Noa Lang in tranen na emotioneel moment bij zege Club Brugge

Zondag, 17 januari 2021 om 20:43Yanick Vos

Bas Dost en Noa Lang hebben hun waarde voor Club Brugge opnieuw bewezen. De twee Nederlanders, die vorig weekend ook allebei al trefzeker waren in het met 1-2 gewonnen duel met Sint Truiden, tekenden zondagavond allebei voor een doelpunt tegen Beerschot VA. In Antwerpen won de koploper van de Belgische Jupiler Pro League uiteindelijk met 0-3.

Net als bij zijn debuut tegen Sint Truiden tekende Dost zondagavond wederom voor het openingsdoelpunt. Waar hij vorige week dertien minuten nodig had om te scoren, deed hij er vanavond twee minuten langer over. Na goed voorbereidend werk van Lang en Charles De Ketelaere tekende de Nederlandse spits voor de 0-1. Vier minuten later kwam de Belgische topclub op rozen te zitten via Odilon Kossounou, die voor de 0-2 tekende. De overwinning kwam geen moment in gevaar voor Club Brugge.

Sterkte, Noa! ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 17 januari 2021

In de slotfase werd de eindstand bepaald door Lang, die alweer zijn zevende competitiedoelpunt van dit seizoen maakte. De ex-Ajacied trok na zijn doelpunt zijn shirt uit en toonde een boodschap op een wit shirt. Hij droeg zijn treffer op aan zijn oma, die deze week overleed. De gele kaart die Lang ontving nam hij voor lief. Even na zijn doelpunt werd de Nederlander naar de kant gehaald en zichtbaar geëmotioneerd zat hij de wedstrijd langs het veld uit. Door de overwinning profiteert Club Brugge optimaal van de nederlaag van Racing Genk tegen Excelsior Moeskroen. De voorsprong van de koploper op de nummer twee is nu zeven punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door wolterx)

Jammer dat deze regel van het shirt uit trekken ook op dit soort momenten met geel bestraft wordt.

17 januari 2021 om 20:53

Ik vind die regel sowieso al onzinnig, maar nu al helemaal ja. Het is wachten op de scheidsrechter die dit eens oogluikend toestaat. Kan me toch echt niet voorstellen dat diegene op het matje moet komen

17 januari 2021 om 21:05

Ik ben nog van voor de tijd van die regel, dus moest even de aanleiding opzoeken, maar kennelijk besloot men in 2003 dat het uittrekken van het shirt en dus het rondrennen in ontbloot bovenlijf "niet chique" was, vandaar de sanctie van de gele kaart. Waanzinnig eigenlijk. Ik had zelf bedacht dat het was omdat de scheids zo niet kon zien welke naam en rugnummer bij de goal horen (zeker als het shirt in de tribune verdwijnt), maar zo praktisch ingestoken was de maatregel dus niet eens... zo'n eerbetoon van Lang moet je zelfs in de geest van deze regel laten gaan, omdat er geen ontbloot bovenlijf op volgt. Daarnaast louter sympathie voor de boodschap overigens.

17 januari 2021 om 21:10

De regel an sich is inderdaad een behoorlijke betutteling. Kan alleen verzonnen zijn door de voetbalbobo's die ver van het publiek staan, die soms zelf het liefst met ontbloot bovenlijf hun club naar de overwinning proberen te schreeuwen. Maar nee, de mannen in mooie pakken vinden dat aanstootgevend, die ontblote lijven, dat doe je toch niet als je fatsoen hebt et cetera. Ik snap eerlijk waar ook niet wat er nou precies een probleem aan is. Als iemand al zijn shirt uittrekt krijg je tenminste een voorbeeld van een goed gevoed en getraind lichaam te zien ipv één of ander ongezond vet lijf.

Deze regel mag wat mij betreft snel weer worden afgeschaft.

17 januari 2021 om 21:11

@tilburgajax dit is inderdaad typisch het voorbeeld van een regel die verzonnen is door mensen die heel ver van de sport en de supporters af staan.

17 januari 2021 om 21:46

Ik ben juist een voorstander van die regel, hij is destijds ingevoerd omdat na doelpunten vaa daardoor extra tijd werd gerekt tov het "normale" vieren. En voetbal is ook de enige sport waarbij het bijna normaal leek waar dit gebeurde of tegenwoordig nog gebeurd. Ik zie er ook 0,0 toegevoegde waarde van.

17 januari 2021 om 21:59

@TJ die tijd kunnen ze er toch weer bijtrekken na de 90 minuten.. Doen ze ook zonder probleem als Onana tijd loopt te rekken bijvoorbeeld.

17 januari 2021 om 22:05

Jeetje wat een ontzettende simpele reactie. Ik word een beetje bang van mensen die reageren zoals jij doet. Hebben ook stemrecht enzo.. kunnen voor gevaaarlijke situaties zorgen zoals te zien is rond Corona en de capitool-besorming. Sponsoren betalen miljoenen om hun naam op het shirt te hebben staan en houden op die manier onze favoriete sport overeind. Mogen zij dan ook worden gezien? Shirtje uittrekken voegt ook werkelijk niets to, dus zo mag je de sponsoren best tegemoet komen.

17 januari 2021 om 22:07

Komt door de feminisering. Kwestie van tijd alvorens sliding en koppen ook worden verboden.

17 januari 2021 om 22:09

Belachelijk inderdaad, net als dat "het publiek inspringen" of met de fans een goal vieren ook geel is. Zie toch liever oprechte ontlading en emotie dan een ingestudeerde cheografie na een intikker.

18 januari 2021 om 16:40

De scheids excuseerde zich toen ie Noa die kaart moest geven. Ze werken met een puntensysteem: als de scheids de regels niet naleeft (dus gele kaart), krijgt hij minder punten en dus minder loon. Hij moet zichzelf niet straffen, de FIFA moet dit aanpassen.

Mooi gebaar van Lang ! Vandaag wederom een goal , een assist en een voorassist. 13 wedstrijden , 8 goals en 5 assist inmiddels, koopje van het jaar inmiddels al.

17 januari 2021 om 20:54

Lang laten gaan is één van de grootste fouten die Ajax beleidsmatig heeft gemaakt in de afgelopen jaren. Het maakt het gestuntel van Promes op 10 extra zuur.

17 januari 2021 om 20:59

Iemand moet Ten Hag vertellen dat Promes gewoon geen '10' is, zowel qua positie als qua kwaliteiten ;-) maar serieus, haal die vent daar weg, het wordt genant. On topic, wat Lang betreft: dat was ook geen speler voor Ajax op de 10-positie geweest, maar op de vleugels had ik 'm graag zien spelen. Wellicht was in dat geval de aankoop van Haller niet nodig geweest, met Tadic in de spits en dus Lang en Promes als concurrenten voor linksbuiten.

17 januari 2021 om 21:05

Lang en Promes zijn geen concurrenten hoor , Lang is 3 klasse beter en in staat zelf kansen te creëren. Promes moet tegen een bal aanlopen, kan zelf helemaal niets.

17 januari 2021 om 22:03

Heb het idee dat Tadic zelf niet meer in de spits wilt spelen tenzij het echt niet anders kan. Hij staat sinds vorig seizoen al amper in de spits.. Ook als het naar mijn idee wel gewoon kan en verstandig is tegen sterke tegenstanders. Nu is Haller er dus hoeft het niet meer.. Maar ik denk dat we hogere ogen hadden gegooid met Tadic in de spits dan met Traore in de CL.

18 januari 2021 om 10:19

Traore heeft 2 wedstrijden gespeeld in de spits in CL en daar pakte we 4 punten uit waarbij dat gelijkspel met goal en gewonnen penalty eerder dankzij Traore was. Tadic heeft meer wedstrijden in de CL in de spits gestaan dan Traore dus of we nu hogere ogen hadden gegooid als die andere 2 potjes ook Tadic spits had gestaan betwijfel ik.

Lang, Dost en De Ketelaere vormen wel echt een goed trio. Daar gaat Club nog veel plezier aan beleven. Lang weeral belangrijk met een doelpunt en semi-assist op Kossounou. En meestal ben ik geen fan van shirtjes uitrekken, maar in dit geval boeit dat niet veel. Trouwens ook echt onbegrijpelijk naar mijn idee dat Losada (coach en ex-speler van Beerschot) naar godbetert DC united in de states vertrekt.

17 januari 2021 om 21:32

Ik zei toch al dat Lang een koopje was en uit zou groeien tot één van de beste spelers in België? Aan alles zag je dat die jongen klaar was om te gaan presteren. Echt zo ontzettend zonde dat Ajax hem voor dit bedrag heeft laten gaan... Deze jongen hadden ze erbij moeten houden en als er dan teveel spelers waren, hadden ze jongens als Labyad en Ekkelenkamp van de hand mogen doen. En als je Lang dan toch weg wilde doen, dan voor een acceptabele prijs. Dit was echter een koopje.

17 januari 2021 om 21:50

Hij heeft zich inderdaad meteen aan het niveau kunnen aanpassen. Het helpt natuurlijk dat Dennis zich ietwat onmogelijk gemaakt heeft, maar dat er niets meer over hem gezegd wordt toont aan hoe goed Lang het doet.

17 januari 2021 om 21:43

Ze hebben nu 2 op 21 en als je de geruchten mag geloven zit er een haar in de boter tussen spelers en coach. Stel dat ze nu nog een match of 3 verliezen mag hij waarschijnlijk zijn boeltje pakken dus ik snap heel goed dat hij eieren voor zijn geld kiest. Play off 1 is ook al niet meer mogelijk voor Beeeschot dus die uitdaging is weg. En de MLS zet toch ook flinke stappen dus ja, toch een mooie bestemming. Hij gaat niet naar de chinese super league. Ja ik ben benieuwd wie er zondag uit gaat voor Vanaken. Je kan eigenlijk noch CdK noch Diatta noch Lang op de bank zetten. Het wordt een interessante week. Als Club zondag wint van Genk (en misschien op de midweekspeeldag al uitloopt want het is Genk-Gent) dan zetten we een hele grote stap richting titel.

17 januari 2021 om 21:49

Ja het is inderdaad een verdomd moeilijk iets wie je eruit moet halen. Zeg ik iets heel vreemds als ik opteer om Vanaken op de bank te zetten? Want De Ketelaere heeft toch een betere klik met lang dan Vanaken en de traptechniek van Vormer is toch een extra wapen op stilstaande fases.

18 januari 2021 om 00:31

De Vanaken van de voorbije jaren moet al-tijd spelen. De Vanaken van dit seizoen zou ik inderdaad ook op de bank durven zetten dus je zegt niks geks. Al blijft zelfs een zwakkere Vanaken zeer beslissend met goals en assists, dat is volgens mij ook de reden dat Clement hem altijd in de basis zet.

17 januari 2021 om 21:51

Godbetert DC united? De ploeg uit de hoofdstad van de States? Komende van Beerschot lijkt me dat toch echt wel een stap vooruit, zeker ook rekeninghoudend met het feit dat hij minstens 3x meer zal gaan verdienen. Ik begrijp zijn keuze juist heel goed.

17 januari 2021 om 21:57

Goh ja leuk de VS, maar DC stelt toch niks voor? Dan is Beerschot met een Saoedische eigenaar een stuk aantrekkelijker als je het aan mij vraagt. Wat ik vooral bedoel is dat je bij DC echt wel in de vergetelheid belandt. En dat is toch jammer voor een ex speler die toch wel veel voor de club betekend heeft.

17 januari 2021 om 22:50

Die Saoedische eigenaar kan je er zo uitgooien ook. Nee echt wel een begrijpelijke keuze vind ik. Beerschot doet het nu ze er uitzonderlijk maar is in principe niet eens een middenmoot. De kans dat hij ontslagen zou worden is groter dan dat nog eens zo een kans voorbij komt.

17 januari 2021 om 23:20

Ja ze overpresteerden inderdaad zwaar, dat kon niet blijven duren. Maar Beerschot heeft het geld. Die gaan niet 10 jaar een grijze muis blijven denk ik.

18 januari 2021 om 16:44

Losada vertrekt voor het geld, dat heeft hij zelf toegegeven. In de MLS zit er veel geld, dat is inmiddels als bekend. Het job van een coach is nooit zeker...

Zou zomaar een oproep voor Oranje kunnen krijgen als hij zo doorgaat.

17 januari 2021 om 21:30

Hij verdient het wel vind ik. Er wordt regelmatig over Gakpo gesproken maar Lang presteert de laatste tijd toch wel beter.

17 januari 2021 om 22:19

Beter dan Promes en Babel ook , Lang is momenteel de meest logische keuze.

17 januari 2021 om 22:25

Ja die reken ik eerlijk gezegd niet eens meer als opties. Zeker Babel kan niet meer. Maar het lijkt me sterk dat Promes er volgende interlandperiode niet bijzit (omwille van sportieve redenen).

17 januari 2021 om 23:31

Normaal zou ik zeggen "nee, het is de belgische competitie kom op hé.." Maar helaas hebben we ook nog steeds jongens als Babel en Promes momenteel rondlopen bij het Nederlands elftal. Ik blijf het zeggen, WAAR BLIJFT WEGHORST...

18 januari 2021 om 16:49

Noa tegen Lazio en Zenit, was ook indrukwekkend En is sindsdien enkel beter geworden.

Hoe vaak zou het gebeuren dat een speler met een boodschap niet scoort en dus de boodschap niet laat zien?

17 januari 2021 om 22:05

Dit vroeg ik mij laatst ook af.. Alsof het lot het zo bepaalt dat degene met een boodschap onder zijn shirt the chosen one is om die dag zijn shine te pakken

18 januari 2021 om 10:50

Je ziet het toch ook met spelers die owngoals maken en dan zelf de gelijkmaker/winnende scoren. Of spelers die tegen een exclub scoren. Ik denk wel dat de extra motivatie een enorme boost geeft.

18 januari 2021 om 16:52

Ik denk dat iemand die voor zijn grootmoeder wil scoren, extra hard op die goal let, en gel uiteindelijk krijgt... Het is niet dat hij gisteren zelfzuchtig was, maar zijn inspanning voor die goal lijkt op iemand die koste wat kost wou scoren. Vol adrenaline.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. ServaisAanvaller
R. De MilUnknown
M. RitsMiddenvelder242
R. VormerMiddenvelder245
S. MignoletKeeper260
H. VanakenMiddenvelder236
D. OkerekeAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 18 11 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren