Ter Stegen redt Barcelona en schlemiel De Jong in penaltyreeks

Woensdag, 13 januari 2021 om 23:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:09

Barcelona heeft zich woensdagavond ternauwernood voor de finale van de Spaanse Super Cup geplaatst. Het team van Ronald Koeman en Real Sociedad waren 120 minuten lang aan elkaar gewaagd: 1-1. Frenkie de Jong opende de score voor rust, maar in de tweede helft veroorzaakte hij ook een strafschop. In de noodzakelijke strafschoppenreeks miste de Nederlander bovendien de eerste elfmetertrap van Barcelona, maar Marc-André ter Stegen was met twee gestopte strafschoppen de reddende engel.

Real Sociedad begon beter aan de wedstrijd in het Estadio Nuevo El Arcángel. Het team van Imanol Alguacil legde meer intensiteit in het spel en creëerde ook kansen, maar de Basken slaagden er niet in om Marc-André ter Stegen te passeren. Het gezicht van Koeman sprak tegelijkertijd boekdelen. Barcelona had in de eerste twintig minuten slechts iets meer dan veertig procent balbezit en kwam amper in de buurt van het doel van Alex Remiro.

Barcelona kwam na circa een half uur spelen ietwat beter in de wedstrijd, mede omdat de Basken het tempo lieten zakken. Het bleef echter bij ongevaarlijke pogingen van de Catalanen, die na 39 minuten spelen toch toesloegen. Antoine Griezmann kreeg de bal van Martin Braithwaite, zette vanaf de linkerkant van het strafschopgebied voor en De Jong tekende van dichtbij met het hoofd voor de 0-1.

De Jong groeide enkele minuten na de pauze echter uit tot de schlemiel van Barcelona. Een voorzet vanaf links van Mikel Oyarzabal ging tegen de hand van de Nederlander aan en José Luis Munuera Montero wees naar de stip. Diezelfde Oyarzabal faalde niet oog in oog met Ter Stegen: 1-1. De intensiteit op het veld nam toe en het spel verschoof zich vanaf de ene kant naar de andere kant, met een goed schot van Ousmane Dembélé als de grootste kans.

De vermoeidheid aan beide kanten werd zichtbaar, maar Koeman en Alguacil kozen er pas twaalf minuten voor tijd voor om het elftal te wijzigen. Bij Barcelona maakte Braithwaite plaats voor Trincao. De spelers van Real Sociedad en Barcelona namen in het restant van de reguliere speeltijd echter geen risico meer en zodoende was een verlenging, en eventueel een strafschoppenserie, noodzakelijk om een winnaar uit de strijd te laten komen.

Koeman haalde Pedri en Sergio Busquets aan het begin van de eerste verlenging naar de kant en bracht Riqui Puig en Miralem Pjanic binnen de lijnen. De eerste kans was voor Igor Zubeldia, die zag hoe Ter Stegen een fraaie redding op zijn schot in huis had. Aan de andere kant redde Remiro bekwaam op een schuiver van Dembélé. Spannender was het in de tweede helft toen Griezmann de bal niet langs Remiro kreeg en Real Sociedad in de tegenaanval via Oyarzabal bijna tot scoren kwam, ware het niet dat Ter Stegen in de weg stond. In minuut 118 eindigde een vrije trap van Adnan Januzaj via de uiterste vingertoppen van Ter Stegen zelfs op de paal.

In de strafschoppenreeks, de eerste voor de Catalanen sinds 1997/98, kwam Barcelona met 3-2 als winnaar uit de strijd. Ter Stegen keerde de pogingen van Jon Bautista en Oyarzabal, terwijl Willian Jose de bal op de paal mikte. Bij Barcelona miste De Jong de eerste elfmetertrap en faalde ook Griezmann. Het was uiteindelijk Riqui Puig die de vijfde strafschop nam en Barcelona naar de finale in Sevilla schoot. Daarin is Real Madrid of Athletic Club de opponent.

Koeman blij met 'klinische' Messi: 'Maak me geen zorgen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door msn10)

Vamos barca, pffff wat een spanning abnormaal. Barcelona met name dembele had het allang kunnen afmaken maar ja we zijn door dat is het belangrijkst. Griezmann pff wat is dat voor penalty en ter stegen held held held!!! Frenkie de jong wat een conditie heeft die gast wauw en prachtig voor Puig!!!

13 januari 2021 om 23:43

Verdiende overwinning, Barca heeft de kansen gehad om de wedstrijd vroeg te beslissen.

14 januari 2021 om 00:09

Ik denk dat Sociedad net zoveel kansen heeft gehad.

13 januari 2021 om 23:46

Ben nog iets vergeten. De redding van ter stegen op die punter van januzai Unbelievble!!!!!!!

In de afgelopen maanden waren er genoeg redenen om kritisch te zijn op het functioneren van Ronald Koeman en zijn assistenten, maar denk eerlijk gezegd dat we niet meer mogen verwachten dan wat Barcelona op dit moment laat zien. Volgens mij hebben ze eindelijk de controle over het middenveld sinds Sergio Busquets weer als enige controleur speelt. Frenkie de Jong en Sergio Busquets lijken beter tot hun recht te komen nu ze minder ruimte hoeven te verdedigen in de omschakeling, voornamelijk doordat Pedri op dit moment als centrale middenvelder fungeert. Door de terugkeer van die balans op het middenveld krijgt Frenkie de Jong nu zelfs de ruimte om diepgang te zoeken, wat resulteert in meer doelpunten vanuit loopacties zonder bal. En misschien nog belangrijker… er is nu geen klassieke nummer tien meer die alle ruimte dichtloopt die creatieve spelers als Lionel Messi en Ousmane Dembélé nodig hebben om te excelleren. Kortom, het tactische plan werkt zoals het zou moeten werken. De uitdaging is nu alleen nog om de meest gevaarlijke spelers aan de bal te krijgen in situaties waarin ze het verschil kunnen maken. Maar mogen we van Ronald Koeman dat hij zonder Sergi Roberto, Sergiño Dest, Gerard Piqué, Philippe Coutinho, Lionel Messi en Ansu Fati wedstrijden tegen ijzersterke Real Sociedad domineert? Dat denk ik niet. We mogen van Ronald Araújo, Óscar Mingueza en Pedri niet meer verwachten dan dat ze nu brengen. Geloof wél dat er enorme winst te behalen is in de timing van loopacties zonder bal. Nu lijkt er eigenlijk alleen ruimte te ontstaan in omschakelmomenten, terwijl bijna iedereen stilstaat op het moment dat de bal rond de zestien van de tegenstander wordt rondgespeeld. Krijg het gevoel alsof spelers als Jordi Alba dusdanig veel meters moeten maken in omschakelmomenten dat ze staan uit te hijgen op het moment dat de tegenstander eindelijk met de rug tegen de muur staat. In mijn ogen is dat het gevolg van een gebrek aan controle over het tempo van de wedstrijd. Barcelona is zonder Lionel Messi niet in staat om het tempo te versnellen en te vertragen op de juiste momenten. Dat lijkt me de volgende uitdaging voor Ronald Koeman. Misschien dat die laatste strafschopnemer voor Barcelona daarin kan helpen?

13 januari 2021 om 23:47

Nuja ijzersterk: van de laatste 13 (!) wedstrijden won Sociedad er welgeteld 1. Ze begonnen sterk, maar zitten nu met veel spelers die uit vorm zijn. Waaronder de sterkhouders Oyarzabal en Merino. Verder was het wel een aangename wedstrijd die goed op en neer ging en was vooral Busquets en natuurlijk Ter Stegen echt absolute heersers.

13 januari 2021 om 23:52

Geen onbelangrijk detail is dat Mikel Oyarzabal eigenlijk pas sinds kort weer volledig wedstrijdfit is, maar je hebt helemaal gelijk natuurlijk. Ze hebben niet voor niets de slechtste reeks in hun clubhistorie neergezet toen ze hun sterspeler moesten missen. Vandaag hadden ze een lastige start, maar er zit duidelijk karakter in dat elftal. Dat zag je ook na de laatste strafschop en de manier waarop ze nog even bij elkaar kwamen.

13 januari 2021 om 23:49

Puig wil constant vooruit en het tempo constant hoog, als hij de momenten wist te kiezen had hij zeker weten vaker gespeeld onder Koeman. Pedri weet wel de momenten te kiezen en wanneer het nodig is voor de rust te kiezen.

13 januari 2021 om 23:55

Daar kan ik me enigszins in vinden. Op dit moment is het ideale middenveld in mijn ogen Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Pedri, dus Riqui Puig moet zijn basisplaats echt gaan verdienen. Maar dan alsnog staat hij naar mijn mening hoger in de pikorde dan Miralem Pjanic.

13 januari 2021 om 23:59

Heel even had je momenten dat hij andere spelers in de weg stond maar daarna was hij gewoon geweldig. Heerlijke dribbels en subtiele steekpassen. De kritiek die jij geeft is volgens mij ook waarom Koeman Pjanic boven Puig rechtvaardigt, een risicoloze nietsnut tegenover een gevaarlijke avonturier. Alles voor de balans zeker?

14 januari 2021 om 00:07

Zou dat ook niet met de druk te maken hebben? Iedereen is tegen alles wat Koeman doet. De media zeurt, de fans schreeuwen om Puig, de presidentskandidaten schreeuwen hard van de daken dat Koeman niet de juiste man is. De druk is nog groter dan ooit door de Messi soap. Hij kiest voor zekerheid en daardoor voor een risicoloze nietsnut ipv een gevaarlijke avonturier. Een gelijkspel brengt tocg minder gevaar met zich mee dan een nederlaag.

14 januari 2021 om 00:12

Koeman heeft meer dan genoeg risico's genomen, waardoor je ook stabiliteit nodig hebt. Niemand zag het talent van Pedri, Araujo en Mingueza. Die gasten krijgen steevast het vertrouwen van Koeman.

13 januari 2021 om 23:58

Mee eens! Barca heeft op het moment geen wapens. Het spel is traag en missen diepgang op de flanken. Als je dan ook nog veel te dure ego'tes hebt lopen kom je nergens. In geval van nood zou je dan zeggen dat een fysiek sterke spits misschien uitkomst kan bieden, alleen met Braithwaith als zo'n type ga je er niet komen. Je kunt wel op de Barca manier spelen, zoals dat wel moet met Messi maar dan kom je slimme spelers te kort die iemand in de kleine ruimte vrij kunnen spelen. Als kers op de taart krijg je dan ook nog een waardeloze verdediging er gratis bij, maar aan de andere kant een geweldige keeper.

14 januari 2021 om 00:18

Nee meer kunnen we inderdaad niet verwachten. Maar in de laatste zin sla je de spijker op zijn kop. Puig liet zien hoe waardevol hij kan zijn voor Barça. De manier waarop hij zichzelf in de verlenging vrijspeelde vanuit een benarde positie linksachter was veelzeggend. Ik had ook geen enkele twijfel dat ie die penalty zou maken. Echt een rasvoettballer. Frenkie mag ook weleens wat meer zelfovertuiging laten zien bij het nemen van een penalty. Het belangrijkste is dat de boel weer in de stijgende lijn zit. Maar ja als je Dembele dan zo dom ziet voetballen en Griezmann zo een penalty ziet nemen moet er nog veel gebeuren.

Terstegen wat een keeper die bal van januzaj en die penaltys.

13 januari 2021 om 23:59

Hij keept ook zo sierlijk. Hij is echt het uithangbord voor het keepersvak!

Nederlanders en strafschoppen dat zal nooit een gelukkig huwelijk worden!

13 januari 2021 om 23:51

Word nog steeds boos als ik terug denk aan het moment dat Van Gaal Ron Vlaar onze eerste penalty tegen Argentinië liet nemen

14 januari 2021 om 00:04

Als je daar boos om wordt, denk dan vooral even aan de halve finale EK tegen Italie in 2000.

14 januari 2021 om 00:08

of die ene gemiste penalty van Seedorf

14 januari 2021 om 00:42

Of die andere gemiste penalty van Seedorf

14 januari 2021 om 01:06

Of die gemiste penalty van F de Boer of die andere van F de Boer of toch die andere van F de Boer.

14 januari 2021 om 10:04

Nou was F de Boer nagenoeg perfect in strafschoppen, tot hij er pardoes twee in een wedstrijd miste.

Even een vraag aan jullie VZ vrienden, Neuer of Ter Stegen?

13 januari 2021 om 23:44

Ter stegen dit jaar en vorig jaar wel beter dat neuer.

13 januari 2021 om 23:47

Vorig jaar beter? Echt niet hoor. Toen was Neuer geweldig, ook dit jaar trouwens.

13 januari 2021 om 23:49

Mijn mening. Omdat ze alles gewonnen hebben daarom zeg je dat, maar puur individueel was ter stegen een monster!!!!!

13 januari 2021 om 23:55

Neuer ook en hij had geen inzinking op een belangrijk moment zoals ter stegen, integendeel zelfs (cfr. de CL finale).

13 januari 2021 om 23:44

In prime of op dit moment? In prime neuer. Ter stegen is ziek goed, neuer op zijn best net wat beter.

13 januari 2021 om 23:45

Ter stegen, mijn mening natuurlijk

13 januari 2021 om 23:45

8-2 en ik ben een Barcelona fan!

13 januari 2021 om 23:47

8-2, dankzij een balchelijke spelopvatting van Setien, belabberde verdediging, middenveld dat omvergelopen werd, Semedo die de slechtste wedstrijd uit zijn leven speelde en 0 inzet. Dan is het makkelijk om de keeper de schuld te geven.

13 januari 2021 om 23:50

En een zeer matige wedstrijd van ter stegen.

13 januari 2021 om 23:54

Matig omdat het team hem in de steek liet. Dan is het makkelijk om de keeper als schuldige aan te wijzen. Maar Ter Stegen houdt Barca zo vaak recht in een seizoen, de spelers mochten die wedstrijd echt wat voor hem terug doen. Een aantal meters meer lopen dan ze gewend zijn. Dit seizoen is dat anders. De spelers zijn hongeriger en gretiger. Koemand heeft het na een moeizame periode aardig op de rit gekregen.

13 januari 2021 om 23:56

Nee matig omdat hij uitvoetballend zeer slecht was en zo veel kansen veroorzaakte.

14 januari 2021 om 00:01

Het is maar wat je uitvoetballen slecht vond. Niemand bood zich aan of gaf hem een oplossing. Dan kan je als keeper met een furieus en superieur Bayern ook geen kant op.

14 januari 2021 om 00:03

Kijk de wedstrijd nog eens terug, hij speelde gewoon slecht. Dat moet gezegd kunnen worden.

14 januari 2021 om 00:05

Dus omdat daarom vergeet je alles wat hij dat seizoen heeft gepresteerd. Zoals ik vaker tegen je gezegd heb jij bent anti anti anti anti barca!!!!!

14 januari 2021 om 00:10

Nee jij bent een klein kind dat niet tegen kritiek kan. De reactie van Marieke gaat over de 2-8, dus ik pik daar op in. Ik rep letterlijk met geen woord over de rest van zijn seizoen, ik zeg gewoon dat hij die wedstrijd slecht was. Maar ja jij lijkt iets tegen mij te hebben en echt inhoudelijk reageer je nooit. Moet je verder maar mee doen wat je wilt...

14 januari 2021 om 01:16

Uitvoetballen gaat ook een stuk beter in een team dat minder statisch is. Was niet het beste optreden van Ter Stegen, maar Barca was gedoemd te falen met al die oudjes en mentaal zwakke spelers.

14 januari 2021 om 01:34

Ik heb niks tegen jou gap, noem mij geen klein kind want zo noem ik jou ook niet. Ik ben een vader van 2 dochters. Praat met respect, het enige wat ik zeg en vaker heb gezegd is dat jij anti barca ben en dat je vaker op een barca artikel bot reageert bij elk artikel en daar zeg ik wat van. Ik scheld je niet uit niks. Ik vind gewoon raar dat er over een wedstrijd wordt gesproken van vorig jaar hoezo dat dan??? Die gast was fenomenaal vandaag en het lijkt erop dat je dan toch Ff iets moet zeggen van hij was echt slecht die wedstrijd en die dag, nergens voor nodig.

14 januari 2021 om 03:51

Lierse heeft gewoon gelijk terstegen was die wedstrijd ook niet in goeie doen. Hij kon ook niet aan veel goals iets doen maar hij was zelf niet echt goed bezig.

14 januari 2021 om 08:52

Waarom zou ik dat moeten doen? Het gaat hier over wie we de beste doelman vinden? En als iemand een andere mening heeft dan jou, dan is hij meteen anti-Barca. Jij kan geen respect hebben voor mijn mening, nu dan kan ik moeilijk respect voor jou hebben.

13 januari 2021 om 23:46

Ter Stegen all the way maar ben niet helemaal objectief. Hij is wel stuk jonger maar Neuer is ook wel een redelijke keeper.

13 januari 2021 om 23:46

Tatarusanu

13 januari 2021 om 23:48

Momenteel toch nog wel Neuer hoor, Ter Stegen heeft niet heel lang geleden ook nog even een dipje gehad. Duurt trouwens niet lang meer totdat Ter Stegen absoluut de Nr1 gaat zijn.

13 januari 2021 om 23:53

Is wel echt een lastige hoor. Beiden hebben afgelopen tijd een dipje gehad maar beide ook weer ijzersterk uitgekomen. Als ik nu een keeper zou moeten kiezen dan zou het ter Stegen zijn. Maar echt 51/49 haha

Dembele moet echt stappen maken. Ik vond zijn inzet geweldig, maar hij moet leren omgaan met zijn energie. Heeft kneiter veel ballen verloren vandaag. Griezman vond ik goed spelen vandaag, jammer van die penalty maar het zei zo.

13 januari 2021 om 23:45

Weet je waar hij op moet trainen, de rust bewaren en zoals jij zegt zijn energie zoals hij 3-4 man voorbij komt en dan schiet hij de bal duizend meter over, daar moet hij echt mee aan de slag

13 januari 2021 om 23:45

Hij moet gewoon leren om zijn energie te doseren. De eerste 30 minuten gaf die zoveel, dat de pijp leeg was. Koeman had hem eigenlijk moeten vervangen na 70 minuten... Maarja, dan had zijn vervanger misschien wel een penalty gemist. Een fase neem ik Dembele wel kwalijk, toen hij diep werd gestuurd door Alba en daarna de bal niet afgaf maar zich vast dribbelde. Dembele speelde als een van de weinigen met passie. Hij is trots op het Barca-shirtje. Kunnen velen wel een voorbeeld aan nemen.

13 januari 2021 om 23:48

Het is wel meer dan energie doseren hij moet echt beter worden. In de errste helft had hij 8 dribbels geprobeerd en maar 2 succesvol afgesloten. Vind niet dat dembele een van de weinigen met passie was vandaag hoor. Ik vond griezman persoonlijk de beste aanvaller vandaag en iedereen speelde met passie.

13 januari 2021 om 23:55

Klopt, maar je moet ook weten dat er vandaag buiten Dembele geen speler stond dmet een actie. Dus echt alles moest van hem komen. Normaal heb je Messi op het veld die het spel dicteert en de snelheid van Dembele op de juiste momenten benut.

13 januari 2021 om 23:48

Dat krijg je er niet uit, dit is het. Hij heeft veel te bieden, maar verprutst ook veel. En dan moet je als coach toch gaan zien of het wel waard is. Ik ben echt niet kapot van wat Dembele doet, het is echt middelmaat. Maar we proberen dat op te hemelen omdat hij vaak pech heeft gehad met zijn blessures.

13 januari 2021 om 23:51

Dat kan je niet zeggen dat dit het is. Hij heeft 3 jaar stil gestaan door blessure. Ik ben zelf ook niet echt overtuigt, althans nog niet.

13 januari 2021 om 23:55

Ik geloof gewoon niet dat je nog moet wachten op een betere Dembele. Hij teert op dat gefrommel aan de bal, en soms komt daar iets mooi uit. Het is pokeren met de bal, meer niet. Denk heel ff die blessures weg. Denk je echt dat daar een speler in zit die een volwaardige Barca speler zou zijn, basisspeler met doelpunten en assists? Wees eens heel eerlijk.

13 januari 2021 om 23:58

Het is meer dat de speelstijl zou moeten veranderen en dat gaat bij barca en het spel in Spanje niet gebeuren. Daarom denk ik ook dat het niks wordt met hem.

14 januari 2021 om 00:19

Hij trekt altijd 2 verdedigers naar zich toe om zijn snelheid. Messi kan daarvan profiteren. Griezmann toonde helaas wederom aan niet de veters van Messi te mogen strikken.

14 januari 2021 om 00:19

Ik zei niet dat het 'niks' gaat worden met hem, eerder dat dit het is. Hier en daar wel belangrijke momenten hebben. Maar niet de speler waarop iedereen maar blijft hopen. Die blessures zijn geen argument, dat is eerder jammer voor hem persoonlijk. Maar die blessures belemmeren zijn spel absoluut niet.

14 januari 2021 om 00:24

Griezman was juist enorm goed vandaag. En door fotmob zelfs gekozen tot player of the match. 4 kans gecreeerd en een assist op frenkie, de enige goal in de wedstrijd.

14 januari 2021 om 00:33

In de Spaanse kranten bungelt hij samen met Trincao onderaan. Ter, Aurajo, Frenkie en Pedri prijken bovenaan.

14 januari 2021 om 00:03

Hij zorgt ook totaal niet voor diepgang in het spel. Hij trekt het spel breed, krijgt de bal, gaat wel heel langzaam zijn tegenstander opzoeken, kapt naar binnen en schiet slapjes in de richting van het doel. Dat niet 1, niet 2 maar telkens maar weer. Ga eens diep man, Frenkie of Alba kan die bal prima achter de laatste linie leggen. Vervolgens is het zaak om de bal teruggetrokken voor te geven en er hoeft maar iemand tegenaan te lopen.

14 januari 2021 om 00:48

Dembele moet gewoon rust krijgen. Heeft na lange blessure veel wedstrijden in korte tijd gespeeld.

Sinds wanneer ben je “schlemiel” als je het enige doelpunt scoort en gewoon fantastisch speelt? Ter stegen hoef ik weinig over te zeggen, die gast is bizar goed

13 januari 2021 om 23:51

Hij toonde ook echt leiderschap op het veld. Het is mooi dat we weer spelers hebben die echt vechten voor het shirt. Met deze mentaliteit komt het succes vanzelf wel weer in de toekomst. Pedri bikkelde ook heerlijk.

14 januari 2021 om 00:12

Schlemiel als in ongelukkig, aangezien hij een penalty veroorzaakt en tevens een penalty mist.

Wat is het onze PUIG toch gegund zeg! Al met al een moeilijke overwinning.

Frenkie wat een heerlijke kopbal. Daarna ongelukkig een penalty veroorzaakt. Kort daarna een enorme kans die erin moet. Wat was het spannend tot het eind!

Ooh Ter stegen, wat houd ik van je! Fenomenaal gekeept en de held van de penalty's. Niet normaal. Griezmann mag zich wel doodschamen. Ik verdedig hem bij mijn vrienden al sinds zijn komst. Maar deze penalty? Terwijl je de winnende kon inschieten... Te triest gewoon.

13 januari 2021 om 23:46

Je vrienden hebben er wel verstand van. Om de bal dan het stadion uit te schieten is ongekend. We gaven de winst nog bijna weg ook.

13 januari 2021 om 23:48

Gelukkig dat Puig cool bleef. Vond hem niet goed invallen, maar scoorde de winnende penalty. Dan ben ik tevreden! :D

13 januari 2021 om 23:53

Los van die penalty heeft ie ook goede dingen gedaan, zoals die bal uit de lucht dat kon ook zomaar de winnende zijn. Die penalty was zeker super slecht ja maar we moeten niet op elke fout dat Griezmann maakt gelijk kritiek hebben of hem de grond in boren want de laatste wedstrijden is hij super belangrijk en in bloedvorm. Hij heeft 120 minuten in de benen en helpt constant mee met verdedigen. Griezmann is gewoon super belangrijk

13 januari 2021 om 23:57

Griezmann koos bewust om de beslissende penalty te nemen. Maar als je die opeist, moet je die ook scoren. Ik vind het gewoon zo jammer, want ik wil hem echt graag zien slagen bij Barca. Maar met zulke stommiteiten maakt die het echt moeilijk voor zichzelf en zijn zelfvertrouwen.

14 januari 2021 om 16:29

Dat was niet de beslissende want als iedereen gescoord had dan was Puig nog steeds de 5de nemer en precies dat wat jij zegt ik gun het hem ook echt heel erg

Wat een doelman. Redt Barcelona hier eigenhandig. Bal uit de kruising, bal tegen de paal met de vingertoppen, topredding op dat schot van Januzaj en dan nog verschillende penalty's redden. Prachtige wedstrijd trouwens. Benieuwd naar de finale. Als Barcelona wint, is het voor de tweede keer in dit format dat de ploeg die het jaar ervoor niks won de supercup binnenhaalt.

Ter Steegen houdt alles teeeeeeeeeeeeegen. Wat een keeper. De verdediging stond. Araujo, wat een beest. Voorin bracht Griezman helaas bijzonder weinig. Puig viel wel prima in en heeft zijn positie in de selectie goed verstevigd na die beheerste pingel. Pedri moet meer rusten en Puig verdient dan gewoon te spelen.

Man man man! Als Koeman nu niet Puig opstelt dan mag die van mij echt serieus vertrekken. Ik heb het niet eens over de beslissende penalty. Hij viel echt goed in en liet het team veel directer en sneller spelen. Hij dacht net als Xavi gewoon 2 stappen vooruit. Prachtig! Mooie invalbeurt! Op naar Zondag!

13 januari 2021 om 23:48

Ja maar Japie vind niet dat dat kan met 60 kilo dus nee Puig moet eerst 90 kilo worden. Verder denk ik dat Puig niet zo zeer basis hoeft maar dat hij gewoon meer minuten krijgt maar heb het gevoel dat wel goed komt.

13 januari 2021 om 23:52

Ja inderdaad. Xavi, Iniesta en Modric zijn ook 90kg om maar voorbeelden te noemen. Ten alle tijden hoort Puig minimaal eem half uur mee te spelen. Zeker boven Pjanic. Busquets en ook Frenkie mogen eerder gewisseld worden. Puig verdiend de minuten echt. Ik heb gewoon genoten van zijn directe spel! Hij was al een stap verder en gaf een directe bal aan een aanvaller. Leuk om te zien.

13 januari 2021 om 23:55

Ziyech die in een fysiek sterkere competities speelt weegt net 63 kilo. Dat slaat zo nergens op. Hoeveel kilo zwaarder is Pedri ???? Misschien lichter zelfs

13 januari 2021 om 23:49

En wie van het trio Busquets, De Jong, Pedri haal je eruit? Pedri is net zo fenomenaal beginnen spelen door hem in de as op te stellen.

13 januari 2021 om 23:55

Busquets en Frenkie mogem van mij eerder gewisseld worden. Met Puig wordt het spel directer en meer dynamiek. Frenkie en Busquets zijn vrijwel hetzelfde. Puig voegt dan veel meer toe in situaties waarbij het even hapert. Hoeft noet direct basis te staan maar gun minimaal een half uur speeltijd. Daarnaast mag Pedri ook wel eens gewisseld worden om zijn rust te pakken. Pjanic op de bank houden, heeft werkelijk waar niets toegevoegd en ook niet in eerdere wedstrijden.

14 januari 2021 om 00:05

Frenkie 2.0 maakt runs, geeft assists, scoort en jaagt het team aan. Frenkie is volgens mij 2 keer zo snel als Busquets. Busi is tactisch beter/gediscipineerder en heeft het 1 keer raken tot kunst verheven. Maar hij loopt op zijn laatste benen. Laten we Frenkie maar lekker naast Pedri staan. Misschien kan Koeman Eric Garcia op de plek van Busi uitproberen.

13 januari 2021 om 23:50

Puig heeft Koeman vandaag echt geen reden gegeven om aanspraak te maken op een basisplek. Vond hem maar heel matig. Vooral de 'overtreding' van lichtgewicht Oyarzabal op hem in de baklijn. Was geen overtreding, maar hij verloor gewoon zijn balans. Vind hem wel een toptalent hoor, maar vandaag wel matig.

13 januari 2021 om 23:56

Dat kan je echt niet als meetlat gebruiken. Puig maakt een fout probeert te herstellen, raakt daardoor de balans kwijt en herstelt niet op tijd en wordt gewoon echt geduwd. 60kg of 100kg, in een voetbal duel is balans het belangrijkste en die raakte puig kwijt voor het duel begon.

14 januari 2021 om 00:04

Ik verwacht gewoon meer van Puig. Heeft al fenomenale dingen getoond, maar vandaag was het matig. Zo eerlijk moet je gewoon zijn. Dat betekent niet dat Koeman hem geen kansen meer moet geven. Want het talent van Puig is sowieso uniek.

14 januari 2021 om 00:13

Zeg niet dat hij vandaag heel goed was, ik lette niet super veel op in de verlenging. Ik heb het puur over dat moment waar hij weg werd geduwd. Puig hoeft van mij geen basisplaats. Ik vind frbkie busquets pedri nu goed. Puig moet echter wel boven pjanic enzo staan in de pikorde.

14 januari 2021 om 00:17

Helemaal akkoord dat Puig boven Pjanic hoort te staan!

13 januari 2021 om 23:54

Mwah dan hebben we naar 2 verschillende wedstrijden gekeken. Ik vond puig echt zwak spelen. Wilt zzichzelf te graag laten zien

13 januari 2021 om 23:56

Vindt je het gek als je zo weinig speeltijd krijgt? En je hebt inderdaad een andere wedstrijd gezien. Hij ontving de bal op het middenveld en met een directe pass zet hij 2x een aanval op. Heb ik 90 minuten lang geen andere speler zien doem bij Barca.

14 januari 2021 om 01:03

Puig was merendeel van zn optreden onzichtbaar. Toegegeven, hij kwam er wel in wanneer de wedstrijd zich in een chaotische fase bevond. Maar vond eigenlijk dat Barca nog meer controle verloor na de wissels.

Ik vind Puig echt een veelbelovende speler, maar we hoeven er niet meer van te maken dan het is. Wel echt geweldig hoe hij de beslissende penalty nam.

Mats wat een held hhaha heerlijk! Leuke wedstrijd gezien maar die extra half uur had van mij niet gehoeven haha. We gaan richting de eerste prijs van het seizoen. Dembele moet trouwens vooral vast houden aan zijn manier van spelen, dus dreiging, acties maken en versnellen. Vond hem alleen vandaag echt egoistisch, leek alsof hij graag beslissend wil zijn maar het mocht niet baten.

Motm Ter Stegen, wat een keeper. Staat ver boven het niveau van dit huidige barca. Zonder hem was het wel anders gelopen. En wat zwak van Griezzy zeg, geen vertrouwen en dan ga je maar lomp de bal rossen, tsja. Dembele ook zuur, doet veel maar ook weer niet. Zijn voetbal IQ is echt laag. Past meer bij teams als Leicester City. Lekker veel ruimte, en gassen maar. Goed, barca door prima, alhoewel Sociedad kansen had om toe te slaan. Hopelijk wint morgen Real en dan krijgen we weer een lekkere Clasico.

Leuke wedstrijd, kon beide kanten op. Araujo en Ter Stegen fenomenaal, Frenkie ook gewoon goed. Leuk dat ze door zijn, gun Koeman wel een succesje. De spelers gaan tot het gaatje onder hem, het is een team, alleen niet overal evenveel kwaliteit. Puig leuk ingevallen, blijft een leuk talent maar mist een beetje fysiek nog.

FC Ter Stegen vs Real Sociedad. Wat een top keeper is ie. Superman onder de palen. Even belangrijk als Messi als je me vraagt.Ook erg genoten van Januzaj. Wat een talent, man man man. Hij dribbelt en paast precies op het juiste moment. Als hij fit kan blijven, dan heeft Belgie weer een topper erbij. Verder vond ik Dembele een drama. Ja hiij speelt zijn eigen spel en dat is goed, maar het lijkt alsof deze man de mooiste goal ooit probeert te maken. Hij wilt 10 tegenstanders voorbij dribbelen en dan een pas geven.

13 januari 2021 om 23:49

De man in het zwart was ook niet bepaald tegen Sociedad. Hij schijnt een fan te zijn. Dembele bracht als enige gevaar. Van links kwam er helemaal niks. Zijn goals komen wel weer.

13 januari 2021 om 23:51

Zeker even belangrijk, maar vergeet een Frenkie en Aurajo deze wedstrijd niet. Allebei een geweldige wedstrijd gespeeld. Frenkie die 110% gaf 120 minuten lang.

13 januari 2021 om 23:57

Frenkie was na Ter Stegen (en mssn Busquets) natuurlijk de beste. Hele wedstrijd maar 1 fout gemaakt. Araujo was ook goed. Hij doet me denken aan Van Dijk. Heel rustig aan de bal. En hij won de sprint duels van Isaak (een van de snelste spitsen van La Liga). Ben benieuwd naar waar zijn plafond ligt.

14 januari 2021 om 00:00

Araujo heeft ongekende fysieke kwaliteiten. Hij kan ook best nog goed voetballen. Hij speelde ook voorin in de jeugd.

14 januari 2021 om 00:16

Griezman wellicht beter dan frenkie zelfs. Hij was vandaag echt goed.

Het lef om Frenkie na vanavond een schlemiel te noemen is werkelijk waar schandalig. Doet me pijn om die titel te lezen. Hij was vanavond fenomenaal. Heeft versneld, gepasst, gescoord, gerend voor 3 en dan krijgt dit als dank. Een onterecht penalty tegen en een penalty op de paal kan gebeuren. Die jongen maakt grote grote stappen als rechter aanvallende cm. Hij is bevrijd en krijgt beetje bij beetje zijn pure aanvallende creativiteit terug zoals bij jong Ajax. Hoeveel hij in het begin van dit seizoen is afgebrand ( zeker ook door mij ) verdient hij nu alle lof

Schlemiel De Jong???? Hou toch op VZ, wat een onzin zeg. Hij maakt de enige normale goal,maakt heel veel vuile meters, werkt keihard. En omdat zijn penalty dan via de binnenkant vd paal er weer uit gaat,is hij een schlemiel?? Wat een bs,zeg.

Wat heb ik me lopen ergeren aan deze scheids zeg, deed meer fout dan dat hij goed deed. Laat hem nog maar even een cursus volgen voordat hij weer een wedstrijd gaat fluiten!

Het stond goed vandaag, maar Sociedad is gewoon een lastige ploeg om te bespelen. Het middenveld klopt nu, alleen mis je met Messi en Fati wel 2 namen die door een goed georganiseerd middenveld het gevaar moeten stichten. Dembele heeft een goede actie, maar de eindpass of het afmaken is echt een enorm probleem. Eerlijk gezegd zie ik het niet meer komen bij hem, het is allemaal te onbesuisd. Goed dat Barca hier toch doorgaat, de penalty tegen vond ik eerlijk gezegd te licht dus het is terecht. Frenkie scoort weer en doet het heerlijk in zijn rol, dat doet me goed.

Achja, leuk allemaal maar ben geen fan van deze formule van de Super Cup. Die hoort tussen Real en de winnaar van de Copa del Rey te gaan. Maar als het Barca helpt om te groeien als team is dat voor mij ok.

14 januari 2021 om 07:41

Kan je mij de winnaar van de Copa del rey aanduiden? Ik ben opzich niet meteen tegen deze formule (al moet dat gewoon in het begin van het seizoen gebeuren zoals dat altijd al was), maar Ik ben wel resoluut tegen het feit dat die wedstrijden dan in Saudi Arabië gespeeld worden. Dat is echt pure competitievervalsing. Real Sociedad en Bilbao hebben daar bijvoorbeeld dan niet de steun van de aanhang aangezien al die supporters daar voor Barca en Real zijn.

14 januari 2021 om 13:47

Neen, die kan ik niet aanduiden omdat die wedstrijd nooit plaats heeft gevonden Ik ben er dus wel tegen, want vorig seizoen was ik ook niet tevreden omdat Real Madrid ermee aan de haal ging terwijl ze niets gewonnen hebben in 2019. Maar goed, ze doen maar want het draait toch alleen maar om publiciteit. Dat begrijp ik deels wel. Dat ze in Saudi-Arabie speelden vorig jaar is me ook een raadsel, dan draai je gewoon door in je marketingbeleid.

14 januari 2021 om 13:52

Vorig jaar was ik er ook op tegen 😉. Dit seizoen kan ik ermee leven.

Frenkie begint echt een fenomeen te worden, wat geniet ik van hem de laatste 6 wedstrijden. Je ziet ook dat Messi geniet van Frenkie.

14 januari 2021 om 00:02

Frenkie, Pedri, en Fati gaan ervoor zorgen dat Messi blijft. Hij kan hun mentor zijn de komende seizoenen. Dat zou een mooie nalatenschap zijn van Messi.

Leuke aantrekkelijke wedstrijd gezien. Sociedad heeft een goede ploeg met de zelfde spelopvatting als Barca. Ik vind persoonlijk dat Dest wel gemist werd. Niet zozeer verdedigend maar wel aanvallend. Dest zorgt voor een extra optie aan de rechterkant. Mingueza is een echte verdediger en brengt aanvallend niet wat Dest brengt aan de rechterkant. Dembele moest het daar alleen doen waardoor het voorspelbaar werd. Ook mis je Messi enorm. Met deze twee mensen erbij had Barca meer controle over de wedstrijd gehad. Maar gelukkig toch nog gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren