Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Voormalig toptalent mag vertrekken bij Barça en staat voor opvallende move

Maandag, 18 juli 2022 om 17:00Wessel Antes

Riqui Puig gaat mogelijk aan de slag bij FC Andorra, zo meldt het Spaanse Mundo Deportivo maandag. Puig stond een aantal jaar geleden te boek als een groot talent bij Barcelona, maar lijkt nu te vertrekken naar de Segunda División. De Catalaanse club geeft de 22-jarige middenvelder deze zomer de ruimte om een nieuwe uitdaging te vinden. Puig ligt nog vast tot medio 2023.

FC Andorra wil volgens het Spaanse medium een poging wagen voor Puig omdat het heeft gehoord dat de Spanjaard per se in zijn thuisland wil blijven spelen. Trainer Eder Sarabia heeft al laten weten dat hij openstaat voor de komst van Puig. “Als Puig lekker wil voetballen pak ik de fiets, ga ik naar Barcelona en neem ik hem mee naar Andorra.” Xavi nam Puig niet mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten en geeft hem de kans op zoek te gaan naar een nieuwe club.

FC Andorra is toevalligerwijs de club van Gerard Piqué. De centrale verdediger is sinds 2018 eigenaar van Andorra. Vorig seizoen promoveerde Andorra voor het eerst in de geschiedenis naar het tweede niveau van Spanje. Andorra heeft ook een Nederlander onder contract staan. Hector Hevel, een jeugdproduct van ADO Den Haag, speelt sinds 2020 voor de club. In het afgelopen seizoen had de aanvallende middenvelder een belangrijke rol in de promotie, met zes doelpunten en drie assists in dertig wedstrijden.

Puig debuteerde in 2018 in de hoofdmacht van Barcelona. Sindsdien speelde hij 56 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 2 keer scoorde en 3 assists gaf. In het afgelopen seizoen kwam Puig slechts 544 minuten in actie in alle competities. Naast Puig lijkt ook Óscar Mingueza te mogen vertrekken uit Camp Nou. Ook hij werd niet meegenomen naar Amerika, waar Barcelona woensdagnacht om 02.30 uur oefent tegen Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door madoka70)

Vindt wel een interessante optie voor feyenoord, samen met kokcu, zie ik daar echt wel potentie in

18 juli 2022 om 17:09

Kan maar er staat duidelijk dat hij in eigen land wilt blijven.

19 juli 2022 om 08:28

Dan moet hij dus niet naar Andorra vertrekken

18 juli 2022 om 17:09

Voor zover ik weet ligt Rotterdam niet in Spanje en volgens de tekst dat hij in Spanje wilt blijven

18 juli 2022 om 20:28

Catalonië bedoelen ze dus. Anders gaat ie echt wel ergens bij een middenmotor in la liga ballen.

18 juli 2022 om 17:13

Alles is intressant voor Feyenoord

18 juli 2022 om 17:17

Zucht....

Sorry, maar hij is toch veel te goed voor de tweede divisie? Voor Barcelona komt hij duidelijk te kort maar ik had hem echt nog wel bij een club als Getafe of Celta de Vigo zien spelen. Die gaat de hele tweede divisie aan flarden spelen. Mag wat mij betreft wel hogere ambities tonen. Aan ambitie lijkt het bij hem sowieso een beetje te ontbreken. Wilde twee jaar lang koste wat kost bij Barca blijven, om vervolgens op de bank te zitten. Je hoorde ook geen verhalen over dat hij zich helemaal uit de naad werkte op trainingen om een plek af te dwingen in het elftal. Zonde. Toen hij doorkwam onder Setien leek het echt een hele grote te gaan worden. Kan in ieder geval waanzinnig voetballen. Jammer dat het blijkbaar in zijn koppie niet wil.

18 juli 2022 om 17:08

Is dit weer een gevalletje van overschat of verkeerde carriere planning. Had op zijn 18de al verhuurd moeten worden aan een stabiele club

18 juli 2022 om 17:22

Lijkt een beetje op verhaal van Bojan. 2 grote talenten in de jeugd maar bij de grote jongens blijkt er toch wat aan te ontbreken

18 juli 2022 om 18:08

Ik vond Bojan een grotere talent dan Puig, als je hoorde wat voor records hij heeft behaald in La Masia. Daarnaast had Bojan ook een goed debuutcampagne gehad en leek er een mooie toekomst voor hem open. Daarna is het alleen maar downhill gegaan. Deulofeu ook trouwens, leek ook wel een gouden toekomst voor hem open. Ik vond Puig meer van het kaliber van Cuenca als je het vergelijkt met talenten van het verleden.

18 juli 2022 om 18:52

Lijkt letterlijk in niks op Bojan. Of heeft Puig ook mentale problemen (gehad)?

18 juli 2022 om 19:31

Lierse, wat klopt er niet aan dat ze beiden grote talenten waren in de jeugd, maar bij de grote jongens tekort kwamen? Klopt volgens mij als een bus.

19 juli 2022 om 00:22

Moeilijk om het bij Bojan als een tekortkoming te noemen. Werd sinds zijn 17e/18e behoorlijk geteisterd door angstaanvallen. Heeft hem denk ik aardig wat jaren gekost om uberhaupt geluk in zichzelf te vinden. Voetballend fantastisch, waar het bij Puig (vooral fysiek) toch meer aan zijn kwaliteiten ligt. Dus nee, ik vind dat Bojan's verhaal toch wat anders is dan die van Puig.

18 juli 2022 om 17:11

Dat heeft die Koeman toch helemaal verkeerd gezien met Puig. Wat een toptalent

18 juli 2022 om 17:16

Koeman heeft dit misschien goed gezien. Voor de rest heel erg veel verkeerd gezien. Daarom ligt hij er ook terecht uit. En niemand die erom maalt, enkel bepaalde fans op Nederlandse voetbalforums..

18 juli 2022 om 17:18

Ach, Japie toch. Dat je nog steeds rancuneus moet reageren wat betreft deze jongen... Koeman zal daar uiteindelijk gelijk in hebben gehad, maar van buitenaf was het op dat moment wel raar. Hij was een revelatie onder Setien en leek echt voor een basisplek op te gaan. Dan is het wel vreemd natuurlijk als er een nieuwe trainer komt die hem volkomen negeert. Van binnenuit zal dit uiteindelijk logisch zijn geweest en nu weten we beter. Maar op dat moment waren het toch geen gekke reacties? Het was voor velen teleurstellend dat zon pure voetballer die het daarvoor zo goed deed, volledig buiten de boot viel.

18 juli 2022 om 17:24

Where the repeat button at?

18 juli 2022 om 17:26

Maar iemand als Koeman die juist enorm veel talenten speeltijd gaf gaat toch niet een van zijn betere talenten zomaar geen speeltijd gunnen?

18 juli 2022 om 17:54

Haha eindelijk wordt het dan beetje bij beetje duidelijk: puig is te licht bevonden voor het senioren voetbal.

18 juli 2022 om 18:28

Ja en Valverde en Setien lagen er ook uit, wat is je punt nou? Maar eerlijk en realistisch de situatie toen van Koeman analyseren ho maar he.

18 juli 2022 om 18:49

Steeds maar weer herhaalden vele Barca supporters tijdens de Koeman periode hoe belachelijk het wel niet was dat Puig niet speelde en nu vind je het raar als Japie daar nog eens fijntjes op wijst. Niet alleen praten jullie elkaar vaak blindelings na, maar ook zijn jullie dit al snel weer vergeten als jullie er totaal langs zaten. Het siert jullie

18 juli 2022 om 20:51

Japie, vul wat Word bestanden in met 5 comments die je altijd plaatst en dan is het gewoon nog maar copy/paste. Zo bespaar je jezelf heel veel tijd.

19 juli 2022 om 07:47

Als er een speler waar ik wel eens op kritisch op ben toevallig een keer een goede partij speelt wordt ik meteen getagd dat ik er naast zat en mijn ongelijk moet toegeven. Als ik dan echter wat zeg over de mensen die na iedere wedstrijd weer begonnen dat Koeman Puig respectloos behandelde door hem weinig speeltijd te geven is dat opeens not done. Zegt ook weer genoeg over bepaalde mensen op dit forum

18 juli 2022 om 17:19Ik denk dat hij inderdaad bij de Spaanse subtop toch wel mee kan? Vooral voetballend. Sevilla, Valencia, Villarreal, Real Betis bijvoorbeeld. Ik moet een beetje denken aan het Oliver Torres scenario. Stond jarenlang bekend als een groot talent, maar kon niet echt doorbreken bij Atletico. Vervolgens via FC Porto weer bij Sevilla terecht gekomen. Maar uiteindelijk is het nooit de speler geworden wat we allemaal verwachtte.

Als hij echt naar Andorra verkast doet hij hetzelfde als Sergi Samper: naar een bepaald niveau verkassen en dan weet je zeker dat het eigenlijk einde oefening is. Ik denk serieus dat een Riqui Puig bij de top in Nederland zichzelf in de kijker zou kunnen spelen. Hij is beter dan een Klaassen, Taylor, Til, Toornstra (om even wat voorbeelden te noemen).

Maar goed wie weet kan hij een Sergio Canales traject bewandelen en dan via een omweg toch het nationale elftal halen.

18 juli 2022 om 17:55

Op basis van de 3 wedstrijden die hij de afgelopen 5 jaar heeft gespeeld?

18 juli 2022 om 17:59Niet per sé, eerder op basis van z'n talent. Als blijkt dat hij het daar ook niet kan laten zien kan hij altijd door kelderen naar een club als Andorra toch? Het getuigt van weinig ambitie als je nu al zo laag in zet. Of snap je niet wat ik bedoel? Canales was bij Santander een toptalent die het bij Real niet heeft gemaakt. Kwam zwaar tekort. Via Valencia en Sociedad vervolgens bij Betis terecht gekomen en toch gebleken dat hij wel degelijk kwaliteiten heeft om furore te maken en zelfs caps achter zijn naam heeft behaald in het nationale elftal.

19 juli 2022 om 08:52

Met het verschil dat Samper twee of drie keer zijn kruisbanden heeft afgescheurd. Best een belangrijk verschil.

19 juli 2022 om 08:54

Begrijp mij niet verkeerd, ik snap je vergelijking, maar ik vind dat hij niet helemaal op gaat. Bij Barca talenten (net als wij ook regelmatig doen met Ajax talenten) is iemand al gauw een top talent en daar gaan we ook allemaal in geloven. Canales heeft op het hoogte niveau met Racing Santander echt een super seizoen gehad. Die heeft zich daarmee echt bewezen in de Primera Division. Rique heeft daarentegen erg veel kansen gekregen en ze eigenlijk nooit gepakt. In de Primera Division heeft hij nog niets laten zien waaruit moet blijken dat hij echt een toegevoegde waarde is voor een van de clubs die jij noemt.

Wat natuurlijk niet betekent dat hij daar niet kan 'meekomen'. Op dit moment weet ik niet of je meer mag verwachten van hem dan dat hij ergens basisspeler wordt in het rechterrijtje.

18 juli 2022 om 17:20

Ik las regelmatig dat Koeman hem meer speeltijd had moeten geven omdat het zo'n goede speler was. Blijkbaar was hij dus niet zo goed als de meeste mensen dachten.

18 juli 2022 om 17:55

Andorra is eigendom van Pique, misschien dat daar de connectie ligt. Als er enkele subtoppers naartoe kunnen, zien we FC Andorra binnen enkele jaren terug in de PD. Wellicht, dan hè?

18 juli 2022 om 19:21

Ik weet nog dat Puig als kleine vlo van 15 ofzo destijds op de Future Cup anderhalve wedstrijd meedeed en alleen op basis daarvan al talent van het toernooi werd (toernooi speel je 5 of 6 wedstrijden van een uur in 3 dagen). Ben ook verliefd geworden op zijn spel toen in die anderhalve pot en hem zijdelings blijven volgen. Vond het krankzinnig dat hij pas op zn 18e een contract kreeg, snapte niet dat Ajax in de tussentijd niet aan hem heeft getrokken. Vervolgens altijd de hoop gehad dat hij dan eindelijk toch wilde komen, zelfs als huurspeler of als tijdelijke koop (met een terugkoopoptie van Barca na 2 of 3 jaar bijv), helaas, helaas.. Zou het echt ontzettend zonde vinden als hij niet minstens de subtop haalt, blijft een speler naar mn hart.

18 juli 2022 om 20:29

Is een fiestero die puig. Geniet gewoon van het leven en heeft niet die absolute topsport mentaliteit. Kijk die benen vAn hem man. Die van gavi zijn drie keer zo gespierd en die is 17

18 juli 2022 om 23:15

Is overduidelijk meer aan de hand hier. Is ‘toevalligerwijs’ de club van Pique. Is natuurlijk helemaal niets toevallig aan. Waarschijnlijk onderdeel van de deal die Pique heeft gemaakt over het verlagen van zijn salaris of zoiets. En creatieve boekhouding om het salarishuis van Barca te ontlasten.

19 juli 2022 om 09:41

@riqui8

Bij Riqui Puig heb ik Oliver Torres vibes. Die was ook een gigantisch talent bij Atletico en ik meen zelfs dat Guaporta al jaren hoopte dat Barça hem zou binnen halen. Is uitgeleend geweest naar Villarreal, daarna bij Porto en werd hij overgenomen door hen. Nu speelt hij bij Sevilla.

Te zwak om door te groeien naar de absolute top, maar idd een uitstekende speler voor subtop.

Deze jongen kan toch veel beter krijgen dan FC Andorra? Zou als Feyenoord-zijnde zeker een poging wagen, want die spelen op een veel beter en hoog niveau natuurlijk. Het enigste wat ik kan bedenken is Piqué Puig dan een hoog salaris biedt of iets in die richting, maar anders snap ik niks van deze stap en is hij eigenlijk gewoon een buitenkansje voor vele clubs.

Niet de absolute top, maar Feyenoord zie ik dan wel kans maken maar ook pakweg een club als Bayer Leverkusen. En ik weet dat het verschil tussen Feyenoord en Leverkusen zowel financieel als sportief groot is, maar dit soort clubs zie ik Puig ook wel meekomen.

18 juli 2022 om 17:11

Liggen Rotterdam en Leverkusen in Spanje dan?

18 juli 2022 om 17:18

0-10% inkomensbelasting en 4,5% BTW in Andorra. Lekker in Spanje blijven voetballen maar een fractie van de belasting betalen.

18 juli 2022 om 17:18

Hij heeft toch aangegeven dat hij in Spanje wil blijven?? Ligt Rotterdam in Spanje? Ligt Leverkusen in Spanje?

18 juli 2022 om 20:30

Hij wil in Catalonië blijven spelen. Niet in spanje dus. Anders gaat ie wel ergebs in la liga bij een middenmotor ballen.

Is dat uberhaupt toegestaan met Pique als eigenaar die bij Barcelona ook invloed heeft? Lijkt mij vrij fraudegevoelig

18 juli 2022 om 17:13

Hoe bedoel je fraude gevoelig? Dat puig daar gaat spelen? Of Dat Piqué eigenaar is van een club uit de segunda?

18 juli 2022 om 17:23

De combinatie. Barcelona verkoopt een speler aan een club die eigendom is van een speler (aanvoerder zelfs) van de club. Als er dan een heel hoge of juist heel lage transfersom op tafel komt, kan je daar je vraagtekens bij stellen naar mijn mening.

Niet doen Riqui. In de directe omgeving heb je nog Girona en Espanyol. Zelfs Valencia of Villareal is nog bekend gebied. Zo zonde hoe deze jongen zo is afgeschreven. Of het terecht is laat ik in het midden. Als zelfs Xavi het niet in hem ziet, dan zal geen enkele Barcacoach hem nog kansen geven. Zo zonde, want ik heb echt een zwak voor deze jongen. Leek altijd een beetje op de bijbelse David haha.

18 juli 2022 om 17:20

Tja Xavi heeft nu ook wel echt een weelde aan talent centraal natuurlijk. Dan is het misschien niet perse niet zien zitten in hem maar eerder betere opties hebben. Op dit moment lijken Valencia, Villarreal en Espanyol me echter te hoog gegrepen. Heeft nu toch al 2 seizoenen niet gespeeld. Girona lijkt me wel een leuke optie. Spelen leuk voetbal.

18 juli 2022 om 17:35Maar ik dacht misschien dat Xavi zichzelf wel in Puig zou herkennen. Zelf was hij natuurlijk ook maar een klein menneke die met de nodige vooroordelen te maken kreeg vanwege zijn lengte. Valencia of Villareal lijken me juist ideaal voor hem, al zal een Gatusso niet echt snel fan van hem zijn. Maar bij Villareal zijn meerdere spelers zoals Puig succesvol gebleken. Denk bijvoorbeeld aan Dennis Suarez. Dat was ook een lichtgewicht die geflopt was bij Sevilla.

18 juli 2022 om 18:12

Maar niet onder Emery. Daar kreeg Kubo bv ook geen kans van.

18 juli 2022 om 19:15

Pff ja ik vergeet gewoon dat dat soort coaches momenteel de scepter daar zwaaien. Ok Emery heeft natuurlijk geschiedenis geschreven bij Villareal, maar ik vind het echt een coach van niks. Hij leunt veel te veel op ervaren spelers en behandeld jonge spelers over het algemeen echt alsof ze er helemaal niks van kunnen. En dat Gatuso nu de coach van Valencia is vind ik al helemaal pijnlijk.

Wilde deze jongen destijds niet liever bij Barca blijven dan naar Ajax te komen? Op jonge leeftijd moet je gewoon ballen. Nu valt hij wel erg ver terug.

18 juli 2022 om 17:37

Ik vod het altijd wel wat hebben. Koste wat het kost bij Barca willen slagen. Dat is clubliefde. Helaas is de club niet goed met deze jongen omgegaan. En nu kunnen we ook niet meer de schuld bij enkel Koeman leggen.

18 juli 2022 om 19:30

Bij Ajax had ie het ook niet gered, komt gewoon tekort voor de Europese top en subtop.

Was al een paar stil rond Barca … iedereen zenuwachtig.. dus maar weer een onzin bericht plaatsen om de boe levend te houden..

Puig was toch altijd een heerlijke speler? Elke keer als hij speelde vond ik hem echt wel wat hebben, goede techniek, wilde de bal graag heben, behoorlijke handelingssnelheid. Zou toch zonde zijn als hij nu in de tweede divisie verdwijnt.

18 juli 2022 om 17:41

Soms is een stapje terug doen helemaal niet zo verkeerd. Deze jongen komt er wel

Is toch grappig. Koeman gaf hem geen tot weinig kans en kreeg wind van voren, vooral media.. xavi doet hetzelfde en stuurt hem letterlijk weg.. en je hoort er verder niks over 🤔

18 juli 2022 om 19:19

Koeman behandelde hem ook wel een stuk stront. Die had gewoon echt een pokkehekel aan Puig. Het was echt niet terecht om hem niet te gebruiken na dat half jaartje onder Setien. Bedenk even dat Puig toen veel meer indruk maakte dan Arturo Vidal en Ivan Rakitic. Dat hij achteraf niet goed genoeg blijkt en misschien enkel opviel omdat hij bravoure in zijn spel had kan natuurlijk gebeuren. Doet wel niks af dat Koeman spelers als Dest en de Jong het hoofd boven water hield terwijl Puig genadeloos door hem werd afgemaakt.

De Carel Eiting van Barcelona. Meer dan genoeg spelinzicht maar komt op alle andere vlakken te kort om in de top mee te kunnen. Deze jongen zou toch kapot gemaakt zijn de Koeman? Als hij nu een niveau lager gaat spelen maakt hij zijn eigen carrière kapot.

We hebben hem zien spelen, het talent heeft hij absoluut. Maar er is gewoon iets waardoor Xavi denkt 'neen, je komt niet mee'. Geen karakter? Weinig werkethiek op de trainingen? Het zou zomaar kunnen, want een andere reden kan ik niet zo meteen bedenken.

19 juli 2022 om 08:56

Zijn grootste zwakte is wel een gebrek aan verdedigend inzicht. Hij zou ongetwijfeld meer kansen hebben gehad in het Barça van een aantal jaar terug, waarbij de kwaliteit van het team zo hoog is, dat zijn zwaktes niet zo aan het licht komen. Nu is ie verdedigend wel een zeer harde werker, maar hij is vaak te laat en druistig.

Aanvallend is ie rete sterk en hij doet me als speler (incl de zwaktes) ook wel denken aan de la Peña.

Dan is hij wel slecht geworden m.b.t vroeger. Getuigd van weinig ambitie en dan kan hij het nationale elftal ook vergeten

Toen Koeman hem destijds niet tot weinig speeltijd gunde, kreeg Koeman van alle kanten kritiek. Nu Xavi hem zelfs niet in de voorbereiding meeneemt, maar wel allerlei talenten van Barca B meeneemt naar Miami hoor je hier niemand over. Heeft Koeman het toch goed gezien.

Ik zou eerder Girona verwachten. Ook makkelijker bereikbaar dan Andorra. Al is Andorra gewoonweg prachtig en zou hij de rust/gebrek aan afleiding goed kunnen gebruiken

Als ik kijk naar de keus van Puig omdat ie dicht bij huis willen blijven wonen kan ik hem een gebrek aan ambitie niet ontzeggen. Belachelijk argument, belachelijke keus. Als je de absolute top wilt halen en je bent al 22 ga je natuurlijk minimaal voor een middenmotor of een semi topclub in een ander land (bundesliga of Ajax/psv. Maar goed, zijn eigen keus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3515
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller141
Oriol RomeuMiddenvelder130
Ferran TorresAanvaller133
GaviMiddenvelder121
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Middenvelder, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren