Beugelsdijk haalt bakzeil in voetbalplaatjesoorlog met Albert Heijn

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

Tom Beugelsdijk heeft een rechtszaak die door hem was aangespannen tegen Albert Heijn verloren, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad vrijdag. De centrumverdediger was van mening dat met het gebruiken van zijn beeltenis voor extra reclame bij spaaracties zijn portretrecht werd geschonden. De rechter heeft Beugelsdijk, sinds afgelopen zomer actief voor Sparta Rotterdam, echter in het ongelijk gesteld.

Beugelsdijk maakte de zaak aanhangig toen hij nog onder contract stond bij ADO Den Haag. Albert Heijn gebruikte bij reclameuitingen het plaatje dat ook gebruikt werd bij de voetbalplaatjesactie. Daarnaast ging Beugelsdijk bij de start van de uitgifte van de voetbalplaatjes door middel van de CAO akkoord, waardoor er volgens de rechter geen reden is om de Sparta-stopper in het gelijk te stellen. De proceskosten van 720 euro komen voor rekening van Beugelsdijk, zo luidt het oordeel.

Het Algemeen Dagblad meldt voorts dat de naam van Beugelsdijk niet specifiek wordt genoemd in de uitspraak van de rechter. De centrumverdediger van Sparta wordt omschreven als 'nummer 6' uit het verzamelboek, overeenkomstig met het plaatje waarop Beugelsdijk staat. De speler in kwestie heeft nog niet gereageerd op de rechterlijke beslissing.

Beugelsdijk kreeg zijn voetbalplaatje in 2016 overhandigd, toen hij nog speler was van ADO. In eerste instantie ontbrak hij in het voetbalplaatjesalbum, tot verbazing van een supermarktmanager van Plus in Rijswijk. Hij liet 2000 plaatjes drukken van de verdediger, die in een mum van tijd waren uitverkocht. Er werd zelfs overgegaan op een tweede druk. "Ik vind het alleen maar kicken, dat mensen dit plaatje willen hebben. Superleuk!", zo liet een enthousiaste Beugelsdijk destijds weten in een reactie aan Omroep West.

Teze en Malen blij na Europa League winst: 'Ze wilden me niet'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door constant kante)

Leuk geprobeerd Timmie, als men echt voetballers wil gebruiken als reclame lijkt mij dat ze eerder bij andere spelers uit zullen komen

30 oktober 2020 om 11:03

Want? Beugelsdijk is een sterke persoonlijkheid die veel mensen aanspreekt. Nathan Rutjes was ook geen geweldig voetballer, maar die draait momenteel reclame-overuren.

30 oktober 2020 om 11:04

Precies dit Fc_delft, ik denk dat Beugelsdijk bij de populairste 5% van de Eredivisie zit. Heeft niet altijd iets met voetbalkwaliteiten te maken.

30 oktober 2020 om 14:02

komt voor 80% door Rustaaaaaaagh

30 oktober 2020 om 11:55

Lijkt me niet. Ten eerste was er al een "hype" ontstaan rond het plaatje, waardoor AH daar handig op inpikt. Daarnaast is Beugelsdijk niet de beste voetballer, maar is hij door zijn persoonlijkheid stukken bekender dan veel andere spelers.

Het gaat er om hoe geschikt iemand is voor marketing, niet wie de meeste panna's kan geven.

Ik kan je zelfs zeggen dat ik als Belgisch volger van het Nederlandse voetbal Beugelsdijk als één van de weinige centrale verdedigers bij naam ken. Geen idee wie er bij Zwolle, Fortuna en consoorten rondlopen, maar Beugelsdijk ken ik omdat hij er op een ander vlak bovenuit steekt.

30 oktober 2020 om 12:28

Bij Fortuna speelt zelfs een Belg in de verdediging, Chris Van Geem.

Relatief kort maar krachtig vonnis. Beugelsdijk heeft, toen hij een contract tekende bij een Bvo, via de Cao, die automatisch van toepassing is, toestemming gegeven voor dit gebruik van zijn portretrechten. Dus AH staat hier gewoon in haar recht. En klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. PintoVerdediger90
B. VriendsVerdediger90
A. HarrouiMiddenvelder94
L. ThyAanvaller96
M. HeylenVerdediger80
A. AuassarMiddenvelder80
S. MijnansMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

46 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren