‘Prijskaartje van 111 miljoen euro’ moet duurste Britse speler ooit opleveren

Vrijdag, 4 december 2020 om 12:34Chris Meijer • Laatste update: 15:06

Jack Grealish maakt dit seizoen grote indruk bij Aston Villa en wordt daardoor de afgelopen tijd andermaal gelinkt aan een stap hogerop. The Villans willen de 25-jarige buitenspeler annex aanvallende middenvelder in januari onder geen beding kwijt en proberen de geïnteresseerde clubs daarom af te schrikken. Volgens de Daily Telegraph is Aston Villa alleen bereid om overeen vertrek van zijn aanvoerder te praten als er een bedrag van 111 miljoen euro op tafel komt.

Met zes doelpunten en zes assists in tien officiële wedstrijden maakt de 25-jarige Grealish een goede seizoensstart door met Aston Villa, dat de tiende plaats in de Premier League bezet. Het leidde de afgelopen tijd andermaal tot speculaties rond de drievoudig Engels international. The Independent schreef twee weken geleden dat de naam van Grealish bovenaan het verlanglijstje staat van Manchester City-manager Josep Guardiola, die zijn eventuele komst zelfs al zou hebben besproken met Kevin De Bruyne.

Manchester United zou Grealish echter ook nog niet uit het oog verloren hebben, ondanks dat met Donny van de Beek een (weliswaar ander type) middenvelder arriveerde op Old Trafford. Tot slot wordt de naam van de aanvoerder van Aston Villa ook gelinkt aan Tottenham Hotspur, dat twee jaar geleden al dicht bij zijn komst was. Destijds viel een transfer naar Noord-Londen op het laatste moment in het water. Ondanks dat Grealish vorig seizoen met 8 doelpunten en 6 assists in 36 competitiewedstrijdn indruk maakte in zijn eerste volledige Premier League-seizoen, slaagde Aston Villa erin om hem in september een verbeterd contract tot medio 2025 lopend contract te laten ondertekenen.

Daardoor heeft Aston Villa een bijzonder goede onderhandelingspositie, wat betekent dat Grealish alleen mag vertrekken als er 111 miljoen euro (100 miljoen pond) voor hem wordt betaald. Indien dat gebeurt, wordt hij de duurste Britse voetballer ooit. Dat record staat nu nog op naam van Gareth Bale, voor wie Real Madrid in 2013 101 miljoen euro naar Tottenham Hotspur overmaakte. Grealish is een jeugdproduct van Aston Villa en speelde voorlopig 196 wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij 31 doelpunten en 37 assists afleverde.


Poll

Zie jij Jack Grealish spoedig vertrekken bij Aston Villa?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door schop1989)

Moet je niet doen, iig niet als United zijnde. Het is een geweldige speler, maar ook niet meer dan dat. Daarnaast lopen er jongere spslers rondt die net zo goed zijn of zelfs beter met een groei pontentie om absolute topper te worden. Zou wel echt een aanwinst zijn voor zowel Arsenal als United tho..

4 december 2020 om 12:49

Of je bekijkt het andersom een Grealish moet het niet doen om naar United te gaan, want die zijn sinds Ferguson niets meer.. hij kan beter naar een andere club maar 111 miljoen is natuurlijk overdreven. Ik zou max 60 miljoen zeggen. On: goeie speler maar moet dit natuurlijk wel vasthouden

4 december 2020 om 13:09

Denk persoonlijk dat United juist een perfecte match zou zijn. Kan ie op de flanken dezelfde rol vervullen zoals nu bij Villa.

4 december 2020 om 12:49

"het is een geweldige speler, maar ook niet meer dan dat. " Beetje tegenstrijdig dit.

4 december 2020 om 13:00

Geweldige speler, maar behoort niet tot de wereldtop. Zulke bedragen horen bij exceptionele spelers. Hij is minstens 1/3 duurder omdat hij Engelsman is.

4 december 2020 om 13:38

Goeie tuinman is ook handig opzich

4 december 2020 om 15:18

Is toch een verschil, top speler & een geweldige speler..

4 december 2020 om 15:58

Geen enkele echte topspeler zit te wachten op Man United. Topspelers kunnen naar elke topploeg gaan die voor prijzen gaat.
Man United moet eerst terug opbouwen met meer jonge gemotiveerde spelers. Zoals Dortmund het doet bijvoorbeeld. En met wat geluk kopen ze een echte topper in wording.

Ik vind het echt een goede speler en een versterking voor de Engelse top. De prijs die Villa vraagt is natuurlijk overdreven. Maar dat komt omdat hij Engelsman is en beetje overhyped wordt. Beetje Donny vd Beel prijzen is realistischer.

4 december 2020 om 13:00

Waarom Donny vd Beek prijzen?
Jack Grealish heeft al laten zien zich te kunnen onderscheiden in de Premier League en daarnaast een Engelsman wat de prijs nog verder opdrijft. Ik denk dat Grealish echt een klasse of 2 beter is dan vd Beek waar 45 miljoen voor is betaald. Het is veel geld 111 miljoen, maar meer marktconform dan 45 miljoen.

4 december 2020 om 13:06

Dat wel al had donny het weer in de cl laten zien en grealish niet. Zou grealish wel hoger schatten qua prijs. Engels idd en ook een betere speler lijkt me. Heeft meer dat speciale. Zou een 80 mil wel begrijpen.

4 december 2020 om 13:10

Je zou maar een bonus moeten betalen omdat iemand Engels is. Dan kun je beter de 10 grootste talenten uit Argentinië en Brazilië halen voor dezelfde prijs. Dikke kans dat er een tussen zit die uiteindelijk beter is

4 december 2020 om 13:11

Beetje lastig om het in de CL te laten zien als je bij Villa speelt,. En Donny heeft dat natuurlijk ook niet structureel laten zien, het was een top jaar met wat goede doelpunten. Grealish laat dit jaar zien dat hij tot een van de beste spelers van de PL hoort en daar hoort nou eenmaal een hoog prijskaartje bij.. 111 miljoen slaat natuurlijk nergens op maar nu al 6 goals en 6 assists in de PL bij een ploeg als Villa is natuurlijk uitzonderlijk goed. In Donny zijn beste seizoen was hij bij 19 goals betrokken in de eredivisie terwijl Ajax met gemak van iedereen won.. Grealish staat dus nu al op 12 bijvoorbeeld. Gewoon een veel indrukwekkendere en specialere speler als Donny. Ook bij Engeland laat Grealish het zien..

4 december 2020 om 13:14

@AcKaka in de PL speel je toch tegen genoeg CL tegenstanders? City, Liverpool, Chelsea, Spurs en United bv doen vaak mee aan de CL

4 december 2020 om 13:16

Klopt maar cl laten zien laat ook wat zien toch? Donny kan er ook niks aan doen dat ajax niet in de pl speelt. Puur naar alleen doelpunten kijken vind ik ook iets te makkelijk. Grealish speelt ook vaker als winger. Ben het ook met je eens hoor maar doelde meer op het argument dat grealish het in de pl al bewezen heeft. Cl zegt ook iets. Speelde daarin prima

4 december 2020 om 13:17

@japie, zeker. Al komt er wel andere druk bij kijken. Ko fase cl of een competitiewedstrijd

4 december 2020 om 13:21

@AcKaka dat is zeker zo maar ik begreep je even verkeerd. Ik dacht dat je bedoelde dat Grealish het niveau van een Engelse topclub niet aan kan omdat hij geen CL heeft gespeeld

4 december 2020 om 13:23

Nee denk inderdaad dat hij het zeker aan kan. Als je al bij villa dit laat zien, moet dat zeker wel goedkomen (mits de club hem goed gebruikt natuurlijk). Geweldige speler om te zien.

4 december 2020 om 13:32

Dat is al jaren een probleem binnen de Bpl. Er worden exorbitante prijzen betaald voor redelijke spelers.

Een van de redenen waarom Aston Villa 111 miljoen vraagt, is omdat het een Engelsman is. Was het een Portugees, vroeg Aston Villa wss gewoon 60 miljoen of zo..

4 december 2020 om 12:58

Als het geen Engelsman, maar een Portugees was geweest had 'ie bij Wolves gespeeld...

Dit wordt hetzelfde verhaal als Zaha, een veel te overpriced Britse speler waar niemand de hoofdprijs voor zal willen neerleggen. Maar hij lijkt het zelf ook niet erg te vinden, zit op zijn plek bij Villa en heeft onlangs nog een mooi contract getekend, dus voor beide partijen wel goed.

4 december 2020 om 13:22

Beetje vergelijkbaar met Vardy ook, maar die zit wel bij een team wat speelt om een plekje in de top 6. Daar hoort Aston Villa, ondanks de goede seizoensstart natuurlijk niet in thuis, dat is een team uit het rechterrijtje. Plus aan Vardy hing altijd zijn leeftijd vast, Grealish is een stuk jonger. Nee die blijft niet meer lang bij Villa.

4 december 2020 om 14:05

Op geen enkele manier te vergelijken met Vardy. Die speelde op zijn 25e in de Championship en brak pas drie jaar later echt door in de Premier League, daar gaat uiteraard niemand 100 miljoen voor betalen.
Villa is aan een mooi project bezig en er wordt een sterke ploeg gebouwd rond Grealish, ik zie ze de komende jaren zeker een gooi doen naar de Europese plekken.

4 december 2020 om 14:33

Het is alleen een beetje druk in het gevecht om de Europese plekken, waardoor we nog maar moeten zien of ze er in de buurt komen. Man City, Man Utd, Chelsea, Liverpool en Spurs heb je natuurlijk. Arsenal zakt wat weg, maar ondertussen jagen Everton, Leicester en Wolves ook nadrukkelijk op die plekken. Dan moet ik nog maar zien of Aston Villa zich daartussen kan spelen.

4 december 2020 om 15:08

Niet qua leeftijd, maar wel vergelijkbaar als je het hebt over dure Engelse spelers die niet bij 1 van de topclubs spelen, en waar blijkbaar (tot dusver) het niemand mee aandurft. Daarom kwam ik met de vergelijking van Vardy, echter die blijft makkelijker bij Leicester City omdat ie toch wel meespeelt om de bovenste plekken, en inderdaad een paar jaar terug al op een riskante leeftijd zat om nog te verhuizen naar een topclub.
Jij zegt voor beide partijen goed, maar ik vraag me af of Grealish wel zo blij is met zijn prijskaartje..

4 december 2020 om 16:08

Hij heeft twee maanden geleden een nieuw contract getekend voor 5 jaar, dus het lijkt me niet dat hij zo nodig wil vertrekken bij de club en hij zal zich er ook wel van bewust zijn dat ze hem niet zomaar voor een appel en een ei zullen laten gaan. Zou natuurlijk mooi zijn als hij nog jarenlang blijft en een clublegende wordt.

4 december 2020 om 15:29

Grealish is echt wel 3 klasses beter dan zaha, onwijs goeie speler, zou niet misstaan in de engelse of spaanse top.

4 december 2020 om 17:35

Idd en bij een topclub zal hij ook niet zo alles kunnen opeisen op het veld. Hij is goed maar er wordt wel heel erg overdreven gedaan omtrent Grealish.

4 december 2020 om 23:16

Zaha komt toch voor Ivoorkust uit?

5 december 2020 om 00:13

Klopt, maar hij is opgegroeid in Engeland en opgeleid bij Crystal Palace, waardoor hij als homegrown speler kan worden ingeschreven.

Ik vind grealish een geweldige speler, maar de tijd dat ik Engelse spelers hypte is allang voorbij. Teveel dure spelers die zijn mislukt in de Engelse top waardoor ik heel rustig conclusies trek met die Engelse potentiële top spelers die een prijskaartje van 100 hebben. Sancho daarbuiten gelaten. De echte vraag is: Kan hij excelleren bij een United of City waar de tactiek niet op hem afgestemd wordt?. Ik zou als topclub zijnde een cheque van 50 miljoen sturen met bonussen van max 20 miljoen.

Lekker bij Villa laten als topclub voor dat bedrag. Voor Grealish zelf ook mooi; spelen bij je favoriete club in de PL, sterspeler zijn en een zak geld krijgen. Over 10 jaar afscheid nemen als clubicoon met die afgezakte sokken.

3 dingen: 1. 100 miljoen pond voor Grealish gaat natuurlijk nergens over. Weinig restwaarde door zijn leeftijd en Aston Villa is een laag niveau. 2. Bale is geen brit, hij komt uit Wales. Dus hij kan niet de duurste brit ooit zijn. 3. Madueke is een interessantere optie, jong en doet het goed bij PSV en in de Europa League. Volgend jaar als PSV CL speelt en hij het daar laat zien zou ik hem als engelse club zijnde zeker strikken.

4 december 2020 om 13:20

3 dingen: 1. Ben ik met je eens, buiten dat Villa echt geen laag niveau is. Ik denk dat Villa van elke club in Nederland kan winnen (ja ook Ajax). Liverpool met 7-2 geslacht, Arsenal met 3-0 op de broek gegeven, echt een goede ploeg hoor. PL is dit jaar sowieso ontzettend sterk en het zit dicht bij elkaar 2. Wales hoort bij Groot-Brittannië dus wat je zegt klopt niet en 3. Madueke is nog lang niet klaar voor die stap en met Grealish koop je wel directe kwaliteit al slaat 111 miljoen nergens op..

4 december 2020 om 13:35

Restwaarde kijken de grote clubs volgens mij niet eens naar. Die kopen dure spelers in de hoop dat ze een meerwaarde zijn voor de basis. En Grealish kan nog minimaal 8/9 jaar mee.

4 december 2020 om 14:55

Volgens mij is hier iemand die niet weet wat een Brit is

4 december 2020 om 14:59

1. Inderdaad het gaat nergens over, maar het rekensommetje klopt aardig als je mijn reactie hieronder nog eens overweegt
2. Bale is een Brit want hij komt uit de UK - hij is geen Engelsman
3. Grealish is precies de speler die United nodig heeft, redelijk jong - leider - kartrekker - kwaliteit - nationale speler. Alles waar een Ferguson dol op zou zijn.

4 december 2020 om 18:37

Maar toch niet voor 111 (!!!!) miljoen? Akkoord dat het een goede speler is maar er is een groot verschil tussen spelen bij Aston Villa waar je de ster bent en zonder druk kan spelen of een van de elf zijn bij een echte topclub en moeten presteren.

5 december 2020 om 00:53

In het geval van Grealish en United denk ik niet dat druk een probleem zal zijn. Hij is een straatjongen met redelijk wat ruggengraat die bij een club komt waar hij binnen notime een leider kan worden en vooral vooruitgang kan veroorzaken. Veel achteruitgang kan er niet komen, dus ik ben daar niet bezorgd over. Engels + contract tot 2025 gooit gewoon een enorme factor over zijn waarde....hij is het niet waard, maar het zijn wel de realistisch prijzen als je het weg zet tegen andere Engelse spelers.

Veel plezier bij Aston Villa tot 2025. Door de huidige crisis zie ik zelfs City of United dit niet betalen. De rest kan het sowieso niet.

4 december 2020 om 13:36

Ik gok max 90mil, en kijk delph tekende eerst bij voor villa. En mooi intervieuw de club van mijn hart. En 2 dagen later ondertekende een contract bij city. Clubliefde is ver te zoeken. Ik ben city fan maar voor mij hoeft het niet, te duur. 70 a 80 max en dat is teveel naar mijn idee

4 december 2020 om 13:52

Sowieso te duur, max 50-60 zou ik zeggen eventueel met add ons tot 80. United kon Sancho niet halen die echt broodnodig is dus zal Grelish ook niet gaan. City kan eventueel een speler in de deal betrekken maar niemand wil zomaar naar Villa denk ik, ondanks dat het wel een sympathieke club is met geschiedenis.

4 december 2020 om 18:51

Voordat bedrag gaat hij nergens heen, ik geloof zelfs dat vorig seizoen spurs dat bedrag bood en het geweigerd werd. En een hele goeie vriend van mij is vailla fan. En kent de spelers persoonlijk, want gaat naar de trainingen, ale ja ging. En is al meer dan 25jaar fan.

Zou voor United een prima speler zijn maar voor dat prijskaartje zijn er genoeg andere opties...

Echt jammer dat Levy weigerde om 25-30milj te betalen destijds.
Poch wilde hem wel heel graag.

Werkelijk niemand die ff 111 miljoen neerlegt voor Grealish, dat is niet realistisch. Er zijn al gekke transfers geweest in het verleden, maar er zijn grenzen. Goeie speler die zeker een stap kan zetten naar een grotere club.

Grealish voor 100+ miljoen? Even serieus, hoeveel is een Mbappé, Haaland e.d. dan wel niet waard. Is toch echt niet normaal meer.

4 december 2020 om 14:53

Hetzelfde, Engelse spelers is prijs maal 2...

Mijn rekensommetje is tegenwoordig waarde x 2 voor Engelse speler. Beslissende PL speler, al 1,5 seizoen absolute sterspeler van the villains, dit seizoen 1 van de beste spelers van de PL, 25 jaar met 150 PL wedstrijden op zijn naam, leiderschapskwaliteiten, kartrekker en dus Engels. Contract tot 2025. Dan is 65 miljoen om dat contract af te kopen niet gek x 2 voor de nationaliteit = 110 mil. Ik vind dat anno 2020 met de bedragen dus eigenlijk wel realistisch als je naar andere transfers kijkt

4 december 2020 om 15:49

Zeker mee eens Schop. Het enige nadeel is alleen inderdaad die prijs x 2 voor een Engelse speler. Want ondanks dat het dus zo is in de wereld, betaal je dus nog steeds 65 miljoen te veel. Nou oke, laten we zeggen 40 miljoen te veel. Dat is voor veel clubs niet weggelegd. Dat maakt het dus wel lastig voor Grealish om een transfer te maken. Zaha is zo'n vergelijkbare speler wat dan betreft. Niet qua kwaliteit, maar wel qua situatie. Palace vroeg 90 miljoen voor hem. Als dat 50 miljoen was geweest, dan had hij nu bij een top ploeg in Engeland gezeten. Maar door dat extra bedrag, gaat niemand dat risico nemen.

5 december 2020 om 00:55

United had afgelopen zomer moeten toe slaan, ik denk ook niet dat ze dat nu nog doen en vind het gek dat Grealish zo'n lang contract aan gaat. United is wel de eerste club die het zou aandurven.

Los van het feit of 111 te veel of te weinig is voor Jack Grealish, dat parkeer ik voor nu even. Maar ben ik de enige die beetje moe wordt van die spelers vergelijken hier en op andere sites die Niks met elkaar te maken hebben? Jack Grealish is van nature een linksbuiten die neven posities als rechts buiten en aanvallende middenvelder heeft. Donny van de Beek zijn favoriete posititie is centrale middenvelder met als neven posities verdedigende middenvelder en aanvallende middenvelder. Omdat je Donny van De Beek haalt betekent Niet je wel of niet Jack Grealish moet gaat kopen/halen. Dus die hele vergelijking slaat gewoon mank en wankelt als maar kan. In feite komt op zelfde neer als kom we gaan Onana halen oh nee wacht, doe Sergio Ramos maar...
Daarnaast is natuurlijk onzin om te verwachten dat Jack Grealish CL speelt Aston Villa begon dit seizoen goed met 4 zeges na 4 duels maar vorig seizoen stonden ze nog tot en met speeldag 35 op een degradatie plek. Wat een betere en logischere vergelijking was geweest Manchester United haalt Jack Grealish wel of niet omdat ze voor Jadon Sancho gaan omdat dat ook net als Grealish een buitenspeler is voor zowel links als rechts.

Ik hoop dat Grealish niet naar Manchester City gaat. Zijn kracht ligt juist in het spelen op intuïtie, bij Manchester City moet hij veel meer tussen de lijntjes van Guardiola kleuren en dat zou ik jammer vinden. Hij zou goed passen in een team dat speelt zoals Klopp vroeger. Hoge druk, chaos en individuele kwaliteiten die uiteindelijk het verschil maken. Hij heeft denk ik de kwaliteiten om te slagen op een hoger niveau dan Aston Villa maar dan moet hij wel naar een club gaan die hem ligt qua tactiek. Het is wat dat betreft wel jammer dat hij zo duur is want dan is de kans niet heel groot dat er een club komt die hem echt nodig heeft en hem alle vrijheid geeft. Alleen de echte top kan hem nu betalen en daar krijgt hij waarschijnlijk niet de vrijheid die hem zo goed maakt.

Na miskoop maguire zie ik united ook deze fout wel maken. Leuke speler hoor maar niet van de categorie 100 + miljoen. In elke andere competitie zou je 30 a 40 voor hem betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. WatkinsAanvaller166
D. SmithUnknown
B. TraoréAanvaller143
E. MartínezKeeper160
T. HeatonKeeper00
J. SteerKeeper00
O. ZychKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

2 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren