Gareth Bale brengt Tottenham Hotspur na invalbeurt in extase

Zondag, 1 november 2020 om 22:09Dominic Mostert

Tottenham Hotspur heeft de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion zondagavond omgezet in een benauwde zege. De bezoekers deden een treffer van Harry Kane ongedaan, maar Gareth Bale bepaalde de eindstand op 2-1. De Welshman viel in en produceerde het eerste doelpunt sinds zijn terugkeer. Bij Brighton stond Joël Veltman negentig minuten binnen de lijnen en bleef Davy Pröpper op de bank. Dankzij de zege sluit de ploeg van José Mourinho de zevende speelronde af als nummer twee in de Premier League.

Nadat ze in de pauze van het Europa League-duel met Royal Antwerp (1-0 nederlaag) werden gewisseld, maakten Dele Alli, Steven Bergwijn en Carlos Vinícius geen deel uit van de wedstrijdselectie. De basisopstelling verschilde op negen plekken ten opzichte van het duel in België; alleen Sergio Reguilón en Hugo Lloris overleefden de schifting. De wedstrijd werd opengebroken door een strafschop in de openingsfase. Aan de rand van het strafschopgebied sprong Adam Lallana in de rug van Kane bij een poging de bal te koppen en nadat de videoscheidsrechter zich over de beelden boog, oordeelde de arbitrage dat de overtreding binnen het zestienmetergebied werd gemaakt.

7?0?' Gareth Bale valt in 7?3?' GOAL GARETH BALE REAL MADRID-CONNECTIE!

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 1 november 2020

In eerste instantie gaf arbiter Graham Scott een vrije trap, maar door het nieuwe inzicht wees hij naar de stip. Kane ontfermde zich zelf over de penalty en zocht met succes de rechterhoek uit. Na dat doelpunt bleek Tottenham Hotspur echter niet in staat om door te pakken. Brighton had in het restant van de eerste helt meer balbezit, zonder echt grote kansen te creëren. Tottenham Hotspur bleef ook na rust vooral bezig met tegenhouden, wat na 55 minuten niet meer lukte. De bezoekers combineerden vloeiend rond het vijandelijke strafschopgebied en uiteindelijk stuurde Tariq Lamptey de bal op aangeven van Pascal Gross in de verre hoek.

Het was een controversieel doelpunt, daar een tackle van Solly March op Pierre-Emile Höjbjerg in de aanloop naar de goal onbestraft bleef. Scott bekeek de beelden weliswaar, maar oordeelde dat de tackle, op het oog een vrij duidelijke overtreding, niet hoefde te leiden tot annulering van de goal. Na de goal trof Tottenham Hotspur de paal via een afstandsschot van Erik Lamela en via een moeizame poging van Kane bij de tweede paal. Mourinho bracht Bale binnen de lijnen in de hoop een nieuwe impuls te geven aan de wedstrijd en dat gebeurde. De invaller maakte zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij Tottenham Hotspur: na een fraaie crosspass van leverde Reguilón, die eveneens overkwam van Real Madrid, een afgemeten voorzet op Bale en de Welshman kopte raak in de linkerhoek: 2-1.


Poll

Verdiende Tottenham Hotspur de overwinning op Brighton & Hove Albion?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Tottenham nu 2e, in mijn ogen kampioens kandidaat nummer 1. Het Mourinho effect beginnen we steeds meer te zien. Mourinho gaat de PL winnen met Tottenham, want een geweldig kunstje zou dat zijn van Mourinho. Mourinho snoert wel alle criteria de mond, hij doet erg goed met The Spurs.

1 november 2020 om 22:17

Heb het al vaker aangegeven, Mourinho is op zijn best met een team waarin hij wordt gezien als outsider.

1 november 2020 om 22:22

Dat denk ik ook. Dat soort clubs zijn voor hem ook makkelijker te motiveren omdat ze niet niet jaarlijks om de prijzen mee doen. Zeker in het geval van Spurs, die hebben op een Audi Cup na al een tijdje niks gewonnen.

1 november 2020 om 22:17

Ik hoop dat dit allemaal een grap is, want Tottenham was enorm bagger. Gewoon slecht zelfs. De penalty was discutabel en het spel was om te huilen. Op de manier waar op ze nu spelen gaan ze geen kampioen worden.

1 november 2020 om 22:19

Het was toch een vrij duidelijke penalty? Hij springt gewoon in zijn rug/nek.

1 november 2020 om 22:20

Welk team speelt dan volgens jou super op dit moment? Ik kan er geen één bedenken. Outsider zijn ze imo zeker.

1 november 2020 om 22:32

Geen enkel team speelt super maar als je ziet dat Liverpool zo hoog staat ondanks al die blessures en City ook dan kan je eigenlijk al concluderen dat als zij weet een fitte selectie hebben dat het eigenlijk weer heel voorspelbaar is wie er bovenaan gaan eindigen. Kane & Son spelen nu alles leuk, maar zoals je zag tegen Antwerp bij afwezigheid van die 2 is het snel afgelopen.

1 november 2020 om 23:55

City heeft misschien de beste selectie maar ook die kunnen een vormcrisis of blessures hebben die ze genoeg verliespunten opleveren om de titel mis te lopen, en zo’n enorm kwalitatief gat met Liverpool is er nou ook weer niet. Het gaat om de punten pakken, elke week. Daar hoef je niet de allerbeste voor te zijn, je ziet het regelmatig gebeuren, in allerlei competities.

2 november 2020 om 11:13

Met die naam weet haast iedereen dat er niet objectief geredeneerd word. Die tegengoal van Brighton had nieteens mogen staan nadat de referee er naar gekeken had dus ik snap niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken.. Spurs is op dit moment gewoon beter dan Arsenal..

2 november 2020 om 11:46

Lierse, dat was natuurlijk nooit een penalty, eerder obstructie van Kane. Kane springt niet mee in een luchtduel waar Lallana dat wel doet. Daar kan Lallana natuurlijk precies niks aan doen.

1 november 2020 om 22:18

Dat denk ik niet. Als je ziet hoe moeilijk ze het al hebben tegen Brighton... jazeker, ze winnen hem uiteindelijk, maar zie dit Tottenham in wedstrijden tegen moeilijkere tegenstanders niet altijd de 3 punten meenemen. Zie andere ploegen in de PL die gewoon sterker en constanter ogen.

2 november 2020 om 00:15

Ze hebben United flink vernederd en nog een aantal andere goede wedstrijden gespeeld. Dat ze nu een of twee weken tegen mindere tegenstanders wat minder goed voor de dag komen, maar toch winnen, laat mij zien dat ze enorm veel stappen gezet hebben vergeleken met een jaar geleden. Vorig seizoen zouden deze wedstrijden puntverlies hebben opgeleverd, nu winnen ze. Kandidaat nr 1 zijn ze niet, maar een outsider absoluut wel

1 november 2020 om 22:18

Zou echt wel een ongeziene stunt zijn want buiten Kane en Son lopen er wel een aantal goede spelers rond, maar nu geen echte toppers. Vandaag vond ik het ook weer niet enorm indrukwekkend. Een goed begin maar daarna laten ze gewoon Brighton terug in de match komen en daarnaast toch ook een paar fases waar het mee zat. Momenteel hebben ze nog teveel zwakke momenten in een partij om een echte titelkandidaat te zijn

1 november 2020 om 22:56

Hoe kom je hier in godsnaam bij? Waan van de dag heerst hier weer enorm. Lopen ze dadelijk tegen een verlies aan en dan kunnen ze weer niets.

2 november 2020 om 00:49

veel te vroeg om te beweren dat de Spurs een titelkandidaat zijn....mogen niet overdrijven hã©, vorige week met de hakken over de sloot tegen Burnley dat echt wel het kneusje v/d reeks is dit jaar... chelsea speelde ze gisteren vlotjes v/d mat en Burnley was echt zwak. het doelpunt van Bale is een kans die je moet afmaken, ok , maar laat ons eerlijk zijn , Bale stond nagenoeg helemaal alleen , niemand die hem wat kon verhinderen....zulke ruimtes zie je zelden in de PL en dat is dus heel slecht verdedigd van Benh. Bale kon eerst nog effe een sigaretje opsteken voor hij afmaakte.... trouwens de wedstrijd v/d Spurs donderdag in Belgiã« tegen Antwerp was dan weer ontzettend zwak en ook Bale was ontzettend zwak.... Laat de Spurs nog even rustig verder voetballen vooraleer je er een titelkandidaat van maakt.... en laten we rustig zien of ze kunnen bevestigen tegen de echt goeie teams in de PL .

2 november 2020 om 02:02

In mijn ogen zijn ze niet direct titel kandidaat nummer 1. Maar wel een erg gevaarlijke outsider dit jaar. Ze winnen ook hun lelijke wedstrijden dit jaar en daarnaast met corona en de vele blessures overal zou het zo maar kunnen. Ligt er ook aan of en hoe goed Liverpool en eventueel city zich versterken in de winter met een verdediger en eventueel aanvaller bij city

2 november 2020 om 08:28

@psvchelseabube: Dat Tottenham wat tegen Royal Antwerp verloor bedoel je? Reageer eens inhoudelijk, waarom zouden ze kampioen worden en wat is het Mourinho effect?

Wel leuk om die jonge weer blij te zien. Het is hem gegund. Mourinho’s tweede jaar is altijd indrukwekkend dus ik zie Tottenham tot het einde strijden. En ik gun deze man van harte.

2 november 2020 om 01:28

Voor ons ( real Madrid ) alleen maar goed als die belangrijk word en doelpunten gaat maken. Kans is dan groot dat Tottenham bale overneemt. Moet er niet aan denken dat hij volgend seizoen weer terug moet naar Madrid met nog een contact voor 1 seizoen. Dus laten we hopen dat Tottenham met bale blijft winnen haha

Ik blijf echt niks snappen van de VAR, die fase met trossard is toch gewoon een penalty. En dan dat gebeuren met Dier, daar heb ik ook al penalties voor zien geven (even ervan uitgaande dat het niet buiten de 16 was). Al die inconsistenties zijn echt onbegrijpelijk.

1 november 2020 om 22:21

Ik heb echt geen idee wat de arbitrage aan het doen was. De penalty voor Spurs was op zijn zachtst gezegd dubieus, Brighton had een penalty moeten hebben, en de goal van Brighton had niet mogen tellen. Al met al dus een zware onvoldoende voor de arbitrage en Var.

1 november 2020 om 22:24

Waarom was die penalty dubieus? Hij krijgt toch gewoon een beuk in zijn rug/nek? En op de lijn van de 16 is er normaal gezien binnen. Dat die fout op Hojbjerg niet geloften wordt is inderdaad ook echt vrij onbegrijpelijk.

1 november 2020 om 22:25

Var is er om te helpen maar het blijft interpretatie. De VAR zal nooit alle fouten kunnen oplossen. Bijv zelfs met VAR is er discussie of het een penalty was of niet...

1 november 2020 om 22:26

Haha beuk in zijn rug, iedereen die heeft gevoetbald weet zelfs bij de amateurs dat dit een aanvallende fout is. Als spits bij Nec n de jeugd kreeg k ze op deze manier constant tegen en bij de profs ook. Dit is gewoon een onzin beslissing. Kane die twee keer kijkt en iemand gaat de lucht in en hij gaat dan toneel spelen, als je dit niet ziet als var zijnde stop er gewoon mee

1 november 2020 om 22:31

@Blink maar dat die fout op Trossard geen penalty is, is toch niet te begrijpen? Idem met dat voorval met Maguire vorige week. Dan schijnt die VAR echt te denken dat dat geen penalty is.

1 november 2020 om 22:32

@bpreal, Lallana komt er gewoon er gewoon veel te wild in. En het is nu toch ook niet zo dat Kane echt bukt?

1 november 2020 om 22:47

Die van Spurs was zeker niet genoeg om een penalty voor te geven.

2 november 2020 om 00:08

Kane bukt wel degelijk Lierse. Hij weet dat Lallana aankomt en zet zijn rug erin, zonder zelf te springen. Dat is een hele slimme tactiek van aanvallers, maar het is wel degelijk geen overtreding. Kane vangt Lallana simpelweg via zijn rug op en Lallana kan niks anders. Slim uitgelokt door Kane.

1 november 2020 om 22:25

Dat van Dier leek me geen hands, hij had z'n armen strak langs z'n lijf. De brighton goal had trouwens ook afgekeurd moeten worden als je ziet hoe Hojbjerg duidelijk neer wordt gemaaid. Wat vond je daar dan van?

1 november 2020 om 22:29

Ja was ik vergeten te melden van Hojbjerg, inderdaad onbegrijpelijk want March had totaal geen bal. En ja dat van dier vind ik zelf absoluut geen hands, maar voor van die dingen worden soms gewoon penalties gegeven. Een beetje consistentie zou wel mooi zijn. Die fase van trossard bijvoorbeeld, nu was het geen penalty en vorige week bij Maguire ook niet. Maar bij België-Engeland was het dan weer wel een penalty voor die trek op Henderson en bij Club Brugge laats ook een penalty.

Tottenham op z'n Mourinho's drie zeer belangrijke punten binnen weten te slepen. En Bale ook eindelijk weer een goal en wat voor één! Het is een tijdje geleden dat ik Spurs op 2 punten van de 1e plek heb gezien. Op naar de volgende wedstrijd, COYS!

1 november 2020 om 23:26

Als mourinho zo vaker wilt spelen dan moet die betere verdedigers halen. Want een betere tegenstander scoort gewoon. Dit kon die vroeger met Chelsea, inter en porto doen toen was 1 doelpunt genoeg om te winnen.

2 november 2020 om 00:01

Goed punt! Milan Skriniar was dichtbij transfer naar Spurs afgelopen zomer. We zijn uiteindelijk voor een goedkopere maar niet te onderschatten Joe Rodon gegaan. Maar we moeten inderdaad veel beter verdedigen en in de winter misschien een nieuwe poging doen voor Skriniar.

2 november 2020 om 00:15

Misschien een niet zo populaire uitspraak maar ik vind dat Sanchez verkocht moet worden voor een goed bedrag (nu het nog kan). Hij heeft genoeg kansen gehad en overtuigd gewoon niet, altijd een shaky verdediger. Alderweireld-Dier is het beste nu maar wij kunnen zo’n Skriniar echt gebruiken achterin. Dan heb je Rodon en Tanganga ook nog als jongere standins die zo nu en dan naast de meer ervaren Dier of Alderweireld kunnen spelen.

2 november 2020 om 09:23

@mothespur
Helemaal eens met je uitspraak over het verkopen van Sanchez voor een goed bedrag. In zijn 3 jaar bij Spurs boekt hij vrijwel geen vooruitgang, is nog onrustig aan de bal en moet vaak zijn eigen fouten corrigeren.
Juist nu Mourinho met 2 aanvallende backs speelt moet het centrum echt goed zijn en dat is met Sanchez totaal niet. Hopelijk kunnen Tanganga en Rodon de nodige minuten maken ( bijvoorbeeld EL ) om te groeien in het niveau.

Niemand die de actie van Kane veroordeelt? Gaat bewust laag tegen Lallana in, gevaarlijke actie en niet de eerste of tweede keer dat hij dit doet. Om over de dives van hem en Son maar niet te spreken.

1 november 2020 om 23:42

Gewoon een penalty, al had Brighton er ook een mogen hebben met het vasthouden. Hun goal had trouwens nooit mogen staan want dat was een 100% overtreding. Wij komen goed weg maar toch 3 punten COYS!

2 november 2020 om 00:11

Tja ik weet het niet MoTheSpur. Kane gaat namelijk niet voor het duel de lucht in, maar zet zijn rug erin en springt zelf niet. Hij weet dat Lallana komt en zoekt op deze manier gewoon contact. Ik vind het allerminst een penalty. Kane bukt namelijk met zijn rug naar Lallana toe, nadat hij keek waar hij vandaan kwam. Ik vond het dus wel een dubieuze penalty. Overigens, hoe kijk jij aan tegen de overduidelijke schwalbes van Son en Kane waar beiden geen gele kaart voor kregen? Dat soort dingen vind ik toch echt jammer om te zien.

2 november 2020 om 00:20

Uiterst slim om je groot te maken en te staan waar de verdediger naartoe wilt. Het is altijd al een overtreding en nu op de lijn dus een pingel, ik weet oprecht niet wat daar zo moeilijk aan is. Je mag eerder zeuren over de niet gegeven penalty voor Brighton en de overtreding voor de goal van Brighton of de duik van Kane die wel geel had mogen krijgen. Zo veel rare beslissingen maar daar hoorde de overtreding op Kane echt niet bij naar mijn mening.

2 november 2020 om 01:17

Nou het is dus wel degelijk moeilijk MoTheSpur. Net bij motd vonden ze het ook allemaal absoluut geen penalty. Natuurlijk doet Kane het slim, maar hij maakt zelf het contact. Kane blokt Lallana in het springen. Ik blijf het alsnog geen penalty vinden. Lallana gaat voor de bal, Kane voor de man. Dat is het verschil. Overigens zijn al die andere beslissingen absoluut ook dramatisch. Maar daar hoort deze ook bij. Het was gewoon weer eens alom slecht vanuit de arbitrage, zoals het bijna elke wedstrijd in Engeland is..

2 november 2020 om 09:55

Het is niet slim imo maar vooral gevaarlijk. Als je iemand in de lucht uit balans brengt kan hij heel lelijk ten val komen. Kane geeft niets om de gezondheid van zijn collega, want als hij contact voelt duikt hij nog verder in elkaar en let niet eens op hoe zijn collega valt. Schandalig, maar helaas zijn spurs en Kane de lievelingetjes van de media en zal hier niets over gezegd worden. Mocht een Pogba zoiets doen staan ze er vol mee.

2 november 2020 om 15:14

Dat zou de ideale aanval zijn, al moet Bale dan ook heel veel verdedigende arbeid gaan leveren, zoals Kane en Sone doen. Juist daarom kiest Mourinho vaak voor Lamela of Moura als 3e aanvaller. Mocht Bale dit ook kunnen opbrengen, zou dat geweldig zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

755 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 4 1 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 2 3 1
2018/2019 Real Madrid 29 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren