Van de Beek staat open voor opmerkelijke positiewissel bij Manchester United

Vrijdag, 16 oktober 2020 om

Donny van de Beek heeft geen bezwaar tegen een rol als linksbuiten bij Manchester United. De van Ajax overgekomen zomeraanwinst heeft weliswaar een voorkeur voor de positie van centrale of aanvallende middenvelder, maar is volgens de Manchester Evening News bereid om 'overal te spelen waar Ole Gunnar Solskjaer hem nodig heeft'. Begin deze maand hintte Solskjaer al naar een rol op de flanken voor zijn pupil.

De krant houdt er vanwege 'de mindere vorm van Paul Pogba' rekening mee dat Van de Beek zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Newcastle United zijn eerste basisplaats in de Premier League kan krijgen. Terwijl zijn concurrent uit vorm is, maakte Van de Beek woensdagavond nog een doelpunt voor het Nederlands elftal tegen Italië (1-1) in Bergamo. In de afgelopen twee competitieduels koos Solskjaer voor een 4-2-3-1-systeem met Nemanja Matic en Pogba als controleurs en met Mason Greenwood, Bruno Fernandes en Marcus Rashford in de linie daarvoor.

The Sun: Donny van de Beek krijgt de Cristiano Ronaldo-behandeling

Woensdag schreef 'The Sun' dat Manchester United een trainingsprogramma voor Donny van de Beek heeft opgesteld. Lees artikel

Veranderingen in de opstelling zijn echter goed denkbaar na de pijnlijke 1-6 nederlaag van Manchester United tegen Tottenham Hotspur, vlak voor de interlandperiode. Zo bestaat de kans dat linksback Luke Shaw wordt afgelost door Alex Telles, die op de slotdag van de transfermarkt overkwam van FC Porto. De aankoop van minstens vijftien miljoen euro is fit, maar voegde zich donderdag pas bij de spelersgroep van zijn nieuwe club. Shaw verkeert in mindere vorm, waardoor een basisplek voor Telles op St James Park tot de mogelijkheden behoort.

Volgens de Manchester Evening News denkt Solskjaer eraan om Van de Beek als verkapte linksbuiten op te stellen. Telles zou de gehele linkerflank kunnen bestrijken en er daarmee voor kunnen zorgen dat Van de Beek een vrijere rol heeft. Begin deze maand gaf Solskjaer toe dat hij Van de Beek op de flank ziet spelen. "Hij is niet eenzelfde type als Daniel James of Marcus Rashford op links, maar als hij naar binnen kan trekken en de ruimte kan vinden... Waarom niet? Hij kan op heel veel verschillende posities op de voeten. Hij doet me soms aan mezelf denken: rechts, links, centrumspits, nummer 10: Donny is een speler die een trainer altijd in zijn selectie wil hebben."


Poll

Denk je dat Donny van de Beek goed zou presteren als linksbuiten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

Achter de spitsen zou ik hem laten opereren, als linksbuiten kan het nooit wat worden. Het is een middenvelder, wat heb ik een hekel die spelers misbruiken op verkeerde posities! Als dit allemaal waar is natuurlijk.. 🤷🏾‍♂️

16 oktober 2020 om 17:34

Ja dit zou erg zonde zijn. Ook zonde dat jongens als v.d. Beek te bescheiden zijn mijn inziens en zoveel drang hebben om minuten te maken dat ze zulke uitspraken doen dat ze ook desnoods als linksbuiten willen spelen. Gaat alleen maar afbreuk doen op je reputatie, want vd Beek is geen linksbuiten en gaat daar dus niet zijn beste spel laten zien als hij daarvoor misbruikt gaat worden. Donny kan volgens mij veel zelfverzekerder binnenkomen bij een club als United en zou gewoon moeten aangeven dat hij voor een positie op t middenveld gaat.

16 oktober 2020 om 17:38

Helaas voor hem zal hij Bruno er ook niet uitspelen op die plek als meest aanvallende middenvelder.

16 oktober 2020 om 17:50

Nee, misschien niet, maar hij moet wel voor 1vd3 middenveld posities gaan. Linksbuiten slaat echt gewoon nergens op.

16 oktober 2020 om 17:56

Laat ze maar aanmodderen. Mischien wordt hij hierdoor wel een betere speler. Profiteren wij er mischien van bij het Nederlands Elftal.

16 oktober 2020 om 18:05

Bruno zou ook perfect kunnen gaan functioneren als een spelverdeler dus iets terug. Dan komt er een plekje vrij voor bijvoorbeeld v.d Beek als 10. Maar dan moet je wel met een Fred gaan spelen als echte Cvm. Ik snap de aankoop van v.d Beek ook niet helemaal want er is bijna geen mogelijkheid dat je een middenveld gaat vormen van Pogba. Bruno en v.d Beek.

16 oktober 2020 om 18:19

Maar is het de moeite om een zeer belangrijke speler niet op zijn beste positie te posteren om van de beek in de basis te fietsen? Ik zou eerder denken dat hij moet concurreren met Pogba. Op prestaties is dat momenteel haalbaar, maar of solskjaer het aandurft is dan weer een andere zaak.

16 oktober 2020 om 18:31

InkeMontana helemaal mee eens, het is nou eenmaal een bescheiden jongen. Maar die uitspraken vind ik ook niet handig, dat je overal inzetbaar bent. Dat gaat niet in je voordeel werken, ik vind het jammer dat Pogba niet verkocht is. Maar die vind ik sowieso niet zo dominant en superieur, zoals bij Juventus wel het geval was.

16 oktober 2020 om 19:36

hoe snap je het niet? Van de Beek is gehaald als eerste vervanger van Pogba of Fernandes. Hij is niet voor de basis gehaald

16 oktober 2020 om 21:20

Tja, bedenk eens hoe lastig het voor vdbeek is om tegen Solskjaer te zeggen: "nee, linksbuiten niet, dan zit ik liever op de bank". Want vooralsnog lijkt hij niet in de basis te komen. Niet dat dit terecht is, want Solskjaer moet ook durven om (bijv.) Pogba te banken als die in een slechte vorm verkeert.

16 oktober 2020 om 19:02

Als OGS deze intermenselijke goed herstelbeleid. Speelde Bruno als RCM, Pogba als LCM en Matic als CDM. Alle 3 een sterke pot. Het zou niet onverstandig zijn, deze spelers, ook op deze posities bij United in te vullen. Daar waar DVDB ook op die beide posities kan spelen. Hij is gehaald voor het middenveld. Niet voor de flanken. Zou een erg domme zet zijn.

Je zou bijna eerder Donny omscholen tot cv, slechter dan Maguire kan ie het niet doen.

16 oktober 2020 om 17:31

Donny kennende zou hij zelfs dan vaker in de 16 van de tegenstander staan langs Rashford, dan in zijn eigen 16. On: Voor op linksbuiten komt hij snelheid tekort. Achter de spits zou het beste zijn voor hem, maar daar staat Bruno Fernandes al.

16 oktober 2020 om 18:07

Cv lijkt me nog niet eens zo gek. Als linksbuiten wordt het natuurlijk niks met zijn snelheid. Aan de andere kant komt hij op 10 ook tekort gezien de concurrentie bij manu

16 oktober 2020 om 18:37

Grappig genoeg heeft McTominay blijkbaar als CV gespeeld bij Schotland laatst. En dat moet redelijk goed zijn gegaan haha

16 oktober 2020 om 19:05

Ik vind McTominay als CV niet eens een heel gek idee. Lengte, kracht, fel in duels. Voor een CV zou die ook zeer redelijk aan de bal zijn. Verder heeft scotty ook een prima schot dusja.... durft olè het aan is de vraag.

17 oktober 2020 om 00:37

Ik weet dat het een grap is, maar Maguire gaat, vermoed ik, toch niet banken.. zo'n dure speler én Engels.

17 oktober 2020 om 10:15

Hij heeft het voordeel dat hij Engels is, maar banken mag wel hoor. Chelsea deed dat ook met Kepa. Denk niet dat de clubs dat bedrag betalen om achterin zo komisch te knoeien zoals Maguire dat deed de afgelopen tijd.

17 oktober 2020 om 11:09

Komt alleen bij dat Kepa niet Engels is natuurlijk, maar wel net als Harry flink heeft gekost. Nadeel van zulke bedragen neerleggen voor nu zulke floppende spelers is dat je het never nooit terugkrijgt

Het is niet z'n ideale positie, maar ik denk dat 'ie er wel kan renderen. Als 'ie daar wordt diepgestuurd en er is wat beweging om hem heen, dan kan hij er wel spelen denk ik. Het hangt van de rest van het team af. Als wordt verwacht dat hij het veld breed houdt en z'n man opzoekt en de voorzet geeft, dan heb je niks aan hem op die positie.

17 oktober 2020 om 01:43

Dat denk ik niet. Van De Beek is redelijk compleet, maar hij is niet snel en hij is niet behendig. Als je dan als opkomende back word gebruikt, zijn dat wel twee vereiste eigenschappen.

Vind het maar een geüpgrade versie van Lex Immers. Vaak op de juiste plek om een bal erin te schieten, maar echt meedoen aan het spel lukt niet. Is intussen al meerdere wedstrijden een van de zwakkere spelers bij United en ik verwacht weinig beterschap.

16 oktober 2020 om 17:43

Waarschijnlijk was dit ook de reden dat de coach hem helemaal niet wilde...

16 oktober 2020 om 17:45

Hij zal hem best als een goede reservespeler zien die achter Pogba of Fernandes in de pikorde staat. Kan prima zijn invalbeurten maken en zelfs iets toevoegen als er een doelpunt geforceerd moet worden. Hij stond in ieder geval laag op het prioriteitenlijstje van Ogs.

16 oktober 2020 om 17:46

Vanwaar dan die telefoongesprekken voorafgaande aan zijn transfer, waaruit bleek dat OGS hem juist graag wilde?

16 oktober 2020 om 17:49

Je denkt dat OGS niet met alle spelers belt voordat ze bij United tekenen? Hier in Nederland zal een Ten Hag toch ook gewoon met een toekomstige reservespeler bellen? Ik zeg niet dat hij onbelangrijk wordt geacht, maar ook zeker niet als top- of basisspeler.

16 oktober 2020 om 17:44

Ik ben ook de grootste vd Beek fan maar wil je hem aub nooit meer vergelijken met Lex immers? Die mag God op zijn blote knieën bedanken dat hij in de basis van Feyenoord heeft gespeeld.vd beek is voetballend een stuk beter.

16 oktober 2020 om 17:48

Wat maakt hem dan voetballend beter? Beiden hebben ze door hun fysiek en positionering best wel hun kwaliteiten. Doelpunten maken is nu eenmaal belangrijk. Toch halen ze -zeker op nr.10- totaal het voetbal uit de ploeg. Overigens was Immers qua statistieken echt niet zo beduidend minder dan DVB hoor, ook nog eens in een team dat veel minder presteerde.

16 oktober 2020 om 18:00

Hou gewoon op joh. Als je het verschil in techniek niet ziet tussen deze spelers kan je beter een andere sport gaan volgens.

16 oktober 2020 om 18:36

Bobo ik heb net ook al gereageerd op hem, met dit soort reacties heb ik echt zoiets van. Misschien kan je beter naar Federer en Nadal kijken. Immers was niet eens goed genoeg voor Feyenoord, wat een belediging en kolder.

16 oktober 2020 om 18:35

Ach man, dit is toch wel de raarste en meest lachwekkende reactie die ik deze week heb gehoord. 😅 Kom op man, Lex Immers had nooit voor Feyenoord gekocht worden! Dat zei ik toen al, Ado Den Haag is zijn niveau en niks daarboven. Wat Van de Beek voor Ajax heeft gepresteerd, en dan vooral op Europees gebied kan die Immers alleen maar van dromen. Wat een belediging, desalniettemin fijn weeken tho. 🤭

16 oktober 2020 om 18:48

Nou blijkbaar werkt de vergelijking met een speler van de rivaal als een rode lap op onze godenzonen. Dezelfde vergelijking kan je maken met een Siem de Jong of Davy Klaassen. Een leuk wapen, maar geen toevoeging aan het spel.

16 oktober 2020 om 18:51

Heee, Lex was best wel aardig voor ons. Best wat goals meegepakt ook. Hadden er wel een paar honderd meer kunnen zijn als ie niet zoveel kansen miste maar toch. Opzich zijn ze puur qua type wel hetzelfde. Middenvelders met diepte die voor de goal komen met heel blond haar.

16 oktober 2020 om 18:59

Tja, maar dan kunnen we ook Van de Beek gaan vergelijken met Thomas Muller, Kai Havertz, enz. Ook spelers met diepgang die op goede posities staan haha. Maar ja, dan is de wereld de andere kant op weer te klein

16 oktober 2020 om 19:07

Als je het verschil in inzicht en kwaliteit met Muller en Havertz niet ziet wens ik je in ieder geval veel sterkte. Dat zijn spelers die zich hebben bewezen in de top van Duitsland. Donny, Siem en Davy deden het in Nederland aardig en mislukten compleet over de grens.

16 oktober 2020 om 19:31

Dat je Immers op hetzelfde nivo zet als vd Beek, kan ik me best indenken. Immers presteerde hetzelfde in de Eredivisie als vd Beek in de CL. Alleen weten we dat de CL per saldo een hoger nivo aantikt dan de Eredivisie. Conclussie, vd Beek presteert substantieel beter.

16 oktober 2020 om 21:21

Fiorenoord nou nou, wij godenzonen kunnen wel tegen een geintje, maar als je wartaal gaat uitslaan dan kriebelt het wel een beetje. Kan je misschien inhoudelijk reageren? Wat heeft Immers presteert op nationaal gebied en Europees gebied. Wat Van de Beek voor ons Godenzonen heeft betekent om in jouw taal te praten. pff Lex Immers.

16 oktober 2020 om 21:27

@ fiorenoord - nadat je je bedient van drogredenen of jij-bak-argumenten, waag je het ook nog eens om nu al te over vd Beek te stellen dat hij hoort in een rijtje spelers die "compleet mislukten over de grens". Beetje voorbarig nietwaar? Daarnaast: door over vd Beek te zeggen dat hij een "geã¼pgrade versie" van Immers is, maak je iedere toekomstige vergelijking tussen spelers onmogelijk en/of belachelijk, zo zou je ook kunnen zeggen dat Messi een geã¼pgrade versie van Depay is.

16 oktober 2020 om 21:34

Fiorenoord Nu weet ik het zeker, ik vrees dat voetbal niet echt jouw ding is. Wellicht vangbal?davy had om meerdere oorzaken geen groot succes in Engeland, en bovendien werd Koeman die hem gehaald had weggestuurd. Davy was een belangrijke kracht in de sterke Duitse competitie,en nota bene aanvoerder en een van de belangrijkste spelers .ken je feiten man.siem heeft inderdaad geen succes gehad in buitenland, maar die was nooit meer de oude na zijn klaplong zulke dingen kunnen gebeuren.donny is net een paar weken in Engeland, waar heb je het toch over man? Man man, volgens mij ben je ook gewoon aan het trollen.

16 oktober 2020 om 21:41

Migi met alle respect hoor, maar ik heb het nooit een speler gevonden voor topclub Feyenoord. Echt een typische Ado speler, hij was niet de aller slechtste maar geen bepalende speler.jullie mogen wel hoger mikken vind ik, en die missende kansen waren onverklaarbaar. Vele waren 100 kansen.

16 oktober 2020 om 22:04

@fiorenoord ik vind het wel mooi dat je zo serieus ingaat op mijn comment, want het is juist sarcastisch bedoeld omdat jij Van de Beek ook vergelijkt met iemand als Immers. Oftewel - zoals @Migi het zegt - dezelfde type spelers, maar natuurlijk niet dezelfde kwaliteit. Dus ja, natuurlijk zijn Muller en Havertz betere spelers dan Van de Beek slimmerik, dat was mijn hele punt: jouw vergelijking is vrij kansloos

16 oktober 2020 om 19:21

Een geupgrade versie? Van een Nokia naar een Iphone 11 ofzo dan, want het is echt belachelijk om hem met Immers te vergelijken.

Nogmaals, het was een fout daar naartoe te gaan. Breedtespeler zijn bij een absolute topclub kan nog, maar je bent breedtespeler bij een topclub zonder een duidelijk plan of opmars richting de top. Anders halen ze Van de Beek niet, terwijl Fernandes op zijn positie speelt en Pogba daarachter speelt. Maar dat kon hij zelf ook wel bedenken. Het salaris zal vast wel goed zijn.

Oei. Krijgen we dit soort praktijken? Zo heeft Huntelaar ook net niet de top gehaald en daar wisten zijn medespelers bij Milan alles van. Hij had een periode waar hij 4/5 wedstrijden op rij scoorde (weliswaar als invaller) bij Real, maar moest plaats maken, omdat hij niet zo spectaculair was qua voetbal. Dan kwam het argument dat hij niet scoorde tegen de grote jongens, maar volgens mij heeft hij daar tegen ook amper speelminuten voor gekregen. Toen naar Milan als verkapte linksbuiten gebruikt, waar Ronaldinho zelfs zijn penalty aan Huntelaar overdroeg om hem te steunen. Bij Schalke bijna na een slecht seizoen naar Ajax teruggekeerd voor 12 miljoen, maar het seizoen daarop werd hij topscorer van de BL. Nu is VD Beek geen spits en totaal geen linksbuiten. Heeft een goede functionele techniek om zichzelf in scoringspositie te zetten of om de korte pass te geven, maar als linksbuiten, nee.

Pogba die zou uit vorm zijn, en vd Beek is in vorm vanwege de wedstrijd tegen Italie?? Heeft de schrijver van dit stukje dan de wedstrijd van Frankrijk tegen Kroatie gemist, want daarin gaf Pogba een van de passes van het seizoen en speelde hij prima.

17 oktober 2020 om 01:47

Pogba heeft meer dan 100 miljoen euro aan een transfersom gekost en inmiddels is Manchester United ook zo'n 65 miljoen euro verder aan salariskosten sinds z'n terugkeer. Voor dergelijke bedragen verwacht je een bepalende speler. Dat is Pogba al een tijd niet.

Donny is gevaarlijk in en rond de 16. Die staat vaak gewoon op de juiste plek daar en kan in de kleine ruimtes voetballen. Beetje raar als hij dan linksbuiten gezet wordt, waar je het toch meer van snelheid, acties, voorzetten en schoten moet hebben. Als spelmaker op de vleugel zou kunnen, maar daar vind ik Mata veel geschikter voor.

Wat moet hij nou weer op linksbuiten? Daar heeft hij geen enkele van de benodigde kwaliteite voor. Doet zo'n club uberhaupt iets van onderzoek voor ze iemand kopen of lezen ze af en toe een krantenkop.

16 oktober 2020 om 18:59

En vd grootste clubs ter wereld wordt bestuurd door amateurs. Sancho blijkt onhaalbaar en dan ga je een (op mondiaal niveau een lichtgewicht) middenvelder kopen en die vervolgens als linksbuiten neerzetten...waanzinnig staaltje amateurisme daar in Manchester.

Het is een verkeerde en domme aankoop van United. Je kan niet van Pogba of Bruno naar Van de Beek. Je levert teveel kwaliteiten in. Die twee zijn voetballend veel beter en kunnen alles doen aan de bal terwijl Donny een beperkte voetballer is die weinig aan de en met de bal doet

Van de Beek is een loper, ik denk dat hij het best tot zijn recht was gekomen bij een ploeg als Dortmund ofzo. Ik vind hem meer Bundesliga eigenlijk. Tegenwoordig zie je in Engeland namelijk ook middenvelders van het kaliber Fernandes, David, Silva (voorheen), De Bruyne. Liverpool speelt anders, maar die hebben het wel een tijd goed gedaan met Coutinho natuurlijk. Van de Beek komt echt te kort voor dat niveau, is niet erg maar het verschil is wel heel groot en United wil natuurlijk terug naar de absolute top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
H. MaguireVerdediger41
L. ShawVerdediger40
Bruno FernandesMiddenvelder43
P. PogbaMiddenvelder40
D. van de BeekMiddenvelder41
M. RashfordAanvaller42
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 4 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Bruno Fernandes onder de indruk: ‘Ik weet hoe ze graag voetballen bij Ajax’

Bruno Fernandes heeft hoge verwachtingen van Donny van de Beek. De aanvallende middenvelder van Manchester United geldt als concurrent van de zomeraanwinst, maar wenst de van Ajax overgekomen Van de Beek...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Kylian Mbappé houdt niet alleen rekening met een transfer naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren