Van den Brom schrok hevig van hetze: ‘Jeetjemina, wat ik heb gedaan?’

Vrijdag, 15 januari 2021 om 13:03 • Laatste update: 13:11

John van den Brom ruilde FC Utrecht begin november in voor een dienstverband bij Racing Genk. Kort vóór zijn vertrek uit de Domstad kreeg de trainer intern te horen dat een invloedrijke stroming binnen de club het niet meer in hem zag ziten. Ruim twee maanden later kijkt Van den Brom nog een keer terug op zijn veelbesproken en enigszins tumultueuze vertrek bij FC Utrecht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Misschien omdat het er al een tijdje niet uit kwam bij Utrecht John? Er werd toch uitgesproken dat jullie de top 3 wilden aanvallen. Nou dit ging niet helemaal goed hè John?!
Vind het bijzonder dat hij niet snel de hand in eigen boezem steekt.

Hij legt ook nog niet uit waarom hij de spelersgroep niet heeft verteld over zijn vertrek alvorens dit in de media kwam.. Maargoed zal er wel een goede reden voor hebben.

15 januari 2021 om 15:09

Wat een vervelend toontje. Utrecht heeft ook niet aangetoond dat er veel meer in zit in de afgelopen twee maanden.

15 januari 2021 om 17:54

Volgens mij was het Van Seumeren zelf die riep dat de top 3 aangevallen moest worden. Als je dat met deze selectie wil doen, dan maakt het niet uit wie er voor de groep staat, maar dan is het een kansloos plan. Daar kan vd Brom niets aan doen. Bovendien gaat het nu ook niet heel veel beter he.

Tja, het was gewoon net niet dit huwelijk. Erg wisselvallig gepresteerd en helaas te weinig uit de groep gehaald. Gun hem het beste en blij dat dit voor beide partijen een goede oplossing is gebleken. Van Hake ben ik niet direct onder de indruk, maar vind wel dat hij de kans moet worden gegund. Heel veel andere opties liggen er op dit moment niet binnen Nederland, of je moet het met een frisse buitenlandse wind gaan proberen.

Gelukkig gaat het nu een stuk beter.

Dit komt op mij toch wel een beetje over als je eigen straatje schoonvegen. Weinig zelfreflectie. En dan het meest geschrokken van het woord 'hetze'. Tja, zoals het gezegd wordt, klinkt het wel een beetje raar. Alsof er mensen bij elkaar zitten die zeggen: "oké, nu is het genoeg. We gaan een hetze starten." Er was natuurlijk al langer onvrede. Al vanaf het begin van zijn aanstelling was er vaak het gevoel dat er meer in zat dan eruit kwam. Natuurlijk zaten er ook goede wedstrijden/prestaties tussen. Bekerfinale gehaald. En als de competitie uitgespeeld was, had Utrecht ook prima vijfde kunnen worden. Maar échte groei zat er niet echt in. En dat trok zich het tweede seizoen ook door in de prestaties. Dan kun je zeggen: we speelden goed, maar hadden wedstrijden over de streep moeten trekken. Maar die twee dingen uit elkaar halen is wel erg makkelijk. Een wedstrijd over de streep trekken, hoort natuurlijk bij goed voetbal. Aan de andere kant: we zijn nu tien wedstrijden verder en het gaat nog steeds hetzelfde, misschien zelfs slechter. Dus alleen aan Vdbrom heeft het ook zeker niet gelegen. De spelers zijn misschien minder goed dan iedereen denkt, inclusief die spelers zelf.

15 januari 2021 om 15:44

Ik snap al die kritiek op vd Brom niet. Ja, het is misschien niet de meest interessante persoon om naar te luisteren. Maar kijk 's naar z'n staat van dienst ... dat is toch niet misselijk. Hij heeft het gewoon overal, behalve 2e seizoen bij Anderlecht, gewoon top gepresteerd. En bij Utrecht misschien niet geweldig, maar op basis waarvan? Utrecht is mogelijk idd niet zo goed als men denkt. Dat blijkt ook wel uit de afgelopen 2 maanden ... er is niks veranderd. Beetje pech wel de laatste wedstrijden waarin ze wat beter speelde, maar dat was vd Brom ook heus wel gelukt - wie weet zelfs beter. We zullen het nooit weten, dus vooral een hoop gelul vanaf de buhne en onderbuik gevoel. Ik vond het ook een "hetze" als je de kritiek las, die was niet mals, en eigenlijk nergens op gebaseerd. Want "slecht" ging het ook niet met Utrecht, alleen wat stroef, maar laat dat nou al ik weet niet hoeveel jaar zo zijn. Misschien zit er wel iets anders mis bij de club behalve die 10 trainers die 't er niet uit kregen.

Bij mijn weten kwam dat "top 3 aanvallen" verhaal niet uit de koker van v.d. Brom. En het was ook nergens op gebaseerd. Niet o.g.v. een selectie die top 3 kon spelen, er is ook onvoldoende support, het toch niet grote stadion is zelden uitverkocht, en de totale organisatie is ook niet rijp voor een top 3 notering. Het is extra raar dat er over de top 3 werd gepraat als dan achteraf in november al blijkt dat er geen draagvlak voor het aanblijven van de trainer blijkt te zijn. In Utrecht is gewoon dezelfde fout gemaakt als die ook in Arnhem en Kerkrade eerder werd gemaakt. Ineens begint er iemand rare dingen te roepen en dat wordt je vervolgens natuurlijk ook nagedragen. Als Utrecht ooit echt de top 3 a 4 aan wil vallen dan moet er eerst van alles aan infrastructuur verbeterd worden. Een modern stadion is dan nog maar één van de vele zaken die gerealiseerd moeten worden.

15 januari 2021 om 13:59

Ik denk wel dat Utrecht op weg is; de eerste stap is mijn inziens het op orde krijgen van de jeugdopleiding. Utrecht heeft daarin een goede stap gemaakt afgelopen jaren. Er breken best wel een aantal talenten door, en de ploeg speelt al een tijdje mee in de KKD (en dit jaar voor het eerst ook verdienstelijk).
Het stadion aanpakken lijkt me te vroeg, want zoals je zelf ook al opmerkt, dat zit nauwelijks vol.
Ik denk niet dat Utrecht enigszins snel kan zou kunnen aanhaken bij de de top-3, maar doorgroeien naar het niveau AZ moet kunnen lukken op termijn, en een structureel gat slaan met Heereveen, Groningen, Twente(?) moet ook prima te doen zijn. De voornaamste concurrentie lijkt me Vitesse, die een beetje hetzelfde pogen te doen.

Ik hoop dat het vd Brom allemaal goed gaat verlopen met zijn KRC Genk. En dat hij nou eens een klus afmaakt in plaats van als het even mis gaat gelijk te vluchten..

Utrecht heeft een prima selectie maar ook teveel van hetzelfde. Maar Van den Brom is als vrij grote naam gehaald en met hoge verwachtingen. We kunnen nou niet zeggen dat hij er iets van gebakken heeft. Totaal niet zelfs. En nu gaat het niet beter maar de coach die er nu zit is ook zware middelmaat. Die is coach geworden op basis van niks. Ik snap niet waarom Utrecht nooit is uitgekomen bij Fred Rutten. Een coach die een organisatie neer kan zetten, spelers beter maakt en de club verder kan professionelen.

Utrecht is echt de club die het in het voorseizoen altijd heel goed gaat doen dit jaar, tot ze in Januari opeens weer net boven de middenmoot staan. Ik hoor ieder jaar dat ze op het punt staan aam te haken bij Feyenoord en AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller224
M. MahiAanvaller166
M. SyllaAanvaller140
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

33 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- Racing Genk
2019-2020 FC Utrecht
2014-2019 AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

John van den Brom overleeft crisisberaad en blijft aan bij Racing Genk

John van den Brom mag voorlopig aanblijven als trainer van Racing Genk. De clubleiding vergaderde maandagavond over de positie van de Nederlandse trainer naar aanleiding van aanhoudende tegenvallende prestaties. Belgische media...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren