Lilian Thuram schaamt zich: 'Ik vroeg mij af of dat echt mijn zoon was’

Woensdag, 23 december 2020 om 15:27

Lilian Thuram is geschrokken van het gedrag van zijn zoon Marcus. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach spuugde afgelopen weekend tegenstander Stefan Posch van Hoffenheim in het gezicht en kreeg van de Duitse bond een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd en 40.000 euro boete. Vader Lilian, die in het verleden furore maakte bij onder andere Juventus en AS Monaco, vertelt tegenover radiozender RCI dat hij zich schaamt voor zijn zoon.

Marcus nam na het incident contact op met zijn vader. “Marcus heeft mij verteld dat hij woedend was en dat hij zijn tegenstander beledigde en dat daarbij per ongeluk speeksel meekwam. ‘Papa’, zei hij. ‘Ik wil niet dat mensen denken dat ik opzettelijk op iemand heb gespuugd, want dat slaat nergens op.’ Hij accepteert de straf, want dit mag niet gebeuren op het voetbalveld.” Naast de fikse schorsing van de Duitse voetbalbond werd Thuram eerder al gestraft door zijn eigen club. Gladbach legde de Fransman een boete op in de vorm van een maandsalaris. Het bedrag wordt door de huidige nummer acht van de Bundesliga aan een goed doel geschonken.

Marcus Thuram kwam zaterdagavond via Twitter zelf al met excuses. "Er is vandaag iets gebeurd dat niet bij mijn karakter hoort en nooit had mogen gebeuren. Ik heb op een verkeerde manier gereageerd op een tegenstander, waarna iets per ongeluk gebeurde. Dit was niet de bedoeling. Ik bied aan iedereen mijn excuses aan: aan Stefan Posch, mijn ploeggenoten, mijn tegenstanders, mijn familie en iedereen die mijn reactie heeft gezien. Ik accepteer uiteraard alle consequenties die deze actie met zich mee zal brengen", zo besloot de schuldbewuste Thuram.

Vader Lilian, die in de zomer van 2008 zijn afscheid als voetballer aankondigde, heeft zich na zijn voetbalcarrière veelvuldig ingezet in de strijd tegen racisme en discriminatie in Frankrijk. Hij nam deel aan debatten, gaf lezingen en was actief als lid in de Hoge Raad voor Integratie. "Het is volkomen begrijpelijk dat dit zoveel aandacht in de media krijgt. Ik heb het zelf gezien en schrok enorm. Ik vroeg me zelfs af of dat echt mijn zoon was." Thuram senior speelde achtereenvolgens voor Monaco, Parma, Juventus en FC Barcelona. Daarnaast droeg hij tussen 1994 en 2008 het shirt van de Franse nationale ploeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door millonario)

Als het niet expres was dan verklaar ik hem hierbij motorisch gestoord.

23 december 2020 om 17:38

Nou komop met dat filmpje van hans kraaij

Prima reactie, goed dat hij er nog even op terugkomt. Uiteindelijk is Marcus ook nog een jonge jongen met emoties in een sportwedstrijd, hij heeft daar schandelijk gehandeld. Dat schandelijk handelen was wel binnen het kader van de sport en laten we het daar ook laten. De reactie is prima en de toekomst gaat uitwijzen of hij er van leert.

Tja je zet jezelf compleet voor lul als je zoiets doet. Niet alleen voor de buitenwereld maar dus ook voor je eigen familie. Die zal zijn lesje wel geleerd hebben mag ik hopen.

Per ongeluk speeksel? Klinkt als een sterk verhaal, Marcus.

Dit moet toch wel het slechtste excuus ooit zijn. Er kwam per ongeluk speeksel mee?! Heeft hij de beelden zelf wel bekeken? Wat een onzin. Van mij had de schorsing veel hoger mogen zijn. Verder had het hem gesierd als hij zelf ook zou toegeven dat dit niet op een voetbalveld thuis hoort, in plaats van zich te verschuilen achter ‘ik was boos en toen oepsie’.

Kan gebeuren. Er zijn gekkere dingen gebeurd oo het voetbalveld. Zoals racisme.

Heeft zn straf nu gekregen en et zal vast niet meer gebeuren!

Ik denk niet dat hij het nog eens zal doen. En als dit het geval is dan mag hij van mij part stoppen met voetbal. Dan leert hij niets over zijn fouten

‘Ik wil niet dat mensen denken dat ik opzettelijk op iemand heb gespuugd, want dat slaat nergens op.’ Vreemd, het zag er namelijk niet alsof hij, per ongeluk, met consumptie sprak tegen die andere jongen. Dat hij excuses maakt is even prijzenswaardig als onvermijdelijk natuurlijk, maar hoe sommige mensen dan toch een loopje met de waarheid nemen vind ik waanzinnig. Ik weet nog hoe Thierry Henry zijn handsbal tegen Ierland niet kon ontkennen, maar boos verklaarde dat hij 'geen valsspeler' is. Hoe krijg je zo'n misverstand je strot uit in zo'n geval!

Verder vind ik het trouwens jammer dat de club een bond niet voor is in zo'n geval. Als Borussia Monchengladbach zou ik het oordeel van DFB niet eens afwachten en zelf zeggen: jij doet de komende zes wedstrijden niet meer met ons mee.

23 december 2020 om 16:25

Naast de fikse schorsing van de Duitse voetbalbond werd Thuram eerder al gestraft door zijn eigen club. Gladbach legde de Fransman een boete op in de vorm van een maandsalaris. Het bedrag wordt door de huidige nummer acht van de Bundesliga aan een goed doel geschonken.

Lillian Thuram, wat een verdediger was dat zeg! Ik wist niet dat Marcus zijn zoon was. Prima reactie van Lillian.

Wat zijn we weer lekker moraalridders aan het uithangen. Gadverdamme! Die jongen zit fout en weet dat dondersgoed, heeft zn excuses aangeboden en weet verder! Toen Frank Rijkaard het deden, genoot heel Nederland!

23 december 2020 om 17:12

Neen, dit keer is het niks moraalridder zus zo of wat dan ook. Die jongen mag terecht gezien worden als een smerig ventje. Wat Rijkaard deed werd ook bekritiseerd, dus geen flauw idee waar jij vandaan komt met jouw argument maar dat was toen ook onacceptabel. Dit doe je gewoon niet, punt uit.

23 december 2020 om 17:34

Moraalridders, hoezo? We kunnen het er toch wel over eens zijn dat iemand in zijn gezicht spugen gewoon ranzig en vernederend is en absoluut niet op een voetbalveld hoort? Of heb jij een andere mening? Verder is het natuurlijk een lulverhaal dat het per ongeluk was, de beelden laten vrij duidelijk zien dat hij echt spuugt en niet met consumptie praat ofzo. Geef gewoon toe dat je de zelfcontrole even volledig kwijt was. De straf hoeft van mij trouwens niet hoger ofzo, ik vind een bewuste, zware overtreding erger dan zoiets. Maar dit is wel gewoon vies en onbegrijpelijk.

Geen flauw idee dat het dus de zoon van betreft. Als vader moet je je wel schamen denk ik. Echt heel smerig gewoon. En hij komt er makkelijk van af met die lichte schorsing.

Hij had beter toegegeven dat hij volledig het controle over zichzelf verloren heeft en daaruit zo'n walgelijke actie uitkwam. Dat hij daar aan zal werken en in de toekomst dit niet meer zal laten geburen. Door te zeggen dat dit per ongeluk was minimaliseert hij het toch wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren