Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Als Ajax zich bij Nagelsmann meldt, kiest hij eerder daarvoor dan voor PSV’

Zondag, 28 mei 2023 om 09:03Guy Habets

Huub Stevens vindt dat PSV voor de zekerheid een belletje moet wagen naar Julian Nagelsmann, maar vermoedt dat de Duitser eerder voor Ajax zou kiezen dan voor een dienstverband in Eindhoven. Dat stelt de Limburger in gesprek met de NOS. Stevens draagt wel een aantal andere coaches aan die volgens hem geschikt zijn om de scepter te gaan zwaaien in het Philips Stadion.

Stevens, die in het seizoen 2008/09 zelf trainer was bij PSV, heeft een logische voorkeur voor Nagelsmann. "Die zal niet naar PSV komen", verwacht de Harter Hund. "Hij gokt denk ik meer op Duitsland of Engeland. Als Nagelsmann PSV wel ziet zitten, dan zou ik het wel weten!" Stevens vindt de voormalig coach van Bayern München een uitstekende trainer. "Ik denk wel: als bijvoorbeeld Ajax zich bij iemand als Nagelsmann zou melden, dat Julian dan eerder daarvoor zou kiezen. Ajax heeft internationaal meer naam dan PSV."

Verder vallen de namen van Peter Bosz en Pascal Jansen. "Bosz zou wel trainer van PSV kunnen worden", vindt Stevens. "Hij is een ervaren iemand, maar zo succesvol is hij natuurlijk nog niet geweest. Hij heeft behoorlijk wat clubs getraind, ook in een land als Duitsland. Hij heeft wel een manier van functioneren die iedereen kent. Dat is positief, voor als PSV hem zou halen. Jansen? Die heeft bij AZ toch iets neergezet. Dat zou dan een kleinere stap zijn dan de stap die Van Nistelrooij maakte toen hij hoofdtrainer werd. In de luwte in Alkmaar werken of in de spotlights staan bij PSV, dat is toch iets anders, maar ik denk dat hij het aan zou kunnen."

Het doorschuiven van Adil Ramzi, die momenteel hoofdtrainer is van Jong PSV, is volgens Stevens geen goed idee. "Ik denk niet dat PSV in de gelegenheid is om af te wachten met weer een jonge coach. Ze moeten nu ook een keer duidelijkheid scheppen op het gebied van trainerschap en dan vind ik Ramzi nog te onervaren. Ik denk dat het een moeilijke groep is om te coachen. De eerste elf, twaalf spelers zijn het probleem niet. Maar hoe houd je de rest tevreden? Het bestuur van PSV moet hier de tijd voor nemen."

Tenslotte wordt een rol voor Stevens zelf besproken. Hij wil niet meer actief zijn als trainer, maar ziet eventueel wel een adviserende rol voor zichzelf weggelegd. "Ik zeg iets: een speler die ikzelf getraind heb, met niet zo veel ervaring in het trainersvak, die zou ik wel bij willen staan. Neem bijvoorbeeld Alfred Schreuder. Hij had echt een kandidaat kunnen zijn. Een Nederlandse trainer die vrij was en in de jeugd van PSV heeft gespeeld. Bij Ajax had hij niet de ervaring die hij nodig had om zo'n team in zijn eentje te begeleiden. Alfred had iemand naast zich nodig."Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Zal toch wel te duur zijn voor zowel Ajax als Psv

28 mei 2023 om 12:24

Nagelsmann is zeer eigenwijs en apart ventje. Hij weet ook dat hij het niet voor het geld hoeft te doen. Hij is nog erg jong dus kan als trainer nog genoeg verdienden in zijn loopbaan. Dus waarom niet zou ook een belletje wagen wanener is Ajax of PSV zou zijn.

Allebei geen optie voor deze trainer. Zie hem eerder in de PL.

Oftewel: hij zou ze beide vriendelijk bedanken voor de interesse en lachend luisteren naar alle aanbiedingen uit Engeland.

28 mei 2023 om 09:23

Anderzijds lijkt het mij ook wel een type die zegt: ik ben al binnen, dus kies alleen clubs waar ik grote kans heb op eremetaal.

28 mei 2023 om 09:55

@j0rnnn

Zo werkt het natuurlijk niet in de (voetbal)wereld, anders zouden spelers als Kane, Son, Bellingham etc ook allemaal niet meer in de top spelen omdat zij in Schotland veel meer kans hebben op eremetaal.

Een internationale topcoach komt niet naar Nederland en al helemaal niet als er geen Champions League gespeeld gaat worden.

28 mei 2023 om 09:27

Op zeker ja, ik vraag me sowieso af dat als er een speler of trainer vrij komt iedereen maar denkt dat ze wel naar een Ajax en dit geval Psv willen komen.
Her gaat echt over de bizarste namen, "misschien iets voor Ajax", hoeveel je dat wel niet ziet staan onder artikelen, dan denk je echt, mijn hemel, er zit er weer eentje met een verstandelijke beperking met papa's mobieltje te spelen.

28 mei 2023 om 09:32

Nou nou nou, ik kan helemaal in je verhaal komen (het overgrote deel van de namen die worden genoemd zijn mijns inziens ook compleet onhaalbaar), maar je laatste deel van je laatste zin is echt krankzinnig debiel. Waarom schrijf je dat? Zijn toch genoeg supporters die ervan dromen (ook al is het volstrekt niet logisch). Hebben zij dan direct een verstandelijke beperking?

28 mei 2023 om 09:32

Ach. Van Gaal naar AZ (op dat moment. Maar nu ook):stond ook in dat rijtje en die kwam wel? Ik denk niet dat hij naar Nederland komt maar heb wel het gevoel dat trainers meer dan spelers zo'n stap kunnen zetten (hiddink psv ook toen bijv). Pep heeft zelfs ooit gezegd dat Ajax wel in zn achterhoofd speelt.

28 mei 2023 om 10:07

Ik hyperboliseer het hier alleen even om aan te tonen hoe simpel velen denken of zelfs zijn.Ik had inderdaad voor een andere woordkeuze kunnen kiezen ja.De reactie bijvoorbeeld van Engelz is ook veel zeggend, altijd gelijk een reactie van iemand die de uitzondering weet te benoemen....scherp maar triest tegelijk.Beetje zo'n "ja maar" reactie.

28 mei 2023 om 10:20

Ach ja, als je begin dit seizoen had geroepen dat Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard in de spits zou staan werd je ook afgevoerd..

28 mei 2023 om 11:41

@tinus. Wat is daar triest aan? Behalve dat jij altijd van iets positiefs iets negatiefs kan maken. Dat is idd best een trieste karaktereigenschap. Voor de rest denk ik dat het meerendeel van de supporters hun fundament op hoop hebben liggen en voor hun club altijd subjectief onrealistische hoop (mogen) hebben. In jouw rationele wereld zijn dat trieste mongolen. Fijne levensvisie.....

Onzinnig artikel. Zowel Ajax als PSV kan hem niet betalen.

Volgens mij is Stevens met zijn kleinkinderen een dagje naar de Efteling geweest. Alsof Nagelsman ook maar iets meer dan 0.00000001 seconde na zou denken over Ajax en PSV.

28 mei 2023 om 09:15

Toch spelen er bijvoorbeeld in Engeland maar een beperkt aantal clubs het voetbal wat een Ajax speelt. En ik denk ook dat minimaal de helft niet eens dergelijk spel wilt spelen, dus een Nagelsmann zal ook kritisch zijn als hij een club in Engeland moet of gaat kiezen.

28 mei 2023 om 09:23

Het voetbal dat ajax speelt? Er is volgens mij nergens in de wereld een club die het voetbal van ajax speelt. Bij de meeste clubs is een cv iemand die in die zone blijft spelen en geen linksbuiten wordt. Bij de meeste clubs houden ze het veld redelijk klein, zodat die paar keer dat de tegenstander de balt heeft ze er niet met de ogen dicht doorheen lopen. Er is geen club die zo speelt als ajax, dat is geen compliment dit jaar.

28 mei 2023 om 09:59

Nagelsmann en andere grotere trainers gaan niet naar een club waar ze ‘het voetbal van Ajax’ moeten spelen. Die gaan naar een club waar ze zelf bepalen hoe hun team speelt. Zoals Ancelotti bijvoorbeeld nu bij Real, is heel anders dan Zidane dat deed.

28 mei 2023 om 10:43

In Engeland spelen ze inderdaad een heel ander voetbal. Wat Ajax liet zien is verschikkelijk om naar te kijken.

28 mei 2023 om 11:40

Dit jaar bedoel jij?

28 mei 2023 om 09:16

Volgens mij zegt hij ook dat het niet realistisch is toch? Je doet hier net alsofhij denkt dat nagelsmann al bijna binnen is.

28 mei 2023 om 10:22

Hij maakt er wel een rare discussie van door de naam van Nagelsmann überhaupt te noemen. Als Vitesse opzoek gaat naar een trainer laat je ook.niet de naam van Conte vallen, omdat de kans dat hij bij Vitesse aan de slag gaat groter is dan bij bijv. FC Dordrecht.

Nagelsmann is echt niet haalbaar voor een Nederlandse club. PSV moet gewoon voor Bosz gaan.

Als Pep weggaat bij City moet Utrecht een poging wagen. Je kan het allicht proberen

28 mei 2023 om 09:15

Zou ik zeker doen! Met de argumentatie van Stevens zou je kunnen zeggen dat Pep eerder kiest voor Utrecht dan voor een Excelsior. Gewoon proberen dus!

28 mei 2023 om 11:35

Denk dat Utrecht al genoegen neemt met de keeperstrainer 😜

28 mei 2023 om 12:59

@ Isco24: Kan Telstar ook bellen dan? Dan hebben ze het maar geprobeerd!

Zou prachtig zijn voor Ajax natuurlijk, gezien hij ook het type voetbal wil spelen dat meer bij Ajax past dan PSV. Ik zie hem alleen genoeg opties hebben in grotere competities. Voor een trainer is het alleen wel anders natuurlijk dan voor spelers: je kan makkelijker van topclubs in kleinere of zoals Nederland subcompetities naar (top)clubs in topcompetities. Een Schmidt heeft dat laten zien, maar ook Ten Hag en de superpopulaire Slot.

28 mei 2023 om 10:38

Zou bij beide clubs wel passen. Nagelsmann staat voor modern en innovatief voetbal, dat kan bij zowel ajax als PSV wel tot uiting komen. Alleen gaat Nagelsmann nooit naar Nederland, nog afgezien van z'n salaris. De beste man heeft een flinke loonstrook.

Tja dat denk ik ook wel. Ajax is toch altijd nog een grotere naam dan Psv. Nog groter acht ik de kans dat hij voor geen van beide kiest en dat geen van beide clubs hem wil/kan betalen.

Henk ten Cate zou Conte bellen als hij AZ was, maar hij denkt dat Ajax meer kans maakt. Ook zou hij in dat geval Conte wel willen adviseren in ruil voor een zak geld

De namen Bosz en Jansen zijn al zovaak gevallen. Dat je dan maar Nagelsmann gaat roepen is natuurlijk leuk, maar gaat nooit gebeuren.

Ik hoop dat psv er niet weer in trapt en voor een ervaren trainer gaat. Voor mij mogen ze Cocu wel weer terug vragen omdat ik het eigenlijk ook niet weet wie nu de ideale man is die we nodig hebben.

28 mei 2023 om 09:28

Cocu is geen ervaren trainer? Zijn enige credentials zijn de prijzen die hij bij OSV heeft gepakt. Hij wilde duidelijk van de zomer al naar PSV, toen hij zo zielig begon rond te hangen rond het trainingscomplex en wedstrijdjes ging kijken, maar toen moesten ze hen niet. Cocu was echt de Frank de Boer van PSV. Het voetbal was vreselijk, maar de andere topploegen waren zó slecht dat ze toch kampioen werden.

28 mei 2023 om 10:31

Cocu kent de slagen van de zweep bij psv. Ik zou het anders ook niet weten Bongiorno wie ze anders voor de groep moeten gooien. Het is gewoon ellende

28 mei 2023 om 10:40

Er zijn wel meer coaches die het klappen van de zweep kennen. PSV zou voor Jesse Marsch of Peter Bosz kunnen gaan. Vooral laatstgenoemde is gewoon een realistische optie.

28 mei 2023 om 11:58

Niks zielig rondhangen. Cocu is vaker aanwezig op de Herdgang. Ook toen hij nog een job had in Turkije en Engeland. Ben hem regelmatig op de zaterdag en tijdens trainingen doordeweeks tegengekomen. Dat er dan net een camera op hem wordt gericht toen hij geen baan had, kan hij ook niks aan doen. Is ook nie gek. Heeft in totaal als speler en (jeugd) trainer 16 jaar bij de club gezeten. Woont tenslotte in Eindhoven.

Jammer dat Alfred net een contract in de zandbak heeft getekend zeg....

Nagelsman gaat denk ik echt niet naar Ajax of PSV. kost te veel en denk dat hij ook makkelijk een aanbieding kan krijgen bij een mooie club in de premier league. Bosz bij PSV weet ik ook nog niet. Bosz staat een beetje voor extreem aanvallend voetbal en dat is niet helemaal de PSV filosofie.Roger Schmit probeerde het ook te veranderen en was niet echt een heel gelukkig huwelijk. Overschakelen naar een andere speelstijl betekent ook een grote renovatie van het elftal met nieuwe spelers die passen bij de speelstijl.

Net zo’n verhaal als Julian Ward. Uiteindelijk eindig je met Mislintat.

28 mei 2023 om 10:40

Maar weet jij 100% zeker dat Ajax met die Ward bezig was? Of ga je ervan uit omdat het in de kranten stond en dus meteen als waarheid ziet? Leuk dat zo iemand dit aanhaalt maar ik zie beide clubs niet eens bij Nagelman aankloppen omdat het gewoon niet de vijver met trainer is waar beide clubs in gaan zoeken. Ik zou bij Ajax die trainer van Bodo Glimt (of hoe je dat schrijft) wel eens willen zien. Die speelt toch leuk voetbal met zo’n elftal en deed het goed in Europa.

Wat is dit voor rare overschatting van onze competitie. Er is 0% kans dat hij bij welke ploeg in de Eredivisie dan ook aan de slag gaat. En mocht PSV het niet weggeven lijkt me de kans dat ie naar Ajax gaat zeker niet groter, want dan zit ie naast in een B competitie ook nog es niet in de CL.

28 mei 2023 om 09:25

Ik denk dat Stevens dit roept vanwege zijn historie in Duitsland. Zou opzich het idee van een Duitse trainer in NL wel weer leuk vinden. Die van Frankfurt is wel een bijzondere, haal je meteen voor ons volgers wat plezier in huis!

28 mei 2023 om 09:35

Mensen roepen hier af en toe Hassenhütl, dat zou best een goeie zijn ook denk ik.

28 mei 2023 om 09:51

Is ook een interessante optie. Heeft met z'n elftallen laten zien zowel realistisch afbraak voetbal te kunnen spelen als aantrekkelijk. Dus past zich aan aan de kwaliteiten van z'n elftal. Plus, heeft eigenlijk overal goed gepresteerd. Ingolstadt, Leipzig, Southampton. Zit ook al een tijdje zonder club.

28 mei 2023 om 09:46

Je doet alsof die Nagelsmann zo heilig is, mede dankzij hem heeft Bayern de titel bijna niet gehaald. Het is een grote naam, maar ik hoef hem bij PSV niet eens te zien.

28 mei 2023 om 09:53

Nou, is iemand met ervaring op het hoogste niveau, heeft met Hoffenheim heel fijn voetbal laten zien. Zou ik graag bij psv zien hoor. Garantie heb je nooit, maar in zo'n man zou ik meer vertrouwen hebben dan ik op voorhand had in van Nistelrooij. Maar goed, realistisch is het toch niet 😉

28 mei 2023 om 09:57

Hoezo is dat door Nagelsmann? Die is al maandenlang weg. De enige die het bijna verspilde is Tuchel.

Dan ben je wel heel ondankbaar als fan zeg. Als Nagelsmann naar psv zou willen (gaat niet gebeuren) mag je echt ontzettend blij zijn want het is gewoon een topcoach.

28 mei 2023 om 10:17

Nagelsmann stond mijlenver voor op de rest. Tuchel heeft het bijna verpest. Daarnaast verdiende Nagelsmann 10 miljoen per jaar bij Bayern. Heilig is-ie niet, maar wel heiliger dan uit spelen op een lapje plastic in Emmen.

28 mei 2023 om 11:49

Beste Migi,

Als je wat op dit forum plaatst moet het wel kloppen wat je zegt. En wat je zegt dat klopt gewoon niet. Een feit is gewoon dat Bayern Munchen onder Nagelsman Dortmund een 9 punten achterstand liet goedmaken. Bij het ontslag van Nagelsman stond Bayern achter op Dortmund. Dus ga hier niet lopen verkondigen alsof Tuchel het hier bijna verpest heeft. Tuchel heeft de achterstand goed gemaakt en is uiteindelijk kampioen geworden. Met een naar mijn mening zeer zwaar programma nog voor die resterende 9 wedstrijden (onder andere de Freiburg, Leipzig en Dortmund).

28 mei 2023 om 11:54

Potverdikkie Hein, je hebt helemaal gelijk.

28 mei 2023 om 12:04

Je gaat nu toch niet net doen alsof Tuchel een top prestatie geleverd heeft bij Bayern? Vooruit de hele club ligt even op z'n gat spreekwoordelijk, maar de trainer deelt in de malaise.

29 mei 2023 om 00:51

Bayern heeft in de 9 wedstrijden onder Tuchel meer punten behaald dan Dortmund. Dus heeft hij een achterstand weggewerkt. Dat het niet goed was heeft hij zelf gezegd maar dat was het al sinds het wk niet. De voorsprong van 10 punten op Dortmund is onder Nagelsmann tenietgedaan. Nagelsmann is veel te laat ontslagen. Het was al in de tweede helft van vorig seizoen slecht (met als hoogtepunt de cl-uitschakeling door Villareal). Toen het in September 2022 al weer heel stroef ging (vier Bundesliga-wedstrijden achter elkaar niet gewonnen) had men eigenlijk al moeten reageren. Maar toen geloofde men nog in het project.

28 mei 2023 om 11:10

De kans is klein op CL Migi, maar heb het nog niet helemaal opgegeven haha. We zullen het zien vanmiddag..😉

Opzich een heel erg open-deuren verhaal van Stevens, en dan komt ie aan met hoe hij Alfred Schreuder wel had willen ondersteunen. Huub, beste man, Schreuder is een zeer ervan trainer. Hij heeft bij Hoffenheim, Twente en Brugge op eigen benen gestaan en is jarenlang assistent geweest van een topcoach als ten Hag. Het probleem is niet een gebrek aan ervaring, maar een gebrek aan talent als hoofdtrainer. De klad komt er altijd in bij zijn teams, vaak vrij snel ook. Als ie bij Brugge was gebleven dan was ie ook in Januari ontslagen, dat geloof ik echt.

Zou een goede trainer zijn en ook wel haalbaar.
Ik hoop dat dit zal doorgaan

Alsof het voor deze man een optie zou zijn naar de Eredivisie te gaan. Lijkt me toch heel sterk.

Het voordeel bij PSV als trainer, is dat er deze zomer aardig doorgeselecteerd gaat worden. Een trainer met de TD kunnen daardoor echt een nieuwe selectie gaan neerzetten. De meest voor de handliggende keuze zal wss Peter Bosz zijn, mede doordat hij Nederlander is, een speelstijl heeft, maar vooral een trainer is die weleens een aantal jaar zou kunnen blijven zitten. Toch zou ik het ontzettend gaaf vinden als types als Joachim Löw, Hasenhuttl of een Bielsa hoofdtrainer worden. Wat dat betreft zal alles afhangen van het behalen van de tweede plek en de voorrondes CL.

28 mei 2023 om 10:38

Dat is punt een nog helemaal niet zo zeker. Spelers die psv graag kwijt wil, daar zitten andere clubs helemaal niet zo op te wachten. Daarnaast is de financiële armslag om te versterken waarschijnlijk beperkt. Dus het is al de vraag of een heel nieuw elftal samenstellen een voordeel is en daarnaast gaat het waarschijnlijk niet gebeuren.

Wat overschatten we onze competitie ook he, om er überhaupt over te hebben slaat al nergens op

PSV kan ook een belletje plegen naar Messi als Simons vertrekt... dit soort teksten zijn toch totaal zinloos? Natuurlijk is Nagelsmann een hele goede trainer maar hij is ookal zo bekend dat hij veel te groot is voor de eredivisie.

28 mei 2023 om 13:36

Die verschil is te groot om te vergelijken
Die trainer zou best wel voor Ajax willen staan en zou misschien ietsje moeten inleveren maar goed man met Ajax hart hoorde ik
Ik denk dat het wel reëel zou zijn als hij naar Ajax ofzo wil

Alfred had gewoon meer kwaliteit moeten bezitten om Ajax te coachen. Is waarschijnlijk een redelijke assistent, maar gewoon ongeschikt als hoofdcoach. Het is zoals het is.

Alleen al die aanname, dan zal hij kiezen voor PSV is al te belachelijk voor woorden.

Misschien een gekke suggestie, maar zal Brendan Rodgers niet iets voor Ajax zijn? Speelt 4-3-3, laat jeugd doorstromen en is fan van Ajax. Heeft in het verleden bewezen dat hij ook uitstapjes maakt naar zijn favoriete clubs, zie zijn komst bij Celtic. Ik denk dat hij niet per se voor het geld kiest en echt een liefhebber is van het spelletje.

Ik ben benieuwd voor wie Guardiola eerder zou kiezen van deze twee clubs.

Dat zou niet op basis van naam gaan maar op basis van de manier van spelen. Dan past Ajax beter bij hem. Maar deze man zou nooit voor een van deze clubs gaan. Maar joh, je moet altijd bellen. Gewoon doen. Wie niet waagt....

Als Nagelsmann moest kiezen tussen Telstar en RKC zou hij ook eerder voor RKC kiezen. Betekent niet dat hij het gaat doen.

Ja, en hij zou ook eerder naar Dordrecht dan maar Elinkwijk gaan. Man man man wat een nieuws.

Iemand in het voetbal die liever naar grotere en rijkere club gaat. Dat meen je niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1212
2.AZ1210
4.Feyenoord1114
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder40
W. BenítezKeeper40
J. VeermanMiddenvelder41
J. BakayokoAanvaller40
L. de JongAanvaller44
I. SaibariAanvaller41
J. SchoutenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Coach, 36 jaar
SeizoenClub
2021-2023 Bayern München
2019-2021 RB Leipzig
2016-2019 TSG Hoffenheim
2013-2016 Hoffenheim U19
Laatste voetbalnieuws

BILD meldt principeakkoord en weet wie Hansi Flick opvolgt als bondscoach

Julian Nagelsmann gaat aan de slag als bondscoach van de nationale ploeg van Duitsland, zo weet BILD dinsdag te melden. De DFB heeft een principeakkoord bereikt met Bayern München, waar Nagelsmann...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren