‘Met zijn stijl van keepen kon Bizot daar niet veel aan doen’

Donderdag, 12 november 2020 om

Marco Bizot maakte woensdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal. De 29-jarige keeper slaagde er tegen Spanje niet in om zijn doel schoon te houden: 1-1. Hij kreeg na achttien minuten spelen een doelpunt om zijn oren. Hij had geen antwoord op een schot van Real Betis-middenvelder Sergio Canales in de verre hoek. “Met zijn stijl van keepen kon hij daar niet veel aan doen”, reageert oud-keeper Edward Metgod in gesprek met De Telegraaf.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Jasper Cillessen koos bondscoach Frank de Boer er voor om Bizot te laten debuteren tegen Spanje. In de komende Nations League-wedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina en Polen zal Norwich City-keeper Tim Krul het doel verdedigen. Bizot had tegen Spanje een aantal goede reddingen in huis, maar kon de 0-1 niet voorkomen. “Bizot is een doelman die ballen vaak met zijn lichaam probeert te blokkeren en veel met zijn voeten doet: een solide tegenhouder zonder franje”, zegt Metgod. “Bij de 0-1 ging de bal weliswaar langs zijn linkerbeen, maar Sergio Canales kon van dichtbij vrij inschieten. Marco lijkt me een bijzonder zelfkritische jongen, die zichzelf in dit geval echter niets hoeft aan te rekenen.”

Davy Klaassen geniet van terugkeer Nederlands Elftal: 'Hoop nooit opgegeven'

Pierre van Hooijdonk vindt dat Bizot niet vrijuit ging bij het tegendoelpunt. "Ik denk dat als Bizot deze goal terugziet, dat hij denkt: ik had hier meer kunnen doen", zei Van Hooijdonk in de rust van de wedstrijd bij de NOS. "De fout zit hem natuurlijk ook in het doordekken, Veltman die toch de deur open zet. Maar kijk, bij dit schot... die mag er wel in, maar niet op de plek waar die nu tegen het net komt. Dat is namelijk een meter van de paal. Ik vind alles wat in het zijnet komt, dat is oké, maar de rest moet voor de keeper zijn."

De zestigjarige Metgod, oud-keeper van onder meer Sparta Rotterdam, beoordeelt het debuut van Bizot in Oranje met een ruime voldoende. “Zijn eerste lange bal belandde gevaarlijk in de voeten van een Spanjaard, maar zijn volgende opening naar de zijkant was prima. Net zoals zijn reddingen op de inzetten van Álvaro Morata, Héctor Bellerín en Adama Traoré dat waren. En elke vallende bal op Luuk de Jong was goed, dat bleek tegen Spanje een kwaliteit.” Metgod is zeer te spreken over de kwaliteiten van de AZ-keeper. “Dat hij zo vaak wordt opgeroepen voor Oranje is niet voor niks. Hij is een Noord-Hollander. En dat zijn over het algemeen noeste werkers en betrouwbare gasten. Zo komt hij ook op me over.”

De beste speler aan de zijde van Oranje was een van de invallers

Marco Bizot kreeg een 6,5 voor zijn debuut in Oranje.Lees artikel

AZ-trainer Arne Slot is trots op Bizot en prijst hem in de krant. Volgens de coach is de keeper sterk teruggekomen na een mindere periode eerder dit seizoen. “Hij maakte aan het begin van dit seizoen een aantal fouten en kreeg een hoop over zich heen. Marco speelt al 3,5 jaar bij AZ en is die hele periode hartstikke constant. Maar elke speler kent vroeg of laat weleens een mindere periode en bij een keeper valt dat nu eenmaal meer op. Dan is het de kunst om die periode zo kort mogelijk te houden. En dat heeft hij – gezien de duels met Real Sociedad en sc Heerenveen –uitstekend gedaan. Marco is bijzonder steady.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Met mijn stijl van keepen had ik die bal ook niet gepakt. Mijn stijl is namelijk dat ik niks tegenhoud. Serieus, maar wat is dit nou weer voor een bewering...

12 november 2020 om 09:35

Ik ben spits maar mijn stijl is vooral zorgen dat mijn directe tegenstander niet scoort.

12 november 2020 om 11:22

Bedoel je dan dat je eerder bij de bal bent zodat je directe tegenstander niet in eigen doel kan scoren?

Ja deze redenatie slaat natuurlijk als kut op Dirk. Ben absoluut geen fan van v. Hooijdonk maar ik moest hem gisteren wel degelijk gelijk geven wat betreft deze goal. Bal schuift een 1 meter naast de paal het doel in... dan moet ie normaliter gewoon voor Bizot zijn. Bal was namelijk ook niet overdreven hard. Verder heeft Bizot ''degelijk'' gekeept.

Ik ben heb altijd gekeept..redelijk niveau ( voor mijn doen ) ook nog. Alleen , als ik vroeger met mn voet naar de bal ging , werd ik verrot gescholden door mijn keepers trainer.. Tegenwoordig keepen ze als een soort handballer. Met uitkomen snap ik het , want je haalt de chip eruit. Maar met dit soort ballen moet je denk ik , gewoon laag bij de grond zodat je sneller kan liggen..

12 november 2020 om 10:10

Leuk om te lezen, ik heb ook op redelijk niveau gekeept als ik het doelpunt nog eens terug kijk lijkt het wel of Bizot niet 'op z'n tenen staat', dat is mij altijd geleerd om sneller naar de grond te komen onder andere.

Dit is altijd wel een lullige afstand naast Bizot geschoten, had ik zelf ook altijd het meeste moeite mee, ver in de hoek kun je gewoon alles geven en strekken, zo half half moet je als een blok beton naar de grond en je arm uit gooien.

Ik was een vrij lompe keeper overigens, ik ging er met alles in wat ik had dan is het toch wel fijn dat je je benen ook gebruikt. In dit geval was Bizot daarvoor inderdaad nog te ver van de bal.

12 november 2020 om 12:35

Ja precies dat dus ! Hij staat niet op zn tenen waardoor zijn reactie gewoon te laat is. Vroeger kregen we altijd de 'Sar' manier. Handen zo laag mogelijk , op de voorvoeten. Hij zijn indd ook wel kut ballen. Net er tussen zegmaar. Al denk ik als ie gewoon had gaan liggen , dat ie em nog klemvast heeft ook. Maargoed , ik keep nu alleen nog maar op de PlayStation dus mag eigenlijk niks zeggen Hahaha ik ook hoor. Denk als ik nu een zweef duik inzet ,pas er net een telegraaf onder.

Ik vond hem heel onrustig ogen. Hoge ballen die hij ogenschijnlijk makkelijk kon plukken werden weggestompt en kwamen zo in de voeten van de Spanjaarden terecht. Die goal was inderdaad ook houdbaar maar geen echte fout van Bizot. Uiteindelijk niet enorm op de proef gesteld waardoor hij kan terugkijken op een redelijk debuut.

12 november 2020 om 10:00

Maar als die bal zeker houdbaar was, dan was het dus wel een fout van hem toch? Kijk, dat Veltman deze goal zich mag aanrekenen is duidelijk, maar ik vind dat als een keeper een goed houdbare bal door laat gaan, het ook een fout is

12 november 2020 om 10:23

Ik vond het ook een fout van Hateboer die gewoon wegloopt bij die man. Die man aan de zijlijn is niet gevaarlijk. Hij moet daar gewoon rugdekking geven aan Veltman.

12 november 2020 om 12:47

Zojuist de herhaling bekeken, maar Canales loopt weg bij Wijnaldum. Dat kan, maar dan moet iemand dat overnemen. Veltman dekt niet door op zijn eigen man Morata, maar blijft op een lijn staan met de inmiddels doorgeschoven Canales. Ook dat kan nog, maar dan laat hij niet alleen Canales die bal aannemen, maar ook schieten, waarbij Veltman geen voet uitsteekt, laat staan een sliding maakt. Wat mij betreft dus fout van het trio Wijnaldum, Veltman en Hateboer, die geen rugdekking geeft. Bizot mag die bal ook hebben, zoals van Hooijdonk zegt, omdat de bal een meter van de paal af het doel in gaat en nota bene naar buiten (want met links geschoten) draait.

12 november 2020 om 10:38

Ja, hij hoogte wat onrustig, maar vergeet niet dat dit zijn debuutwedstrijd was. Speelde dus liever op veilig met het wegstompen in plaats van proberen te klemmen. Tel daarbij op dat hij voor zich Blind-Veltman had staan, wat ook alles behalve een betrouwbaar en ijzersterk duo is.

Vond Bizot prima keepen, kan beter, kan slechter. Dat doelpunt kijk ik toch anders tegenaan, Veltman kan wel doordekken op Morata maar dan had Canales helemaal ongehinderd door kunnen lopen omdat Hateboer zijn man liet lopen.

Dat Veltman positie hield was eigenlijk een goede keuze, Blind had misschien wel door kunnen stappen.

12 november 2020 om 10:02

Het stomme was, het was de bedoeling dat Veltman idd uitstapte zodat er een gat ontstond voor Canales. Dat gebeurde niet, maar Canales dook toch het gat in wat er eigenlijk niet was. Dat niet uitstappen was niet eens zo fout idd, maar hoe hij Canales daarna toch die bal laat krijgen in dat ‘gat’, dat is wel een fout geweest

12 november 2020 om 10:16

Dat heeft mijn inziens te maken met Morata eerder onder druk zetten en dat Hateboer zijn man niet binnendoor moet laten komen. Daardoor dwing je Veltman in een lastige positie, die moest eigenlijk rugdekking geven aan Blind die inmiddels wel aan het doordekken was en aan Hateboer.

Als Hateboer meeloopt en de binnenkant houdt dan had Veltman misschien in kunnen stappen en de bal kunnen onderscheppen nu moest hij Canales voor zich houden, als je dan niet op snelheid bent en de tegenstander wel dan wordt het een lastig verhaal.

Was wel een goede aanval van Spanje moet ik zeggen.

12 november 2020 om 10:13

Als veltman 1 meter naar voren zet voordat de pass komt staat Canales buitenspel. Wat overigens echt een fanfastische speler is

12 november 2020 om 10:19

Klopt dat was een optie geweest inderdaad, maar in dit geval had zowel Morata als Canales alle vrijheid en tijd om het perfect af te stemmen. Vind het hoe dan ook veel te makkelijk alles op Veltman te schuiven, het is en blijft notabene Hateboer zijn man. Dat lijkt toch echt een rechtsback voor een 5-3-2 systeem

12 november 2020 om 10:25

Ik vond Veltman buiten de goal om sowieso z'n beste interland spelen. De lat lag natuurlijk niet hoog, maar buiten dat moment speelde hij in verdedigend opzicht best aardig.

12 november 2020 om 10:27

Prima is wel wat overdreven. Hij oogde onzeker. Met name in de eerste 20 minuten kwamen z'n trappen niet altijd aan omdat ze onzuiver waren en de hele wedstrijd door stompte hij bijna elke bal weg, ook de ballen die je gewoon moet kunnen pakken. Daar heeft Spanje toch een aantal keren gratis balbezit en 2 hoekschoppen door gehad. Bizot was duidelijk angstig om fouten te maken.

Niet mijn keeper voor Oranje. Ik vond dat hij bij het doelpunt meer had kunnen doen maar bij vlagen ook een bron van onrust met dat stompen. Pak eens een bal klem zeg. Cillisen Krul en Bijlow zijn voor mij de keepers waarbij Cillisen en Bijlow het uit mogen vechten als ze weer eens fit zijn.

12 november 2020 om 10:11

Het wat logisch dat bizot keepte gisteren maar die mag van mij tog afvallen,drommel heeft veel meer potentie en die jongen is voetballend zeer sterk het enige nadeel is hij zit op het moment bij twente,wil drommel kans maken moet ie een transfer maken na bijv ajax of psv in die jongen zit heel veel rek in en is nog maar 23

12 november 2020 om 10:23

Je zag gisteren bij de eerste trap van Bizot al dat hij onzeker was. Nu moet ik ook zeggen dat de goal enigszins houdbaar is, maar ook bij doelmannen als De Gea of Oblak gaat zo'n bal er vaker wel in dan niet.

12 november 2020 om 12:37

In een eerste wedstrijd voor Oranje en je als keeper altijd wat nerveus, want als je als keeper een fout maakt is het meteen een doelpunt.
Mocht hij maar iets van zijn niveau van vorig seizoen aantikken dan zie ik hem absoluut wel als Oranje keeper, want er is geen Nederlandse keeper die ook maar bij zijn statistieken in de buurt kwam.

Een leuk verhaal. Maar we hebben gewoon alleen maar matige keepers. Dat is de oorzaak dat de bal er in ging. En de enige keeper die iets beter is dan de rest, staat wissel en heeft een uitstraling van niks. We moeten er maar aan wennen dat het allemaal niet veel is onder de lat.

12 november 2020 om 10:37

Ik ben het deels met eens. Al vind ik dat er zeker wel potentie is, Bijlow en ook Drommel zijn nog jong met weinig ervaring maar hebben al wel een enorme zekere uitstraling, wat van grote invloed kan hebben op je achterste linie.
Iedere keer als ik Bizot zie, lijkt hij heel zenuwachtig op een of andere manier!

12 november 2020 om 10:41

Bizot is ook onrustig en het valt me op dat hij vaak voor wegboksen kiest en weinig klem heeft. Dat zorgt ook voor onrust. We moeten inderdaad echt hopen dat Bijlow stappen zet. En vooral ook dat hij eens 2 seizoen heel blijft. Dat zou onze enige kans zijn op een topkeeper op dit moment. Drommel is ook wel aardig, maar als Padt of Pasveer goed keept zie ik daar geen verschil tussen eerlijk gezegd qua niveau. Op dit moment dan.. Maar dat wordt geen topper denk ik.

Als ik de naam Metgod hoor moet ik altijd aan Koert Westerman en John Metgod denken. Koert vertelt dat hij wel eens aan John Metgod vroeg hoe hij de telefoon aanneemt. Hallo Met....

Waarop John Metgod zei: ''wat bedoel je? Gewoon: Met John"

12 november 2020 om 11:43

Haha leuke grap

Als je keepersstijl houdbare ballen makkelijk doorlaat, moet je misschien van stijl wisselen. Wat is dit nou weer voor een onzin, een keeper moet ballen tegenhouden en als je dat doet door een acrobatische duik of met de poten, maakt niet uit. Ik vind het geen drama dat Bizot die ene bal door liet gaan, maar het was wel gewoon een houdbaar schot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

14 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren