Mark van Bommel voelt zich ‘zeker niet te groot’ voor FC Utrecht

Dinsdag, 17 november 2020 om

Mark van Bommel staat niet onwelwillend tegenover een dienstverband bij FC Utrecht. De clubloze trainer geeft in gesprek met Veronica Inside aan dat hij zich nergens ‘te groot voor voelt’, maar dat hij nog niet is gebeld door de Eredivisie-club. Van Bommel beaamt dat hij goed bij de club uit de Domstad zou passen, maar laat niets los over eventuele onderhandelingen.

In het radioprogramma van Wilfred Genee wordt Van Bommel gevraagd naar een eventueel dienstverband bij FC Utrecht, dat op zoek is naar een opvolger voor de naar Racing Genk vertrokken John van den Brom. “Ik voel me daar zeker niet te groot voor”, aldus Van Bommel aan de telefoon. “Maar ze hebben niet gebeld.” De oud-international zegt dat hij nog niet serieus heeft nagedacht over een dienstverband bij Utrecht omdat hij nog niet is gevraagd. “Pas als je een vraag krijgt, dan ga je het je voorstellen: Wat als ze bellen? Wat zou ik doen? Hoe ziet het eruit? Als je de vraag krijgt, ga je er pas echt over nadenken.”

Van Bommel is het eens met de stelling dat hij goed zou passen in Stadion Galgenwaard. “Ja, qua werklust heb ik ook wel wat mensen in je willen zien. Dat je er alles aan doet, dat pas ook wel bij die club. Maar dat wil niet zeggen dat andere clubs afvallen”, zo houdt hij een slag om de arm. Van Bommel werd door Willem van Hanegem genoemd als optie bij Feyenoord als Dick Advocaat na dit seizoen vertrekt. “Dat is hetzelfde verhaal als wat ik net zei”, reageert Van Bommel. “Als die vraag komt, dan ga je er pas echt over nadenken. Als een afwasmachine niet kapot gaat, dan denk je er ook niet over na om een nieuwe te kopen."

De ex-trainer van PSV krijgt van Genee de vraag of hij de afgelopen weken is gepolst. “Ja, er zijn meerdere vragen gesteld”, aldus Van Bommel, zonder te onthullen door welke clubs hij benaderd is. “Wat dat betreft is het best druk.” Hij legt uit wat voor vragen hij krijgt: “Als er bij ons iets gebeurt, aan het einde van het seizoen of tijdens het seizoen, sta je daar open voor? Ik sta in principe open voor heel veel. Of het concreet is? Tja, het is maar hoe je het wil noemen.” Van Bommel benadrukt dat men vanavond geen persbericht hoeft te verwachten over een aanstelling bij FC Utrecht. “Nee, dan bel ik jullie wel”, zo sluit hij af.

FC Utrecht heeft bij monde van technisch directeur Jordy Zuidam al laten weten dat de clubleiding de tijd neemt om een nieuwe trainer aan te stellen. René Hake is voorlopig aangesteld als interim-trainer. Wanneer hij goed presteert sluit clubeigenaar Frans van Seumeren niet uit dat hij definitief wordt aangesteld. “Hij krijgt tot de winterstop de kans en als hij het goed doet dan blijft hij ook na de winterstop”, aldus Van Seumeren eerder tegenover Veronica Inside.

Van Bommel blikt terug: 'Ik wilde blijven, maar had een belofte gedaan aan PSV'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)
17 november 2020 om 14:21

Zijn ambities liggen natuurlijk hoger maar het lijkt mij dat hij zich eerst maar eens mag bewijzen als trainer. Hij zegt fouten gemaakt te hebben. Laat maar zien dat je ervan geleerd hebt. Ik zie nog steeds een toekomstig toptrainer in hem

17 november 2020 om 14:32

Goede toevoeging! Ik bedoel het ook geeneens lelijk. Utrecht lijkt me gewoon nog steeds een behoorlijke uitdaging. Niet een of ander clubje waar je maar een beetje kunt oefenen of zo. Hier is ook gewoon een verwachtingspatroon, en dat liegt er in Utrecht vaak niet om. Daar kun je als grote speler vaak mee te maken hebben gehad, als trainer lijkt me dat toch weer heel andere koek.

17 november 2020 om 16:49

Ik zie hem graag trainer van feyenoord worden. Heeft alles wat een trainer nodig heeft alleen moet hij wel zijn staf gebruiken en daar vertrouwen in hebben.

17 november 2020 om 18:37

Zijn motivatie voor de wedstrijden tegen Ajax zijn zowel bij Feyenoord, Utrecht als PSV identiek. On: Ik zie hem prima bij Utrecht, lijk mij een goede combinatie.

17 november 2020 om 14:37

Op basis van wat? Zonder onderbouwing wordt je reactie snel weer verwijderd he. Hij is ontslagen bij een titelkandidaat in NL en dan is het niet gek dat je het daarna mag proberen bij een subtopper. de selectie is goed en daar zit wel uitdaging in om er veel meer uit te halen dan zijn voorganger heeft gedaan.

17 november 2020 om 15:22

Op basis van zijn prestaties als hoofdtrainer. Er zeker een uitdaging, een hele grote denk ik zelfs! Hij slaat de spijker op zijn kop al hij zegt dat hij zich niet te groot voelt. Dat is nergens op gebaseerd. Ik wens hem overigens het allerbeste, maar laat hij het eerst nog maar eens worden.

Dit verbaast mij wel. Bij PSV was het niet goed genoeg qua staf. Hij eiste meer van de staf dan wat ze op dat moment deden. Het lijkt mij sterk dat een club als Utrecht (niet denigrerend) het beter voor elkaar heeft dan PSV.

17 november 2020 om 14:31

Hij heeft bij PSV de domme fout gemaakt om zich met alles en iedereen te gaan bemoeien. Van de terreinknecht tot aan de kantinevrouw. Moet je gewoon niet doen, want zo worden mensen je gauw zat. Ik hoop dat hij daarvan heeft geleerd en dan mag hij best een kans krijgen bij onze mooie club. Hij doet hier een soort van open sollicitatie, maar laten we eerlijk zijn; hij heeft ook niet veel andere opties.

17 november 2020 om 15:35

Hoe ligt van Bommel als persoon eigenlijk bij de Utrecht supporters? Ik heb het altijd het idee dat hij bij PSV 1 van de meest 'gehate' spelers/trainers was onder supporters van andere clubs haha.

17 november 2020 om 16:17

Haha dat klopt, ik zei net nog tegen Prem. Ik heb altijd een gruwelijke hekel/haat gehad aan Van Bommel en Afellay. Maar dat is inmiddels helemaal weggeebt. Begon eigenlijk een beetje als trainer van Psv, en kort daarna zag ik zijn interview met Derksen en die emotie om de gemiste wk finale vond ik mooi en deed me wel wat. En Afellay is ook wat ouder geworden natuurlijk, en hij doet het prima bij studio voetbal.

17 november 2020 om 16:27

Als Utrecht zijnde zou ik doen. Grote naam wat veel aandacht met zich mee brengt wat Goed is voor een club als Utrecht. Ervaring als topspeler, breed netwerk door zijn verleden en schoonvader. En is een persoonsmens wat altijd prettig is voor spelers.
En als van Bommel zijnde zou ik het ook doen.
Stabiele club. Hele leuke selectie en club met potentie. het is in nl dus dicht bij huis. Niet zoveel druk als bij een topclub. Kan zich zelf op de kaart zetten. Net als bv tenhag

En soccerino

Ja maar als ze hem gewoon de tijd hadden gegeven en de ruimte dan had ie het echt niet slechter gedaan dan Schmidt. En Schmidt heeft ook nog beter materiaal tot zijn beschikking. Van Bommel met dit elftal zo het minstens even goed hebben gedaan. Maar persoonlijk denk ik dat ie het beter zou hebben gedaan alleen vanwege de tactiek 4 3 3 waar de spelers zich beter bij voelen. Omdat ze altijd 4 3 3 hebben gespeeld. In de jeugd bij nl jeugd elftallen.

17 november 2020 om 16:33

Van Bommel zou het minstens evengoed gedaan hebben. Kijk dat is makkelijk gezegd. Feit is dat hij het niet best gedaan heeft.

17 november 2020 om 16:54

Ja we kunnen nooit echt weten maar speler gingen wel door vuur voor hem dat gevoel had ik althans dan was het een kwestie van tijd geweest voordat goed zou gaan. En met deze aankopen max gotze en zahavi sangare en voor later van ginkel (wat natuurlijk nooit mogelijk was geweest zonder schmidt) had hij het denk ik niet veel slechter gedaan. Want bij PSV op het veld is het of heel goed of heel slecht heel wisselvallig. Dat was ook het probleem bij van Bommel maar die had een mindere selectie als nu, bergwijn en Luuk de jong had hij tegnover nu sangare gotze fein en
max .

Mark doet even een open sollicitatie.
Volgens mij is van Bommel ook totaal niet in de positie op clubs als Utrecht af te wijzen want grotere clubs staan absoluut niet voor hem in de rij.

17 november 2020 om 14:29

Beetje vreemde reactie dit.
Ik denk niet dat Mark naar Wilfred Gene heeft gebeld of hij even in de uitzending mag. Denk dat Gene hem belde en hem deze vraag stelt, is dat dan een open sollicitatie? Als iemand jou vraagt om bv de baas van het bedrijf te worden waar je werkt, en je zegt ja. Is dat dan gelijk een open sollicitatie op die functie?

17 november 2020 om 15:14

Eerder is jouw reactie een beetje vreemd. Genee gaat over de vragen maar v Bommel over de antwoorden. Er zijn tientallen andere antwoorden denkbaar, maar al je zegt open te staan voor de trainers vacature bij Utrecht is dat zeker wel een open sollicitatie.

Prima reactive van van Bommel. Ik denk dat hij wel zou kunnen passen in Utrecht. Dan moet hij alleen het wel af hebben geleerd om na de wedtsrijd over alles te lopen zeuren.

Binnen PSV was er vooral van de jongens uit de jeugd veel positiviteit maar denk dat het een beetje een van gaal type is waarvan soms ook werd gezegd dat hij met zuid Amerikanen mensen bepaalde persoonlijkheden slecht kan omgaan bijvoorbeeld lozano lijkt mij daarom ook dat hij als coach tactisch en in de voorbereiding op wedstrijden super is en in het omgaan met mensen niet. Naar mijn mening heeft hij lato te snel laten vallen. Had hij baumgartl na zijn goede start moeten laten staan en Rosario geen aanvoerder moeten benoemen. HEt leek bij hem altijd alsof spelers goed begonnen en over tijd juist minder werd volgens wou hij te veel wou controleren en daardoor stampten hij de spelers vol met instructies en hierdoor werden hun prestatie mede minder.

Zou een perfecte trainer zijn voor Utrecht. Een winnaar met een tactisch brein.
Bovendien kan hij met deze ploeg zijn carriere weer wat elan geven. Ik zou het wel weten als ik voor Utrecht was: aannemen die man!

17 november 2020 om 14:32

Eens Prem, ik zie hem ook graag de kans krijgen. Nog steeds geloof ik dat er een toptrainer in die man schuilt.

17 november 2020 om 14:39

Jazeker, hij had in het begin wat aparte maniertjes. Moest ook wennen aan de media heb ik het idee.
Laten we hopen dat hij deze kans pakt @suleijmani.

Nog een vraag voor jou @sulejmani: denk jij dat van Bommel het in zich heeft om de wereldtop te trainen?

17 november 2020 om 15:04

Prem haha ja, blijft sowieso een beetje een moeilijke man. Vroeger had ik altijd een hekel aan die man, net als Afellay maar dat is helemaal weggeebt. Ehm dat durf ik niet te zeggen, hij heeft wel als voordeel dat hij in heel veel grote Europese keukens heeft gekeken als speler. Wereldtop trainer weet ik niet, maar goede trainer zeker wel.

17 november 2020 om 15:08

Haha ik snap wel een beetje jouw irritatie richting van Bommel: deze wil je in je eigen team hebben en als hij tegen je is is hij verschrikkelijk.
Maar nu moet ik zeggen komt hij steeds beter over op tv/interviews.

Laten we afwachten welke stap hij gaat nemen, ik ben van mening dat hij op het verkeerde moment bij PSV is gestart als hoofdtrainer. Maarja, dat is makkelijk praten achteraf he?

17 november 2020 om 16:18

Haha juist, helemaal waar! Al won Poulsen de strijd toen we wonnen in Eindhoven. De toon werd gelijk gezet, maar dat lugubere duo Van Bommel De Jong ja dan had je ook gewoon een kl*te middag hoor onder Van Marwijk toen haha.

17 november 2020 om 16:30

hahah inderdaad wij begrijpen elkaar Sulejmani

17 november 2020 om 16:35

Haha, absoluut Prem! Fijne dag verder. 👍🏾

natuurlijk staat hij overal voor open, want hij komt eigenlijk nergens aan de bak, in potentie een goede coach, maar wel een lastige man om mee te werken lijkt me, maar als Utrecht hem mocht bellen dan zal hij zeker ja zeggen, want hij heeft geen andere keuze.

Zou ook raar zijn. Op basis van wat zou hij zich dan te groot voelen? Heeft niets gepresteerd als trainer zijnde. Zelfs KKD divisie is niet te klein voor hem. Hij moet eerst zijn strepen verdienen

17 november 2020 om 15:16

Haha jeetje, wat kan jij soms zurig reageren. Hij zegt toch niks verkeerds? Hij is hoofdtrainer van PSV geweest. Dan ga je niet ineens naar pak 'm beet FC Dordrecht, ook al vind jij dat niet te laag voor hem. Je weet zelf ook wel beter. Guardiola heeft zich ook nooit bewezen bij slechtere teams. Is hij dan ook niet te groot voor FC Dordrecht? Ik bedoel, zelfs met het sterrenensemble van Bayern wist hij vroegtijdig uitgeschakeld te worden, evenals met zijn eindeloze geldpot genaamd Manchester City.

Nou dat lijkt me inderdaad niet nee. Ik denk eerder dat Utrecht wat hoger mikt dan een beginnende trainer met een zeer slecht track record. Ik denk dat van Bommel het wat lager moet zoeken, Fortuna erin houden zou bijvoorbeeld een puike prestatie zijn waarmee van Bommel zich weer op de kaart kan zetten,

Ik denk oprecht dat er een toptrainer in van Bommel schuilt. Dat hij bij PSV dingen fout heeft gedaan moge duidelijk zijn, maar dat neemt niet weg dat als je de spelers over hem hoort praten, ze bijna allemaal lyrisch over hem zijn. Hij kan wat irritant zijn naar de buitenwereld toe maar ik stoor me daar totaal niet aan, het hoort bij zijn mindset bij het winnen van wedstrijden, zowel als trainer als speler.

17 november 2020 om 14:58

Bij Mark was het vooral dat Mark zei dat spelers lyrisch over hem waren. Bij elke trainer heb je trouwen spelers die blij zijn met een basisplaats dus blij met een trainer en visa versa. Maar van Bommel heeft laten zien te onervaren te zijn en te grote control freak. Zou het mooi vinden als hij het bij Utrecht zou proberen en te kijken of hij daar wat bagage erbij kan krijgen. Utrecht is een mooie club die altijd wel goede spelers en talenten heeft en een voorzitter en eigenaar met ambitie.

17 november 2020 om 14:59

spelers als tannane en ihatarren op hun plek zetten? bij Utrecht loopt er momenteel niemand rond die zo lastig is in de groep.
revanche nemen op psv, tja dan moet hij zeker niet naar utrecht, volgens mij heeft utrecht 1 keer bij psv gewonnen en dat was volgens mij in 1980 of zo.
er zal vanuit utrecht wel een eis blijven liggen dat Kruys als assistent aan blijft dus dat wordt wel erg druk op de bank daar, en de residentie dat is een andere stad hoor.

maar denk dat hij wel kan passen bij utrecht, maar niet om de redenen die jij geeft

Echt, van Bommel heb ik maar niet begrepen als trainer. Presteerde 1 seizoenshelft echt geweldig bij PSV, won bij elke wedstrijd met goede cijfers, maar daarna was en bleef hij slechts een schim van die trainer...

17 november 2020 om 15:27

1e seizoenshelft was echt niet altijd met goede cijfers.
- JC verloren
- PEC laatste minuut 1-2
- Fortuna laatste minuut 1-2
- Groningen net voor tijd 1-2
- NAC zwaar onder druk 0-2 ( laatste minuut de 0-2 )
- Vitesse tegen 10 man pas laat in 2e helft de voorsprong (1-0)
- RKC verloren in de beker
- Fey verloren al is dat traditie onderhand.

Na de winterstop was het gewoon zwak.

17 november 2020 om 16:48

Dus in de competitie maar 1 wedstrijd verloren. Lijkt me toch niet slecht. Elke trainer zou daar voor tekenen.

Rare vergelijking met de wasmachine, want momenteel heeft heeft hij geen club (wasmachine). Als ik geen wasmachine heb zou ik er zeker wel over nadenken. Verder snap ik wel wat hij bedoelt uiteraard, maar goed

Ben benieuwd of dat ook voor Fortuna geld. Ga ervan uit dat Mark als eerste benaderd zou worden.

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe goed de trainer Van Bommel is. Als speler was ie heerlijk om erbij te hebben, irritant, een leider, verbeten en kon nog voetballen ook. Maar als trainer eigenlijk een rookie. Ik heb dus geen idee of hij nou juist de man is die Utrecht beter gaat maken.

Gewoon een prima reactie van Van Bommel. Dit is ook de Van Bommel die hij in zijn actieve carriére was en die complimenten kreeg voor de manier waarop hij de pers te woord stond. In zijn laatste jaar als trainer in Eindhoven was hij geprikkeld, kortaf en minder prettig om naar te kijken. Ik denk dat hij bij een club als Utrecht waar de druk wat minder groot is en waar goed voetbal iets minder belangrijk is, perfect zou passen. De opmerking dat hij zich niet te groot voelt, snap ik ook wel. Na 15 prima wedstrijden/resultaten in Eindhoven werd hij (serieus) genoemd als opvolger van Kovac bij Bayern. Een jaar later ziet de wereld er anders uit. Neemt niet weg dat het een prima combi zou kunnen zijn; Van Bommel en Utrecht. En dat is volgens mij wat Mark zelf (in net wat andere woorden) ook zegt..

Er is ook helemaal geen reden om zich te groot te voelen. Zijn eerste trainersjob was allesbehalve een succes ondanks de nodige investeringen. Daarna bleef het akelig stil rondom hem. Benieuwd of FC Utrecht of welke club op termijn het met hem aandurft !

Nergens te groot voor? Ik ben benieuwd of dat ook geldt voor zijn oude club Fortuna...

Zou ook nergens op slaan, heeft als coach niks gepresteerd om zich daarvoor te groot te voelen. Natuurlijk een imposante lijst aan clubs als speler en Mark was een belangrijke voetballer bij zijn clubs, maar hij mag na zijn laatste klus gewoon blij zijn met een subtopper als Utrecht.

Het begrip toptrainer vind ik nogal overschat. Wie zag Hansi Flick in januari als toptrainer? Zelfde verhaal met Di Matteo die met Chelsea vanuit het niets de CL won. Toptrainers zijn in de regel vaak types die zich makkelijk op wisselende omgevingen kunnen instellen. Of je moet de statuur opgebouwd hebben om heel duidelijk een eigen lijn te kunnen volgen zoals Van Gaal, Guardiola, Klopp of Mourinho. Dat zie ik Van Bommel nou niet direct doen.

Van wat ik van Van Bommel heb gezien bij PSV vind ik hem niet goed genoeg voor Utrecht. Laat hem lekker maar naar Fortuna gaan en ervaring op doen. Je zou kunnen proberen Fraser, Jans of Wormuth volgend seizoen te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht11-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller92
M. MahiAanvaller62
R. HakeUnknown
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Nederland
271 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren