Van Hooijdonk: ‘Ik vind dat Feyenoord verder is dan Ajax’

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van het Feyenoord dat voor de interlandperiode met 1-4 won van Willem II. De oud-spits vindt dan ook dat trainer Dick Advocaat zondag tegen Sparta Rotterdam voor hetzelfde elftal moet kiezen dat in Tilburg vier keer tot scoren kwam. Volgens de voormalig Oranje-international is Feyenoord op dit moment verder dan Ajax.

"Dat paste perfect in elkaar, er zat veel voetbal in. Veel voetbalslimheid, dat resulteerde in veel combinaties. Het was genieten", zegt Van Hooijdonk over het team van Feyenoord dat Willem II met duidelijke cijfers opzij zette. Door een blessure van Nicolai Jörgensen speelde Bryan Linssen in de spits. De buitenspeler kreeg de voorkeur boven Robert Bozeník, die voorlopig niet in actie zal komen. De Slowaaks international keerde geblesseerd terug uit de interlandperiode.

Van Hooijdonk zag het experiment van Advocaat met Linssen in de punt van de aanval goed uitpakken. “Dan zie je maar hoe dingen in elkaar kunnen vallen”, aldus de oud-voetballer bij RTV Rijnmond. “Het pakte ontzettend goed uit, maar Linssen is geen echte nummer negen." Van Hooijdonk is van mening dat Advcoaat Bozeník iets meer in bescherming had moeten nemen. "Van Bozenik ben ik vanaf het eerste uur geen fan geweest, maar ik vind wel dat Dick Advocaat iets te veel laat merken dat hij ook geen fan van hem is. Dat is nergens voor nodig.”

Een van de spelers die de afgelopen transferperiode door Feyenoord werd aangetrokken is João Teixeira. De aanvallende middenvelder maakt tot dusver een uitstekende indruk in De Kuip. “Ik vind dat hij een geweldige indruk maakt. Alles wat hij doet, doet hij met een idee. En op de juiste snelheid. Je ziet ook dat de beste spelers elkaar opzoeken. Dit is een goede voetballer”, aldus Van Hooijdonk, die Feyenoord mede door de Portugees goed vindt spelen. “Ik vind dat Feyenoord verder is dan Ajax. Het zit goed in elkaar. Zeker met spelers in topvorm, zoals Teixeira en Berghuis.”


Poll

Welk team is op dit moment verder?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Gebaseerd op alleen Willem II uit? Ik denk dat Ajax op dit moment nog steeds 4 van de 5 wedstrijden van Feyenoord wint.

16 oktober 2020 om 18:27

Gebaseerd op intrinsieke kwaliteit wel ja, maar als Ajax speelt zoals in de eerste wedstrijden van dit seizoen zou ik daar niet zo zeker van zijn. Al kan Ajax vaak wel net dat tikkeltje meer tegen Feyenoord.

16 oktober 2020 om 18:53

Ajax speelde wel vaak met 10 man natuurlijk. Opzich wel logisch dat het dan geen geweldig voetbal is. De laatste pot wel echt belabberd

16 oktober 2020 om 18:55

Ik denk dat het vooral is dat Feyenoord (zeker in de Arena) juist wat minder kan tegen Ajax. Vind Ajax zelden extreem erbovenuitsteken tegen Feyenoord. Dat gezegd hebbende, baseert Van Hooijdonk zich hier ook op 1 wedstrijd. De puzzel valt toevallig in elkaar in een wedstrijd bij een experiment en Feyenoord is zogenaamd verder dan Ajax. Kijk, prima als het echt zo is, maar het lijkt me nog een beetje vroeg om te stellen of Ajax, Feyenoord of PSV verder is of minder ver is.

16 oktober 2020 om 21:14

Dat is toch geen valide argument, vind ik want ze beginnen niet met 10 man. Dan moeten ze zorgen dat ze niet in die positie komen, al was het moment van Alvarez wel twijfelachtig en waarschijnlijk verkeerd beoordeeld door de scheids.

16 oktober 2020 om 22:40

Het probleem is dat Ajax al tijden slecht speelt. Ik snap ook niet waarom niemand dit ziet. Het is al voor de winterstop van vorig seizoen gebeurd. Telegraaf laat dat ook wel zien met 9 nederlagen in 21 wedstrijden. Corona heeft ten Hag in mijn ogen gered. Ik zie het succesjaar dan ook vooral als een uitzondering en zeker niet als de standaard van deze trainer.

17 oktober 2020 om 05:19

Corona zeker niet, want ajax zat net weer in een opwaartse lijn. Ajax speelt zeker nog niet super, maar dat komt goed. Als het aan mij had gelegen was ten hag ditect na het succes jaar ontslagen. Dus ik probeee ten hag niet te verdedigen.

16 oktober 2020 om 20:56

Je hebt helemaal ongelijk, als je naar Feyenoord kijkt hebben ze allemaal ervaren spelers en hun jonge talenten als Malacia Kokcu en Geertruida zijn allen verder dan een gravenberch schuurs of ekkelenkamp etc. Ze hebben een ander soort voetbal maar ze zijn absoluut de betere team en spelen nu ook langer met elkaar dan Ajax. Ajax heeft altijd meer kwaliteit en meer geld maar Feyenoord is niet zoveel slechter.

16 oktober 2020 om 19:35

Hm gewaagde uitspraak, Ajax kan niet eens 4 van de 5 winnen van FC Groningen.overigens is dit een onzin artikel van een onzin analist. next.

Laten we het hopen. Helaas speelden ze de twee wedstrijden voordat ze tegen willem 2 moesten als een natte krant.

Met als grote verschil dat er bij Ajax nog enorme ruimte is voor verbetering, en je weet dat dit niveau voor Feyenoord ongeveer het maximale is.

16 oktober 2020 om 18:44

Feyenoord hoeft ook niet zozeer veel beter te spelen als ze met dit niveau de punten binnen harken

16 oktober 2020 om 18:44

O ja de Godenzonen kunnen nog beter worden, maar Feyenoord niet. Worden jullie nou nooit eens moe van jezelf?

16 oktober 2020 om 18:56

Je hebt het er druk mee hé? Gewoon lekker genieten dat jullie af en toe een leuk wedstrijdje spelen. Iedereen weet hoe het afloopt met Feyenoord, behalve eens in de achttien jaar.

16 oktober 2020 om 19:09

Klopt waarschijnlijk worden we geen kampioen, maar dat eeuwige gedweep met hoe goed Ajax wel niet is vind ik behoorlijk irritant. Straks weer allemaal verongelijkt als 80% van Nederland staat te juichen als Ajax geen kampioen wordt...waarom zou dat nou zo zijn?

16 oktober 2020 om 19:24

Jeetje, zit het zo diep? Sowieso vrij kinderachtig dat je het falen van een club zo belangrijk vindt dat je erbij staat te juichen natuurlijk. Al helemaal omdat een deel van de achterban wat arrogant zou zijn. Daarnaast is het toch helemaal niet zo'n gekke uitspraak? Of denk jij dat Dick Advocaat momenteel niet het maximale uit zijn groep haalt, waar Ajax ver onder zijn potentiã«le kunnen speelt?

16 oktober 2020 om 19:26

Feyenoord zal ongetwijfeld stukken beter worden hoor, maar het moge duidelijk zijn dat Ajax punten laat liggen omdat we met een belachelijke opstelling steeds spelen. Hierdoor kan je best zeggen dat er meer ruimte voor verbetering is. Dat jij dan meteen reageert als een huilende peuter is eigenlijk best zielig. Met de juiste poppetjes op de plaatsen zal het een stuk beter draaien. Ik ben benieuwd wie er met 10 man van Vitesse gaat winnen die het voortreffelijk doen.

16 oktober 2020 om 19:29

Je vergeet voor het gemak even dat ongeveer 60 tot 70 procent van voetbalminnend Nederland Ajax voorop heeft staan. Dus ondanks dat ik dat eeuwige gedweep ook nergens voor nodig vind betwijfel ik of 80% van Nederland juicht als Ajax geen kampioen wordt. Weet wel dat 60 a 70 procent juicht als het Feyenoord of PSV niet is... 😉

16 oktober 2020 om 19:40

@raffa1; er zijn weinig recente onderzoeken op dat gebied maar 10 jaar geleden was dat aandeel ‘slechts’ 39 procent. Ben erg benieuwd naar jouw bron.

16 oktober 2020 om 20:31

Een vlugge rekensom leert ons dat de kans dat 80% staat te juichen, ook met 39% Ajax-liefhebbers vrij klein is.

16 oktober 2020 om 20:41

FeyenoordDelft, deze discussie (en daar is deze site voor...) gaat toch precies over dit soort vragen? Het gaat niet om gedweep. Het gaat om realistische verwachtingen. Ajax heeft spelers gekocht uit een categorie waar je realistischerwijs gewoon meer van kan verwachten. Dat punt moet gewoon gemaakt worden, lijkt me. Anders moet je deze discussie op een Feyenoordforum voeren. Wat ik in het verhaal van Hooijdonk zwak vind, is dat Feyenoord nu precies één wedstrijd goed gespeeld heeft (en niet eens de hele wedstrijd). Vergelijk het met oranje. Twee baggerwedstrijden, en dan een uur goed voetballen, en dan roepen dat we verder zijn dan andere topploegen. Dat zouden we ook niet accepteren. Voor Feyenoord dus ook niet. Het gaat goed, Advocaat heeft de lijn wel te pakken, iemand als Teixera is goed gedebuteerd. Maar voor conclusies is het nog veel te vroeg.

16 oktober 2020 om 21:34

Idd dat wordt even vergeten. Precies dat. Ajax heeft een hoger plafond maar moeten nog even inkomen. Dat zal wel gebeuren als ook ten Hag weer normaal gaat doen.

Gebaseerd waar op? Een wedstrijd tegen Willem ii? Ajax heeft op bijna iedere positie wellicht op Berghuis en Senesi na een betere speler staan. Zolang Feyenoord aankopen als Linssen en Diemers blijft doen zullen ze nooit dichterbij Ajax komen, maar dat verschil in budget is ook eigenlijk niet te vergelijken. Vind Ajax nog steeds het sterkst, gevolgd door PSV dan Feyenoord.

16 oktober 2020 om 18:32

Hij zegt toch niet dat ze een beter team hebben? Gewoon dat het momenteel beter in elkaar steekt. En je kan zeggen van Ajax wat je wilt, maar niet dat het momenteel goed draait (al valt dat ook wel in iets mindere mate over Feyenoord te zeggen).

Verder dan Ajax is niet zo moeilijk , die spelen zelf al tijdje slecht.maar dat kan opeens veranderen.en het was pas 1 wedstrijd goed van Feyenoord.

Ik vind dit wel heel opportunistisch. Voor Willem 2 kon Feyenoord er helemaal niks van, en kregen ze overal (terecht) kritiek over het spel. Nu winnen we met goed voetbal en nu is het ineens beter dan Ajax? Ik denk dat beide teams veel beter kunnen, en dat ze beide nog niet meerdere wedstrijden achter elkaar goed voetbal hebben laten zien.

16 oktober 2020 om 22:17

Heel realistische reactie. Ajax liet in de voorbereiding leuk voetbal zien en in de competitie niet, maar Feyenoord heeft pas 1 wedstrijd echt leuk gespeeld.

Wat een onzin. Ajax heeft letterlijk op iedere positie een betere speler. Alleen Berghuis zou een toevoeging aan Ajax zijn. En zo goed zit de selectie van Feyenoord ook niet in elkaar. Ik heb Advocaat een paar weken terug heel geirriteerd gezien omdat er geen aankopen kwamen. Volgens mij hebben ze ook nog steeds geen fatsoenlijke back up voor Jorgensen.

16 oktober 2020 om 18:35

Voorlopig alleen tegen Porto verloren onder Advocaat...

16 oktober 2020 om 18:36

Voetbal speel je als team. Ik vind Ajax inderdaad betere spelers hebben, maar ik vind ze als team nou niet zo indrukwekkend. Overigens denk ik dat Senesi ook met twee vingers in zijn neus in de basis zou staan bij Ajax, maar wellicht heb ik daarin een wat gekleurd brilletje op. 😎

16 oktober 2020 om 18:40

Denk je dat Senesi blind eruit zou spelen, ja?

16 oktober 2020 om 18:44

In zijn huidige doen mogelijk wel ja. Na het voorval met zijn hart is het toch wat minder geworden (ik zeg trouwens niet dat dat permanent zo is).

16 oktober 2020 om 19:01

Senesi zal ook zeker weten in de basis staan bij Ajax.

16 oktober 2020 om 23:24

Senesi zit nog onder het niveau van Martinez, en die staat niet eens in de basis bij Ajax.

17 oktober 2020 om 00:33

Om bij Ajax centraal achterin in de basis te staan moet je kunnen opbouwen. Iets waarin Blind uitblinkt en Senesi? Eh juist ja. Grote verschil tussen de clubs ook altijd: de 1 moet het van het voetbal hebben en de ander van hard werken en vechten voor elke grasspriet.

17 oktober 2020 om 02:56

Terwijl Senesi juist om zijn voetbal bekend staat, maar ik heb al eerdere berichten gelezen en nadenken is denk ik niet je sterkste punt.

Ajax is individueel natuurlijk stukken beter, maar als team vind ik Feyenoord echt een vorm van onoverwinnelijkheid uitstralen. Ze geven alles en hebben tegen Willem II laten zien dat dat ook te combineren valt met goed voetbal. Ik denk dat de selectie uiteindelijk niet breed genoeg is om echt mee te kunnen doen. We hebben gewoon een groot probleem als Berghuis uitvalt. Dan blijft er weinig van over.

Van Hooijdonk heeft zeker een punt. Feyenoord is geen heel bijzonder team, maar is dankzij Advocaat wel in balans, goed ingespeeld en met een speler die in principe in elke wedstrijd het verschil kan maken (berghuis). Dan doe je in de eredivisie gewoon mee om de bovenste plekken. Ajax heeft natuurlijk veel meer (individuele) kwaliteit, maar zolang het systeem niet deugt en er spelers consistent op de verkeerde plek staan ga je ook in de eredivisie veel punten verspelen, zoals te zien was in Groningen. Dus totdat Ten Hag een keer wakker wordt en een logische opstelling gaat maken durf ik m'n handen er niet voor in het vuur te steken dat Ajax het beter gaat doen dan Feyenoord.

De ranglijst geeft hem in ieder geval geen ongelijk Iedereen weet dat Ajax een hogere piek kan halen dan Feyenoord, maar het zijn uiteindelijk de dalen die de kampioen bepalen. En als het om dalen gaat, zitten beide clubs ineens veel dichter bij elkaar.

17 oktober 2020 om 00:35

Als ik dan de prijzenkast vergelijk qua landstitels dan zitten die dalen totaal niet dicht bij elkaar. PSV zit wat dat betreft ook zeker boven Feyenoord. En al helemaal de laatste 30 jaar.

17 oktober 2020 om 16:18

Het gaat toch om de elftallen van nu, niet om die van 10, 20 of 30 jaar geleden?

Ajax heeft een zwakte, en dat is de spitspositie. Over een paar weekjes zie ik Ajax wel een aanvaller kopen in de winterse transfer periode.

16 oktober 2020 om 19:01

Ik vind het anders centraal op het middenveld ook niet indrukwekkend en Promes was goed met aanvoer van Ziyech, maar als het van hem zelf moet komen ie het niet veel

Prachtige woorden hoor en ik hoor dit graag maar laten we wel reëel zijn. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Laten 'we' eerst maar een een aantal wedstrijden op rij stabiel presteren.

Prima hoor! Laat het maar zien. Pierre legt de druk mooi bij Feyenoord op deze manier. We weten allemaal hoe lekker ze daar op gaan in Zuid.

16 oktober 2020 om 19:57

Onder advocaat is dat niet zo'n heel groot probleem.

16 oktober 2020 om 20:22

goed punt. hoewel ik denk dat Advocaat er wel tegen kan, maar de spelers ook? misschien is het wel goed eens die lat hoog te leggen. het is helaas iets te vaak bij de pakken neerzitten in Roffa. Chin up ga er voor! Dirk was daar een goed voorbeeld van. Anders was het ook echt niet gelukt (en een goei gebalanceerd elftal waarbij in dat seizoen alles redelijk klopte en Ajax te druk was met de El.psv en FEY moeten gewoon roepen dat ze er voor gaan. anders sta je mentala al 2-0 achter.

Hou op joh! Opportunistische gelul na 1 wedstrijd tegen willem 2. Moe word je hiervan. Zijn en post wedstrijden. Onderweg

Bozenik vind die niets, maar zei destijds wel dat Feyenoord Kazim moest aantrekken. Feyenoord oogt stabiel, maar de selectie is niet breed genoeg en ze kunnen niet zomaar even op 50% spelen.

Tegen Willem II hebben ze aardig voetbal laten zien. De wedstrijden er voor vond ik er weinig lijn in zitten. Feijenoord is tot nu toe niet een goede ploeg , maar wel.een lastige ploeg om tegen te voetballen

Dit soort opmerkingen zijn natuurlijk niks waard, wat op dit moment is kan morgen weer totaal anders zijn. Uit eindelijk gaat het erom dat je op basis van een heel seizoen goed presteert en niet op basis van 3 potjes. Elke club heeft zo zijn mindere potjes en die kan je maar beter alvast gehad hebben. Uit eindelijk is de selectie van Ajax breed genoeg om het om te gooien wanneer iets niet lekker loopt, wat naar mijn idee voor nu heel simpel is. Laybad eruit, Tadic naar de spits en Promes/ Neres in de aanval.

17 oktober 2020 om 00:37

Alvarez eruit voor Martinez. Kudus op 8 en Klaassen op 10. Gravenberch en Taylor op de bank. Alvarez alleen inzetten als laatste man in geval van nood.

Hoe ver beide clubs zijn zien we vanzelf. Mijn optimisme over Ajax is echter wel wat getemperd. Kan niet zeggen dat ze momenteel de beste ploeg hebben. Feyenoord is op dit moment een hele lastige tegenstander waar Ajax niet zomaar ff van wint.

Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Maar dat komt omdat ten hag ook gewoon eigenwijs is en niet de spelers laat spelen zoals vorig seizoen. Je zet de sterke goede spelers van vorig seizoen nu of op de bank of op een andere plek waardoor de rendement van het team achteruit gaat. Lost hij dit op is Ajax veel verder natuurlijk

Natuurlijk vindt Pi-Air dat. Alleen wordt een seizoen beslist over meerdere wedstrijden dan een tegen WillemII. Ajax heeft gewoon een betere en bredere selectie. AZ was vorig jaar ook aardig bezig en Ajax had het moeilijk. Maar uiteindelijk eindigen de Amsterdammers 9 van de 10 keer verder dan AZ. Dat is op basis van individuele kwaliteiten maar ook omdat de bank gewoon kwalitatief beter is.

Ach het is al winst dat dit überhaupt een discussie is dat Feyenoord een mogelijk betere selectie heeft, want van te voren konden aankopen als Diemers, Linssen er geen reet van en wat moest Feyenoord met een Serviër van Krasnodar. Advocaat had de eer aan zichzelf moeten houden want dat kunstje flik je niet weer en helemaal na het zien van de eerste wedstrijden. Op basis van de laatste wedstrijden zie je dat alles samenvalt met Texeira als absolute verrassing. Ze zullen waarschijnlijk Ajax niet achter zich houden, want die zijn kwalitatief over de hele breedte gewoon te sterk en hebben met Kudus en Anthony exceptionele spelers. Dat zal daar ongetwijfeld ook gaan samenvallen dus laten wij niet overdrijven.

Met Klaassen gaat het pas beginnen, zolang het seizoen duurt, en niet stil gelegd wordt

Schei toch uit. Feyenoord speelde leuk tegen Willem 1 1/2 maar daarvoor was t toch ook dramatisch. Is dit n feyenooidforum ofzo? 13 x kampioen tegen 34, i rest my case. Wanbeleid en hotseknotsbegoniavoetbal. Ze juichen in de kuip al om n 1-0 via een penalty. Pure armoe.

Hele neutrale en objectieve statement van van Hooijdonk.

Als berghuis wegvalt bij 010 dan stelt het echt niet veel voor hoor maar goed die van bladonk zegt wel vaker dat ik denk van tjaaa hou nou maar je kwebbel

Ajax heeft spelers die individueel beter mogen worden geacht, echter is het een teamsport. Gezien de laatste wedstrijden is Feyenoord op dit moment een beter team dan Ajax. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ajax uiteindelijk bovenaan eindigen, gebaseerd op de waarde en potentie van de spelers. Maarrrrrr, het is teamsport, en dr zullen eerst 34 wedstrijden worden gespeeld

Qua spel ja maar niet zo gek als je de toppers voor topbedragen moet verkopen-de ligt-frenkie-ziyech-vdbeek-dest. Hoor je die kassa rinkelen? Dit team gaat weer groeien en doorselecteren. Er zit veel rek in. Bij feyenoord zit dat anders daar houden spelers als sven v beek, botteghin, toornstra de doorstroom tegen. Hun marktwaarde is laag en wordt lager. Talenten krijgen geen kans er is niet genoeg ruimte in de selectie qua plek en salaris. Pure kapitaalvernietiging met als probleem dat je club en team niet groeit. Stilstaan is achteruitgang.

Hebben we gezien vandaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 3 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Basten komt met vernietigende analyse: ‘Hij mag niet in De Kuip spelen’

Feyenoord slaagde er zondagmiddag in de eigen Kuip niet in om te winnen van Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde met 1-1 gelijk tegen de stadgenoot. Marco van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Frank Lampard is bereid om in januari de bezem door zijn selectie te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren