Eriksen openhartig: ‘Het kan maar zo zijn dat ik daar mijn carrière afsluit’

Vrijdag, 30 oktober 2020 om 13:01Rian Rosendaal • Laatste update: 13:03

Christian Eriksen kan bij Internazionale niet rekenen op een basisplaats, al kan de aanvallende middenvelder niet precies aangeven waarom trainer Antonio Conte hem buiten de basisopstelling houdt. De in januari van Tottenham Hotspur overgenomen spelmaker uit Denemarken geeft tevens te kennen dat een terugkeer naar zijn vaderland op termijn tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door binny)
30 oktober 2020 om 13:30

Ik vind hem niet goed genoeg voor de huidige Ajax. Hij heeft geen sterke conditie om voortdurend te werken en is vaak afwachtend op een goed moment, vaak 1 op 6 wedstrijden. Hij is ook niet sterk in een verdedigende vermogen en ook geen sterke uithoudingsvermogen wat erg belangrijk is voor de hedendaagse voetbal.

30 oktober 2020 om 13:47

Kan je ook nog positieve punten opnoemen van Eriksen, of ben je net zo'n azijnpisser als je naamgenoot Vermeulen? Als Eriksen terugkeert bij Ajax heb je een topspeler terug. Wat mij betreft speelt hij dit weekend alweer in een Ajax shirt. Bij Tottenham was hij top, maar zijn transfer naar Inter was gewoon oliedom. Als Ajax hem terug kan halen voor een redelijk bedrag moet het dit direct doen. Eriksen is misschien wel DE nummer 10 die Ajax nodig heeft, zeker in het voetbal van Ajax.

30 oktober 2020 om 13:50

Persoonlijk denk ik dat dit soort spelers weer op een plek moeten komen waar ze zich goed voelen want Eriksen is gewoon een hele goede speler en zou voor Ajax een top speler zijn die brengt heel veel voetbal.

30 oktober 2020 om 14:28

Ik zou het niet weten, misschien zijn traptechniek. Wanneer te druk is op het helft van de tegenstander ontwijkt hij meestal de drukte door naar achteren te lopen.ik heb hem nooit sterk de duels aangaan zoals hoog druk zetten. Hij is een afwachtende speler. Bij Tottenham doet hij het aardig tot de komst van Mourinho.Bij Ajax toen was hij erg traag en zeer afwachtend op een goede moment. Zeer slaapverwekkend!

30 oktober 2020 om 14:35

Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat hij niet mee kan komen met dit Ajax.
Dit Ajax is zeker niet zo goed als het Tottenham waar hij heeft gespeeld en daar was hij toch wel degelijk een belangrijke speler. Aan zijn manier van voetballen dacht ik al wel dat hij wat ouder was dan 28 eerlijk gezegd, maar dit zou echt ten alle tijde een versterking zijn voor Ajax lijkt mij.

Mooie speler. In tegenstelling tot velen altijd riepen vind ik hem tekort komen voor de absolute top - niet omdat hij nu even minder lekker gaat bij Inter - maar een heerlijke speler voor teams als Arsenal, normaliter ook Inter gewoon, Spurs, Sevilla, misschien wel Atletico, Dortmund, etc. Bij hogere teams kan hij ook zeker wel presteren, maar meer zoals Perisic bij Bayern dan. Zo'n rol.

Schat hem eigenlijk een beetje op eenzelfde niveau als Ziyech. Geweldig net onder de top en vooral ook tegen de top, maar in de absolute top zelf spelen is meer dan alleen heel goed kunnen voetballen. De constante prestaties die daar verwacht worden zijn niet voor iedereen weggelegd.

30 oktober 2020 om 13:44

Eriksen en Ziyech hebben toch allebij in Nederland in de top gespeeld, waar elke week prestaties worden verwacht, als ze dat bij een andere top club in een ander land doen, is het het zelfde, alleen versta je de mensen niet, lijkt me stuk makkelijker voetballen.

30 oktober 2020 om 13:59

Nee is heel anders. In de top spelen tegen ADO of Southhampton of Udinese. Wereld van verschil

30 oktober 2020 om 15:53

Ze zijn niet te vergelijken. Ziyech werkt harder dan Eriksen en Ziyech is wekelijks nadrukkelijk aanwezig dan Eriksen. Ziyech is totaal geen afwachtende speler en bij Eriksen wel. Ziyech komt graag in de 16, ook bij de drukte en Eriksen niet.Ziyech is een zeer dominante speler dan Eriksen. Ze zijn niet te vergelijken!.

30 oktober 2020 om 16:22

Ik maak dan ook geen voetbaltechnische vergelijking, al hebben ze qua technische vaardigheden absoluut wel overeenkomsten. De vergelijking die ik maak gaat over algeheel niveau. Er is een reden dat Barca en Real niet voor Ziyech kwamen, en die reden is exact hetzelfde als bij Eriksen.

30 oktober 2020 om 16:25

Technisch vaardig? Nou ik vind dat Ziyech nog de betere is, oa schoten, acties maken, bewegingen ook. Eriksen maakt zelden een acties en moet meestal hebben van de ruimte.en nog is Ziyech veel sneller dan Eriksen.

30 oktober 2020 om 16:37

Als ziyech voor Nederland had gekozen,dan zouden barcelona en real Madrid komen,daar ben ik van overtuigd!,hij zou dan de beste speler van Ajax zijn en een van de belangrijkste speler van het Nederlands elftal zijn...

Jammer, had toch wel verwacht dat hij meer zou spelen en een bepalende speler zou worden bij Inter. Misschien komt het ook nog wel, hij is er immers pas een jaartje. Misschien niet het lekkere weer gewend na Nederland en Engeland.
Hoop dat hij nog ooit terug komt naar Ajax, is pas 28 jaar dus zou zomaar kunnen!

Ik had hoge verwachtingen van Eriksen maar op de posities waar hij voor in aanmerking komt spelen concurrenten als Brozovic, Barella, Sensi en Alexis Sanchez domweg beter, en daar is inmiddels Vidal ook nog bijgekomen. Geen idee waar het aan ligt, in principe heeft hij de technische bagage en ervaring om te slagen. Eigenlijk een soort geval als Coutinho of James - het zit erin, maar komt er om 1 of andere reden niet uit.

30 oktober 2020 om 13:22

Wat vooral nogal zorgwekkend is, is dat zelfs Valero soms de voorkeur kreeg op hem. Dat was natuurlijk lang een heel goede speler, maar van een 34-jarige Valero zou Eriksen het toch makkelijk moeten kunnen halen zou je denken.

30 oktober 2020 om 13:29

Heeft ook met Conté en Italiaans voetbal in het algemeen te maken.
Die houden niet zo van spelers zoals Eriksen. Technisch, diepgang en wat fragiel ogend.
Die hebben liever Brozovic of Vidal. Defensief, buffelend...Ik heb even gekeken wat er dinsdag speelde en dat doet pijn aan je ogen.

Eriksen is een mooie voetballer. Snel wegwezen daar dus!

30 oktober 2020 om 13:35

Maar als je naar meer wedstrijden van Inter kijkt, die spelen toch meestal aanvallend voetbal, en technische spelers als Sensi en Alexis Sanchez doen het prima. Brozovic en Vidal zijn ook zeker geen defensieve spelers, die voetballen echt vooruit.

30 oktober 2020 om 13:50

@hangover96. Klopt wat je zegt, maar Brozovic en Vidal zijn op papier zeker wel defensieve spelers. Beide zijn namelijk centrale middenvelders die er zijn voor de balans. Dat zijn dus absoluut geen concurrenten van Eriksen. Dus die hoor je in mijn optiek dan ook niet op te noemen. Eriksen concurreert met Alexis, Sensi en Barella.

30 oktober 2020 om 14:11

Hij speelt bij Inter heel weinig, simpel weg omdat hij gewoon totaal geen verdedigende arbeid levert, elk fysiek duel uit de weg gaat en nooit een tackel inzet. Als je dan een jongen als Barella ziet voetballen op dezelfde plek is dat een heel ander verhaal. Die jongen is technisch goed, denkt voorruit maar strijdt ook voor werkelijk waar elke meter op het veld. Ook Sensi is iemand die ondanks z'n fysiek veel meer brengt op verdedigend gebied. Daarnaast is Conte iemand van de passie en dat is toch iets wat Eriksen totaal niet uitstraalt terwijl hij dat misschien best heeft. ik snap dan ook al met al heel goed dat Conte hem nauwelijks gebruikt

30 oktober 2020 om 14:32

Hij is echter getest als 10 voor een aantal wedstrijden. In een 3412 formatie. Hier speelde hij ook gewoon matig. Het is gewoon een slecht huwelijk. Dit kan een keer voorkomen. Slimste is voor hem om gewoon te vertrekken.

Hij is pas 28, dan vind ik het toch vreemd dat Koeman liever een Wijnaldum wilt halen dan bijvoorbeeld deze jongen. Ik vind beide spelers niet goed genoeg daar niet van. Maar Eriksen is bruikbaarder dan Wijnaldum en kan langer mee dan Gini. Maar goed ik hoop dat hij nog in de plannen van Conte voorkomt anders moet hij snel naar een andere club nu het nog kan. Zou zonde zijn als hij zijn laatste jaren op de bank moet blijven zitten.

30 oktober 2020 om 14:09

Ik denk dat bijna iedere trainer liever Wijnaldum dan Eriksen tot zijn beschikking heeft.
Wijnaldum is gewoon een betere speler.

30 oktober 2020 om 14:25

Een betere speler zou ik Wijnaldum niet per se willen noemen. Het is vooral afhankelijk van wat voor type speler je zoekt. Eriksen is natuurlijk aanvallend zowel in de eindpass als met zijn schot (ook nog tweebenig) veel gevaarlijker dan Wijnaldum, die op zijn beurt dan weer beter is in een controlerende rol. Daar heeft Barca er echter al genoeg van, dus ik snap niet zo goed wat Koeman met Wijnaldum zou willen.

30 oktober 2020 om 14:30

Wellicht eerst 2-3 jaartjes Ajax alvorens terug naar Denemarken te gaan? Nu op zijn 28e kan ie nog makkelijk van toegevoegde waarde zijn.

Pas 28, die kan nog makkelijk 4 jaar mee bij een grote club. En anders kan Overmars altijd even bellen met hem.

Overmars doe je ding man, Eriksen op deze leeftijd terug krijgen zou een absolute stunt zijn. Misschien is het geen wereldtop, maar deze jongen heeft 4,5 jaar lang de lijnen uitgezet in Londen bij Spurs. Inter is Inter, maar Eriksen is echt een goede voetballer, niet iedereen past overal.

30 oktober 2020 om 14:59

Precies, in januari oppikken! Zou samen met Kudus en Klaassen een beestachtig middenveld kunnen vormen. Dan hoeft Gravenberch ook niet per se elke wedstrijd te leveren. Ik hoop het echt!

30 oktober 2020 om 16:13

Hij is 28 en verdient een veelvoud bij Inter als dat Ajax kan en wil bieden. Als hij besluit te vertrekken dan kan hij elders op een zelfde niveau meer gaan verdienen als bij Ajax. Voor die 6 wedstrijden CL per jaar komt die echt niet terug naar de Eredivisie. De uitdaging in de Eredivisie is er totaal niet voor hem, hij is wel van een ander kaliber als een Tadic.

30 oktober 2020 om 18:20

@iedereen, dat begrijp ik best hoor, ik mag toch ook dromen. Eriksen is gewoon een topvoetballer en het zou mij stom verbazen als clubs als Dortmund, enzov hier geen interesse in hebben, maar ik blijf dromen.

30 oktober 2020 om 16:25

Laat ik voorop stellen dat ik Eriksen graag terug zie komen, maar hij is nog maar 28 jaar oud en hij zit nog niet zo lang bij Inter. Ik denk daarom dat er nog aardig wat grote clubs zijn die hem zouden willen overnemen. Ik denk dus dat de concurrentie groot is. Daarnaast heb ik bij Eriksen niet echt het gevoel dat hij veel voor Ajax voelt. In mijn ogen zag hij het vooral als een ideale springplank voor de grotere competities. Bij een Suarez en Huntelaar had ik dit gevoel veel meer. Je zou wel een leuke opstelling kunnen maken met Eriksen er bij.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Kudus
Klaassen
Eriksen
Antony
Tadic
Neres
30 oktober 2020 om 17:34

Pure zelfmoord dat middenveld met de aanvallers die niks mee verdedigen een traag centrum en 1 erg aanvallende back.

30 oktober 2020 om 18:18

Ik speel met Martinez naast Kudus, je hebt balans nodig. Overigens vind ik dat Martinez altijd moet spelen, op dit moment beter dan iedereen in de achterhoede behalve Nico. Blind is ook niet in vorm op dit moment.

30 oktober 2020 om 20:33

Zo dat zou wat zijn voor jullie. Stel je voor Eriksen en Alderweireld terug naar Ajax poehh. Vond het wel een vreemde keuze van Eriksen om naar Inter te gaan. Past helemaal niet bij hem. Bedoel was dan gewoon bij de Spurs gebleven.

Als het financieel haalbaar is zou ik hem graag bij Ajax zien. Geen idee wat hij zou moeten kosten maar kan nooit al te hoog zijn als je zo weinig speelt en salaris dat kan Ajax wel ophoesten. Misschien kan hij het plezier in het spelletje weer terugvinden, sinds z'n laatste jaar bij Spurs lijkt dat er niet meer te zijn.

30 oktober 2020 om 16:15

Hij verdient 8 miljoen op jaarbasis en is nog niet op een leeftijd dat inleveren nou echt realistisch is. Dat zijn bedragen die Ajax misschien wel kan betalen maar nooit gaat doen, zorgt voor scheve gezichten binnen de groep en voor je het weet loopt je salarishuis totaal uit de klauwen.

30 oktober 2020 om 16:37

Ziyech verdiende tijdens zijn laatste jaar bij Ajax een bedrag van rond de 5 miljoen. Nou is dat nog geen 8 miljoen en ik weet ook niet hoe het belastingsklimaat is voor zulke bedragen in Italië, maar 3 miljoen is opzich niet een heel groot verschil. Misschien met een leuke tekenbonus en wat onderhandelen kun je tot een akkoord komen. Suarez is bijvoorbeeld ook minder dan helft van zijn Barca salaris gaan verdienen bij Atletico.

Eriksen heeft dit seizoen regelmatig een basisplek gehad maar brengt gewoon te weinig om een vaste basisplek te verdienen. Maar met het drukke schema zal eriksen gewoon voldoende minuten maken .

Wat mij betreft altijd welkom bij Ajax. Op zijn eigen manier zeker een fantastische voetballer met een goed schot en goede pass in de benen. Heeft bij Tottenham ook zeker laten zien erg belangrijk te zijn alleen bij Inter krijgt hij niet voldoende vertrouwen helaas. Denk dat hij ook zeker in dot Barcelona niet had mis staan.

Hij zal vast wat moeten kosten maar zou toch willen dat Overmars even een balletje opgooit. Haal deze jongen terug zeg. Een middenveld Eriksen, Klaassen en Kudus zou toch geweldig zijn. Dan heb je alles power, loopvermogen en techniek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1027 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3523
2.AC Milan3212
4.Atalanta2811
5.AS Roma259
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Lautaro MartínezAanvaller137
A. SánchezAanvaller70
M. SatrianoAanvaller30
I. RaduKeeper00
A. BastoniVerdediger130
D. D'AmbrosioVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

1017 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren