De beste speler aan de zijde van Oranje was een van de invallers

Donderdag, 12 november 2020 om 07:14 • Laatste update: 12:25

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond geremiseerd tegen Spanje. In de Johan Cruijff ArenA werd het 1-1 door doelpunten van Sergio Canales en Donny van de Beek. Voetbalzone beoordeelt de spelers van het Nederlands elftal die minstens 45 minuten meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Spanje
SPELER CIJFER
Marco Bizot 6,5
Hans Hateboer 5
Joël Veltman 6
Owen Wijndal 7,5
Georginio Wijnaldum 7,5
Donny van de Beek 6,5
Frenkie de Jong 7,5
Steven Berghuis 5,5
Luuk de Jong 5
Memphis Depay 5
Daley Blind ('06) 7
Denzel Dumfries (’45) 8
Stefan de Vrij (’45) 7,5
Davy Klaassen ('45) 7,5
Calvin Stengs (’45) 7

Cijfers Oranje

Marco Bizot: 6,5
“Als Bizot dit terugziet, zal hij denken dat hij meer had kunnen doen”, zei analist Pierre van Hooijdonk over het openingsdoelpunt van Sergio Canales. “Deze bal kan er wel in, maar de bal rolt meer dan een meter van de paal binnen.” Bizot stak een voet uit, maar kwam net niet bij de bal. Op slag van rust stompte de debutant een hoekschop van Spanje niet heel overtuigend weg, maar hij pareerde wel een inzet van Álvaro Morata en leverde meerdere goed aangesneden uittrappen in de eerste helft. Na de pauze hield Bizot een inzet van Héctor Bellerín uit de linkerhoek en had hij een schot van invaller Adama Traoré klemvast.

Het artikel gaat verder onder de video
Persconferentie Frank de Boer: 'Daarin is Ryan Babel een voorbeeld'
Meer videos

Hans Hateboer: 5
Het optreden van Hateboer bleef beperkt tot één helft. Een grootse indruk maakte hij daar niet in. De rechtsback won een van zijn drie duels en leverde twee voorzetten: een redelijke en een zwakke. Op slag van rust schatte Hateboer een situatie verkeerd in, waardoor er plots veel ruimte aan zijn flank ontstond en Asensio vrij opdook. Het gevaar bleef uiteindelijk beperkt. Van zijn vervanger Dumfries ging meer dreiging uit in de tweede helft.

Denzel Dumfries: 8
Dumfries kan terugkijken op een overwegend puike invalbeurt. Mooi om te zien was hoe hij zich twaalf minuten na zijn invalbeurt vol overgave voor een schot van Marco Asensio stortte. Niet veel later leidde een fout van Dumfries echter bijna tot een tegendoelpunt: na slecht uitverdedigen nam Spanje de bal over in de as van het veld en kreeg Koke een goede schietkans. De bal vloog maar net over het doel van Bizot. Halverwege de tweede helft werd de rechtsback aan de flank weggestuurd door Stengs, waarna Dumfries goed handelde: hij sprintte naar voren, bleef rustig en zocht de vrijstaande Depay uit. Door een stuit was het echter een moeilijke bal voor Depay. Vlak voor het einde van de wedstrijd creëerde de PSV'er ook een kans voor Luuk de Jong. Als de pass van Dumfries íéts strakker was geweest, had Oranje wellicht gewonnen.

Joël Veltman: 6
Vlak voordat Morata de beslissende pass gaf in de voorbereiding op het openingsdoelpunt van Spanje, was het Veltman die naliet om door te dekken en doelpuntmaker Sergio Canales uit het oog verloor. Afgezien van dat incident waren zijn verdedigende acties solide. Zo dekte hij halverwege de eerste helft juist wel goed door en veroverde hij de bal op het middenveld; na verkeerd instappen van Blind ontnam hij Morata de bal rond het strafschopgebied in een één-op-één-duel. Acht minuten voor tijd onderschepte hij een potentieel dreigende steekpass van de Spanjaarden.

OnsOranje komt op achterstand tegen Spanje, na zwak werk van onder meer Joël Veltman... ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 11 november 2020

Stefan de Vrij: 7,5
In de tweede helft maakte De Vrij zijn entree als vervanger van Frenkie de Jong. Op de invalbeurt van de centrumverdediger viel weinig aan te merken. Met een stevige tackle zette hij invaller Ferrán Torres van de bal; twaalf minuten voor tijd kwam een goede lange bal van De Vrij terecht bij Depay, die meteen een kans kreeg en op de keeper schoot.

Daley Blind: 7
Al na vijf minuten kwam Blind binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Nathan Aké. Zijn verdedigende acties kenden wisselend succes. Kort na zijn entree liet hij zich in de luren leggen door Morata; op slag van rust stapte hij zonder succes in richting Héctor Bellerín, waarna een gevaarlijke situatie ontstond. In de opbouw was Blind van belang. Met een mooie bal over de defensie vond hij Van de Beek in het strafschopgebied in de eerste helft; niet veel later stuurde hij ook een goede pass vooruit richting Wijndal. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam een heerlijke pass van Blind, die toen de aanvoerdersband droeg, terecht bij Van de Beek en daar ontstond een schietkans van invaller Ryan Babel uit.

Owen Wijndal: 7,5
De linksback van AZ speelde met aanzienlijk meer zelfvertrouwen dan gedurende zijn debuutwedstrijd tegen Mexico van september. Wijndal hield de bal onder druk goed bij zich of vond een juiste oplossing en verleende assistentie aan het middenveld door door te dekken. Fraai was de wijze waarop hij Gerard Moreno in de openingsfase het bos instuurde of een kaats van Álvaro Morata doorzag op een potentieel gevaarlijk moment. Zijn voorzetten waren vaak ondermaats, maar het was juist een voorzet van Wijndal die leidde tot de 1-1. Wat ook niet onderschat mag worden, was de wijze waarop hij vóór zijn voorzet de bal aannam na een goede pass van Klaassen.

Georginio Wijnaldum: 7,5
De woensdag dertig jaar geworden middenvelder, die door de absentie van Virgil van Dijk de aanvoerdersband droeg, viel op met enkele geslaagde, langdurige rushes op de helft van Spanje. Hij boekte daarmee terreinwinst voor Oranje. Ook in defensief opzicht was de balvaste Wijnaldum belangrijk, zoals toen hij een aanval van Spanje smoorde in het strafschopgebied van Oranje. Hoogtepunt was een fraaie pass op Wijndal na 25 minuten spelen. Wijnaldum werd in de pauze gewisseld door De Boer.

Davy Klaassen: 7,5
Dat het spel van Oranje een stuk soepeler liep in de tweede helft, kwam mede door de entree van Klaassen. De middenvelder van Ajax kwam na de pauze binnen de lijnen voor Wijnaldum. Afgezien van een ongelukkig moment in verdedigend opzicht - hij verloor Morata uit het oog in het strafschopgebied - was Klaassen een toegevoegde waarde. Zijn openingen, zowel naar Wijndal als naar Dumfries, waren zorgvuldig; voorafgaand aan de gelijkmaker kreeg hij de bal bijvoorbeeld op verdienstelijke wijze bij Wijndal. Klaassen speelde de bal vaak snel vooruit en dat kwam het spel van Oranje ten goede.

Donny van de Beek: 6,5
Met Wijnaldum en Frenkie de Jong naast zich moet Van de Beek voor de aanvallende impulsen zorgen vanuit het middenveld. Aanvankelijk was zijn aandeel daarin te beperkt. Van de Beek hield de bal weliswaar goed bij zich, maar soms ook iets te lang, in plaats van mogelijkheden te herkennen om ploeggenoten vrij te spelen. Aan het begin van de tweede helft bracht hij Oranje echter op gelijke hoogte met een overtuigend schot in de linkerhoek. In de aanloop naar dat doelpunt was het tevens Van de Beek die de bal goed bij zich hield op het middenveld en Klaassen bediende. Voorafgaand aan een van de laatste kansen van de wedstrijd voor Babel hield Van de Beek de bal goed bij zich.

GOAL OnsOranje! Donny van de Beek pakt hem ineens uit de stuit! ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 11 november 2020

Frenkie de Jong: 7,5
Zijn eerste actie was ongelukkig – een verspeelde bal op het middenveld in de eerste minuut – maar dat was geen voorbode van zijn optreden. De Jong stak in grootse vorm: hij toonde zich fel op het middenveld en stoorde in de opbouw van Spanje, speelde ploeggenoten vrij en leverde altijd een bijdrage aan de opbouw, ook als hij onder druk stond. Hoogtepunten waren zijn pass op Depay met een beweging achter het standbeen, zijn voorbereiding van een goede schietkans van Luuk de Jong na twintig minuten, een goede pass aan de zijlijn om Hateboer te lanceren ietsje later en een heerlijke bal over de verdediging richting de vrijstaande Van de Beek, die echter buitenspel bleek te staan.

Frenkie de Jong met hét hoogtepunt van OnsOranje in de eerste helft tegen Spanje! ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 11 november 2020

Steven Berghuis: 5,5
De bijdrage van Berghuis was vooral dat hij het spel verlegde naar de linkerflank met lange ballen op Wijndal. Enkele daarvan waren fraai afgemeten en kwamen aan op de plek van bestemming, maar het was desondanks een beperkte bijdrage van de buitenspeler. Misschien komt het ook omdat hij werd overgeslagen door zijn ploeggenoten. Halverwege de wedstrijd werd de aanvoerder van Feyenoord afgelost door Calvin Stengs.

Calvin Stengs: 7
De meeste acties van de invaller waren gelukkig. Zo was het een goede keuze om voorafgaand aan de 1-1 de voorzet van Wijndal te laten lopen, omdat Van de Beek daardoor de gelijkmaker kon binnenprikken. Enkele minuten later viel Stengs in positief opzicht op met een goede steekpass aan de rechterflank op mede-invaller Dumfries. De goede ballen van Stengs op Dumfries werden een patroon, want hun wisselwerking bleef als een geoliede machine. Halverwege de tweede helft stuurde hij de rechtsback weg met een scherpe pass langs de zijlijn. Het resulteerde in een grote kans voor Depay. Kort voor het laatste fluitsignaal stond Stengs met een goede pass op Dumfries aan de basis van een kans van Luuk de Jong, maar de spits was niet gelukkig.

Luuk de Jong: 5
De spits van Oranje is afhankelijk van de toevoer vanaf de zijkanten, maar goede voorzetten ontving hij niet vaak. Desondanks probeerde De Jong met name in de eerste helft betrokken te blijven bij het spel: hij zakte ver terug om het verdedigende werk op te knappen als Depay voorin bleef en stoorde vaak in de Spaanse opbouw door te jagen op de keeper van Spanje. Na de pauze was hij minder prominent, al kreeg De Jong vlak voor tijd een grote kans om Oranje de zege te bezorgen. Na een pass van Dumfries kreeg De Jong de bal niet goed mee en was de kans al gauw verkeken.

Memphis Depay: 5
Depay liet glimpen zijn van zijn kwaliteiten, bijvoorbeeld door fraai weg te draaien bij Koke of de bal knap mee te geven aan Wijnaldum in minuut 27. Met name in de eerste helft liet hij echter ook na om ploeggenoten te bedienen, ondanks dat die zich in een goede positie bevonden: hij zag bijvoorbeeld Wijndal meerdere keren niet staan. In zijn passeeracties was Depay lang niet altijd gelukkig. Na de pauze kreeg Depay enkele kansen om te scoren en met name zijn schotkans na voorbereidend werk van Dumfries had een doelpunt moeten opleveren. Depay had echter te veel tijd nodig en zijn schot was niet goed genoeg.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door sirius)

Veel mensen hebben een grote mond over Van de Beek, maar die komt vaak in levensgevaarlijke positie en schiet dan direct op doel. Dat is een kwaliteit. Onze spitsen, mannen die deze kwaliteit juist onder de knie zouden moeten hebben, treuzelen veel te lang waardoor we een overwinning op onze buik kunnen schrijven. Dat mogen we Memphis, die echt heel slecht en egoistisch speelde, maar ook Luuk aanrekenen. Ook al waren de ballen van Dumfries niet vloeiend, die spitsen moeten voldoende kwaliteit hebben om ze op doel te rossen. Die rollertjes van Memphis, die konden echt niet hoor. Verder vond ik inderdaad Dumfries fantastisch spelen, Klaassen viel erg goed in en versnelde de boel. Wijndal was een genot voor het oog, Stengs speelde ook heel fijn! De tweede helft stemt me positief.

11 november 2020 om 23:08

Die komt steeds in die positie omdat hij alleen voorin te vinden is. Hij moet meer als middenvelder gaan fungeren.

11 november 2020 om 23:12

Wat een onzin. Hij kan alleen daar komen, als hij daar nog niet staat. Donny is geen verdedigende middenvelder. En als je spitsen niet kunnen scoren, moet hij het wel doen. Want zonder hem hadden we vandaag verloren.

11 november 2020 om 23:26

Hij heeft het vaakst van iedereen buitenspel gelopen, dus hij is er constant al geweest. Een aanvallende middenvelder moet op de juiste momenten er overheen gaan, niet als een diepe spits constant achter de verdediging lopen. Hij leek meer op Inzaghi dan op een middenvelder.

11 november 2020 om 23:30

En hij ging er op de juiste momenten overheen, maar dan kreeg ie de bal niet. Als je hem dan alsnog krijgt sta je buitenspel ja. Ben blij dat de commentator het nog een keer benoemde, dat Van de Beek constant diep gaat maar dat de verdediger in dat geval de bal niet durfde te spelen. Want dat zie je niet als tv kijker en daardoor lijkt het alsof ie alleen lekker rond de 16 staat te wachten

11 november 2020 om 23:47

Als je 100x er overheen gaat dan zitten er een paar momenten tussen dat je toevallig wel goed loopt. Dat is geen kwaliteit. Vd Beek zal bij Man Idd nooit een basisplaats krijgen, omdat hij als middenvelder op het MIDDENVELD niets toevoegt. Hij kan daar 100x over Martial, Rashford etc. gaan, maar de ballen krijgt ie toch niet en zo ontbreekt er een mannetje op het MIDDENVELD.

11 november 2020 om 23:08

En wat een heerlijk interview geeft Wijndal net ook af! Die man mag van mij blijven staan, onze nieuwe linksback van Oranje!

11 november 2020 om 23:12

En speelt straks 1 pot slecht en de 17miljoen bondscoaches snappen niet dat hij ooit opgeroepen is.

11 november 2020 om 23:14

Over Wijndal. Goed om te zien dat hij nu goed speelde. Ik heb vorige week moeten verdedigen dat hij niet na 1 wedstrijd afgeserveerd moet worden. Logisch dat het de eerste keer spannend is.

11 november 2020 om 23:28

Stel je voor dat je hier een echt solide LCV-RCV blok in de vorm van VvD met de ligt/de vrij bij hebt staan. Wijndal en Dumfries als backs en daarvoor FdJ als spelverdeler op het middenveld. Dat moet wel smullen worden. Hopelijk trekt het dan qua aanvallers nog wat extra aan en ik zie de toekomst rooskleurig in.

12 november 2020 om 00:14

Bijlow, Gravenberch, Botman, Ihatteren, Gakpo, Malen en Stengs worden ook steeds beter dus dat beloofd wat. we hebben echt wel een paar hele goede talenten

12 november 2020 om 02:19

@ Japie krekel..Ja maar dat zegt niks, dat zeggen ze in Portugal Spanje Duitsland ook, altijd dat gelul.. jij weet toch ook niet wat er aan komt qua talenten in België en Frankrijk.. vind ik altijd zo’n gelul

12 november 2020 om 07:35

Dat zijn inderdaad talenten. Maar niemand kan nu al zeggen dat zij bij topclubs in Europa komen te spelen in de toekomst. Misschien komen ze nog niet eens aan de bak bij een subtop ploeg in Europa. Leuke talenten, maar verder is het gewoon afwachten.

11 november 2020 om 23:16

@myvision Een goal maak je geen betere voetballer. Vd Beek voegt niet veel toe. kansen creëren voor andere of bijdragen aan het spel is ver te zoeken bij hem. Ondanks die goal vond ik hem vrij matig en onzichtbaar. Door zulke comments doe je andere spelers te kort zoals Depay.

11 november 2020 om 23:25

Er zal anders wel iemand moeten zijn die een goal maakt. En aangezien de rest van de aanvallers van een belabberd niveau (en gezien de cijfers ben ik niet de enige die er zo over denkt) zijn zou jij wel eens de waarde van zijn goal’s wat hoger mogen inschatten.

11 november 2020 om 23:28

Nou, als de spitsen het niet doen dan voeg je als aanvallende middenvelder toch echt wel wat toe als je steeds in scoringspositie komt en scoort. Daarnaast zag ik hem ook heerlijke balletjes geven op Stengs. En Depay is de aanvoerder vandaag, die mag je echt wel kritisch benaderen als hij al een paar potjes ronduit slecht speelt. Want ondanks Depay spelen we vandaag gelijk, absoluut niet dankzij Depay.

12 november 2020 om 00:47

Juist met een aanval waar de doelpunten nog wel eens uit kunnen blijven kan van de beek juist belangrijk zijn. Als je het scorende vermogen niet evht hebt in een team kan het heel fijn zijn als je middenvelderd hebt die ze er ook in kunnen leggen

12 november 2020 om 00:57

Ik heb veel liever een middenvelder die er voor zorgt dat er vlot gevoetbald wordt en er kansen gecreëerd worden dan een middenvelder die daarin afwezig is maar wel een neus voor de goal heeft.

12 november 2020 om 01:07

@Lierse, ik scoor liever, dan dat er eeuwig gebreid wordt.

12 november 2020 om 09:56

Waarom dan meteen het uiterste pakken en er eeuwig breien van maken? Een goed voetballend team levert zoveel meer op dan een matig voetballend team waar dan toevallig iemand tussen zit die wel eens een goaltje maakt.

11 november 2020 om 23:42

moet je nagaan als we Ziyech hadden gehad. dan hadden we vandaag gewoon gewonnen van die Spanjaarden. als er iemand is die aanvallende spelers in stelling kan brengen is hij het wel

11 november 2020 om 23:46

Klopt, al hadden we vandaag ook gewoon zonder Ziyech moeten winnen met die twee 100 procent kansen. Maar ach, wat is dat eeuwig zonde dat hij niet voor Oranje heeft gekozen.

12 november 2020 om 00:00

die hadden er idd wel in gemoeten ja maar Depay speelt nu echt al een tijdje drama en De Jong is vooral kopsterk maar met de bal aan de voet een pak minder

12 november 2020 om 03:07

Henk Veerman had die erin gekanonneerd.

12 november 2020 om 07:10

Als die spitsen van oranje in stelling komen scoren ze ook niet, dus dat was met Ziyech ook niet gelukt

12 november 2020 om 07:39

Over een paar jaar, en paar kilo meer aan spieren, zou ik Stengs wel eens willen zien op 10.

12 november 2020 om 11:19

Maar daar heb je niets aan, want we hebben Ziyech niet. Dat telkens benoemen heeft ook totaal geen zin. Die jongen heeft z'n keuze gemaakt.

12 november 2020 om 11:27

Nou ja, zo'n indrukwekkende spits is Luuk de Jong gewoon niet. Die loopt niet voor niets minder dan 1 op 5 in Laliga sinds z'n komst daar. Hij is hooguit goed genoeg als pinch-hitter, maar zeker niet als basisspeler. De bal van Memphis had er inderdaad in gemoeten. Daar is geen enkel excuus voor. Verder ben ik van mening dat je tijdens de WK kwalificatie volledig moet door selecteren. Liever een jong groot talent die nog wel fouten maakt en verder wel bravoure en potentieel met zich meebrengt dan jongens als Promes, Vilhena, Babel, Veltman, Strootman, Hateboer, De Roon e.d. die nooit bijzonder veel indruk hebben gemaakt en dat ook nooit zullen gaan doen. Die jongens gaan echt niet ineens beduidend beter spelen of iets dergelijks. Het zijn spelers die tekortkomen en ze zijn van het niveau waardoor we er een EK en WK niet bij waren.

Dumfries zorgde voor veel meer gevaar, maar 2 matige voorzetten en die rare vuurpijl door het midden zorgen er toch voor dat ik het geen 8 vind. Doe dan wijndal een 8.

11 november 2020 om 23:07

Die 2 matige voorzetten hadden gewoon tot minstens 1 en eigenlijk zelfs 2 goals moeten leiden hoor. Bovendien nog een 100 procent goal voorkomen met zijn vliegende tackle. Viel gewoon erg sterk in, beter dan Hateboer in al z'n interlands bij elkaar.

12 november 2020 om 08:04

Niet 100% eens. 3 punten verschil voor 2 voorzetten vind ik heel veel, vooral omdat de fout van Dumfries veel groter dan die van Hateboer was.

12 november 2020 om 08:44

Hij viel wel sterk in, vooral verdedigend. Ik ben het wel met je eens, dat als je speelt met aanvallende backs die doorkomen, deze dan ook de capaciteit moeten hebben om een goede voorzet te geven. Anders heb je geen rendement. Maar dat geldt net zo goed voor Hateboer en Wijndal.

12 november 2020 om 10:47

Dua dat. Hij kreeg zoveel ruimte en nog kon hij er slecht mee om, zoals zure ballen geven. Zodra hij straks weer weinig ruimte krijgt, tegen een wat compactere team dan komen zijn beperkingen weer duidelijk naar voren. Nee zo goed was hij niet. Wijndal was voor mij als 20 jarige jochie top!

Hateboer wordt vrij hoog ingeschat heb ik het idee. Man wat is dat een beperkte voetballer zeg. Ik hoop dat onverwachts een Tete een top seizoen gaat spelen, dan kan Hateboer in de zomer mooi thuis blijven.

12 november 2020 om 00:41

Tete heb ik echt nog nooit aanvallend op een goede actie kunnen betrappen. Voorzetten zijn ook dramatisch. Dan nog liever hateboer.

12 november 2020 om 00:53

Als je het over een overschatte back hebt dan komt Tete als eerste in me op. Die man kan er niet echt veel van, zeker niet aanvallend. Dan zijn Dumfries en Hateboer echt een stuk beter. Jammer dat Dest voor Amerika heeft gekozen. Was ook een zeer goede optie geweest.

12 november 2020 om 02:04

Hateboer komt bij Atalanta uit de verf omdat ie daar in 3-5-2 precies geen verdediger is en ook geen aanvaller. Omdat ie allebei niet zo goed kan. Past perfect in de rol van sneltrein met 4 longen die dat kamikazevoetbal van Atalanta rond laat komen, snel via de flank van achteruit naar voren denderen en daar houdt het zo’n beetje op. Doet me heel erg denken aan Victor Moses een paar jaar terug bij Chelsea. Als wij hem in Oranje op rechtsback gaan zetten wordt er een verdedigende bijdrage van verwacht en daar loopt het al spaak. Dan gaat ie maar doen wat ie van nature het beste doet, dat denderen, maar dan zagen we dat ie Berghuis voor de voeten ging lopen. Ik zou Oranje best eens in een 3-5-2 willen zien met Virgil-De Vrij-De Ligt, Hateboer en Ake als vleugelmiddenvelders met Memphis zwervend om Luuk heen, dan heb je echt wat aan Hateboer en kunnen we dat bizarre verdedigende talent wat beter kwijt. Maar als we 4-3-3 blijven spelen kunnen we Hateboer beter achter de hand houden imo.

12 november 2020 om 08:46

@john Terry, als je al 3-5-2 gaat voetballen, dan zijn Ake en Hateboer nou niet de vleugelspelers waar ik aan denk. Want beiden zijn niet in staat een fatsoenlijke voorzet af te leveren. Dan zie ik bijv Berghuis liever in die rol. Die kan die bal neerleggen waar hij wil.

12 november 2020 om 11:32

Dat wel, maar er wordt conditioneel wel veel gevraagd van zo’n middenvelder. Berghuis zal dan ook veel mee terug moeten lopen en ik weet niet of dat hem wel ligt. Zonder twijfel dat Berghuis voetballend meer toevoegt, als hij in staat is om die arbeid te leveren zie ik hem natuurlijk ook liever dan Hateboer.

12 november 2020 om 04:29

Ik zie dat je een ajax profiel foto hebt, maar vermoedelijk heb je hem dan nooit zien spelen, want hij is bij far de slechtste back die wij in jaren hebben gehad. Een geweldig sliding dat is wat hij heeft, maar deze moet hij constant inzetten om zijn fouten te herstellen.

12 november 2020 om 11:18

Zo zie je maar wat het voor je kan doen als je in een ploeg speelt die dermate lekker draait dat zelfs de waterdragers worden opgehyped. Tete moet je ook absoluut niet willen. Die kan enkel verdedigen en totaal niet aanvallen. Nu vind ik Dumfries ook geen geweldenaar, maar die is in ieder geval stabiel en hij kan uit de voeten in een viermans-verdediging.

Berghuis een 5,5 ? Kom nou..

11 november 2020 om 23:07

Van de Beek moet je max een 6je geven voor de goal.

11 november 2020 om 23:32

Hopelijk krijgt Berghuis de komende wedstrijd de kans met Dumfries erachter.

12 november 2020 om 07:11

Te hoog? Heel de voorhoede was drama.

Wijndal verraste mij echt heel positief en Dumfries viel ook lekker in. voor de rest kan ik me niet echt vinden in veel cijfers die hier gegeven worden. Bizot, Hateboer en Veltman waren imo een drama

11 november 2020 om 23:12

Hoewel Bizot geen grote fouten maakte was die goal niet onhoudbaar lijkt me. Voor de rest oogt hij erg onzeker. Balletjes die hij gewoon kan plukken stompt hij weg. Gewoon een clubkeeper maar geen international. Verder eens met Hateboer en Veltman. Ook gewoon geen internationals. Dumfries vult dat veel beter in op de flank. Gelukkig zou Veltman ook buiten de basis vallen als Van Dijk, De Vrij en De ligt fit zijn. Ik zou Teze ook nog wel willen selecteren ipv Veltman

11 november 2020 om 23:30

@jacco89 Teze heb ik niet veel gevolgd maar van mij mag hij dan zeker een kans krijgen net zoals ik Botman ook een kans gun want die schijnt het in Frankrijk ook uitstekend te doen. Babel en Promes mogen er van mij ook uit want Stengs, Ihatteren en Gakpo vind ik allemaal beter. Bizot zag er idd niet goed uit bij die goal en voor hem zie ik liever Bijlow en Dumfries ipv Hateboer

11 november 2020 om 23:16

Vooral Wijndal viel op in mij optiek. Hij speelde gewaagd, vrij en vol vertrouwen. De aanname voor de assist was geweldig. De bal ligt meteen stil waardoor hij alle tijd heeft om de bal voor te geven waar hij met een beetje een gelukje voor van de Beek valt.

11 november 2020 om 23:32

hij speelde echt verfrissend idd. hopelijk worden een Babel of Promes ook snel vervangen door een Gakpo of anders een Ihatteren. die jongens hebben zoveel meer voetbal in zich. Stengs overigens ook, die liet vandaag meer zien als zo een Promes in zijn interlands

12 november 2020 om 08:49

1 puntje van kritiek op Wijndal: als je zoveel tijd krijgt om een voorzet te geven, mag je ook wel verwachten dat deze op maat is. Daar moet hij wel aan werken. Voor de rest: helemaal eens, heerlijke wedstrijd speelde hij.

11 november 2020 om 23:49

Die drie moet je ook niet weer selecteren. Geldt trouwens ook voor Babel, Strootman - eindelijk van verlost - en Promes. Ga daar maar jongere spelers voor nemen die meer toekomst hebben. Plus een opgeleefde Klaassen. En natuurlijk een andere keeper dan die Bizot. Onzeker, altijd - net als Veltman - in grote wedstrijden fouten makend, dus een garantie voor tegengoals. Weinig ballen klemvast, verkeerd timend, kortom niet de kwaliteiten die een keeper van Oranje moet hebben. Dumfries was inderdaad een verademing t.o.v. Hateboer, maar dat was iedere andere speler geweest;-). Wijndal mooi laten staan, beter hebben we ze niet op die positie. Al is hij verdedigend nog wel een rookie. De tijd zal het leren of hij het in de grote jongens wereld gaat redden. Al vind ik Haps op dit moment ook wel een goed alternatief. Een beetje reuring kan Oranje best gebruiken, al krijg ik niet de indruk dat de Boer kiest voor jongens buiten het potje...

Depay eens laten banken. Wat een drama is die man. Alleen maar het spel vertragen en constant balverlies.

12 november 2020 om 00:43

En altijd voor de moeilijkste oplossingen kiezen. Echt niet goed inderdaad

Dumfries speelde goed, maar gaf wel 1 levensgrote kans weg, doordat hij de techniek mist om onder de druk uit te voetballen. Heeft hij de ruimte, dan is hij goed en kan hij met zijn snelheid en drive naar voren veel gevaar stichten.

En wie ik nog even wil uitlichten is Luuk de Jong. Koppend geweldig, als balafschermer heel sterk, maar zodra hij iets met zijn voeten moet doen houdt het op. Hij heeft werkelijk nog minder gevoel in zijn voeten dan spelers in een G-team in hun slechte been hebben. Het is echt lachwekkend. Als je ziet hoe hij de kans in de 87e minuut om zeep helpt, dan denk ik dat de gemiddelde spits in de 2e reserveklasse krom van het lachen op de bank ligt.

De 5,5 van Berghuis is ook wel wat aan de lage kant. Je zag dat hij duidelijk last had van de diesellocomotief genaamd Hateboer die constant zonder idee over hem heen donderde.. Gevolg: te kleine ruimtes. Daarnaast heeft hij een aantal keer heerlijk het spel verlegd naar de linkerkant, iets waar direct dreiging uit ontstond.

Opvallend hoe vaak Berghuis de bal niet kreeg als hij volledig vrij stond in de eerste helft. Kenmerkend vond ik een moment dat memphis hem weg kan sturen over rechts, maar ervoor kiest om te zoeken naar andere ploeggenoten. Berghuis heeft daardoor weinig ballen gehad waar hij echt het verschil mee kon maken. Positief waren met name dumfries en wijndal. Hopelijk zetten ze die lijn voort en kan Hateboer weer gaan banken. Die komt echt tekort voor Oranje.

12 november 2020 om 11:13

Nou ja, het hele probleem van Memphis is eigenlijk z'n gebrek aan overzicht. Verder vond ik Berghuis ook niet slecht. In aanvallend opzicht heeft hij misschien niet bijzonder veel bijgedragen, maar hij was zeker van de basisspelers de enigste speler die tempo en directheid in het spel aanbracht, met name in de eerste helft.

Berghuis mag best een 6, gaf wat fijne ballen en had goede loopacties. Wijndal was echt top, Stengs oogt fris en Dumfries moet altijd spelen voor Hateboer. Oh en waarom nou weer Babel ipvMalen, waaaaaaaroooooooooom.

Ondanks dat Dumfries heel goed is ingevallen vond ik Wijndal de man of the match bij Nederland, heeft het echt uitstekend gedaan (zowel aanvallend als verdedigend) en moet naar mijn mening langer de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Heel leuk interview net trouwens bij NPO met hem, ziet eruit als een leuke en vriendelijke jongen. Na vandaag moeten de back-posities bij Oranje geen discussie meer vormen denk ik, gewoon lekker Dumfries op rechts en Wijndal links. 6.5 voor vd Beek vind ik trouwens iets te hoog als de enige goed geraakte bal die vrije schietkans was. Voor de rest zag ik hem vooral de diepte in wijzen maar niets bijdragen aan het spel, al kan het gebrek aan verdedigende acties opdrachten van de Boer zijn.

12 november 2020 om 08:54

Wijndal deed het inderdaad prima, behalve dat zijn voorzetten niet op maat zijn. Dumfries viel prima in, maar die kans die hij lomp weggaf, kost hem wat mij betreft een punt. Over Van de Beek kan ik kort zijn: zijn grootste kwaliteit is in de 16 komen en daar gevaarlijk zijn. Dat heeft ie 1 keer laten zien en dat was meteen een doelpunt. Voor de rest is hij een kaatsstation, niet meer dan dat. Dus je weet waar je voor kiest, als je met Van de Beek gaat spelen. Ik vond Frenkie en Gini echt goed gisteren, Depay was de slechtste, Berghuis mag wel een hoger cijfer, hij kwam niet veel aan de bal, maar hij legt die bal wel neer waar hij wil.

Veltman een 6? Op basis waarvan? Wat is die vent slecht zeg, verdedigend drama en opbouwend laten we maar helemaal niet over hebben.

12 november 2020 om 04:34

1e helft heb ik niet gezien (op de laatste 10 minuten na), maar op basis van de 2e helft minimaal een 6.

12 november 2020 om 08:57

Los van zijn dekkingsfout bij de 0-1 speelde Veltman gisteren eigenlijk gewoon een prima wedstrijd. Zat overal tussen, speelde strak in, dus helaas ben ik het niet met je eens. Maar goed, Dumfries maakte een fout die net zo groot was (daar kwam dan gelukkig geen doelpunt uit voort), verzuimde tot 2 maal toe een vrije voorzet niet helemaal op maat neer te leggen en krijgt een 8. Het is maar hoe je het wil uitleggen.

12 november 2020 om 09:59

Het is altijd wel makkelijk om Veltman af te zeiken. Bij de 0-1 zat hij fout, maar Blind en F. de Jong waren ook niet echt actief aan het meeverdedigen. Maar daar hoor je niemand over, want Veltman is de minst geliefde speler van Oranje dus die kunnen we wel volledig de schuld geven.

Buiten de tegengoal vond ik Veltman een erg degelijke wedstrijd spelen. Ik denk dat hij verdedigend zelfs het meeste heeft tegengehouden.

Van mij had Wijndal een hoger punt mogen krijgen dan Dumfries, de laatste fase balletjes van Dumfries waren net niet goed genoeg en Wijndal maakt een volle wedstrijd met assist als resultaat. Bovendien kwam Wijndal naarmate de wedstrijd steeds beter in zijn spel, echt een goede wedstrijd van hem. Verder waren spelers als Wijnaldum, Depay, Bizot en Veltman toch wel erg matig. Bizot had meer bij de 1-0 kunnen doen en zag ik hem een bal wegslaan terwijl een keeper bij de jeugd zo eentje al klem pakt.. misschien wat zenuwen. Al met al 1-1 een eerlijke uitslag, met een beetje geluk had je de winst gepakt!

11 november 2020 om 23:38

Meer kunnen doen**

Hoe heeft Veltman een voldoende?

12 november 2020 om 06:21

Omdat hij een aantal goede onderscheppingen had. Maar als je die jongen al geen kans geeft voordat de wedstrijd begint gaat hij nooit een voldoende scoren. Is dit ons nieuwe pispaaltje bij oranje?

veltman een voldoende, en berghuis een onvoldoende ? man man

Je geeft 2 slechte ballen voor en je krijgt een 8. Lekker makkelijk verdiend. Speelde prima maar vond Wijndal beter

12 november 2020 om 07:35

Idd, die voorzetten waren echt matig. En wat je hierboven zegt over Veltman.. Zo treffend. Veltman speelde echt een hele goede wedstrijd, doorzag meerdere malen wat een aanvaller ging doen op een levensgevaarlijk moment. Dan wordt gezegd “slecht uitgespeeld”. Maar als een middenvelder vrij tussen vier man kan draaien en zonder druk kan oplopen, krijgt Veltman de schuld. Iedere echte verdediger ziet daar dat hij de binnenkant voor de steekbal afdekt. Als hij naar buiten loopt komt de bal binnendoor. Tuurlijk, hij draait te langzaam en is daardoor te laat. Maar als die spits naast schiet of de keeper heeft m en Veltman heette de Ligt, krijgt die vandaag een 7 of 8. Als iemand de moeite neemt om een compilatie van zijn acties van de wedstrijd in elkaar te zetten, dan kan je die jongen toch niet objectief zo bashen... fijn dat ik daar niet alleen in sta

Dumfries viel inderdaad heel goed in, met zijn drive liet hij heel het elftal beter spelen. Wijndal vond ik ondanks zijn slechte voorzetten ook erg sterk. Heb alleen wel stevige kritiek op het beleid van de Boer. Ik kan er bijvoorbeeld echt om Malen dat Malen geen kans krijgt. Sowieso zou ik altijd opteren voor een aanval met Malen-Memphis-Berghuis en dan Gakpo als eerste reserve. Vind de Boer ook erg koppig in zin van dat hij steeds voor Luuk kiest, terwijl die voetballend gewoon tekort komt. Gebruik hem als pitch hitter en that’s it. Verder heeft Frank ook een te duidelijke voorkeur voor Ajacieden / mensen waar hij mee gewerkt heeft en dat kan echt niet als bondscoach. Hopelijk met v Nistelrooy er straks bij een beetje tegengas

12 november 2020 om 07:29

Veel van de vleugelspelers zijn geblesseerd of uitvorm. Daarom speelt met Luuk zijn enige spits die nog wel iets laat zien bij een Europa cup winnaar. Frank had ook graag met Bergwijn gespeeld en dan Memphis naar het centrum, maar Bergwijn is altijd ziek/zwak/misselijk. Promes (een Ajacied notabene) niet in vorm, dus die speelt ook geen linksbuiten als basisspeler, net als Babel. Tot zo ver ook meteen jouw punt over die duidelijke voorkeur voor Ajacieden. Trouwens is ook niet uit te sluiten dat hij in het verleden ook al met Malen gewerkt heeft. Maar als hij die laat spelen is dat plotseling geen probleem.

12 november 2020 om 07:50

Ik ben niet overtuigd van je verhaal. Als er zoveel vleugelspelers geblesseerd zijn waarom dan Malen die im vorm is geen kans geven? Ik wil niet te ver doordraven, maar is hij bang dat Malen het goed doet en dat PSV daarvan gaat profiteren eveneens als met Gakpo en Ihattaren. Ik vind gewoon dat hij PSV’ers niet serieus genoeg lijkt te nemen. Zelfde geldt voor Berghuis als Feyenoorder die nog nooit in de juiste setting heeft gespeeld als basisspeler

12 november 2020 om 08:29

Lekker complotdenken. Psv’ers en Feyenoorders niet laten spelen, want straks doen ze het goed en profiteren ze daarvan. Als hij dan echt Ajax wil bevoordelen laat hij Psv’ers en Feyenoorders alles spelen om ze over de kling te jagen zodat ze uitgeblust of geblesseerd bij hun club terugkomen. Daar heeft Ajax meer aan. Nee, in plaats daarvan krijgt Ajax spelers terug die veel gespeeld hebben en een sneller risico lopen om overbelast te raken.

12 november 2020 om 08:37

Daar heb je wel een punt ja wat betreft het uitgeblust of geblesseerd raken van spelers, maar aan de andere kant kunnen spelers ook weer een boost krijgen van een goede interland periode. En de boer zal het als Ajacied niet erg vinden wanneer hij Ajax helpt aan (persoonlijk) succes. Ik zie het dan ook als valkuil voor zijn presteren bij het nl elftal, hij moet gewoon zoeken naar een goede balans

Klaassen een 7,5? Eerder een 5,5/6 net als Veltman. Was de enige die zelfs in de 2e helft gewoonweg niet goed speelde.

12 november 2020 om 08:31

In die 10 minuten na de rust was hij juist wel goed, speelde ballen direct. 1x raken en versnelde het spel. Daarna ging hij mee in de traagheid en zou ik hem een 6je geven.

12 november 2020 om 11:11

Dan is het wel heel vreemd dat Berghuis slechts een 5,5 kreeg, want die bracht in de eerste helft al wat directheid in het sobere spel van Oranje. Berghuis had wel een beter cijfer verdiend. Hij mag bij vlagen alleen wel wat egoistischer zijn.

3 hele punten verschil tussen Hateboer en Dumfries, Donny een 6,5? Dumfries was misschien iets gevaarlijker aanvallend, maar de fout van Dumfries was veel en veel groter, 1-1.5 punt verschil was beter geweest. Donny een 6.5 bewijst dat een doelpunt maken 3,5 punt erop krijgt want beter dan een 3 speelde hij niet.

Depay eeeln 5? Aan de hand van? Een zwak schot op doel en verder voor eigen succes gaan, met nul resultaat, de bal continue inleveren en aanvallen om zeep helpen? Dan hebben we het niet eens over die rare vrije trap richting Stengs. Depay is een leuke voetballer, als hij stopt met de one man shoa

Dumfries viel wel lekker in maar een 8 vind ik wat overdreven. Liet goede dingen zien (loopacties, schot blokkeren) maar ook mindere (die rare vuurpijl). Wijndal vond ik ook een verademing en wat mij betreft zijn die twee de vaste backs de komende tijd. Waarom Stengs een 7,5 krijgt is voor mij een raadsel. Leverde meer in dan dat hij balbezit hield. Heb hem twee goede ballen zien geven en dat waren die hij meegaf aan Dumfries. Verder vond ik hem niet heel erg bijzonder. Bizot leek een beetje gespannen en onzeker. Veltman had in het begin moeite met Morata en daar viel de tegengoal uit, maar verder was hij gewoon stabiel vond ik. Maar ja, die kan voorafgaande aan de wedstrijd al niks meer goed doen bij menig supporter. Babel moet wel belastend materiaal van iemand binnen de Knvb hebben, dat kan niet anders.

Helemaal eens met de cijfers op wat kleine verschillen na. Hopelijk leren we ook van deze wedstrijden. Geen Hateboer meer. Die heeft echt de kans gehad. Veltman alleen als rechtsback eventueel. Blind liever als middenvelder. Kiezen voor voetballers op het middenveld. Vd Beek en Wijnaldum lopen veel, maar met Klaassen en Blind heb je controle. Alleen de aanvallers waren echt niet best. Memphis kan voetballen, maar ongelukkig. De jong, berghuis, Babel, promes.. het is allemaal niet veel. Gewoon kiezen voor de speler in vorm denk ik.

12 november 2020 om 10:14

Blind op het middenveld? Asjeblieft zeg. Die werd vaak voorbij gelopen en kan het ook nie bijbenen. Blind kan nog als voetballende centrale verdediger, maar niet op het middenveld. Dan kan je beter Koopmeinders neerzetten.

12 november 2020 om 10:34

Misschien heb je gelijk, maar ik vond Koopmeiners vorige wedstrijd ook niet best op het middenveld. Had een aantal keren erg dom balverlies. En als Blind op het middenveld staat, staan er nog spelers achter hem. Maar de Jong en Klaassen in de basis, met Wijnaldum lijkt me voorlopig het beste middenveld dat we hebben. Blind alleen bij nood of blessures in de basis. De Roon mist ook niemand. Hopelijk is Propper snel weer van de partij. Die kan het Klaassen dan nog lastig maken. Ik vond het in ieder geval wel een leerzaam oefenduel achteraf. Het blijft alleen doodzonde dat de Ligt en van Dijk geblesseerd zijn voor een lange tijd. Anders had Nederland aan een 532 kunnen bouwen met 3 topverdedigers. Maar gisteren was de tweede helft in 433 ook wel weer aardig. Gelukkig speelden de backs Dumfries en Wijndal erg goed. Dat vond ik wel een pluspunt.

Uiteindelijk is het dus juist Dumfries die een 100 kans verpest om de wedstrijd te winnen door een verschrikkelijk slappe voorzet. Een 8? Dat lijkt me dan niet meer verdiend.

Dumfries is een verademing t.o.v. Hateboer. Die brengt aanvallend niets en dáár schort het bij ons aan. Jammer dat zijn twee voorzetten matig waren al had Memphis met zijn kwaliteiten natuurlijk alsnog moeten scoren met zoveel tijd en vrijheid. Ik vond Memphis voetballend niet slecht maar in de afrondende fase uiterst belabberd.
We hadden ook recht op een penalty in de eerste helft. Met var was ie op de stip gegaan (met twee handen in de rug van Luuk duwen en zijn schoen weten uit te krijgen in één verdedigende actie).

Deze cijfers slaan echt helemaal nergens op. Stengs een 7 terwijl hij letterlijk alleen maar ballen zat in te leveren. En een Berghuis die geen bal aangespeeld kreeg, en als hij hem kreeg de ruimte aan de andere kant zocht, een magere voldoende, dat had echt wel meer mogen zijn.

Ik vond Donny matig vooral in de eerste helft. Stond zoals we van hem kennen weer veel te diep.
Klaassen een 7,5 lijkt mij wat gortig, Blind was echt een drama op het middenveld, en een 7 lijkt mij daarmee niet juist. Dat doordrukken van hem leek echt helemaal nergens op, een olietanker.

Dan Dumfries een 8? Dat hobbelende voorzetje op Depay (die hem desondanks had moeten maken) en een te zachte bal op de Jong, en die vuurpijl waar een 100% kans voor Spanje uitkwam betekend dat je Motm bent? Belachelijk. Wijndal was by far de beste speler.
En ik vond Bizot ook matig, die goal en 2 andere acties die die heel makkelijk had kunnen klemmen zagen er niet sterk uit. Uittrappen waren wel goed ja.

Memphis had een 3 mogen hebben

Berghuis speelde gewoon een 7. Wn als hij een keer met Dumfries mag spelen een 8.

Ik werd erg enthousiast van Wijndal. Die jongen speelde met lef, schuwde z'n verdedigende taken niet en speelde ook gewoon goed. Erg knap en toch wel verfrissend daar aan die linkerkant. Het wordt ook wel tijd dat daar weer een linksback komt te staan in plaats van een gelegenheidsback. Berghuis verdient alleen al op basis van het verleggen van het spel een voldoende. Een van de weinige spelers die (met name in de eerste helft) wat tempo en directheid in het spel van Oranje bracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren