‘Koeman gaat ondanks zes speelminuten voorlopig voor verhuur liggen’

Woensdag, 30 december 2020 om 16:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:41

Barcelona heeft vooralsnog geen plannen om Riqui Puig in januari te verhuren, zo meldt Fabrizio Romano. De 21-jarige middenvelder komt onder trainer Ronald Koeman nauwelijks aan spelen toe en wordt al tijden aan een (tijdelijk) vertrek gelinkt. Barcelona wil niet meewerken aan een verhuur en gaat voorkomen dat Puig transfervrij kan vertrekken.

Puig heeft in principe een contract tot het einde van dit seizoen, maar Barcelona heeft eenzijdige optie om de verbintenis met twee jaar te verlengen. De Catalanen zullen die optie nog voor ingang van 2021 lichten, zodat Puig niet om tafel kan met geïnteresseerde partijen voor een transfervrij vertrek. Barcelona is vermoedelijk wel bereid om te luisteren naar koopaanbiedingen, maar wil dat daar wel een transfersom tegenover staat.

Aan het einde van vorig seizoen veroverde Puig onder trainer Quique Setién een basisplaats, maar sinds de komst van Koeman is de middenvelder volledig uit beeld geraakt in Barcelona. Puig kwam in competitieverband tot twee uiterst korte invalbeurten van in totaal slechts zes minuten. In de Champions League mocht de Spaans jeugdinternational ook drie keer invallen, in dat toernooi kwam hij in totaal tot 78 speelminuten.

AC Milan informeerde volgens Sky Italia naar de beschikbaarheid van Puig, terwijl ook FC Porto belangstelling zou hebben in een huurperiode. Voorlopig worden die clubs dus in de wachtkamer gezet. Al het hele seizoen botert het niet tussen Puig en Koeman. In september heeft de oefenmeester de middenvelder volgens El País ten overstaan van de volledige spelersgroep beschuldigd van lekken naar de media.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door bf1994)

Niet weer een die gratis is op te halen (en naar de concurrent gaat). Ook Barca moet op de kleintjes gaan letten. Iedere euro is er een.

Koeman met ze verhuur steeds deze gast moet je basis zetten met nog aleñá op het middenveld deze gasten lopen zetten lijnen uit voor andere als die man dat nog niet inziet kan ie beter ontslag nemen want dan ben je geen trainer voor Barcelona,die trincoá krijgt elke keer kans maar bakt er niks van je hebt nog een Konrad die je kans kan geven die nog beter is. Koeman moet betere keuzes maken

30 december 2020 om 16:55

Probleem voor Barcelona is, als je een speler als Griezmann of Frenkie (waar gigantisch veel geld in is geinvesteerd) op de bank zet en voor Puig, Pedri of Alena kiest, dan keldert hun waarde en is Barcelona nog verder van huis. Ze zijn nu al door hun torenhoge salarissen onverkoopbaar. Daarom *moeten* die sterspelers koste wat kost hun vorm weer terugkrijgen, en krijgen ze eindeloos krediet. Zelfopgeleide spelers daarentegen kunnen goed met winst verkocht worden.

30 december 2020 om 17:04

Griezmann en Coutinho moeten wat mij aangaat hoe dan ook weg. Dan maar een groot boekverlies nemen. Ze drukken met hun salaris zwaar op de begroting. Door de Corona crisis kom je wel met een boekverlies weg.

30 december 2020 om 17:13

Je kan die twee vast wel verhuren met half salaris, uiteindelijk hadden Real en United ook geen andere optie met Sanchez en Bale.

30 december 2020 om 17:20

Barca zit bij lange na niet in dezelfde situatie met griezman als madrid met bale zat. Griezman doet zijn best in tegenstelling tot bale. Ik denk dat griezman open staat voor een transfer waar hij wel weer van het voetbal kan genieten. Er waren al vorig seizoen geruchten van griezman die naar uitgangsmogelijkheden aan het kijken was.

30 december 2020 om 18:22

Of hij zijn best doet of niet, de situatie is hetzelfde. Bale moest ook weer een club vinden waar hij van het voetbal kon genieten. Griezmann is op het moment net als Bale vrijwel onverkoopbaar: Barca wil een stevige transfersom ontvangen, en Griezmann zal niet willen inleveren op zijn giga-salaris. Coutinho zat twee jaar terug in hetzelfde schuitje, en die werd ook verhuurd. James bij Real daarvoor ook, het is een telkens terugkerend scenario bij topclubs met een te dure speler.

Belachelijk hoe ze met hem omgaan. Nee, de oplossing voor alle problemen is hij natuurlijk niet,maar hij zou het niet slechter doen dan de spelers die wel kans op kans krijgen om te falen. Puig had meer speeltijd verdiend. Krijgt ie gisteren 2 minuten en dat is dan zijn 2e optreden in Laliga. Ben benieuwd hoe lang zo’n speler nog loyaal is aan Barca en een tussentijds vertrek blijft afwijzen. Zijn geduld moet ook een keer op zijn.

30 december 2020 om 18:24

Met de blessure van Coutinho zal hij meer kansen gaan krijgen, als stand in voor Pedri. Het is natuurlijk helemaal niet belachelijk dat hij zo weinig speelt. Hij is een jonge speler, die nog niets heeft laten zien en volgens de trainer op de training nog niet genoeg laat zien om voor meer speelminuten in aanmerking te komen. Terwijl deze trainer heel veel jeugd de kans geeft.

30 december 2020 om 19:05

Het is natuurlijk helemaal wel belachelijk dat hij zo weinig speelt. Heeft niks kunnen laten zien omdat ie nooit mee mag doen, terwijl Pjanic iedere keer als ervaren pseudo-vedette niks mag toevoegen, evenals Busquets. Dat is schijnbaar wel prima, die worden iedere keer beloond met speeltijd. Er wordt totaal niet gekeken naar wat iemand laat zien, anders hadden er namelijk een hoop niet gespeeld.

30 december 2020 om 21:49

Zowel Pjanic, als Busquets worden regelmatig gewisseld, of buiten de basis gehouden, alleen ziet Koeman in Puig geen vervanger voor hen en dat kan ik me wel voorstellen als je al met Pedri op het middenveld speelt. Dat is gewoon echt te licht en onervaren samen. Ik geloof dat Puig nu zijn kansen gaat krijgen nu Coutinho geblesseerd is en dat is prima, jonge spelers moeten geduld hebben, hard werken en dan hun kansen pakken. Heel veel jeugdspelers krijgen een kans van Koeman en klaarblijkelijk laat Puig zich niet zodanig zien op de training dat hij een beurt verdient. Of denk je dat Koeman hem op de bank zet omdat hij het zo goed doet?

31 december 2020 om 11:21

Allebei kan idd niet maar ik snap Barca niet. Puig is al 21 jaar maar hij heeft het lichaam van een jeugdspeler. Hoezo hebben ze hem nooit begeleid en het krachthonk ingestuurd?

Je zou nog bijna denken dat ze daar verstandig worden, maar wat is het nut? Koeman heeft jets tegen Puig en bankzitten is voor die jongen niet goed. Ze moeten eens met elkaar om tafel en het uit de wereld helpen. als ik gisteren weer zo hoe lamlendig het is, kunnen we een Puig echt wel gebruiken.

30 december 2020 om 17:01

Je weet toch dat Puig geen balletjes breed en terug legt? Dus het is wel degelijk een speler die Koeman kan missen. Het verbaasd mij zelfs dat Koeman niets over Rakitic heeft gezegd want een middenveld met Pjanic, Sergio Busquets en Rakitic zou om te smullen zijn.

30 december 2020 om 17:03

is dat sarcasme? missschien toen busquets rakitic en pjanic in hun prime waren. Maar dat middenveld schreeuwt letterlijk opa uit op dit moment, geen loopvermogen, dus geen druk op de bal, dus heel veel druk op hun en we hebben allemaal gezien hoe rakitic in zijn laatste seizoen onder druk speelde. Hij was toch een partijtje slecht jongen.

30 december 2020 om 17:07

Voor ons is het sarcasme, voor Koeman de ultieme middenveld.

30 december 2020 om 17:08

Bf1994 meestal ben je iets scherper maar dit was idd sarcasme 😜

30 december 2020 om 17:09

@pc wow je had me wel te pakken man. ik schrok even hahaha

30 december 2020 om 18:54

Als Xavi dan toch terugkomt bij de club, ik voorzie wel een plekje in dat middenveld voor hem.

30 december 2020 om 19:18

Op een goede dag tikken xavi en iniesta dit barca middenveld gewoon blind voor 45 minuten.

Wat een titel weer, lijkt mij niet dat Koeman voor het verhuur van Puig ligt maar juist het bestuur. Koeman is die jongen liever kwijt dan rijk, aangezien hij zelfs nu z'n concurrenten allemaal slecht presteren nauwelijks minuten krijgt. Het is niet dat hij veel andere keuzes heeft nu het niet draait, maar zo te zien vindt Koeman z'n ego belangrijker dan alles proberen om het elftal op de rit te krijgen.

30 december 2020 om 17:17

Het lijkt inderdaad nog erger. Niet uitlenen maar het liefst verkopen lijkt wel het motto. Al is het wel misschien goed Puig uit te lenen. Barcelona middenvelders uitlenen werkt niet altijd even goed want vaak wordt er compleet anders gespeeld.

30 december 2020 om 17:47

Puig uitlenen tot Koeman eruit ligt zal de beste oplossing zijn, maar zoals je zegt is de juiste club voor Barcelona middenvelders vinden nogal lastig. Misschien dat Real Sociedad hem kan gebruiken aangezien Silva al aardig wat gemist heeft door blessures dit seizoen.

30 december 2020 om 18:16

Wellicht een route zoals Odegaard? Stuur hem een jaar(anderhalf) naar Nederland. Feyenoord of AZ kan een type Puig prima gebruiken zeker gezien het aantal blessures bij beide clubs. Als hij daar vlieg uren maakt nog een jaar in de La Liga rijpen om vervolgens met baggage terug te keren bij een Barca!

30 december 2020 om 18:30

Ja het zou op zich wel kunnen op die manier, maar om de een of andere reden zijn de uitleenbeurten van Barcelonamiddenvelders de laatste jaren echte drama’s. Alleen Rafinha heeft er enkele goede gehad bij Celta en Inter.

30 december 2020 om 18:37

Een vergelijkbaar traject als Ødegaard zou kunnen voor Puig, al weet ik niet zeker of laatstgenoemde daar genoegen mee wil nemen. Odegaard had voordat hij naar Nederland kwam 2 nietszeggende potjes in het eerste gespeeld, terwijl Puig vorig seizoen al heeft aangetoond probleemloos mee te kunnen draaien bij dit Barcelona. Ik denk dat Puig bij een eventuele uitleenbeurt vooral op zoek zal zijn naar een club uit een topcompetitie met een aanvallende speelstijl, die ook Europees nog actief is. Het probleem is echter dat bijna geen van deze teams zo'n speler nodig heeft voor de basis, het zal hooguit als back-up zijn.

30 december 2020 om 18:38

@trobiii, hij heeft Ajax al een stuk of 3 keer afgewezen. Ik denk niet dat Puig op Feyenoord of AZ zit te wachten

Waar staat dat Koeman een vertrek blokkeert dan? Lees vooral dat het bestuur uit financiële belangen zijn contract wilt verlengen! Ipv van vertrouwen uit te spreken in een La Masia talent voor de toekomst... jammer...

De vraag is aan welke club Puig verhuurd zou moeten worden. Het eerder genoemde Betis lijkt ook geen mogelijkheid meer te zijn aangezien Canales gewoon weer fit is. Porto en Milan lijken mij ook geen opties als daar niet minimaal een Spaanse coach zit. Die ploegen gaan Puig dan gewoon als breedtespeler gebruiken. Ik snap dus wel dat Koeman huiverig is voor een verhuur, al denk ik meer dat de daadwerkelijke reden nog egoistischer is. Het zou me niks verbazen dat Koeman als de dood is voor de mogelijkheid dat Puig het bij een verhuur fantastisch kan doen. Koeman heeft zich momenteel zo hard belachelijk gemaakt dat het gewoon niet meer goed komt tussen hem en Puig. Laatsgenoemde moet gewoon een vertrek forceren.

30 december 2020 om 17:31

Sinds wanneer heeft verhuren barca in de handen gewerkt? Als puig verhuurt wordt Moet hij in een ploeg komen dat de bal wilt hebben en voetballen. Eigenlijk is speeltijd geven bij barca het allerbeste voor hem. In zo een mindere team dat vechtvoetbal speelt gaat hij ondersneeuwen.

30 december 2020 om 17:43

Rafinha kwam veel sterker terug van zijn verhuur bij Celta. Het scheelde natuurlijk wel dat Luis Enrique daar toen de coach was. Voor de rest kan ik geen succesverhalen benoemen. Deulofeu, Tello, de rampzalige constructie met Bojan, Sergi Samper,... Cucurella ontwikkelde zich goed bij Getafe, maar werd meteen verkocht. Dus ja, terecht dat je inderdaad geen vertrouwen hebt in het verhuurbeleid van de club.

30 december 2020 om 18:15

Het doel van verhuren is voornamelijk dat een speler veel voetbalt, en zo goed verkocht kan worden. Als de club m werkelijk goed genoeg vond voor het eerste, dan verhuren ze m niet.

Ik denk ook wel dat je aan die lijst spelers kan zien dat Barcelona het doorgaans heel goed inschat - geen van die spelers bleek van het gewenste niveau te zijn.

Puig is gewoon een doorsnee voetballer.

Met alle respect er wordt hier gedaan alsof er een nieuwe xavi in de ban wordt gedaan. Hij heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld vorig jaar. Maar viel niet op vanwege goals en assists en briljante dingen a la xavi of iniesta.
En fysiek komt die gewoon tekort. Barca heeft geen beesten op het middenveld om dat te compenseren. Frenkie alena en puig op het middenveld.. Dan heb je amper kracht en verlies je alle kopballen.

30 december 2020 om 18:56

Hij was gewoon heel goed bij het B team. Hij is een uitzonderlijk talent. Hij heeft alleen de juiste trainer nodig. Laten we niet vergeten dat Xavi al rond was met Milan omdat de club hem geen kansen gaf, hij was te licht... Zijn moeder, een Barcelona fan in hart en nieren, was erop tegen dat hij vertrok.

30 december 2020 om 19:10

Wellicht dan tijd om die twee andere ondermaats presterende spelers te vervangen ipv Puig?

30 december 2020 om 20:39

Nee dat zou logisch zijn, en we moeten de beslissing van koeman ten alle tijden verdedigen.

Gaat Koeman nog (voetbal)verstand krijgen? Puig hoort gewoon thuis in de selectie van Barcelona. Hij verdiend (veel) meer speelkansen.

Puig samen met Frenkie op het middenveld. Het lijkt wel op de natte droom van elke Barca supporter. Hopelijk is deze droom geen bedrog want het kan een heerlijk duo worden denk ik. Zit veel voetbal in die twee.

30 december 2020 om 18:57

Frenkie, Puig en een nieuw aan te trekken verdedigende middenvelder daarachter zou echt briljant zijn.

30 december 2020 om 19:09

Puig speelt met een drang richting de goal van de tegenstander. Frenkie, de toekomstig beste voetballer van de wereld, speelt het liefst richting zijn dug-out, of daar loodrecht tegenover en als dat niet lukt naar zijn verdedigingslinie toe.

Hoe zwaar is de blessure van Coutinho? Kan Koeman zich wel permitteren om Puig nu weg te doen, als de Braziliaan lang uit de 'roulatie' blijkt te zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder70
M. DepayAanvaller73
PiquéVerdediger61
Sergi RobertoVerdediger62
F. de JongMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 4 0 0 0
2020/2021 Barcelona 14 1 1 0
2019/2020 Barcelona 11 0 1 0
2018/2019 Barcelona 2 0 0 0
2018/2019 Barcelona B 32 0 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘José Mourinho wil Barcelona-middenvelder uit lijden verlossen’

AS Roma-trainer José Mourinho denkt aan Riqui Puig om zijn selectie te versterken, zo meldt Sport. De 22-jarige Barcelona-middenvelder, die onder trainer Ronald Koeman niet of nauwelijks in de plannen voorkomt,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren