Huub Stevens lijkt met afscheid bij Schalke voetballerij voorgoed te verlaten

Maandag, 1 februari 2021 om 16:31Rian Rosendaal • Laatste update: 16:34

Huub Stevens is bezig aan zijn laatste maanden als lid van de raad van commissarissen van Schalke 04. De termijn van de 67-jarige Nederlander loopt na dit seizoen af en hij heeft besloten om zich niet herkiesbaar te stellen voor een volgende termijn. Stevens maakt sinds medio 2018 deel uit van de raad van commissarissen van de hekkensluiter in de Bundesliga. Daarnaast was de ervaren coach in vier periodes de hoofdtrainer van Schalke 04.

"In de afgelopen drie jaar is er veel gebeurd en ik had echt niet gedacht dat ik nog twee keer op de bank terecht zou komen als trainer", verklaart Stevens maandag in een uitgebreid interview op de website van Schalke 04. "Maar ik kon natuurlijk geen 'nee' zeggen tegen deze club. Maar met een zwaarmoedig hart heb ik besloten dat mijn tijd als lid van de raad van commissarissen na drie zeer bewogen en uitdagende jaren erop zit. Ik ben nu 67 en het is denk ik tijd geworden om aandacht te gaan schenken aan mijn familie. Zeker mijn vrouw verdient dat, omdat ze mij na mijn terugkeer op de bank in december veel heeft moeten missen."

Stevens is nog wel bereid om het bestuur van Schalke 04 in de toekomst van adviezen te voorzien. "Ik blijf graag mijn bijdrage leveren aan deze club, alleen niet meer in een officiële functie", aldus de voormalig coach van de club uit Gelsenkirchen. Stevens was vooral in zijn eerste periode zeer succesvol als coach. In 1997 werd de UEFA Cup veroverd en in 2001 was men heel dichtbij de Duitse landstitel. Door een doelpunt van Bayern München ver in blessuretijd van de laatste wedstrijd van het seizoen ging het kampioenschap alsnog naar der Rekordmeister.

Als speler diende Stevens Fortuna en PSV. In Eindhoven keerde hij in 2008 terug als hoofdtrainer. Vanwege slechte resultaten en een stroeve relatie met zijn spelers diende de Limburgse oefenmeester al na een halfjaar zijn ontslag in bij de PSV-leiding. Stevens was als coach verder verbonden aan onder meer Roda JC Kerkrade, Hertha BSC, Hamburger SV, VfB Stuttgart en TSG Hoffenheim. Zijn laatste klus als interim-trainer was dus in december, toen Schalke 04 na enkele maanden afscheid nam van Manuel Baum. Inmiddels is Christian Gross de nieuwe hoofdtrainer in de Veltins Arena.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door azchelsea)

Icoon! Deze Huub. Heb zelf het genoegen gehad een keer met hem te praten over het voetbal. Kon merken dat hij echt veel kennis en inzicht heeft. Was leuk om met zo iemand een gesprek te hebben en van gedachten te wisselen over mijn kijk op het moderne voetbal.
Geniet van je pensioen Huub!

1 februari 2021 om 16:50

Haha dat zal Huub ongetwijfeld veel wijsheden hebben opgeleverd!

1 februari 2021 om 16:52

De hamvraag: vindt die AZ een topclub of niet?

1 februari 2021 om 16:54

Niet echt besproken. We hebben het met name gehad over het verschil van de voetballerij in Nederland en Duitlsand. Mijn visie en zijn visie daarop, en daarop samen een dialoog aangegaan. Was echt heel erg leuk!

1 februari 2021 om 16:54

Zo! Dan zal Huub zich vereerd hebben gevoeld, dat jij jouw inzichten en gedachten met hem hebt gedeeld. Huub is zeker een icoon, zowel in Duitsland als in Nederland. Dat hij wél de tijd neemt voor iemand die een beruchte status heeft op een voetbalplatform als deze zegt veel over Huub zijn geduld en het vertrouwen in de goedheid van de mens.

1 februari 2021 om 17:35

Daar kun je lacherig over doen, maar ik ken Huub wel redelijk persoonlijk (vroeger in de jeugd van Roda gespeeld) en ondanks zijn norse uitstraling staat die altijd open voor een praatje. Met wie dan ook. Harde buitenkant, zacht van binnen.

1 februari 2021 om 17:35

Waarom neem je deze jongen zo in de zeik? Je weet toch niet wat hij doet? Misschien werkt hij wel voor een voetbalkrantje o.i.d. In ieder geval totaal niet nodig om zo een vent in de zeik te nemen, internet held.

1 februari 2021 om 17:44

@ajajajajax: wie uitdeelt, moet kunnen incasseren. @amazingninja: Ik doe lacherig over Prem93, die ik niet serieus neem. Stevens heb ik zoals ik al aangeef, respect voor.

1 februari 2021 om 17:53

Vind het ook een beetje triest gedrag. Kan toch gewoon dat hij Stevens heeft ontmoet? Waarom moet er dan zo cynisch gereageerd worden? Valt me bij meerdere topics op waar Prem op reageert dat mensen zo raar reageren. Als je het niet eens bent met iemands mening dan kan er toch gewoon inhoudelijk op ingegaan worden? Beetje kinderachtig gedrag soms.

1 februari 2021 om 18:01

@myvision: Je kan mensen ook gewoon in hun waarde laten. Misschien is dit wel zijn sociale uitlaatklep, om wat voor reden dan ook. Laat hem lekker gaan joh.

Niveau van VZ gaat wel omlaag zeg. Iemand deelt en ervaring en wordt direct met de grond gelijk gemaakt. Trieste bedoeling als je het mij vraagt.

1 februari 2021 om 17:47

Ach, een geintje moet ook wel kunnen toch? Ik vind het leuk dat (in dit geval) Prem zijn ervaring hier deelt en vind het juist leuk dat (in dit geval) Prem zo actief is op dit forum. Ik merk echter ook dat het nogal eens voorkomt dat ik het niet zo eens ben met Prem - is ook prima, een forum bestaat om discussies te houden en van mening te verschillen! Maar een grapje moet dan ook wel kunnen volgens mij. Laten we onszelf allemaal alstublieft niet te serieus nemen.

1 februari 2021 om 17:47

Ach, het gaat niet om de ervaring die 'iemand' deelt. Het gaat er om wie het doet en hoe hij het doet. Prem terroriseert dit forum dagelijks en de manier waarop hij spreekt met "mijn visie en zijn visie daarop, en daarop samen een dialoog aangegaan" moet ik gewoon om lachen. Prem gaat hier zitten poggen alsof hij wel even op gelijk niveau met de gerespecteerde Huub Stevens over voetbal praat. Dan mag je die mijns inziens wel een koekje van eigen deeg geven.

1 februari 2021 om 18:02

Hij zegt toch ook nergens dat Huub iets met zijn ideeën heeft gedaan? Hij zegt nergens dat Huub van hem heeft geleerd en hij zegt nergens dat het door hem komt dat Huub heeft gedaan wat Huub heeft gedaan. Ook is de manier van zichzelf uitdrukken en uitleggen over hoe het gegaan is en wat hij heeft gedaan gewoon netjes. Ook ik ben het vaak niet eens met wat Prem zegt alleen hier doet die niks fout toch? Iedereen is wel eens een "bekend persoon" tegen gekomen en heeft daar een praatje mee gemaakt, en als dat zo is geweest zijn dat vaak dingen die je wilt vermelden. Heb ik zelf vooral met het feit als het over Ali B gaat. Heb die man een paar keer zo in de ziek genomen en uitgelachen dat ik dat ook grappig vind om te vermelden.

1 februari 2021 om 18:18

Ik ben het eigenlijk ook nooit eens met Prem zijn mening en het zou best een troll kunnen zijn, maar ‘hij terroriseert het forum’ gaat wel een beetje ver toch? Ik heb hem nog niet niemand zien vernederen of denigreren o.i.d.. Hij heeft opmerkelijke meningen en die kan je best helemaal tackelen, maar over een persoonlijk verhaaltje zo op de man spelen is wel weer erg sneu.

1 februari 2021 om 19:11

Bedoening* en het zit tegenwoordig ook vol met taalnazi's. Prem is gewoon een mafklapper.

1 februari 2021 om 19:53

Ik ben het ook niet vaak met hem eens, maar hier zegt ie weinig verkeerds. Leuk man dat hij Huub in het echt heeft gezien en gesproken. Mij boeit zoiets totaal niet bij 99 procent van de bekendheden, maar ik heb met Cruijff, Zidane en Bergkamp ook 3 oud spelers die ik graag had willen ontmoeten. (En nog steeds, muv Johan uiteraard) Jammer genoeg zitten hun niet op mij te wachten haha, maar toch leuk dat Huub wel benaderbaar is voor een kort gesprek. Mooi man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
V. PálssonMiddenvelder70
M. BülterAanvaller72
S. TeroddeAanvaller78
M. PieringerAanvaller50
R. FährmannKeeper50
M. LangerKeeper20
T. BeckerVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

Nederland
18 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren