De man van de wedstrijd van Ajax was niet Schuurs of Gravenberch

Woensdag, 2 december 2020 om 16:45 • Laatste update: 12:23

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd een goed resultaat mee te nemen uit Liverpool. In de vijfde groepswedstrijd van de Champions League verloor de ploeg van Erik ten Hag met 1-0 van the Reds. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gemaakt door Curtis Jones. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Ajax met een rapportcijfer.


Spelersrapport Ajax tegen Liverpool
SPELER CIJFER
André Onana 4,5
Noussair Mazraoui 8
Perr Schuurs 6,5
Daley Blind 5
Nicolás Tagliafico 7,5
Davy Klaassen 6
Edson Álvarez 6,5
Ryan Gravenberch 7
Antony 4,5
Dusan Tadic 5,5
David Neres 5,5

André Onana: 4,5
Een zeldzame, maar kapitale inschattingsfout van de doelman werd na een klein uur hardhandig afgestraft door Liverpool. De doelman dacht een voorzet van Neco Williams te kunnen laten lopen, maar had er niet op gerekend dat Jones bij de tweede paal opdook om de score te openen. Onana herpakte zich kort daarna door een doorgebroken Salah te dwingen om uit te wijken, maar zorgde vervolgens wel voor wat problemen door laconiek te handelen in de opbouw. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd was Onana snel bij het gras en hield hij op knappe wijze een laag schot van Firmino uit het doel.

De openingstreffer van Curtis Jones bij Liverpool - Ajax

Noussair Mazraoui: 8
Op de belangrijke momenten bleek de rechtsback immer een betrouwbare kracht voor Ajax. Hij veroverde de bal in de achtste minuut van Mané en zat de aanvaller in het begin van de tweede helft nog eens dwars, na een goede loopactie en dito tackle van achteren. Mazraoui stopte bovendien Diogo Jota af toen de spits een nagenoeg vrije doortocht leek te hebben na een slordige kopbal van Neres. Met een mooi afstandsschot was de vleugelverdediger in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar keeper Caoimhin Kelleher bracht redding. Kort na de pauze probeerde hij het vanbinnen het strafschopgebied, maar opnieuw zat Kelleher in de weg.

Perr Schuurs: 6,5
Schuurs was in de eerste helft misschien wel de beste speler aan de zijde van Ajax. Sadio Mané, een van de beste aanvallers ter wereld, kende een moeilijke avond tegen de jonge verdediger: Schuurs gebruikte zijn lichaam goed in de duels met de snelle buitenspeler en zette op de juiste moment tackles in. Wel kwam Schuurs goed weg met een gele kaart voor een overtreding op Mané in de eerste helft. Hij begon weifelend aan de wedstrijd en was ook in de tweede helft lang niet altijd betrouwbaar. Met een zwakke terugspeelbal op Onana leidde hij een grote kans van Salah in, terwijl hij Roberto Firmino uit het oog verloor voorafgaand aan diens grote kans na 83 minuten.

Daley Blind: 5
In verdedigend opzicht kende Blind niet zijn sterkste optreden voor Ajax. Hij stapte verkeerd uit voorafgaand aan een vroeg schot van Curtis Jones dat tegen de paal belandde en was niet altijd overtuigend in duels. Op de helft van de tegenstander was de passing van Blind niet zuiver genoeg, wat er onder meer toe leidde dat Schuurs een gele kaart moest pakken om Mané af te stoppen. Ditmaal was de bijdrage van Blind in de opbouw ook minder groot dan doorgaans het geval is. Positieve momenten van de verdediger waren een afgemeten crosspass op Antony na zeven minuten en een goede verdedigende ingreep kort daarna, toen Blind rugdekking verleende en Mané aftroefde.

Nicolás Tagliafico: 7,5
De aanvallen van Liverpool kwamen met name over de linkerflank, dus hoefde Tagliafico niet vaak op te treden. Als dat wel zo was, maakte hij zelden een fout. Zo haalde Tagliafico de bal zeven minuten na de pauze weg uit het strafschopgebied en volgde tien minuten later een goede tackle op Mohamed Salah, die richting het doel stormde. Halverwege de eerste helft leverde de linksback een scherpe voorzet op Klaassen, die echter in buitenspelpositie stond toen hij een kopkans kreeg.

Davy Klaassen: 6
Klaassen kende een goede eerste helft. Hij hielp het spel van Ajax vooruit, was sterk onder druk en combineerde goed met zijn ploeggenoten op de helft van Liverpool. Maar na de pauze daalde het niveau van de middenvelder. Hij liet een grote kopkans onbenut, liet de bal te ver van de borst stuiten na een goede voorzet van Neres en was niet meer zo sterk in de duels. Klaassen had soms iets te veel tijd nodig en had juist uit deze wedstrijd meer rendement moeten halen.
.
Edson Álvarez: 6,5
De middenvelder werd verrassenderwijs opgesteld door Ten Hag en zijn taak was om de angel uit counters van Liverpool te halen. Die opdracht vulde Álvarez met name in de eerste helft goed in. Zo torpedeerde hij Jota op een gevaarlijk moment, vijf minuten voor rust, en dat was niet zijn enige goede sliding van de wedstrijd. In het tweede bedrijf oogde hij desondanks minder zeker. Zo resulteerde een slordige pass op Blind in een rappe tegenaanval en een grote kans voor Salah. Na 68 minuten maakte Álvarez plaats voor Zakaria Labyad.

Bekijk de samenvatting van Liverpool - Ajax

Ryan Gravenberch: 7
De jeugdige Ajacied speelde in de eerste helft met de benodigde bravoure op Anfield. Zijn wedstrijd begon met enkele goed getimede slidings en een goede breedtepass aan Tagliafico; kort voor rust kapte hij op fraaie wijze enkele tegenstanders uit, alvorens over te schieten. Aan het begin van de tweede helft liet Gravenberch na om iemand te dekken toen Mané een dreigende voorzet afleverde, maar gelukkig voor de middenvelder leverde de kans niets op voor Williams. Hij kwam na de pauze minder voor in het stuk, maar veroverde in de gehele wedstrijd wel acht keer de bal: geen enkele Ajacied deed dat vaker.

Antony: 4,5
Voor een buitenspeler van Ajax bracht Antony te weinig. Er ging niet genoeg dreiging uit van de rechtsbuiten, die bovendien niet doortastend genoeg was in de momenten waarop hij zich kon onderscheiden. Na achttien minuten kapte hij goed naar binnen in het strafschopgebied, maar vloog zijn schot ver naast en over; halverwege de tweede helft volgde en slappe roller. Het beste moment van Antony was een messcherpe voorzet op invaller Klaas-Jan Huntelaar, die kort voor tijd tegen Kelleher kopte.

Dusan Tadic: 5,5
Na vier minuten had Tadic eigenlijk voor eigen succes moeten gaan, maar verstuurde hij in het strafschopgebied een pass die bij niemand aankwam. Er volgden wel enkele goede ballen: een steekpass op Neres halverwege de eerste helft, een getoucheerde voorzet die een minuut later bijna bij Klaassen belandde, een goede steekpass op Antony na 63 minuten en enkele fraaie combinaties met Neres aan de zijlijn. Wel verloor Tadic achttien keer de bal, het hoogste aantal van alle spelers op het veld, en dolf hij in veel onderlinge duels het onderspit. Tadic staat er juist om duels te winnen en de bal vast te houden voor zijn ploeg.

David Neres: 5,5
Neres kende zijn beste fase in het eerste kwartier na rust. Het gevaar kwam bij Ajax in die fase vanaf zijn flank; het had weinig gescheeld of Neres had een bijdrage geleverd aan een of meerdere doelpunten. Klaassen kopte naast uit een scherpe voorzet van de Braziliaan en kreeg na een uur een nieuwe pass van Neres, die hij niet goed controleerde. Zelf schoot de buitenspeler uit kansrijke positie tegen de buitenkant van de paal. Die inzet had eigenlijk een doelpunt moeten opleveren voor Ajax en over het geheel was zijn rendement te laag. Tien minuten voor tijd moest Neres de strijd staken na een duel met Williams.

'It doesn't look good' - Klopp updates on van Dijk's knee injury
Meer video's

Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door piranha)

Jep, was echt heel sterk vNdG

Wat een pot van Mazraoui, die kan gewoon mee bij een subtopper in Europa

1 december 2020 om 23:09

Daar speelt hij al 😉

2 december 2020 om 15:13

Klaassen is gewoon matige speler, die vertraagt het spel enorm. Waarom gooit Ten Hag geen Ekkelenkamp erin, die kan het spel versnellen. Ik zie in Ekkelenkamp meer een spelverdeler die de tempo kan versnellen. Is maar 20 jaar, Frenkie en Donny waren ouder toen zij eenmaal basisspeler werden. Geef Ekkelenkamp eens een kans, anders ga je nooit winnen van Atlanta. Klaassen is leuk voor in de Eredivisie, maar op CL nivo, is hij gewoon traag en heeft amper inzicht.

2 december 2020 om 15:34

Misschien is het je niet opgevallen, maar Ekkelenkamp speelde de eerste helft uit bij Midtjylland. Klaassen de tweede. Ik heb toen het verschil in klasse tussen beide gezien. En dat was niet in het voordeel van de onzichtbare Ekkelenkamp. Had al lang ergens anders moeten spelen. Komt zwaar te kort voor Ajax.

2 december 2020 om 15:44

@erodinho - ik denk dat jij Labyad verward met Klaassen.

1 december 2020 om 23:09

Dat lijkt me logisch ja, aangezien hij mee kan bij Ajax

2 december 2020 om 00:51

@Hz7-22, Waarom in de subtop? Man van de wedstrijd tegen Liverpool in de Champions league en is nog jong, Mazzraoui kan zelfs bij een club als Chelsea ook gewoon goed presteren.

2 december 2020 om 07:55

En dit weekend speelt hij weer als een natte krant in de Eredivisie. Mazraoui is veel te wisselvallig.

2 december 2020 om 08:28

Zou ik normaal gesproken met je eens zijn, ik vond altijd dat de ondergrens van Mazraoui veel te laag ligt. Maar dit hele seizoen speelt hij eigenlijk constant goed, tot nu toe.

2 december 2020 om 09:49

Ewoud niet mee eens, vond hem gisteren na heel lang weer goed spelen. Hij is nog te wisselvallig.

2 december 2020 om 11:53

Dit seizoen de beste back van nl. Met afstand. Hij is beter als dumfries. En subtop speelt ie al kan makkelijk mee met top noem maar een rb bij topclub die beter is behalve die van liverpool en city en walker zijn niv is hij niet ver van verwijderd.

Nou nou nou om Onana gelijk een 4.5 te geven over één foutje terwijl hij ook 3 belangrijke reddingen maakt is wel wat extreem toch?

1 december 2020 om 23:12

Tja, uiteindelijk koop je natuurlijk niks voor die 3 belangrijke reddingen. Je verliest er uiteindelijk wel de pot door.

1 december 2020 om 23:24

Het voordeel is dat het nu gebeurd en niet volgende week. Die pot is belangrijker

2 december 2020 om 01:23

Die pot leefde bij mij vandaag al meer dan deze idd.

2 december 2020 om 10:44

Tsja hij kan ook geen blunder maken en één of twee van die knappe reddingen niet pakken (zoals een gemiddelde keeper van het niveau Ajax zou overkomen), maar volgens mij schiet dat ook niet op... Onana keepte gewoon goed, op één foutje na. Een 4,5 is weggelegd voor de Karius-sen van deze wereld.

2 december 2020 om 01:08

Zelfs ik, die erg kritisch kan zijn, ben volledig met je eens. Onana heeft verder een goede wedstrijd gekeept. Zelfs volgens een (halve?) Een op een situatie gewonnen. Op een afgestraft foutje na, dikke prima. Ik had er een 6 a 6.5 voor gegeven. Zonder fout. 7 a 7.5

2 december 2020 om 01:23

Maar maurootje, die fout bepaalt wel de eindstand. En als Schuurs of Veltman hem had gemaakt, krijgen ze ook zo'n cijfer, ondanks als ze erna nog goed spelen.

2 december 2020 om 01:51

Nee Schuurs en Veltman maken meedere fouten in meerdere wedstrijden. Vooral Veltman pure middelmaat. Groot verschil met Onana. Waarvan akte.

2 december 2020 om 06:41

Maar deze wedstrijd verdient Onana zijn onvoldoende. Dit was geen foutje, dit was een blunder. Die blunder zorgde ervoor dat Ajax moest drukken en er een gapend gat op het middenveld kwam en dat bracht de achterhoede in de problemen. Schuurs ging pas foutjes maken toen hij echt ieder gat dicht moest lopen, want de rest kon het niet belopen.

2 december 2020 om 07:46

1 dikke fout van Onana, maar maar het overige ook een bron van onrust voor de defensie. Te laconiek in de opbouw. Normaliter is dat een pré dat iemand na zo'n fout gewoon zijn ding blijft doen, maar maar nu was een beetje meer op zekerheid nodig door Onana en dat moet je als (top) keeper ook aanvoelen.

2 december 2020 om 09:36

@Formus, Onana heeft zeker een groot gedeelte van de eindstand bepaald, maar niet alleen met die fout. Zo hadden de meeste keepers de 1 op 1 met Salah niet opgelost, evenals de poging van Firmino. Nee, ik vind dat de aanval deze wedstrijd beslist heeft, volgens mij hebben we 1 schot richting de hoek gezien. Het afstandsschot van Mazraoui. Als zo'n poging van Huntelaar (bijv.) richting de hoek gaat sta je gewoon gelijk en levert je slechtste man (Antony) wel gewoon een fantastische assist af.

2 december 2020 om 07:27

Zoals Koeman laats aangaf over Miquenza die een hele goede wedstrijd speelde maar maakte een fout door in de 16 de tegenstander aan te spelen waardoor de bal op de paal belande. Koeman zei toen als het een doelpunt was dan had je heel de wedstrijd voor niks gespeeld omdat men je zou afrekenen op die ene fout. Dit is precies hetzelfde met onana, echt een geweldenaar en super jammer. Ik als Feyenoord fan zat er best mee dat ze hebben verloren maar alles nog in eigen hand

2 december 2020 om 07:51

Ja dat krijg je als keeper, en het was ook een hele domme fout. Hij zal zelf nog het meeste balen want dit zijn beslismomenten voor topclubs om hem ja of niet aan te trekken. Door zo'n fout zal hij zo maar weer een paar jaar langer bij Ajax keepen.

2 december 2020 om 08:10

Dit was een formidabele blunder die je het verlies opleverd. Zonder deze zeperd was het 0-0 gebleven.Ja natuurlijk kan je vervolgens 3, wat mij betreft 5 goede reddingen hebben, daar staat een keeper ook viir he, dat is niet meteen bijzonder. Maar deze misser was doorslaggevend, mag niet gebeuren. Ja dan scoor je terrecht een onvoldoende. Naast die zeperd grabbelde hij nog een x en gaf hij een slechte bal op blind dat ook voor gevaar zorgde dus absoluut een onvoldoende vandaag.

2 december 2020 om 09:18

een onvoldoende ben ik het wel mee eens maar maak er dan een krappe onvoldoende van zoals een 5,5 dat vind ik beter passen dan een 4,5... dan lijkt het net alsof je werkelijk waar een ruk wedstrijd speelde waarbij zo'n beetje alles misging.... zeker als je het vergelijkt met Antony bijvoorbeeld... die verdient die 4,5 eerder met een compleet slechte wedstrijd dan Onana die 1 ding fout doet en daarna het doel schoon houdt zodat je nog een kans behoudt.

2 december 2020 om 12:37

Keeper zijn is een ondankbare taak, maar zo werkt dat gewoon. Je verricht een paar leuke reddingen? 7.0. Je houdt je hele team op het been? Een 8.0. Je maakt een fout? Onvoldoende. Zo gaat dat gewoon, zo ook in de verdediging. Maar bij een keeper is een fout meteen fataal. Ik vind een onvoldoende dus zeker wel op zijn plaats als je je team punten kost. Als een postbode alle brieven bezorgt, maar dan een pakketje de sloot in werpt, dan heeft hij zijn werk ook niet goed gedaan.

2 december 2020 om 16:31

Ik ben het met je eens. Huntelaar krijgt een niet te missen kans op de 1-1 en krijgt gewoon een 6,5.
Het werkt dus maar één kant op en in mijn optiek is dat kortzichtigheid.
Die bal van Firminho zit bij het gros van de keepers. Voor mij (en anderen mogen redeneren hoe zij zelf willen) had hij daarmee zijn fout goedgemaakt.

terecht! en dan heb je grappenmakers die roepen Klaiber erin en Mazzroui eruit haha

1 december 2020 om 23:13

Kun je die grappenmakers ook even linken? Volgens mij heeft letterlijk niemand dat ooit gezegd. Sterker nog volgens mij is 80 procent niet eens positief over Klaiber.

1 december 2020 om 23:23

@zyotto @sander91 ik heb wel aantal keren gezien. Want klaiber schijnt verdedigend beter te zijn.

2 december 2020 om 08:54

Mazaroui is zich verdedigend ontzettend hard aan het ontwikkelen. Het is niet zo gek dat Klaiber beter kan verdedigen want Mazaroui is van nature een middenvelder. Maar ik vind hem dit jaar ontzettend sterk in zijn verdedigende acties. En opbouwend maakt hij ook nog steeds vaker de juiste keuze. Ja deze jongeman kan een grote toekomst tegemoet zien!

2 december 2020 om 08:55

Mazaroui is zich verdedigend ontzettend hard aan het ontwikkelen. Het is niet zo gek dat Klaiber beter kan verdedigen want Mazaroui is van nature een middenvelder. Maar ik vind hem dit jaar ontzettend sterk in zijn verdedigende acties. En opbouwend maakt hij ook nog steeds vaker de juiste keuze. Ja deze jongeman kan een grote toekomst tegemoet zien!

1 december 2020 om 23:22

Dit heb ik echt nog nooit iemand zien beweren eerlijk gezegd, hooguit een gekke uitschieter maar zeker niet de algemene opinie. Neemt niet weg dat Klaiber het prima heeft gedaan als stand-in als hij moest opdraven, maar dat is heel iets anders.

Zoveel negatieve reacties op live mee praten. Ajax doet het toch gewoon onwijs knap, kwalificeren zich al jaren achter elkaar nu en spelen ook dit seizoen weer tot de laatste speelronde mee voor overwintering in de champions league. Dat is toch gewoon hartstikke knap! Maar als je dan de reacties leest denk je elke keer dat je met de torenhoge titel favoriet te maken hebt. Mijn advies, probeer eens een keer wat realistischer te kijken naar de prestaties van Ajax in Europa, het is namelijk best netjes wat ze doen!

1 december 2020 om 23:18

Respect dat je live mee kan kijken en lezen .. lijkt alsof daar alleen maar mensen typen die totaal geen verstand hebben van voetbal of gewoon express leuk willen doen.

1 december 2020 om 23:24

Er zitten gewoon veel te veel mensen die gewoon willen bashen en irriteren. Daar moet je boven staan. Ik bedenk me altijd maar dat de supporters van andere clubs blijkbaar voldoening moeten halen uit het zeiken op een ajax. Hoge bomen zullen we maar zeggen. maar ik vind het wel zonde dat we niet wat gebroederlijker naar de Nederlandse clubs in europa kunnen krijgen. Ik was vorige week oprecht blij met de resultaten van Psv, Az en Feyenoord.

1 december 2020 om 23:20

Zo ongelofelijk eens met jou. Wat denken de mensen nou. Dat we in 3 jaar even op anfield gaan domineren. 5 jaar geleden kwalificeerde we ons nog met moeite voor de EL. Ook als ajax niet wint van Atalanta hebben ze gewoon goed gepresteerd.

1 december 2020 om 23:47

Anfield domineren is overdreven. Maar een half b team dat op 80 procent speelde hoop je op meer. Helaas niet gebeurd en nu winnen van Atalanta.

2 december 2020 om 00:05

Matip, Fabinho, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Salah, Mane, Jota... Dat zijn 8 spelers die toch zeer regelmatig in de basis staan, dan kun je toch niet van een B team spreken...

2 december 2020 om 01:30

Vond dat B-team ook gel.l. Ajax wordt elk jaar beroofd van hun beste spelers. Liverpool speelt al heel lang met dezelfde kern. En die trainen al jaar en dag met elkaar en spelen wekelijks PL. Een Ajax met Schuurs, Gravenberch, Anthony en dan wissels als Traore, Labyad en een opa.... Ajax heeft toch veel minder geld en kwaliteit?! Maar dan nog doen ze het verdomd goed. Liverpool wint twee keer 1-0 door een eigen goal en een blunder. Er zat meer in. Trots op Ajax. Laat die andere supporters maar zeuren, Ajax zit nl in een heel hoge boom in NL.

2 december 2020 om 08:14

Half b team, onzin!Stond gewoon een top elftal bij liverpool. Vond de wedstrijd desondanks niet best, ondanks aan al leuke aanvallen en combis, het kwam verder niet van de grond. Aantal ajacieden (vooral buitenspelers) waren te zwak

2 december 2020 om 10:24

Fabinho speelde op cv en Matip is 2e keus achter Gomez. Daarnaast mistte ook Thiago. Normaal zou het middenveld Fabinho - Henderson - Thiago zijn. Liverpool speelde ook nog op 80 procent omdat Klopp maar driekwart van zijn selectie tot zijn beschikking heeft, hij wil spelers sparen en geen averij oplopen in de PL zoals afgelopen weekend tegen Brighton.

2 december 2020 om 10:29

Wat knap dat jij weet dat ze op 80% hebben gespeeld. Wist niet dat je contacten had binnen de groep bij Liverpool!

2 december 2020 om 11:16

Misschien 85, Misschien 83, Misschien 86, Misschien 79, maar je zag dat ze niet volgas voetbalde.

2 december 2020 om 17:17

Heb jij andere wedstrijd gezien boy

1 december 2020 om 23:21

Hier ben ik het helemaal mee eens. Tuurlijk is het zuur dat je zo verliest, maar Ajax heeft niet eens zo slecht gespeeld. Mooie combinaties gezien, goede verdedigende acties van de spelers die er volgens velen hier niks van kunnen (Schuurs, Alvarez, Mazraoui in mindere mate). Ajax is gewoon goed bezig en verliezen van Liverpool kan, hoewel de manier waarop wel erg zuur is. Echter is nog alles mogelijk en kijk ik nu al reikhalzend en vol spanning uit naar volgende week!

2 december 2020 om 01:29

Schuurs is een kamikaze verdediger. Hij had eraf gemoeten met rood en die terugspeelbal of Onana was ook een blunder. Sommige van zijn acties, zoals die tackle op Mane waar hij aan de verkeerde kant dekte kunnen ook zomaar in een penalty eindigen.

2 december 2020 om 01:33

Onana had veel verder naar voren moeten staan bij die terugspeelbal. Verder met je eens, Schuurs echt nog heel druistig. Echter leert ie wel steeds meer bij. Was vandaag al veel beter in het verdedigen dan in elke andere CL wedstrijd. Wat ik een actie vond van jeugdige onervarenheid, was de bal op het middenveld in proberen te houden, daardoor inleveren en een levensgrote counter tegenkrijgen omdat iedereen uit positie stond. Maar daar leert ie ook weer van.

2 december 2020 om 08:58

Vind ik ook, springt vaak een duel in. En ja hij komt pas net kijken, maar maakt vaak kleine foutjes die hij of iemand anders later moet corrigeren ten koste van een corner of gele kaart. Opbouwend doet hij ook vrij weinig. Maargoed, ik moet hem de tijd geven, Ten Hag zal het wel weten

1 december 2020 om 23:22

Mensen praten alsof er bij Ajax meer kwaliteit op het veld heeft staan wanneer we tegen Chelsea of Liverpool spelen. We zijn gewoon de underdog en als we zelf niet helemaal top zijn en net een beetje geluk missen dan kom je gewoon net tekort.

1 december 2020 om 23:24

Helemaal gelijk. Ik ga mezelf bij deze beloven dat ik stop met live meepraten. Laatst bij Oranje ergerde ik me al dood en vandaag wederom. Pessimistisch gezeur altijd, je wordt er gewoon down van als je daar anderhalf uur mee leest..

2 december 2020 om 01:27

Is al jaren hier. Er hangt hier een zieke zeikerige spruitjeslucht. Niet alleen in het live meepraten, Maar daar is het inderdaad heel triest. Nederlanders vinden het o zo leuk om eigen teams af te zeiken en andere teams op te hemelen. Ajax is gewoon over twee wedstijden een fractie minder dan de afgetekende kampioen van england, Maar met een beetje geluk hadden ze hier en zeker thuis een resultaat behaald. Gewoon knap. Hopelijk redt Ajax het tegen Atalanta, ik denk het wel. Dan gaan alle azijnpissers weer even in hun hok zitten mokken.

Mazraoui was wel echt goed vandaag. Kan het wel redelijk vinden met deze cijfers. Een 4.5 voor onana is wel aan de lage kant hoor.. Maakte wel een blunder, maar pakte ook een mooie bal van firmino

Gravenberch maar een 7?

1 december 2020 om 23:25

Speelde vandaag wel goed maar niet fantastisch, een 7 kan ik me wel in vinden. Voor het eerst ben ik het eens met de cijfers, alleen Onana verdiend wel een 5.5 hoor. Maakt een grote fout, maar pakt ook een bal die maar heeeel weinig keepers zullen pakken.

Gravenberch krijgt wat mij betreft ook een 8. Deed eigenlijk alles goed vandaag en met die enorme passen gaat hij wat mij betreft ook Klaassen al voorbij in Oranje wanneer hij dit kan vasthouden.

1 december 2020 om 23:38

Als hij zo doorgaat staat hij naast Frenkie in Oranje. Een blok van potentiële wereldklasse.

Blind had van mij lager gemogen dan Onana, Onana heeft ons nog “gered”. Blind daarentegen heeft echt niks goed gedaan

Zeker te begrijpen, mazraoui speelde geweldig en verrichte verdedigend uitstekend werk.

Kan me vinden in de beoordelingen

Ik wil even laten weten dat Alvarez uitstekend gespeeld heeft. Toen hij gehaald werd verwachtte veel mensen dat hij voetballend ook topkwaliteiten had, maar dit is waarvoor hij gehaald is, en dat heeft hij prima gedaan! Ik zou hem toch graag ook centraal achterin willen zien, had vandaag best daar mogen staan ipv blind.

Hoe kan Nico een hoger cijfer krijgen dan Schuurs? Ik weet dat sommigen Schuurs persoonlijk niet mogen ofzo, maar Nico heeft nauwelijks resoluut ingegrepen, liep er bij tijd en wijlen zelfs als een zoutzak bij. Schuurs was niet geheel foutloos, maar dat is niemand tegen zo'n team.

1 december 2020 om 23:12

Omdat Tagliafico niet 5 cruciale fouten maakt, die er tegen een iets scherpere tegenstander alle 5 inliggen. Maar ja, ik zal wel weer iets tegen Schuurs persoonlijk hebben omdat mijn mening verschilt van jouw mening.

1 december 2020 om 23:21

Hij speelt natuurlijk ook niet centraal achterin waar 1 klein fout cruciaal kan zijn .. maar ik ben het wel eens dat schuurs toch weer paar schoonheid foutjes had die gelukkig niet werden afgestraft

1 december 2020 om 23:26

Waarom krijgt Onana na een fout die wordt afgestraft dan wel meteen een 4,5? Die speelde verder toch ook gewoon goed?

1 december 2020 om 23:37

Niet!? Speelde anders ook aantal keer heel liefelijk de bal in de voeten van de tegenstander, ging veel duels aan als een meisje en was aanvallend nergens te bekennen. Ik ben normaliter groot fan van Nico, maar hij leek erg afwezig. En dat kan een keer gebeuren, maar zo'n hoog cijfer vandaag is lachwekkend.

2 december 2020 om 07:39

Eens met Lunny, waar Schuurs vaak in de problemen werd gebracht doordat het middenveld of Blind er niet waren, daar was Nico geen schim van zichzelf

Wat een speler die Mazraoui. Ik vond het vroeger in de jeugd bij Ajax, toen nog een middenvelder, al zo leuk om naar te kijken. Ik snapte ook nooit waarom hij nooit voor de jeugdelftallen werd opgeroepen. Maar eerlijk gezegd, had ik nooit gedacht hij het zover zou schoppen. Als hij nog een paar stappen maakt dan kan hij gewoon naar een top club.

1 december 2020 om 23:16

Ik denk dat Mazraoui geweldig kan zijn in een 3-5-2 waar hij als RM speelt.

Als de tegenstander van ajax verliest dan krijgen ze nooit zulke hoge cijfers..

1 december 2020 om 23:27

Waar heb je het over, de tegenstanders krijgen nooit cijfers. Dit wordt alleen bij de Nederlandse ploegen gedaan...

1 december 2020 om 23:48

In het verleden echt niet!

2 december 2020 om 00:11

Kan me niet herinneren dat dat ooit is gebeurt maar wellicht zit ik er naast. Maar dan nog, als een ploeg dan in een uitwedstrijd vrijwel evenveel kansen creëert en ongelukkig verliest door een zelfgemaakte blunder met 1-0, waarom zouden er dan niet zulke cijfers uit voort kunnen komen? Ik vind deze cijfers vrij reëel, paar onvoldoendes, wat zesjes en 3 spelers die goed waren. Niks raars aan die cijfers toch?

Blind 4, Neres 4, Anthony 3,5, schuurs 5, Mazraoui 8, tagliafico 7, onana 5, Klaassen 6, gravenberch 7, Alvarez 6,5, Tadíc 5. Volgens mij is dat een betere weergave van de cijfers.

1 december 2020 om 23:35

Dit lijkt er meer op. Al heeft iedereen nu weer kunnen zien dat het centrum van de verdediging in Europa echt niet meer kan. Blind is over the hill en Schuurs is zo wendbaar als een olietanker en heeft het spelinzicht van een pupil. Wil Ajax echt vooruit, is dat het eerste blok dat moet worden vervangen. Als je fundament niet stevig genoeg is, zakt het huis in...

Wat heerlijk dat die arrogantie van Onana eindelijk een keer wordt afgestraft

1 december 2020 om 23:21

Heeerlijk hè, meer haat voor een andere club hebben dan liefde voor je eigen.

Nous krijgt eindelijk de erkenning die hij verdiend. MOTM vandaag. En dan nog durven zeggen dat ie niet kan verdedigen, ja right

Lach werkende cijfers, ik heb blijkbaar een andere wedstrijd gezien. En Onana... is af en toe een beetje te arrogant... nu echt een keer op zijn bek... gelukkig is hij normaal super

Onana een 4,5 krijg toch de teringtyyyfuus die man moet minimaal een 6 krijgen ondanks zijn fout

Je mag best kritiek hebben, maar wees dan consequent. Iedereen roept hier dat we steeds te hoog van de toren zitten te blazen met subtop club oe we zijn zo goed en zo, nu verlies je heel ongelukkig tegen Liverpool en komt er een stroom stront aan alsof Ajax als top club telleurstelt. Dit was de enige wedstrijd waar ik niet nerveus voor ben geweest, want het deed er niet toe. Je moest sws volgende week winnen, Ajax kan helemaal niet op een gelijkspel spelen man. Nous was goed, heel goed. Ook verdedigend. Alvarez liet vandaag zien waarvoor hij gehaald is, niet het voetballen, maar wel het breken. Heeft echt meerdere goals verkomen. Ik vind t verder wel doorgedraaig deze cijfers, ja Liverpool maakt het zelf ook niet af, maar je raakt meerdere malen keren de paal en verdiend gewoon een goal. Trouwens, die Gravenberch, geen Liverpool middenvelder die hem af kon stoppen. Hij is enorm solide, zo jong nog. Onana maakt een enorme fout, maar is daarna gewoon weer zo belangrijk. Blind, tja het begint inderdaad tegen te vallen, Martinez verdient ook kansen. Nou een wedstrijd en daar gaat het om, als je die niet kan winnen verdien je niets meer dan de Europa League want dan kan je de rest ook niet aan.

Bullshit cijfers, Onana bijvoorbeeld was ondanks zijn blunder gewoon een dikke 7,5 !!

Schuurs speelde een dramatische eerste 10 minuten met enkele flinke missers en werd de 2e helft gespaard door Salah met de te korte terugspeelbal. Deed daar tussenin ook een hoop goed, maar voor een centrale verdediger op Europees niveau is het echt nog niet solide en tactisch sterk genoeg.

2 december 2020 om 07:49

Ja en Salah is ook een of andere middelmatige speler, geen snelheid, geen techniek, heeft nooit wat gewonnen?

2 december 2020 om 14:32

Ik heb het over de verkeerde terugspeelbal. Dat was niet iets wat Salah afdwong door zijn kwaliteit. En de missers waar ik verder naar refereer waren momenten waarop Schuurs niet goed stond opgesteld of zelf de bal verspeeld.

6 december 2020 om 00:00

Ken jij Salah toen hij 20 was? Waar ik hem eerst zag was bij Basel, leuke buitenspeler, best wel kwaliteit maar geen top, verloor veel ballen, zbijndriblles leiden vaak tot niets. Er zijn bijna geen spelers die op 20-22 jaar top zijn. Kritiek is leuk maar je moet het wel plaatsen waar spelers staan in hun ontwikkelen, Voor Schuurs zijn dit leermomenten met de echte top. Geloof mij, hij wordt een speler in de top van Europa en is nu al beter in verdedigen en opbouwen dan een de Vrij of Ake.

Nico en Davy veel te hoog en Onana te laag. Ik heb vrezelijk lopen vloeken met die blunder van Onana maar redde ons ooknog een paar keer knap.

Ben het grotendeels eens met de cijfers. Onana had wel een 5.5 kunnen hebben. Keepte over het algemeen solide en pakte een zeker doelpunt. Jammer van die blunder. Schuurs was zeker niet slecht vandaag maar de groei bij hem gaat wel erg langzaam. Het valt mij op dat zijn timing vaak niet goed is. Vaak stapt hij te wilt in en wordt dan uitgespeeld. In de persoonlijke duels gaat doet hij het wel steeds beter. Blind is jammergenoeg over. Goede voetballer maar zijn fysieke gesteldheid laat topvoetbal niet meer toe.

2 december 2020 om 00:23

De groei van Schuurs gaat langzaam... haha die vind ik oprecht geinig. Kan een jongen van, sinds deze week, 21 jaar jong binnen 15 potjes dit seizoen groeien naar het niveau Chiellini? Zelfs Chiellini speelde pas later op dit niveau.

2 december 2020 om 07:46

Ze spelen nu tegen een van Europas beste teams en aanval, Schuurs speelde heel erg degelijk en jij klaagt dat zijn groei te langzaam gaat. Haha. Die jongen groeit zo snel, speelt op zijn 21e een puike wedstrijd tegen aanvallers die anderhalf jaar geleden de CL optilden. Voor de echte top komen Blind en Klaassen te.kort, dat weten we en zij zelf ook, maar ze zijn voor Ajax wel dragende spelers en bewaken hoe het team staat. Die jongens kan je niet missen, ook niet in deze wedstrijden. Althans, Ajax zal geen betere kunnen vinden die bij Ajax willen spelen, een Ajax hart hebben en die er voor de lange termijn zijn. Het winnen van de CL zal in deze omstandigheden normaal gesproken sowieso nooit lukken dus we moeten het doen met wat uitschieters doen en hopelijk zien we er een volgende week tegen Atalanta.

Als Huntelaar wel een goal scoorde uit de voorzet van Antony had Antony een 6,5 of een 7 gehad. Het zegt niet zoveel, deze cijfers. Behalve de blunder van Onana, heeft hij het verder prima gedaan. Als dat geen goal had opgeleverd voor Liverpool, was het weer anders geweest. Je moet gewoon zelf de wedstrijd kijken en je eigen conclusies trekken.

Nee Schuurs verdiende zeker niet het het hoogste cijfer inderdaad. Begon redelijk aan de wedstrijd, maar heeft echt geluk dat Onana dit keer de fatale fout maakte, want het had niet veel gescheeld of het was weer Schuurs. Dat duo Schuurs-Blind kan gewoon echt niet op dit niveau. Blind is ook weer constant weg achterin.

Fair enough. Ik ben normaal gesproken niet enthousiast over Mazraoui, maar hij was deze wedstrijd gewoon heel goed. Ik vond hem eindelijk ook eens verdedigend erg sterk spelen. Normaal is het aanvallende en voetballende gedeelte voor Nous geen probleem maar laat hij verdedigend te veel steken vallen. Hopelijk weet hij deze vorm vast te houden, want dan hebben we gewoon een prima rechtsback.

Wat speelde Mazraoui een lekkere pot zeg, die heeft het wel verdiend om man van de wedstrijd te worden (vanuit NL perspectief dan).. Aanvallend gevaarlijk en verdedigend ook echt goed. Jammer dat het verder gewoon niet goed stond. Verdediging maakt het zichzelf vaak zo moeilijk door alles terug te spelen naar Onana. Als je dan kijkt naar Liverpool, die doen dat vrijwel nooit en komen daardoor ook minder snel in de problemen. Naar mijn idee had Huntelaar er na 45 minuten bij moeten komen, die had misschien wat meer oorlog kunnen maken en had met voorzetten ook meer gekund dat de toch wat kleinere Tadic. Al met al erg jammer dat Ajax verloren heeft door die zeldzame inschattingsfout van Onana..

Ik ben het er niet mee eens, Als Mazouri wakker was geweest had ie gezien dat er nog iemand achter hem langs kwam om de bal in te tikken. Ik vond Schuurs, Talalifico en Gravenberg er boven uitsteken. Jammer dat Traore en Labyad zo laat pas in het veld kwamen.

Mazraoui speelde echt ijzersterk. Denk dat het spelen in Afrika hem wel goed doet. Toch fysieke duels op verschillende kwaliteit velden. Dan wordt je verdedigend toch wat slimmer en op een andere manier uitgedaagd dan in Europa. Zag dat aardig wat mensen positief waren over Klaassen. Daar kan ik me niet in vinden. Als je in de 16 de bal aangespeeld krijgt, maar je wacht er rustig op om het aan te nemen.. is mij te naïef voor zo een ervaren speler. Had ook moeite in de omschakeling op dit tempo. Die Gravenberch is echt een hele aantrekkelijke speler om te zien voetballen. Schuurs sterk in de eerste helft, maar maakt toch wat fouten die afgestraft worden normaliter.

2 december 2020 om 10:52

Haha, waar slaat dat nou weer op? Mazraoui traint en speelt al jaren elke week in Nederland of in Europa, nu zou het hem beter maken dat hij echt 3 of 4 wedstrijdjes per jaar op een knollenveld staat te ballen? En niet elk land in Afrika heeft een dramatisch veld hoor...

2 december 2020 om 11:53

Kerel moet je er weer een wedstrijd Nederland/Europa - Marokko van maken? Fysieke wedstrijden dragen toch bij aan je ontwikkeling of niet? Net zoals CL ook een ervaring op zich is en je beter maakt als speler. Of is dat ook hetzelfde als tegen Emmen?Heb je wel gelezen? Ik zeg letterlijk “verschillend kwaliteit velden” en jij weet er alsnog van te maken dat ik zei elk land in Afrika heeft een dramatisch veld 🤦🏼‍♂️. Lijkt zo makkelijk, lezen.

2 december 2020 om 11:58

Dat gedoe over het veld slaat gewoon nergens op. Overal heb je verschillende soorten en kwaliteit velden... Fysiek verschilt Afrikaans voetbal ook heel erg per land, plus de meeste Afrikaanse spelers spelen ook in Europa. Het is gewoon quatsch, dat heeft niets met Nederland-Marokko te maken. Wel met dat je onzin uitkraamt. En als iemand een Nederland-Marokko wil beginnen ben jij het met een onzinnig statement dat die schamele 663 minuten die hij in 2,5 jaar tijd heeft gespeeld voor Marokko hem een betere speler hebben gemaakt.

2 december 2020 om 12:50

Geef gewoon toe dat je verkeerd leest. En dan zeggen dat iemand onzin uitkraamt. Leer gewoon lezen. Als je maandelijkse klachten hebt moet je lekker uitloggen. Blijf erbij dat ik denk dat spelen in Afrika hem helpt in het verdedigen. Hoef jij niet mee eens te zijn. Ga lekker iemand anders vervelen.

2 december 2020 om 16:16

Ik kan het niet helpen dat jij onzin uitkraamt en er vervolgens niet tegen kan dat iemand daar op ingaat. Misschien kun je het de volgende het tegen de muur roepen, dan krijg je ook geen weerwoord.

3 december 2020 om 00:44

Misschien moet jij niet denken te bepalen wie wat en wanneer zegt. Smeer m joh, met je betweterigheid

Wie geeft onana naar dat optreden nou een 4,5??? Gast keepte weer als een baas en maakt een inschattingsfout en krijgt meteen een onvoldoende

Als wij Ajax gaan lopen afzeiken dan wat moeten we dan wel niet zeggen van clubs zoals Real Madrid of Manchester City. Ajax doet het geweldig. De beoordelaar die Onana een 4,5 heeft gegeven.... pfff je kan de boom in, zo hoog mogelijk

Onana had net voor het moment van de goal ook al zo'n raar moment toen hij de bal losliet, daarna natuurlijk wel weer 2 geweldige typische Onana reddingen. Neres krijgt hier een 5.5 en Anthony een 4.5 dat vind ik voor beide nog aan de hoge kant.

Ik heb het al vaker geschreven, Maza is veel en veel beter geworden. Nu laat hij ook geen man meer in zijn rug weglopen. Aanvallend sterker geworden. Maar ik betwijfel of hij elders dit ook kan laten zien, omdat het spel van Ajax hem op het lijf is geschreven.
Onana. Neen, zeker hgeen 4,5. Ondanks de fout een voldoende. Reddingen verricht, rust gebracht, goede spel voortzetting.
Bovendien, redenerend ala de grote JC. Ajax zou bij een gelijk spel of winst met een verkeerde mindset de wedstrijd tegen Atalana ingaan. Nu beseffen de spelers nog veel meer dat er 110% inzet, strijd wordt verwacht.
Ik zie de nederlaag dus als winst.
Hup Ajax

Ik vond onana de man van de wedstrijd

Ik snap echt niet waarom aardig wat mensen Onana slecht beoordelen puur om het feit dat dat tegendoelpunt de winst heeft gekost. Het gaat toch om beoordelen hoe goed of slecht iemand heeft gespeeld? Als de aanvallers van Ajax in de slotfase toevallig hadden gescoord, of zelfs 2 keer gescoord, dan had Onana opeens wel een hoger cijfer verdient dus, volgens die logica. We beoordelen een speler toch op zijn prestaties, niet op het feit of het zijn medespelers toevallig wel of niet gelukt is om goals te scoren?

Toch mooi om Mazraoui in de CL te zien spelen dan is hij echt goed en terecht dat ten Hag hem opstelde boven Dest. Nu nog hopen op een goed einde tegen Atalanta en proberen om de selectie wat te versterken in de winterstop om weer te gaan vlammen in de CL. Er staat toch wel weer een aardig elftal alleen de breedte moet iets beter voor het niveau in Europa.

Zeker tegen die snelle boys van liverpool, viel me op hoe langzaam blind wel niet is

Geen juiste rapportcijfers voor de Ajax Spelers tegen Liverpool mijns inziens. 5,5 voor Tadic moet zijn minimaal een 7 .Idem voor Neres . 8 voor Mazraoui is correct.! Zeer goed gespeeld.! Klaassen vond ik zeer tegenvallen. Een 5 maximaal een zesje. Antony werd te weinig in spel betrokken! Goede gevaarlijke en snelle aanvaller.Van mij een 6.5. Gravenbergh prima een 7.5! Blind is niet de snelste , maar wel nog zeer belangrijk en altijd aanspeelbaar. En meestal een prima lange bal! Een 7 van mij. Tagliafico redelijk en ruim voldoende . Een 7.! Schuurs krijgt van mij ook een 8. Zijn beste wedstrijd tot nu toe!! Alvarez onzichtbaar aanvallend . Verdedigend controlerend redelijk. Een klein zesje van mij. 4,5 voor Onana is veel te weinig! 1 x een blunder is zeker jullie reden.! Maar een keertje in de fout is ook voor de allerbeste doelman van Europa niet maatgevend. Minimaal cijfer 7.5!! Wim Karreman Heel lang geleden semi prof etc...

Ik ben trots op de jongens en vooral op Onana.

Goed gezien Voetbalzone. Het zit AJAX niet mee in Europa. Met name die 0-2, Liverpool Atalanta daar kan ik chagrijnig van worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren