Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kind van de club haalt drie weken na transfer meteen hard uit naar Barcelona

Woensdag, 24 augustus 2022 om 12:40 ‚ÄĘ Guy Habets ‚ÄĘ Laatste update: 13:30

Riqui Puig is niet te spreken over de manier waarop Barcelona hem en collega-spelers naar de uitgang probeerde te werken. De 23-jarige middenvelder, die onlangs de transfer van Camp Nou naar Los Angeles Galaxy in de Major League Soccer maakte, had gehoopt op meer respect en heeft zich de afgelopen maanden niet welkom gevoeld in Cataloni√ę.

Puig is een jongen van de club en werd opgeleid op La Masía, maar dat weerhield Barcelona en voorzitter Joan Laporta er niet van om hem niet bepaald subtiel naar de uitgang te dirigeren. "Ik heb het heel moeilijk gehad", vertelde de middenvelder op zijn presentatie in Los Angeles. "Het was voor mij ook nieuw dat Barcelona een toer ging maken en een aantal spelers gewoon thuisliet. Op die manier wil de clubleiding druk uitoefenen op spelers om weg te gaan, maar dat kan ook op een andere manier."


Samen met vier andere spelers die weg moesten bij Barcelona, bleef Puig achter. Ze trainden voor zichzelf op het trainingscomplex van Barça. "Dat vond ik heel erg lastig. Na alle jaren die ik bij de club ben geweest, hebben ze me heel erg pijn gedaan. Ik moest achterblijven, terwijl mijn ploeggenoten wel naar de Verenigde Staten konden en daar samen wedstrijden speelde. De club verkeert in een moeilijke situatie en ik weet dat er keuzes gemaakt moeten worden, maar de beslissing om het op deze manier te doen is niet correct." Eerder brak de spelmaker ook al een lans voor Frenkie de Jong en stelde hij dat diens behandeling ook niet de juiste was.

Barcelona voorspelde aanvankelijk een grote toekomst voor Puig. De middenvelder, afgelopen seizoen drager van Xavi's oude rugnummer zes, stond ten tijde van zijn debuut bekend bij de club als 'de nieuwe Andrés Iniesta'. Na zijn debuut onder Ernesto Valverde in december 2018 wist Puig ook opvolgers Quique Setién, Ronald Koeman en Xavi niet te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Spaans jeugdinternational kwam tot 56 wedstrijden in het eerste elftal van de Catalanen, waarin hij twee keer scoorde en drie assists verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Nou zo erg heeft frenkie het dan toch nog niet. En is er dan toch geen sprake van chauvinisme?

24 augustus 2022 om 12:48

Dat wist je wel toch? Hadden wij ook in de tijd met de Nederlanders bij ons, heb je nu met frenkie depay etc en ook bij ten hag nu. Als het een italiaan was geweest, hoorde je niemand miepen hier.

24 augustus 2022 om 13:04

Puig is een Spanjaard. Hij had als Spanjaard kritiek over hoe Barcelona omging met Frankie.

24 augustus 2022 om 13:05

Dat komt omdat Italianen voor ons minder relevant zijn.

24 augustus 2022 om 13:15

Al ben je Zimbabwaans. We zijn allemaal mensen.

25 augustus 2022 om 00:39

@mixmister

Helemaal waar. Desondanks noemen we dus toch constant het beestje bij de naam als een getraind beestje en maakt het dus toch wel uit.

Zo jammer dat deze jongen nu al naar de VS is vertrokken. Tuurlijk begrijp ik het wel. Mooi salaris, lagere druk en prachtige stad voor de rijken. Maar ik had echt vertrouwen in deze jongen bij een kleinere club, desnoods in de Eredivisie. Er zijn meer wegen naar de top. Maar als je naar de VS gaat, vrees ik dat die top voor altijd te ver van je verwijderd blijft.

Had nooit een schijn van kans gehad om te spelen onder welke trainer dan ook. Toch bleef hij elk seizoen op de bank, terwijl de club hem het liefst had verhuurd achteraf nog een sneer naar je oude werkgever. Drama speler met een drama mentaliteit

24 augustus 2022 om 13:00

Dergelijke sneren ga je waarschijnlijk nog wel vaker horen, want het is ook gewoon schandalig hoe Barcelona momenteel met z'n werknemers omgaat. Dat beamen zelfs de supporters. Dat neemt niet weg dat Puig simpelweg het fysieke aspect en de consistentie mist om bij dergelijke clubs te slagen. Het feit dat hij naar de MLS verkast, toont ook weinig ambitie. Ik durf te wedden dat er meer dan genoeg leuke clubs in Europa waren die hem wel aan wouden trekken. Overigens heb ik Puig altijd een wat overschat talent gevonden. Die werd anderhalf jaar geleden de hemel in geprezen hier.

24 augustus 2022 om 13:31

@sirius

Dat in de hemel prijzen had te maken met twee factoren, enerzijds dat wij al jaren geen talenten meer hebben weten doorbreken en er eindelijk iemand was die dat misschien wel kon doen en anderzijds omdat op dat moment het enige lichtpunt was in een kleurloos seizoen.

Achteraf gebleken is dat inderdaad een te enthousiaste opinie geweest maar die jongen had weldegelijk talent. Alleen is talent niet genoeg in het hedendaags voetbal. Zelfs Leo Messi liep met Puig weg.

24 augustus 2022 om 13:58

Ik begrijp het ook wel hoor. Dit gebeurt overal met 'jongens van de club'. Ze hebben meer krediet en men let niet snel op de minpunten. Verder ben ik het met je eens. Er schuilt ook zeker wel een uitstekende voetballer in, maar Puig voetbalt puur vanuit talent en instinct. Uiteraard is Puig veel beter, maar Eiting is een beetje de Nederlandse Puig. Ze moeten keihard werken om hun zwakheden grotendeels weg te werken en dergelijke spelers doen dat doorgaans (helaas) niet.

24 augustus 2022 om 14:09

@sirius

Ben het volledig met je eens!

24 augustus 2022 om 15:34

Vind het eigenlijk ook nog wel meevallen met die sneer. Maar wel ook een beetje na√Įef van Puig. Bar√ßa kan waarschijnlijk wat geld, niet veel maar toch, besparen door hem en die andere drie niet mee te nemen. Doen ze eens verantwoordelijk met hun centjes is het ook niet goed. ūüėÖ

Riquileaks is nog steeds gaande , zelfs als ie niet meer voor Barca speelt

Het is een kille club zonder normen en waarden. Het werd vroeger altijd als een voorbeeldclub gezien met spelers uit de opleiding, respect binnen en buiten het veld, maar daar is niets meer van over helaas.

24 augustus 2022 om 17:49

Je bedoelt dat Puig weinig normen en waarden heeft? Ah misschien idd meegekregen van Barcelona.
Wel triest om te zien dat men bij het woordje Barcelona gelijk over de club beginnen ipv het artikel te lezen..

Puig was gewoon niet goed. Niet voor niets dat hij nu zit waar die zit..

Weinig vertrouwen heeft hij gehad inderdaad, ook wel pech dat spelers als pedri en gavi een hoog niveau haalde ook had je frenkie en Nico die door kwam. Onder setien had hij toen echt een goede periode waarin hij samen met messi de beste speler was van Barcelona. Hopelijk schopt hij het weer tot Europa, talent heeft hij wel. Wel vaag dat alleen galaxy ge√Įnteresseerd was blijkbaar, puig heeft wel talent toch?

24 augustus 2022 om 14:14

Hij is natuurlijk nooit na Messi de beste speler geweest. Niet eens top 5. Miss een keer de 2e beste in een wedstrijd.

Deze jongen is ook een vd grootste mislukte over hyped spelers ooit. Jarenlang moesten we ook van Barca fans horen dat dit de nieuwe topspeler van Barca zou worden. Maar vervolgens onder meerdere coaches heeft deze jongen bewezen zelfs bij een Getafe zich niet in de basis kunnen spelen, vandaar zijn exodus naar de MLS.

Wanneer je niet goed genoeg bent word je thuis gelaten. Niets te maken met respect. Op basis van prestaties geen recht van spreken. Alle trainers die hij heeft gehad hebben hem gewogen en te licht bevonden. MLS is geen gekke keus.

Klopt deze titel, is het nu meteen of is het na drie weken.

Anyhoe, jammer voor hem dat hij niet is geslaagd werd door sommige leden hier toch wel bestempeld als de nieuwe Xavi / Iniesta. Blijkt allemaal toch wel weer mee te vallen.

Is niet zo'n groot talent gebleken als dat werd voorspeld. Wel jammer dat Barcalona zou met haar eigen spelers omgaat, dat hij niet goed genoeg bevonden werdt is 1, maar het pesten en treiteren om een transfer te forceren is ronduit walgelijk.

Verharding in de samenleving
Verharding in vele takken van sport; steeds meer willen en dit eisen van sporters en steeds sneller.
Er wordt wel eens gesproken van clubliefde (die er niet meer is), maar omgekeerd gaan clubbestuurders ook met hun sporters om als objecten als goederen.
Niet meer een nieuwe hak of zolen onder je schoen, gewoon nieuwe
geen reparatie van je tv, gewoon een nieuwe, geen nieuwe scheerkoppen voor je machine gewoon een nieuwe, geen spelers opleiden bijschaven wat ontbreekt, gewoon een andere

Hopelijk komen er meer verhalen naar buiten over de vieze praktijkjes bij Barcelona. Niet normaal hoe spelers daar worden behandeld en richting de uitgang geduwd worden als er meer gekocht moet worden.

24 augustus 2022 om 13:00

Wat doet Barcelona fout. Xavi is toch eerlijk geweest naar Puig. Dat hij geen speelminuten krijgt. Waarom iemand meenemen als je degene toch niet gaat gebruiken.

24 augustus 2022 om 13:06

Koeman had exact hetzelfde verhaal richting Puig, vertelde hem eerlijk dat ie niet zou spelen en beter verhuurd kon worden voor zijn ontwikkeling. Wilde hij toen ook niet.

24 augustus 2022 om 13:19

Dan is het aan hem om te kiezen te vertrekken of tegen beter weten in toch te blijven. Als hij dat eerste kiest kan je hem thuislaten zodat ie met zijn zaakwaarnemer aan de slag kan. Als ie dat tweede kiest is ie onderdeel vd selectie en is het ook zo netjes om hem als dusdanig te behandelen. Mariano wordt bij Madrid al jaren aan een stuk eerlijk duidelijk gemaakt beter te vertrekken en weinig zicht op minuten te hebben. Desondanks kiest ie er steeds voor te blijven vanwege het salaris dat ie opstrijkt. Al die tijd heeft ie gewoon de pre-season tours mee mogen doen. Was er dit jaar ook weer bij. Hij heeft 0 minuten gemaakt in de oefenpotjes maar hij mocht wel mee. Niet de meest prettige manier van handelen om ze zo buiten de selectie zetten en alsnog een vertrek te forceren.

Deze jongen wist al jaren dat hij niet in de plannen voorkwam maar besloot ondanks dat meerdere clubs interesse in hem toonden toch om bij barcelona te blijven. Dan moet die nu niet gaan huilen in de media. Hij wist al TIJDEN dat hij niet langer nodig was.

Meest overschatte 'talent' van zijn generatie. Heb hem zelden iets moois zien doen op het veld. Aantal goede wedstrijden op 1 hand te tellen. Blijkt ook nog iemand te zijn die structureel lekt naar de media, en daarmee zijn team schaadt. Xavi heeft er verstandig aan gedaan hem weg te doen. Eigenlijk had Koeman dat al moeten doen.

ik ben het ook niet eens met hoe barca momenteel gerund wordt.
maar deze puig is gewoon bagger. zowel als speler als persoon.
gewoon lekker daar in amerika blijven, en achteraf had koeman het ook gewoon bij het goede eind door deze man niet te gebruiken, kan er helemaal niks van

Gewoon een matige speler en dat kunnen barca fans alleen zien als hij een ander shirt aan trekt. Het feit dat hij het niet probeert in la Liga bij een ander team zegt mij in iedergeval genoeg dat hij zelf ook weet dat hij te kort komt voor een topcompetitie.

Hahaha riqui puig, de man die lekker uitgaan en zuipen (een fiestero noemen ze dat in spanje) en dan vervolgens klagen over hoe het gegaan is haha. Deze man was echt een absoluut toptalent maar heeft doordat hij totaal niet hard werkte nog steeds het lichaam van een 12 jarige. Als je bijvoorbeeld zijn benen met die van een gavi vergelijkt… die zijn gewoon 3 keer zo breed

24 augustus 2022 om 13:22

Uitgaan en zuipen verkoos boven hard werken*

Het is jammer voor Puig dat het zo gelopen is. Ik denk dat het verhaal twee kanten heeft. Puig was natuurlijk niet onmisbaar voor dit Barcelona, dat zegt ook wel wat. Maar bij Barca wordt ook wel naar de waan van de dag gehandeld. De stabiele topclub dat het enkele decennia is geweest kun je er inmiddels niet meer in herkennen. Zo snijdt het verhaal aan twee kanten.

Met alle respect, Barcelona doet inderdaad wat zaken die misschien immoreel zijn, maar ik vind dat Puig veel te weinig zelfreflectie heeft.

Als je als 22 jarige elk weekend de nachtclubs afschuimt(samen met Piqué) terwijl je niet eens doorgebroken bent als Barcelona speler, dan mag je ook wel in je eigen boezem kijken. Talent had hij genoeg, de motivatie om topsporter te zijn op elite-niveau niet. Anders had hij zijn eigen wel te pletter gewerkt aan zijn lichaam.

Daarnaast is het echt niet vreemd om spelers die niet in de plannen te passen niet mee te nemen op stage. Dat gebeurt overal, zowel in de top als in de lagere divisies.

24 augustus 2022 om 14:10

Was dat echt zo'n ding dan? Ik heb een keertje meegekregen dat ie met Pique gespot was en dat er foto's waren maar verder heb ik dat niet meer gehoord.

24 augustus 2022 om 14:25@real8madrid

Hij is meerdere malen gespot in een discotheek, een bar waar hij aan de waterpijp lurkte, meerdere malen in de casino's ook.

Nu was ik natuurlijk niet elke dag met hem haha maar dat las ik zowel in de Catalaanse media als de Spaanse media.

Edit : Er zijn ook foto's van zijn nachtelijke escapades.
Als je presteert maakt het niet uit dat je gaat feesten of wat dan ook vraag dat maar aan Romario. Maar ga geen onzin verkondigen als de grootste reden waarom hij niet triomfeerde bij Barã§a aan zichzelf ligt. Gavi is 17 en greep de kansen met beide handen, Pedri was 18 deed hetzelfde.

24 augustus 2022 om 14:47

Dat zie je toch aan alles real8madrid? Die jongen heeft op zijn 23e nog een lichaam van een 12 jarige. Dat betekend dus dat je dus geen reet uitvoert als je dit soort top sport begeleiding krijgt.

24 augustus 2022 om 14:47

Dat verklaard inderdaad aardig waarom het na die indrukwekkende periode onder Setien er nooit meer uitkwam.

24 augustus 2022 om 15:44

Talent had die zeker, maar ook heel goede pers lijkt mij. Asensio heeft dat ook in zekere mate. Daardoor beginnen deze spelers te zweven en geloven ze echt dat ze reeds absolute top zijn, terwijl ze nog heel veel te bewijzen hebben. Je hoort er amper kritiek over, terwijl dat bij een buitenlander (De Jong, Bale) veel sneller gebeurd. Uiteraard kwamen beide spelers voor een groot bedrag dus speelt zeker ook mee. Daarbij vond Puig het belangrijker om te kunnen zeggen dat bij bij Barcelona zit, dan effectief te spelen voor een minder team. Zelfs nu kon hij in Spanje aan de slag, maar verkiest hij de glamour van LA. Je kan aan die keuze dus wel zien waar zijn prioriteiten liggen.

24 augustus 2022 om 15:57

@conchaespina

Je legt de vinger exact op de wonde. Het feit dat hij meermaals een verhuurperiode weigerde (ook binnen La Liga) om heel het jaar op de bank te zitten was een voorbode inderdaad.

Puig lijkt mij ook zo'n typische rijkeluis zoon dat zijn falen nooit aan zichzelf gaat toewijzen maar altijd externe factoren gaat zoeken om zijn falen te camoufleren. Je kiest op de 22 voor een carrière in de MLS, allemaal goed en wel en kan heus wel begrijpen dat het in LA aardig vertoeven is, maar kom niet af met die onzin dat Barça je onheus heeft behandeld.

24 augustus 2022 om 16:15

Bij de presentatie van Isco hoorde je iet wat gelijkaardige geluiden. Hij zei toen dat hij niet zoveel had gespeeld als hij wou of verdiende. Echter van Real mocht hij al 3 seizoenen vertrekken. Dan is het nadien grappig om te spreken over speeltijd, terwijl je duidelijk het aangename leven en/of loon hebt laten primeren. Dat is perfect te respecteren, maar kom nadien niet klagen over het gebrek van het sportieve. Ik val van mijn stoel moest Mariano dat straks verkondigen als hij ten laatste volgend jaar vertrekt.

Ja, of je bent gewoon niet goed genoeg. Kansen zat gehad deze jongen, maar het is gewoon een hele beperkte speler.

Al het moois wat deze club ooit had is toch redelijk rap verloren. Lijkt nu meer op een achterbaks ongeorganiseerd handelshuis met een redelijk wanbeleid op de langere termijn.

Wat mij vooral verbaasd is dat het meer en meer naar buiten komt maar er toch nog steeds een hoop spelers die kant op gaat. Je doet toch je huiswerk voor je ergens naar toe gaat of geldt dit alleen voor spelers dat buiten de boot valt? Zijn ze nog wel goed voor spelers dat in de basis staat?

Las gisteren verschillende berichten dat de UEFA straffen (FFP) gaat uitdelen aan Barca PSG … en nog meer clubs! Eindelijk gerechtigheid, apart dat voetbalzone nog niks heeft geschreven hierover.

24 augustus 2022 om 14:41

Meestal zijn ze wel snel inderdaad in het overnemen van nieuws van andere sites.

24 augustus 2022 om 15:40

Op marca en as nog niets gelezen. Heb je een site waar ik dat terug kan vinden?

24 augustus 2022 om 15:46

Zouden financiele sancties zijn voorlopig. PSG betaald dat dus met een glimlach en je kan het bijna bekijken als een eindejaarsbonus voor Cefererin met vriendelijke groeten van Nasser. Je raakt er dus vooral de 'traditionele' clubs mee zonder externe rijke eigenaar.

24 augustus 2022 om 18:30

Dat is een grap en puur voor de schijn.

23 jaar en dan al verhuizen naar de Mls.... dat is naar mijn idee minimaal 5 jaar te vroeg voor Puig.
Zonde......

Als je met 23 jaar nog niet bent doorgebroken bij Barca , met het label toptalent, dan ben je gewoon niet goed genoeg.

Puig is een prima middenvelder, alleen niet voor het allerhoogste niveau.

Wat betreft de omgang van Barca met hun spelers, heeft hij gewoon gelijk. Bar en bar slecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3515
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller141
Oriol RomeuMiddenvelder130
Ferran TorresAanvaller133
GaviMiddenvelder121
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren