Ophef in Engeland na arm van Sergio Agüero om vrouwelijke scheids

Zondag, 18 oktober 2020 om

Josep Guardiola kan niets met de kritiek op Sergio Agüero na een opvallend moment in de topper tussen Manchester City en Arsenal (1-0). De aanvaller kreeg een ingooi niet mee en ging daarover in discussie met Sian Massey-Ellis. Toen de vrouwelijke grensrechter weg probeerde te lopen, sloeg Agüero een arm om haar nek heen. Het moment zorgde voor verbazing op sociale media en ook analisten vonden het een rare actie van de Argentijn.

Het is immers al sinds 2016 verboden om officials aan te raken, afhankelijk van de aard van het incident. Voetballers kunnen op de bon gaan of zelfs van het veld worden gestuurd. Guardiola wilde niet bij het moment stilstaan. “Kom op, jongens. Sergio is de aardigste persoon die ik ooit in mijn leven heb ontmoet”, benadrukte de manager van Manchester City op de persconferentie. “Zoek naar problemen in andere situaties, maar niet in deze.”

Voormalig teamgenoot Micah Richards liet vanuit de studio van Sky Sports weten dat Agüero ‘beter had moeten weten’. Massey-Ellis had scheidsrechter Chris Kavanagh erop kunnen attenderen dat de aanvaller iets te handtastelijk was geweest, al stond de dienstdoende arbiter er zelf op dat moment ook goed voor om het incident waar te kunnen nemen. Geen van beiden greep echter in en zodoende bleef het tijdens de wedstrijd bij een aparte anekdote, die echter de nodige nasleep kent.

Zou Sergio Aguero dit ook doen bij een mannelijke grensrechter? ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

Scott Patterson, die meer dan honderddduizend volgers op Twitter heeft, vraagt zich af of Agüero dit ook onder andere omstandigheden had gedaan. “Het is goed dat Match Of The Day stilstaat bij dit moment van Agüero jegens Massey. Je kan het onmogelijk bewijzen, maar het is vrij onwaarschijnlijk dat hij dit bij een man ook had gedaan.” Britse zangeres Anne-Marie, goed voor bijna 800.000 volgers, kon haar ogen niet geloven. “Sorry but not sorry. Waarom raakt Agüero de grensrechter op die manier aan? Walgelijk.”

Politica Rosena Allin-Khan vraagt zich af ‘wie Agüero denkt dat hij is?’. “Dit is absoluut onaanvaardbaar.” Journaliste Leanne Prescott betreurt ook het moment. “Dit is heel, heel slecht. Dat zou hij absoluut niet doen als het een man zou zijn geweest. Het is vernederend en zo ontzettend verkeerd. Hij knippert niet eens met zijn ogen en staat niet stil bij wat hij heeft gedaan. Hij zou hier echt een schorsing voor moeten krijgen.” Collega Kevin Palmer is het met haar eens. “Hier hebben we het laatste nog niet over gehoord. Dit is niet op zijn plaats.” Aaron West krijgt honderden likes voor de volgende tweet. “Puur voetballend gezien is dat een kaart en in het echte leven is het onaanvaardbaar. Een latere straf is alsnog op zijn plaats.”

Agüero werd na 65 minuten spelen naar de kant gehaald door Guardiola. Het was voor de aanvaller, die in negen Premier League-seizoenen slechts één keer van het veld werd gestuurd, zijn eerste wedstrijd na een periode van vier maanden blessureleed. “We zijn ontzettend blij dat hij weer terug is. Voor hem en voor ons”, benadrukte de Spanjaard in aanloop naar het Champions League-duel van woensdag met FC Porto. “Hij moet nog wedstrijdfitter worden, maar dit was de eerste stap. We hebben zijn aanwezigheid en zijn doelpunten nodig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door mibber)

Wat een ophef om niks... daar is Engeland ook koning in zeg. Als het een mannelijke grensrechter was geweest had niemand hier een artikel over gemaakt, maar hey het is een vrouw! Moesten we mannen en vrouwen niet gelijk behandelen?

18 oktober 2020 om 08:43

Hij doet het juist omdat het een vrouw is dat is precies het probleem.

18 oktober 2020 om 08:48

En dat weet jij, omdat? Volgens mij doet hij dat omdat de grensrechter een beslissing maakt hij Aguero het niet mee eens is. Of hij dan op deze manier moet reageren laat ik in het midden, maar of hij hier nou echt iets enorm schandelijks doet? Nee. Oké, geef hem een gele kaart of iets... dan is de kous daarmee ook wel af.

18 oktober 2020 om 09:09

Kom eens met bewijzen. En, nee, je onderbuikgevoelens zijn geen bewijs.

18 oktober 2020 om 09:12

Het bewijs is dat hij haar aanraakt en dat is ongepast.

18 oktober 2020 om 09:15

En dat bewijst dat hij dit doet omdat ze vrouw is? Ja, precies. Er worden wekelijks armen gelegd op mannelijke scheidsrechters. Al de gehele 32 jaar dat ik voetbal kijk. Daar heb ik nog nooit iemand over gehoord. En dan moeten we hier ophef over maken? Dat heeft dus niets met gelijkheid te maken, daar je juist ongelijkheid creëert. Maar creëer vooral je ophef, dan ga ik nog ff lekker ontbijten zonder dat te doen.

18 oktober 2020 om 09:32

Dat was het bij man ook geweest. Gebeurt ook vaak genoeg bij mannelijke scheidsrechters dat er een dergelijk onderonsje is

18 oktober 2020 om 09:37

Dr Mario, jij ziet het zo. Ik zie jouw reactie als je kop in het zand steken. Als je een beetje het nieuws hebt gevolgd is ongewenst gedrag in veel sectoren een probleem. Nu staan vrouwen eerder op, omdat ze gehoord worden. Dit was 32 jaar, 25 jaar, 10 jaar geleden nog niet zo. Maar met je je reactie, steek je je kop in het zand. Je hoeft het niet eens te zijn met een beslissing, maar je blijft gewoon van een ander af. Een hand half in iemands nek en op schouder leggen getuigt niet van een sociale handeling. Maar ga jij lekker ontbijten met een ouderwetse gedachtegang...

18 oktober 2020 om 09:42

Zo’n onderonsje waarin hij aan haar trekt en zei zichzelf losschud van hem gebeurt nooit bij mannelijke scheidsrechters. Met een vingertje naar een scheidsrechter word je al op aangesproken laat staan dit. Dan kijk je echt voetbal van een andere planeet als je denkt dat dit normaal is.

18 oktober 2020 om 09:44

@DR.Mario, Sorry maar waar heb jij in het betaald voetbal een man midden in een wedstrijd een arm om een scheidsrechter zien slaan om hem een beetje naar zich toe te trekken. Zo van ‘kom op, ik heb toch gelijk’. Zie graag een bron van je.

18 oktober 2020 om 09:56

@Maxi. Ongewenst gedrag? Dan verschillen wij daar over van mening. Als hij nou haar billen, borsten of kruis betast dan snap ik deze hele ophef. Dan zou daar ook prima een celstraf voor te rechtvaardigen zijn. Maar hij raakt hij haar schouder aan. Net zoals dat wekelijks bij mannelijke scheidsrechters gebeurd. Nou, nou. Poeh. Poeh. Ik zal wel ouderwets zijn. Het zij zo. Daar voel ik eigenlijk ook wel prima bij.

18 oktober 2020 om 09:56

@Rannio. Dat gebeurd echt wekelijks. Kijk even wat verder dan slechts het volgen van de bal.

18 oktober 2020 om 10:32

Als het wekelijks gebeurt dan kan jij toch vast wel met wat bronnen komen die je bewering bevestigen? Of kan je geen beelden vinden waar een speler een mannelijke grensrechter bij zijn schouder/nek pakt om hem vervolgens (zachtjes) naar zich toe te trekken om even oogcontact te kunnen maken? Ik zie graag je voorbeelden langskomen, dit is gewoon heel ongepast van Aguero.

18 oktober 2020 om 10:41

Prima als jij je daar goed bij voelt, maar daar ligt ook gelijk het probleem. Het gaat om het geheel... je blijft van mensen af zolang het ongevraagd is, simpel! Al is het een grensrechter, zorgmedewerker of je buurvrouw...Ongewenst gedrag niet alleen de gebieden die jij noemt. Het is te belachelijk dat we hier over aan het discussiëren zijn. Laat ik het anders stellen... heb je een partner, vrouw of man? Heb je een moeder? Als er een persoon je moeder of vrouw/man aanraakt bij een discussie, tolereer jij het dan? Of ben jij een type, vrouwen hebben 1 recht en dat is het aanrecht?

18 oktober 2020 om 10:44

Ik kan je beelden geven waarin mannelijk scheidsrechters in elkaar worden geslagen. Maar wat heeft dat met dit punt te maken? Wil je nou echt precies een soortgelijke situatie? Die zijn er niet, simpel, elke situatie is anders. Maar laten we niet doen of mannelijke scheidsrechters dit niet overkomt. En, ja, dat gebeurd inderdaad bijna wekelijks. Er worden wekelijks 1000en wedstrijden gespeeld.

18 oktober 2020 om 10:47

A, ja. De alom bekende. Als je het niet eens bent met de grote meute ben je direct het probleem. Lekker begripvol voor de mening van anderen, enzo. Die mening dat je van anderen afblijft deel ik volledig, dat lijkt mij duidelijk. Dat ding over ongewenst breng je als een feit, het blijft slechts een mening. Dat is voor iedereen anders natuurlijk. Ik zie een hand op iemand zijn schouder niet direct als ongewenst. Als iemand op het station mijn schouder aanraakt omdat hij iets wilt vragen geef ik hem niet direct een uppercut, jij blijkbaar wel.

18 oktober 2020 om 10:55

Het is inderdaad dus simpel zoals je zegt. Elke situatie is anders zo ook deze situatie. Daarom kunnen mensen boos worden om deze situatie en andere situaties laten gaan die niet vergelijkbaar zijn. Denk even terug aan de situatie van Eden Hazard en die ballenjongen, denk je echt dat er daar zoveel media aandacht over was gekomen als Hazard het bij een speler van de tegenpartij had gedaan en niet bij een kind/tiener? Nee dan was het niet zo uitgebreid in de media gekomen als toen (interviews met de ballenjongen etc.) dan was het gewoon afgedaan met een rode kaart en een schorsing zonder teveel media aandacht. Aguero zit hier ongevraagd aan een official, wat al genoeg is voor een kaart maar de manier waarop hij de official naar zich toe trekt om oogcontact te kunnen maken heeft op veel mensen (inclusief ik) een gekke bijsmaak. Dat mag zeker benoemd worden in deze situatie.

18 oktober 2020 om 10:58

Ik vind het juist een vorm van respect, een soort liefde die hij vertoont. Vrouwen willen gelijkwaardig zijn aan mannen. Dat is hun goed recht, maar toch vind ik dat wij als mannen vrouwen moeten beschermen. Dit omdat ze meer kwetsbaar zijn dan mannen. Dit is gewoon al duizenden jaren zo. Hij doet dat niet omdat hij minder respect heeft voor haar. Maar het heeft met cultuur te maken.

18 oktober 2020 om 11:00

Ik kan die situatie van Hazard niet voor mij halen. Dus dat neem ik van je aan. Natuurlijk mag dat benoemd worden. Als de scheidsrechter dat ook zo heeft ervaren, moet ze dat naar mijn mening helemaal uitspreken. Dat moet ze niet voor zich houden. Maar ik houd niet zo van heksenjachten en selectieve verontwaardiging. Dit had bij een mannelijke scheidsrechter net zo goed gebeurd, even lachen en weer verder. Nu betreft het een vrouw en de wereld is te klein. Snap dat de situatie anders ligt maar zo kom je nooit dichter bij gelijkheid.

18 oktober 2020 om 11:03

Je begrijpt het punt niet en nergens zeg ik dat mensen gewelddadig moeten worden als je aangrraakt wordt. En je hoeft ook zeker niet met de meute mee te lopen, alleen in mijn ogen zie jij het verschil niet? Jij vind ongewenst gedrag alleen aanraken van billen, borst of kruis, maar geef dan eens antwoord als je moeder of partner, misschien zelfs je kind door andere mannen wordt aangeraakt? Tolereer je dat of ga je schaapachtig langs de 'zijlijn' staan kijken en zeggen 'Ja mama/schatje of dochter, niet zeuren... de man zit niet op plekken wat niet mag, dus het is goed, hoor'... terwijl je ziet dat ze er niet van gediend zijn.

18 oktober 2020 om 11:20

Dat ik ongewenst gedrag enkel aanraking van billen, borsten en of kruis vind heb ik niet gezegd. Ik zou de ophef dan enkel beter te billijken vinden. Kijk. Als dit bij een mannelijke scheidsrechter gebeurd is dat ook waarschijnlijk ongewenst, maar is er na een reprimande geen haan die er naar kraait. Om die reden verbaasd dit mij ook juist. Wij roepen met zijn allen, ook ik, dat er op het gebied van gelijkheid nog grote wegen te bewandelen zijn. En terecht. Dat lijkt mij duidelijk. Maar waarom wordt er in dit soort situatie dan wel ophef gemaakt en in het geval van een mannelijke scheidsrechter niet? Dat is juist ongelijkheid mijns inziens en dan plak je onbedoeld een '' etiket zwak '' op de vrouw. Want die moeten dan maar in bescherming worden genomen. Dat is in mijn ogen geen goede ontwikkeling als je naar gelijkheid streeft. Om antwoord te geven op je vraag. Dat is geheel afhankelijk van de situatie. Een hand op de schouder van mijn verloofde zie ik niet direct als een dreigende situatie. Maar dat is dan ook weer volledig context afhankelijk natuurlijk.

18 oktober 2020 om 11:22

myvision, maar is het ongepast omdat ze een vrouw is, of omdat ze de grensrechter is? In het tweede geval zeg ik ok, dan had hij wellicht geel kunnen krijgen. Dus een schorsing lijkt me dan sowieso niet op z'n plaats. Maar als je het ongepast vindt omdat ze een vrouw is, dan heeft DR. Mario gelijk en moet je met bewijs komen.

18 oktober 2020 om 12:37

Het zag het vrij denigrerend uit, hoe Aguero de grensrechter vastpakte en haar aankeek alsof hij een klein kind iets aan het uitleggen was. Het is vooral het toontje van Aguero en dit zie je niet bij mannelijke grensrechters. Soms is er misschien contact met mannelijke grensrechters, maar absoluut niet op zo'n denigrerende manier als Aguero hier deed. Tenminste, dat is wat ik interpreteer.

18 oktober 2020 om 12:55

@dr.mario - Ondanks dat er niet heel veel aan de hand is, heb ik 'm dit nog nooit zien doen bij een mannelijke collega. Dit is gewoon ongepast.

18 oktober 2020 om 13:04

@DR. mario, ik vraag om bronnen, niet om een bijdehandte opmerking. Om je bovenste reactie te quoten: "kom eens met bewijzen". Aangezien dit exacte voorbeeld volgens jou wekelijk voorbij komt zal het niet zo lang moeten duren toch? Of blijf je beargumenteren met drogredenen?

18 oktober 2020 om 13:04

Ongewenst of ongepast contact is altijd verwerpelijk, daar hoeft het niet aan de borsten of billen voor te zijn. Als het een mannelijke grensrechter was geweest was het ook verkeerd geweest, maar dit voelde gewoon extra ongemakkelijk. Ik kan het mis hebben, maar ik kan me geen situatie herinneren waarin hij dit bij een mannelijke arbiter heeft gedaan, wat de kritiek begrijpelijk maakt.

18 oktober 2020 om 13:25

Er is geen probleem dat wordt ervan gemaakt door de bashers. Heel simpel je wil gelijkheid in man en vrouw. Dan is er niks aan de hand, is er wel iets aan de hand is er geen gelijkheid zo simpel is het. Dus als je er een probleem mee hebt vind je dat vrouwen minderwaardig zijn.

18 oktober 2020 om 14:03

@mcfc1982 Of je vindt consent wel belangrijk. Jij vindt misschien dat jij mag bepalen wie jij allemaal aanraakt, En dat de andere partij daar niets over te zeggen heeft, maar ik ben dat niet met je eens.

18 oktober 2020 om 08:47

Dit is zeker niet niks. Wie zit er ten eerste zo aan een grensrechter?Het zag er heel denigrerend en goor uit. Ik ben tegen de vertrutting in de wereld maar dit vind ik echt niet kunnen

18 oktober 2020 om 09:09

Bedankt voor het brengen van een lach op deze mooie zondagochtend. Je bent tegen de vertrutting van de wereld, maar vind DIT echt niet kunnen. Ja, DIT gaat inderdaad echt veel en veel te ver. Als we DIT soort praktijken gaan laten gebeuren dan eindigt het slecht met onze wereld. Je kunt toch niet zo maar een hand op een schouder van een grensrechter leggen. In wat voor Barbaarse wereld leven we dan. Nee, DIT kan echt niet. Ik verwacht een schorsing van 124 jaar en een financiële vergoeding van 26, 3 miljard voor de grensrechter. Daarbij mag iedereen die DIT ook te ver vind gaan 1 miljoen claimen voor slapeloze nachten.

18 oktober 2020 om 09:17

Ik kan snappen dat je hier over vindt dat het niet gepast is. Maar daar blijft het toch ook bij niet? We moeten toch niet gaan doen alsof hij een onacceptabele handeling voltrok?

18 oktober 2020 om 09:50

@Sven: bedankt voor de zondagochtendhumor. Als je jezelf nog meer gaat tegen spreken zou ik gewoon lekker uitloggen en niet meer reageren😂. Het valt allemaal mee dit hoor, zie ook voetballers dreigend overkomen richting andere scheidsrechters. Hoe meer heisa je hier van maakt, hoe meer een ieder erkend dat vrouwen en mannen vandaag de dag nog (steeds) niet gelijk zijn/behandeld worden. Foei aan iedereen die hier zo'n probleem van maakt.

18 oktober 2020 om 10:15

Dit mag inderdaad niet, je mag wedstrijd officials niet aanraken. Maakt niet uit wat voor geslacht het is.

18 oktober 2020 om 10:41

Nou nou nou, mensen die hier over lopen te piepen zijn de zelfde mensen die de domme grappen van Derksen wel kunnen hebben. En wanneer er een donkere speler een racistisch twitter bericht naar buiten brengt, moet er niet zo moeilijk gedaan worden. Of jongetje is nog maar 14 beseft wss niet wat hij doet etc. Maar nu Aguero dit doet richting die vrouw breekt de hel los? Hou toch op man. Vrouw en man zit gewoon een verschil in punt! Helpt niet om als maar te gaan forceren in alles. Mannen zullen altijd een bepaalde kijk op vrouwen hebben. Niks denigrerend aan. Die vrouw heeft wat mij betreft daar niks te zoeken. Er bestaat vrouwen voetbal, het zou beter zijn als ze daar gaat vlaggen. Dit is mijn mening! Ik vind het ook maar niks als een vrouw de scheids is bij het mannenvoetbal. In Amerika was er een vrouwelijke leerkracht die oraal sex had met een 13 jarige jongen. Je moet de comments maar even gaan lezen. Bijna 90% van de mannelijke reageerders werden opgewonden van het verhaal. En elke man droomt van dat. Maar als het andersom was dan zou iedereen walgen van het idee. En de leerkracht uitmaken voor pedofiel. Je kunt trekken en halen, maar deze perceptie gaat nooit veranderen.

18 oktober 2020 om 08:49

Die moesten we inderdaad gelijk behandelen. Dus als je van de mannelijke scheidsrechters af kunt blijven, doe dat dan ook bij de vrouwelijke. En om nou te stellen dat Engeland koning is in “ophef om niks” maken...dan zou ik zeggen check alleen al de berichten hier op VZ en de comments er onder waar wij hier in Nederland zoal druk om maken 😂😂

18 oktober 2020 om 09:22

Als het een mannelijke grensrechter is moet je er ook vanaf blijven. Je hebt sowieso van de arbitrage af te blijven. En dit was gewoon provocerend van aguero. Schorsing is gewoon op zijn plaats voor dit nare gedrag.

18 oktober 2020 om 09:56

Het is denigrerend richting de vrouwelijke grensrechter. Als je dat niet ziet dan is dat heel vreemd. Hij doet dit overigens niet bij een mannelijke grensrechter.

18 oktober 2020 om 11:00

Wat een stelletje wannabe alfa mannetjes in deze comment-sectie. Als dit een kalende man van in de 40 was geweest, had hij het niet gedaan. Je ziet nooit dat een grensrechter wordt aangeraakt, maximaal vol in het gezicht wordt geschreeuwd. Dit is gewoon ongepast. Je zegt sorry, doet het niet meer en verder met de gang van zaken.

18 oktober 2020 om 11:51

Wow ik ben gewoon blij om te zien dat er andere mensen zijn die een redelijke reactie geven. Er zijn zoveel mensen die hier helemaal geprogrammeerd lijken om maar te doen alsof dit normaal is, ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je niet ziet dat hij dit niet bij een man zou doen.

18 oktober 2020 om 12:00

Uh, maar fysiek aan arbitrage zitten is toch rood?

18 oktober 2020 om 15:50

Nou nee het is geel. Soms kunnen arbritrages zich inhouden en geven een waarschuwing,sommige geven een gele kaart en sommige die doen niks

Zou deze ophef er ook zijn bij een mannelijke grensrechter? Nee natuurlijk niet, maar omdat het hier een vrouw betreft moet hier schande van gesproken worden. Alsof een mannelijke grensrechter nog nooit is aangeraakt. Maar goed Engeland kennende wordt dit 3 wedstrijden schorsing. Dan kun je beter iemand voor 9 maanden een kruisbandblessure schoppen, dan krijg je namelijk helemaal niks.

18 oktober 2020 om 09:24

Tsja ik heb geleerd dat je van vrouwen afblijft. Ook een vriendelijke arm doe je gewoon niet. Misschien ben ik teveel gentleman om dit gedrag goed te keuren. Je ziet de betreffende vrouw in haar houding ook heel ongemakkelijk reageren. Ook in mijn werksituatie wordt dit absoluut afgekeurd. Als je dit wel normaal vindt dan zou je toch ook eens kritisch naar jezelf moeten kijken.

18 oktober 2020 om 09:33

Ik heb geleerd dat mannen en vrouwen gelijk zijn en dat geslacht in die zin niet uit zou moeten maken. Daar gaat de hele feministische wereld plat op. Sommigen ontkennen zelfs dat er geslachten zijn. Echter is nu plotseling het geslacht wel relevant omdat het een vrouwelijke grensrechter betreft, terwijl een dergelijke actie bij een man niet eens was opgevallen. Ik vind het prima als je redeneert dat je van de arbitrage moet afblijven, echter wordt dit nu vooral opgeblazen omdat het een vrouw betreft en niet omdat spelers van de arbitrage moeten afblijven. En ja ik vind iemand 9 maanden invalide schoppen iets erger dan dit. Maar ja iemand invalide schoppen mag wel in Engeland.

18 oktober 2020 om 09:46

Master D, mannen zijn over het algemeen nou eenmaal fysiek veel meer aangetrokken tot vrouwen. En als je een beetje normaal opgevoed bent weet je dat je gewoon je handen thuis moet houden. Het is volkomen logisch dat deze actie wordt afgekeurd. Dit heeft dan ook echt niets met gelijkheid of wat dan ook te maken.

18 oktober 2020 om 09:57

@Benzema: mannen zijn nu eenmaal fysiek meer aangetrokken tot vrouwen? Wat is dit voor onzin? Waar baseer je dit op? Dit heeft m.i.alles met ongelijkheid te maken, daar mannelijke grensrechters ook al vaak aangeraakt zijn. Je doet vrouwen eigenlijk tekort door er zo'n ophef van te maken. Wat MasterD ook zegt: ik vind iemand invalide schoppen(man of vrouw) toch wel even wat erger.

18 oktober 2020 om 10:56

Waar baseer ik dit op? Serieus? Sorry maar als je niet snapt dat het aanraken van een vrouw een totaal andere lading heeft dan het aanraken van een man dan gaat er iets niet goed.

18 oktober 2020 om 10:57

Het wordt groter opgepakt dan normaal inderdaad Master D, maar dat verandert de essentie dat je van de arbitrage moet afblijven toch niet? Man, vrouw, het maakt niet uit. Dit hoort dus bestraft te worden met geel, aangezien dat de straf is voor het aanraken van de arbitrage. Oftewel: dat moet nog gebeuren. Simpel as that.

18 oktober 2020 om 11:21

Benzema, ik snap wel wat je bedoelt hoor. Maar ik vind 'die manier van aanraken' waar jij op doelt hier totaal niet van toepassing. Bovendien zou er geen onderscheid gemaakt moeten worden zouden we de idealen van vandaag de hanteren. Met andere woorden: het aanraken van een vrouwelijke scheids/grens is even erg als het aanraken van een mannelijke.

18 oktober 2020 om 12:59

@jackieboy10 Ik las net dat Aguero niet bestraft wordt omdat alleen agressief gedrag en het bedreigen van scheidsrechters strafbaar is. Overigens wordt de arbitrage met enige regelmaat aangeraakt en wordt daar vaak geen geel voor gegeven.

18 oktober 2020 om 10:36

Haha ja ik kan me nog herinneren dat Arda zelfs zijn schoenen richting een grens gooide ooit. Stel je voor dat hij dat had gedaan bij deze dame. Dan lag het vast aan het feit dat het een vrouw is.

18 oktober 2020 om 11:53

@CRMadrid7, interessant voorbeeld. Zeg, is Arda bestraft voor die actie?

18 oktober 2020 om 12:19

Als ik het me goed kan herinneren kreeg hij 'maar' een gele kaart voor deze actie. Mijn punt is dat er bij voetbal nou eenmaal veel emoties loskomen en als een beslissing de andere kant opvalt moet dat niet opgevat worden als seksisme. Is het niet aannemelijker dat een balletjestrapper in the midst of battle gewoon eventjes zijn koel verliest? Ongeacht van wat er tussen de benen van de grens verstopt zit.

18 oktober 2020 om 13:13

Van Dijk staat hier totaal lost van, en kijk even hoe de lineswoman reageert. Zelfs van de zijkant kan je zien hoe oncomfortabel ze kijkt. En eerlijk, En eerlijk, als jij dit op je werk doet bij een collega die je niet goed kent kan je ook op het matje komen bij HR, en dat is alles behalve onterecht.

Je mag niet aan de arbiters zitten, maar er wordt geschreven alsof Aguero in haar kont heeft geknepen. Vrouwelijke arbitrage is ingevoerd om voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, behandel dit dan ook als dat Aguero een arbiter aanraakt, en niet een vrouwelijke arbiter. Niemand had hier over geschreven als het een man was geweest, en de scheids had Aguero hierop kunnen aanspreken.

Gewoon een domme actie, afkeuren, kijken of maatregel nodig is en door. Hele discussie online of dit gedaan zou worden bij een man en dan 2 kampen die staan te schreeuwen waarom wel of niet is ook maar vermoeiend. Je blijft af van de arbitrage en al helemaal op deze manier, kwalijke actie wat mij betreft.

18 oktober 2020 om 09:14

Kun je ook uitleggen waarom dit kwalijk is? Ik weet dat dit vermoeiend voor je is.

18 oktober 2020 om 09:25

Simpel, hij is het oneens met een beslissing. Staat eerst ongenoegen kenbaar te maken met spraak en als grens wegloopt op die manier tegen willen houden. Dan kom je weer terug bij het punt "van arbitrage blijf je af" komt op deze manier gewoon niet goed over en snap dus ook volledig waarom dit moment eruit is gepakt en waarom hier die "ophef" over is. Hetgeen dat ik jammer hieraan vind is dat het breder getrokken werd naar dat de grensrechter een vrouw is en dat het daarom kwalijk is. Naar mijn mening is het kwalijk deel in frustratie naar arbitrage grijpen.

18 oktober 2020 om 10:34

Maar het is juist in het nieuws, omdat het slachtoffer van aaraking een vrouw was. Anders krijg je wekelijks een item over scheidsrechters die zijn aangeraakt door voetbalspelers die het niet eens waren. Ik snap je punt van dat je niet aan arbiters moet komen, maar vind het niet kwalijk.

18 oktober 2020 om 09:15

Op twitter zag ik in deze discussie als ander voorbeeld een foto van Pogba die het hoofd van scheidsrechter Anthony Taylor aanraakte. Daar hoor je niks van. Aguero probeert een punt te maken, grens wil al weglopen, hij legt zijn arm op haar schouder(!) om haar iets te remmen. Meer kan ik er niet van maken. Hij raakt niet haar billen/borsten aan o.i.d. Nogmaals, als het een mannelijke grens was, was er niets aan de hand, uit deze actie kan ik niet opmaken dat het denigrerend is naar het vrouwelijk geslacht. Nu kan je natuurlijk stellen, je hoort sowieso van een scheids af te blijven, oke. Kan ik je gelijk in geven maar dan moet er een lijn getrokken en niet alleen heisa ontstaan wanneer een vrouwelijke arbiter op een zelfde manier als een mannelijke wel eens aangeraakt wordt.

18 oktober 2020 om 09:30

Ik heb die foto van Pogba ook gezien en snap waar je vandaan komt maar ik betwijfel (ken fragment waar foto/frame van afkomstig is niet in volledigheid) dat Pogba niet net ervoor in discussie is geweest met Taylor en wanneer laatstgenoemde wegloopt hem tegen wilt houden door hand op hoofd te leggen. Want in dat geval zou dat ook kwalijk zijn naar mijn mening, ja. Voor mij is punt hierbij niet dat het een vrouwelijke arbiter is maar dat een speler het ergens niet mee eens is en daarbij nodig vind en wanneer arbiter weg probeert te lopen hand op nek/schouder moet leggen. Dat gedrag moet zoveel mogelijk afgekeurd worden naar mijn mening.

Rare actie en moet hij voor op de vingers getikt worden door de scheidsrechter, maar laten we niet alles volledig uit zijn verband gaan trekken hoor. Dat wordt al met genoeg zaken gedaan. Een excuus is op zijn plaats, maar een schorsing zwaar overdreven.

Ik ben ook helemaal klaar met al het gejank en gezeik om niks tegenwoordig. Zwarte piet, Akwasi, Arie Boomsma noem alles maar op. We slaan totaal door. Maar deze actie van Aguero krijg ik toch ook niet zo'n prettig gevoel bij. Komt erg kleinerend over naar de beste vrouw. Niet netjes.

18 oktober 2020 om 09:00

Waarom, hoevaak gebeurd het wel niet dat een scheids bijv een kaart geeft en een speler ze arm op hem legt met ' hey scheids kom op'. Omdat hij dat nu op een vrouw doet is het meteen verkeerd, het is niet dat die er aan het aanranden is.

18 oktober 2020 om 09:19

Waar je mee klaar bent heeft allemaal niks met voetbal te maken .. maar fijn dat je ons laat weten dat je klaar bent met zwarte Piet ! Dat moet ook echt klaar zijn.

18 oktober 2020 om 10:54

En daar ga je al Aad. Dat bepaalde sentimenten binnen een bepaalde groep jou niks uitmaakt en jij het wegzet als "gejank en gezeik". Misschien ben je een racist, en vind je het niks als een Akwasi opkomt voor een donkere man die vanwege zijn huidskleur wordt vermoord. Ik weet het niet, want ik ken je verder helemaal niet. Maar dat je dan vervolgens zelf begint te huilen omdat Aguero deze vrouw aanraakt, vind ik wel raar. Je weet niet wat zijn intentie was. Misschien had hij dit ook bij een mannelijke grensrechter gedaan. En speelde geslacht absoluut geen rol. Dan zit jij nu zelf ook te janken om "niets".

18 oktober 2020 om 11:57

Als je er zo klaar mee bent moet je misschien niet op social media zitten. Dit is nou eenmaal het grote nadeel van de tijd waar we in leven, iedereen heeft wat te zeggen. Dus er is ook veel aandacht voor dingen die jou niet aanstaan, dat is nou eenmaal zo. In de jaren '70 spraken mensen schande van seks op tv en porno. Er is altijd overal kritiek op geweest, alleen kunnen we nu met ze allen de hele dag door die kritiek consumeren. Als je daar klaar mee bent, moet je misschien stoppen met sociale media.

Het is blijkbaar een rustig voetbalweekend. Anders krijgt dit toch niet zoveel aandacht? Zuid-Amerikanen zitten aan iedereen. Ook aan mannelijke grensrechters. Sommigen bijten zelfs. Kunnen we nu weer doorgaan met de orde van de dag?

Ach ja, het is niet handig maar het is ook weer niet het einde van de wereld. Een boete of een korte schorsing is wat mij betreft voldoende.

Jeetje gaat dit er nu om dat hij een scheids aanraakt. Of dat de official ook nog een vrouw is. Voetbal is een contact sport. Ook de scheids wordt in discussie wel eens aangeraakt. Maar maak Agüero niet gelijk een sex offender

18 oktober 2020 om 09:07

Het gaat er niet perse om dat hij een arbiter aanraakt, de manier waarop is denigrerend en geeft daardoor juist aan dat het om een vrouwelijke arbiter gaat. Een beetje van: “...Sorry meisje, je doet je best...”.

18 oktober 2020 om 09:21

Dat is toch wel een heel subjectieve interpretatie hoor.

18 oktober 2020 om 09:55

Snap ik dat je dat vind. Het is ook meer een gevoel, dat Zuid-Amerikaanse machismo straalt er enigszins vanaf en creëert daardoor het beeld van verschil in rangorde tussen beiden.

18 oktober 2020 om 10:57

Wow mibber. Wat een vooroordelen over Latino's... Nergens goed voor. Dacht je net deugpunten te scoren, doe je het zo teniet.... Kom op zeg, hier is toch niets aan de hand. Een hand op de schouder..... Het enige verschil is als het een man betrof; geen ophef...

19 oktober 2020 om 09:12

Bedankt voor je inzicht, Thebigshow. Ik wil toch even uitleggen dat ik niet alle Latino's over een kam wil scheren, maar heel specifiek dit gedrag van Aguero bespreken en ik gaf aan dat zijn gedrag mij aan Machismo doet denken. Hier impliceer ik natuurlijk niet dat iedere Latino machogedrag vertoond. En ik ben het met je eens dat wanneer Aguero zijn hand op een mannelijke official had gelegd dat hier niet of in ieder geval een stuk minder over zou worden gesproken. Maar daar zit ook direct de kruks. Ik zie veel mensen hierboven beschrijven dat de gelijkheid waarmee mannen en vrouwen behandeld moeten worden uitgelegd worden als in iedere situatie hetzelfde gedrag vertonen. Het gedrag jegens mannelijke officials als een kopie over het gedrag naar vrouwelijke officials leggen is denk ik niet precies hoe het zou moeten werken. Iedere situatie vraagt om bepaald gewenst gedrag en daar handel je naar. Zo maak je tegen je vrienden waarschijnlijk andere grappen dan tegen je kind of vrouw. Los daarvan kan je in dit specifieke geval nog vraagtekens hebben bij het gedrag van Aguero omdat het niet alleen tegen een vrouw is gericht, maar ook nog eens tegen een professionele official in een voetbalwedstrijd.

18 oktober 2020 om 17:11

@hanken, het gaat er om dat hij vrouwelijke arbitrage op dominante en respectloze wijze in haar nek beetpakt. Volgens mij is het niet zo ingewikkeld. Wat vergezocht trouwens, om dan te zeggen ‘voetbal is een contactsport’... haha dit is de arbitrage hoor!

Ik zag dit live gebeuren en ik dacht wel even ‘huh?’, maar om hier nou ophef over te creëren of zelfs een schorsing uit te delen... Nee. Bij mannelijke arbiters gebeurt dit ook gewoon, ook al is dat misschien niet de bedoeling. Daarnaast zijn Zuid-Amerikanen iets vrijer met fysiek contact. Lekker laten gaan en anders een waarschuwing.

18 oktober 2020 om 12:56

Het probleem is dit: Ze (de grensrechter) kan dit niet winnen. Als ze er iets van zegt tegen de scheidsrechter en Aguero krijgt een kaart dan is ze de zwakke vrouw die nergens tegen kan, als ze niets doet dan krijgt ze het commentaar dat ze zwak is en meer van zich af moet bijten. Los daarvan: Dit is alles behalve een normale vriendelijke aanraking, een gele kaart zou hier op zijn plek zijn en daarmee is wat mij betreft de kous af.

Ik vind het onhandig van Aguero. We leven inmiddels helaas in een tijd dat mensen op zoek zijn naar iets om op te schieten, naar kleine foutjes om op los te gaan. Dus afgezien van de vraag of dit nu echt zo verschrikkelijk is, moet je zorgen dat je mensen niets geeft om op los te gaan, geen enkele aanleiding. Ja dat is treurig, dat we zo op eieren moeten lopen, maar inmiddels de realiteit.

Wat een gezeik om niks. Ze willen vrouwelijke grens - scheidsrechters toch, nou niet zeuren dan. Gebeurd ook gewoon dat spelers ze aanraken dus dit is echt een onzin.

18 oktober 2020 om 12:21

Hoe vaak heb jij gezien dat een speler een scheids aanraakt, laat staan een arm er omheen slaat? Precies, bijna nooit. Voor mij gaat de discussie niet over het feit dat de scheidsrechter een piemel heeft of niet, maar dat het gewoon tegen de regels is en hij er niet voor gestraft wordt.

Wat een seksistische opmerkingen zeg. Dus puur om dat deze interactie tussen een man en een vrouw is, moet Agüero wel een seksist zijn. Daarbij zeggen ze dus ook indirect dat deze grensrechter niet functioneert omdat deze grensrechter handelingsverlegen is. Ik word echt zo moe van deze tijd zeg, de hele dag maar oeps sorry heb ik je gekwetst zeggen. Dit is VOETBAL!!!! Een sport waar mannen mannelijk zijn. Ga weg met je metro-mannen, Kim Khardesian, TLC say yes to the dress, Gooische Vrouwen progammakijkende mening.

18 oktober 2020 om 10:00

Het is gewoon een rare actie. Hij trekt haar een beetje naar zich toe, zegt wat en heeft er een hele rare blik bij. Sergio Aguero is waarschijnlijk die gast die zich door de club wurmt en bij elke vrouw zijn hand onderaan de rug legt.

18 oktober 2020 om 10:13

Haha briljant, dit is precies hoe ik het voor mij zag. Die kerel in de club waar andere mannen zich aan ergeren.

18 oktober 2020 om 11:33

Ik zie het meer als een discussie tussen een bewaker van de club. De spelers zijn de mensen die uitgaan. De arbitrage zijn de uitsmijters.

18 oktober 2020 om 11:01

Ik ben het helemaal eens met Damsko11. Laat de vrouwelijke scheids, coach officials, VAR etc lekker bij het vrouwen voetbal blijven. Laat de rest maar over aan de mannen. Je weet dat je dit soort dingen krijgt, dan moet je niet dingen gaan forceren. Het is mannenvoetbal!!! Ze heeft daar niks te zoeken. VIND IK!! dit is gewoonneen sport waar de scheids soms een duwtje krijgt, zoals met Ronaldo toen. Of zoals Pogba de scheids een aai over de bol gaf. En hopelijk blijft dit zo, want anders gaat onze geliefde sport langzaamaan nar de knoppe. En dat willen we niet hebben.

18 oktober 2020 om 11:53

Als ze haar werk goed doet en de spelers blijven van haar af (net zo als de spelers van de mannelijke scheidsrechters af moeten blijven), dan zie ik niet wat het probleem is. Als zij de beste is in wat zij doet, waarom zou ze dat dan niet mogen doen omdat ze een vrouw is? Ze doet toch niet mee in het spel voetbal? Ze leidt alleen de wedstrijd. Daar heb je geen specifieke fysieke kwaliteiten voor nodig, de reden waarom mannelijke spelers niet samen spelen met vrouwelijke spelers.

Man of vrouw maakt niet uit, gewoon niet aan de arbitrage zitten. Verder is dit ook weer niet zo erg, maar goed, Aguero is wel een oen.

Een hebben tegenwoordig te maken met selectieve emancipatie. Waar het ene moment de wereld te klein is als er ongelijke behandeling is, wordt het in de andere situatie (als het uitkomt) prima ervaren als er een traditionele rolverdeling is. Het programma first dates toont dat prachtig aan als het kistje met de rekening komt. In 8 van de 10 situaties mag de man de rekening voor zich nemen. In veel gevallen zegt de vrouw nog even voor de formaliteit: we kunnen splitten hoor... Als we emancipatie belangrijk vinden, dan hoeft over deze situatie niet zo’n ophef te ontstaan. Als de grensrechter vond dat er iets “grensoverschrijdends” gebeurde, dan kan de scheidsrechter geïnformeerd worden en kan er een kaart getrokken worden. Ironisch genoeg werkt dezelfde ophef emancipatie eerder tegen imo, omdat er door alle reacties indirect gesteld wordt dat ze meer bescherming moet genieten en niet voor zichzelf op kan komen (omdat het een vrouw is).

Even los van de algemene opvatting dat je gewoon van mensen afblijft. Vind ik persoonlijk de actie van de arbitrage in deze, zowel hoofd- als grensscheidsrechter interessanter. Los van de actie zijn er namelijk 3 uitkomsten. Niemand doet iets, zoals nu gebeurde. De scheidsrechters grijpt in op eigen gezag. Hij volgt hier dan uiteraard de regels, en neem zijn grensscheidsrechter in bescherming. Iets wat je mag verwachten, maar ik vraag me wel af of dit niet door de Britse media verkeerd wordt uitgelegd als: man neemt vrouw in bescherming. De derde optie is dat de grensrechter zelf haar ongenoegen kenbaar merkt. Ook dit gebeurde niet. Dan kunnen we of concluderen dat ze haar eigen lijn trekt, er vast een mening over heeft, maar tot de conclusie komt dat dit niet ernstig genoeg is. Of ze vind dit wel ernstig genoeg maar neemt zelf de leiding niet om het te bestraffen, wat een grens wel mag en moet doen. We kunnen de actie van Aguero zeker afkeuren, maar laten we de arbitrage ook vooral in hun waarde dat ze prima instaat zijn eigen afwegingen te maken.

Ik heb de wedstrijd en deze actie gezien, en dacht direct Aiai, hier worden nog wat woorden aan vuil gemaakt.ik vond tevens dat dit een reactie in een situatie was, die je ook bij een mannelijke grens weleens doet.het moet gewoon niet worden opgeblazen!

Wat een gezeur. Heb het inmiddels aan 3 vrouwen laten zien die hier niets in zien. Of ik moet heel blij zijn met de vrouwen op mij heen, of we slaan in de media weer eens totaal het doel voorbij!!!

18 oktober 2020 om 12:06

Haha ik zou juist niet zo blij zijn met de vrouwen om jou heen. Sorry hoor, maar hoe kan je nou niet zien dat Agüero hier respectloos is naar deze vrouwelijke grensrechter, en dat hij een man nooit op deze manier zou beetpakken?

Je moet gewoon van scheidsrechters en grensrechters afblijven. Of het nou een man of een vrouw is. Maar kom op.. dit is niet seksistisch. En vraag anders eerst even aan die vrouw of ze zich geintimideerd voelde. Het is ook niet alsof hij haar z'n arm om haar middel legde.

Hahahah, waarom wordt er over gepraat omdat het een vrouw is, de discussie moet zijn om hij een official aanraakt, maar nee, de slachtofferrol mensjes beginnen weer over dat het een vrouw is, net zoals mensen andere mensen racisme aanpraten, de wereld is echt compleet gestoord.

18 oktober 2020 om 11:37

Ik ben geen ‘slachtofferrol mensje’, integendeel, maar ik vind het wel een beetje dom (sorry!) als je denkt dat het in deze situatie niet uitmaakt dat de official een vrouw is.

En als hij dit bij een mannelijke scheidsrechter gedaan had was hij het voorbeeld voor de homo emancipatie.Zonder dollen, in deze tijden kun je gewoon niemand meer aanraken of er wordt iets achter gezocht.Terwijl er bv ook grote cultuurverschillen zijn in . Volkeren rond de middellandse zee zijn vaak al een stuk handtastelijker, juist ook mannen onder elkaar. Even een arm om elkaar, even een hand op je been. Snap dat dit naar vrouwen anders is. Maar we moeten oppassen dat we niet doordraaien. Aangezien de grensrechter zelf niet reageerde was het waarschijnlijk niet zo erg of seksistisch als dat anderen er nu weer van maken.En op de vraag of je dat ook bij een man doet? Ik moet eerlijk bekennen dat ik als man mij vaak iets anders op stel t.o. vrouwen dan t.o. mannen. En dat zijn kleine verschillen maar die zijn er wel en die zijn ook maatschappelijk en sociaal ingegeven en bepaald. Daarbij wil ik handtastelijkheid niet goed praten maar wel aangeven dat er soms een verschil is tussen vriendelijkheid of ongewenste intimiteit. En het altijd aan de grens van de "aangeraakte" licht.

18 oktober 2020 om 11:31

Wat je zegt raakt kant noch wal, omdat je helemaal afziet van het feit dat het hier om de arbitrage bij een professionele voetbalwedstrijd gaat. Het is absoluut ongeoorloofd dat spelers die op zo’n manier aanraken, dat weet je toch zelf ook wel als je voetbal kijkt? Wat heeft dat nou te maken met de manier waarop mannen elkaar begroeten rond de middellandse zee? Haha, geen touw aan vast te knopen...

Meteen een half jaar schorsen, hij moet met zijn poten van de grensrechter afblijven. Helemaal als het een vrouw is. Ik vind het een hele vreemde actie. Hier mag je gewoon een rode kaart voor geven. Je kan niet zomaar aan iemand zitten.

18 oktober 2020 om 11:28

Haha ik ben het helemaal met je eens dat dit ongepast is, zie mijn reactie onder, maar een halfjaar is wel erg veel he. Ik zou hem een paar wedstrijden geven, zodat gewoon duidelijk is dat je dit niet pikt. Hij had hier in de wedstrijd sowieso een kaart voor moeten hebben ja, de rest van de arbitrage heeft hier in de steek gelaten als ze dit hebben gezien.

Echt een heel ongepaste actie van Aguëro, en ja, dit doet hij op deze manier natuurlijk nooit bij een man, heel dominante manier van iemand aanraken. Als je dat gaat ontkennen, zoalssommigen hier, dan doe je dat waarschijnlijk omdat je jezelf in het algemeen opwindt over dit soort zaken, en klachten hebt over ‘politieke correctheid’ etc, en daardoor een wat vertekend beeld hebt. No way dat je een andere man op die manier even in zijn nek beetpakt en naar je toe haalt, ze moet zich zelfs een beetje lostrekken om van hem af te komen. Uit alles spreekt dat Aguëro geen respect voor haar heeft. Als de bond een beetje staat voor de principes die het verkondigt dan schors je hem hier alsnog twee wedstrijden voor, zodat het duidelijk is dat dit niet wordt getolereerd.

18 oktober 2020 om 12:55

Respectloos gedrag naar scheidsrechters zie je elke wedstrijd gebeuren. Het hele ding is nu dat het een vrouw is. Omdat het een vrouw is is het een ander soort respectloos gebaar dan alle nare gebaren die naar mannelijke scheidsrechters worden gemaakt. Anyway, het valt mij op dat, omdat het een vrouw is, dat mensen haar in bescherming willen nemen. We behandelen ze anders dan mannen. Ik zou als mannelijke scheidsrechter het gevoel hebben van. Ja, nu een meisje het overkomt krijgt ze alle aandacht. Maar ik wordt wekelijks voor van alles uitgemaakt door spelers, maar daar moet ik het gewoon mee doen.

18 oktober 2020 om 13:03

Het probleem is alleen dat ze hier echt gewoon niet kan winnen. Als ze er iets van zegt tegen de scheidsrechter word ze als zwak weggezet. Als ze er niets van zegt komt ze niet voor zichzelf op. Verder: De scheidsrechter op deze manier vastpakken is gewoon een kaart waard. Ik kan me nog een tweede gele kaart van Di Maria tegen Arsenal herinneren voor een vergelijkbaar iets, hij pakt heel even het shirt van de scheidsrechter vast en krijgt een tweede gele kaart (binnen een minuut van de eerste, hoezo dom). En geloof me, ook de vrouwelijke scheidsrechters worden voor alles wat mooi en lelijk is uitgemaakt (al is dat momenteel wat minder omdat de FA mee kan luisteren zonder de fans in het stadion)

18 oktober 2020 om 13:12

@stravven In de basis vind ik voetballers sowieso vaak respectloos richting de arbitrage. Vind het prima om hier geel voor te geven. Net als in veel andere situaties ook geel gegeven zou mogen worden. Ik probeer vooral aan te kaarten dat er ongelijkheid in de discussie ontstaat, puur en alleen omdat het over een vrouw gaat. En dat terwijl er gezegd wordt dat ze gelijk behandeld moeten worden. Dat is krom tenzij je erkent dat het in de cultuur zit om vrouwen meer beschermend te behandelen zoals we van nature doen.

18 oktober 2020 om 17:03

@silva, misschien heb jij dat nog niet zo meegekregen, maar het is inderdaad een tendens dat er de laatste tijd godzijdank wat meer aandacht is voor de mate waarin vrouwen niet gelijkmatig behandeld worden. Het lijkt mij helemaal niet vergezocht om dat hier ook te zien, Agüero pakt echt een mannelijke grensrechter niet zo in z’n nek. De suggestie dat een mannelijke scheidsrechter afgunstig zou zijn op de aandacht hierover vind ik echt lachwekkend.

18 oktober 2020 om 17:07

@silva, nee, haha jezus man, je wil het gewoon niet zien he? De volgorde is zo: 1. Je constateert dat vrouwen vaak met onvoldoende respect behandeld worden en professioneel niet even serieus worden genomen als mannen (ik hoop dat je het hier mee eens bent, anders is daar genoeg onderzoek over en moet je maar wat lezen). 2. Je wil daar wat aan doen, want je gunt dat je medemens niet. 3. Je constateert een specifiek geval waarin dat gebeurt . 4. Je zegt er wat van, om duidelijk te maken dat het niet ik is. Speciale appendix: in het geval van mannen is dit hele probleem er helemaal niet, dwz punt 1 is niet van toepassing, dus hoef je ook de rest van dat traject niet te doorlopen!

18 oktober 2020 om 20:44

@hoog Ik zie zelf ook dat dit een vorm is van seksisme en ik geef ook aan dat ik dat afkeur. Het gaat mij om het bredere plaatje. Seksisme is nu taboe geworden, waar we het met ze allen hebben geaccepteerd dat het bijna normaal is dat scheidsrechters wekelijks respectloos worden behandeld, worden uitgescholden, worden geïntimideerd en zelfs fysiek worden bedreigd. Ik heb het idee dat mensen dat deels hebben geaccepteerd omdat dat bij de sport hoort. Ik vind dit ook een respectloze actie van Aguero. Maar bij de eerste vorm van seksisme wordt er meteen geschreeuwd van de hoogste toren waar de incidenten van andere scheidsrechters geen aandacht krijgen. Ik vermoed dat dat ook komt omdat we de neiging hebben vrouwen sneller te beschermen dan mannen.

18 oktober 2020 om 20:57

@hoog Dat is jouw interpretatie van mijn woorden. Ik ga nergens ontkennen dat seksisme ongewenst is. Ik heb het nu over deze situatie. En in deze situatie behandeld Aguero haar respectloos op basis van haar geslacht (waarschijnlijk). Nogmaals, ik keur het gedrag af. Het is een vorm van seksisme en dat tegenwoordig taboe en het krijgt redelijk wat aandacht. Wat echter weinig aandacht krijgt is respectloos gedrag richting scheidsrechters. Wellicht dat we dat hebben geaccepteerd. Het is er ook al tientallen jaren. Als dit aandacht krijgt, dan vind ik zelf dat er in het algemeen ook strenger gehandhaafd moet worden hoe scheidsrechters behandeld worden. Respect is ver te zoeken op het veld.

Je ziet Aguero op het moment dat hij haar raakt ook wat zeggen en de grensrechter daarna een gebaar maken als van "het is ok, ga maar" oid. Ik vraag me af wat hij daar zegt

Gister de wedstrijd zitten kijken en zag dit gebeuren. Toen wist ik direct dat het ophef zou veroorzaken. Het kwam op mij neer, aaah meisje toch, volgende keer wel mijn kant op vlaggen. Dat zie ik in de houding van Aguero. Niet erg handig. Je zult er nooit achter komen wat de werkelijke bedoeling was. Niet erg slik van Aguero.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder40
FernandinhoMiddenvelder40
R. SterlingAanvaller42
N. AkéVerdediger41
R. MahrezAanvaller31
Ferran TorresAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

444 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 1 0 0 0
2019/2020 Manchester City 24 16 1 0
2018/2019 Manchester City 33 21 3 0
2017/2018 Manchester City 25 21 2 0
2016/2017 Manchester City 31 20 4 1
Laatste voetbalnieuws

Cynische aanval op Guardiola, Blom en Kamphuis na CL-wedstrijd

Sergio Conceiçao heeft uitgehaald naar Josep Guardiola naar aanleiding van de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en FC Porto (3-1) eerder deze week. De trainer van de Portugese club is niet...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren