‘Van de Beek ontvangt heuglijk nieuws van Solskjaer in privégesprek’

Maandag, 25 januari 2021 om 10:59Rian Rosendaal

Donny van de Beek heeft een halfjaar na zijn komst nog steeds geen basisplaats veroverd bij Manchester United, maar volgens The Athletic hoeft de Nederlandse middenvelder nog niet te wanhopen op Old Trafford. Het Engelse medium meldt namelijk dat manager Ole Gunnar Solskjaer onlangs in een privégesprek aan Van de Beek heeft verteld dat hij meer aan spelen zal toekomen in het restant van dit seizoen.

Solskjaer en Van de Beek zouden uitvoerig met elkaar hebben gesproken in aanloop naar de uitwedstrijd tegen laagvlieger Fulham (1-2 overwinning) van vorige week woensdag. De Oranje-international zou een goed gevoel hebben overgehouden aan de mededeling van de Noorse manager, zo klinkt het. Van de Beek wordt door Solskjaer nog steeds gezien als een speler voor de toekomst bij Manchester United en het is zaak dat hij zijn eerste seizoen bij the Red Devils vooral gebruikt om ervaring op te doen in de veeleisende Premier League.

Engelse pers verzint nieuwe bijnaam voor onzichtbare Van de Beek

De Engelse media vellen een hard oordeel over het optreden van Donny van de Beek tegen Liverpool.Lees artikel

Van de Beek tekende vorig jaar zomer een vijfjarig contract bij Manchester United en de verwachting was dat hij in minstens de helft van de wedstrijden van de Engelse grootmacht speeltijd zou krijgen als basisspeler. Tot dusver is de voormalig Ajacied daar niet in geslaagd, maar Solskjaer heeft hem volgens The Athletic dus nog lang niet afgeschreven. Van de Beek kwam tot nu toe tienmaal in actie in de Premier League, al maakte hij alleen tegen Southampton in november de 90 minuten vol. Daarnaast speelde hij zes duels in de groepsfase van de Champions League, vier wedstrijden in de EFL Cup en tweemaal in de FA Cup.

Van de Beek kreeg zondag in het FA Cup-duel met Liverpool (3-2 overwinning) een basisplaats van Solskjaer, die de middenvelder echter na 65 minuten naar de kant haalde. Diens vervanger Bruno Fernandes tekende vervolgens met een fraaie vrije trap voor de winnende treffer op Old Trafford. Voorafgaand aan de bekerkraker liet Solskjaer zich in duidelijke bewoordingen uit over de situatie van Van de Beek. "Ik zou niet zeggen dat hij blij of gelukkig is", zo klonk het in de Engelse media. "Natuurlijk wil hij meer spelen, maar hij is heel erg gedreven en doet zijn werk op de juiste manier." Van de Beek zelf heeft nog geen onvertogen woord over zijn situatie gezegd. "Donny doet mij heel veel denken aan mijzelf toen ik hier voor het eerst binnenkwam als speler", zo liet Solskjaer weten.


Poll

Zie jij Donny van de Beek volgend jaar als basisspeler bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door vanerp2012)

Het zou wat zijn als Solsjaer verteld had dat hij minder aan spelen toe zou komen..

25 januari 2021 om 11:17

Had ook gekund toch? Dat Solskjaer dat hem mededeelt zodat hij eventueel uit kan kijken naar een nieuwe club. Had me niet onlogisch geleken. Past niet in het systeem, speelt nauwelijks en het niveau lijkt iets te hoog voor hem te zijn. Een stap naar een club uit de subtop of middenmoot zou hem goed doen, al kunnen die hem waarschijnlijk niet betalen. Zou wel beter voor zijn ontwikkeling zijn.

25 januari 2021 om 11:45

Qua timing was dat niet logisch geweest. Je probeert zo'n jongen zo tevreden mogelijk te houden tot 2 weken voor de transferperiode. Waarom zou je hem nu al loslaten?

Daarom is dit ook een overduidelijk wassen neus van Solskjaer.

25 januari 2021 om 11:18

Onbegrijpelijk dat hij zo wordt gehypet in de media. Iedereen vindt maar dat hij moet spelen, maar volgens mij werkt die trainer elke dag met Donny en ziet hij dat anders dan wat 'wij' zien. Zijn blonde haar, blauwe oogjes en het feit dat hij van Ajax komt beïnvloeden onze meningen ook natuurlijk

25 januari 2021 om 11:56

ik snap alle commotie sowieso niet zo rond Vd Beek bij United, zo ingewikkeld is het toch allemaal niet. in de Europese top speel je jezelf in de basis door je voeten te laten spreken in de minuten die je krijgt en aan te tonen dat je beter bent als de concurrenten op jouw positie. doe je dat niet dan zit je terecht op de bank

25 januari 2021 om 13:42

Maar iedereen kon zien dat hij het niet van Bruno ging winnen, dat is absolute wereldtop en als lopende middenvelder is Pogba natuurlijk ook beter. Dan betekent het dus gewoon dat je op de bank terecht gaat komen want geen enkele trainer zal spelen met een middenveld met Bruno, Pogba en v.d Beek.

Ik snapte de keuze daarom al vanaf het begin niet maar het was denk ik de enige club die aan de vraagprijs kon voldoen van Ajax en waar hij zelf graag heen wou. Een Everton was een veel betere optie geweest maar die konden transfervrij James halen, ja dan weet ik het ook wel.
Spurs was misschien ook wel een prima optie geweest omdat hij past in de filosofie van Mourinho qua hard werken en blijven gaan maar United was gewoon een fout die iedereen had kunnen zien aankomen.

25 januari 2021 om 13:44

@V-Watcher klopt maar dan is het een logisch gevolg dat Vd Beek nu op de bank zit en uiteindelijk geen handige keuze van zichzelf. United kan hem misschien gehaald hebben voor de breedte

25 januari 2021 om 18:39

@japiekrekel. Dat is precies wat er mis is bij deze jongen. Hij is gewend in de basis te worden gekletst door de media in Nederland en niet door z’n voeten te laten spreken. In Engeland werkt dat dus niet en dat hadden we misschien wel kunnen weten. Want deze jongen is helemaal niet (zo) goed. En dat weten we volgens mij allemaal inmiddels wel.

Dit beschouw ik als nonsens. Als je ziet hoe weinig hij brengt, kan je hem wel meer minuten geven, maar snij je jezelf in de vingers. Dus ik verwacht dat het gebakken lucht is, en zo niet dat hij na een aantal wedstrijden weer net zo weinig minuten zal maken als nu. Manu doet gewoon mee om de titel dan ga je toch niet je minste spelers meer minuten geven. Als ik hun was zou ik het gewoon zo laten. Ze hebben overduidelijk VDB niet nodig...

25 januari 2021 om 11:32

Als dit waar is, is het slim. VD Beek krijgt eerlijk een kans en als die zich toch nog nuttig kan maken op welke manier dan ook, dan draait Man Utd minder verlies en kunnen ze profiteren van hem. Bijvoorbeeld in de laatste 20 minuten waar hij met zijn functionele techniek toch kan scoren of de combinatie kan aangaan wat voor gevaar zorgt. Anderzijds, heeft die met B. Fernandes een ontzettend goede concurrent. VD Beek heeft niet echt uitblinkende kwaliteiten, op zijn inzicht na. Dus bij hem wordt het erg afwachten.

25 januari 2021 om 11:46

Maar je speelt voor de titel. Zou niet bepaald slim zijn om spelers minuten te geven die niet invorm zijn..

Oh en hoe gaat hij dat doen dan? Lijkt mij dat Van de Beek in zo een situatie de vraag stelt: Ga je dan pogba of Fernandes laten banken? Ik denk dat hij bedoeld dat hij meer mag spelen in de FA Cup of league Cup.

25 januari 2021 om 12:31

Diezelfde vraag had hij zichzelf misschien moeten stellen voordat hij tekende bij Man Utd.

25 januari 2021 om 12:48

Niet iedereen is altijd fit. Pogba gaat misschien zelfs vertrekken dan komt er al wat ruimte vrij op dat middenveld. Mctominay was ook niet altijd basisspér en Fred kan afwisselend zijn. Het is ook geen FIFA waar je spelers gewoon dropt en ze meteen presteren. De realiteit is anders, je moet wennen aan teamgenoten, nieuwe omgeving, nieuwe manier van trainen misschien. Hij heeft een 5 jarig contract getekend. Geef hem de tijd.

Dat nieuws over dat vd Beek meer moet spelen is echt onzin. Die jongen heeft met zijn volle verstand ingezet op een transfer naar een topclub. Hij had in de jaren ervoor ook wel naar de subtop gekund. Nu heeft hij een contract waarmee hij zich financieel onafhankelijk speelt (of niet speelt), is meneer nog niet tevreden. Als hij wou spelen moest hij zichzelf niet zo overschatten en naar de grootste clubs ter wereld gaan. De kans op een basisplek is daar alleen voor een hele speciale categorie spelers weggelegd. Vaak specialisten op hun posities.

Ik ben blij voor Donny als hij meer aan spelen toe zou komen, maar in je eerste seizoen is het gewoon zwaar om aan te haken meteen bij een grote club als Manutd die ook nog koploper is.

25 januari 2021 om 18:54

Haha dat is een mooie. Dest meteen basis Barca, Ziyech basis Chelsea, Bergwijn meteen belangrijk bij Spurs, Noa Lang pakt alle headlines in Belgie, Frenkie meteen basis Barca, De Ligt meteen belangrijk, Botman meteen basis bij koploper Frankrijk, Mitchel Bakker belangrijk bij Psg, Donny meteen de grootste miskoop ever in Europa. Wanneer je goed bent sta je er namelijk meteen. Al die jongens die het zo goed doen kunnen gewoon heel goed voetballen en Donny kan dat helaas niet zo goed en is gewend dat hij door de media in een elftal wordt gekletst. Dat werkt helaas niet in Engeland. En sommigen brengen Donny zelfs nu nog in verband met Oranje waar hij ook altijd grandioos heeft gefaald. Nu tijd voor boys die het echt verdienen zou ik zeggen.

25 januari 2021 om 19:36

Vanerp/ Donny moet met Pogba en Fernandes concurreren, Dest moet met (ik weet niet eens wie de tweede rechtsback van barcelona is) .. concurreren. Toch wel een wereld van verschil. Je overdrijft, Donny is nog jong en moet op zijn kansen wachten, zo werkt het in het top voetbal, De Ligt speelde eerst ook amper, het kan allemaal snel omslaan en dan sta je er opeens wel.

25 januari 2021 om 20:19

Dest heeft een van de beste rechtsbacks van Europa, de vaste basisspeler van Europees kampioen Portugal, Semedo, eruit gespeeld. Die is verkocht. Daarnaast stond hij basis boven Spaans international Sergi Roberto. Dest moet de concurrentie aan op 1 positie. Donny kan dat op 3 posities. Dan heeft hij dus meer kans op te spelen. Maar op geen van de posities is hij goed genoeg. Elke middenvelder staat hoger in de pikorde dan die jongen. Laten we daar nou eens eerlijk over zijn. Door te doen alsof Donny een goede voetballer is houden we alleen onszelf en onze omgeving voor de gek. Geloof me, Mctominay, Mata, James, Fred, Pogba en Fernandes zijn allemaal een klasse beter en dat ziet Solksjaer natuurlijk ook. Wij toch ook allemaal? Ik vraag me inmiddels alleen af voor welke club Donny wel goed genoeg is? Ik ben echt enorm geschrokken van z’n niveau en onkunde.

Dit heeft alles te maken met het feit dat United in de Europa League is komen te spelen. Daar zal hij vermoedelijk veel in de basis komen te staan, zodat Fernandes hier en daar wat rust krijgt voor de competitie. De competitie, in ieder geval top 4 halen, voor United belangrijker dan de Europa League.

Je ziet aan alles dat vd Beek er niet goed inzit bij United. Medespelers slaan hem over, zijn loopacties zijn vaak verkeerd ten opzichte van zijn medespelers en hij voelt het United spel niet aan. Duidelijk een verkeerde keuze geweest als hij dacht aan een basisplek te komen. Misschien hoopte hij dat Pogba wegging en dat hij voor hem in de pikorde kwam te staan of Mctominay uit de basis te spelen. Dat kan natuurlijk ook, tevens kan Solksjaer opteren om het systeem iets aan te passen maar het is vooral duidelijk dat vd Beek een te grote broek heeft aangetrokken. Hij mag blij zijn als hij opgeroepen blijft worden voor Oranje want ik denk dat de basis van NL al snel Gravenberch-De Jong-Wijnaldum wordt in welke variatie dan ook.

25 januari 2021 om 12:41

Donny behoort nog steeds tot de beste 6 middenvelders van Nederland en is in dit Oranje - waar Wijnaldum de voorste positie bekleedt - de ideale vervanger voor Wijnaldum. Op de positie van rechtshalf komen De Roon, Klaassen, Propper, Gravenberch en Schouten in aanmerking, op de positie van linkshalf zijn dat Frenkie, Koopmeiners, Fer, Vilhena en Strootman.

25 januari 2021 om 13:45

Dan bekijk je her erg ruim. Fer is buiten zijn tijd onder van Gaal nooit echt een nominatie geweest voor een basisplek, Strootman kampt al jaren met het te hoge verwachtingspatroon. Schouten moet eerst belangrijker worden met Bologna of een transfer maken binnen Italie naar een wat betere club, Bologna is niet echt een graadmeter voor het Nl11 vind ik. Propper speelt ook geen basis meer bij Brighton, die mag je allemaal afschrijven om over te houden: Frenkie, Wijnaldum, Gravenberch, de Roon, Klaassen, Vilhena, Koopmeiners en inderdaad van de Beek. En Wijnaldum heeft het voordeel dat hij zo ongelofelijk fit is en in feite elke positie kan bekleden op het NL middenveld. Het is geen wondervoetballer maar een perfecte teamspeler. Je kan hem het best gebruiken in de de Roon rol om dan Gravenberch en de Jong bepalend te laten zijn met hun hoger passnauwkeurigheid en opkomende scoringsdrift. Als van de Beek weinig speelt raakt hij steeds verder van vorm en van een NL basisplek.

25 januari 2021 om 14:06

Is inderdaad ruim bekeken en ruim bekeken zijn er 12 gegadigden voor vermoedelijk 6 plekken. En ik ben het met je eens dat de door jou 8 genoemde spelers dan het dichts tegen de selectie moeten aanzitten. Als iedereen fit is, verwacht ik dat Frenkie, Wijnaldum, De Roon en Van de Beek sowieso bij de selectie zullen zitten. Dan zal het daarachter een spannende strijd worden.

25 januari 2021 om 17:09

Piranha, imo is het probleem van Vd Beek de speelstijl van United. Hij had naar een ploeg moeten gaan die technisch hoogstaand voetbal speelt, pass and move. United is toch meer een kick & rush ploeg die het moet hebben van individuele acties. Moet wel zeggen dat Rashford gisteren echt weergaloos was, wat een klasse droop daar vanaf.

Vd Beek gaat pas shinen bij United als hij samen met Bruno Fernandes kan spelen. Momenteel staat er niemand in het veld die met Donny probeert te voetballen en dat maakt het heel moeilijk spelen voor een type als Donny die echt sterk is in de combinatie & als eindstation in de 16. Wie moet die pass geven in zo'n wedstrijd als gister als Bruno er dus niet in staat?

Nou veel minder kan ook haast niet lijkt me. Solksjear zal wel denken, snel ff babbelen voordat vd beek met de melding komt van een winterse transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
David de GeaKeeper230
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger70
P. JonesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 13 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Fresia Cousiño Arias: ‘Jongens, jullie hoeven niet zo boos te worden!’

In het programma Kopstukken vertellen bekende gezichten uit de vaderlandse voetbaljournalistiek aan Voetbalzone over hun werk en loopbaan. Aan de hand van interessante anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren