Zidane komt superlatieven tekort: ‘Voor mij is hij de beste Franse spits ooit’

Woensdag, 16 december 2020 om 08:41Rian Rosendaal • Laatste update: 09:17

Zinédine Zidane speelde tijdens zijn actieve loopbaan samen met spitsen als Thierry Henry en David Trezeguet. Desondanks plaatst de coach van Real Madrid Karim Benzema bovenaan zijn lijstje met beste Franse spitsen ooit. Benzema tekende dinsdagavond voor twee doelpunten in het thuisduel met Athletic Club (3-1), waardoor Real op gelijke hoogte kwam met koploper Real Sociedad.

"Voor mij is hij de beste spits ooit die uit Frankrijk afkomstig is", zo liet Zidane na afloop van de thuiszege optekenen in de Spaanse media. "Wat hij allemaal al heeft laten zien bij deze club...Karim is al een behoorlijke poos aan Real verbonden. Meer dan vijfhonderd wedstrijden, alle doelpunten, zijn erelijst. Zijn prestaties spreken boekdelen. Voor mij is hij de beste, daar bestaat geen twijfel over." Benzema, sinds 2009 verbonden aan De Koninklijke, staat inmiddels op 259 doelpunten in 529 optredens namens Real. Met zes treffers bezet de Fransman momenteel de tweede plaats op de topscorerslijst in LaLiga.

Zidane na overwinning op stadsgenoot: "Meer dan trots op mijn spelers"

Zidane prijst tevens het feit dat Benzema een veelzijdige aanvaller is geworden in zijn tijd bij Real. "Hij is completer als spits dan voorheen. Je kunt hem niet echt meer een pure nummer negen noemen en Karim is niet alleen meer bezig met het maken van doelpunten. Daarom heb ik ook zo'n zwak voor hem. Hij houdt van het combinatiespel met zijn ploeggenoten en is daarnaast altijd scherp voor het doel van de tegenstander. Op belangrijke momenten, zoals vanavond, staat hij er altijd. Dat zegt alles over de kwaliteiten van Karim."

De inmiddels 32-jarige Benzema ontvangt ook complimenten vanuit de media in Spanje. AS omschrijft de topschutter als 'de leider' van Real, terwijl ook Marca lovend is over de voortrekkersrol die de Franse aanvaller vervult in Madrid. Benzema wist tegen Athletic wederom met het hoofd te scoren, ditmaal bij de belangrijke 2-1 voor Real. "Ik besteed er simpelweg aandacht aan tijdens de trainingen. Een spits moet tegenwoordig alles kunnen. Dat ik dit spelonderdeel beheers, is goed voor mij en bovenal goed voor het elftal", zo klonk het in gesprek met AS.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door stijlvol)

Deze woorden mag je met een korreltje zout nemen. Benzema is geweldig maar natuurlijk niet de beste Franse spits ooit en dat weet Zidane ook. Als hij trainer van een andere club was had hij dit niet gezegd.

16 december 2020 om 09:00

Frustraties? volgens mij heeft Zidane volle recht om iets te VINDEN, blijft tenslotte zijn mening.

16 december 2020 om 09:02

Zidane is veel maar niet het type persoon om zo zijn eigen spelers te overroepen, hij is geen Pep. Als hij dit zegt gelooft hij dit ook echt. Of hij gelijk heeft is natuurlijk iets anders.

16 december 2020 om 09:04

Ondanks dat het van zijn eigen trainer komt en hij misschien biased is betekend natuurlijk niet automatisch dat hij het niet kan zijn. Persoonlijk kan ik me wel vinden in deze uitspraak, misschien niet aller beste qua techniek of schot maar is zo all around, kon uitstekend met superster C. Ronaldo spelen en sinds zijn vertrek neemt hij het team vaak op sleeptouw. Goede statistieken qua goals en assists en een prijzenkast om u tegen te zeggen. Niet dat een prijzenkast alles betekend maar het laat wel zien dat Benzema voor Real een ideale spits was en nog altijd is.

16 december 2020 om 10:44

@rossoneri27 "niet de allerbeste qua techniek". Daar ben ik gestopt met lezen. Jezus. Als je Benzema al niet 'heel er goed' vind qua techniek, wie dan wel?!

16 december 2020 om 11:35

Hij zegt heel wat anders dan jij leest. Het klopt toch gewoon dat benzema niet de allerbeste techniek heeft. Er zijn een paar spelers met een betere techniek. Jij leest alsof hij zegt dat zijn techniek niet heel goed is, maar dat zegt hij niet.

16 december 2020 om 09:11

Volgens mij heb jij Benzema niet gevolgd de afgelopen tijd. Geweldige speler met meer dan 500 wedstrijden voor Real Madrid. Vergelijk dat met Henry die was op Benzema's leeftijd al in de MLS terwijl Benzema beter speelt dan ooit. Bovendien heeft Karim betere statistieken en al helemaal in de Champions League. En iedereen die Benzema heeft zien voetballen weet dat statistieken hem veeel te kort doen. Voetbalinzicht van absurd hoog niveau. Ook nog een veel grotere prijzenkast dan Henry

16 december 2020 om 09:44

Henry speelde ook niet als echte spits, hij speelde meer hangend van links. Dat Benzema de beste spits aller tijden van Frankrijk is klinkt plausibel. Ik kan in de moderne geschiedenis niet zou gauw op een naam komen van een betere spits.

16 december 2020 om 10:43

Visca, wanneer ben jij voetbal gaan kijken? Henry's tijd bij Arsenal gemist waar hij de diepste spits was met Bergkamp om hem heen?

16 december 2020 om 10:59

Benzema speelt toch ook niet als een echt 9? Had in zijn tijd nog Ronaldo naast die alle ballen opeisde en erin schoot. Benzema is beter in dat opzicht qua goals en assist, dan Henry en heeft een grotere carriã¨re. Henry in zijn top was wel echt van ongekend nivea, maar op langer termijn....

16 december 2020 om 12:18

Grotere carriere gehad dan Henry en ook nog eens beter? Met alle respect voor onze nr. 9 Benz, die man is op een goeie afstand verwijderd van het niveau dat Henry liet zien tussen 2001 en 2006. Met als hoogtepunt 02/03 waarin hij 24x scoorde en 20 assists had in de PL. Onterecht een ballon d’or ontnomen vanwege zijn slechte relatie met de Franse media sinds het een Franse voetbalprijs is. Benzema is nog nooit in de top 10 geëindigd voor deze prijs. Neem je woorden aub terug Professor Oak.

16 december 2020 om 12:24

Benzema speelt al 11 jaar als #1 spits bij Real Madrid waar hij jaarlijks scoort en massaal assists geeft. Henry heeft in en paar jaar een wereldniveau gehaald, maar op langer termijn is Benzema op hoog niveau en heeft Henry het laten liggen bij Juventus en Barca. Speelde vanaf zijn 32e al in de MLS om af te bouwen. Ik vind Henry een geweldige grote speler en heb ik hem in het echt aan het werk mogen zien, maar nogmaals; Benzema heeft meer prijzen, meer goals en assists. Ook in de CL.

16 december 2020 om 12:32

Het niveau wat Henry een aantal jaar heeft aangetikt zal Benzema nooit aantikken. Benzema speelt echter, zoals jij ook aangeeft, langer op hoog niveau dan dat Henry dat heeft gedaan. Daarnaast ook meer prijzen en betere statistieken. Dus tja, ik vind Benzema kwalitatief niet beter dan Henry, maar hij heeft wel meer gepresteerd.

17 december 2020 om 23:52

Henry heeft zijn piek minder lang vol gehouden, maar och och, wat was hij goed in zn hoogtijdagen...onnavolgbare spits als je het mij vraagt. Benz is van de langere adem en ook echt een kameleon: past zich aan naar de wens van t team.Heb weer even beelden zitten kijken, vanuit mij is er geen enkele twijfel: Henry, Henry en nog eens Henry. De man had alles voor een #9.

Als je zolang speelt bij Real Madrid en ondanks (onterechte) kritiek erin blijft en steeds sterker terugkeert dan is dit absoluut geen vreemde conclusie. Die man is in ieder geval de meest complete Franse spits ooit. Mensen vergeten ook dat hij zeer sportief is op het veld. Heb je Benzema ooit een kaart zien pakken? Het is gewoon een Real Madrid legende.

16 december 2020 om 11:12

Nu je het zegt, je ziet Benzema inderdaad nooit een kaart pakken. Ik heb het even opgezocht. Voor Real heeft hij in de competitie vanaf het seizoen 2009-2010 5 gele en 0 rode kaarten gepakt. Als je zelfs verder terug gaat naar zijn tijd bij Lyon heeft hij in de seizoenen 04-05 tot en met 08-09 ook maar 3 gele en 0 rode kaarten gepakt in de competitie (bron: Flashscore). Zeer sportieve speler dus ja, wat ik eerlijk gezegd een beetje was vergeten. Ook omdat vaak zijn misstap(pen) buiten het veld worden aangehaald.

Hmm toch bizarre uitspraak aangezien hij met Henry heeft samengespeeld en die vond ik persoonlijk nog wel paar klassen beter.

16 december 2020 om 09:23

Je kan onmogelijk een paar klassen beter zijn dan Benzema. Die man presteert bij de absolute wereldtop. Je hebt nog 1 klasse hoger en dat zijn de Ronaldo's en Messi's. Henry hoort daar zeker niet bij. We hoeven ook niet alle ex-grote voetballers te romantiseren. Henry was echt niet beter dan Benzema.

16 december 2020 om 09:32

Haha kom op zeg Benzema is een geweldige spits en momenteel is alleen Lewandowski echt beter. Maar Henry was van een ongekend hoog niveau en dat jarenlang. Iedereen is altijd zo lovend over Mbappe, maar ik moet nog maar zien of die ooit beter wordt dan Henry. Henry was een doelpuntenmaker en een man van de assist. Alleen Ronaldo Da Lima is van de afgelopen 20 jaar completer en beter dan Henry. Benzema komt op bijna alle vlakken niet in de buurt van Henry. Techniek, snelheid, elegantie, scherpte voor de goal enzo kan ik nog wel even doorgaan.

16 december 2020 om 09:42

Toch opmerkelijk dan dat Benzema meer goals en meer assists heeft in minder wedstrijden? In de Champions League moet je ze al helemaal niet vergelijken, daar is Benzema namelijk 4e topscoorder aller tijden

16 december 2020 om 09:47

Benzema heeft jarenlang in een elftal gespeeld dat de CL steeds wist te winnen. Henry speelde bij Arsenal in mijn optiek toch net geen absolute top van Europa en dat hebben ze in Europa eigenlijk ook altijd wel bewezen. Maar wat Henry liet zien (inter uit bijvoorbeeld) dat kan een Benzema helemaal niet. Henry was van ongekende klasse, volgens velen beste Premier League speler ooit (nog hoger dan Cristiano Ronaldo).

16 december 2020 om 09:55

@DerKaiser123– Arsenal was in die tijd juist absolute wereldklasse, een van de beste ploegen in de PL. Dat ze niet de CL hebben gewonnen betekend niet dat ze daar het materiaal niet voor hadden. Er waren op dat moment weinig ploegen die konden tippen aan Arsenal. Het is niet alsof Benzema bij een ploeg zat en daardoor de CL won, nee hij was zelf ook heel belangrijk in het winnen van al die prijzen.

16 december 2020 om 09:56

Dat Benzema zo lang bij Real heeft gespeeld is toch juist een verdienste van hem? Vergelijk dat met Henry die toch behoorlijk teleurstelde bij Barcelona.. Daarnaast merk ik uit je comments dat je niet veel respect hebt voor Benzema. Zou wel gepast zijn gezien zijn carriere

16 december 2020 om 10:17

Vandaar dat Arsenal op een finale na nooit de halve finales heeft gehaald. Milan, Man United, Juve en Real noem ik absolute top als je regelmatig de halve finale haalt of verder. Wat heeft Arsenal in de CL of uberhaupt Europees gepresteerd? 1 x finalist in 2006 en een Uefa Cup finale in 2001. Voor de rest toch vaak matig, terwijl ze in de PL ijzersterk waren.

16 december 2020 om 10:18

Oh de Benzema van nu is 100% beter dan de Henry van Barca. Maar de Henry van Arsenal was ongekende klasse. Stond niet voor niks in het 3de beste elftal aller tijden wat laatst naar buiten is gebracht.

16 december 2020 om 10:48

@derkaiser123 ik ga niet op al je reacties wat posten, maar wat een onzin praat jij. Arsenal werd in Henry's tijd 'the Invincibles' genoemd. Drie keer raden waarom?

Kijk, Henry was vroeger mijn Idool, maar Benzema is gewoon een veel completere spits. In ieder geval een spits die dit niveau langer vasthoudt dan Henry. Henry speelde op de leeftijd die Benzema nu heeft in de Mls.....

Ik snap niet hoe je kunt zeggen dat Benzema een midnere techniek heeft? Die gast is zo balvast. Eerste aanname altijd goed en slalomt vaak genoeg tussen wat tegenstanders heen. Juist Benzema is completer: Scoren, assists en zelfs uitzakken om het spel te maken. Alles kan die.

16 december 2020 om 11:02

Niet de techniek... Hou toch op man. Benzema is geen doelpunten maker of man van assist? Heb je zijn statistieken er wel eens bijgenomen?

16 december 2020 om 11:18

Benzema kan geen 3 a 4 man voorbij dribbelen wat Henry kan. En daarbij is alles al gezegd. Henry kon uit het niets een doelpunt maken en heeft bovendien ook een internationale carriere waar Benzema helemaal niks bij is. Vraag aan elke willekeurige Fransman Benzema of Henry en de keuze is duidelijk. Dat is hetzelfde als je Van Persie beter vind dan Bergkamp. Vraag me echt af of sommigen mensen Henry in haar toptijd hebben zien spelen uberhaupt.

16 december 2020 om 11:45

Dan zou ik toch nog sommige wedstrijden eens terugkijken. Tegen Atletico (in de CL dacht ik) deed hij eens een geniale dribbel aan de zijlijn die uiteindelijk resulteerde in een doelpunt.

16 december 2020 om 12:25

Wel grappig dat je zegt dat Benzema geen internationale carriere heeft gehad, want hij werd verbannen van het Franse team en heeft nooit meer de mogelijkheid gehad. Het team waar hij uit werd gegooid was een en al drama met pure middelmaat. Benzema geen 3 a 4 man? Zoek alsjeblieft even wat highlights van hem op. Ik snap de nostalgie, maar Benz speelt al 11 jaar op topniveau.

16 december 2020 om 12:29

Dus je vind het invincibles team geen absolute top?😂 Hou toch op. Je geeft als reden aan dat ze geen absolute top waren omdat ze maar 1x een finale hebben gehaald en verder nooit ver zijn gekomen. Maar dat is toch juist iets wat je hen (incl henry) kan verwijten met dat materiaal? Overigens vind ik ze heel vergelijkbaar, maar vind ik henry toch net wat beter. Wat een techniek en spelintelligentie had hij zeg. En hij deed alles alsof het hem amper moeite kostte.

16 december 2020 om 12:35

Henry was ook de betere speler, ook completer. Qua snelheid, techniek, fysiek, afwerken, passing.. Alles was Henry beter. Het niveau wat hij een aantal jaar heeft gehaald zal Benzema nooit in z'n leven halen. Benzema heeft echter een grotere/betere carrière. Meer prijzen gewonnen, langer op topniveau geacteerd en betere statistieken.

16 december 2020 om 13:49

Je kan toch oppermachtig zijn in Engeland om vervolgens een flop te zijn in Europa? Of was Leicester ook een meteen Europese topclub toen ze de titel wonnen. Werder Bremen was in jaren 2000 tot 2008 ook een topclub in Duitsland, maar stelde Europees toch vaak teleur. In Europa hebben Man United, Bayern, Juve, Real, Milan geweldig gepresteerd eind jaren 90, begin deze eeuw. Ik vond Arsenal niet bij de elite horen. Maar eerder met een groep der achter zoals Ajax, Dortmund, Valencia, Depor, Inter, Barca, Porto etc.

16 december 2020 om 09:23

Maar misschien vindt Zidane Benzema gewoon beter? Heb je aan die mogelijkheid gedacht

Logisch dat ie dat zegt,zn coach zijnde,maar iedereen weet dzt henry toch nog wel n klasse daarboven zit

Ik kan het me wel vinden in Zidane. Frankrijk heeft nooit echt superspitsen gehad, wellicht wel momenten gehad met topspitsen maar niet op zo een lange termijn. Kijk maar naar Cantona, Anelka, Trezeguet, Wiltord, Giroud en vergelijk die met Benzema die al sinds 2009 bij Real speelt. De enige die op een lange termijn top heeft gepresteerd is Henry, daarna komt Benzema en vervolgens komt Mbappe eraan.

16 december 2020 om 09:37

Lel / Ja het gaat tussen Henry en Benz, laatstgenoemde is een absolute ster in Madrid en volgens velen de reden dat Cristiano zo extreem draaide bij ons. Dat vergeten mensen nog wel eens, Benz maakt andere spelers beter, dat is een kwaliteit die maar weinig mensen bezitten in deze moderne voetbalwereld.

16 december 2020 om 10:50

@lelijk Trezequet was toch gewoon een topspits? Heeft de Serie A aan flarden geschoten in zijn tijd.

Als er iemand is die het kan weten, dan is het Zidane wel. Volgens mij heeft hij toch aardig wat kijk op zaken en hij heeft ook gewoon helemaal gelijk. Er is geen completere Franse spits te vinden, nu niet en ook toen niet. En nee, ook Thierry Henry niet.

16 december 2020 om 09:47

Ik ben wellicht een beetje bevooroordeeld als Arsenal fan, maar ik ben toch wel benieuwd waarom jij Benzema completer vindt. Wat heeft Benzema wat Henry niet had? En wat had Henry wat Benzema niet heeft? Benzema is een fenomeen overigens, daar niet van. Zo lang al de vaste spits bij Real zijn vergt veel kwaliteit. Maar toch heeft hij nooit de status gehad die een Henry had.

16 december 2020 om 10:53

@daviddein Wat vooral verschilt tussen Benz en henry is hoe lang ze het niveau vasthouden. Henry was bij Monaco een leuk talent, bij Juve geflopt, bij Arsenal een wereldster en bij Barca gewoon 'een van de 11' en ook vaak genoeg geen basisspeler. Op zijn 32/33ste ging die naar de Mls.

Benz was bij Lyon al een van de smaakmakers vanaf jonge leeftijd en nu al bijna 10 jaar de eerste spits van Real Madrid en het lijkt er nog niet op dat zijn leeftijd hem in aan het halen is.

Beide erg complete aanvallers trouwens.

16 december 2020 om 14:27

Eens, Henry zijn piek was stukken hoger, de piek van Benzema misschien wat minder hoog, maar wel 2 keer zolang.

Weet niet of meer mensen dit hebben maar ik onderschat de carrière van Benzema altijd een beetje. Hij is al jaren belangrijk natuurlijk maar in mijn ogen is hij nooit de topspeler die er bovenuit steekt. Als je dan leest dat hij 529 wedstrijden voor Real Madrid heeft gespeeld en 259 doelpunten heeft gemaakt dan is dat gewoon zeer indrukwekkend. Of hij beter is dan Henry daar mag iedereen iets van vinden maar een topspits is hij zonder twijfel. Het is wel echt jammer hoe het bij Frankrijk is gelopen.

16 december 2020 om 09:35

Superjammer idd hoe het gelopen is maar in Real Madrid zijn we er niet echt ontevreden over. We vinden het jammer voor Benz maar aan de andere kant hebben we Benz altijd fit kunnen houden doordat hij twee weken vrij was terwijl anderen moesten reizen naar hun land. Dat heeft ons best wel veel gebracht in the long run

16 december 2020 om 09:36

Ja hij stond natuurlijk minder in de spotlights toen hij in dienst speelde van C. Ronaldo. Dat was prima en deed hij perfect maar nu Cristiano er niet meer is laat Benzema pas zien hoe goed hij is. Een van de beste spitsen ooit en als die clown Deschamps er niet had gezeten had hij nog een WK en EK gehad

16 december 2020 om 10:22

SosuhZV dat ligt dus niet aan de bondscoach, maar aan het feit dat Frankrijk stukken slechter speelde met Benzema en daarnaast staat hij bekend om zijn slechte gedrag binnen de groep.

16 december 2020 om 10:27

Weet je wanneer Benzema “geband” is van het Frans elftal? Dat elftal stelde toen namelijk echt niet zoveel voor. Zet hem bij het huidige elftal en dan draait die daar moeiteloos mee.

16 december 2020 om 11:01

Benzema heeft natuurlijk meer voetbal in z'n kleine teen dan die koekenbakker Giroud. Zou het 100% beter doen. Iets met F1 en Go-kart..

Zidane kan het weten, heeft met ze gewerkt. Henry wel ander type spits dan Benzema.

Benzema is ook gewoon een fenomeen, ik denk dat het tussen Henry en Benzema gaat wie de beste is en aangezien Zidane deze Bigbenz zo lang al van zo dichtbij meemaakt zal hij een voorkeur hebben voor Benz. En dan te bedenken dat Frankrijk gewoon zonder Benz wereldkampioen werd en met Giroud op zijn plek. Laat staan als ze Benz ook nog konden opstellen, pff

16 december 2020 om 09:38

Henry was naar mijn mening beter op zijn topniveau maar Benzema heeft het weer over een langere periode laten zien dus het is om het even voor mij..

16 december 2020 om 09:42

Maar dan vraag ik me af of hij dan wel terecht de beste Franse spits ooit genoemd mag worden. Dat Benzema een wereldtopper is staat nu wel officieel vast. Hoe hij jaren lang in dienst van Ronaldo heeft kunnen overleven, en nu diens taken heeft overgenomen kan het haast geen toeval meer zijn. Benzema is gewoon een hele complete spits.
Echter vind ik het wel dat een speler het zowel bij zijn club als bij zijn land moet laten zien. En in dat laatste heeft Benzema nooit echt indruk weten te maken. Zelf voors dat hele schandaal met Valbuena. Ik vind het daarom dus lastig om iemand de beste ooitstempel te geven.

16 december 2020 om 09:51

Eén ding is wel duidelijk, de resultaten van Frankrijk zonder Benzema zijn beter dan met hem.

Henry van arsenal vond ik beter. Die streed in 2006 met ronaldinho om fifa best. Als hij de finale had gewonnen ben ik ervan overtuigd dat henry tot de beste uitgeroepen zou zijn.

Heb Benzema altijd een topspits gevonden. Technisch ook zeer begaafd. Er is tijdens de Ronaldo- tijd bij Real regelmatig kritiek geuit op Benzema, maar een beter meevoetballende spits kon Cristiano zich eigenlijk niet wensen. Hoop dat Big Benz nog jaren zal schitteren bij Real!

Is dit een grap? Zelfs Giroud en Griezmann zijn vandaag de dag beter bij Frankrijk. Het is een wonder dat een grote club zo lang met een speler als Benzema heeft zitten modderen, maar ik denk dat Ronaldo veel heeft verbloemd. Maar een topclub heeft toch ook een topspits nodig, zoals een Lewandowski, Haaland, Ronaldo of een Kane. Daarnaast heeft Benzema ook een slechte naam met oa afpersingszaak, prostitutie van minderjarige en zijn oma in de kou laten staan. Past niet echt bij zo een grote club als Real.

16 december 2020 om 10:28

Is deze reactie een grap? Aanmodderen? Topspits nodig? Heb je de laatste twee jaar naar real gekeken?

16 december 2020 om 10:38

Huntelaar zou bij een topclub als Real ook nog genoeg erin schieten, maar dat maakt hem nog geen topspits. Nu zonder de grote Ronaldo presteert Real ook stukken minder, dus het is niet Benzema die de ploeg op sleeptouw neemt.

16 december 2020 om 10:50

Huntelaar is gewogen en te licht bevonden door Real Madrid. En door je laatste zin weet ik dat je niet naar Real Madrid kijkt. Samen met Ramos en Courtois heeft Benzema vorig seizoen hoogstpersoonlijk de titel bezorgd.

16 december 2020 om 11:39

Bij Real is na het vertrek van Ronaldo enorm veel doelpunten ingeleverd. Ik zeg niet dat Real perse een nieuwe spits nodig heeft, maar een veelscorende aanvaller ontbreekt wel. Ook Benzema is dat niet. Real is een van de sterkste clubs van de wereld, maar Real mist simpelweg een type Ronaldo, Messi, Neymar, Mbappe, Haaland, Lewandowski of Kane voorin. Iemand die enorm veel doelpunten maakt.

16 december 2020 om 11:47

Dat hebben ze niet per se nodig. Ze hebben gewoon flankspelers nodig die überhaupt doelpunten maken. Als alle aanvallers van Real Madrid evenveel scoorden als Benzema waren er een stuk minder problemen, alleen maken Vázquez, Asensio en Vinicius misschien maximaal 10 doelpunten op een seizoen.

16 december 2020 om 10:56

@lucaij ga jij eens gauw naar de dokter, volgens mij heb je een psychose. Haaland en Kane in één adam noemen met Benzema? Kane moet eerst nog maar eens een prijs pakken en Haaland heeft net 2 seizoenen profvoetbal gespeeld. Die twee kunnen alleen maar dromen dat ze 1/3 van de prijzen gaan winnen die Benz heeft gewonnen. Doe ff normaal joh.

16 december 2020 om 11:09

Benzema en Kane kan je toch wel enigszins in één adem noemen, toch?
Kane laat ook al jaren zien bij Spurs dat hij een doelpuntenmachine is.

Tegenwoordig gaat hij ook steeds meer uitzakken en ''het spel verdelen'' als spits. Dat is iets waar Benzema ook vaak in uitblinkt.

Kane is wellicht wat ''lomper'' en oogt dat misschien ook, maar die schiet ook van alle hoeken en standen raak en gaat (met name Son) ook steeds meer van assists voorzien.

Vanaf het seizoen 2014-2015 heeft Kane er bijna altijd 20+ inliggen in de Premier League! Heb ik de rest er nog niet eens bijgepakt.

Dat hij een prijs moet pakken, is een ander verhaal. Dat ligt meer aan de club waar hij speelt en de spelers waarmee. Prijzen pakken bij Real is nu eenmaal een stukje ''makkelijker'' dan bij the Spurs (met alle respect)

Haaland snap ik. Die scoort wel veel, maar die laat het ''pas'' zien.

16 december 2020 om 11:13

Het is Kane zijn eigen verantwoordelijkheid dat hij bij spurs speelt. Grote clubs kopen je niet zomaar, dan moet je heel goed zijn. En Kane heeft echt amper iets gepresteerd vergeleken met Benzema.

Zeker een van de beste Franse aanvallers. Kruising tussen een spits en een aanvallende middenvelder. Mist net dat echte killer instinct van een 9, maar maakt dat goed met zijn eigen kwaliteiten. En al meer dan 10 seizoenen bij Real, enorm knap.

Mag Platini ook tellen als aanvaller? Ik vond hem wel absoluut de beste.

16 december 2020 om 10:57

Meer een 10 toch?

Wellicht bedoeld hij als manager. Ik kan mij niet voorstellen dat hij Benzema als voetballer boven Thierry Henry plaatst.

Trezeguet was ook geen onaardige voetballer. Heeft hij geloof ik ook nog een grote tijd mee gevoetbald, maar goed.

Ik snap hem wel. Benzema is erg underrated in mijn ogen. Staat er vaak als het moet (zeker sinds het vertrek van C.ronaldo). Is in mijn ogen één van de beste spelers van dit Real Madrid!

Wat een speler! En dat wordt niet opgeroepen voor het Franse elftal, wat een dramatische bondscoach.

Die Fransen hebben mij toch een paar pipo's als bondscoach gehad. Domenech eerst met zijn sterren en weet ik het wat. Nu weer deze clown die een Benzema niet oproept, terwijl hij niet schuldig is bevonden, maar goed...

En ja, ik weet dat deze ''clown'' het WK heeft gewonnen. Echter had iedereen met die selectie het WK kunnen winnen, alleen met beter voetbal dan wat Frankrijk tentoonstelde op het Wk...

Benzema boven Henry?? Gaat het wel goed met Zidane? Top spits hoor Benzema en wellicht iets onderschat. Maar Henry? Kom op man.

2 Algerijnen onder elkaar. Eerder misschien wel de slechtste spits die Real ooit heeft gehad. Heeft vorig seizoen zn beste seizoen ooit gemaakt en nog niet denderend. In zo n aanvallende team die 80 min op de 16 meter van de tegenstander speelt kan zelfs de slechtste verdediger van MVV een goaltje meepikken

16 december 2020 om 16:30

Daarom won Real ook met Benz in de spits 4 x de CL afgelopen jaren.

Ik zie dat er veel vergelijkingen worden getrokken met hem en Thierry Henry. Maar dit zijn qua stijl voetballers toch compleet verschillende spelers? Qua prijzen lijkt het mij vrij helder dat Karim succesvolste is. Persoonlijk heb ik meer met het type speler Thierry. Dat komt omdat hij een zeer sierlijke speler was. Iets wat Karim totaal niet is. Dus het blijft kortom ieders eigen mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4254 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller161
K. BenzemaAanvaller168
Vinícius JúniorAanvaller152
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper180
E. HazardAanvaller61
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

864 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

‘Mega-aankoop uit de gratie door telefoongebruik tijdens bespreking van Zidane’

Vinícius Júnior is de laatste weken langzaam maar zeker uit de gratie geraakt bij Real Madrid. AS schrijft dat dit terug te voeren is naar een gebeurtenis van afgelopen zomer, voorafgaand...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren