Valentijn Driessen beleeft déjà vu en is kritisch over zeven Ajacieden

Woensdag, 28 oktober 2020 om

Ajax hield dinsdagavond een punt over aan het tweede groepsduel in de Champions League-duel met Atalanta. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft nog op een 0-2 voorsprong, maar zagen die marge in de tweede helft door twee treffers van Dúvan Zapata verdwijnen. Valentijn Driessen is in zijn column voor De Telegraaf kritisch over het offensieve spel van Ajax en is van mening dat de voorsprong te makkelijk uit handen gegeven werd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door daanhessels)

Tja, is die weer. Valentijn weet wel dat wij in London met 9 man eindigden? Beetje raar om deze pot daarmee te vergelijken. Het jammere aan Schuurs is dat je ziet dat het erin zit maar hij wordt elke wedstrijd weer eruit gespeeld. Ik begin me af te vragen of dat er ooit uit gaat want zo niet is het een slechte match met Blind. Dan heb ik liever martinez.

28 oktober 2020 om 07:23

Hoe snel vindt jij dan dat Schuurs moet leren. Hij is nu pas de echte wedstrijden het spelen. Geef die jongen nou eens een paar maanden.

28 oktober 2020 om 07:45

Hij heeft gewoon niet het Ajax niveau. Dat zie je zo. Bij mij begin het bij verdedigen en daar is ie gewoon niet zo goed in. We kunnen hem nog een paar maanden geven, maar kijk dan niet gek op als je uit de CL ligt of misschien zelfs Europa.

28 oktober 2020 om 07:58

Dat zal dan echt niet aan Schuurs alleen liggen. Gravenberch heeft ons gisteren de wedstrijd gekost, niet Schuurs. Hij liet continu zijn man lopen en nam teveel risico. En hoe wil je een eigen goal van Nico bij Schuurs neerleggen? Is het zo gek dat Mané een keer langs Schuurs komt. volgens mij niet. Dat Nico dat zo knullig oplost kun je toch niet bij Schuurs neerleggen?

28 oktober 2020 om 08:07

Schuurs verkopen en wegwezen. Dit is zijn 2e seizoen en maakt in elke belangrijke wedstrijd cruciale fouten. Dat gaat hij maar lekker ergens anders doen. Er zijn betere spelers voor minder verkocht. Hij leert helemaal niets, heeft vooral praatjes en is een aanfluiting. De fekkingsfouten die hij tegen Boadu een jaar geleden maakte, maakt hij nog steeds. Hoe lang vind jij dat hij dezelfde fouten mag maken?

28 oktober 2020 om 08:12

@Rochus: Schuurs heeft ons wel degelijk de wedstrijd gekost. Niet verdedigend maar aanvallend want als hij die bal gewoon breed legt die hij zo belachelijk slecht inschiet is het 0-3 en is de wedstrijd gespeeld. Inplaats van aan het team belang te denken gaat hij voor eigen glorie. Daarna nog 2x kinderlijk verdedigen en het staat 2-2 wat echt totaal onnodig was.

28 oktober 2020 om 08:17

Waarom zegt niemand wat over Blind? Onze meest ervaren verdediger maakt de grootste fout bij de 2-2, niet Schuurs, maar goed, Schuurs is de nieuwe kop van Jut zo lijkt het. Dat Schuurs zich desondanks al flink heeft ontwikkeld en tegen een kwartfinalist van de CL campagne van vorig jaar af en toe door een Colombiaanse tank wordt uitgespeeld ligt hopelijk niemand wakker van. Anders wordt het hoog tijd om de verwachting denk ik bij te stellen, tot dit seizoen speelde vriend Perr z'n potjes tegen Helmond, Dordrecht en Cambuur.

28 oktober 2020 om 08:21

@bjp, dus naast verdedigen moet hij ook nog in een topwedstrijd de rust hebben om een assist te geven. De rust die zelfs Tadic niet altijd heeft? Kom op dat is toch niet realistisch.

28 oktober 2020 om 08:59

Die rust moet iedereen hebben op dat niveau. Tuurlijk zijn er meer momenten. Zoals de 2-2 waar Blind raar stapt en Onana op zijn lijn blijft staan inplaats van uit te komen en zijn doel te verkleinen. Maar dat moment met Schuurs die niet breed legt is wel heel bepalend geweest. Maak je 3-0 is het over.

28 oktober 2020 om 10:36

Sorry maar je vergist je daar in hoor dit is pas zijn tweede Champions league wedstrijd. Vorig jaar heeft hij 2 Uefa wedstrijden gespeeld. En heeft nu in totaal 16 wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Zo slecht doet hij het niet tegen goede sterke teams gebeurt het in de komende wedstrijden ook tegen fc midtjylland dan begrijp ik de kritiek velen malen beter.

28 oktober 2020 om 07:24

Nou de parallel zie je toch wel? Zelfde met Tottenham natuurlijk. Stukken heel goed gevoetbald, maar naïef verdedigend optreden zorgt voor punt verlies. Was ook niet alsof tegen Chelsea, Valencia of zelfs Rennes thuis Ajax geen kansen weggaf. Ik denk een martinez ipv Gravenberch zou in de tweede helft niet slecht zijn als je een voorsprong moet verdedigen, want daar houd Gravenberch niet van gezien zijn slappe sprint bij de 1-2....

28 oktober 2020 om 07:33

Dat is inderdaad wat je ten Hag kunt verwijten. Je staat met rust 2-0 voor en de wedstrijd is in balans. Je weet dat Atalanta gaat drukken. Zet er dan een slotje op en haal inderdaad Gravenberch eraf. Ik heb dat eerder ook aal aangegeven, Gravenberch laat leuke dingen zien, maar die leiden te vaak ook tot tegengoals. Zeker tegen deze ploegen waar ze direct met 5 man uitkomen en een relatief traag centrum moet je dit risico en deze ruimte niet weg willen geven.

Met een deel van de column eens. Er staan alleen weer onzinnige dingen in. Het beste spel onder Ten Hag was toch echt in de Champions League-campagne die jij al jaren bewust weglaat bij de beoordeling van de coach Ten Hag. Ten tweede kreeg je die wedstrijd twee onterechte rode kaarten en een onterechte penalty tegen. Verder is deze kritiek zo ontiegelijk hypocriet. Als Ten Hag zich aanpast tegen Liverpool is het geen Ajax-coach en als hij aanvallend speelt is hij naïef. Het zijn individuele fouten die Ajax de das om hebben gedaan.

28 oktober 2020 om 07:50

En wat opvalt is dat bv Neres nergens wordt genoemd terwijl die werkelijk geen enkele nuttige bijdrage heeft gehad.

28 oktober 2020 om 12:47

Haha inderdaad, ook nergens in de Italiaanse media. Alsof niemand hem gezien heeft, vond het wel jammer vorige week was hij geweldig! Hij is nog steeds herstellende lijkt het.

Wat is dat steeds met dat omlaag praten van Atalanta? Ondersteunt dat mensen hun zure mening nog verder? Nee, het is geen Bayern Munchen maar je ziet toch in alles dat deze ploeg in een enorm hoog tempo speelt en combineerd?

28 oktober 2020 om 07:24

De ploeg combineerT niet alleen in een hoog tempo, ze zijn ook beter op elkaar ingespeeld dan Ajax en zijn niet voor niets zover gekomen vorig seizoen. Het was dan ook een hele boeiende pot. Door sommige media wordt de lat zo gigantisch hoog gelegd voor Ajax. Sinds ze de halve finale CL hebben gehaald doen sommigen alsof elke niet gewonnen partij een wanprestatie is.

28 oktober 2020 om 10:41

Geef je 100% gelijk alleen als je 2-0 voorstaat in de rust is het wel erg vervelend om nog zo bijna de wedstrijd uit handen te geven. Maar ze leren hier van en 2-2 uit bij Atalanta is een goed resultaat.

28 oktober 2020 om 08:39

Inderdaad, van tevoren wordt gezegd dat het een goede ploeg is, dat Ajax niet moet denken dat ze daar even winnen. Nu halen ze daar, met hoopvol spel, een punt weg en dan is het opeens slecht. Zou VZ eindelijk eens kunnen stoppen met het quoten van Driessen en consorten maar gewoon eens eigen artikelen schrijven? Wordt namelijk een beetje moe van die eikel.

28 oktober 2020 om 12:48

Raffa ik haat die man zelfs, eerste keer dat ik iemand haat die ik persoonlijk niet ken. Ik mis ook die eigen stukjes van voetbalzone, veel meer nuance en fijner om te lezen.

Uitslag is op voorhand goed, het weggeven van de goals is iets waar ze goed naar moeten kijken. Spelers doen moeilijke dingen op het verkeerde moment. Twee keer onnodig balverlies voorin wat leidt tot een tegenaanval en een goal.

De naiviteit bij Ajax in dit soort wedstrijden begint inderdaad problematisch te worden. Zeker ook omdat ze er niet van leren. Van mij had je die halve finale tegen Spurs ook nog mogen noemen als exemplarisch voorbeeld. Ook daar speelde je nog vol op de aanval na rust terwijl je een ruime voorsprong had. Ook gisteren laat je je weer kinderlijk eenvoudig in de omschakeling verrassen. Schuurs blijkt een erg trage leerling te zijn die elke grote wedstrijd fouten maakt waar doelpunten uit voortkomen. Gisteren ook weer. Wanneer valt dat kwartje eens bij hem. Gravenberch is een leuk talent, maar het oogt zo nonchalant bij balverlies. Die kan echt niet omschakelen richting de verdediging. Weet niet of het een gebrek aan snelheid of wilskracht is. In beiden gevallen niet best in elk geval.

28 oktober 2020 om 07:28

Noem dan eens alle grote wedstrijden op die Schuurs heeft gespeeld? Hij heeft er 15 in de ED gespeeld, 4 in de CL en 2 in de EL. Dus zoveel grote wedstrijden heeft die jongen niet gespeeld. De Ligt maakte in zijn eerste periode exact dezelfde fouten maar dat mocht volgens velen wel.

28 oktober 2020 om 07:37

Vorige week tegen Liverpool, zijn fout leidde de 0-1 in. Gisteren natuurlijk, door het ijsgezakt onder andere bij de 1-2. Tegen AZ uit vorig seizoen. Slaapkop laat in blessuretijd zijn man de 1-0 binnen koppen. Getafe uit, door een simpele fout in de opbouw leidt Schuurs de 2-0 in waardoor Ajax nog kanslozer de return in gaat. AZ thuis verzoop Schuurs ook volledig. Dat zijn al 5 wedstrijden tegen serieuze tegenstanders waarin hij niet thuisgeeft of grote fouten maakt en nee de Ligt deed dat dus niet iedere grote wedstrijd in zijn eerste periode.

28 oktober 2020 om 07:41

Waar elke wedstrijd met een beetje tegenstand drama. Dit seizoen tegen Vitesse ook nog. Het wordt hem gewoon niet met die jongen.

28 oktober 2020 om 07:52

Rochus, allemaal leuk en aardig over De Ligt... maar die was 17 eah. Schuurs is toch al wel een stukje ouder en je zou dan ook meer verwachten. Buiten 1 pot van Oranje kan ik me overigens geen slechte pot van De Ligt herinneren of waarbij Matthijs een krankzinnige fout maakte. Schuurs is het gewoon niet, nu niet nooit niet. Master D verwoord dat perfect. Weet je, Schuurs oogt misschien top als voetballer... maar die 10% instabiliteit zorgt elke keer voor problemen. Goed voor de ED, onvoldoende voor Europa. Daarbij zag ik bij Matthijs vanaf moment 1 een bepaalde gretigheid die Schuurs niet gaat krijgen. Het bikkelhard erin vliegen of sliden bijvoorbeeld. Dat heb je of dat heb je niet. Maar Schuurs lijkt alles sierlijk als voetballer te willen oplossen, maar dat gaat gewoonweg niet op dit niveau. Soms moet je ook knop omzetten en er bikkelhard in vliegen. Ik mis gewoon gretigheid.

28 oktober 2020 om 07:55

Als jij de verwachting hebt dat Schuurs een Mané de hele wedstrijd in zijn broekzak heeft dan zul je inderdaad teleurgesteld worden. Als hij dat wel zou kunnen dat speelde hij niet bij Ajax, maar bij een Europese topclub. Dat je Schuurs de eigen goal van Nico in de schoenen schuift is misschien nog wel treuriger. Gisteren kwam het gevaar met name van links. Bij de 1-2 zie je hem naar de nr 88 instappen, normaal gezien zou de tweede paal door Blind of Nico opgepakt moeten worden. Hij probeert dit nog te corrigeren, maar is te laat. Hij kan onmogelijk twee man dekken. Maar zie vooral wat je wil zien.

28 oktober 2020 om 08:30

Ik heb de verwachting dat een speler geconcentreerd is ja, dat is bij Schuur in grote wedstrijden een probleem. Bij dat doelpunt van Mane ramt Schuurs eerst zonder enige druk een hoge bal blind naarvoren. Uit die tegenstoot komt een inworp voor Liverpool. Bij die inworp staat Schuurs te maffen en laat hij zich kinderlijk uitspelen door Mane. Dus laten we de rol van Schuurs bij dat doelpunt niet bagataliseren. Maar ja dat wil jij niet zien. De rest ga je maar niet op in omdat je geen weerwoord hebt. Probleem met Schuurs bij die 1-2 is dat hij geen keuze maakt in wie hij pakt, dus zowel bij die nummer 88 als die nummer 91 zou hij te laat zijn. Hele wedstrijd is die nummer 91 zijn man en die laat ie precies lopen bij de 1-2. Maar goed pleit jij hem lekker vrij en laten we vooral al zijn beslissende fouten ontkennen en op jeugdigheid schuiven. Want als je het na 3x of 5x niet leert, wellicht wel na de 7e keer.

28 oktober 2020 om 08:41

Moet zeggen dat ik het met je eens ben wat betreft Schuurs. Maar tegen Liverpool was het wel zijn slordige balverlies dat de tegengoal inluidde.

28 oktober 2020 om 10:48

Ik heb het gister eens opgezocht dan lees ik dit over de ligt.
De Ligt doet z'n voetbalbroekje aan en is een speler van Ajax. Hij maakt fout op fout", aldus Derksen.hij stond bij de 1-1 (van Paul Gladon, red.) te slapen. Ik heb ook het idee dat hij gewoon wat mist, want het is structureel. Iedere wedstrijd doet hij wat doms.

Waarom altijd zo veel kritiek? Atalanta is een uitstekende ploeg en het is gewoon een knap resultaat om hier een punt te halen. Ik vind dat de verwachtingen van Ajax echt veel te hoog zijn nadat ze de halve finale haalden. Atalanta heeft betere spelers in mijn ogen en was de favoriet. Je krijgt een doelpunt cadeau van de scheids en gaat met een gelijkspel weg. Volgens mij is er dan weinig te klagen, maar toch moeten de media weer altijd kritisch zijn.

28 oktober 2020 om 08:00

Benzema verwoord het prima. Eerste helft goed maar lucky dat het 0-2 staat. De verwachtingen zijn al snel heel hoog, misschien soms te hoog. Maar je mag toch verwachten dat je ooit een keer op resultaat leert spelen. Hoe ga je anders een dat punt wegkapen in een mindere pot? Dat is wel bepalend. De wedstrijden waarin dit gruwelijk mis is gegaan zijn reeds benoemd! Leuk die analisten maar Schuurs wordt de grond in geboord waar Rio Ferdinand (niet de eerste de beste) hem na Liverpool nog de hemel in prees. Maar goed, weinig tijd om te leren.

28 oktober 2020 om 08:32

Vond de doelpunten van atalanta van hogere kwaliteit dan die van ajax, toch doet men voorkomen alsof het lucky goals zijn en dat het enkel kwam door foutjes van ajax. Pingel was discutabel en de 2e krijg je door een enorme blunder in de schoot geworpen. Toch weer overal te horen dat men het weg gegeven heeft terwijl imo atalanta over de hele wedstrijd gezien de betere en gevaarlijkere was.

28 oktober 2020 om 08:44

Tweede doelpunt van zapatta was toch gewoon een goed doelpunt vanuit een moeilijke hoek. Soms doen andere teams ook iets goed. Daarnaast praat Driessen eerst over het feit dat je bij atalanta niet gaat winnen, halen ze een punt wat gewoon goed is in een uitwedstrijd in de Cl, en dan gaat hij alsnog zeven man onterecht afzeiken. Zou er blij van worden als VZ de fantasie verhaaltjes van Driessen niet meer iedere keer hier zou kopiëren. Vergeleken met Driessen vind ik tegenwoordig Arno Vermeulen een verademing. En die moest ik ook al niet dus dat zegt wat over Driessen. Wat een kwal

28 oktober 2020 om 09:21

Ik heb dat al vaker gezegd. Bij ajax vinden ze het schijnbaar lastig om kritisch naar zichzelf te kijken of de tegenstander een compliment te geven. Als het goed gaat komt het door Ajax en als het slecht gaat dan ligt het altijd aan de tegenpartij of aan een foutje van Ajax. Tuurlijk is het jammer dat je 0-2 uit handen geeft maar je moet ook niet doen alsof je hier de bovenliggende partij was en dat Atalanta geluk heeft met een gelijkspel. Totdat aan de penalty was atalanta ook gewoon sterker. Eigenlijk heeft ajax 15 minuten lekker gespeeld en daarin 2 doelpunten gemaakt dat is knap. En een goed ajax zou dat kunnen consolideren maar zover zijn ze nog niet. Atalanta komt goed terug met twee nette doelpunten en dat lag niet aan fouten van Ajax maar aan goed voetbal van Atalanta. Wees blij met het punt kop op en volgende keer tegen de minste van de poule er vol voor gaan.

28 oktober 2020 om 12:52

Benzema uiteraard zie jij het anders, maar het was gewoon een penalty. Traoré werd geraakt, maar dat weliswaar licht. Atalanta is inderdaad een erg sterke ploeg, daar ben ik het wel mee eens.

Een ding vind ik volkomen fout wat Driessen zegt: in je tweede wedstrijd speel je Niet Voor JE Laatste Kans. Ajax moet nu zorgen dat ze 6 punten overhouden aan de confrontaties met dei Denen. Lukt dat, dan zitten ze er weer helemaal bij, want ondertussen spelen Atalanta en Liverpool tegen elkaar, waarbij ze nooit allebei 6 punten kunnen halen. Daarna begint het spel weer opnieuw....

Ben ik overigens de enigste die het wel een penalty vond? Gosens loopt achteruit, ziet niet wat er in zijn rug gebeurd en gaat dan met zijn been omhoog: gevaarlijk spel. Ja Traore loopt er wel heel makkelijk tegenaan, maar ik vind Gosens wel een groot risico nemen met dat hoge been.

Ze hebben het er steeds over dat de jonkies nog niet gewend zijn aan CL voetbal. Maar Tadic Blind en Klaassen waren gisteravond zeer matig. Maar ten hag durft deze spelers niet te wisselen. En waarom zat onana bij 2e goal al op de knieën voordat bal zowat geschoten werd? Als hij blijft staan heeft hij zeker een kans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Lachende Ryan Gravenberch verklapt: ‘Die afspraak heb ik met Zakaria Labyad’

Ryan Gravenberch kijkt met veel voldoening terug op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1). De middenvelder maakte woensdagavond kort na de rust op heerlijke wijze de bevrijdende openingstreffer,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren