ-ers het met me eens dat dit soort bijzondere ontwikkelingen rondom kleinere clubs de moeite waard zijn om te verslaan en te lezen.

10 februari 2021 om 16:10

Puntnaarachter.

Ik vind het vooral bijzonder dat jij er maar vanuit gaat dat dit aan Sneijder ligt, hij niet weet wat hij wil en er een groot drama-gehalte is.
Volgens mij weet iedereen hoe onderhandelen werkt en het naar buiten brengen van interesse van een partij kan zorgen voor een hogere waarde.

Die gesprekken zijn gelekt, er is een andere partij (bijgekomen) en Sneijder en diens kamp zal hier niet van gecharmeerd zijn. Volledig logisch lijkt me? Net als dat clubs daar niet van gediend zijn om misbruikt te worden voor een betere contractonderhandeling.

Maar zodra er Sneijder staat, heeft driekwart Nederland al direct een oordeel klaar. Sjiek wel.

Den Bosch is al veel langer aan het shoppen naar een partij die de club over wil nemen. Toen omroep Powned net bestond hadden die al een undercover item waarin ze zich voor deden als Zandbakistanen en wilden toen zo'n beetje alles veranderen, waar de leiding destijds in mee ging. Zo bekeken ben ik benieuwd of het punt dat Fcdb de club blijft erg overtuigend is voor deze (weliswaar andere) leiding. Hopelijk heeft al het lekken niet de enige ècht serieuze partij weggejaagd.

Dit verhaal is van hetzelfde niveau als het bericht over de comeback van Sneijder. Hij heeft even zijn moment of fame, meneer heeft even de aandacht, maar vervolgens komt er niets van terecht.

Deze man heeft afgelopen jaar zijn comeback gemaakt bij FC Utrecht, is samen met Van Bommel begonnen als trainer bij FC Utrecht en nu gaat hij FC Den Bosch overnemen? Ik word een beetje Wesley Sneijder-moe...

10 februari 2021 om 19:29

Ik wil een "dan had je er maar niet op moeten klikken"-reactie vermijden, maar feit is wel dat dit soort artikelen wel degelijk interessant is voor: FC Den Bosch fans, mensen die geïnteresseerd zijn in overname-perikelen, Sneijder-fans of juist Sneijder-haters, kortom, het verdient z'n plek tussen het voetbalnieuws. Dat de recente avonturen van Wesley Sneijder steeds op een anticlimax uitdraaien kun je de nieuwswebsites moeilijk kwalijk nemen toch?

11 februari 2021 om 09:52

Je kunt het ze niet kwalijk nemen, maar je zou als website iets minder aandacht aan deze zeepbellen kunnen besteden.

11 februari 2021 om 10:24

Ik heb liever aandacht voor deze zeepbellen, die bijdragen aan de beeldvorming rond Wesley Sneijder (en FC Den Bosch), dan aandacht voor de op z'n best onzinnige en slecht geïnformeerde en op z'n slechtst lasterlijke en discriminerende uitlatingen die Johan Derksen twee keer per week doet.

10 februari 2021 om 20:27

Ik wacht juist met smart op meer sappige Snijder verhalen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong Ajax36-15
17.Jong AZ32-35
19.FC Dordrecht27-55
20.FC Den Bosch26-33
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. MeerveldMiddenvelder325
J. HornkampAanvaller3016
D. Moreo KlasMiddenvelder272
P. van MoorselMiddenvelder254
D. BolsiusAanvaller250
R. PostemaAanvaller237
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

798 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren