Schmidt na zeperd van PSV: ‘Op tactisch gebied ben ik niet verrast’

Donderdag, 14 januari 2021 om 13:10Rian Rosendaal • Laatste update: 21:07

PSV werd woensdagavond in eigen huis verrast door AZ, dat met een 1-3 overwinning vertrok uit Eindhoven. Volgens trainer Roger Schmidt was er niets mis met de voorbereiding op het treffen met de Alkmaarse club. De PSV-coach is zeker op tactisch gebied niet verrast door zijn collega Pascal Jansen, zo blijkt uit onderstaande beelden van de persconferentie van DAZN.

Actuele video's

Koeman: 'Een middenveld met Frenkie staat goed op het moment'

Highlights | Saint-Étienne - Lyon | Depay en consorten schitteren

Solskjaer: 'Bruno Fernandes laat zien dat hij altijd kan scoren'Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Als ik het zo hoor iedere keer dan doet Schmidt alles perfect. Denk dat hij geluk heeft gehad met het programma tot nu toe. Als dit Feyenoord meer punten heeft na 16 wedstrijden zou je je toch achter de oren moeten krabben...

14 januari 2021 om 09:09

Ach en als PSV nu weer 2 wedstrijden wint dan wordt er wel weer iets positiefs geroepen. Zul je zien dat Feyenoord zondag de klassieker wint en gedeelte koploper is.. dan is Ajax ook ineens minder dan Feyenoord??

14 januari 2021 om 09:11

Verwacht dat psv 6 punten pakt tegen Feyenoord. Het is niet zo dat ajax en psv zo heel veel hebben laten liggen, en het is des te knapper dat Feyenoord met haar selectie hetzelfde aantal punten pakt. Toch denk ik dat Feyenoord te weinig kwaliteit heeft om het Ajax en psv lastig te maken. Ben het wel met je eens over schmidt, die heb ik nog nooit kritisch over zijn eigen ploeg of optreden gehoort. Terwijl daar meer dan genoeg reden toe is

14 januari 2021 om 09:13

@craig. Gisteren nog.

14 januari 2021 om 15:01

Hoezo knap van Feyenoord.
Er is geen speler verkocht. Ajax en in mindere mate Psv hebben dit wel gehad
Psv doet het , helaas, knap. Een nieuwe trainer veel andere spelers, een nieuwe manier van spelen. Dit vergt tijd.
Feyenoord speelt al meer dan een jaar precies hetzelfde; wachten, wachten verdedigen verdeigen er komt altijd wel een kansje, als die er in gaat wi je met de overtuigende cijfers van 1 -0
Ik vind het spel niet om aan te zien. Kijk eens naar Az en Vitesse, veel mooier voetbal.
Advocaat heeft het geluk dat er geen publiek is

14 januari 2021 om 15:11

Het blijft knap van Feyenoord dat ze zo hoog staan. De selecties van Ajax en PSV zijn kwalitatief gewoon een heel stuk beter. Dan kan Feyenoord steeds overtuigend met 1-0 winnen, maar als je daarmee het kampioenschap binnen haalt, hoor je daar (vrijwel) niemand over. Alle 5 clubs in de top van de competitie hebben nog relatief weinig laten liggen, maar je mag van Ajax en PSV wel verwachten dat ze met deze selecties halverwege gewoon 1 en 2 staan.

14 januari 2021 om 17:26

Cas, dan kijk je toch niet? Zoals hieronder al gezegd...ik proef een beetje frustratie bij je. Onzin dat Feyenoord ingespeeld zou zijn. Ze hebben door blessures geen een keer met de ideale 11 gespeeld en niet eens een keer met dezelfde 11.

14 januari 2021 om 09:36

@ Pipapantelic, geluk met het programma? PSV heeft tot nu toe van het linkerrijtje alleen nog thuis gespeeld tegen AZ en Sparta, verder alle clubs uit gehad (behalve Feyenoord, daar is nog helemaal niet tegen gespeeld). Verder heeft PSV als enige van de topclubs nu twee keer een andere topclub gehad, waarbij deze tegen AZ ook nog eens 3 dagen na de vorige topper was. Dus hoezo geluk met welk programma?
Als je verder dan nog ziet dat gisteren eigenlijk gewoon een 0-0 wedstrijd was, die door een penalty en een toevalstreffer wordt opengebroken, dan kun je dat ook ongelukkig noemen. En afgelopen zondag had PSV met 0-2 moeten gaan rusten want die schwalbe van Gravenberch had moeten worden bestraft, en dan had ik nog wel willen zien hoe het was afgelopen.
Begrijp me niet verkeerd, er valt echt nog genoeg te verbeteren aan het spel, en ook ik had verwacht dat PSV wat dat betreft verder zou zijn en daar heeft Schmidt zeker zijn aandeel in, maar om over geluk te beginnen, wat ik trouwens vaker lees, en zeker wat betreft het programma, dat slaat natuurlijk nergens op als je nuchter naar de feiten kijkt.

14 januari 2021 om 09:43

En zo hebben ze tot 28 februari (Ajax thuis) alleen Feyenoord nog. PSV heeft echt geen zwaar programma ofzo. Gister een off-dat, kan gebeuren. Ze doen nog steeds mee voor de titel.

14 januari 2021 om 09:46

Wel met de kanttekening dat thuis of uit dit seizoen nou niet bepaald een super groot verschil is. Ja je hebt je eigen kleedkamer en je hebt een bepaald gevoel bij je eigen stadion, maar zonder de fans is het natuurlijk wel anders. PSV heeft inderdaad als enige nu 2 topwedstrijden gehad, maar ik snap het punt wel van Pipapantelic. Het niveauverschil met de selectie van Feyenoord is echt wel redelijk groot, echter kun je ook zeggen dat PSV met een nieuwe trainer en hoop nieuwe spelers tijd nodig heeft gehad om aan een nieuw systeem te wennen. Naar mijn idee leeft Feyenoord ook een beetje 'boven' haar stand. Verwacht ook dat Feyenoord na deze maand ook echt weer gewoon onder Ajax en PSV staan.

14 januari 2021 om 10:16

Die kanttekening is een interessante, Silverfront. Heb ik ook over na zitten denken. Ik ben enorm benieuwd of je nu inderdaad in de Europese competities ziet dat uitspelende ploegen naar verhouding meer punten halen dan in voorgaande seizoenen, toen er nog met publiek werd gespeeld. Ik zit eigenlijk te wachten totdat hierover een publicatie van een onderzoek uitkomt (wellicht is die er al, maar dan heb ik die gemist). Ben het helemaal met je eens dat het anders is. Wat het ook anders maakt, is dat een scheidsrechter onder druk van het thuispubliek denk ik eerder geneigd is om een twijfelgeval in het voordeel van de thuisclub te geven, ook dat is nu grotendeels weg denk ik.

14 januari 2021 om 10:47

Dus gisteravond was een 0-0 wedstrijd en zondag een 0-2 wedstrijd. Ach, ik ken ook nog wel een paar open deuren die ingetrapt kunnen worden. PSV heeft terecht 1 punt overgehouden aan de twee zogeheten topwedstrijden. Met alleen tegen Ajax een halve helft prima gespeeld. Gelukkig denkt de coach (schmidt) daar anders over. Die had beide uitslagen voorspeld. En daarbij aangetekend: niets aan de hand. Lekker zo doorgaan daar in Eindhoven, denk ik dan;-)))).

14 januari 2021 om 11:48

@Silverfront we zijn al een half jaar en een voorbereiding onderweg geloof ik. Hoeveel tijd heeft zo een proces nodig? PSV zit er ook conditioneel elke keer al na 1 helft doorheen. Traint hij niet te hard?

14 januari 2021 om 11:50

Dat zondag een 0-2 wedstrijd was zijn jouw eigen woorden Pinko, dat heb je mij nergens zien zeggen. Dus hou je gewoon even bij wat iemand wel en niet zegt voor je over open deuren begint, zou ik zeggen.

14 januari 2021 om 11:54

Japie, dat conditioneel erdoor heen zitten gaat ook een beetje een eigen leven leiden. In de laatste tien minuten tegen Ajax kreeg PSV juist weer grip op de wedstrijd, dat gebeurt niet als je er conditioneel doorheen zit. De slechte tweede helft in Heerenveen en Enschede komt omdat je in de eerste helft het overwicht veel meer in de score tot uitdrukking moet brengen. Doe je dat niet, dan krijgt de tegenstander geloof, gaat er meer energie in gooien, en dan kun je het lastig krijgen. Heeft ook niet zoveel met conditie te maken. Hoevaak heb ik niet moeten lezen dat PSV telkens in de laatste minuten alsnog een overwinning weet te pakken na een slechte wedstrijd? Lijkt me ook niet echt te rijmen met conditioneel er doorheen zitten. Ik denk dat dit veel meer met mentale zaken te maken heeft dan met fysieke, behoudens dan de blessure van Gotze en de coronagolf die eerder dit seizoen door de selectie is gegaan, maar dat is eerder pech dan wat anders.

14 januari 2021 om 12:25

Misschien zit ik daar idd naast dan maar dat PSV vaak onder druk staat in de tweede helft, ook tegen de kleinere teams dat is wel duidelijk. Dat zal echt beter moeten want PSV heeft geweldig spelersmateriaal

14 januari 2021 om 13:44

@Johan, ik vind dit wel een beetje raar: iedereen ziet dat PSV met veel energie begint, maar na een half uur (give or take) leeg is. Dat ze nog een kans krijgen in de slotfase betekent niet dat ze "grip kregen op de wedstrijd". AZ was gisteren in de tweede helft alleen maar aan het tegenhouden maar scoorde toch.

14 januari 2021 om 14:55

Kyle.
Dat vind ik dus ook heel erg raar. Dat wat er zondag tegen Ajax gebeurde, was echt niet voor het eerst. Is diverse malen al voorgekomen dat PSV uitstekend begon, de tegenstander wegspeelde, maar dan in de tweede helft compleet instortte. Tegen Heerenveen uit was dat het mest schrijnend trouwens. Heerenveen werd van het kastje naar de muur gestuurd, maar in de tweede helft had PSV nog alle geluk van de wereld nodig om nog een puntje aan die reis over te houden.
En dat is apart. PSV had de afgelopen seizoenen juist vaak een selectie die juist richting het einde van een wedstrijd mega fris was en juist dán vaak toe kon slaan (omdat de tegenstander er doorheen zat). Nu is dat omgekeerd. En gek genoeg onder een trainer die juist heel erg bezig is met arbeid/rust verhouding en zijn spelers vaak spaart en voortijdig wisselt. je zou dan denken en hopen dat PSV juist sterk is aan het einde van wedstrijden maar dat is dus niet het geval.
Het enige dat ik nog kan bedenken is dat Schmidt een idee heeft over hoe hij het seizoen wil volmaken. En dat hij erop inzet om zijn spelers nu maximaal fris te houden, zodat dat aan het einde van het seizoen, als het uit de teentjes moet komen, er dan nog iets over is om het verschil te maken met de andere topploegen. Want anders dan weet ik het ook niet. Misschien is het ijdele hoop. We zullen het wel zien.


.

14 januari 2021 om 15:20

Johan en ook Twanne, laat ik het zo zeggen dat zowel PSV als ook Ajax met de selecties die ze hebben, internationals, met ervaring. Zelfs een WK finalist. Aangevuld met toptalenten, zoals Gravenberch, Anthony, Malen, Ihataren, Gakpo, behoorlijk moeite hebben om de subtop voor te blijven. Ik weet zeker dat Ajax het beste elftal in 20 jaar heeft, m.u.v. je voorstopper dan. Ook PSV heeft in jaren niet zo'n goed middenveld en voorhoede gehad. Het enige wat ik hoor van Ten Hag en Schmidt is hoe goed ze het voor mekaar hebben, terwijl je toch mag concluderen dat Advocaat en ook bijv Jans veel en veel meer uit hun selectie halen, logischere keuzes maken tijdens de wedstrijd en normale taal in interviews uitslaan, toch?

14 januari 2021 om 15:38

"ik weet zeker dat Ajax het beste elftal in 20 jaar heeft, "

Ik weet wel zeker dat het team van twee jaar geleden nog een stuk beter was dan het huidige Ajax. Door wie zijn Ziyech, De Ligt en Frenkie vervangen??

"ook PSV heeft in jaren niet zo'n goed middenveld en voorhoede gehad."

Eh, het middenveld met Pröpper, Guardado en Van Ginkel was ongeveer het beste middenveld in het gehele Nederlandse voetbal van de laatste tien jaar ongeveer. Zoals ook de voorhoede met Memphis (22 goals) en Luuk de Jong (21 goals) uitstekend was.

14 januari 2021 om 10:49

De stand vertekent door de opzet van de competitie. PSV heeft een gebalanceerd programma achter de rug, maar Feyenoord heeft een relatief makkelijk programma gehad met alleen Vitesse uit en voor de rest uitwedstrijden tegen de kleintjes. Feyenoord krijgt dus nog een moordend programma in het resterende seizoen. We moeten uiteraard afwachten hoe Feyenoord het de 2e helft van Januari gaat doen tegen Ajax, PSV en AZ, maar als ik het juist inschat, zie ik Ajax en Vitesse een gat slaan en AZ dichterbij komen of zelfs over Feyenoor heenwippen deze maand.

14 januari 2021 om 15:08

Feyenoord heeft een ingespeeld team, dat bovendien Europees "vrij" is.
Zitten ze nog in de beker?
Als ze derde worden zijn ze nog blij, terwijl je er in vergelijking met andere clubs om bovengenoemde redenen gemakkelijker hebben. Geen druk
Bovendien gaat het bij Dick niet om het vermaak van de kijker, voorheen het publiek in de stadions. Wat een verschrikking om het voetbal te moeten aanzien
afwaqchten, afwachten er komt altijd wel een of meer kansen. Terwijl als ze achter staan je ziet dat ze wel degelijk kunnen aanvallen en voor de winst kunnen gaan. Alleen Dick heeft ze wijs gemaakt dat ze dat niet kunnen en daarom moeten wachten en wachten
Bovendien zal het hem een worst wezen of talent doorstroomt en geld oplevert, of de spelers die nu in de basis staan meer waard worden.
Als Dick weggaat dan laat hij niets achter
maar de Feyenoord fan is tevreden. Dat mag, hun cluppie, maar ik vind het 10 keer niks

14 januari 2021 om 17:17

Cas is een beetje gefrustreerd dat zijn clubje voorbij gestreefd is in de competitie. Hahaha ingespeeld elftal.....nog geen een keer gespeeld met de ideale elf en zelfs niet 1x met dezelfde elf.....puur door blessures. En wat laat Dick achter? Geetruida is gegroeid, Malacia ook, Senesi zet stappen, Sinisterra weer fit en krijgt het vertrouwen. Op de achtergrond wordt er gewerkt aan de toekomst. En als PSV dan een wedstrijd verliest missem ze Gakpo en Gotze ineens. Ze hebben toch zoveel meer kwaliteit? Dan moeten ze dat toch op kunnen vangen?

14 januari 2021 om 11:46

@Pipapantelic83 ik ben ook nog niet overtuigd van Schmidt. Vgens mij traint hij ook veel te hard want PSV zit er elke keer al na 1 helft helemaal doorheen

14 januari 2021 om 14:56

Het één (hard trainen) hoeft niet noodzakelijkerwijs onlosmakelijk met het andere verbonden te zijn. Er kunnen ook andere redenen zijn waardoor een deel van de spelers er in de tweede helft doorheen zit Japie.

14 januari 2021 om 15:25

En ook de wissels.. ik was blij als Ajacied zijnde dat hij iemand inbracht voor het slot, die al bijna 3 jaar niet gevoetbald heeft. Wat een rare fratsen allemaal. Ten Hag niet veel beter hoor. Ze halen allerlei rare fratsen uit die ambitieuze midlifecrisis coaches tegenwoordig. Gewoon normaal doen zoals Dick en je ziet je kan met de lamme en de blinde gewoon 2e staan.

14 januari 2021 om 15:26

Als het niet te hard trainen is, dan heeft het dus met de fitheid of het mentale aspect te maken. Beide heeft de trainer invloed op. Ik ben ook nog niet echt overtuigd van Schmidt. Daarvoor vind ik de uitersten (heel goed, tot bar slecht) te ver uit elkaar liggen. Kan best zijn dat dat een 'proces' is, maar als dat proces 2 jaar duurt en het PSV prijzen(geld) kost, dan vraag ik me af of dat de beste manier is.

14 januari 2021 om 15:45

"als het niet te hard trainen is, dan heeft het dus met de fitheid of het mentale aspect te maken."

Yep! Óf met nog een stuk of tien tot twintig andere oorzaken of omstandigheden. Hoe kom jij aan je stelligheid ten aanzien van de oorzaken?
En of de manier van Schmidt de beste is, dat weten we aan het einde van de titelrace-rit. Als PSV kampioen wordt, dan is Schmidt een magiër. Als PSV inderdaad zoals jij zegt de prijzen verspeeld, dan is Schmidt een flapdrol. Maar in het eerste geval dan is Erik ten Hag trouwens helemaal een schlemiel en flapdrol. Ik bedoel, meer dan 90 miljoen geinvesteerd in spelers, jeugdspelers lopen weg en dan ook nog eens géén kampioen worden??? Dat zou wel de meest zwakke prestatie van welke coach ook in de geschiedenis van het betaalde voetbal zijn, niet?

14 januari 2021 om 16:01

"en of de manier van Schmidt de beste is, dat weten we aan het einde van de titelrace-rit." - Dus als je kampioen wordt, ben je foutloos? Schmidt maakt gewoon aantoonbaar fouten. Iedereen ziet 't, behalve een aantal PSV-supporters. Waarom wordt 't continu goedgepraat of ontkend? Het is toch zo duidelijk als maar kan? PSV heeft "al" 14 verliespunten in 16 wedstrijden. Schijn bedriegt, maar het is niet zo dat PSV nou zo fantastisch goed presteert. De kampioen heeft doorgaans hooguit 20 verliespunten. Een ploeg die er in een half seizoen continu in de tweede helft doorheen zitten, daar is tactisch gewoon wat mis.

14 januari 2021 om 16:56

@sirius er is een soort hype om die man heen ontstaan op de een of andere manier. op zijn CV kan ik niet precies terug vinden waarom, maar als je tegenwoordig een beetje de tactische professor uithangt dan ben je al snel een grootheid. als je in allerlei ingewikkeld vakjargon praat dan maakt dat blijkbaar al snel indruk en dan wordt je een soort van heilig verklaard. als ik pakweg dan zo een nuchtere en "simpele" Fraser op de 8e plek zie staan met deze Sparta selectie dan vind ik dat vooralsnog toch een stuk knapper als wat PSV presteert met hun materiaal tot nu toe dit seizoen

14 januari 2021 om 17:42

Nou dan zou ik graag een aantal voorbeelden willen zien (allemaal nachtmerries gehad ouzo?).. Flauw, I know, maar ben oprecht benieuwd.

Je bent een beetje op je teentjes getrapt en dat was totaal niet mijn intentie om dat uit te lokken. Het is toch gewoon opvallend dat sinds Schmidt er is PSV moeite heeft met 90 minuten? Dat jij vervolgens totaal onnodig Ten Hag en Ajax erbij moet halen is een zwaktebod en zegt meer over je onvermogen om kritisch naar je eigen club te kijken. Ik vind Ten Hag ook een flapdrol af en toe en ben het lang niet altijd met hem eens, maar zolang de resultaten redelijk tot goed zijn krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel. Ik heb overigens ook nooit gezegd dat Schmidt geen goeie trainer is, alleen dat ik mijn twijfels heb of hij nou wel of niet op de goede weg is.

14 januari 2021 om 11:54

PSV is begonnen met Ajax uit en AZ thuis. Feyenoord met uit Sparta en thuis PEC. Dat scheelt nogal. Nog maar eens kijken waar Feyenoord staat eind deze maand.

14 januari 2021 om 13:45

@Neutraal, zie jij dan een voordeel in het thuis of uitspelen dit seizoen? Ik zie dat niet, behalve als het om kunstgras gaat.

14 januari 2021 om 14:57

Het is en blijft altijd een voordeel om thuis te spelen. Ook nu nog. Eigen omgeving, geen lange reis, eigen kleedkamer, etc. etc.
Maar dat voordeel is zonder de thuissupporters en de daarmee gepaard gaande 'agressie' en 'emotie' wel een stuk kleiner.

Schmidt toont zich vandaag toch wel een slecht verliezer. Eerst zijn eigen spelers compleet afvallen en nu zeggen dat hij tactisch niet verrast is. Het ligt gelukkig allemaal niet aan hem.

14 januari 2021 om 09:39

Mag een trainer tegenwoordig geen mening meer hebben over zijn spelers? Hij heeft toch ook niks geks gezegd? Het klopt dat op de vier genoemde spelers na iedereen onder zijn kunnen presteerde. Als een trainer dat constateert is daar niks mis mee om dat te benoemen. Ik zie liever dit dan dat correcte geneuzel.

14 januari 2021 om 09:54

Hij mag zeker wel een mening hebben over zijn spelers. Maar vermeld er dan ook meteen bij dat je zelf andere keuzes had kunnen maken en veel eerder had moeten wisselen. Het tactisch plan werkte gewoon niet tegen AZ. Tegen Ajax werkte het wel voor een half uur en laat je het daarna compleet inzakken met een beschamende 34 procent balbezit als gevolg. Dan kun je je spelers afvallen maar het is je taak als trainer te zorgen dat dit soort dingen niet gebeuren.

14 januari 2021 om 10:04

Ik begrijp waar je vandaan komt. Maar hij had ook niet veel opties op de bank waar we sterker van zouden zijn geworden. En tot de domme overtreding van Mvogo waren we gewoon sterker. Dat dan door een goal PSV het helemaal kwijt is en AZ vleugels krijgt is ook de charme van voetbal.

14 januari 2021 om 11:50

@G-schock is de trainer niet eindverantwoordelijk voor de resultaten? Het zou Schmidt ook wel sieren als hij een keer de hand in eigen boezem steekt. Ligt het niet aan de KNVB dan ligt het aan de scheids, ligt het niet aan de scheids dan ligt het aan zijn spelers

14 januari 2021 om 12:47

Want als je het niet vermeldt, vindt je automatisch het tegendeel?

14 januari 2021 om 14:21

Dat is de trainer ook. Dat zal Schmidt zelf ook niet ontkennen. Maar als spelers slecht spelen mag hij dat toch concluderen en uitspreken. En wat betreft de opmerking over andere uitspraken van Schmidt heb je daar voorbeelden van? Is lastig discussiëren als er iets onduidelijks word aangehaald.

14 januari 2021 om 15:05

Japie, dat worden dan voortaan hele lange persconferenties met trainers die dus, vind jij, elke keer álle redenen moet opnoemen waarom jij vindt dat hij gefaald zou hebben. Want als je iets bij jou niet zegt dan zeg je, zeg jij, dus kennelijk het tegendeel. Nou, dan moet er een hoop geluld worden na afloop.
Mag ik je het volgende voorhouden. Gelul achteraf over voetbal is fantastisch, omdat je het namelijk overal over kunt hebben, letterlijk, terwijl in feite niemand ooit jouw ongelijk daarover kan aantonen. Want hoe weten we wát beslissend was voor de winst (even puur abstraherend van 'ja die ene goal meer is beslissend'? Was dat een tactische vondst? Een foutje van een individuele speler. Fout van de scheidsrechter? Laten we even stellen dat een gemiddelde westrijd bestaat uit een paar duizend 'momentjes"balaanname, pass, speler glijdt weg, bal gaat uit, bal tegen de paal, scheidsrechter fluit wel of niet voor overtreding, etc.). Welk moment was dan bepalend? En hoe weet jij dat?

Dit is ook de voornaamste reden dat mensen qua voetbal altijd in clichees praten. Omdat gewoon niet vastgesteld kan worden welk momentje van die duizenden dé bepalende factor was. En dus kunnen we allemaal, met recht, een visie en mening daarover hebben. En daarom is er ook zoveel discussie. Iedereen ziet andere dingen en die meningen kunnen dus ook nog gewoon vaak compleet onafhankelijk van elkaar bestaan en allebei waar zijn.

14 januari 2021 om 15:36

@G-schock PSV ging bv volledig akkoord met de Corona regels van de Knvb om vervolgens te klagen over het drukke speelschema en de Knvb allerlei dingen ging verwijten toen deze maatregelen PSV toevallig even niet lekker uit kwamen. daarna liep hij te zaniken over een of andere vermeende onterechte penalty die PSV tegen kreeg in een wedstrijd die ze met twee vingers in de neus hadden moeten winnen, om een week later weer te profiteren van een volledig onterechte penalty tegen Vitesse en toen hoorde ik Schmidt niet. ik vind het af en toe een beetje een zeurderige man die zijn eigen falen graag op het conto schrijft van andere mensen

14 januari 2021 om 15:47

"psv ging bv volledig akkoord met de Corona regels van de Knvb om vervolgens te klagen over het drukke speelschema en de Knvb allerlei dingen ging verwijten toen deze maatregelen PSV toevallig even niet lekker uit kwamen."

Dus als je als lid van een vereniging instemt met een reglement dan heb je daarmee alle rechten verspeeld om te protesteren tegen delen van die reglementen die voor jou heel onrechtvaardig uitpakken? Dat is een heel slecht argument. Een drogreden namelijk.

14 januari 2021 om 15:53

hoezo is dat een slecht argument? dan had je toch in eerste instantie al niet akkoord moeten gaan en moeten gaan protesteren omdat je bepaalde regels onrechtvaardig vindt?

14 januari 2021 om 12:46

Ik begrijp totaal niet waarom er aan alle kanten zo gezaagd wordt aan deze man. Met Van Bommel had PSV een volslagen narcist in huis die zich niet liet remmen door gebrek aan ervaring noch de mening van andersdenkenden. Daarna volgde met Ernest Faber een sympathieke dibbes, maar ook een zoutloze slapzak zonder uitstraling of visie. Nu staat er een nieuweling voor de groep, een outsider met een verleden buiten de Nederlandse Eredivisie. Helemaal geen onsympathieke vent, iemand met een duidelijke spelopvatting die gelooft in zijn visie, iemand die spelers beter maakt, het moraal in de volle breedte van zijn selectie hooghoudt en over het algemeen vrij reeel kijkt naar hoe zijn ploeg presteert.

Nu is hij een slecht verliezer, omdat hij zijn eigen spelers eens een keer niet spaart. Doet hij dat wel, dan is dat aanleiding om hem 'blind' of 'irreëel' te noemen. Als de man toch van mening is dat het tactisch niet slecht stond, maar zijn spelers in bijvoorbeeld de duels of het zoeken van de oplossing vooruit onvoldoende brachten, dan kan dat toch? Waarom is hij dan een slecht verliezer? En waarom betekent dat dan automatisch dat hij vindt dat het allemaal niet aan hem ligt? Zo kortzichtig allemaal...

14 januari 2021 om 13:46

Gomes,
Dat ben ik helemaal met je eens, en daar is ook totaal geen aanleiding toe. Maar je moet het zo zien: er is een bepaalde groepering die een hekel heeft aan Psv, een deel dat het niet zo opheeft met Duitsers, en daarnaast heeft deze man met zijn speelstijl in het verleden een niet nader bij naam te noemen club in Nederland volkomen naar de vernieling gespeeld in een Europese confrontatie. Stop deze ingredienten bij elkaar en je krijgt wat we nu zien gebeuren.
Ik vind dat er niks mis is met Schmidt, en hij komt verre van onsympathiek over tijdens interviews en persconferenties. Hij beantwoordt alle vragen keurig, spreekt met respect over tegenstanders, wat wil je nog meer. Ik wijt de afkeer jegens hem vooal aan de bekrompenheid waarmee we in ons land nu en dan te maken hebben. Een bekrompenheid die overigens niet alleen over voetbalzaken gaat, maar dat is een andere discussie.

14 januari 2021 om 14:42

@gomes1psv Van Bommel is inmiddels ontslagen dus die is niet meer relevant. Faber is inmiddels ook weg dus ook niet meer relevant. waarom zou de media hun dan nog moeten benoemen als het gaat over prestaties van PSV in de actualiteit? nu zit er een nieuwe coach die wordt beoordeeld op zijn resultaten en spel en die zijn nog niet best dus dan is het logisch dat er kritiek komt imo. gezien het huidige spelersmateriaal van PSV zijn 4 gelijkspellen en 2 nederlagen natuurlijk teveel verliespunten in een half seizoen tijd en het spel is ook nog niet om over naar huis te schrijven

14 januari 2021 om 14:51

@Japiekrekel Maar zelf haal je wel altijd van Bommel erbij als het over Schmidt gaat. Wat Gomes1PSV waarschijnlijk bedoeld zijn de o.a. meningen hier op dit forum. Ik kan hem wel hier in vinden moet ik zeggen. Schmidt doet niet alles goed, maar men is er altijd wel heel snel bij om hem af te kraken. Kijkend waar PSV nu staat, doet hij het sportief prima. Groepswinnaar in de EL-poule, door in de Beker en nog in de race voor de titel in de Eredivisie. Al was de wedstrijd gisteren wel een behoorlijke teleurstelling, dat geef ik ook toe. Gelukkig speelt PSV nu eerst tegen 'zwakke' tegenstanders voordat het Feyenoord in de Kuip treft. Dat is weer een goed meetmoment voor PSV en Schmidt.

14 januari 2021 om 15:07

Japie.
Bommel en Faber zijn uiteraard compleet relevant als het gaat om een vergelijk onder de laatste drie PSV coaches. En dat is wat Gomes doet. Hoezo zeg je dan dat dit niet relevant is? Heb je zijn bijdrage niet gelezen?

14 januari 2021 om 15:39

@constant Kante ik vind het niet relevant. de meeste clubs hebben weer andere selecties staan als vorig seizoen en PSV heeft tientallen miljoenen geinvesteerd in nieuwe kwalitatief sterke spelers. ik vind dat daarom onvergelijkbaar. ik denk dat Van Bommel ook liever een Gotze en Max had gehad ipv een Hendrix en Sadilek. dat maakt het toch een stuk makkelijker voor een coach

14 januari 2021 om 15:51

Okay, tuurlijk mag jij iets vinden. Ik vind Pepsi lekkerder dan Coca Cola namelijk.
Punt is alleen dat Gomes een valide punt maakt, als het gaat om het onderwerp waar we over praten. En de enige manier om dat te doen is door een relevant en logsch vergelijk te maken met de voorgaande trainers van Psv, om aan te tonen hoe er nu over de huidige coach gesproken wordt.
Dan kun je wel zeggen 'ja maar ik vind het niet relevant' maar dat is het, binnen de context van de reactie waar jij op reageert, uiteraard wel degelijk. Jouw reactie gaat in feite totaal niet in op wat Gomes zegt door er een totaal andere discussie van te maken. Tja, in feite is dan jouw complete reactie op deze bijdrage van Gomes irrelevant (in de zin dat als je geen zin hebt op zijn argument in te gaan het beter is om niet op hem te reageren).

14 januari 2021 om 15:58

omdat we in de actualiteit leven en niet in het verleden. omdat Van Bommel het nog slechter heeft gedaan misschien wil dat toch niet automatisch zeggen dat Schmidt het dit seizoen goed doet met dit materiaal? dat is namelijk het punt wat ik uit Gomez zijn reactie haal. Schmidt doet het niet slecht want onder Van Bommel was het nog slechter. heeft Advocaat het dan automatisch slecht gedaan vorig jaar met Feyenoord omdat hij geen kampioen werd zoals zijn voorganger Gio?

14 januari 2021 om 16:25

Japie, wat jij hier doet is wat hier op VZ door sommigen inmiddels tot kunst is verheven: je haalt een kleine passage uit een veel langere en meer genuanceerde reactie, en gaat daar vervolgens op in alsof dat de executive summary van iemands bijdrage is. Gomes begint zijn betoog met het schetsen van een context waarin Schmidt op bepaalde punten een enorme vooruitgang is ten opzichte van enkele voorgangers, en gaat daarna inhoudelijk in op het punt dat de kritiek op Schmidt veelal ongegrond is, gegeven zijn eigen visie, andere stijl, sympathiek overkomen, et cetera. Dat is de afdronk van een complete post, en niet een half citaat uit een stukje context in de introductie. Uiteraard valt of staat alles uiteindelijk met de resultaten en die vallen mij tot nu toe ook nog wat tegen, maar he, we zijn nog altijd niet eens halverwege het seizoen, er is al van alles gebeurd qua beschikbare spelers (zware blessures, corona), en we staan 4 puntjes achter op de koploper (als die vanavond tenminste wint) en gedoodverfde kampioen die afgelopen seizoenen meerdere keren het Nederlandse transfer record heeft gebroken. Laten we over een jaar of anderhalf eens goed evalueren of dan de gehoopte en beoogde progressie is gemaakt, daarvoor lijkt me dat een beetje prematuur.

14 januari 2021 om 19:31

@johan1978 1,5 jaar vind ik wel erg overdreven lang. die Letsch had het bij Vitesse binnen no time op de rit met een hele lading aan nieuwe spelers en een nieuw spelsysteem wat hij moest implementeren. Schmidt heeft zijn selectie voor een vermogen mogen investeren en speelt met geweldig materiaal tegen een erbarmelijk slechte weerstand in de Eredivisie. die moet gewoon 90prcent van de tegenstanders oprollen met deze spelers. Feyenoord heeft ook te maken gehad met aardig wat Corona gevallen en blessures en die staan met armoedig materiaal tweede op dit moment. zelfs de bankzitters van PSV zouden al een versterking zijn voor een team als Feyenoord

Hij is niet verrast, maar laat zich wel verrassen door een uitgebalanceerd en uitgekookt AZ. En vervolgens kan hij zijn team ook niet meer op scherp krijgen. Hoe dan ook, ik had meer verwacht van deze coach toen hij Psv zou gaan trainen. Het voetbal is nog verre van overrompelend.

14 januari 2021 om 10:02

Viel wel mee. Toen ik zag dat Gotze, Madueke en Gakpo en niet bij waren, wist ik dat psv weinig zou gaan creeren, dus dat je een zware pot tegemoet ging. Az heeft 10min de wedstrijd gedomineerd en dat was na de 0-1. Die goal geven Rosario en Mvogo gewoon weg. Daarna was az 10min beter en scoren ze met een ongelofelijke goal de 0-2. psv is met deze spelers dan niet in staat kansen te creeren. Ihatarren moet de man van de creativiteit zijn, maar heeft deze wedstrijd 2 goeie acties gehad. Dat is echt veel te weinig.

Wat mij opvalt, is dat hij het vaak over de tegenstander en diens kansen heeft als ie verloren heeft. Nu weer. Tactisch was er weinig aan te merken, want AZ heeft twee (on)gelukkige goals en 1 kans gecreëerd in de eerste helft. Maar hij praat niet vanuit zijn eigen team. Tactisch stond het zo slecht, want ze creëerden zelf helemaal niets. Hij is teveel bezig met de tegenstander ipv met zijn eigen team.

14 januari 2021 om 15:46

Schmidt heeft sowieso nogal veel moeite om kritisch naar zichzelf te kijken. Het ligt altijd aan alles, behalve z'n eigen beslissingen...

Wat vooral fout ging was de basisopstelling. Tot nu heeft Thomas bewezen niet het gewenste niveau te kunnen halen. Mijns inziens had Marco van Ginkel vanaf het begin moeten spelen. Is net terug van een blessure en dan kun je kijken hoe lang hij het vol houdt. Daarnaast heeft hij een diepgang en een neusje voor de goal. Zeker achter de twee spitsen zou hij goed tot zijn recht komen. Helaas voegen Mauro Jr en Piroe niet veel toe. Blijkt eens te meer dat Gakpo wel heel belangrijk is voor dit Psv. Beter en gevaarlijker dan Malen en Zahavi. Die zie ik ballen ophalen in het middenveld terwijl zij voor de goal scherp moeten zijn. Leggen te veel energie in mee willen voetballen. Kunnen beter meer sprints trekken in en rond de 16 om net dat metertje meer vrijheid te krijgen om uit te halen.

Deze man he... Ik weet niet wat het is, maar alles wat hij zegt komt op mij zeer irritant en arrogant over. Lijkt me echt een gigantische kwal van een vent.

14 januari 2021 om 15:48

Ja, mee eens. Totaal niet zelfkritisch. Ik heb 'm nog geen moment de hand in eigen boezem zien steken, terwijl hij naar mijn mening toch vrij duidelijke fouten maakt.

Als PSV-fan ben ik teleurgesteld in hoe blessuregevoelig met name de voorhoede is. De resultaten zijn ook niet goed. Maar ik denk dat de hand van Schmidt pas volgend seizoen duidelijker zichtbaar wordt.. toch had ik wel een fitter PSV verwacht van een Duitse trainer. Een conditioneel topfit team. Alleen Rosario, Dumfries, Max en Sangaré zijn conditioneel top.

14 januari 2021 om 15:51

Maar wie zegt dat PSV niet topfit is? Geen enkele ploeg kan 90 minuten lang continu in beweging zijn en alles afjagen. Schmidt verlangt gewoon te veel van z'n ploeg. Dat houdt misschien alleen Liverpool enigszins vol, maar ook niet week in, week uit.

De trainer zoekt telkens smoesjes voor wanprestaties, net als veel supporters hier. Heel veel misplaatste arrogantie van veel Psv'ers hier die denken dat ze veel meer kwaliteit dan AZ hebben. Is nu wel duidelijk dat dit niet zo is. Vorig jaar 4-0, dit jaar 3-1. Dat is 7-1 in 1 jaar tijd.

- Spelers die niet mee doen worden telkens aangehaald, Madueke wordt zelfs genoemd.. dat is uberhaupt een bankzitter als iedereen aanwezig is.

- Domme keeper. Dit is ook gewoon onderdeel van de kwaliteit van een elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller179
E. ZahaviAanvaller104
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

KNVB schuift tirade Schmidt terzijde en stuurt Nijhuis naar AZ - Ajax

Bas Nijhuis is aanstaande zondag de scheidsrechter bij de topper tussen AZ en Ajax, zo heeft de KNVB maandag officieel naar buiten gebracht. De aanstelling komt korte tijd na de flinke...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren