‘Boze Koeman haalt ten overstaan van hele selectie uit naar lekkende speler’

Zondag, 13 december 2020 om 17:18Rian Rosendaal • Laatste update: 18:37

Ronald Koeman heeft in september, voorafgaand aan de finale van de Joan Gamper Trofee, flink uitgehaald naar Riqui Puig, zo weet El País zondag te onthullen. De Barcelona-coach besloot om de middenvelder niet in te schrijven voor LaLiga. Daarnaast werd aangedrongen op een verhuurperiode bij een andere club. De mededeling werd vervolgens al snel uitgelicht in de Spaanse media. De boze Koeman beschuldigde Riqui Puig vervolgens van lekken richting de media, zo klinkt het vanuit Spanje.

"Jij bent een lek", zou Koeman ten overstaan van de Barcelona-spelers hebben geroepen naar Riqui Puig, die op de tribune moest plaatsnemen tijdens het duel met Elche. Volgens bovengenoemde krant was een gedeelte van de Catalaanse selectie zeer te spreken over de harde aanpak van de Nederlandse coach, die de discipline flink heeft aangehaald in het Camp Nou. Er waren klaarblijkelijk ook spelers die zo hun twijfels hadden. Toen details over het telefoongesprek tussen Koeman en de inmiddels naar Atlético Madrid vertrokken Luis Suárez op straat kwamen te liggen, bleef een uitbrander voor de aanvaller uit Uruguay uit. Desondanks vindt het overgrote deel van de selectie het een goede zaak dat Koeman van elke speler een voorbeeldige houding eist.

Koeman geeft toe: "Het zijn zware tijden voor de fans"

Suárez en zeker ook Messi genoten onder Ernesto Valverde en Quique Setién, de twee voorgangers van Koeman, teveel vrijheid, zo was het oordeel van de Barcelona-selectie. Er was met name ergernis over het feit dat de aanvallers hun verdedigende taken niet uitvoerden. Met het vertrek van Suárez, Arturo Vidal en Ivan Rakitic werd de spanning volgens El País in de kleedkamer al een stuk minder. Er kwamen echter al snel geluiden over de vermeende moeizame relatie tussen Koeman en Griezmann, die in de pers liet optekenen dat de Franse bondscoach Didier Deschamps wél weet waar hij de aanvaller moet opstellen.

Koeman benadrukt evenwel dat de werkrelatie met de spelers van Barcelona nog steeds goed is, ondanks de wisselvallige resultaten in LaLiga. "Ik voel steun van de spelers. Ik heb altijd respect voor voetballers en ik steun ze waar mogelijk", zo klonk het onlangs in de Spaanse media. Er werd echter ook gelijk een kanttekening geplaatst. "Maar als er fouten worden gemaakt, moet dat wel gewoon besproken kunnen worden. Ik maak een speler niet zomaar met de grond gelijk. Als ik iets in het openbaar zeg over een speler, heb ik dat intern allang besproken met die persoon", aldus Koeman, die ook geen klachten heeft ontvangen over de speelwijze van Barcelona: "Ik praat elke dag met de spelers en over het spelsysteem hoor ik nooit rare dingen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door anky-zuid)

El Pais is als Madrileense krant mogelijk niet de beste bron als het Barcelona betreft. Maar indien het waar is vraag ik me of het gelekte 10 minutengesprek met Luis Suarez ook aan de orde is gebracht door Koeman. Ik vermoed van niet. Ook in de nabesprekingen noemt Koeman iedereen bij naam behalve de gevestigde namen (busquets, Messi, Alba etc.).

Het zal allemaal wel, maar als ik naar de stand en het spel van Barcelona kijk dan ziet het er niet goed uit voor Koeman. En dat is volgens mij het enige dat telt. Die is echt op het verkeerde moment ingestapt.

13 december 2020 om 14:11

Volgens mij is Koeman aangesteld met als (extra) doel de bezem door de selectie halen en dat zal qua resultaten met vallen en opstaan gaan. Ik sluit niet uit dat hij wat langer de tijd krijgt om het elftal naar zijn hand te zetten en ze, zeker nu er financieel weinig mogelijk is, wat coulanter naar hem zullen zijn als het niet te veel punten kost natuurlijk.

13 december 2020 om 14:42

@ bvdp Dat klopt maar dat bestuur is nu weg. Koeman moet zich nu focussen op resultaten om te overleven. Een nieuwe voorzitter zal zijn eigen trainer willen aanstellen dus die zal mogelijk zoeken naar een reden om Koeman er uit te gooien.

13 december 2020 om 14:20

Ah, dus de strekking van het artikel boeit je niet. Je komt hier gewoon even melden dat Barcelona het niet goed doet vooralsnog. Bedankt voor je nutteloze bijdrage.

13 december 2020 om 18:41

Wat kan autocorrect toch irritant zijn he. Je bedoelt uiteraard "die is echt geen goede coach".

13 december 2020 om 21:24

Tja, maar wanneer is wel het goede moment? Zijn droom was om Barcelona ooit trainen, nou dat heeft hij in ieder geval gehaald.

En wie heeft dit dan weer gelekt?

Koeman haalt hard uit: "jij bent een lek". Ik hoop dat Puig deze harde klap te boven komt.

13 december 2020 om 14:26

Casillas was voor een deel van de fans lang de lekker. Mourinho kreeg het voor elkaar dat een Madrid legende als boeman werd weggezet.

13 december 2020 om 21:26

Hij was toch ook een lek. Plus hij speelde zijn laatste seizoenen minder. Maakte veel fouten. Denk maar aan de CL finale

Vraag me dan af wat zo'n Puig wil bereiken met lekken naar de pers. De trainer beschadigen omdat je niet opgesteld wordt? Nu is ie niet ingeschreven in de competitie en zelf persona non grata geworden. Lekkere dienst bewijs je jezelf dan.

13 december 2020 om 14:25

Die jongen heeft op onverklaarbare wijze een horde van supporters opgebouwd die hem zien als de verlosser van barcelona. En dat lekken heeft dus zeker wel effect gehad aangezien hij is gebleven en nu wel ingeschreven staat voor de competitie nadat er een tsunami aan kritiek kwam op Koeman

13 december 2020 om 14:27

Een ding staat vast. Als Koeman al lang en breed met pensioen is dan speelt Puig nog gewoon bij Barcelona.

13 december 2020 om 14:27

De verklaring is zijn spel na de corona break. Beste middenvelder van barca. Beter dan frenkie, rakitic vidal. En helemaal die slapjanus pjanic die nieuw is. Het onverklaarbare is eerder dat mensen dit huidige middenveld van barca zien en het proberen te verdedigen ook nog. Dan snap je er gewoon niks van.

13 december 2020 om 14:32

Naja ik bedoel als hij echt zo goed is zou hij wel spelen denk ik. Lijkt me dat Koeman graag zijn baan wilt houden. Daarnaast ziet hij ze elke dag trainen dus misschien ziet hij een probleem dat buitenstaanders niet zien?

13 december 2020 om 14:33

Naast Pjanic is zelfs Arthur een middenveld god. Balletjes breed over 2 meter. De standaard gele kaart omdat hij te traag is. Heeft Niemand Koeman verteld dat Pjanic alleen kwam om de cijfers wat op te poetsen.

13 december 2020 om 14:35

En koeman ziet zij team ook het slechtste start sinds 1987 maken en veranderd helemaal niks aan zijn spelwijze. Dus dat hij puig elke dag ziet trainen zegt niks want hij ziet barca ook elke week op zijn bek gaan en doet niks.

13 december 2020 om 14:35

Ah oke, dat wist ik niet. Ik dacht uit het artikel op te maken dat het niet inschrijven een gevolg was van het lekken, maar blijkbaar is het dus andersom. Koeman had eigenlijk een beetje ruggengraat moeten tonen en bij zijn besluit moeten blijven en die gozer moeten verhuren/verkopen. Nu houd je een onruststoker in de selectie.

13 december 2020 om 14:39

@SosuhZV, waarom supporters hem zo waarderen is heel simpel: speler van La Masia, prachtige techniek en levert veeel meer werk dan praktisch iedereen uit de selectie. Vergelijk voor de lol eens hoe Pjanic, aankoop van 60 miljoen (!!) op het veld staat en leg dan Puig ernaast. Daarnaast was hij afgelopen seizoen de 2e seizoenshelft eigenlijk het enige lichtpuntje bij de club. Hij past alleen lastig in de formatie van Koeman, evenals Pjanic overigens. Het is een speler voor het oude Barca, die ideaal was geweest als vervanger van Iniesta in de oude formatie. Als hij inderdaad informatie gelekt heeft (is ook niet echt bekend of dat echt zo is of slechts een gerucht), is dat kwalijk en moet dat inderdaad bestraft worden. Maar van buitenaf lijkt hij zich dit seizoen uitstekend te gedragen en veel inzet te tonen.

13 december 2020 om 14:46

Kijk jullie weten vast meer en hebben hem vaker zien spelen. Maar je moet toch toegeven dat er iets niet klopt in dit verhaal aangezien al drie trainers het niet in hem zien zitten en Koeman hem zelfs helemaal weg wilt hebben? Is ook al 21 en op die leeftijd moet je wel zo langzaam aan spelen toekomen

13 december 2020 om 14:57

Hetgeen wat niet klopt is koeman zelf. Telkens weer dat falende middenveld, en telkens vasthouden aan de patronen die niet werken. En elke keer als puig een cameo mag maken steelt hij de show op het middenveld.Frenkie en pjanic werden vorige wedstrijd gewoon overklast door arthur. Puig gaat de club niet a la messi redden, maar ik word er gek van dat koeman na zoveel falen nog steeds niks nieuws wil proberen

Als Puig daadwerkelijk gelekt heeft, is dat natuurlijk kwalijk. Ik kan het me echter slecht voorstellen. Het lijkt een prima jongen die altijd het beste met de club voor heeft. Daarnaast werd, zeker in die periode, werkelijk álles wat er binnen de club gebeurde gelekt. Ik ben bang dat er iemand boven Koeman alles heerlijk naar de pers heeft lopen doorspelen en dat Koeman zijn frustratie onterecht op een jong jochie heeft lopen botvieren.

13 december 2020 om 14:29

Koeman had hem toch verteld dat hij mocht uitzien naar een andere club bijvoorbeeld via een loan deal. Ik zie het punt niet zo.

13 december 2020 om 14:42

Wat heeft dat te maken wat hier gezegd wordt eigenlijk? Alles maar mooi afschuiven op een jonge jongen om hem eruit te krijgen ofzo? Verder zie ik jouw link met de reactie hierboven niet zo.

14 december 2020 om 01:02

Ik kan me wel inbeelden dat hij dit lekte naar de media. In ruil daarvoor werd er door de pers toch heel veel campagne gevoerd en wordt Riqui Puig naar regelmatig naar voren geschoven als de verlosser op het middenveld. Uiteraard heeft hij kwaliteiten, maar het is wel bizar hoeveel er voor hem wordt gepleit, terwijl hij eigenlijk nog niet zoveel heeft (kunnen) tonen. Zo had je in Belgie ook Deschacht bij Anderlecht die superveel informatie doorgaf en zo een goede band onderhield met enkele journalisten, in ruil voor een positieve (of minder negatieve) beoordeling in de kranten.

Elke blinde kan toch zien dat de oude garde het te lang voor het zeggen had. Nogmaals als je echt wilt bouwen moet je Piqué busi Alba en misschien wel Messi laten gaan. Ze hebben het geweldig gedaan meer dan geweldig maar het is tijd voor vernieuwing zodat andere spelers kunnen opstaan. Spelers die niets toevoegen verkopen dembele brainwash pjanic firpo umtiti helaas kan je niet alles in een keer weg doen maar het is tijd voor vernieuwing ook griezmann en coutinho laten gaan want die brengen ook niet wat ze zouden moeten doen

Koeman doet in elk geval zijn best. Het is niet de stomende trein die het jaren is geweest maar hij doet wel zijn best om in deze moeilijke periode het op de rit te krijgen. Dat Puig lekt is niet zo fijn maar dat krijg je altijd met ontevreden spelers.

Ik zou dit nieuws eerder in de wandelgangen zetten, Koeman die een informatie lekkende speler voor de groep terecht wijst. Dat zou betekenen dat iemand anders hetzelfde doet richting de krant. Zou ook zwak zijn om zo'n jonge speler op die manier aan te pakken daar lijkt Koeman mij te verstandig voor, een goede trainer brand geen speler af ten overstaan van de hele spelersgroep.

Koeman is wel een duidelijk man, met een recht door zee visie. Zo presenteert hij zichzelf tenminste. Door de berichten die over hem geplaatst worden klinkt het alsof de selectie achter de trainer staat doordat hij iedereen verantwoordelijk houdt en gelijk behandeld. Echter mogen de resultaten nog wat beter, maar van alle momenten dat je bij Barcelona kon instappen de laatste pakweg 15 jaar was dit het slechtste moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Osasuna21-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Maandenlange absentie dreigt voor Barcelona door operatie in Finland

Barcelona kan de komende tijd niet beschikken over Sergi Roberto. De middenvelder moet onder het mes en dreigt daardoor lange tijd uit de roulatie te liggen, zo maakt de Catalaanse club...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren