Dissonant bij Feyenoord hard aangepakt: ‘Hoeveel goals maakt hij nou?’

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

Orkun Kökcü kan onder trainer Dick Advocaat rekenen op een vaste plaats op het middenveld van Feyenoord. De pas negentienjarige middenvelder maakt echter geen indruk op Jan Everse, voormalig speler van de Rotterdamse club. De ex-trainer van onder meer PEC Zwolle is van mening dat Kökcü momenteel erg weinig toevoegt aan het aanvalsspel van Feyenoord.

"Hij heeft niet de dynamiek die je verwacht", concludeert Everse in de voetbaltalkshow van RTV Rijnmond. "Hij is niet topfit, oogt niet fit. Ik vind dat een middenvelder als de brandweer moet gaan. Dat heeft hij niet. Hoeveel goals maakt hij nou?" Kökcü kwam dit seizoen tot dusver tot één assist in vijf wedstrijden in de Eredivisie. De jonge middenvelder wist in competitieverband nog niet te scoren namens de Rotterdammers in de jaargang 2020/21.

Everse is een stuk positiever over Ridgeciano Haps, die zondag tegen RKC Waalwijk (2-2) in de slotfase op fraaie wijze een punt redde voor Feyenoord. "Ik was nooit een fan van hem, hij maakt veel fouten. Er schieten veel ballen van zijn schoen, maar hij heeft wel een enorme drive. Hij is op dit moment Feyenoords beste aanvaller", deelt Everse een compliment uit aan Haps. De linksback is met zijn aanvallende intenties zeer belangrijk voor de formatie van Advocaat, zoals zondag bleek tijdens het uitduel met RKC.

Collega-verdedigers Marcos Senesi, voor het eerst opgenomen in de voorselectie van de Argentijnse ploeg, en Uros Spajic maken eveneens indruk op de doorgaans kritische Everse. Over de rechterkant van de Feyenoord-defensie is de analist echter niet te spreken. "De rechtsbackpositie is onvoldoende, met zowel Bart Nieuwkoop en Lutsharel Geertruida. Vind ik heel kwetsbaar."


Poll

Ben jij het eens met Jan Everse over Orkun Kökcü?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Die jongen is pas 19? Normaal dat zulke spelers een dipje ondergaan na een heel goed debuut seizoen. Zelfde geld voor Ihattaren. Je kan toch niet van zo’n jochie verwachten dat hij dit Feyenoord direct op sleeptouw neemt?

27 oktober 2020 om 10:35

Bij Ihattaren vind ik het talent er wel vanaf spatten (niet op dit moment), bij Kã¶kcã¼ heb ik dat veel minder.

27 oktober 2020 om 10:39

Ik vind Ihattaren inderdaad ook een hoger plafond hebben, maar neemt niet weg dat Kokcu vorig seizoen voor de corona break geweldig bezig was. Zulke jongens moet je gewoon de tijd geven.

27 oktober 2020 om 10:39

Echt waar FManager dan heb je vorig seizoen niet veel wedstrijden van hem gezien. Denk je dat het makkelijk is om die leeftijd Turks international te worden? Daarvoor moet je echt wel wat laten zien.

27 oktober 2020 om 10:42

Ihattaren heeft een hoger rendement en speelt attractiever, (ook door de posities) maar of het plafond hoger ligt kunnen we nu echt niet zeggen. Dat dachten we bij Afellay en Aissatti ook.

27 oktober 2020 om 10:42

Maar we hebben het over dit moment FManager. Bij Ihattaren ligt het plafond misschien hoger, maar zijn dip is des te erger op dit moment. Kokcu heeft een leuk seizoen gedraaid vorig jaar en het komt er nu even niet uit. Ook veel concurrentie en de inleiding vind ik daarom ook onzin: Kokcu is een vaste basiskracht. Dat is hij niet, toen Fer fit was zat hij gewoon op de bank. Dus een zekerheidje is hij niet. Ik vind overigens wel dat hij veel talent heeft met intelligente steekballen en de drive naar voren, maar ik vind het hele elftal slecht draaien. Daar kan hij zich als 19-jarige niet aan onttrekken. Ook best logisch.

27 oktober 2020 om 11:03

Ik heb het ook niet over de potentie. Ik zie het gewoon niet zo bij Kokcu en bij Ihattaren wel. Maar dat kan ook gewoon aan mij liggen hoor, want er zijn genoeg kenners die het wel zien. Bij de ene speler zie je nou eenmaal gemakkelijker dat hij kan voetballen dan bij de andere. Texeira vind ik bijvoorbeeld een speler met van nature veel techniek, prachtig om te zien.

27 oktober 2020 om 11:15

Ah ik begrijp je uitleg, ik kijk ook liever naar Messi, Xavi of Ronaldinho. Maar niet iedereen heeft dezelfde flair in zijn spel. Bij Kokcu was het vorig seizoen, op zijn wereldgoal na, vooral effectief en nuttig. Dat ziet er minder goed uit dan bij Ihattarrren, maar op zijn leeftijd wel erg bijzonder

27 oktober 2020 om 11:35

De dip bij Ihattaren is denk ik helemaal niet zoveel groter, alleen wordt bij Ihattaren alles 10x zoveel uitvergroot dan bij Kökcu, Malen en Boadu die ook allemaal hopeloos uit vorm zijn.

27 oktober 2020 om 11:51

Onzin, grootheidswaanzin in Eindhoven.Ihattaren is net zo'n groot talent als Kokcu en beide hebben ze prachtige dingen laten zien maar nu gewoon een dipje door de jonge leeftijd. En daar worden ze beide genadeloos hard op afgestraft. Ook Kokcu wordt vanaf dag 1 eigenlijk zwaar aangevallen. Hetzelfde geld voor Boadu en Malen. Allemaal lood om oud ijzer. Maar wel gruwelijk veel potentie.

27 oktober 2020 om 12:45

Dat de tijd geven vind ik altijd zo'n dooddoener. Echt talent verloochent zich niet. Kijk naar de lichting Robben, Sneijder, van Persie en van der vaart. Die waren zo goed dat ze zelden door de mand vielen en elke wedstrijd (vlagen van) hun talent lieten zien. Ook toen ze zo jong waren. En een topspeler word je niet alleen met talent. Hard werken is een must (zie Robben). En als je te zwaar bent, werk je niet hard genoeg. Punt. Ihattaren is een mooie speler om te zien. Technisch heel begaafd en een goed overzicht. Maar hij zal toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen. En snel. We kunnen wel een goeie aanvullende middenvelder gebruiken op het EK

27 oktober 2020 om 15:46

Ik had absoluut veel hoop voor Kokcu , maar valt toch echt heel erg tegen en dat is nog zacht uitgedrukt.
Ook vorig seizoen was het echt niet zo super als sommige ons willen laten geloven.
Kijk maar eens terug.
Het is traag , kan geen bal over 5 meter goed passen, geen schot, geen passeer actie.
Wat is eigenlijk wel goed aan deze jongen?

Het lijkt als ik nu iets tegen hem heb maar dacht na een paar wedstrijden Feyenoord eindelijk weer een topper had maar ben nu helemaal omgedraait.

27 oktober 2020 om 10:47

“Hij is niet topfit. Oogt niet fit.” Hier slaat Everse de spijker op zijn kop. Je kan toch wel van zo een jochie verwachten dat hij topfit is? Hoe is het in godsnaam mogelijk dat in de Eredivisie spelers mogen spelen die niet eens lichamelijk een topsporter zijn. Ihattaren, Kokcu, Ola John, Telgenkamp etc. dat is toch te gênant voor woorden? Die jongens verdienen bakken met geld en kunnen niet eens een laag vetpercentage behouden.

27 oktober 2020 om 11:01

Als ik zie wie Kokcu heeft ingehuurd om hem tijdens de corona periode fit te houden dan heb ik er ook een hard hoofd in. Die personal trainer heeft nog nooit top voetballers begeleid en opeens moet hij iemand in topconditie krijgen. Overigens heeft hij wel fysiek wat opgebouwd, maar conditioneel houdt het niet over. Dat krijg je als je alleen maar krachtsport doet. Van de rest weet ik het fijne niet van.

27 oktober 2020 om 10:58

@el_guaje7 je kunt niet verwachten dat hij de boel op sleeptouw neemt, maar wel dat hij top fit is en de benen onder zn lijf vandaan loopt.

27 oktober 2020 om 11:55

Het probleem is wel dat Kokcu vooralsnog eigenlijk geen moment indrukwekkend gepresteerd heeft. Ihattaren kwam vorig jaar buiten z'n rendement in alle aanvallende statistieken bovendrijven, veelal op de tweede plaats onder Ziyech. Ik vind Kokcu wel een aardig talent, maar ik heb ook wel sterk de indruk dat de kwaliteiten van die jongen met name binnen Rotterdam enorm overdreven worden omdat hij 1 van de weinige spelers uit de jeugd is die aan kan haken met het eerste elftal. Twee jaar geleden leek 't wel wat te gaan worden, maar we zijn nu twee jaar later en hij is min of meer dezelfde speler. Ik heb niet de indruk dat ik naar een talent uit de bovenste categorieen sta te kijken als ik Kokcu zie spelen. Ik bedoel; was Kokcu vorig jaar nou echt zo geweldig? Ik vond de verhalen groter dan z'n spel als ik eerlijk ben.

27 oktober 2020 om 12:03

Ik heb juist de indruk dat talenten in Rotterdam juist door iedereen naar beneden gepraat worden. Ihatarren en Kokcu spelen op andere posities. Dus die cijfers vergelijken is niet fair en los van zijn cijfers speelde hij inderdaad een erg goed seizoen....na de slechte start van Stam had Feyenoord niet meer verloren en aan die opmars heeft Kokcu een bovengemiddelde inbreng. Denk jij dat hij zo maar opgeroepen wordt voor Turkije op zijn leeftijd?

27 oktober 2020 om 14:55

Nou ja, andere posities? Ihattaren en Kokcu zijn van origine beiden aanvallende middenvelders en beiden spelen ze in het centrum. Buiten Rotterdam zijn mensen namelijk toch echt een stuk minder gecharmeerd van Kokcu. Ik vind 'm ook niet beduidend beter geworden in de afgelopen 2 jaar. Verder vind ik die laatste zin een beetje een dooddoener. Die Turkse selectie staat (met alle respect uiteraard) ook niet bol van de kwaliteit voorin namelijk. Cerny zit bijvoorbeeld in de voorselectie van Tsjechie en die jongen heeft in de afgelopen twee seizoenen geen knikker geraakt. Die speelt net weer een handjevol leuke wedstrijden. Kokcu zal naar mijn mening echt nog behoorlijk wat stappen moeten maken.

27 oktober 2020 om 15:57

Turkije speelt met twee behoudende middenvelders, waarvan een zo nu en dan een rush kan inzetten. Daarvoor een nummer 10. Met Calhanoglu, die één van de beste nummers 10 is qua prestaties sinds de coronacrisis heeft hij voor de 10 positie best zware concurrentie. En voor de verdediging heb je genoeg spelers zoals Kahveci, Tufan en Uçan die alle drie aankomende zomer een transfer zouden kunnen maken en het behoorlijk doen in een vergelijkbare competitie als de Nederlandse. Kortom, ook bij Turkije komt Orkun nu niet aan de bak en als hij niet snel een verandering meemaakt gaat hij wellicht ook niet mee naar het EK. Want ook Yusuf Yazici van Lille begint weer op dreef te komen, scoorde vier keer in de afgelopen drie duels.

27 oktober 2020 om 12:20

Precies El_guaje7, dipjes zijn normaal op die leeftijd. Het is dan vrij simpel. Heb je een betere speler, stel hem dan op in plaats van zo'n jochie. Heb je die betere speler niet, accepteer dat het jochie gewoon even niet beter kan

27 oktober 2020 om 14:58

Enerzijds mee eens, maar voor Eredivisie-begrippen is Kokcu niet eens zo onervaren. Natuurlijk is hij jong en hij kan ook zomaar ineens een groeispurt krijgen met betrekking tot z'n ontwikkeling, maar we moeten ook realistisch zijn; er zijn dingen die Kokcu goed kan, maar er zijn ook zeker dingen die je verwacht van een aanvallende middenvelder en die hij niet beheerst.

27 oktober 2020 om 17:50

ik heb het dan ook niet over ervaren versus onervaren. Ik heb het over goed genoeg versus niet goed genoeg.
Je bent momenteel in je huidige vorm goed genoeg voor de basis, of niet.
Ben je het niet kan de coach 2 dingen doen; een betere inzetten (wanneer beschikbaar), of accepteren dat je niet goed genoeg bent.

27 oktober 2020 om 12:42

Daar kan je wel tegen in brengen dat het niet zijn eerste seizoen is in het eerste. Bij Cocku heb ik wel het idee dat als hij wordt gewaardeerd hij tot veel in staat is. Gebeurt dit niet dan zal hij Feyenoord net als veel voorgangers voor een te laag bedrag verlaten. Zonde

27 oktober 2020 om 13:39

Kokcu speelt ook in een elftal waar weinig voetbal in zit. Er zijn af en toe uitschieters, zoals tegen Willem2 maar die worden gevolgd door zeperds tegen bijv. Sparta en Rkc. Sommige spelers tikken af en toe een hoog niveau aan, maar spelen dan 3 of meer wedstrijden achtereen als een natte krant. Dan is het moeilijk om je dan te profileren als jonge speler. Bij Ajax zie je dan dat er genoeg steun is in het veld voor zo'n jongeling, maar de steunpilaren bij Feyenoord hebben het al moeilijk met zichzelf, laat staan dat ze een jonge speler kunnen steunen.

Ik zie het bijzondere ook niet zo in Kökcü. Aardige speler, maar niet het speciale wat hem tot een toptalent zou maken. Maar dat kan ook aan mij liggen uiteraard.

27 oktober 2020 om 10:37

Speelde vorig seizoen echt ijzersterk. Heeft een goede trap, goed in de combinatie en ziet het spel. Voor zijn leeftijd ook fysiek erg goed. Zit nu in een dip en zijn rendement moet omhoog, maar hij is pas 19. Waar speelde Frenkie op 19 jarige leeftijd? Geef deze jongen ook de kans om te ontwikkelen.

27 oktober 2020 om 10:48

Frenkie speelde toen de pannen van het dak in Jong Ajax samen met Nouri en van de Beek en werd kampioen geloof ik. Was op een lager niveau maar heb Kökcu nog nooit zulke kwaliteiten zien bezitten.

27 oktober 2020 om 11:03

Dus in combinatie met andere spelers. De enige speler die hem bij Feyenoord goed kan laten lijken is Berghuis, maar daar blijft het ook echt bij. Dus je hebt gewoon een goed draaiend elftal nodig of in ieder geval een paar goede spelers om jezelf te kunnen doen excelleren. Maar bij Feyenoord, mijn eigen club, is het armoe troef

27 oktober 2020 om 11:05

Ben het met je eens dat jonge jongens de kans moeten krijgen om zich te ontwikkelen. Goed van Feyenoord dat hij gewoon in het eerste speelt en regelmatig in de basis staat. Zijn spel oogt alleen wat minder spectaculair dan het spel van bijvoorbeeld Ihattaren of Antony en daardoor zie ik het bijzondere niet zo in Kokcu.

27 oktober 2020 om 11:24

Bij jong Ajax tegen veredelde amateurs waarvan slechts een tiende de eredivisie redt en daarmee versterk je alleen maar mijn verhaal. Kokcu speelt al ruim anderhalf jaar op een hoger niveau dan Frenkie op die leeftijd. Dat hij het nu even moeilijk heeft is niet raar en het is juist knap wat hij tot nog toe heeft laten zien. Hij heeft echt wel talent

27 oktober 2020 om 11:42

Ook in Jong Oranje en andere jeugdelftallen heeft Kökcu nooit het niveau noch de kwaliteiten laten zien wat Frenkie wel deed. Frenkie was allang een toptalent, de rest van voetbalminnend kwam daar laat achter en sprak over een hype. Als jullie verwachten dat Kökcu zijn niveau snel zal behalen, succes kerels. Al hoop ik natuurlijk het beste voor hem en is het geen verkeerde speler hoor.

27 oktober 2020 om 11:56

Nee AjaxCunian, je leest niet goed. Ik zeg nergens dat Kokcu hetzelfde niveau gaat halen. Ik zeg alleen dat het niet vreemd is dat hij een dip heeft op deze leeftijd en dat het wel bijzonder is dat hij op deze leeftijd al een behoorlijk niveau heeft aan getikt in de eredivisie. En maak dan de vergelijking met Frenkie, die op die leeftijd inderdaad gewoon nog bij jong speelde. Met andere woorden geef Kokcu ook de tijd om zich te ontwikkelen. Ik vind het wel mooi om te lezen dat jij alle wedstrijden van Kokcu in de jeugd hebt gezien, tenminste dat stel je hierboven. Toch een beetje fan van hem?

27 oktober 2020 om 11:58

Het grote verschil is dat een Frenkie de Jong er min of meer direct stond in de Eredivisie en statistisch ook indruk maakte. Bij Kokcu vind ik de verhalen (vanuit Rotterdam) sterker dan z'n daadwerkelijke niveau. Kokcu oogt naar mijn observatie als een mengelmoes van kwaliteiten en zwakke punten die elkaar opheffen. Hij heeft bijvoorbeeld een goede traptechniek, maar hij heeft niet de kwaliteiten om die traptechniek optimaal te kunnen benutten. Die jongen heeft een goede pass, maar kiest wel erg vaak voor de verkeerde keuzes (matig overzicht). Hij is fysiek sterk, maar te langzaam voor een aanvallende middenvelder. Daardoor blijft zijn multifunctionaliteit ook beperkt tot die specifieke positie.

27 oktober 2020 om 14:48

Nee, ik heb niet alle wedstrijden van Kökcu gezien, en hoef dat niet. Wat jij vertelt over ontwikkelen vind ik eigenlijk ook niet zo relevant. Frenkie werd niet opeens beter toen hij in Ajax 1 mocht spelen, specifieke kwaliteiten en talent bezitte hij al. Dest is nu niet opeens beter geworden als basisspeler in de Clasico, hij liet die kwaliteiten in de Eredivisie al zien. Kökcu is een prima speler, maar vind hem minder kwaliteiten bezitten van buitencategorie. Dat doet een dip er niet vanaf. Al laten we hem ontwikkelen, wordt het geen Frenkie als je het mij vraagt. Maar ik laat me graag verrassen.

27 oktober 2020 om 15:04

Moet elk talent een Frenkie worden dan? Ik snap de vergelijking met Frenkie niet zo. Het enige wat ik weet is dat Kokcu op zijn 19e verder was in zijn carrière dan Frenkie was. Kokcu zat in de eredivisie en Frenkie in de Kkd. Dat doet niks af van de latere ontwikkeling van Frenkie. Maar als Frenkie de maatstaf is voor Nederlandse talenten dan zie ik de toekomst somber in...

27 oktober 2020 om 15:05

Maar dan kun je wel bezig blijven. Op die manier kunnen we Roemeratoe bij wijze van spreken ook tot toptalent bombarderen. Zwakke punten zijn zwakke punten en die kun je niet wijten aan een gebrek aan kwaliteit bij medespelers. Kokcu is een aanvallende middenvelder en speelt als aanvallende middenvelder. Hij is 1 van de spelers die een ander moet kunnen doen excelleren, niet andersom. Kokcu heeft gewoon veel tegenstrijdige kwaliteiten. Hij heeft een goede passing en een goed schot, maar hij maakt veel verkeerde keuzes. Hij is fysiek sterk, maar hij is redelijk langzaam voor een aanvallend ingestelde speler en behendig is hij ook niet. Nu zeg ik ook niet dat je 'm af moet schrijven of dat hij niet goed terecht kan komen, maar na 2,5 jaar kan ik niet zeggen dat ik een toptalent of iets dergelijks in Kokcu zie. Het probleem is ook dat ik niet heel snel zie waar hij zich nog aanzienlijk kan verbeteren. Hij doet me een beetje denken aan de Tadic bij FC Groningen en FC Twente, maar Tadic was echt al beduidend verder op die leeftijd.

27 oktober 2020 om 15:09

Weet je het heel zeker Sirius? Toen Tadic 19 was speelde hij nog anoniem in Servië.

27 oktober 2020 om 15:28

Ik verkeek me een beetje op de leeftijd van Tadic. Ik dacht dat hij 30 jaar was. Hoe dan ook zie ik het op dit moment niet gebeuren dat Kokcu op 21-jarige leeftijd 7 doelpunten maakt en 18 assists geeft.

27 oktober 2020 om 16:53

Ik snap niet dat jij zijn cijfers vergelijkt met aanvallende middenvelders . Feyenoord speelt namelijk niet met een 10, maar met 3 middenvelders met de punt naar achteren. Hoewel Kokcu dus in de jeugd een aanvullende middenvelder was, wordt hij zo niet opgesteld en laat advocaat het ook niet toe dat hij naar voren loopt. Tadic speelde in een aanvallend ingesteld team. Verder knap dat je nu al weer wat Kokcu over anderhalf jaar gaat doen

27 oktober 2020 om 18:14

Maar jij relateert carrière direct met ontwikkeling, en ik vind dat onjuist. Frenkie ontwikkelde niet opeens heel veel toen hij mocht spelen in Ajax 1, was veelal dezelfde speler.

27 oktober 2020 om 18:29

Maar toen was Frenkie al een stuk ouder. tussen Frenkie die 19 was en de Frenkie die een basisplaats had bij Ajax zat 2 jaar ontwikkeling ofzo. Op die leeftijd is dat erg veel. Het is echt niet zo alsof Frenkie zo goed als hij was/is, dat al vanaf het begin was

Elk talent heeft een mindere fase. Niet te zwaar aan tillen nu, maar beoordeel hem straks als hij weer op niveau voetbalt.

27 oktober 2020 om 12:02

Maar is de hype (ontstaan door een gebrek aan doorstroming bij Feyenoord twee jaar terug) niet gewoon groter dan z'n kwaliteiten? Wat heeft deze jongen nou echt laten zien en waar heeft hij zich nou echt aanzienlijk ontwikkeld ten opzichte van zijn debuut zo'n twee jaar geleden?

27 oktober 2020 om 15:10

tja dat kunnen we wel bij meer spelers afvragen die hier enorm gehyped zijn

27 oktober 2020 om 15:22

Oh, helemaal mee eens hoor. Kokcu is bij lange na niet de eerste en zal ook bij lange na niet de laatste zijn waarbij dat gebeurt. Het is sowieso moeilijk om talenten in middelgrote competities nauwkeurig in te schatten, dus ik acht het ook niet onmogelijk dat ik volgend jaar of over twee jaar weer heel anders over Kokcu denk. Twee jaar geleden was ik bijvoorbeeld een stuk lyrischer over 'm.

27 oktober 2020 om 17:25

Het talent heeft hij aangetoond, echter heeft hij nog geen grote stappen ermee kunnen maken. Misschien gebeurt dat ook niet meer, misschien wel en misschien belandt hij ergens ertussen in. Punt is dat hij erg jong is en je dus moet waken om hem te snel af te schrijven. De vergelijking met Frenkie is wat ongelukkig, aangezien diens talent duidelijk groter bleek en hij bij de concurrent speelde, wat tot sentiment in discussies leidt. Maar men wil maar zeggen, het is niet heel gebruikelijk om bij een traditionele topclub op zeer jonge leeftijd uit te blinken. Dat deed hij namelijk wel en de eerdere interesse van rijke clubs zegt ook wel iets natuurlijk. Persoonlijk denk ik dat Kokcu het in zich heeft om een leuke carrière op te bouwen bij goed betalende clubs van enige naam in Europa. Of dat ook lukt zal grotendeels aan hemzelf zijn.

Voor de toekomst was het beter geweest Spajic niet te huren maar een rechtsback. Dan had je Geertruida de kans kunnen geven op zijn eigen positie. Nieuwkoop zelf vind ik het trouwens best goed doen. Ik had er nooit een hoge pet van op en betwijfel ook of hij dit niveau vol houd maar nu is echt prima.

Het is voor zo'n jongen ook niet echt makkelijk voetballen in een toch wel slecht voetballende ploeg als Feyenoord. Er zit niet echt veel voetbal in het team en ze hebben toch wel heel veel moeite om zelf het spel te maken. Dan kan je niet van een jongen van 19 verachten dat hij wekelijks de boel op sleeptouw neemt. Ik denk dat hij in een goed draaiende (voetballende) ploeg veel betere dingen zou laten zien.

Kokcu is ook niet een speler die heel erg van dit soort eigenschappen moet hebben, ik vind het lastig hem te vergelijken met een andere speler. Hij is redelijk uniek qua spel en kan daarom dus niet zo eenvoudig beoordeeld worden vind ik. Tuurlijk moet een (aanvallend ingestelde) middenvelder van Feyenoord (ook van Ajax en PSV en mindere maten AZ) minimaal 5-7 goals per jaar maken. Ongeacht zijn leeftijd, als je basisspeler bent wordt je beoordeeld als basisspeler. Het zinnigste wat ik Hans Kraaij ooit heb horen zeggen is dat je doelpunten moet tellen in een elftal en Feyenoord komt collectief niet meer dan 40-50 goals dit hele jaar. Dat is niet genoeg om aan te haken met de top van Nederland. Maar dat is niet alleen Kokcu natuurlijk.

27 oktober 2020 om 12:07

Ik vind dat wel meevallen. Hij heeft de kwaliteiten van een aanvallende middenvelder (goed schot, goede passing). Zijn probleem is dat hij ook relatief(!) langzaam is, hij is niet echt behendig en hij maakt te vaak de verkeerde keuzes. Hij is niet zozeer uniek, maar hij heeft gewoon een aantal beperkingen die zijn kwaliteiten belemmeren.

Ik was nooit zo gek op Nieuwkoop, maar die vind ik de laatste weken ook best aardig.

Hoewel ik het over het algemeen niet eens ben met fulltime zuurpruim Verse, heeft hij toch wel een punt over de hoeveelheid energie die Kokcu in de wedstrijd legt. Dat is vooralsnog gewoon te weinig, maar helaas hebben meer voetballers (ook buiten Feyenoord) hier last van. Ja, en dat hij te weinig scoort is een verbeterpunt, maar hij staat gewoon te ver van de goal af en bovendien heeft hij ook nog voldoende pech in z'n afronding. Verder kan ik me totaal niet vinden in z'n mening over Haps. Zoveel fouten? Als hij speelt is hij juist vrijwel altijd een van de meest stabiele spelers.

Met Kokcu komt het helemaal goed. Vond hem tegen RKC eigenlijk de beste middenvelder, hij is nog maar 19 jaar en heeft met Advocaat een coach die in hem geloofd. Heeft een goed debuutseizoen gedraaid en zit nu in de dip (net als Ihatarren).

27 oktober 2020 om 15:15

Natuurlijk is dat ook absoluut niet oud, maar we moeten wel onthouden dat het niveau van de Eredivisie ook niet indrukwekkend is en dat de gemiddelde leeftijd behoorlijk laag ligt. Die ligt zo rond de 24 jaar. Het is sowieso moeilijk in de Eredivisie of de tekortkomingen van jonge spelers te maken hebben met leeftijd of een gebrek aan kwaliteiten. Er is wel wat aan te merken op de speler Kokcu, maar 19 jaar biedt ook nog veel perspectief. Ik probeer dan altijd een vergelijkbare speler te vinden en die te spiegelen. Ook niet echt betrouwbaar, maar wel de beste graadmeter. Dan denk ik aan Tadic bij Groningen en FC Twente. Tja, die was toch beduidend verder op die leeftijd.

27 oktober 2020 om 15:49

J e vergelijking klopt niet: Tadic was 21 toen hij bij Groningen begon en 25 toen hij bij Twente vertrok. Over twee seizoenen hebben we dan inderdaad een correct referentie kader voor de vergelijking tussen Tadic en Kokcu .

Köc doet mij in zijn spel aan Vilhena denken. Niets bijzonders dus.

27 oktober 2020 om 14:50

Vilhena werd inderdaad ook gebrand als absolute topper vanuit Rotterdam, speelde op erg jonge leeftijd in de Eredivisie dus moest wel een toptalent zijn. We zien allemaal hoe dat is uitgepakt, maar is zeker een prima nuttige speler geworden.

27 oktober 2020 om 15:07

Je kan ook prima een toptalent zijn en dat het er later toch niet uitkomt? Netzoals dat spelers een goede carrière hebben zonder dat ze een toptalent waren. Een aantal voorbeelden: Boetius en een Fischer waren echt niet minder dan Depay qua talent toen ze doorbraken in de Eredivisie, alleen Depay zit by far bij de beste clubs. Een Hateboer speelt leuk bij Atalanta terwijl hij nooit gezien werd als groot talent. Bazoer, Riedewald en Kishna werden ook gezien als enorme talenten en zie waar die terecht zijn gekomen. Vilhena begon veel belovend maar is blijven stagneren. Dat kan gebeuren.

Orkun heeft eigenlijk twee hele grote problemen, wat voor een heel groot deel te maken heeft met fysiek kwaliteit. Dan bedoel ik niet zijn fysieke kracht want die heeft hij wel. Ik heb het over andere fysieke elementen. Als hij dichter bij het doel moet gaan spelen dan is hij in de kleine ruimte niet behendig genoeg en komt hij handelingssnelheid tekort. Mits voor de verdediging is hij handig met zijn spelinzicht, aanvallende positionering en zijn goede (inspeel)pass. Echter komt hij daar weer explosiviteit tekort bij het druk zetten en ik geloof ook niet dat hij langere afstanden kan belopen, met name nu hij er ook nogal zwaar uitziet. Mits hij zo doorgaat en dus niet hierin investeert gaat hij ook never nooit zijn basisplaats terugwinnen en ook niet het EK halen met Turkije want hij heeft ook daar zat concurrenten die week in week uit presteren.

Flink compliment aan Haps hoor, eerst helemaal afgebrand en dan zeggen dat het de beste aanvaller is

Ten eerste speelt Kokcu niet veel onder of boven het niveau dat hij vorig jaar haalde. De reden waarom hij tegenvalt is puur en alleen het verwachtingspatroon dat deze zomer door dezelfde analisten als Everse is opgeschroefd, niet zelden geboren uit speculatie die de verveling van een zomerwindow veroorzaakt. Ten tweede: dissonant? Hoe kan hij nou een dissonant zijn als er dit seizoen nog geen enkele middenvelder van Feyenoord een doelpunt heeft gemaakt? Sterker nog, na topscorer Berghuis is de enige speler die meer dan 1 goal maakte Haps, met inmiddels drie in het mandje. Ten derde: Toornstra, Texeira en Diemers zijn als middenvelder veel aanvallender ingesteld van nature en leggen bovendien meer ervaring in de schaal. Dus leg die gasten ook en misschien wel nadrukkelijker langs de meetlat, dan een 19-jarig mannetje even af te zeiken na zeven wedstrijden zeg!

Ik vond Kocku vorig jaar in de voorrondes Europa League zeer goed spelen, zette toen de lijnen uit op het middenveld, versnelde het spel met one-touch passes vooruit, goede schoten uit de 2e lijn. Niet gek dat clubs als Sevilla, en Arsenal toen interesse toonden. Inmiddels is zijn spel een stuk minder, maar ik ben ervan overtuigd dat zijn talent wel weer komt boven drijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger92
S. BerghuisAanvaller99
B. LinssenAanvaller91
J. BijlowKeeper60
N. JørgensenAanvaller51
L. NarsinghAanvaller51
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 8 0 1 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 0 0 0 0
2017/2018 Feyenoord U19 12 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord gaat akkoord met voorstel en moet Kökcü in eigen Kuip missen

Feyenoord en Orkun Kökcü hebben het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd, zo maakt de club maandag wereldkundig. De middenvelder mist hierdoor de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren