Noa Lang onthult berichten van Overmars: ‘Dat raakt me, maar doet ook pijn’

Zaterdag, 16 januari 2021 om 07:10 • Laatste update: 08:11

Noa Lang maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Club Brugge, waar hij in zijn eerste halfjaar een uitstekende indruk achterliet. In gesprek met De Telegraaf doet de 21-jarige buitenspeler annex aanvallende middenvelder uit de doeken dat hij met grote pijn in het hart uit Amsterdam vertrok. Lang onthult dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, hem in het afgelopen halfjaar twee berichtjes stuurde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Ajax een fout gemaakt door Noa Lang te laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door dsquared)

Hopelijk duurt het niet Lang meer totdat dit soort berichtgeving ophoudt. Helaas door de achterdeur vertrokken, deal with it.

16 januari 2021 om 07:40

Ik vind het juist wel mooi dat hij een inkijkje geeft in hoe het is gelopen en hoe het kan gaan bij Ajax. Al mag hij van mij dan ook nog wel vertellen waarom hij van de training Is gestuurd. Dat staat natuurlijk haaks op het gedrag van een prof. Hoe goed je dan ook bent dan zou ik je iig de eerste wedstrijd ook niet opstellen. Dan vinden anderen je een leuk vrolijk ventje, maar ben je gewoon bloedirritant voor de trainer.. Het is wel kwalijk dat hij niet verhuurd mag worden en Overmars zijn oren laat hangen naar Ten Hag. Dat je de trainer mee laat beslissen met de selectiesamenstelling snap ik wel. Maar een jongen waar je het in ziet zitten in de (nabije) toekomst maar gewoon wegsturen vind ik apart.

16 januari 2021 om 08:39

Mwaa, snap Overmars wel. Als de trainer het niet in je ziet zitten, is verhuur ook zinloos. Dat is anders als de trainer vindt dat je nog iets te kort komt. Vindt het fantastisch om te lezen dat bij Overmars de menselijke maat geldt. Hij houdt die jongen toch nog steeds in de gaten en houdt de banden warm. Verwacht dat hij dit ook bij Botman doet. Dan kunnen ze wel eens hun rentree maken bij Ajax op een later moment.

16 januari 2021 om 08:55

Natuurlijk moet een verhuur niet zinloos zijn. Kijk naar Botman en Danilo, die hun waarde stijgt gewoon enorm door de verhuur.

16 januari 2021 om 11:44

'hoe het kan gaan bij Ajax', hier lijk je te suggereren dat een speler zomaar afgeserveerd kan worden om niks. Maar even serieus, denk je nou echt dat Ten Hag geen potentie in hem zag? En dat hij niet beseft hoe spaarzaam goede buitenspelers zijn? Deze jongen heeft het gewoon verpest voor zichzelf. Ik ergerde me zelf ook kapot aan zijn onverschillige, ongeïteresseerde, lakse houding en als de geruchten op enige waarheid gebaseerd zijn toonde hij in de groep ook vaak dit gedrag (en check ff bv zo'n filmpje dat hij ballen moet dragen, wat een gezanik zeg). Ten Hag moet echt hebben gedacht 'allemachtig zo'n figuur krijg ik niet aan de praat, dan maar weg'. En onze Noah zelf toont, in de vele keren dat hij 'terugblikt' op zijn Ajax tijd, geen enkel besef hiervan.

16 januari 2021 om 12:07

Hoezo? Hij doet het super goed, zeker interessant om te zien dat Overmars dit stuurt, en ten Hag hem blijkbaar niet meer wilde.

Hij doet het goed bij Brugge, mooi om te zien. Slechter dan Labyad zal hij het niet gedaan hebben, dus dat is het enige wat jammer is. Verder vind ik het altijd goedkoop om te zeiken dat we hem te makkelijk hebben laten gaan. Buiten Twente uit zakte hij telkens door het ijs in officiële wedstrijden. Bij Brugge beter op zijn plek, dat kan.

16 januari 2021 om 09:01

Wat een absolute onzin dat hij steeds door het ijs is gezakt. Alleen Valencia en Willem 2 waren minder, maar dat had vooral te maken met de grote jongens die niet thuis gaven. Lang liet altijd dreiging en creativiteit zien, was deze voorbereiding by far bij de meeste goals betrokken 12 ! Nu bij Brugge ook alweer bij 12 goals betrokken in 3 maanden tijd , dat zijn gewoon uitstekende cijfers voor een 21 jarige. Zijn transferwaarde is verdubbeld in die 3 maanden, en zal alleen maar verder stijgen. Die 6 miljoen is een fooi, en Lang is een echte Ajacied dat zal ten Hag nooit worden.

16 januari 2021 om 13:13

Schei toch uit met je echt Ajacied. Hij komt uit de regio Rotterdam en heeft langer voor Feyenoord gespeeld dan voor Ajax. Wat is voor jou een echte Ajacied dan? Het is gewoon een pisventje die het verpest heeft bij Ajax EN bij Jong Oranje puur door z'n gedrag. Dat soort onzin is te tolereren als je veel beter bent dan de rest, maar dat is hij niet. Dat hij het nu leuk doet wilt nog niet zeggen dat het een wereldspeler is.

17 januari 2021 om 20:41

Je weet dat hij naar ajax ging omdat hij ajax fan was. Hij zelfs bij feyenoord boetbalde het nooit onder stoelen of banken had geschoven dst hij ajax supporter is. Daarom een echte ajacied!

Mooizo Ten Hag, we genieten wekelijks van Labyad, Promes en Ekkelenkamp. Vind dit toch zo'n zonde, was sinds zijn verhuur bij Twente toch wel een van m'n lievelings Ajacieden geworden. Zeldzame Nederlandse speler.

16 januari 2021 om 08:51

Labyad vind ik het nog niet eens zo slecht doen met 5 goals en 5 assists 797 minuten eredivisie, waarvan hij veelal misbruikt wordt als spits. maar dat Promes zo mag aanprutsen het hele seizoen zonder consequenties en blijkbaar ook een Ekkelenkamp de voorkeur kreeg/krijgt boven Lang maakt het voor mij wel weer duidelijk dat Ten Hag zijn favorieten heeft en niet altijd in staat is om daar helaas langs heen te kijken..

16 januari 2021 om 08:57

Eens, Labyad heeft het niet slecht gedaan op zich.

16 januari 2021 om 10:18

Promes wordt anders ook continu misbruikt op 10. Ja, hij is ontzettend matig dit seizoen, maar die jongen heeft ook nog geen 3 wedstrijden achter elkaar mogen spelen op de enige positie waar hij nuttig is.

16 januari 2021 om 10:26

@johnq,
Ja Promes is absoluut geen tien daar mist hij werkelijk iedere vorm van spelintelligentie voor. Maar of hij nou vanaf links komt of op 10 staat, hoe halfbakken hij afwerkt met al die grote kansen die hij krijgt is toch werkelijk schandalig..

16 januari 2021 om 09:48

@ajaxcunian, de spelvreugde bij Noah Lang spatte er van af toen hij vorig seizoen een aantal maanden aan FC Twente werd uitgeleend. Jammer genoeg beperkte de uitleenperiode aan de Tukkers zich maar tot 7 wedstrijden vanwege de Corona-crisis. Ajax had Lang, vind ik, beter nog een seizoen bij b.v. FC Twente kunnen stallen. De wil om als voetballer te slagen was overduidelijk zichtbaar bij Lang. Hetgeen nu ook bij Club Brugge blijkt.

Ik kan mij eth goed voorstellen want zijn arrogante houding en dat verongelijkte is bloed irritant als je daar mee om moet gaan, eth wil profs en geen clowns en stak hij er nog ver boven uit dan mag je misschien zo zijn maar bewijs je eerst voordat je zo'n houding aanneemt

16 januari 2021 om 09:23

Nou niet alleen Erik ten hag wil profs, ook op iedere werkvloer in Nederland zit niemand te wachten op iemand die de hele tijd verongelijkt is en met een arrogante houding van hier tot Tokio. Mooi dat noa er nu aan gewerkt heeft, maar ik kan genoeg voorbeelden noemen van voetballers die in het normale leven niet gepruimd zouden worden.

16 januari 2021 om 10:58

Het was af en toe een rare vogel, maar in ieder geval wel iemand die er voor ging. Je hoeft toch niet bij elkaar op de koffie te gaan?

16 januari 2021 om 17:32

Het is ook een kwaliteit van bepaalde managers om zulke jongens voor zich te winnen, Erik Ten Hag heeft daar duidelijk geen zin in en stuurt hem liever weg om de orde in de groep te houden. Voor beide kanten valt wat te zeggen, ik denk dat met een andere trainer Lang prima had kunnen slagen bij Ajax.

16 januari 2021 om 19:04

Ziyech behoorde ook tot een moeilijke jongen en speelde ze beste wedstrijden onder ETH

Sommige spelers hebben een wake up call nodig in een andere omgeving om echt te veranderen. Een mentaliteitsverandering om te leven als een prof en geen onnodige problemen te veroorzaken met zijn gedrag had ik niet even snel bij Ajax verwacht. Voor beide partijen dus een goede oplossing. Overmars had er misschien slim aan gedaan om een terugkoopclausule erin te bouwen aangezien het toen hij wegging een trede lager was qua niveau.

Berouw komt na de zonde. Hij zegt het zelf al. Hij was soms onuitstaanbare en daarom heeft Ten Hag hem weggestuurd. En dat begrijp ik . Hij toonde niet het respect voor de trainer en leefde niet voor de sport. Blijkbaar was deze stap nodig voor hem om te beseffen dat er meer bij komt kijken om topvoetballer te worden. Hij moet Ten Hag hiervoor dankbaar zijn.

16 januari 2021 om 09:58

Juist! Hij geeft zelfs toe dat zijn gedrag soms dusdanig was dat de trainer hem van het veld moest sturen. We kennen nu alleen zijn kant van het verhaal, dat hij tot in den treuren blijft herhalen, maar niemand van ons weet wat hij tegen Ten Hag heeft gezegd of gedaan.

Klinkt als een jongen die langzaamaan volwassen wordt. Vind het altijd vreemd dat zoveel volwassen mensen verwachten van deze pubertjes dat ze dezelfde verstandige beslissingen nemen die wij zo logisch zouden vinden. Terwijl de meeste van ons op hun 16e, 18e, of 20e helemaal niet zo verstandig waren. En sommige van ons nog altijd niet : )

Lang was een moeilijke leerling voor leraar Ten Hag. Uiteindelijk ligt de schuld dat het niet klikte in het midden. Lang gedroeg zich niet professioneel maar als een kind, Ten Hag kon hem niet op de schouder nemen en zijn gedrag veranderen.

Waarom dan miepen dat ze hem weg gewerkt hebben als hij zelf niet wilde verlengen en weg wilde. Voor hem 10 anderen hoor.

Altijd jammer om na te trappen naar een trainer. hij kan het gewoon niet hebben dat hij het niet gered heeft, zit nog hoop rancune. jammer . hij moet naar zn eigen carrière kijken, niet denken dat hij ajax moet laten zien dat ze fout zaten, want dat wordt toch niks meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
131 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren