‘Die zwakte van Liverpool is misschien wel de kracht van Ajax’

Dinsdag, 20 oktober 2020 om

Ruud Gullit hoopt dat Ajax woensdagavond zijn visitekaartje kan afgeven in de Champions League tegen Liverpool. De oud-voetballer hoopt op een herhaling van twee seizoenen terug met aanprekende resultaten tegen clubs als Real Madrid en Juventus. “Alleen zijn tegenstanders als Real Madrid en Juventus heel anders dan Liverpool. Zeker de Spanjaarden willen graag meevoetballen en dan kan je het als Ajax redden op je techniek en foutloos positiespel. Alleen is de spelopvatting van Liverpool van een heel andere orde”, benadrukt de oud-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door nijogeth)

Ik denk dat we keihard worden afgemaakt en op onze plek worden gezet. 0-3

20 oktober 2020 om 07:26

Ik neem aan dat je met “we” Liverpool bedoeld. 😇

20 oktober 2020 om 09:06

Haha nee ik bedoe Ajax. Kijk we zijn niet kansloos, dat zijn we nooit, maar Liverpool is gewoon van andere kaliber. Vooral fisiek komen we tekort en met ongelooflijke snelle aanvallers zijn ze in de omschakeling dodelijk. Ik ben fan van Mazraoui, schuurs, blind en Nico, maar die worden er echt uitgeraced.

20 oktober 2020 om 09:23

Als Matip ook niet kan spelen heeft Liverpool centraal achterin een probleem, wie zet je naast Gomez (wat ik ook niet echt een topspeler vind en zeker geen leider). Het vertrouwen bij de backs is dan ook weg als ze geen Van Dijk centraal achterin hebben. Ajax moet Tadic centraal zetten en dan zorgen dat je met Antony en Neres veel snelheid op de vleugels hebt (al denk ik dat Promes speelt omdat die verdedigend nog iets beter is,dat zal denk ik ten koste gaan van Neres. Maar je moet druk naar voren kunnen zetten en een spits hebben die een bal vasthoudt. Daarnaast verwacht ik dat Klaassen wel heeft laten zien waarom hij moet spelen op 6 met ernaast Gravenberch en ervoor Kudus dan heb je een middenveld wat qua loopvermogen niet onderdoet voor Liverpool. Probleem voor Ajax wordt natuurlijk de snelheid voorin van Mané en Salah, met name Salah tegen Tagliafico zal bepalend zijn verwacht ik net als Mazraoui tegen Mané als die niet in het spel komen heb je als Ajax kans. Als met name Salah het op de heupen krijgt houdt Nico hem niet bij, laat staan Blind erachter en dat kon wel eens cruciaal zijn. Heb er wel veel zin in wat een pot wordt dit en zeker niet kansloos in mijn ogen. Kudus kon wel eens het grootste probleem worden voor Liverpool, die loopt zo veel en is zo snel vanaf het middenveld. Dat kan Fabinho/henderson veel problemen zorgen als zij achteruit moeten gaan lopen, daardoor moet een CV instappen en krijg je achterin problemen als een back van Liverpool neit oplet verdedigend gezien en dat overkomt beide regelmatig dat ze te aanvallend denken en zonder van Dijk die dat kan corrigeren heb je dan wel een uiitdaging.

20 oktober 2020 om 09:28

@taxidriver liverpool is uiteraard de grote favoriet.maar ze hebben op dit moment een clown op goal staan en problemen in de verdediging. Als je dan toch wilt verrassen is dit een goed moment.

20 oktober 2020 om 09:58

Waarschijnlijk staat Fabinho naast Gomez indien Matip niet fit genoeg is. Die heeft vaker cv gestaan. Ook zonder Fabinho zijn er genoeg opties op het middenveld met Henderson, Keita, Milner, Wijnaldum. Ik denk inderdaad ook dat wanneer je Salah en Mane uit het spel kunt halen, je prima kansen hebt. De backs van Liverpool zijn aanvallend goed, maar verdedigend wat minder, vooral Taa. Ben het daarom ermee eens dat Promes op de flank moet met zijn snelheid en verdedigend vermogen. Hoop dat Antony wel mee gaat verdedigen en niet constant Robertson laat opkomen.

20 oktober 2020 om 09:59

Mocht matip er niet bij zijn gaat fabinho een linie terug, staat henderson op 6 en spelen wijnaldum en keita daarvoor.

20 oktober 2020 om 10:01

Je kan veel snelheid op de vleugels zetten alleen daar tref je 2 van Liverpools beste spelers en de spil van hun tactiek. aanvallende opkomende backs als TAA en Robertson.. Je vleugelspelers moeten dus verdedigen en dat vergt discipline. Hoeveel Braziliaanse aanvallers met discipline ken jij?

20 oktober 2020 om 13:11

Ik stond dus heel erg te kijken van de drang om mee te verdedigen van Anthony. Dit lijkt me de juiste speler tegen Robertson.

20 oktober 2020 om 15:28

Fabinho, red het anders uitstekend op CV

20 oktober 2020 om 07:26

Ik denk het ook. Veel mensen hebben het over de centrumverdedigers van PSV, maar als we eerlijk zijn; blind heeft geen lengte en geen snelheid. Schuurs heb ik te weinig van gezien en zal best wat spanning kunnen hebben. Tegen de snelle dynamische Mané, Firmino en Salah gaan ze het enorm lastig krijgen. Hopen dat Anthony een leuke wedstrijd speelt, Traoré is het niet Tadic kan niks alleen.. wordt lastig.

20 oktober 2020 om 07:43

Blind speelde in de CL anders niet veel minder goed dan de Ligt deed met zijn gebrek aan snelheid en lengte. Tuurlijk sprinten Mane en Salah hem voorbij maar die zijn en zijn directe tegenstander niet, en je kan je als verdedigers zodanig opstellen dat je niet elke keer sprintduels met dit soort spelers hoeft aan te gaan. Ik hoop dat Blind daartoe in staat is woensdag.

20 oktober 2020 om 08:24

Blind was vooral goed door de Ligt, nu staat er een stuk minder stabiel team. Tagliafico moet ongeveer 3x zijn eigen fout corrigeren per wedstrijd, ik nomineer hem alvast voor een rode kaart.

20 oktober 2020 om 08:37

De opstelling zal bepalen of we een kans maken. Als je echte voetballers op durft te stellen zijn er mogelijkheden. Als Ten Hag Ajax zelf de nek omdraait met Alvarez en Traoré, gaan we nooit winnen. Goals tegenkrijgen gaat sowieso gebeuren, maar met die twee koekenbakkers gaan we er in ieder geval nooit meer maken. Lef: kans, laf: kansloos. Ik gok dat Ten Hag voor optie 2 kiest. Bange man.

20 oktober 2020 om 08:47

Nee Blind was niet goed door de Ligt, zijn van die makkelijke beweringen die je nooit kunt bewijzen. Met name tegen Spurs verdedigde Blind anders beter dan Matthijs en Blind is voetballend altijd al zijn meerdere geweest.

20 oktober 2020 om 08:58

Blind is voetballend altijd al geweldig geweest. Verdedigend wel minder. Daarbij komt dat blind uit die CL ronde heel anders is dan na zijn blessure. Niet te vergelijken.

20 oktober 2020 om 09:58

ja beide teams hebben verdedigend een probleem. Daarintegen zijn ze beide aanvallend en creatief goed. Dit zal zorgen voor een leuke wedstrijd die open zal zijn en dus alle kanten op kan gaan. In deze wedstrijden komt het beste uit de speler en wie weet.

20 oktober 2020 om 10:03

@ajaxcunianblind is een geweldige voetballer voor een Centrale verdediger. Alleen verdedigend niet zo sterk. De Ligt en Blind waren een uitstekend complementair duo. Alleen nu is Blind dat niet. Blind is snel oud geworden en het lijkt wel alsof hij niet 100% durft of kan gaan.

20 oktober 2020 om 10:53

Helaas wel waar, dat is natuurlijk deels te verklaren door het feit dat hij nooit heel snel was. De incidenten zullen natuurlijk (naast fysieke effecten) ook onderbewust heus wel een gevolg hebben.

20 oktober 2020 om 10:59

Zou Tadic achter de spits zetten op 10 en Promes tegen de wat minder dynamische centrale verdedigers laten spelen, zeker ook Neres en Antony een keer in het centrum laten opduiken en flink variëren. Kudus en Klaassen voor de verdediging, die kunnen prima onder de druk uit voetballen en Tadic vanaf het middenveld ook.

20 oktober 2020 om 20:05

Je speelt niet tegen Klazinaveen 4 he?! 4 aanvallers met daar achter 2 jongens die van nature ook graag naar voren gaan lijkt mij kamikaze.

20 oktober 2020 om 09:02

Ik denk dat Ajax vrij weinig kans maakt, zelfs nu Liverpool niet in goede doen is!

Waarom zou Ajax geen kans maken? Aston Villa won per slot van rekening met 7-2 van dit ongenaakbaar geachte Liverpool met van Dijk notabene?!

20 oktober 2020 om 07:32

Precies. Liverpool heeft een geweldig team, maar ze hebben soms ook zwakke momenten. Ik denk dat Ajax zeker niet afgeslacht gaat worden.

20 oktober 2020 om 07:34

Dat weekend verloor ajax van Groningen. Dus zou groningen nog meer kans maken?

20 oktober 2020 om 07:40

En Groningen speelt weer gelijk tegen Utrecht, waar Ajax in de voorbereiding weer dik van won! Tja bal is rond!

20 oktober 2020 om 12:47

En Utrecht kreeg als laatste Nederlandse tegenstander Liverpool over de vloer en speelde er 0-0 tegen. Utrecht is dus eigenlijk de stiekeme slapende reus van Nederland.

20 oktober 2020 om 08:42

Liverpool is dit seizoen ook gewoon minder dan de voorgaande jaren. Ze hebben bij wijze van spreken al evenveel verliespunten in de PL als in het volledige vorige seizoen! Ajax is zeker niet kansloos, integendeel. Ik zie Ajax gewoon winnen.

20 oktober 2020 om 11:33

Hetzelfde geld voor Ajax. Heerenveen thuis is de eerste overtuigende wedstrijd die ze hebben gespeeld dit seizoen. Ajax is misschien nog wel meer uit vorm dan Liverpool.

20 oktober 2020 om 08:43

@Matzu2020 Onderschat daarbij Aston Villa ook niet. 7-2 is natuurlijk een enorme uitslag, maar ze hebben alle 4 gespeelde Premier League wedstrijden gewonnen. Eergister wonnen ze ook met 0-1 bij Leicester. Doen het dus ook leuk!

20 oktober 2020 om 09:29

Ik onderschat Aston Villa zeker niet, leuk elftal, goede spelers! En ik weet ook dat de kans kleiner is dat Ajax een Liverpool kan verslaan, maar dit seizoen vind ik Liverpool minder overtuigend dan vorige seizoenen, dus waarom zou het niet kunnen?

20 oktober 2020 om 09:39

Maar Ajax is toch ook minder overtuigend dan vorige seizoenen? Iedereen heeft het over Liverpool dat niet in vorm is maar Ajax toch ook niet? Daar doet een zege op Heerenveen ook niks van af. Liverpool uit vorm vind ik ook best makkelijk gezegd. Eerste 3 wedstrijden ‘gewoon’ gewonnen. Ja daarna een offday tegen Aston villa en in de slotfase geen overwinning op koploper Everton door 0,07 millimeter. Het is wat je uit vorm noemt.

20 oktober 2020 om 10:03

iedereen maakt een kans want het spel duurt 90 minuten met 22 spelers en de bal is rond. Alleen een uitzondering als de 7-2 zorgt natuurlijk niet dat het de norm is...

20 oktober 2020 om 13:18

Heb je die pot gezien? Er zat weinig tegen voor Aston villa. Ajax maakt alleen kans als Liverpool een gigantische offday heeft en Ajax hun beste wedstrijd van het seizoen speelt. Als Liverpool er zin in heeft, worden ze weggevaagd

Het zal dit seizoen in de CL poulefase naar mijn mening meer dan ooit ook gewoon een tactisch steekspel worden. Met de overvolle agenda zullen de topclubs berekenend aan het werk gaan en wedstrijden met een minder team afwerken. Dit zien we vrij vaak en het is meer dan eens gebeurt dat een grote club dan het deksel, al dan niet bijna, op de neus krijgt. Grote vraag voor mij is of Klopp er voor kiest om zsm de benodigde punten binnen te trekken zodat hij daarna de laatste wedstrijden sowieso rustig aan kan doen, of dat hij probeert de boel te spreiden wat gunstiger is voor Ajax.

20 oktober 2020 om 08:38

Over tactisch gesproken, is het misschien geen optie om met Huntelaar in de spits te spelen? Aangezien Liverpool ons waarschijnlijk vol onder druk zet, heb je met Huntelaar iemand die de lange bal in ieder geval kan winnen. Hoop in ieder geval dat Alvarez niet speelt, maar die zal zondag wel rust hebben gekregen..

20 oktober 2020 om 10:09

Ik denk dat Tadic een stuk meer kans maakt om de lange ballen te winnen, dat heeft hij al vaak aangetoond. Klaas-Jan is nooit een kapstok spits geweest en heeft nu te veel aan kracht en wendbaarheid ingeboet om die rol alsnog te vervullen. Tadic is juist fysiek enorm sterk (of hij weet zijn lichaam in ieder geval goed te gebruiken). Ik denk dat Huntelaar op deze leeftijd volledig verzuipt in een wedstrijd als deze, waar de tegenstander er constant kort op zal zitten.wat betreft Alvarez, helemaal met je eens. Maar die zal waarschijnlijk wel gewoon spelen. We zijn niet kansloos, maar het gaat wel ontzettend lastig worden. Ploegen die hoog druk zetten liggen Ajax niet, en dit Liverpool is juist de ploeg die daar het beste in is.

20 oktober 2020 om 10:13

Ik vraag me af of Huntelaar de lange bal kan winnen van Cv's uit de Bpl. Die zijn dat wel geweld van spitsen die sterker en beter zijn dan Huntelaar. Zou juist met een valse nummer 9 spelen die wegtrekt uit de spits. Daar hebben ze in Engeland vaak problemen mee

20 oktober 2020 om 11:28

Ik denk (of beter gezegd: hoop) dat de opstelling van afgelopen zondag een test was voor de CL-wedstrijd van morgenavond, met nog een wijziging op 1 of 2 plaatsen: Traoré uit de spits (en Tadic in de spits) met Neres op links en Antony op rechts. En wellicht, uit verdedigende zekerheid, Martinez er in voor Gravenberch. Ik vrees wel voor kaarten op de backs, omdat Tagliafico en Mazraoui (te) vaak aan de rem zullen moeten trekken. In dat opzicht zou Ajax er goed aan doen om Liverpool zo hoog mogelijk op te vangen op de flanken en de as juist wat in te laten zakken. Dus verdedigend in een soort dubbele V. In de omschakeling heb je dan de snelle mensen al hoog staan.

Ben best benieuwd. Zo ongenaakbaar is Liverpool op het moment niet. Krijgen een gigantische hoeveelheid tegen goals de laatste weken. Tis natuurlijk vooral zaak niet in het mes te lopen van die snelle jongens voorin.

Die wedstrijden tegen Juve en Real zat Ajax natuurlijk in een fantastische flow. Daar zitten ze nu niet in. Een kans is er altijd, maar die kans is gewoon erg klein.

20 oktober 2020 om 09:39

Valt wel mee hoor. Het begin van dat seizoen was vergelijkbaar met deze, en toen stond Ajax er ook ineens tegen Bayern en trok die lijn zich redelijk door. Behalve na de winterstop, toen het even heel erg slecht was. Verloren van Heracles en nog wat punten laten liggen uit mijn hoofd, toen dacht iedereen dat we tegen Real kansloos waren. Pas na Real thuis begon Ajax weer goed te draaien.

20 oktober 2020 om 10:49

Pertinent onjuist. Ajax had thuis verloren van Real, met 6-2 op de broek gekregen van Feyenoord en een 3-1 voorsprong uit handen gegeven tegen Heerenveen. En toch wonnen ze met 4-1 in Bernabeu.

Het verlies van Van Dijk en ook geen Alisson zijn natuurlijk wel een groot gemis achterin. Aan de andere kant is de zwakte van ajax ook de kracht van liverpool

Ajax maakt goede kans tegen Liverpool en EtH kan al die critici de mond snoeren. Met deze selectie kan Ajax weer hoge ogen gooien.

wij zijn alleen bezig met de zwakheden van Liverpool etc maar vergeten zelf dat Ajax zowel op het middenveld en achterin nog kwetsbare is. Een totaal andere middenvelders en die vier achterin vertrouw niemand hun op dit moment. Ook het publiek is weg wat erom belangrijk is voor Ajax net als bij Feyenoord. Ik ga niet overdreven en wacht gerust af

Ajax is zeker niet de favoriet woensdag, maar echt kansloos is Ajax ook niet. CL wedstrijden blijven een verhaal apart. Jammer dat er geen publiek bij is, Ajax zal de kracht bij zichzelf moeten zoeken. Deze wedstrijd kan voor Ajax de start zijn voor iets moois

Ik denk dat Liverpool Ajax lekker laat voetballen en dan gaat omschakelen met die snelheid voorin bij ze en die bij Ajax achterin mist. Ik denk dat je als Ajax zijnde ook erg hard hierdoor afgestraft gaat worden. Je ziet het in Nederland zo al vaak fout gaan alleen dan is het niveau niet denderend zodat het altijd afgestraft wordt maar Liverpool is natuurlijk wel hele andere koek. Ben heel benieuwd maar verwacht met dit Ajax team dat ze echt kansloos zijn helaas.

Als je naar krachten en zwaktes gaat kijken, dan zou het eigenlijk zomaar 10-10 kunnen worden, want Mane, Salah en Firmino lopen de verdediging van Ajax natuurlijk helemaal kapot. Dus alle ballen naar voren. Geen Van Dijk, geen Becker, kijken of daar iets te halen valt. Als iedere ploeg zijn niveau haalt, zou Liverpool dit makkelijk moeten winnen.

20 oktober 2020 om 09:36

Wie gaan die 10 goals maken van Ajax? Top aanvallers heeft Ajax niet vergelijken met Liverpool.

20 oktober 2020 om 09:59

Nee maar de aanvallers van Ajax hoeven ook niet te strijden met de aanvallers van Liverpool he, maar met de verdedigers van Liverpool. Waar het om gaat is dat in beide gevallen de aanval de sterkste linie is en de verdediging (zeker met het uitvallen van Becker en Van Dijk) de zwakste.

20 oktober 2020 om 10:56

Tadic, Neres, Antony en Promes zijn niet van het niveau van Salah en Mane natuurlijk, maar zijn heel behoorlijke aanvallers. Neres en Antony hebben die potentie wel, of het eruit komt, dat is een volgende. Kunst is om onze aanvallers meer aan de bal te hebben dan Liverpool dat doet.

20 oktober 2020 om 11:13

@DNSDKR ik vind de aanval van Ajax niet zo dodelijk als voorgaande jaren. Antony is er net en doet het prima tegen c-clubs in de eredivisie maar moet nog veel leren als je ziet hoe hij speelt, Tadic is niet meer die man van twee 2 geleden en Neres heb ik tijdje niet echt zien spelen. Daarom heb ik mijn twijfels. En Klopp is tactisch ook erg sterk en kan tegenstanders goed lezen

Dit Ajax heeft geen Ziyech, Frenkie en Mathijs. Dit is niet de Ajax van 2 jaar geleden dus hou op met zo hoopvol zijn. Dit Liverpool is gewoon nog altijd een monster en de Premier League teams als Aston Villa zoude in de Eredivisie voor kampioenschap spelen. Dat zegt iets. Liverpool gaat gewoon een 2-0tje winnen maar een afslachting zal het niet worden.

20 oktober 2020 om 09:54

Ik vind dat altijd zo'n nonsens vergelijking, dat Aston Villa in de Eredivisie om het kampioenschap zou spelen. Aston Villa zou in de Eredivisie daarvoor het budget niet hebben. En Ajax zou in de PL ook om het kampioenschap spelen omdat ze dan spelers als Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Mathijs de Ligt en Donny van de Beek hadden kunnen behouden. Om maar te zwijgen over een Zlatan, een Suarez, een Eriksen, een Sanchez, een Dest. En met een team dat ieder jaar zijn beste spelers kwijtraakt maakt Ajax het PL clubs al verdomd lastig. Maar we zullen zien.

20 oktober 2020 om 10:09

Het huidige Aston Villa heb ik het over. Dit jaar is niet de Ajax van 2 jaar geleden en een aantal Ajax spelers als Schuurs hebben stilgezeten in hun ontwikkeling waardoor ze nog veel ervaring moeten hebben om een club als Liverpool lastig te maken.

20 oktober 2020 om 10:52

@diegolugano Ervaring nodig? Ja er zijn enkele spelers bij Ajax met geen CL ervaring, het leeuwendeel heeft dit echter wel. Er kwam gisteren nog een statistiek voorbij, de hele Ajax selectie heeft bij elkaar meer dan 200 wedstrijden ervaring in de CL, we moeten ook niet doen alsof het allemaal groentjes zijn. Daarnaast had de hele Ajax selectie amper ervaring toen Real Madrid van het kastje naar de muur gestuurd werd. Natuurlijk is Liverpool de favoriet, maar als dit Ajax top is, dan zit er wel degelijk een resultaat in. Helemaal nu Liverpool achterin zoveel belangrijke spelers mist.

20 oktober 2020 om 11:21

Diegolugano, je mist duidelijk mijn punt. Wanneer je met Ajax PL zou spelen, zou je via TV-gelden en PL-gelden er al voor kunnen zorgen dat de sterspelers niet keer op keer vertrekken. Het punt is inderdaad juist dat dit niet het Ajax van 2 jaar terug is, omdat wij niet de TV-gelden krijgen van een Aston Villa. Ik vind zulke clubs behoorlijk inspiratieloos en gebrek aan creativiteit hebben voor de budgetten die ze hebben. Want volgens jou zou Aston Villa jaarlijks hier om het kampioenschap meedoen, nou, geloof mij. Ze zouden binnen een paar jaar failliet zijn wegens wanbeleid.

20 oktober 2020 om 11:39

Ik vind het juist altijd knap hoe teams als Villa, Bournemouth, Burnley etc met zo'n gigantisch budget zo slecht zijn. Met een Eredivisie budget zouden zulke clubs binnen drie jaar teruggezet worden naar de hoofdklasse.

20 oktober 2020 om 11:49

Haha precies Migi, je weet precies mijn standpunt in 2 zinnen te verwoorden.

20 oktober 2020 om 11:49

En volgens mij mis jij het punt van Diegolugano. Jullie praten gewoon langs elkaar heen. Hij geeft aan dat het team van Aston Villa goed genoeg is om mee te doen om het kampioenschap in de Eredivisie, dat lijkt mij ook.

20 oktober 2020 om 13:08

@myvisionwat jij zegt is ook een nonsens vergelijking. Als Ajax in de BPL had gespeeld dan was de druk veel groter geweest en was er veel minder ruimte om jeugd toe te passen en te laten wennen aan het team. Dan had Ajax nooit een Suarez gekocht van Groningen maar van een club die hem weer van Groningen zou hebben gekocht. Een Ziyech heeft zich van een middenmotor op zn 22e weten op te werken tot een topper op zijn 27e. Daarvoor krijg je in de BPL de tijd niet voor. Daarnaast is je laatste zin ook erg selectief. In 2017 wist Ajax bijvoorbeeld helemaal niks klaar te spelen tegen United en werd het team compleet overlopen door Fellaini, met alle respect. Het jaar daarna komen ze niet voorbij Rosenborg....

20 oktober 2020 om 10:53

Nee dit Ajax heeft Antony, Kudus/gravenberch en Schuurs. Twee jaar geleden hadden we de genoemde spelers ook nog niet zo hoog ingeschat dat ze Real, Juventus van de mat zouden spelen en het Bayern zo moeilijk zouden maken. Antony, Kudus, Gravenberch en Schuurs hebben veel potentie, de vraag is of dit er net als toen ook uit komt in de CL. Vorig jaar tegen Chelsea waren deze mannen er ook al niet bij en toen verloren we heel ongelukkig, dit jaar hebben we misschien wel meer kwaliteit dan vorig jaar. Van de Beek is goed opgevangen met Klaassen en Antony is verder dan Ziyech toen hij 20 was.

Op dit moment ga ik uit van een verliespartij voor ons of een gelijkspel. Dat gelul over Liverpool tegen Aston Villa... leuk... maar dat is echt incidenteel. Dat is totaal geen graadmeter. Ajax heeft ook wel eens dik verloren in de bekerfinale van Pec. Dat gebeurt een keer, maar dan ook niet meer. Daarbij zit Liverpool nog niet in haar lekkere flow, dus is de CL het prachtige moment om er weer in te komen. Echter geef ik ons zeker kansen, zeker gezien wij afgelopen weekend flink hebben gewonnen en dat vertrouwen oplevert.

Belangrijk worden de zijkanten van Ajax met Tagliafio,mazra,kudus en klaassen tegen hun Snelle Backs en Vleugels,deze ,deze Ajax spelers hebben genoeg snelheid en gif om dat goed uit te voeren.

Eens, liever meer voetballend vermogen erin, aanval, lees balbezit is de beste verdediging tegen Liverpool. Daarom zou ik met Klaassen en Kudus voor de verdediging spelen en de balvaste Tadic op 10. Op kracht kan Tadic niet zoveel uitrichten tegen die verdedigers, iets meer tegen de verdedigende middenvelders. Antony, Promes en Neres voorin zorgt voor de nodige bewegelijkheid ik denk dat je Liverpool daar meer pijn mee kan doen. Tadic heeft ook het inzicht en de techniek om deze spelers weg te steken en kan bovendien regelmatig opduiken in de 16.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

285 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren