Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart eerlijk: ‘Dat kon niet. Het was superdom en respectloos van mij’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft nog altijd spijt dat hij in zijn tijd bij Hamburger SV poseerde met een shirt van Valencia. De middenvelder wilde in 2007 een transfer naar de Spaanse club forceren en besloot zich te laten fotograferen met het tenue van los Che.

“Elke jongen heeft een droomclub”, vertelt Van der Vaart in een aflevering van Tussen de Palen van Ziggo Sport. “Ik wilde via Ajax naar Barcelona of Real Madrid. Ik ging in 2005 van Ajax naar HSV en zag dat echt als tussenstap.”

“Ik merkte al heel snel dat ik van die mensen daar begon te houden en zij van mij. Alleen ik bleef wel in mijn hoofd houden dat het een tussenstap was en dat ik wilde vertrekken.”

Van der Vaart haalde zich in 2007 de woede van de HSV-supporters op de hals door met een shirt van Valencia te poseren op de voorpagina van de Spaanse krant AS. Valencia bood 25 miljoen euro, veel geld voor die tijd, en toch legde HSV het bod naast zich neer.

Toen AS voor zijn deur stond met een shirt van Valencia besloot Van der Vaart met het tenue te poseren. “Dat kan natuurlijk niet”, zegt hij ruim zestien jaar later. “Ik zou het iedereen afraden en weet ook niet waarom ik het deed. Dat was superdom en ook respectloos.”

“Ik wilde destijds echt graag weg”, herinnert de oud-prof zich. “Het was vier dagen voor de zomerse transferwindow. Huub Stevens, die destijds mijn trainer was, vroeg of de foto echt was, waarop ik bevestigend antwoordde. Ik heb toen mijn excuses tegenover de hele spelersgroep moeten maken.”

Van der Vaart speelde een dag later tegen Bayer Leverkusen, benutte een strafschop, waarna hij door de supporters weer in genade werd aangenomen. “Ik ben dat seizoen nog gebleven en een jaar later vertrok ik naar Real Madrid.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben wat jonger. Watvoor niveau was HSV destijds was het echt een stap hoger dan Ajax?
Ik weet wel dat HSV een super grote club in Duitsland HSV en Nureberg zijn toch na Dortmond Schalke en Bayrn de grote clubs in Duitsland?

3 december 2023 om 11:26

"europese subtop, Ajax was dat toen niet echt "

Dat klopt niet. Van der Vaart ging in 2005 van Ajax naar HSV. HSV was in 2004-2005 8e geworden en speelde in de jaren daarvoor vaker niet dan wel Europees. Ajax had twee jaar daarvoor nog de kwartfinale van de CL gehaald

3 december 2023 om 00:35

Dat klopt, maar er zijn wel meerdere clubs groter dan Ajax qua supporters in duitsland, maar dat is ook logisch gezien de populatie. We kopen er niks voor op dit moment.

3 december 2023 om 00:48

Vroeger waren er nogweleens artikelen op voetbalzone over schalke, teletekst over schalke, nu helemaal niks. Vroeger hoorde ik nog weleens als ik zei dat ik voor schalke was van, ja die spelen vaak champions league, nu is het meer van ja hoe gaat het met ze. Ik werk nu ook meer dus als ze spelen heb ik de goal pop up alleen aanstaan als schalke scoort, wel lekker rustig, hoor hem niet vaak.

3 december 2023 om 01:32

Niemand gaat voor de lol een wedstrijd van schalke of HSV bekijken, de aandacht gaat naar ploegen die het goed doen. Beide clubs hebben wel wat reputatie schade opgelopen de laatste jaren zijn ze ook niet meer op Europees niveau te zien.

3 december 2023 om 05:38

Nou, ik ken toch genoeg mensen die eens naar Gelsenkirchen gaan om een wedstrijd van Schalke te zien. Mönchengladbach en Dortmund uiteraard ook.

3 december 2023 om 10:23

HSV doet het dit seizoen anders gewoon meer dan prima in de 2
Bundesliga. Schalke inderdaad een stuk minder, maar die komen er ook wel bovenop. Denk dat er genoeg mensen zijn die potjes van HSV kijken. De 2. Bundesliga begint altijd al op vrijdag om 18.30, dus als er dan een mooie club speelt zit ik al op de bank. Veel mooie clubs en vaak spannende wedstrijden waar iedereen van iedereen kan winnen, echt wel een mooie competitie hoor!

3 december 2023 om 00:47

Was toentertijd echt wel een goeie club, de wedstrijden tegen Bayer München waren een genot om naar te kijken

3 december 2023 om 00:51

Ja zelfs inter toto was altijd geweldig, strijd en passie en culthelden. Is nu ook niet meer.

3 december 2023 om 01:30

Man inter toto. Dat waren nog eens tijden. Kwam Heerenveen toen nog standaard in uit. Wat was opgroeien als kleine man als Heerenveen fan toch mooi. Gouden tijden.

3 december 2023 om 03:09

De tijden met Korneev,Jan de Visser,Tieme Klompe,Samardzic en die gast uit Roemenië in de spits

3 december 2023 om 04:55

Marcel,

Bedoel je niet Ivan Tsvetkov (Bulgaar)?

3 december 2023 om 07:12

Ik denk eerder Radu Gusatu. Cvetkov toch nooit "bijzonder" geweest voor Heerenveen en weinig gespeeld.

3 december 2023 om 01:17

Qua niveau misschien niet eens beter maar sowieso gelijk. Maar competitie is gewoon veel beter wat het aanzien ook versterkt.

3 december 2023 om 01:22

Ik lees dingen als Europese suptop en dat Ajax niet echt was. Maar dat klopt niet: als Ajax dat niet was, dan gold hetzelfde voor Hsv. Hsv kende nadat het Ajax dat net van Milan in de kwartfinales vd CL verloor een betere periode, maar het was nog steeds een stap zijwaarts en niet omhoog. Alleen qua achterban was Hsv een grotere club simpelweg omdat Duitsland meer inwoners heeft. Maar het was een one-day fly in de zin dat het een prima elftal had vppr een paar seizoenen, maar meer niet, dat zei ik toen al en dat is daarna ook bewezen. Kort verhaal: het was geen stap hoger dan Ajax. Ik begrijp het als spelers elders voor hun carriere willen kijken, maar dit was onbegrijpelijk.

3 december 2023 om 05:58

Was inderdaad een stap zijwaards. De reden was volgens mij dat hij niet op zijn favo positie werd opgesteld. Daar stond dan Snijder.

3 december 2023 om 07:55

Het kwam ook omdat ze in Hamburg het elftal om hem heen hadden gebouwd. In amsterdam had hij gewoon concurrentie van Sneijder. Grappig dat ze later samen bij real zaten. Toch waren de tijden van raf bij spurs ook echt mooi. Weet niet of die het nu daar nog zo zou uithouden, voetbal is veel dynamischer en atletischer geworden, de stylisten zijn er bijna niet meer.

3 december 2023 om 06:46

Kwam slecht terug van een blessure vd Vaart bij Ajax en had een uitweg nodig. HSV is een hele grote club qua aanhang maar het was redelijk gedwongen van wat ik herinner. Was volgens mij ook niet al te lang na t incident thssen Zlatan en vdVaarr.

3 december 2023 om 07:30

Hsv was subtop duitsland. Vd vaart begon geweldig bij ajax maar zijn ontwikkeling zette toen niet door. Volgens mij werd Sneijder zijn concurrent en hij speelde niet alles meer. Zocht toen een uitweg. Een stap omhoog was toen niet passend. En leefde op bij hsv. Speelden toen ook kompany petric, daniel van buyten, N. De jong. Hadden best een leuk team en streden om plek 2-6 volgens mij

3 december 2023 om 08:20

Ajax was in die tijd een stuk minder goed dan nu. Van der Vaart is ook voor een vrij laag bedrag naar HSV gegaan omdat het niet meer lekker liep bij Ajax. Zou eerder zeggen dat dat een stapje opzij was.

3 december 2023 om 09:39

Ehm ajax in de tijd een stuk minder dan nu? Dankjewel hiervoor ben gelijk wakker geworden met een lach op mijn gezicht hahaha. Ajax had toen een mooi elftal staan die ik nu graag had willen hebben. Maar toen hadden we een coach die overal riep dat vd Vaart en Sneijder niet samen konden voetballen en daarom koos Rafaël voor een stap naar HSV. Het was geen stap omhoog maar een stap zijwaarts. Ik heb dat altijd erg jammer gevonden. Hij was toen echt een van mijn favoriete Ajax spelers. Die goal tegen Feijenoord zal ik altijd blijven herinneren

3 december 2023 om 11:26

Whehe! Welke van de 2? Die fantastische solo langs de linkerflank? Of de ‘schorpioen’?

3 december 2023 om 15:22

HSV speelde in de Bundesliga, die net als nu wat hoger aangeschreven staat dan de Eredivisie. HSV was toen een middenmotor. Ze hebben een stadion voor meer dan 57.000 mensen en zijn een club met een hele grote supportersschare.

In v.d. Vaart zijn eerste periode bij HSV zijn ze 3de (05/06), 7de (06/07) en 4de (07/08) geworden in de Bundesliga.

O.a. Nederlandse internationals Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen en Nigel de Jong, Belgische internationals Vincent Kompany en Daniel van Buyten, 19 jarige Jerome Boateng (jaren lang centrale verdediger bij Bayern en Duits internationaal) speelde bij HSV, tijdens v.d. Vaart zijn eerste periode bij de club uit Hamburg.

We maken allemaal fouten en als je die kan erkennen en er van leert is het weer goed.

Mooi man zijn tijd bij HSV, van Der kleine Engel tot Van der Verrat. Was ook echt een mooie speler daar. Denk uiteindelijk dat hij het best tot zijn recht kwam als ie de absolute ster was die niet hoeft mee te verdedigen en waar het publiek 90 minuten zijn naam zingt.

Ik heb hier ook 16 jaar mee gezeten, ik ben blij dat Rafael het nu recht heeft gezet zodat ik ook door kan met mijn leven.
Serieus, waar gaat dit over.

HSV was in die tijd een opmerkelijke stap voor Van der Vaart, die een van de grootste talenten op de Europese velden was. HSV was daarna wel bezig aan een opmars en zouden uiteindelijk ook CL halen en 2e worden in de Bundesliga. Maar de overstap was vreemd, iedereen dacht aan een club als Barcelona, Arsenal, Bayern of iets dergelijks voor Rafael. Geen Hsv.

Uiteindelijk weten we van zijn werkethiek, hij had geen zin om zich weg te cijferen voor de sport. Hij was bij Spurs geloof ik 27? Wel erg goed in zijn eerste 2 jaren maar hij kon vrijwel nooit 90 minuten volmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren