Onana krijgt steun van De Ligt en Ziyech na blunder op Anfield

Woensdag, 2 december 2020 om 11:28Yanick Vos • Laatste update: 11:57

Voetballers zijn anno 2020 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje in hun (privé)leven. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Ajax-keeper André Onana ging dinsdagavond opzichtig in de fout in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. Door zijn fout gingen de Amsterdammers met 1-0 onderuit op Anfield. Na afloop erkende Onana schuld in gesprek met diverse media en ook op Instagram steekt hij de hand in eigen boezem. “Het maken van fouten is onderdeel van het voetbal en het leven. Dit is een extra reden om te blijven vechten zoals ik dat doe sinds de dag dat ik dit shirt draag. What doesn’t kill me, will only make me stronger”, aldus Onana.

Onder zijn post krijgt hij veel bijval van ploeggenoten en voormalig ploeggenoten. Onder meer David Neres, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Daley Blind en Davy Klaassen reageren. "The Best", roemt Juventus-verdediger De Ligt zijn voormalig ploeggenoot. Ziyech stuurt hartjes en Patrick Kluivert schrijft: "Precies, André!" Spelers als Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Noa Lang en Sergiño Dest liken de post.

View this post on Instagram

A post shared by Andre´ Onana (@andreonana.24)Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door prem93)

ik kan deze jongen toch helemaal niks verwijten, ronaldo mist ook wel eens een penalty.
Top keeper die alleen door z'n voetballend vermogen al 10 tegendoelpunten in een jaar scheelt doordat je de bal in de ploeg kan houden, staat soms beter en met meer rust te voetballen dan zn verdedigers.

Als je het mij vraagt mag hij het goedmaken door zijn contract met 3 jaar te verlengen haha.

2 december 2020 om 13:01

Ik ben van mening dat het geen cruciale fout was. Het was een fout, maar de voorzet was ook (per ongeluk) subliem geplaatst. Net tussen verdedigers en keeper in en net de lang en te hoog voor Onana. Hij leest de situatie aan het begin goed door in te schatten dat die voorzet er aan kwam. Dan zet hij een stap naar voren en daarna schat hij de balvlucht verkeerd in. Hij kon nooit meer bij de bal ook al zou hij het proberen. Vervolgens schat hij verkeerd in dat de bal wel over de achterlijn zou vliegen waardoor hij niet direct naar de 1e paal trekt en die speler hem knap binnen schiet. Het zijn fouten maar niet uit compleet onvermogen geboren.

2 december 2020 om 13:02

Correctie: de fout is wel cruciaal geweest maar de achterliggende gedachten zijn slecht maar niet zo slecht

2 december 2020 om 13:28

het was een foute inschatting. van mij mocht hij er zo drie maken gisteren. als hij er volgende week maar staat.

2 december 2020 om 14:00

Mwah, het is een flinke inschattingsfout. Hij kon de bal niet uit de lucht plukken, dan moet je op de lijn blijven staan in geval van een 'rebound' zoals nu gebeurd is.

2 december 2020 om 14:58

Kon hij de bal niet uit de lucht plukken Lunny? Voor mij leek het op tv toch echt erop dat hij de bal had kunnen hebben, maar in the moment besloot om hem te laten gaan omdat hij dacht dat de bal achter zou gaan. Daarom zag het er ook zo lullig uit. Compleet verkeerde inschatting dus. Ik denk dat overigens ook op basis van het feit dat hij datzelfde wel vaker doet met schoten/voorzetten die dan achter gaan. Dat is een inschatting van hem en deze keer was die compleet fout.

Het was overigens ook geen rebound he, gewoon een intikker van Curtis Jones. Het lijkt er meer op alsof Onana Jones niet had gezien en daarom dacht dat de bal achter zou gaan.

Overigens als sidenote: ben ik de enige die het vreemd vind dat Onana nog steeds geen woord Nederland spreekt?

2 december 2020 om 17:08

Ik dacht eerst van wel, vanuit andere hoek leek van niet dus twijfel of hij hem uit de lucht kon plukken. Ik zet niet voor niets rebound tussen haakjes, omdat het als algemene opmerking bedoeld is.

2 december 2020 om 13:30

Klopt, foutje kan en jammer dat het niet gebeurd in een wedstrijd die Ajax alsnog wint. Maar vond Onana wel nonchalant overkomen de gehele wedstrijd. Dat moet er wel uit.

2 december 2020 om 14:04

Klaassen had moeten scoren (evenals Huntelaar). Toch krijgt Klaassen lovende kritieken, terecht hoor, maar dan zie je het verschil van impact wanneer een aanvaller een fout maakt ten opzichte van een keeper. Mis je als aanvaller een grote kans, is het jammer maar volgende keer beter. Wanneer een keeper een fout maakt is het een tegendoelpunt. Ik denk dat geen enkele Ajacied het hem echt kwalijk neemt. Heeft dusdanig veel krediet opgebouwd en zijn laatste blunder kunnen de meesten al niet eens meer herinneren.

2 december 2020 om 19:24

Met alle respect maar waar is voetbalzone in hemelsnaam mee bezig door Depay als topspeler te benoemen en nog erger in 1 zin met C. Ronaldo en Ibrahimovic. Wie verzint dit ???? Depay speelt bij Lyon subtopper Franse competitie aardig en is vierkant uitgelachen bij United. Als VZ toch een Nederlandse naam perse bij wil noemen onder het mom topspelers zet dan de ligt of de Jong of wijnaldum die jarenlang basisspeler is bij Liverpool. On: Onana is gewoon een topkeeper en dit was een inschattingsfout van hem die hij denk ik nooit meer zal gaan maken.

Het moest een keer gebeuren dat zijn zichtbare zelfoverschatting, uitmondend in licht roekeloos gedrag, zou worden afgestraft. Verzachtende omstandigheden zijn dat hij meestal juist in cruciale wedstrijden Ajax behoedde voor tegentreffers. Dus kan gebeuren, maar net gisteravond niet. Al werden de strapatsen vlak voor hem niet afgestraft - ook mede door zijn optreden.

2 december 2020 om 12:27

Zichtbare zelfoverschatting? Hahaha Onana is zeker top 5 beste keepers ter wereld. Neuer, Oblak, Ter-Stegen en Allisson zijn de enige die nog beduidend beter zijn. Verder niemand. Je leest het goed: niemand.

2 december 2020 om 12:33

Courtois staat niet in je lijstje? Degea?navas?donnaruma? Haha wat een grap ben jij seg

2 december 2020 om 12:45

Onzin Garrincha. Hoogstens zegt het iets over het aantal clubs wat jij volgt

2 december 2020 om 13:15

Grossieren in blunders nog wel. Courtois heeft twee keer een voetballende fout gemaakt, dat heeft dus niets met zijn keeperskwaliteiten te maken.

2 december 2020 om 13:15

De Gea was vorig seizoen aan het sukkelen. Die staat nu vrij stabiel te keepen en Courtois al helemaal. Inderdaad onzin dus. Een top 5 keeper zou men overigens echt wel komen weghalen bij Ajax. Maar Onana zit er nog, veelzeggend. Onana is een goede keeper maar zeker niet beduidend beter dan een Leno of Handanovic, die ook topkeepers zijn.

2 december 2020 om 13:17

Of je nou met voeten of handen een blunder maakt. Een blunder is een blunder. Hele aparte redenatie dit.

2 december 2020 om 13:17

Ik zag afgelopen zondag nog een goal van southampton... achja waarom verdoe ik hier mijn tijd eigenlijk ook.

2 december 2020 om 13:19

Tsja en ik zag gisteren een goal van Liverpool... ik heb slechts een halfuur gekeken naar die wedstrijd en onana maakte maat liefst 3 redelijk grote fouten die in goals hadden kunnen resulteren. Waarvan dat bij 1 ook echt gebeurde. Afschrijven dan maar? Verkopen aan een Hongaarse tweedeklasser? Er is geen keeper die geen fouten maakt. Maar je verdoet idd je tijd met mensen onder jouw niveau..

2 december 2020 om 13:30

Aparte redenering? Ik heb liever een doelman die fouten maakt bij het passen maar wel gewoon zijn ballen tegenhoudt dan een doelman die het omgekeerde doet. Want je kunt tegen een doelman zeggen “stop met proberen uit te voetballen”, maar niet “stop met houdbare ballen binnen te laten” of “stop met ballen verkeerd inschatten”. Een doelman houdt ballen tegen, en daar is Courtois top 3 van de wereld in. En niet voor een korte periode maar echt al voor een jaar of 8 (met een kleine onderbreking in zijn eerste seizoen Real Madrid).

2 december 2020 om 14:06

Onana heeft te veel rare fratsen en een te grote dosis arrogantie en nonchalance in zich om zijn sterke reflexen en lef goed te benutten. Zijn stijl spreekt wel veel fans aan, maar de analisten van grote clubs duidelijk niet.

2 december 2020 om 14:13

Bon Jovi, ik ga Onana niet in een top X zetten omdat ik te weinig andere clubs volg om echt te concluderen welke beter is. Wel zijn er momenteel gewoon veel goede keepers waardoor een topkeeper toch buiten de top 10 kan eindigen. De enige reden dat Onana nog bij Ajax zit is niet omdat hij minder goed is dan men denkt, maar omdat alle voor hem interessante clubs en hem kunnen betalen al voorzien zijn van een keeper die minstens, zo niet beter zijn dan Onana. United, City, Arsenal, Liverpool, Atletico, Barça, Real, Inter, Ac Milan, PSG, Bayern zijn clubs die hem kunnen betalen, maar dus al voorzien zijn. Had verwacht dat Chelsea een bod zou gaan doen, maar kozen voor een ander, Spurs zou kunnen met een Lloris die op leeftijd is en langzaam minder wordt, Dortmund vind ik een twijfelgeval. Bayern zou voor hem kunnen gaan als opvolger van Neuer maar die lijkt nog wel ff door te kunnen gaan.

2 december 2020 om 15:06

Bayern heeft natuurlijk ook Nübel al gehaald als opvolger van Neuer he. Juist omdat Neuer nog wel een tijdje door zal gaan en nog steeds top presteert. Daarom hebben ze Nübel gehaald als jong talent die dan op het moment wanneer Neuer echt stopt, hem zal kunnen opvolgen.

Dortmund vind ik geen twijfelgeval. Burki is gewoon geen goede keeper en die kost Dortmund elk jaar weer punten. Onana zou daar makkelijk de basis in wandelen. En voor Spurs zou Onana ook zeer zeker een goede zijn, want Lloris wordt wel degelijk minder. Chelsea zat denk ik vooral met de prijs. Die Mendy hebben ze voor 24 gehaald en ik gok dat Ajax niet Onana voor dat bedrag wou laten gaan.

Maar inderdaad, Onana is gewoon een zeer goede keeper. En jij bent daarin ook erg realistisch vind ik! Maar bepaalde mede-Ajax fans van jou, zijn in mijn optiek minder realistisch. Vandaar ook dat er zo op gereageerd wordt door onder andere Bon Jovi, denk ik.

Persoonlijk zie ik Onana ook makkelijk op een hoger niveau wekelijks acteren inderdaad. Alleen moet er dan wel een club zijn die voor hem ook aantrekkelijk is. Zijn enige minpuntje voor mij persoonlijk is wel zijn concentratie en daarmee onderschrijf ik wel wat sommigen hier zeggen. Het mondt niet vaak uit in een fout, dus daarom kun je het door de vingers zijn. Maar ik vraag mij dus wel af of het dan niet zo is dat op een hoger wekelijks niveau (qua competitie wedstrijden dus) het dan niet ook vaker afgestraft gaat worden.

Laat ik het zo zeggen: Het is tegelijkertijd Onana's grootste pluspunt en ''grootste'' (groot woord in dit geval) minpunt.

2 december 2020 om 17:11

Aan Nubel heb ik ff niet gedacht. Heb hem ook nooit zien keepen. Scheelt wel dat hij transfervrij was en Onana erg duur zal zijn. Vandaar dat ik Dortmund als twijfelgeval zie. Vanuit Onana's ogen zal dat een stap omhoog zijn gok ik, maar betwijfel of zij zoveel überhaupt willen uitgeven voor een speler, ook Spurs geven zelden tientallen miljoenen uit.

2 december 2020 om 12:33

Je weet dat een flesje azijn leegtikken niet persé gezond is? Scheutje door je saladedressing is prima, maar daar zou ik het bij laten als ik jou was. Dan ga je misschien ook zien hoe wonderbaarlijk het eigenlijk is dat Onana, na alles wat hij al heeft laten zien op het hoogste niveau, nog steeds 'maar' in de Eredivisie keept. Hij maakt nu een keer één cruciale fout, dat kan een keer gebeuren. Als je daar tegenover zet wat hij Ajax wel niet allemaal al heeft opgeleverd dan valt dat in het niet. Het is bijna knap om er zo tegenaan te kijken als jij. Maar goed, nogmaals: die azijn...

Ach, prima wedstrijd om eens een blunder te maken en erdoor te verliezen. Het enige nadeel is dat je volgende week moet winnen ipv ook mogen gelijkspelen.
Verder is het leerzamer voor Onana om in zo'n wedstrijd zo'n blunder te maken dan dat het bijvoorbeeld de 5-1 tegen Emmen inleidde

Deze man is onze kanjer. Heeft ons al zoveel punten opgeleverd. En ja, dan maakt hij een kapitale fout. Dat kan wel eens gebeuren. De commentator zei gisteren terecht "geen idee wanneer de vorige keer was dat hij zo'n fout maakt, in ieder geval lang geleden". Naast zijn fout heeft hij ook hele mooie reddingen gehad. Hij is en blijft onze topper!

Vind het vreemd dat Ziyech en anderen zich hiermee bemoeien. Moet hij niet doen, focus je op je eigen team.

2 december 2020 om 13:15

Dus Ziyech mag een oud-ploeggenoot die ook nog eens een goede vriend van hem is geworden niet even een hart onder de riem steken na een fout die hij maakte?

2 december 2020 om 13:16

Alleen Ziyech moet zich focussen op zijn eigen team inderdaad. De Ligt en De Jong spelen nog bij Ajax, dus die mogen wel een comment plaatsen. Blijft een vreemde gast die Ziyech.

2 december 2020 om 14:06

Dus als een vriend van je op zijn werk een ontiegelijke fout maakt, dan mag jij hem niet steunen? Wat een vreemde reactie zeg. Of je hebt wat tegen Ziyech of je loopt hier gewoon te provoceren. Voor dit soort situaties heb je juist vrienden.

2 december 2020 om 14:18

Dan doe je dat prive en hang je het niet aan de grote klok @neutralefannl

2 december 2020 om 14:24

@prem93

Waarom moet dat prive dan? Wie ben jij om te bepalen hoe en wanneer iemand een reactie geeft? Social media speelt een hele belangrijke rol in het leven van topsporters (niet alleen voetballers) tegenwoordig. Ik snap het juist heel goed.

2 december 2020 om 14:31

@aardbei.
Dan verschillen we hierin van mening en dat is prima.
Ik denk namelijk dat je een vriend bent voor de vrienschap en niet voor de buitenwereld. Wees er in real life voor je vriend of bel hem op. Dat gaat de rest niks aan.
Dank voor het delen van je mening, ik kan me inderdaad ook voorstellen dat je zo denkt maar ik denk juist vanuit de 'offline' gedachte

2 december 2020 om 14:48

Het is toch prettig dat jouw vrienden je openlijk steunen!? Bovendien gebeurd tegenwoordig alles via social media. Net als wat jij nu zelf doet! Als je Ziyech overigens een beetje kent weet je dat hij niet aandacht gek is. Zo heeft hij ooit de Kogel financieel gesteund, terwijl ze elkaar nog niet persoonlijk kende. Ziyech wilde niet dat dit openbaar werd gemaakt, maar de Kogel wilde juist laten zien wat voor een goed persoon Ziyech is.

2 december 2020 om 14:53

Beste Prem,

Het is uiteraard prima om van mening te verschillen, gelukkig maar dat dit kan zelfs.

Jij doet echter een aanname, maar die kan je niet staven. Namelijk dat deze spelers Onana maar moeten bellen als ze echte vrienden zijn. Wie weet hebben ze dat ook wel gedaan, maar omdat social media zo belangrijk is voor spelers, doen ze dat wellicht hier nogmaals.

Jouw manier van reageren zorgt nogal eens voor ergernis op dit forum. Dat is je wel opgevallen toch? Wellicht is het dan verstandig om iets beter te bedenken wat je post, anders gaat dit niet veranderen en blijf je vervelende reacties van mensen krijgen. Dat lijkt me ook niet helemaal de insteek natuurlijk. It's all in the tone of voice.

2 december 2020 om 16:05

@aardbei. Dankjewel voor je bericht.
Heb niet de insteek om ergernis op te wekken. Zal daar zeker op letten.

Ik sta altijd open voor kritiek en zal het meenemen.

Dank daarvoor.

Onana hoeft niet eens zn excuses aan te bieden, de beste keeper die we hebben gehad sinds vd Sar. Als je zolang zonder (grote) fouten speelt komt die ene fout iedere wedstrijd steeds dichterbij en helaas was het gisteravond. Volgens mij was zijn vorige grote fout alweer twee jaar geleden uit tegen Benfica.

Een vraagje, normaal is het toch niet mogelijk om te reageren op dit soort posts. Waarom wordt er voor deze dan wel een uitzondering voor gemaakt?

Die fout is niet zo erg, elke speler heeft fouten gemaakt in de wedstrijd. Maar bij de twee volgende acties zag hij er ook niet goed uit omdat hij begon te twijfelen en te stressen. Daar moet je mentaal sterk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

149 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 9 0 2 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Het voormalig Ajax-talent dat zijn carrière afgelopen jaar bijna zag eindigen

Ruim een jaar zag hij zijn naam nergens voorbijkomen. Niet in de kranten, niet op televisie en niet op het wedstrijdformulier. Voor de 21-jarige Navajo Bakboord stonden de afgelopen veertien maanden...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren