Mesut Özil neemt met emotionele brief afscheid van Arsenal

Maandag, 25 januari 2021 om 23:28 • Laatste update: 23:54

Mesut Özil houdt warme gevoelens over aan zijn periode bij Arsenal, zo laat de spelmaker weten in een open brief. Zondag werd de transfer van de 32-jarige middenvelder naar Fenerbahçe, waar hij met zijn verbintenis tot 2024 in totaal dertien miljoen euro zal verdienen, officieel bekendgemaakt. De spelmaker komt transfervrij over van de Londenaren. Hoewel Özil al bijna een jaar niet voorkwam in de plannen van Mikel Arteta, verlaat de Duitser zijn oude ploeg met pijn in zijn hart.

“Lieve Gunners”, begint Özil zijn sentimentele afscheidsbrief. “Zevenenhalf jaar, bijna 3000 dagen. Het voelt raar om dit bericht te schrijven na zo'n lange periode in Londen. Sinds mijn aankomst ben ik hier met open armen ontvangen. Ik ben hier opgegroeid tot een volwassen man, dat zal ik nooit vergeten. Maar nu moeten onze wegen scheiden. Hoe kan ik acht jaar dankbaarheid beschrijven in één brief?”, vraagt de voormalig wereldkampioen zich af.

Özil ging het afgelopen kalenderjaar door een zeer moeizame periode bij Arsenal. De creatieve middenvelder kwam sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer in actie namens the Gunners en werd bovendien niet ingeschreven voor de Europa League en de Premier League. Desalniettemin kijkt de voormalig international met een goed gevoel terug op zijn periode bij de Londense topclub. “Het is moeilijk om te beschrijven hoeveel liefde ik voel voor de club en de fans.”

“Ik ben een Gunner voor het leven, laat daar geen twijfel over bestaan. Dat mijn naam werd gezongen in het Emirates Stadium, zal me voor voor altijd kippenvel blijven bezorgen. Arsenal is een club van trots en prestige, zaken die ik elke keer voelde, op het moment dat ik het veld betrad. Spelers en managers komen en gaan, maar de waarden van de club zijn voor altijd”, vervolgt hij zijn openhartige boodschap. “Dit is een voorlopig afscheid, maar zeker geen vaarwel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door los canario)

Tja, we weten allemaal dat dit niet 100% waar is, dat zal het ook nooit zijn, het is gedeeltelijk waar, maar hij heeft een paar mooie startjaren gehad bij Arsenal en daarna werd hij gewoon erg slecht behandeld door de club. Hoop dat dit hem niet bij fenerbahce overkomt.

25 januari 2021 om 23:52

De enige periode waarin je soort van kan stellen dat hij slecht behandeld is, dat is de afgelopen periode waarin hij niet eens geregistreerd was. Overigens is de reden van zijn absentie pure speculatie. Misschien niet altijd Arsenal's beste speler geweest, maar absoluut een legende die magische dingen heeft laten zien. Jammer dat het zo heeft moeten eindigen, sierlijker was geweest afgelopen zomer-transferperiode. Maar goed, wens hem verder veel succes bij Fenerbahce. Dat hij maar nog veel magische dingen mag laten zien.

26 januari 2021 om 08:54

Van iemand die 388k per week kreeg, stellen dat hij slecht behandeld werd.... Het moet niet gekker worden! Hij mocht geen wedstrijden meer spelen maar voorts mocht hij nog gebruik maken van alle (luxe) faciliteiten van de club en werd hij nog steeds royaal vergoed.

26 januari 2021 om 09:33

Ookal verdien je 100 miljoen kan je slecht behandeld worden, gaat hij geen gebruikmaken van al die (luxe)faciliteiten is het werkweigeringen als zij niet netjes zijn geld overmaken is het contractbreuk. Met andere woorden je slaat de plank volledig mis.. dit is een classy afscheid van een classy speler

26 januari 2021 om 10:01

Weet jij überhaupt wel wat slecht behandeld worden is? Ozil was nog steeds aanvaard door zijn medespelers, trainde mee met de A kern, werd netjes betaald, mocht gebruik maken van de clubfaciliteiten, kreeg medische begeleiding,... Tja, nu ik het zo lees: Ozil was inderdaad niet te benijden. Goed dat hij ondertussen verlost is uit die haast mensonterende situatie bij Arsenal.

Ik ga Mesut enorm missen. Toch een van de grootste spelers die ooit in een Arsenal tenue heeft gespeeld en een heerlijke voetballer. Enorm jammer dat wij in 16/17 geen goede doelpuntenmaker hadden anders had hij nog een PL kunnen pakken en een record van van meeste assists in een seizoen want wat was hij goed zeg. Jammer dat het na het contract wat minder ging en dit einde is natuurlijk gewoon niet wat je wilt voor iemand die toch flink wat betekent heeft voor de club het afgelopen decennium. Het ga je goed Mesut en hopelijk win je dit seizoen de landstitel nog met Fener.

26 januari 2021 om 08:49

Overdrijven is een kunst... een van de grootste spelers ooit in een Arsenal shirt? Nou ja, hangt er vanaf hoe groot je de selectie van 'beste Arsenal spelers ooit' wil maken natuurlijk. Als je spreekt van een top 50 zal je hem ergens onderaan wel kunnen terugvinden. Maar als je spreekt van een van de 'grootste Arsenal spelers' dan plaats je hem op niveau Bergkamp, Henry, Vieria Wright, Adams, Brady, Seaman,... en laat ons eerlijk dat hij op basis van zijn prestaties bij Arsenal uiteraard nog niet aan de hielen van deze spelers komt.

26 januari 2021 om 09:01

Had Mesut in het team van The Invincibles gezeten dan had hij samen met Henry en Bergkamp de top drie gevormd van Arsenal legendes. Je noemt spelers op die in een veel beter team speelde.

26 januari 2021 om 09:49

Dan schat ik Overmars toch echt hoger in dan Ozil

26 januari 2021 om 09:55

@ Los Canario: feit is dat Ozil niet in dat team gespeeld heeft en feit is dat Ozil, qua prestaties bij Arsenal, ook niet in de buurt komt van deze mannen. Neem nu een Van Persie: die speelde ook alles behalve bij het sterkste Arsenal maar toch zal Van Persie veel vaker genoemd worden in zulke lijstjes dan Ozil. Waarom? Omdat Van Persie, ondanks dat hij in een minder Arsenal speelde, het wel laten zien heeft. Is Ozil een topspeler geweest? Tuurlijk! Is hij een Arsenal legend? Voor mij niet.

26 januari 2021 om 11:10

Sorry hoor, maar heeft Van Persie laten zien? Heeft maar 2 prijzen gewonnen. Ze kotsen hem daar nog steeds uit omdat hij naar Man.United is vertrokken.

26 januari 2021 om 11:33

@hansdekoning, bijna 300 wedstrijden waarbij hij ongeveer 1 op 2 liep. Topscorer, speler van het jaar, maar helaas vanwege een minder team heeft hij dit niet om kunnen zetten in veel prijzen.

26 januari 2021 om 19:15

@hans Van Persie heeft in 11/12 meer laten zien dan Özil in zijn gehele periode bij Arsenal. Daar verandert een gevoelige overstap niets aan.

Ik vind dit wel een klasse reactie van Ozil. Siert hem als persoon

26 januari 2021 om 08:51

Eerder props voor het marketingbureau achter deze 'persoonlijke' brief. Ligt wat mij betreft wat in de lijn met de marketingcampagne die Ozil het laatste jaar heeft gevoerd om zijn 'liefde' voor Arsenal zo vaak als mogelijk op sociale media te laten blijken. Net zoals deze brief kwam het mij allemaal nogal kunstmatig over...

26 januari 2021 om 09:02

Waarom ben je zo zuur gozer? Het gebeurt toch allemaal met zijn goedkeuring? Hij had ook kunnen moddergooien achteraf. Het is ook nooit goed voor types zoals jij.

26 januari 2021 om 09:53

Ben helemaal niet zuur maar als je Arsenal wat volgt, dan weet je dat Ozil al meer dan een jaar, te pas en te onpas, van dergelijke 'liefdesverklaringen' aan Arsenal de wereld instuurt. Gezien zijn situatie (waar Arsenal,voor alle duidelijkheid, volledig verkeerd is gehandeld heeft) vind ik al die 'pro-Arsenal' posts van Ozil nogal kunstmatig overkomen. Mag het?

26 januari 2021 om 19:36

Ik vind het onzin. Mesut hoeft nu achteraf helemaal geen lieve woordjes te doen jegens Arsenal. Hij heeft er namelijk geen baat meer bij. Tijdens de periode dat hij uit de selectie gezet was had je kunnen zeggen dat hij iets probeerde te forceren, zoals druk op de club en op de trainer. Maar hij is nu op een positieve manier vertrokken en Arsenal heeft meegeholpen aan zijn transfer naar zijn jeugdliefde. Dus waarom zou het niet gewoon oprecht kunnen zijn? Ik denk dat je zelf gewoon een beetje te negatief in het leven staat.

Mesut Ozil, het ga je goed bij Fener. Een voorbeeld voor vele voetballers vandaag de dag. Opstaan en je uitspreken voor onrecht. Ze hebben een luxe positie, verdienen super veel om te datgene te doen waar we allemaal van houden. Mooi dat Mesut zich dan ook uitspreekt tegen onrecht. Iets wat bij de NBA ook veelvuldig gebeurd onder de spelers. Zou meer moeten gebeuren. Het kan niet zo zijn dat geld spreekt en het wint van het (minimaal) uitspreken tegen onrecht en empathie te tonen voor de slachtoffers. Jammer dat Arsenal er anders in staat. Een ander voorbeeld is Griezzman, en laatst Ronaldo en Messi ook over Saudi (daar waar zelfs islamitische geleerden die zich tegen onrecht uitspreken in de gevangenis belanden maar ja zo veroorzaakt elk overheid en of beleidsbepalers ellende helaas) wat naar buiten kwam. Dat is goed en zou meer moeten gebeuren. Hopelijk kan iig Ozil weer genieten van het spelletje. Blijft een heerlijke speler. Was zo goed bij Real, assist koning. Ronaldo genoot van zijn aanwezigheid. Dat balletje op hem vanaf rechts, zo achter de defensie neerleggen, Ronaldo langs Valdes en erin knallen. Poeh!

26 januari 2021 om 00:09

Ben het met je eens dat het heel goed is wat Ozil doet, maar toch vind ik t vrij anders vergeleken met de Nba. Ook zit je in een wereld waar als je dat de regel maakt je toch ook de foute kant in kan gaan. Sport spelers zijn ook maar mensen, tis belangrijk dat zij begrijpen hoeveel waarde hun stem heeft, maar ik heb zoveel mensen ook domme dingen horen zeggen. Ook Lebron James & co, en ik sta bijna altijd achter wat ze allemaal zeggen. Uiteindelijk zijn t wie ze zijn vanwege hun sportieve prestaties, niet omdat ze de wereld zo goed kennen. Ook in dit geval is dat niet echt van pas want het is gewoon een genocide daar, maar dat soort dingen worden ook wel vaker gezegd terwijl het niet de waarheid is .

26 januari 2021 om 08:42

En hoe goed gaat het in de VS met onrecht? Voetballers zijn rolmodellen en zouden wat mij betreft niet mee moeten doen aan deze discussies, zorgt alleen maar voor nog meer discussie. Ze moeten topsportmentaliteit laten zien aan de kijkers, daar leren kinderen het meesten van. Als ze zo nobel zijn en van dingen wat vinden, moeten ze dat lekker na hun voetbal carrière doen. Wil je dat kinderen iets te zeggen hebben over China en in dezelfde zin iets over Turkije of wil je dat kinderen zien hoe hard Ozil traint en er voor gaat? Zoals ik al zeg, doe je mening lekker uit als je klaar bent met rolmodel zijn....

26 januari 2021 om 08:54

Snap niet echt waarom het allebei niet kan, rolmodel zijn en gewoon jouw eigen mening kunnen en mogen delen...snap het probleem niet zo.

26 januari 2021 om 09:38

Vooral als het over JOUW mensen gaat.. vraag me echt af wat schop1989 zijn afkomst is, krijg sterk het vermoeden dat die de laatste is die daarover zou moeten meepraten

26 januari 2021 om 09:40

Dat is in mijn ogen het ding met rolmodellen, mensen volgen blindelings wat je zegt. meiden willen dezelfde mascara als die ene make-up artist en ze nemen die meningen klakkeloos over. Famke Louise die niet meer mee doet was daar ook een voorbeeld van. Ik ben voor geen mening tijdens die korte voetbal carriã¨re, doe dat lekker na je carriã¨re, je doet alleen maar mee met de polarisatie. @johnnycake Wat heeft afkomst met 'mee mogen praten' te maken? Dit is echt zo'n foute opmerking haha.

26 januari 2021 om 08:49

Welke voorbeeld zijn CR en Messi daarin dan? Want geloof me als ze meer geld hadden geboden hadden ze ja gezegt. Messi deed dit eerder al met Israël. 6 miljoen is niet genoeg voor hun. Over Griezman heb je wel gelijk

Een van de laatste echte ouderwetste nummers 10, natuurlijk niet top fit en je stelt m ook niet op vanwege z'n arbeid maar man man man wat een speciale voetballer. Verder ook heel mooi dat hij het op heeft genomen voor de Oeghoeren in China, jammer dat hij daar zo lang voor gestraft werd.

Ik hoop dat die het goed gaat doen bij Fenerbahçe, Zou leuk zijn om hem ook in de CL te zien.

Toch jammer dat zo'n voetballer op deze manier daar weg gaat, als tribuneklant. Is een sierlijke speler die de wedstrijd kon openbreken, maar ook een speler die veel liet lopen en aan kon gaan irriteren. Of dit gemeend is zullen velen zich afvragen, maar het zal een speciaal plekje hebben bij hem. En het mooiste is misschien wel, dat hij er voor gezorgd heeft dat de mascotte zijn baan nog heeft!

Ben benieuwd hoe deze reactie begrepen word door de fans, want ik snap er werkelijk geen hout van. Het is meer een reactie zo uit het boekje van afscheidsbrieven, terwijl zijn gehele situatie totaal niet in lijn staat daarmee. Zal wel gevalletje 'eer aan mijzelf houden' zijn, wat in deze misschien wel een wijze beslissing is, alleen nogal generic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Arsenal345
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller218
N. PépéAanvaller174
B. LenoKeeper240
E. NketiahAanvaller141
MartinelliAanvaller50
Cédric SoaresVerdediger70
BellerínVerdediger221
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1186 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren