Van der Vaart ziet ideale opvolger van Ziyech bij PSV rondlopen

Dinsdag, 3 november 2020 om 15:44Rian Rosendaal • Laatste update: 16:28

Rafael van der Vaart kijkt in zijn rol van analist met veel genoegen naar de verrichtingen van Mohamed Ihattaren. De voormalig middenvelder zou dolgraag zien dat de spelmaker van PSV de overstap maakt richting concurrent Ajax. In de optiek van Van der Vaart is het niet onverantwoord om tientallen miljoenen euro's neer te leggen voor de pas achttienjarige Ihattaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Mohamed Ihattaren zou de ideale opvolger zijn van Hakim Ziyech bij Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door expert1962)

Sorry Rafael, dit had van mij vorig jaar gemogen maar momenteel is Ihattaren geen 30 a 35 miljoen waard. En hoe langer hij niet presteert hoe minder zijn waarde wordt. Overigens vind ik hem wel de perfecte opvolger van Ziyech als hangende rechtsbuiten of '10'.

3 november 2020 om 16:15

Het gaat niet om “op dit moment.” Het is uiteindelijk een investering. Die gast is één en al voetbal! Het zou aan Ajax dan de zaak moeten zijn om hem aan de praat te krijgen. Misschien dat hij dan zelfs beter uit de verf komt.

3 november 2020 om 16:19

Tuurlijk gaat het ook wel om " op dit moment". Ja je betaald zeker voor talent maar je betaald ook voor wat iemand nu laat zien. Daarnaast heeft ook Ajax wel financiele last mbt corona. Dus om dan '"op dit moment" 35 miljoen betalen voor Ihattaren lijkt mij te veel.

3 november 2020 om 16:36

Te veel? No way dat PSV Ihattaren voor 35m laat gaan.. Die jongen is 18 jaar, dat moet de absolute recordverkoop gaan worden! en dat gaat ook gebeuren.. Deze door de media aangeprate 'vormdip, de trainer ziet het niet zitten, hij is te dik' soap mag nu onderhand wel afgelopen zijn. En voor de ajaxcieden: Dream on. PSV gaat geen topspelers aan Ajax verkopen. Bergwijn niet, Malen niet, Ihattaren niet, Noni niet... vergeet het..

3 november 2020 om 16:46

Haha waan van de dag Lucas. Als Ajax met genoeg geld komt dan verkoopt PSV ook gewoon aan Ajax.

3 november 2020 om 16:56

Dat is onderhand wel gebleken ja. Niet dus.... De enige die hierin geloven zijn jullie zelf..gaat niet gebeuren. PSV verkoopt niet aan Ajax en Ajax komt niet met genoeg geld. Simpel...

3 november 2020 om 16:59

Dat is onderhand wel gebleken ja? Dat is dus nog helemaal niet gebleken omdat het nog niet voor gekomen is. Denk jij nou echt als Ajax met 35-40 miljoen komt dat ze dan Ihattaren niet laten gaan? Dan heb je pas een plaat voor je kop. Of het gaat gebeuren ooit weet ik niet. Ajax zou wel moeten als ze naar eenzame hoogte willen. met "35 miljoen betalen voor Ihattaren lijkt mij te veel." Bedoel ik vooral omdat hij minder speelt en omdat ook Ajax op de knip moet letten tijdens Corona. Ik hoop dat ze in de toekomst elke potentiele topper voor veel geld weg halen bij PSV maar ook ik betwijel dat

3 november 2020 om 17:01

Hij is toch ook gewoon veel te dik en enorm uit vorm? Trouwens als Ajax genoeg betaalt en Ihattaren wil zelf ook dan heeft PSV er weinig invloed op. En jij als supporter al helemaal niet.

3 november 2020 om 17:17

Volgens mij heeft PSV er juist alle invloed op. Hij staat daar namelijk onder contract. Als hij niet wil verlengen bel je een paar buitenlandse clubs op en verkoop je hem daar aan. Mensen die denken dat PSV hun grootste talent ooit aan Ajax zou verkopen snappen er weinig van.

3 november 2020 om 17:23

@hafccahaas Ik denk dat het eerder zal gaan tussen Ajax en een buitenlandse club. En stel je voor dat de buitenlandse club 35 biedt en Ajax 40, dan verkoopt PSV de speler aan de buitenlandse club. Het zou zelfmoord zijn om Ihattaren aan de directe concurrent in de Eredivisie te verkopen.

3 november 2020 om 17:24

Als buitenlandse clubs bij wijze van spreken 20 miljoen voor hem over zouden hebben en Ajax 30, dan brengt PSV hem naar Amsterdam. En die bedragen zijn een voorbeeld voordat ik allerlei briesende supporters achter me aan krijg dat hij "minstens 50 miljoen waard is".

3 november 2020 om 17:42

We hebben het wel over een mens, die kun je niet zomaar verkopen. Ihattaran zal dan zelf ook een akkoord moeten bereiken met de betreffende club. Als Ihattaran niet naar die andere club wil dan gebeurt het ook niet. PSV kan hem hoogstens aan zijn contract houden. Hopelijk gaat Ihattaran zich gewoon weer goed ontwikkelen bij PSV en maakt hij van daaruit de stap naar een goede club in het buitenland.

3 november 2020 om 17:45

Kyle66 nee, dan verkoopt PSV hem gewoon niet. Leuk dat al die zogenaamde analisten Ihattaren naar Ajax proberen te praten, net als bij Bergwijn en Malen, maar PSV heeft al meerdere keren aangegeven dat dat niet gaat gebeuren. Daarnaast zal de situatie die jij schetst zich nooit voordoen in het geval van een toptalent, omdat er genoeg kapitaalkrachtige clubs zijn die meer voor Ihattaren over zullen hebben dan Ajax.

3 november 2020 om 17:59

@lucas1913, Toch denk ik dat een Madueke dé record verkoop gaat worden. Is Engels, pas 18 jaar, enorm dreigend, scorend vermogen, goed in de combinatie. Ik denk zonder gekheid dat hij heel snel op de radar komt te staan van diverse Premier League clubs. PSV heeft sowieso veel spelers die waarschijnlijk doorverkocht gaan worden met veel overwaarde. Malen, Gakpo, Madueke, Ihatarren, Götze, Max. Het ziet er gelukkig veelbelovend uit allemaal 😄

3 november 2020 om 18:20

Of een buitenlandse club die nog meer biedt?

3 november 2020 om 18:44

Buiten dat ik maar moet zien of hij zo goed word , als hij niet wil bijtekenen is het echt geen uitgemaakte zaak dat hij naar het buitenland wil , want volgens mij bepaalt Ihattaren zelf waar hij heen gaat en niet PSV.

4 november 2020 om 06:21

Bazoer ging anders ook naar ajax?

3 november 2020 om 16:15

Het gaat niet om “op dit moment.” Het is uiteindelijk een investering. Die gast is één en al voetbal! Het zou aan Ajax dan de zaak moeten zijn om hem aan de praat te krijgen. Misschien dat hij dan zelfs beter uit de verf komt.

3 november 2020 om 16:26

Op rechtsbuiten hebben we Antony en op 10 Kudus.
Dan ga je toch geen 30 miljoen aan Ihataren besteden

3 november 2020 om 16:30

Denk dat Antony als die zo door gaat in zomer van 2021 alweer weg is. Kudus zie ik liever op 8 waardoor er ruimte vrij is voor Ihattaren op 10

3 november 2020 om 16:34

Tuurlijk is Antony niet gbinnen een jaar weg. Ik zie persoonlijk ook liever gewoon Gravenberch dan Ihataren voetballen. Gewoon, omdat het ook een hele talentvolle speler is en uit de eigen jeugd komt. Heb ik als supporter veel meer gevoel bij dan Ihataren

3 november 2020 om 16:36

Zelfde geldt dan toch voor ihataren? Als hij het 1 seizoen goed doet bij ajax is hij ook weg.

3 november 2020 om 16:42

Dan wel ja.
Maar zo ongeveer elke topclub maakt tientallen tot honderden miljoenen verlies momenteel
Die paar clubs die overblijven verwacht ik niet voor Antony of hij moet in de CL extreem gekke dingen gaan doen. De kans dat hij vertrekt acht ik nihil.
En mocht ie toch gaan zou Ihataren een goede opvolger zijn uiteraard

3 november 2020 om 17:02

Inderdaad zeg. Antony kost 20 en dan ga je een speler van 30 miljoen halen die er dit seizoen niks van bakt. Moet niet gekker worden. Mooie speler Mo, maar na dit seizoen 1 jarig contract en waarom zal hij zelf willen van psv naar Ajax ? Nehh

3 november 2020 om 17:44

Afgelopen twee wedstrijden zag je toch al weer een paar mooie passes. Zoals hij Malen voor de doelman zette...

3 november 2020 om 19:39

Wow dat is dus 35 miljoen waard. Uhmmm not. Is te weinig

3 november 2020 om 16:31

Dat hij het momenteel niet waard is kan ik mij in vinden. Wel gaat PSV dat minimaal vragen en dat kan ik wel begrijpen gezien de potentie en gevoelige overstap die het is. Gaat natuurlijk nooit gebeuren dat PSV belangrijke spelers gaat verkopen aan de concurrent. Is ook niet gezond voor het Nederlands voetbal. Spelers moeten naar het buitenland voor veel geld. Daarnaast zal PSV een Ajax-toeslag gaan vragen voor Ihatarren als ze toch zouden aankloppen voor hem.

3 november 2020 om 16:39

Ik zou de aankoop van Ihattaran meer begrijpen dan die geruchten destijds om Bergwijn. Was dat verhaal nou echt waar? Dat hij ineens Ajax ging volgen op instagram en berichten die Ajax gerelateerd waren ging liken? Gewoon nieuwsgierig.

3 november 2020 om 16:49

Verhaal klopt van het ontvolgen van de psv pagina en ajax pagina volgen. Dit draaide hij echter een uurtje later weer om. Overigens denk ik dat als er geen corona was dat ajax dan best wel in staat was geweest om +-30 miljoen neer te leggen voor Ihattaren. Willen ze naar eenzame hoogte zullen ze toch echt moeten beginnen met zulke bedragen voor de potentiele toppers van PSV

3 november 2020 om 17:02

Het kan ook zijn dat hij bijvoorbeeld een potje had verloren met FIFA en dat volgen van Ajax als tegenprestatie moest doen. Ik denk dat we niet teveel achter die social-media zaken moeten zoeken.

3 november 2020 om 17:06

Ajax zal nooit 30 miljoen betalen voor een psv talent. Zeer onverantwoord en lachwekkend. Zo goed is hij niet eens. Ook vorig seizoen meegekeken niet. Op basis van goeie ED potjes betaal je geen 30 miljoen. Ziyech was al 12. Uiteraard andere tijden, maar alsnog.

3 november 2020 om 17:18

Komt goed uit want PSV zal Ihattaren ook nooit aan Ajax verkopen.

3 november 2020 om 16:18

Ik vind het interessant om te zien hoe vol venijn er gereageerd wordt wanneer iemand de suggestie doet dat ihattaren wel wat voor ajax is. Menig psv'er vooral schiet schuimbekkend en met pupillen als theeschotels uit zijn slof als het woordje Ajax in combi met Ihattaren valt. Dit vind ik iets aandoenlijks/liefs hebben. Dat het allemaal zó diep blijkt te zitten.

Ik vind Ihattaren een groot talent maar moet nog maar zien of hij bijv niveau ziyech kan worden.
Zou daarom ook zeker geen bedrag boven de 15 miljoen voor hem betalen.
Hij moet alles nog bewijzen.

Vind dat hij best een beetje gehypet word door sommige analisten.

3 november 2020 om 16:21

Hopelijk is er dan een goede chirurg aanwezig. voor 15 miljoen krijg je slechts zn rechtervoet.

3 november 2020 om 16:26

Voor 15 miljoen zal PSV hem ook niet verkopen hoor.

3 november 2020 om 16:31

Als Ajax 20 miljoen betaalt voor Antony die zich niet bewezen had en eigenlijk niemand kende (behalve de Brazilië-kenners uiteraard), dan heb je voor 15 miljoen bij ihattaren misschien net een zn rechterbeen. Zonder gekheid, 15 miljoen is natuurlijk een waanzinnig laag bedrag, hij heeft vorig jaar al bewezen het allergrootste talent van Nederland te zijn (en dat is hij nog steeds), die is als hij zn vorm weer terug heeft (en hij is op weg) het veelvoudige van 15 miljoen waard.

3 november 2020 om 17:09

Anthony is het talent uit Brazilië van zijn generatie. Heeft ook daar goed gespeeld en ook in jong Brazilië. Daar kunnen de ed potjes van Mo echt niet aan tippen. Wel ben ik met je eens. 15 miljoen zal psv nooit doen en terecht. Ajax zal echter ook nooit meer betalen. Ook dat is terecht

3 november 2020 om 18:08

Hij heeft leuke wedstrijden gespeeld vorig jaar. Maar uiteindelijk maar 3 goals en 6 assists.
Hij is nog jong en kan zeker groeien maar heeft nog te weinig laten zien in mijn ogen.

Ik snap dat PSV hem nooit voor 15 miljoen laat gaan. Daarom zal hij ook bij psv blijven aangezien nu geen enkele ploeg voor hem meer dan 25 mil gaat neerleggen.

3 november 2020 om 18:14

Haha Lee laten we eens niet zo overdrijven met “het talent van zijn generatie”. Er spelen Brazilianen uit zijn generatie bij onder andere Real (Vinicius, Rodrygo) en Arsenal (Martinelli). Wat realisme zou fijn zijn.

3 november 2020 om 19:43

Alsof Anthony minder is. Uiteraard spelen ze op een hoger niveau eens, maar kwalitatief gezien is Antony echt niet minder. Hij is naar mijn mening het grootste talent in de ED en hopelijk gaat hij een mooie toekomst tegemoet. Met de nadruk op hopelijk want Mo bewijst dat het zo kan omslaan

Een middenveld met Klaassen, Kudus en Ihattaren zou toch wel heerlijk zijn zeg

Ik ben het met van der Vaart eens wat de aankoop van Ihataren betreft. Het bijkomende voordeel is dat het geld hier wordt besteed. PSV kan op zijn beurt ook weer hier misschien een aankoop doen, bijvoorbeeld bij AZ enz. Natuurlijk staat en valt alles met de bereid van club en speler.

3 november 2020 om 16:25

Eigelijk zijn binnenlandse transfers best goed voor de competitie als je het zo bekijkt ja. Denk alleen dat ze in Eindhoven niet mee gaan werken.

3 november 2020 om 16:29

Ja maar wat heeft PSV aan dat geld als het grootste talent op het middenveld van Nederland wordt verkocht aan de directe concurrent. Dit oreren van Van de Vaart heeft natuurlijk helemaal geen zin, PSV verkoopt deze jongen echt niet voor minder dan /3540 miljoen en voor dat bedrag al helemaal niet aan de directe concurrent.

3 november 2020 om 17:12

Ach weet je wat het is? Er komen altijd weer grote talenten bovendrijven.
Neem Ajax. Toen JC wegging volgde van basten toen Bergkamp enz
Neem Feyenoord na Coen Moulijn (de een na beste van Nederland) en van Hanegem kwam van Persie
Neem PSV van Beveren (de beste keeper van Nederland) en van der Kuylen en Rene vd Kerkhof kwamen ook heel veel goede spelers nu Ihataren
AZ Berry van Galen, Kist , Weghorst, Stengs
Ze komen altijd boven drijven. Nu de jeugd ziet dat hier veel heel geld te verdienen is zijn ze bereid er veel voor te laten en veel voor te doen. Ik maak me geen zorgen hierover.
Je tweede punt
JC ging naar Feyenoord, Eddie PG ( de een na beste keeper van Nederland) ging naar Feyenoord, Vermeer ging naar Feyenoord, Wim Jansen ging naar Ajax.
De Wit ging naar AZ. Wijnaldum ging naar Psv,
Ach ook hier kan ik me niet druk over maken. De topman van ING naar ee4n andere grootbank. Ik heb zelf ook wel eens leraren gevraagd om o mijn school te komen werken en omgekeerd ben ik ook gevraagd om naar een andere school , de concurrente over te stappen.
Je kan het als concurrent zien, maar ook als collega voetballer.
Je zou ook kunnen denken, waarom aan Europese concurrenten verkopen. Daarom redden we het niet tegen ze in de CL en EL.
Ik redeneer als je wil gaan ga maar veel succes

Hou nou toch aub op , Ihattaren beschikt echt wel over potentie je moet blind zijn om dat niet te zien. Maar er word veel meer gevraagd dan af en toe iets leuks doen in balbezit. Daarnaast zou Ten Hag zich geen raad weten met de eigenzinnige en luie Ihattaren. De oplossing voor het gebrek aan creativiteit was er in de vorm van Noa Lang , alleen daar kon Ten Hag ook niet mee overweg.

3 november 2020 om 16:19

@baradona, hou nou toch op aub. Die jongen heeft een moeilijke periode in zijn leven én zijn carrière en jij bestempelt hem direct als eigenzinnig en lui. Ik zag de eerste tekenen van herstel bij Ihattaren afgelopen week, hij is met afstand het grootste talent bij PSV. Ontwikkeling gaat vaak met horten en stoten, hij moet gewoon minuten maken.

3 november 2020 om 16:33

Lui is hij allerminst, als je Van Bommel hoorde bij Ziggo, die zei dat hij 12km per wedstrijd liep, dat is meer dan uitstekend en daarmee laat hij absoluut niet zien lui te zijn. Zit nu in een lastige periode, maar komt daar wel weer uit en laat nu zien een goede mentaliteit te hebben, dat is is het beginpunt.

Het is wel irritant aan het worden dat veel media hem naar Ajax willen schrijven. Waarom zou hij bij PSV weg willen. Hij speelt op de CL na voor het zelfde als bij Ajax. Daarnaast heeft hij een perfect voorbeeld bij de club lopen in de vorm van Gotze en/of Affelay. En hij zal bij PSV meer spelen dan bij Ajax. Daarnaast komt hij net uit een zware periode. Laat die jongen lekker voetballen op een bekende plek.

Blijf het bizar vinden dat dit zo speelt. Lijkt alsof mensen de 'Ajax-tax' vergeten. Als PSV 30 mil vraagt voor Ihattaren moet Ajax er minsten 45 van maken voor we op bestuursniveau "nergens meer over praten" en zelfs dan zal het bij veel supporters niet lekker zitten.

Wow en dat heeft hij allemaal helemaal zelf bedacht?? Ik weet niet meer wie ik moet deze constante onzin moet verwijten... De goedkoop scorende analisten of de simpele media die continue dezelfde vragen stelt....vermoeiend...

Onzin, wij kunnen hem bij Feyenoord veel beter gebruiken. Met Toornstra en Diemers ontbeert het ons nogal aan creativiteit op het middenveld. Die Zahavi lijkt me ook wel aardig spitsje, doe die er ook maar bij. Al denk ik dat de kans dat ie naar Feyenoord komt net zo groot is, als de kans dat ie naar Ajax komt. Nul.

Ja, Mo heeft duidelijk zo zijn kwaliteiten, maar ik heb daarentegen nog weinig wedstrijden gezien waarin hij beslissend was. Voor 30 mio.. gelijk strik erom heen. Ik zou Götze gelijk 2 jaar verlengen en 6 mio toestoppen. Dat is échte kwaliteit.

Hij is ook de perfecte vervanger van Ziyech bij Ajax alleen het gaat natuurlijk never nooit gebeuren. Ik zie een toptalent die bij PSV gewoon speelt absoluut nooit de overstap naar de concurrent maken (andersom ook niet). Hoeveel ik als Ajax zijnde best vindt dat ze 25/30 miljoen mogen bieden maar gaat toch nooit gebeuren.

Ihattaren vind ik toch een ander type dan Ziyech. Sws moet je het doen met wat je hebt en niet teveel praten over spelers van de grootste concurrent van Ajax. Vind dat onnodig olie op het vuur gooien. Verder vind ik het wel een mooie mannetje die vd Vaart, lult gewoon zonder filters maar ja..dan kraam je ook af en toe kul uit.

We hebben voor iets meer dan de helft van het bedrag wat Vdv noemt een Antony gehaald, en voor een kwart van het bedrag een Kudus. Doe mij maar gewoon zulke pareltjes, voor je het weet heb je een nieuwe Sulejmani binnen.

Gaat PSV nooit doen dan krijgen ze iedereen over hun heen om een van je betere spelers te verkopen aan Ajax. Wat je directe concurrent is dat is natuurlijk lachwekkend ik heb een wel een suggestie voor Ajax. Als ik Ajax was zou ik Amine Harit halen is een zelfde type speler als Hakim Ziyech. In potentie kans hij toegroeien naar dat niveau wat Hakim Ziyech haalt nu.

3 november 2020 om 17:35

Als schalke zo dramatisch blijft, zou dat een makkelijk haalbare optie zijn. Hoe doet die het nu zelf? Kijk geen schalke, al weet ik net als bijna iedereen dat schalke tot nu toe een waardeloos seizoen heeft.

Ik was een overtuigde fan van de voetballer, maar als analist vind ik Raphaël geen succes. Hij kan niet relativeren, is soms veel te negatief/populistisch en doet veel te graag uitspraken waarmee hij het nieuws haalt. Van mij mag hij er snel mee stoppen.

Mo is een geweldige speler die bij elke (top) club een aanwinst zou zijn. Maar ik denk dat hij beter bij de cultuur van PSV past dan bij die van Ajax. En vergeet niet dat hij een echte PSV-er is. Mo moet doen wat hij zelf wil, maar als ik hem zou adviseren dan zou ik nog 2 jaar bij PSV blijven, beste speler van de eredivisie worden, kampioen en hoog eindigen in de EL en volgend jaar PL. En dan de stap maken naar Real Madrid. Hij past daar in het type middenveldvoetbal en Kroos c.s. zijn al op leeftijd. Als hij het nog 2 jaar goed gaat doen staan alle topclubs inclusief Real, in de rij voor hem.

De ideale opvolger van Ziyech loopt gewoon bij Vitesse rond. 7/8 miljoen en je hebt Tannane binnen.
Kan man passeren en voorzetten op maat aan Promes geven dan wel spelers vrij steken.
Goede mentale begeleiding geven en dan komt het helemaal goed, want voetballend kan die zeker het niveau van Ziyech aantikken en bij Ajax wordt er wel gefloten bij zulke overtredingen op hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 14 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren