Manchester City krijgt afwijzing na teleurstelling over salarisvoorstel

Maandag, 4 januari 2021 om 13:49Jeroen van Poppel

Kevin De Bruyne gaat het eerste contractvoorstel dat Manchester City hem heeft gedaan afwijzen, zo meldt The Times. De 29-jarige spelmaker is teleurgesteld over het salarisvoorstel dat the Citizens hem hebben gedaan: De Bruyne wil naar verluidt zijn status als beste speler van de Premier League terugzien in zijn contract.

De Bruyne onderhandelt met City over een vernieuwd vijfjarig contract, wat een verlenging van twee jaar ten opzichte van zijn huidige verbintenis zou zijn. De Belg staat welwillend tegenover een verlenging, maar wil daarvoor de bestbetaalde speler uit de Engelse competitie worden. De Bruyne is met een salaris van 344.000 euro per week weliswaar de best verdienende speler van Manchester City, maar David de Gea (361.000 euro per week) en Mesut Özil (389.000 euro per week) worden beter betaald door respectievelijk Manchester United en Arsenal.

Het afgelopen seizoen brak De Bruyne het zeventien jaar oude Premier League-record van Thierry Henry, door liefst 23 assists te geven. De aanvallende middenvelder werd daarvoor beloond met de Player of the Year-award, wat resulteerde in de uitbetaling van een bonus van 333.000 euro in zijn contract bij City. Ook werd De Bruyne door de UEFA uitgeroepen tot de beste middenvelder van Europa, nadat hij City naar de kwartfinales van de Champions League had geleid.

De komende maanden staan meer gesprekken gepland tussen City en De Bruyne, die sinds kort zelf de onderhandelingen over zijn contract voert. De nummer tien nam na twaalf jaar afscheid van zaakwaarnemer Patrick De Koster, die in augustus na een aanklacht van De Bruyne werd gearresteerd door de Belgische politie. De Koster wordt beschuldigd van witwassen en valsheid in geschrifte inzake de transfer van De Bruyne van Chelsea naar VfL Wolfsburg in 2014.

Guardiola praises Man City's incredible display at Chelsea
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door galapago)

Tja, dan mag je best klagen. Net geen 3,5 ton per week. Dat wordt op rantsoen! Al kan het rondlopen als lollystick ook als extreem bezwaarlijk worden bevonden;-))

Hij verdiend om meer te verdienen dan Ozil en De Gea, maar spelers worden altijd minder als ze een beter contract krijgen. Fantastische speler maar denk dat Bruno Fernandes binnen paar maanden de beste speler is van de Premier League. De impact die hij heeft gegeven bij de club Manchester United is magistraal. Maar Kevin de Bruyne is op het moment nog iets beter maar moet echt prijzen gaan winnen met zijn land of Champions League om tot de allerbeste middenvelders ooit te horen.

4 januari 2021 om 13:58

Lol echt? Kevin is een magistrale middenvelder die de geschiedenisboeken in zal gaan als een van de allergrootste middenvelders aller tijden als hij klaar is. Bruno is goed, niet subliem zoals Kevin.

4 januari 2021 om 14:03

1 van de allergrootste middenvelders aller tijden? Ik vraag het mij af hoor. Denk dat er nog wel wat meer mag gebeuren, alvorens hij zo wordt gezien. Natuurlijk zal het voor iedereeen persoonlijk zijn, maar vraag mij het af of De Bruyne over 20 jaar in veel all stars teams genoemd gaat worden. Daarvoor moet die bijvoorbeeld België wel aan de hand nemen richting een titel of een club loodsen naar een CL. Het is een gewelfde middenvelder hoor en 1 van de betere die er nu rondloopt, maar 1 van de allergrootste allertijden? Dan heb je wel heel veel allergrootste allertijden spelers.

4 januari 2021 om 14:03

How how how Keynes, fantastische middenvelder dat zeker! Zal de geschiedenisboeken in gaan als een van de beste van zijn generatie. Maar valt buiten de echte top 7 aller tijden.

4 januari 2021 om 14:07

Ik ben het met je eens dat hij beter is als Bruno, maar om nou te zeggen dat hij de boeken in gaat als één van de allergrootste middenvelders aller tijden? Van deze generatie is hij zeker wel een van de betere, zo niet de beste, maar aller tijden gaat me wat ver.

4 januari 2021 om 14:13

Niet in de buurt van de allergrootste middenvelders aller tijden. Hij speelt in het beste Manchester City ooit en heeft 0 CL. Dan verdien je er niet om bij te staan. Wel een fantastische voetballer met een goede mentaliteit.

4 januari 2021 om 14:16

Ja want dat zijn /team/ geen CL wint betekent dat zijn spel niet goed is? Ik ken niet genoeg voetballers om te zeggen dan KDB 1 van de beste ooit is, maar dat heeft 0 te maken met zijn CL prijzenkast.

4 januari 2021 om 14:20

Een van de allergrootste middenvelders aller tijden? Op dit moment zeker niet. Eerst maar eens de CL winnen en met Belgie prijzen pakken. Kan zeker gaan gebeuren hoor! Maar je kunt met zijn prijzenkast echt niet zeggen dat hij bij de allerbeste middenvelders ooit hoort op dit moment, even uit mijn hoofd spelers die bij de beste middenvelders ooit horen:

Zidane
Xavi
Iniesta
Modric
Kroos
Matthaus
Kaka
Seedorf
Gerard
Beckham
Scholes
Giggs
Lampard
Zico
Laudrup
Alonso
Socrates
Rivellino
Gullit

4 januari 2021 om 14:31

Het gaat er niet omdat zijn team geen CL wint en dat daarom zijn al niet goed is, maar het feit dat die niks uitzonderlijks heeft gepresteerd wat je 1 van de allergrootste maakt. Ik bedoel, een Steven Gérard is toch een mindere voetballer, maar komt toch eerder in aanmerking tot 1 van de allergrootste allertijden? Dat komt niet door zijn spel, maar gewoon door zijn carrière. De Bruyne zijn carrière is tot nu toch niet heel uniek? Een geweldige carrière hoor, maar niet eentje waar de voetbalwereld over 20 jaar nog over praat. Een CL winnen zegt niks, maar hoe de CL wordt gewonnen zegt alles. Ben jij de man die het team naar de prijs helpt, dan word je een legende. Iets wat De Bruyne nog niet heeft bewerkstelligd.

4 januari 2021 om 14:32

Hahah sorry heren/dames (puntnaarachter en Deenb), bedoel statistisch gezien dan. Over stijl kun je twisten... heb alleen nog nooit in mijn leven een middenvelder zo de bal zien passen en dat seizoen achter seizoen . Zijn gebrek aan CL winst doet er voor mij helemaal niet toe. Hij creëert er in ieder geval genoeg kansen voor z’n spitsen voor. Prijzen zijn voor mij sowieso niet echt een graadmeter van hoe goed een voetballer was. Van Persie vond ik ook een stuk beter dan Sneijder en ietsje beter dan Robben, maar heeft maar heel weinig prijzen gepakt... tja. Iemand als Daley Blind is daar al succesvoller bv. Haha.

4 januari 2021 om 14:35

De Bruyne is goed hoor maar boeken in gaan als allergrootste middenvelder aller tijden? nuhh denk het niet. Daarvoor heeft hij echt veel te weinig laten zien om vergeleken te worden met Iniesta of een Zidane. Die waren nog 2 klasse beter.

4 januari 2021 om 14:36

Tripledouble, voor mij zijn prijzen geen graadmeter. Ik kijk naar techniek, passing etc. Mensen als Seedorf, Kroos En Modrić bv. Beter noemen dan De Bruyne vind ik persoonlijk ongelooflijk, maar dat is mijn mening

4 januari 2021 om 14:38

Niet de grootste, ‘een van de’

4 januari 2021 om 14:41

Ik vind prijzen ook geen graadmeter hoe goed een voetballer was hoor, maar als 1 van de grootste allertijden gaat naar mijn mening niet alleen maar om de kwaliteit van de spelers. Je kan spelers van nu ook gewoon niet vergelijken met spelers van 20 jaar terug. Ik vind dat 1 van de allergrootste allertijden meer is dan alleen je kwaliteit. Je gehele carrière is van belang. Hoe jij de stempel hebt gedrukt op de voetbalgeneratie. En in mijn geval is dat niet zoals een Xavi, Iniesta, Zidane, Ronaldinho hebben gedaan. Ik vind Sneijder persoonlijk ook de minste van de 3, maar ik vind wel alle drie niet behoren tot 1 van de grootste allertijden. Alleen Robben komt voor mij daarvoor in de buurt. Hoe hij het matige NL elftal naar een 3e plaats op het WK 2014 heeft geleid. Dat zijn voor mij persoonlijk echt de dingen die je als speler bij de allergrootste kan krijgen. Anders stelt het worden van 1 van de allergrootste ook niet veel meer voor. Is wel een bepaalde elite groepje in mijn ogen

4 januari 2021 om 15:04

@tripledouble Uiteraard moet Kevin de CL gaan winnen om bij de aller besten te mogen horen zoals Matthaus, Zidane en Iniesta. Althans, zo werkt dat nou eenmaal. Maar een Beckham vind ik geen betere middenvelder dan De Bruyne. Als we inzoomen op de Premier League hoort hij zeker bij de beste middenvelders van de PL aller tijden. Denk dat Gerrard, Seedorf of Lampard niet per se betere spelers waren. Modric heeft een mooiere techniek, maar zijn qua niveau vergelijkbaar waarschijnlijk. Het verschil is wel dat Modric 4x de CL heeft gewonnen. En laten we ook de fantastische assist stats van De Bruyne niet vergeten.

4 januari 2021 om 15:25

Persoonlijk vond ik Steven Gerrard nog wel zeker zo goed als De Bruyne, maar De Bruyne vind ik ook één van de beste (meest complete) middenvelders. Alonso vond ik minder dan de overige genoemde spelers en ook minder dan De Bruyne. Gullit, Giggs en Laudrup waren meer aanvaller dan middenvelder en Zico, Zidane, Platini, Kaka, Beckham en Xavi waren of aanvallend heel goed of meer verdedigend, maar niet zo compleet als De Bruyne. Mathaus, Gerrard, De Bruyne, Seedorf en Scholes lijken mij de meest complete middenvelders. Niet direct de beste voetballers want ik kon ook zeer genieten van spelers als Socrates, Platini, Kaka, Zico en Zidane.

4 januari 2021 om 15:45

@tripleDouble Een indrukwekkende lijst maar ik vind Giggs, Gullit en Laudrup meer aanvallers dan middenvelders plus ik mis in dat lijstje toch wel een van de allerbeste voetballers ever, te weten; Diego Armando Maradona.

4 januari 2021 om 16:01

Zolang hij bij Man City speelt en geen prijzen wint zal de Kevin nooit herinnert worden als een van de beste. Mocht hij bij Bayern of real spelen en de CK wuinnen bijvoorbeeld dan wel.

4 januari 2021 om 18:02

Ik mis de Brazilianen Falcao, Tostao en Gerson in je lijstje en Johan Neeskens hè?

4 januari 2021 om 18:28

Er zijn zoveel goede middenvelders geweest. Tigana en Veron bijvoorbeeld ook.

4 januari 2021 om 13:58

Sarcastisch ben je nu toch? Wat heeft deze Bruno laten zien wat De Bruyne niet heeft laten zien? Dat je dit durft te zeggen zeg...

4 januari 2021 om 14:00

Dan verschillen wij daarin van mening, ik vind De Bruyne echt nog wel een klasse beter dan Bruno, mede doordat KdB al jaren aan de wereldtop staat en Bruno het nu een jaartje laat zien bij United. Ik vind pass van De Bruyne echt fenomenaal, wat mij betreft hij de beste trap van de wereld, bovendien is hij enorm dynamisch en kan hij op meerdere plekken spelen. Het enige waar Bruno misschien beter in is, is de doelgerichtheid, maar voor de rest vind ik De Bruyne wel beter.

4 januari 2021 om 14:14

In alles wat De Bruyne doet zie je klasse, elegantie en power. Ik ben het met je eens, De Bruyne is echt nog wel twee klassen beter dan Fernandes. Wat mij betreft heeft De Bruyne alles wat een middenvelder maar kan hebben, voor mij met afstand de beste middenvelder van dit moment.

4 januari 2021 om 15:13

@S-070 Fernandes is een top voetballer. Absoluut. Maar wat De Bruyne doet met een bal vind ik weer een klasse apart. David Silva is mijn favoriete voetballer en was jarenlang de architect van Man City. Toch kan ik niet anders concluderen dan dat De Bruyne nog beter is. Hij heeft nu een minder seizoen. Hij is nog niet in vorm. Als hij weer in vorm is dan is het elke wedstrijd weer genieten van zijn bizarre steekballen, voorzetten en prachtige schoten. Daarnaast is hij ook zonder de bal erg goed.

4 januari 2021 om 19:54

Minder seizoen zelfs dat is zwaar overdreven. Bruno gecreëerde kansen in 2020: 77, de Bruyne: 107. Ja Bruno scoort veel meer maar hij speelt dan ook hoger op het veld en 3/4 zijn strafschoppen.. Bruno en Grealish zijn geweldig maar zelfs in topvorm kunnen ze niet aan een de Bruyne in gewone doen.

Eigenlijk toch wat jammer dat hij bij city is beland, of toch zeker city in het toenmalige stadium. Mocht hij bij een Bayern, real of Barcelona gespeeld hebben dan zou hij nog meer aanzien genieten denk ik. Want City was zeker in zijn eerste seizoenen toch geen absolute wereldtop en de laatste jaren lukt het toch ook niet helemaal in de CL.

4 januari 2021 om 14:41

Bij die 3 clubs die jij opnoemt had hij idd net iets meer aandacht gehad maar goed het was ook leuk voor hem om samen met Aguero en Silva de eerste CL te bezorgen aan City. Bij Barca had hij zo veel kunnen betekenen, vooral als je kijkt dat we nog aan moderen met Busquets en Pjanic. Frenkie - De Bruyne - Pedri zou een heerlijk middenveld zijn geweest

4 januari 2021 om 14:53

Hierboven komt het al aan bod (“hij heeft geen CL gewonnen”), nu bij Bayern of real had hij dat wel gedaan (en bij Barca mogelijk). Vandaar dat ik het jammer vind.

4 januari 2021 om 16:04

Kevin zou uitstekend passen bij Bayern. samen met Kimmich, op het middenveld, stel je voor, de twee de beste middenvelders van Europa samen spelen

4 januari 2021 om 14:44

Zou perfect Modric kunnen opvolgen :P Helaas denk ik dat hij bij City zal afsluiten, Europees dan toch. Had hem ook graag in Spanje gezien.

4 januari 2021 om 15:07

Hij is toch ook wel met de club mee gegroeid vind ik. En z'n carrière is verre van over. Een CL kan nog altijd. Ook met het attractief voetbal dat city op de mat legt vind ik het wel de goeie keuze geweest

4 januari 2021 om 15:12

Hij zal nooit aanzien worden als 1 van de allerbeste door velen. Als hij naar Bayern was gegaan en hij had 2 CL’s gewonnen of naar Real en hij had 3 CL’s gewonnen dan zouden de zaken toch anders liggen.

4 januari 2021 om 15:16

@lierse1997 Hij zal wel worden gezien als 1 van de allerbeste PL middenvelders ooit. Toch een mooi rijtje met voetballers als Gerrard, Lampard, Scholes, Keane, Vieira, David Silva en De Bruyne.

4 januari 2021 om 21:08

De Bruyne is al een grootheid in Engeland. De City teams van seizoen 2017-19 en de eerste club die alle Engelse trofeeën in een seizoen noemt worden vergeleken met teams als de invincibles en de United treble team. Bij de teams die jij opnoemt zal hij gewoon een van de vele winnaars zijn. Waar hij bij City echt wat groots heeft neergezet met een team dat in opkomst is. Het was juist dapper dat De Bruyne in het project van City stapte. Wat er behaald was zou je op voorhand nooit hebben verwachten.

Ik vind dit dus niet des De Bruyne. Komt op mij over als een normale jongen die lekker wilt voetballen en geld toch wel minder belangrijk vindt. Dat hij dan zo'n salarisvoorstel afwijst, verbaast mij een beetje. Misschien dat er nog andere zaken een rol spelen. Aan de andere kant: hij probeert natuurlijk het onderste uit de kan te halen, daarin geef ik hem groot gelijk, als er meer uit te halen valt, dan kan je dat altijd proberen.

4 januari 2021 om 14:00

Tja als jij de beste werknemer van je respectievelijke bedrijfstak bent dan zal je ook wel het meest willen verdienen lijkt me.

4 januari 2021 om 14:18

Aan de andere kant kan je werkgever er natuurlijk weinig aan doen als andere werkgevers in je bedrijftak meer geld geven aan werknemers die niet zo goed als jou zijn. Ik vind dat hem voldoende recht wordt gedaan met dat ze hem de best betaalde speler van de club maken en het gat met de best verdienende spelers van de competitie zo klein is. Maar goed hij staat volledig in zijn recht om meer te vragen natuurlijk. Als ik de bedragen zo lees gaan ze er wel uit komen.

Begin van het artikel dacht ik met zijn status moet hij inderdaad goed verdienen maar zo te lezen verdient hij nu al niet verkeerd.

Het zijn voor ons absurde bedragen, maar ding dan een prestatiebonus af. Geef hem die extra centen als hij wederom een seizoen aflevert met tig assists waardoor hij onderaan de streep toch de bestbetaalde speler wordt.

Haha Oziel man man man. Zijn zaakwaarnemer verdient wel een standbeeld in de achtertuin van Oziel. Als je dat salaris kan regelen voor je client die al jaren niks presteert op het veld. De Bruyne verdient salaris van beste speler van de competitie want dat is hij ook wel. Gister ook weer smullen geblazen, mist alleen nog scherpte voor het doel

In de tekst staat dat de Bruyne vorig seizoen het record van Henry brak door 23 assists te geven, dit klopt niet. De Bruyne evenaarde vorig seizoen het record van Henry door 20 assists te geven. Bron: de officiele Premier League site.

Natuurlijk nog steeds een wereldse prestatie. Ik zou eigenlijk de Bruyne nog wel eens bij een absolute topclub als FC Barcelona of Real Madrid willen zien maar ik denk niet dat dit nog realistisch is, en de PL is ook wel echt op zijn lijf geschreven.

29 en inderdaad is het voor de Bruyne nu belangrijk om het geld binnen te harken. Beter dan dit word hij niet zomaar. Ik vind het enorm knap dat hij steeds op persoonlijk vlak aspecten van zijn spel lijkt te verbeteren, zoals dat stukje vuile meters maken wat hij de laatste 18 maanden is gaan doen. Jammer dat hij niet de rest van het team weet te motiveren zoals een echte leider als Kompany dat kon. Hij leidt op basis van voorbeeld, maar dat lijkt niet genoeg voor dit City. Als hij dat leiderschap ook nog weet toe te voegen aan zijn persoonlijkheid dan is 1. op dat gebied net zo goed als Henderson en 2 kan City een serieuze gooi doen naar de CL. Zelf denk ik dat een D Bruyne nog wel 3 jaar mee gaat op dit niveau en dus nog wel een mega contract waar gaat maken. In tegenstelling tot een Ozil bijvoorbeeld.

4 januari 2021 om 15:19

@schop Volgens de spelers zijn De Bruyne en Ruben Dias de leiders in de kleedkamer. Ja, Ruben Dias schijnt nu al de leider van de defensie te zijn.

4 januari 2021 om 15:34

Ja en volgens de spelers van United was Pogba dat en volgens de spelers van Arsenal Aubamayang, maar dat maakt ze nog geen goede leider die het team zo weet te motiveren dat alle koppen dezelfde kant op staan zoals dat ingebakken zit in de Duitse cultuur en bij Liverpool momenteel zo is met Henderson. Het is ook niet alleen Kevin zijn tekortkoming, evengoed die van Pep, want ook al is een Gundogan misschien kwalitatief beter, een strijder als B Silva samen met Kevin zorgt voor meer strijd als het niet lekker loopt tegen een West Brom en dat lijkt Pep niet te begrijpen. Een Henderson is een ware leider op en rond het veld, maar hij kan het niet zonder gretige gasten zoals Robertson, Trent en Milner dat stukje vechtlust straalt uit naar mentaal zwakkere spelers zoals Salah (mijn mening). Het is alleen wel dat stukje bekommering voor het collectief wat Henderson zo goed maakt en Liverpool prijzen opleverde....

5 januari 2021 om 11:20

Ik zie Kevins leiderschaps kwaliteiten inderdaad niet terug op het veld. Bij een Kompany zag je dat al veel meer. Zoals je zegt moet de balans kloppen. Pep lijkt daar niet zo mee bezig te zijn.

Een hele goede speler bij City! Past perfect in het systeem van Guardiola. Alle clubs voelen de gevolgen van covid19, je ziet aan de contractvoorstellen/ biedingen op spelers dat het niet in de buurt komt van voor de crisis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool3316
5.Everton327
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder160
R. SterlingAanvaller154
R. MahrezAanvaller124
İ. GündoğanMiddenvelder113
Bernardo SilvaMiddenvelder100
João CanceloVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

225 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 15 3 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0
2016/2017 Manchester City 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Manchester City heeft verrassende topscorer na winst op Veltman en Pröpper

Manchester City klimt gestaag op de ranglijst van de Premier League. Het team van manager Josep Guardiola had woensdagavond aan een enkel doelpunt voldoende om Brighton & Hove Albion te verslaan...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren