‘Lasse Schöne houdt de boot af in Italië in de hoop op terugkeer bij Ajax’

Dinsdag, 12 januari 2021 om 13:20Yanick Vos • Laatste update: 13:30

Lasse Schöne staat in de belangstelling van diverse clubs uit Italië. Volgens Tuttosport is de Deense middenvelder een van de opties om de selectie van Torino te versterken, terwijl ook Cagliari hem in het vizier heeft. Volgens de Italiaanse sportkrant prefereert hij echter een terugkeer naar Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik vind hem een fantastische persoonlijkheid hebben (altijd inzetten voor het team) maar ik zie geen toegevoegde waarde hebben voor ajax. Als ajax zijnde zou ik hem dus niet terughalen als speler.

12 januari 2021 om 15:54

idd niet meer terughalen als speler, hooguit om af te bouwen/coachen tijdens trainingen van de jongeren. Het middenveld zonder Kudus is nu al te traag, Schone had 2 jaar geleden al moeite het bij te benen, dat zal er niet beter op geworden zijn. Wel een goed en mooi mens om in je organisatie te hebben.

Mits hij tevreden is met een rol als 12e, 13e man zou ik hem terughalen. Op die manier kun je Alvarez ook laten gaan. Die jongen wilt gewoon spelen en met zijn familie herenigd worden. Heeft zich altijd keurig opgesteld dus dat moet je hem dan ook gunnen.

12 januari 2021 om 13:31

Volstrekt in tegenspraak met de Cruijff filosofie die aankopen alleen rechtvaardigt bij een duidelijke meerwaarde, zoals onlangs Haller. een 12e-15e man haal je volgens Cruijff uit je jeugdopleiding.

12 januari 2021 om 13:35

dan moeten die 12e-15e man uit de jeugd wel goed genoeg zijn..
momenteel heb je met Taylor en ekkelenkamp 2 spelers die op het middenveld zoude moet invallen dan.
Taylor acht ik nog net niet rijp genoeg, ekkelenkamp ben ik zelf niet zo een superfan van maar als die speelt moet hij verder naar voren spelen.

in Jong Ajax vind ik niet bijzonder veel rondlopen momenteel.

12 januari 2021 om 13:38

Ik ken de jeugdopleiding van Ajax niet voldoende, maar je hebt ook nog een Alvarez en Martinez in je selectie. Ik zie geen toegevoegde waarde voor Schone, die er na zijn vertrek zeker niet beter op geworden zal zijn.

12 januari 2021 om 13:39

Cruijff is al een tijdje dood. Spelers die 16 zijn mochten ook geen prof contract tekenen volgens Cruijff dat doet Ajax nu toch ook? We hoeven niet alles te doen hoe Cruijff het wou zien

12 januari 2021 om 14:04

Shöne is geen aankoop. Die is transfervrij

12 januari 2021 om 14:22

Dus die krijgt geen tekengeld, geen salaris en neemt geen plek in in de selectie?

12 januari 2021 om 14:43

Dat ligt eraan wie er nog vertrekken. Hij kan iemands anders plek in de selectie opvullen en hetzelfde kun je over zijn salaris zeggen dus dan kost hij Ajax weinig

12 januari 2021 om 15:24

@burwatti Het lijkt mij ook verstandig om spelers op de spreekwoordelijke weegschaal te leggen. Je kan constateren dat Alvarez qua speelstijd en dus handelingssnelheid te kort komt. Zelfde geld voor Ekkelenkamp. Als je Alvarez verkoopt en de ander verhuurt of verkoopt, dan vul je dit gat op met Schone voor 1,5 jaar. Kan je Taylor komende 1,5 jaar rustig brengen in de luwte. Was mooi geweest als Fosu Mensah erbij kwam voor de CV positie, dan was de boel wel op orde. Het is wel duidelijk dat het middenveld met Gravenberch, Klaassen, Kudus, Taylor (en Labyad voor nood) voor de komende 1,5 jaar staat. Kan Labyad beter deze zomer verder kijken. De backs zullen komende zomer misschien vervangen moeten worden, mocht er een weggaan. Maar voor nu is wel duidelijk dat het volgende project de CV positie gaat worden. Hangt af wat voor indruk Schuurs en Blind komende maanden blijven maken en voor wie er enige interesse is. Blind verdiend minimaal nog een kans met iemand anders naast hem.

12 januari 2021 om 15:30

Als het aan Cruijff lag hadden we ook geen spelers als sanchez, tadic, Neres, Antony en gehad. Eigen jeugd, eigen jeugd, eigen jeugd. De tijden zijn veranderd. We leven niet 25 jaar geleden. Het kan niet meer met alleen maar eigen jeugd op de bank. Als die niet goed genoeg zijn dan haal je wat anders. 10 keer liever schöne dan een speler van het niveau ekkelenkamp bijv...

12 januari 2021 om 16:03

Natuurlijk heeft Cruijff niet altijd gelijk maar je kan toch niet ontkennen dat njfromvol hier gelijk heeft. Lasse voegt niets meer toe en neemt een plekje in wat je ook aan Taylor kan geven. De selectie heeft meer dan voldoende diepte en heeft alleen behoefte aan 1 of 2 sterkhouders.

12 januari 2021 om 16:20

@NJfromVOL zijn vrije trap is in ieder geval een duidelijke meerwaarde. Stel je voor dat Ajax hem in de laatste 10/15 minuten in kan brengen. Als je een vrije trap uitlokt schiet hij hem vaak zo in de kruising.

12 januari 2021 om 16:23

Taylor is niet beter dan Schone. Hij kan juist veel leren van Schone. Hem kun je ook zien als een ervaren man. Voor 1 jaar zou ik het nog wel aandurven dan kan hij daarna zijn trainerscursus volgen bij Ajax wat hij volgens mij graag wil. Alleen moet er dan wel iemand weg op het middenveld.

12 januari 2021 om 16:50

Origineel.
Cruijff heeft zeker niet altijd gelijk, maar wel als het om dat punt van de Ajaxfilosofie en het DNA gaat. De jeugd is de basis én de kern. Daar begint en eindigt alles. En toen al die supporters massaal voor Cruijff kozen in die revolutie, vonden al die supporters dat ook.
In dát kader bezien heeft Njfromvol natuurlijk totaal gelijk! Door alles te kopen wat los en vast zit komt de jeugd zwaar in de knel te zitten. En ik snap dat dit een heikel en teer punt is voor Ajaxfans. Want aan de ene kant juichen ze het huidige succes van harte toe. Want wat willen Ajaxfans nu echt? Mooi voetbal of winnen? Winnen! Uiteraard! Dus als er veel aankopen gedaan worden en Ajax haalt de halve finale CL, ja dan zal geen enkele suppoter morren. Koop er dan nog maar zes!
Maar niemand, echt niemand, kan heen om de realiteit en de feiten. Want dat Rensch, Taylor en Brobbey samen ongeveer 55 minuten speeltijd hebben gekregen in een half seizoen, dat is natuurlijk geen 'ajax geeft de jeugd altijd kansen'. Net zoals wijzen op Gravenbergh niet de stelling ondersteunt dat Ajax altijd kansen geeft. Sterker, die spreekt die stelling elfs tegen. Gravenbergh maakte drie seizoenen geleden zijn debuut. PSV uit toch? Die kampioenswedstrijd in Eindhoven?? Welke jeugdspeler heeft sedertdien als vaste kracht de basis gehaald? En welke staan op de nominatie om dat te gaan doen komend seizoen? Rensch? Wanneer gaat die echt speeltijd krijgen dan? Mazraoui banken daarvoor? Haller veel banken om Brobbey serieuze speeltijd te geven?
Neen, heren, Njfromvol maar ook de journalisten die dit punt aansnijden hebben gewoon gelijk. En dat zal allemaal geen enkel probleem zijn, zolang Ajax maar landskampioen blijft worden. Maar mocht dat tegen zitten, ja dan heb je in Amsterdam pas echt de poppen aan het dansen.

12 januari 2021 om 16:52

Aplerdoorner, dat is simpel, gewoon Ekkelenkamp wegsturen. Die is toch niet goed genoeg voor Ajax. Kan Schone zijn plek overnemen. En dan kan Taylor lekker vanaf de bank zien hoe het moet. Een alternatief is natuurlijk om gewoon Klaassen lekker te laten banken. Dan kan Schone op zijn plek spelen. Of Klaassen op de plek van Kudus en dan Kudus gewoon op de bank. Dat kan ook.

12 januari 2021 om 17:32

Het lijkt wel alsof mannen als @constant Kante, die niets met Ajax zouden hebben, alles aanpakken om het zeer gezonde huidige beleid van Ajax de grond in te praten. Als je het al doet, zorg er dan voor dat je 'feiten' kloppen. De afgunst druipt er werkelijk vanaf: "want wat willen Ajaxfans nu echt? Mooi voetbal of winnen? Winnen! Uiteraard! Dus als er veel aankopen gedaan worden en Ajax haalt de halve finale CL, ja dan zal geen enkele suppoter morren. Koop er dan nog maar zes!"- Heb je uberhaupt naar die CL-campagne gekeken waarin Ajax de halve finale CL haalde. Ver buiten Nederland gunde men Ajax de CL omdat het prachtig voetbal speelde, geheel naar eigen filosofie, waarin de grote helden superjong waren en/of uit eigen opleiding kwamen. Daarbij hoezo ga je de speeltijd noemen van de drie spelers van allen 18, waar Ajax nog helemaal niet zeker over is. Je noemt Brobbey, die in zn eentje al 68minuten Eredivisie heeft en zelfs 45 minuten in de CL de kans heeft gekregen. Wat je lult klopt daarbij niet eens. Maar Gravenberch, die wel geschikt wordt bevonden, heeft dit seizoen alleen al 1680minuten gespeeld. Dan ga je over hem onzin verkondigen omdat hij op zijn 16e!!! al een debuut maakte in Eindhoven. Dat is absurd jong. Feit is dat de lat bij Ajax vele malen hoger is komen te liggen, maar ondanks dat spelen we helemaal niet met een bejaardenelftal. Maar vergeet niet dat onder Ten Hag 15 spelers debuteerden die jonger dan 20 waren. Dest ga je niet noemen natuurlijk, die op zijn 19e al aan Barcelona wordt verkocht. Traoré noem je niet, die de volle druk van de CL op zich krijgt en nog best aardig presteerde bij oa Atalanta. En het blik aankomende talenten waar Unuvar en Hansen de kopstukken van zijn, die worden ook nog maar even buiten beschouwing gelaten. Ajax bestaat uit een zeer gebalanceerd elftal met behoorlijk wat spelers vanuit eigen opleiding.

12 januari 2021 om 18:08

Hoe zo zit de jeugd opleiding van Ajax in de knel. Al sinds dat Cruijff er was stroomde er gemiddeld 1-2 talenten door naar de selectie. Daar is toch niks aan veranderd ? Het enige punt waar de jeugd opleiding slechte punten haalt is het opleiden van een spits.
Tegenwoordig is het voor talenten makkelijker en aantrekkelijker dan 30 jaar terug om naar het buitenland te gaan. En ook in de tijd van Cruijff werden er aankopen gedaan , omdat ze die nodig hadden en niet hadden rondlopen

13 januari 2021 om 14:43

"het lijkt wel alsof mannen als @constant Kante, die niets met Ajax zouden hebben, alles aanpakken om het zeer gezonde huidige beleid van Ajax de grond in te praten. "

Misschien lijkt dat zo voor jou. Maar de realiteit is gewoon dat het in een vrij land toegestaan is om te stellen dat het beleid van Ajax, als je de feiten nader bestudeerd, toch een stuk minder gezond oogt dan jij, en anderen, kennelijk denken. En daarnaast is het ook nog zo dat het natuurlijk gewoon mag he, kritiek leveren op Ajax. Ajax staat niet boven alle kritiek. Als dat voor jou een probleem is, dan zou ik mjn bijdragen gewoon nooit meer lezen.
Het enige wat ik nog wel heel graag van je zou willen horen is waar ik dan precies, volgens jou, afgunstig om ben. Aangezine dat een emotie is en jij niet in mijn hoofd kunt kijken, wáár ben ik danexact jaloers op, volgens jou? Want daar ben ik zeer benieuwd naar.
Wat betreft de feiten waardering stel ik vast dat je vooral je kop in het zand steekt. Dat mag. Maar mij ontzeggen om kritiek op Ajax te mogen hebben, dát slaat alleen al op zichzelf helemaal nergens op.

12 januari 2021 om 14:53

Is die niet want hij wilt naar het EK. Dus voor hem is het beter om elders gewoon voor minuten te kiezen. Bij Ajax zal die geen basisspeler worden met Klaassen en Gravenberch op zijn positie. Daar zal niks aan veranderen en moet je ook niet willen.klaassen zou op 10 kunnen maar dat moet je niet meer willen daar heb je echt betere opties met Kudus o.a.

12 januari 2021 om 16:51

En dan toevoegen aan de technische staf.

12 januari 2021 om 17:49

We zijn geen liefdadigheidsinstelling he!

Terugkeren naar Ajax zou ik persoonlijk leuk vinden, echter denk ik niet dat er voor Schone nog een echte rol van betekenis is weg gelegd in de huidige selectie..
Zal wel wat minuten gaan maken met een druk schema maar als hij een plekje in de selectie van de Denen wilt houden moet hij echt wekelijks gaan spelen.

Hij had vorig jaar nooit weg moeten gaan. Had, op de eerste paar wedstrijden, makkelijk alles gespeeld. Beter dan Marin, Alvarez, S. de Jong, Eiting en toen was Gravenberch nog niet goed genoeg. Ook nu zie ik hem weer graag komen. Niet alleen vanwege zijn geweldige persoonlijkheid, maar ook omdat hij prima kan spelen met een Klaassen en Gravenberch op het middenveld. Je hebt met Schone een speler die het liefst de bal 2/3 keer raakt, bijna altijd vooruit speelt en dit in een hoog tempo kan doen. Stand-in Alvarez kan je dan meteen laten gaan. Win-win.

12 januari 2021 om 13:54

en waar staat Kudus dan?

12 januari 2021 om 16:38

Volgens mij waren de conclusies juist dat Schone niet meer kon. Te lage handelingssnelheid, te traag, te snel uitgeblust. Schone is voor mij echt een geweldige speler geweest en soms is het gewoon niet meer goed genoeg en dat was zijn laatste jaar bij Ajax. Al mis ik zijn vrije trappen nog wel.

Als hij kan leven met een rol als invaller dan zou ik het doen als Ajax zijnde. Hij mist dan misschien handelingssnelheid voor de Europese wedstrijden. Maar in de Eredivisie zou het moeten kunnen. Zijn vrije trap als wapen is ook altijd lekker. Maar als basisspeler is het denk ik wel gedaan.

12 januari 2021 om 14:44

met die instelling begon Ajax ieder seizoen, om er halverwege achter te komen dat Schone wel gewoon beter was waardoor hij weer een basisplaats kreeg.

Kunnen we mischien weer een keer scoren uit een corner.

12 januari 2021 om 18:05

Dat kan niet met schuurs.

Het zou puur voor het sentiment zijn als hij terug komt. Ik bedoel goede voetballer en is van grote waarde geweest voor Ajax, maar nu toch echt niet meer. Hij zou sowieso op de bank komen en daar heeft Ajax al genoeg mensen zitten die op zijn positie uit de voeten kunnen. Alvarez, Martinez en een leuk talent met Kenneth Taylor. Daarbij komt het voordeel dat Alvarez en Martinez op meerdere posities uit de voeten kunnen. Helaas, maar ik zie op dit moment geen ruimte voor hem.

Ik denk dat Schone, Mr. Ajax van deze tijd, altijd terug mag komen en nog steeds als een ideale 12e man kan fungeren. Alle wedstrijden die een Alvarez dit seizoen bijvoorbeeld speelde, en dat zijn er toch alweer 13, had Schone beter ingevuld. Voetballend is hij zoveel beter waardoor hij vooral in de Eredivisie nog met gemak mee kan. Als hij een soort van Huntelaar rol op zich kan nemen, die na dit seizoen vertrekt, dan is het een ideale speler om terug te halen. Daarbij denk ik dat Schone ook een fantastische vent is om na zijn actieve loopbaan voor de club te behouden.

12 januari 2021 om 14:07

Sterker nog, ik zou het best wel graag terugzien en dan als backup van Kudus voor de nummer 10 positie. Met zijn traptechniek en het kunnen kaatsen van Haller, zie ik hem dan ook nog vaak scoren ook. Moet Ajax gelet op het salarishuis wel afscheid nemen van Promes, Labyad en Alvarez. Indien dan mogelijk ook Traore nog verkocht zou worden, waarom dan geen Schone.

Schone heeft jarenlang uitstekend gefunctioneerd bij Ajax, is een innemende persoonlijkheid dus heeft de gunfactor. Maar Ajax heeft m.i. voldoende middenvelders. Het heeft denk ik niet veel zin om spelers als Gravenberch, Ekkelenkamp en de jongere middenvelders die daar weer achter zitten weer door een 34 jarige speler in de weg te laten lopen.

Ik denk dat Schöne op het juiste moment is vertrokken bij Ajax. Hij kon het tegen het einde niet allemaal meer belopen en werd in de meeste wedstrijden dan ook voortijdig gewisseld. We zijn inmiddels al weer anderhalf jaar verder en het laatste half jaar weinig gespeeld, dus veel fitter zal hij niet zijn geworden. Om hem alleen voor de bank te halen lijkt me onverstandig, hij zal iemand als Taylor daarmee alleen maar in de weg zitten. Ajax moet ook door.

12 januari 2021 om 14:05

Hij kon het niet meer belopen? Speelde tegen Real en Juventus fantastisch

12 januari 2021 om 14:16

Vanaf januari speelde hij maar drie keer de volle 90 minuten, verder werd hij over het algemeen na 60 à 70 minuten gewisseld.

12 januari 2021 om 14:21

dat waren allemaal publiekswissels

ff zonder dollen, ik denk toch dat we met de huidige selectie Schone niet meer terug moeten halen, we hebben met kudus,klaassen,gravenberch,martinez,alvarez,ekkele... genoeg middenvelders.

ongetwijfeld dat we schone nog hier en daar kunnen gebruiken maar dat word dan waarschijnlijk wel een hele dure stand in.

Schone blijft een held maar ben toch bang dat terug komen geen optie meer is.

Is een speler die zich niet wil laten zien, doet z'n werk goed en laat andere spelers shinen.. dat mist er wel bij Ajax omdat alle andere spelers zich willen bewijzen en dan is even simpel spelen niet speciaal voor hun.. maar zo'n speler heb je wel nodig. Hij laat andere spelers de actie maken en heeft een redelijke trap.

Als hij tevreden is met een rol als reservespeler, is het natuurlijk een goede aanwinst voor Ajax. Maar als Schone echt speelminuten wilt voor het EK, lijkt Ajax me dan toch totaal geen handige stap. Z'n ervaring en inzet is altijd handig om op je middenveld te hebben.

Voor de breedte kan je hem er bij hebben dit seizoen. Je moet je wel afvragen wat zijn toegevoegde waarde is. Waken voor het Siem de Jong effect. Komend seizoen kan hij jeugdspelers in de weg zitten, dat niet je niet willen en hij is weg gegaan met de reden dat hij het amper bij kon benen in top wedstrijden en gebrek aan speeltijd. Mocht Alvarez weg kunnen is dit een optie omdat op te vangen..

In de wedstrijden die ik van hem zag bij Ajax vond ik hem vaak de minste op het veld. Zag duidelijk dat hij te traag was en z' balbehandeling niet snel genoeg. Zoals ik al eerder had aangegeven in een ander artikel over een mogelijke terugkeer van Schone bij Ajax, verwacht ik niet dat hij beter is geworden nu hij een jaartje ouder is. Zou als Ajax hier niet aan beginnen. Past ook niet echt als transfer als je kijkt naar het aankoopbeleid van Ajax de afgelopen periodes evenals met hun filosofie. Snap dat Schone dit wel graag zou willen want een club van het niveau Ajax zal zich buiten mogelijk Ajax zelf, niet (meer) voor hem melden maar vanuit Ajax' perspectief is dit gewoon geen slimme transfer.

Ik dacht dat hij ook juist op zoek was naar speeltijd met het ook op het EK? Of zit ik er nou helemaal naast? Ik vraag me namelijk af of hij dat in Amsterdam veel zal krijgen. Het lijkt mij dat het middenveld in de meeste gevallen uit Klaassen, Gravenberch en Kudus zal bestaan.

12 januari 2021 om 15:16

Je zit er naast. Volgens mij wou hij heel graag nog een keer in het buitenland spelen. Ajax gunde hem die stap na al zijn jaren in Nederland

13 januari 2021 om 09:51

Ik heb het even opgezocht, in de zomer stond hij toch wel al op het punt om naar Denemarken te gaan

Lekker Cagliari nog even meepikken, prachtige stad met dito weer en lekker afbouwen

Tja ik denk dat hij daar niet op moet rekenen . Het middenveld is niet het zorgenkindje van Ajax op dit moment . Mocht Ajax nog een speler halen dan kunnen ze zich beter richten op een solide CV .

Als Ajax zijnde zit je toch niet meer op Schã¶ne te wachten...? Het zal best een aardige kerel zijn en hij heeft ervaring etc. maar als je naar afgelopen zondag kijkt, dan past Schã¶ne daar toch helemaal niet meer tussen. Tempo gaat veel te snel en fysiek zal het ook zwaar tegenvallen.

1. Een niet al te hoog salaris.
2. Duidelijke afspraken over zijn rol.
3. Om te beginnen een contract voor enkel het lopende seizoen.
Als Lasse daarmee akkoord gaat, waarom dan niet?

Al heeft hij een fantastische persoonlijkheid, toch zou ik voor Joey Veerman gaan, als Ajax een middenvelder met spelinzicht en handelingssnelheid zoekt.

Ik vind het beleid van Ajax maar vreemd... Ze hebben veel geld, maar kopen veel te veel om te kopen: Alvarez, Martinez, Klaiber... En dan ook nog eens de terugkomst van Klaassen... En nu Shöne? Als Ajax een reünie wil organiseren met oud-Ajacieden kunnen ze dat beter voor na het seizoen laten. Je moet vooruitgaan. In de jeugd lopen er uitstekende spelers rond, maar die laten ze te makkelijk gaan. Ik vind dat Ajax de laatste tijd de jeugd te weinig constant speelminuten geeft. Af en toe eens een invalbeurt voor Rensch of Ekkelenkamp. En Brobbey die bij nood een basisplek krijgt tegen Atalanta.

Hij gaf bij zijn vertrek zelf aan het niet meer op te kunnen brengen om volledige wedstrijden te spelen op de manier waarop Ajax dat wil op dat niveau. Wat is dan veranderd nu? Of doelt hij op alleen invalbeurten? Ik bekeek laatst nog eens die fantastische wedstrijd Real - Ajax en man man man wat was Schone toch goed tegen de absolute top, zijn rol werd echt onderschat. Maar als hij dat geen 90 minuten meer kan wordt het lastig. Wat mij betreft mag die weleens invallen hoor.

Zou nu de juiste speler zijn om de ballen panklaar bij Haller af te leveren met zijn verfijne traptechniek.

Gratis terug halen kan zeker van waarde zijn met zijn trap en ervaring ekkelenkamp en alvarez hebben het beiden sws niet.
Zie hem liever dan die 2... had nooit weg moeten gaan

12 januari 2021 om 19:11

Schone is natuurlijk helemaal op. Je kunt hem natuurlijk wel halen, zodat je Ekkelenkamp kan verhuren. Hetzelfde geldt voor Traore met de komst van Haller, die jongens moeten namelijk vlieguren maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Torino

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Empoli20-5
12.Sassuolo191
13.Torino183
14.Udinese16-4
15.Sampdoria15-8
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SanabriaAanvaller142
T. PobegaMiddenvelder123
D. PraetMiddenvelder91
V. SavićKeeper150
A. BelottiAanvaller92
M. PjacaAanvaller93
BremerVerdediger142
Voor de complete selectie: Clubpagina Torino.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Torino.

284 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren