Been: ‘Ik verwacht hem in de spits bij Feyenoord, Berghuis is geen oplossing’

Donderdag, 5 november 2020 om 12:08Rian Rosendaal • Laatste update: 12:14

Dick Advocaat kiest de laatste weken steevast voor Bryan Linssen als diepste spits bij Feyenoord, omdat Nicolai Jörgensen en Robert Bozenik vanwege blessures niet inzetbaar zijn en er verder weinig alternatieven voorhanden lijken te zijn. Analist Mario Been zou donderdagavond in het Europa League-duel met CSKA Moskou echter graag zien dat Luciano Narsingh op die positie de voorkeur krijgt van Linssen.

"Feyenoord moet deze wedstrijd winnen van CSKA Moskou, dus ik verwacht dat hij (Advocaat, red.) voor snelheid gaat kiezen en dan kom je natuurlijk toch uit op Narsingh", voorspelt Been in het programma Voetbalpraat van FOX Sports. "We hebben een hoop gezien de laatste tijd, we hebben Linssen op die positie gezien. We hebben Steven Berghuis daar ooit gezien, maar Berghuis in de spits is ook geen oplossing, omdat hij altijd wegloopt."

Feyenoord bereidt zich voor op duel met CSKA: 'Winnen om nog mee te doen'

"Dan kom je op Naoufal Bannis en ze hebben Dylan Vente weer bij de selectie gehaald", vervolgt Been zijn analyse over de club die hij tussen 2009 en 2011 coachte. "Bannis heeft het naar behoren gedaan, hij schoot (kopte, red.) de winnende erin tegen FC Emmen. Hij is degene die het meest in de buurt komt van een spits, de rest is allemaal een beetje gekunsteld. Maar ik verwacht dat Advocaat toch voor de gevestigde orde kiest en niet voor een speler (Bannis, red.) die op dit niveau nog niet al te veel heeft bewezen."

Volgens Been is het overigens geen issue dat Bannis pas achttien jaar oud is. "Vente heeft bij Feyenoord al in de Champions League gespeeld tegen Manchester City. Die zit er nu ook bij. En ik geloof dat Advocaat hem momenteel nog ietsje beter vindt dan Bannis. Ik denk alleen dat op dit moment het probleem bij Jong Feyenoord is dat ze nooit spelen en trainen. Dan is het heel moeilijk om gelijk ritme te hebben. Ik denk daarom dat Advocaat gewoon voor de gevestigde namen gaat kiezen", zo besluit Been.


Poll

Wie kan bij Feyenoord het beste als diepste spits starten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door derede)

Ik vind die Narsingh absoluut geen spits. Die jongen kan hard rennen maar verder vind ik het niet veel bijzonders.

5 november 2020 om 12:44

Narsingh kan alleen rechtsbuiten spelen, op een andere positie heb je er verder niet veel aan

5 november 2020 om 12:53

Dit seizoen hebben ze er helaas op rechtsbuiten ook niet veel aan. Het beste is er wel af bij Narsingh. Is nooit een echte afmaker geweest maar nu mist hij wel erg veel kansen.

5 november 2020 om 13:07

Dat experiment is in het verleden vaker gedaan maar was niet succesvol. Kan me wedstijden herinneren dat ze dan de hoge bal gingen hanteren om hem aan te spelen. Kan die jongen niks mee natuurlijk. Het is inderdaad gewoon een buitenspeler, klaar.

5 november 2020 om 13:34

Misschien dat deze keuze van Been meteen laat zien waarom Been zo'n succes was bij Feyenoord

5 november 2020 om 13:55

Heb echt een hekel aan Narsingh, kan er niet tegen dat je als aanvaller niet eens een beetje kan schieten. Is bovendien ook niet meer uitzonderlijk snel , wat zn grootste wapen was, en de voorzetten die hij bij Heerenveen gaf heb ik bij Feyenoord nooit gezien. Ongelooflijk dat die vent zoveel salaris opstrijkt en zoveel speelminuten krijgt. Bovendien is zn mentaliteit niet om naar huis over te schrijven , was gewoon buiten te vinden toen hij corona had en ik zie hem vaak zat hamburgers happen. En het ergste vind ik dat ze hem blijkbaar boven Summerville verkozen. Als je Summerville hetzelfde aantal minuten als Narsingh had gegund dan had ie echt wel gebleven. Ik krijg iedere keer een misselijk gevoel als ik Linssen en Narsingh in de aanval zie.

5 november 2020 om 14:05

Erg leven heb je dan als je al misselijk van mensen wordt. (On denk dat je met 3 spelers die veel van positie mogen wisselen moet spelen. Dus een Toornstra linsen en berghuis

5 november 2020 om 14:44

ik weet niet of Been Feyenoord uberhaupt wel volgt dan want Narsingh is al in de spits uitgeprobeerd onder Stam en dat liep uit op een totaal fiasco

Ik snap niet dat je als analist als Been bij Narsingh terechtkomt. Narsingh heeft toch duidelijk laten zien onder Stam en inmiddels nu ook weer dat hij niet functioneert als spits? Narsingh is een rechtsbuiten en dat is de enige positie waar hij kan spelen. Hij heeft snelheid en een voorzet, meer niet. Hij is geen aanspeelpunt, hij mist alle kansen, is niet balvast en wil niet de bal ontvangen met een verdediger in zijn rug.
Wat mij betreft Linssen (heeft het de laatste weken ingevuld, maar dat was niet bijzonder) of Bannis, een echte spits.

5 november 2020 om 12:34

Correct. Enige positie voor narsingh is rechtsbuiten, helaas staat de aanvoerder daar. Linssen zou ik ook voor gaan. Opzich doet die het goed, enige punt is is dat er een keer een bal in moet gaan bij hem. Had dat nu al 3/4x gebeurt, dan was het overduidelijk dat hij in de spits moet. Hopelijk heeft hij volgende keer beetje geluk er bij en dan maakt hij er gewoon 2.

5 november 2020 om 13:57

Wat doet hij precies goed dan? Een bal vasthouden gebeurt niet , goed positioneren gebeurt niet , de diepte in gaan gebeurt niet (of wel maar hij is niet snel genoeg) , kansen afmaken gebeurt niet, ruimte creeren gebeurt niet ..... Waar is die ''opzich doet die het goed'' op gebaseerd?

5 november 2020 om 15:20

Linsen doet weinig goed. Is gewoon nalullen wat er vorig jaar over hem gezegd is.

5 november 2020 om 14:35

@siceramo; als je argumenten zijn dat narsingh geen spits is want hij is geen aanspeelpunt, wil geen bal ontvangen met een verdediger in zn rug en mist alle kansen (mee eens!) en je komt dan als alternatief uit op Linssen die precies dezelfde eigenschappen bezit (momenteel) dan snap ik je logica niet.

5 november 2020 om 14:57

1) Linssen mist minder kansen dan Narsingh, 2) Linssen heeft bij Vitesse aangetoond goed te renderen in een tweespitsensysteem, dus als spits, 3) Linssen kan goed koppen, 4) Linssen doet het tot dusver beter in de spits dan dat Narsingh heeft gedaan, 5) ik twijfel of Bannis, ook al is het een spits, goed genoeg is voor zo'n wedstrijd als vanavond.

5 november 2020 om 20:03

1) Linssen mist momenteel alle geboden kansen. 2) linssen was bij vitesse een opkomende man vanaf links 3) zal best maar bij feyenoord iig nog niet 4) op basis waarvan?

Gewoon beginnen met Bannis in de spits. Geef hem een echte kans. Linssen heeft laten zien niet te functioneren als spits evenals Narsingh en Vente. Berghuis gewoon op rechts laten en Linssen of haps op LB.

5 november 2020 om 12:37

Geef hem geen kans tegen CSKA. Dan wordt hij daarna meteen weer afgeschreven.

5 november 2020 om 14:01

We hebben niet veel keus , waarom zou je je enige spits niet opstellen als alle andere experimenten zijn mislukt? Op een gegeven moment heb je geen keus meer. Ja ik snap dat je dan het risico loopt dat ie afgeschreven wordt, maar als je hem nu geen kans gunt dan zal die ook niet bijtekenen en dan ben je hem helemaal kwijt want zn contract loopt aan het einde vh seizoen af.
Soms moet je risicos nemen en als Bannis zo goed is als dat ze zeggen dan moet hij nu zn kans pakken , doet ie dat niet dan kan die het vergeten bij Feyenoord denk ik. Straks zijn Jorgensen en Bozenik terug en mag die weer achterin aansluiten. En als Jorgensen vertrekt dan wordt er ongetwijfeld een nieuwe spits aangetrokken. Het is nu of nooit.

Berghuis kan prima in de spits, juist als hij uit die positie wegtrekt. Want dan heb je genoeg middenvelders in huis die diep kunnen gaan. In potentie kan dat echt perfect werken bij Feyenoord. Het probleem is nu denk ik dat ze net niet dominant genoeg kunnen zijn om op die manier te spelen. Dan moet je dus meer op de counter spelen en kom je uit bij iemand als Narsingh, al is dat natuurlijk allesbehalve een spits. Maar goed, we hebben ook al gezien dat Feyenoord op die snelheid gokt en vervolgens alsnog probeert te combineren, waarbij Narsingh als aanspeelpunt fungeert. Wat hopeloos faalde. Het is hoe dan ook een moeilijke puzzel voor advocaat, aangezien het voor geen meter loopt. Ik denk dat het om het even is en dat je als Feyenoorder moet hopen op een bevlieging van Berghuis.

Narsing als spits is wel een goede oplossing want hij scoort ook heel veel.....

Berghuis is toch geblesseerd????

5 november 2020 om 13:04

Nee, heeft gewoon met de groep meegetraind gisteren en kan vanavond als het goed is gewoon in de basis starten.

5 november 2020 om 13:33

Bedankt. Is mij ontgaan. Denk dat het alsnog een lastige avond wordt

Ik hoop op een voorhoede met Haps op links en Berghuis op rechts. Malacia neemt linskback. Een lichte voorkeur op Linssen in de spits, omdat hij toch vaak in scoringspositie komt en het een klootzakje is. Een beetje pit kan Feyenoord wel gebruiken. Daar heb ik Narsingh overigens nog nooit op kunnen betrappen.

5 november 2020 om 13:24

Je wordt (bijna geheel) op je wenken bediend. De vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Kã¶kcã¼, Toornstra, Diemers; Berghuis, Narsingh, Haps. Haps op LB en geen plek voor Linssen naar het schijnt, maar Narsingh in de spits. Wel ok voor de broodnodige snelheid voorin, maar verder brengt hij niet veel. Ik hoop dan alsnog op Bannis op 9.

Ga gewoon zonder spits spelen, dan weet 90% van de centrale verdedigers tegenover je niet meer wat ze moeten.

Waarom niet Diemers in de spits? Naraingh kan helemaal niets gewoon.

Het is momenteel echt wachten op betere tijden voor Feyenoord, de selectie herbergt te weinig kwaliteit. Tuurlijk heb je Berghuis, Senesi, Bijlow en in mindere mate Haps, Kokcu, Malacia, Geertruida. Maar op dit moment zijn er weinig spelers in vorm of geblesseerd (Sini, Fer) en de talenten (nog) niet van het gewenste niveau. Hopen op een gouden lichting uit de jeugd, en goede transfer recettes voor het kapitaal wat nu op het veld staat. Zodat er gefaseerd weer gebouwd kan worden aan een kampioenswaardig elftal. KKD in de de toekomst voor het 2 elftal lijkt me ook cruciaal voor een betere ontwikkeling van de talenten. Op dit moment is de teneur bij mij wat pessimistisch, maar ik hoop op betere tijden. Volgend jaar een trainer aanstellen die tijd krijgt om iets op te bouwen en die niet schuwt om jeugd een kans te geven, al zou ik zo niet kunnen bedenken wie daarvoor in aanmerking zou moeten komen. Ik ben wel zo realistisch dat je dan de komende jaren waarschijnlijk geen prijzen zult pakken, maar daar leer je als Feyenoord supporter mee leven 😉.

Kom op. Zo moeilijk is het niet. Speel met twee creatieve aanvallende middenvelders en eechte spits die de verdediging bezig houdt. Zet Narsingh op de enige plek waar hij nut heeft en zorg zodoende voor aanvoer voor de spits. Haps / Bannis / Narsingh. Diemers / Berguis Toornstra Malacia / Senesi / Spajic / Geertruida Bijlow

Ik zou gewoon met Bannis beginnen. Ja het is vroeg en je wilt niet te veel druk zetten, maar die jongen heeft talent zat en heeft het ook altijd goed gedaan in de jeugd ploegen van Oranje. Je hebt niet zo veel te verliezen, en vooral in de tijden waarin het heel slecht ging waren het de jeugdspelers die de toon zetten en Feyenoord uit het dal heeft helpen klimmen. Als je wat goede jongens neerzet er naast, Berghuisj en dan iemand anders die hem een beetje in stelling kan brengen kan het gewoon goed gedaan. Bij die jeugdige jongens gaat het ook soms op zelfvertrouwen, dat heeft hij genoeg kunnen tanken bij Emmen dus gewoon beginnen met die jongen. Maar als Been met Narsingh in de spits begint begrijp hij er geen bal van, die jongen is alleen maar goed in de grote ruimt op de zijkant en dan hoop je dat hij een keer een lekkere voorzet heeft, maar in de spits zal hij meerde malen over zijn eigen benen struikelen.

Ik zou Berghuis in de spits zetten met Narsingh op rechts en Linssen op links.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

58 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren