‘Respectvol Real Madrid gaat clausule van 75 miljoen euro niet lichten’

Woensdag, 14 oktober 2020 om 11:41Robin Bruggeman • Laatste update: 11:52

Erling Braut Haaland trekt met zijn doelpunten de aandacht van de complete Europese elite en dat is voor Real Madrid niet anders. Marca meldt dat de Koninklijke momenteel de beste papieren voor de komst van de spits van Borussia Dortmund in handen zou hebben. De regerend kampioen van Spanje zou hem zelfs zien als de enige speler die in de toekomst Kylian Mbappé kan overschaduwen.

De interesse van Real Madrid in de twintigjarige Haaland is niet nieuw. De Spanjaarden hadden hem al op de korrel voordat hij Molde FK inruilde voor Red Bull Salzburg en nogmaals toen hij de Oostenrijkse club verliet voor Dortmund. De beleidsbepalers in het Santiago Bernabéu hadden echter niet verwacht dat de jonge Noor zich zo snel zou ontwikkelen als hij in Duitsland heeft gedaan en daarom werd er vorig jaar nog geen werk gemaakt van zijn komst.

Haaland wordt door trainer Zinédine Zidane en de beleidsbepalers van de club gezien als iemand die de komende jaren samen zou kunnen spelen met Karim Benzema en op termijn zijn opvolger kan worden. De spits zou bovendien de gedroomde komst van Mbappé niet in de weg staan, aangezien zij allebei een andere speelwijze hebben en complementair aan elkaar lijken.

Voor welk bedrag Haaland naar Madrid zou kunnen verhuizen blijft nog wel onduidelijk. Zaakwaarnemer Mino Raiola kwam met die Borussen een transferclausule van 75 miljoen euro overeen voor bepaalde clubs, maar Real Madrid zou volgens Marca uit respect voor Dortmund niet van plan zijn om van deze optie gebruik te maken. De twee clubs onderhouden een uitstekende relatie en Achraf Hakimi en Reinier gingen in de afgelopen jaren al op huurbasis van Madrid naar het Signal Iduna Park.

Als Real Madrid inderdaad werk wil maken van de komst van Haaland, lijkt het dus tot een akkoord te willen komen met Dortmund. De twee clubs staan in constant contact met elkaar en de Spanjaarden willen deze band ook in de komende jaren onderhouden. De zeventientienjarige Giovanni Reyna heeft namelijk inmiddels ook al de aandacht getrokken van Real Madrid en de Koninklijke hoopt op deze manier een streepje voor te hebben als het inderdaad van een transferstrijd om de jonge Amerikaan komt.


Poll

Denk jij dat Erling Braut Haaland in de toekomst voor Real Madrid zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door hones62562)

Haha, uit respect? Geloof je het zelf? Ze kunnen of willen momenteel niet die 75 miljoen op tafel leggen en verkopen dat in de media nu als soort voor gunst aan Dortmund.

14 oktober 2020 om 11:56

Het gaat ook over volgend jaar he. Real Madrid heeft weer eens fors verkocht en niemand binnengehaald. Die kunnen volgend jaar gewoon 75m aftikken als ze dat willen maar gezien de goede relatie tussen de clubs, gaat dit inderdaad over een mate van respect.. aangezien ze dan gaan onderhandelen over de prijs.

14 oktober 2020 om 12:21

Ik vind het nogal krom.. even een vergelijking: ik loop de winkel binnen zie dat tablets in de uitverkoop zijn voor 200.. dan ga ik dus uit respect voor de winkel, omdat ik daar vaker kom, 300 bieden en gaan we onderhandelen.. uiteindelijk komen we uit op 325.. eindstand: de verkoper vindt mij geweldig en ik heb mezelf genaaid..

14 oktober 2020 om 12:24

Nee de tablet staat in enorme korting en kost maar 70€, maar omdat je altijd tevreden bent over de diensten in die winkel besluit je 80€ neer te tellen (wat nog steeds onder de marktprijs ligt). Eindconclusie, de winkel blij met jou als klant en jij blij want je hebt nog steeds een goede koop gedaan.

14 oktober 2020 om 12:42

Als je een keer tevreden bent over een dienst of service, gaat het om gunnen, dan willen we best geloven dat je een keer meer wilt betalen. Maar als je ergens vaste klant bent, dan ga je echt niet telkens meer betalen. Want als jij een keer geen geld zou hebben door omstandigheden, dan gaat de winkel jou ook niet helpen ;-)

14 oktober 2020 om 12:06

Real zal eerder meer dan die 75 miljoen betalen dan minder. Dat hebben ze ook met Theo Hernandez gedaan die toen bij Atletico speelde, om de relatie niet te verpesten ondanks de rivaliteit.

14 oktober 2020 om 12:41

De Toek / Uit respect ja, ik snap niet zo goed waarom je daar lacherig van wordt. De band tussen Watzke en Florentino + JAS is uitstekend te noemen. Dit bericht geeft alleen maar aan dat Dortmund ondanks dat zij door Raiola voor het blok zijn gezet zich geen zorgen hoeven te maken dat Real ze nog eens dubbel achter langs gaat nemen door die clausule te lichten, er kan gewoon gesproken worden over een prijs. Zoals je weet heeft Real daar al Achraf laten opbloeien en Reinier zit daar nu ook. Het is geven en nemen, dat heet respect

Real heeft overal haar vingers in de pap en wanneer het nodig is de krenten eruit pikken.... Hierom benijd ik het beleid van Real, als Barca supporter. Dan lees je in een eerder artikel dat er interesse is voor Pogba en Alaba....Zonde. Hopelijk is het volgende bestuur in staat om een soortgelijke weg in te slaan als Real.

14 oktober 2020 om 11:57

Barca zou enorm blij moeten zijn als ze een speler als Alaba zouden kunnen binnenhalen..

14 oktober 2020 om 12:06

Alaba zou enorm blij moeten zijn als hij bij Barcelona mag voetballen. Zo kan je het ook zien? Elke voetballer wil voor de grootste clubs spelen en er zullen weinig zijn die nee zullen zeggen tegen een Real of Barca

14 oktober 2020 om 12:19

Barca heeft Alaba meer nodig dan dat Alaba Barca nodig heeft. Dus Barca zou enorm blij moeten zijn als zij Alaba kunnen binnen halen

14 oktober 2020 om 12:29

Ik zeg niet dat Barcelona geen centrale verdediger nodig heeft, want dat klopt. Maar als Barcelona of Real aan zou kloppen, dan zullen de meeste spelers gaan.... als Barcelona hem echt wil hebben, dan zal het lukken ook.

14 oktober 2020 om 13:00

Bayern is op dit moment gewoon een niveau hoger dan Barca. Dus nee, Alaba hoeft daar helemaal niet blij mee te zijn. Kan naar elke club toe..

14 oktober 2020 om 13:29

Een niveau hoger nog wel? Waar baseer je dit op? Vorig jaar hebben ze een subliem seizoen beleefd en ze hebben een sterk team, maar in dit prille seizoen blijken ze ook niet onsterfelijk, gezien de verliespartij 4-1 tegen Hoffenheim en een gelukkige overwinning van 4-3 tegen Hertha. Bayern, Real, Barcelona, City, Liverpool, PSG en Juventus zijn van hetzelfde niveau

14 oktober 2020 om 13:38

Rustig aan verder bouwen gewoon erkennen en weer op naar de volgende

14 oktober 2020 om 13:40

Paar maanden geleden nog met 8-2 slaag gekregen maar is goed hoor. Bayern heeft Europa gedomineerd vorig seizoen.. en dan Juventus noemen. Ik hou van Juventus maar hoe kan je die op gelijke voet zetten met Bayern.. of City die al jaren door matige teams wordt uitgeschakeld in Europa..

14 oktober 2020 om 14:42

Naar het verleden kijken is heel makkelijk en zo ken ik er ook wel een paar. Als we jou beredenering er op na gaan houden is Hoffenheim beter dan Bayern, want dir hebben 4-1 klop gehad. En als ik moet uitleggen waarom Juventus, tja... kijk je voetbal of ben je van de statistieken en kijk je naar cijfers waar het voor jou uitkomt? Bayern is in februari/maart al kampioen en kan achterover geleund toewerken naar CL wedstrijden. Een city doet tot de laatste wedstrijden nog mee om verschillende prijzen in de zwaarste competitie. Maar het zal lastig je te overtuigen, aangezien je vast weer met andere statistiekjes gaat komen...

14 oktober 2020 om 17:38

Ik heb de afgelopen 10 jaar, misschien 10 tot 15 wedstrijden gemist van Juventus. Zoals ik al zei, ik hou van Juventus maar zelfs iemand die de club een warm hart toedraagt kan zien dat ze totaal niet op het niveau van Bayern zitten.. en een halve finale CL is wel heel anders dan een competitiewedstrijd waar je inderdaad wel eens puntverlies oploopt. Bayern is gewoon een niveau hoger dan Barca, snap überhaupt niet dat je daar over in discussie gaat.. als je zo in je hemd wordt gezet dan mag je wel even een toontje lager zingen..

14 oktober 2020 om 17:40

En waar zie je mij statistieken benoemen?? Hahahahaha. Ik zei alleen dat ze 8-2 zijn afgedroogd.. en City deed nog mee om alle prijzen toch? Ze waren in februari al kansloos voor het kampioenschap, in de FA cup uitgeschakeld door het slechtste Arsenal van de afgelopen 20 jaar. Is dat een excuus om uitgeschakeld te worden door Lyon? Hou toch op..

14 oktober 2020 om 11:59

Zoveel van die krenten spelen er op het moment toch niet in het eerste? En een speler als Vinicius was ook niet bepaald gratis.

14 oktober 2020 om 12:44

Foudask / Het heeft echt bijna 2 decades geduurd om dit beleid op poten te zetten, als je eens wist hoe Real Madrid aan het lanterfanten was tussen 2003 en 2011, met bizarre aankopen, slecht spel, een kerkhof voor trainers, salarislast van hier tot aan de maan, en ga zo maar door. Nu heeft Florentino schoon schip gemaakt en zijn beleid komt er de laatste jaren fantastisch uit. Barcelona zal ook nog 20 jaar iets drastisch moeten veranderen om die weg in te kunnen slaan, en nu dat zij het camp nou niet kunnen uitverkopen zie je al meteen dat er daar zware paniek is, laat staan als messi was weggegaan. Ik kijk op tegen Flo omdat hij Cristiano liet gaan, wetende dat de club zonder Cris ook wel prijzen zou winnen, al was het heel pijnlijk voor de fans.

Zou en als... De woorden die je kunt gebruiken om alles te schrijven wat je wilt. Kan ik ook, als Haaland inderdaad zo'n clausule heeft en áls Real daarin is opgenomen, dan zal Real daar gewoon gebruik van maken. Het zou wat zijn dat Realmiljoenen extra zou moeten betalen, omdat ze netjes een overeenkomst met Dortmund moeten gaan zoeken.de onderhandelingen zullen eerder zijn Real: "wij bieden 75 miljoen en willen in de toekomst best nog eens iemand aan jullie verhuren" en Dortmund: "ok".

14 oktober 2020 om 12:04

Dat gebeurt wel vaker hoor. Dat er voor de goede orde een miljoentje of 5 meer betaald wordt om zo de verhoudingen lekker fris te houden.

14 oktober 2020 om 12:10

Gebeurt wel vaker? Zit jij aan de onderhandelingstafel?haha.... 5 miljoen voor verhoudingen fris te houden. Je doet net alsof Real 2 snoepjes meer weggeeft. Uiteindelijk zal onderaan de streep altijd beide partijen er beter van willen en moeten worden. Dus als een Real meer zou betalen, dan zullen ze ook wel wat anders er voor terug willen.

14 oktober 2020 om 12:13

Met Theo Hernandez van Atletico hebben ze het een aantal jaar geleden ook gedaan. Gewoon puur voor de onderlinge band goed te houden. Als je nu de band met Dortmund goed houdt, levert dat in de toekomst namelijk meer op dan een verzuurde relatie. Dus win-win voor beide partijen. Dortmund krijgt wat meer en Real betaalt een beetje meer waardoor toekomstige spelers mogelijk wat goedkoper zijn of ze spelers kunnen blijven uitlenen aan Dortmund.

14 oktober 2020 om 12:17

Gebeurd inderdaad wel vaker, Als Real Madrid inderdaad in de toekomst Reyna wil ophalen bij Dortmund, is zo'n 5 miljoen extra geen slechte investering. Win-win voor beide partijen.

14 oktober 2020 om 13:35

Ja dat gebeurt wel vaker. Met Ceballos ook nog bijvoorbeeld toen ie van Betis naar Madrid ging.

14 oktober 2020 om 13:35

zoals Lierse al aangeeft doet Madrid dat echt wel vaker. In de voorbije jaren nog met Theo Hernandez en Ceballos. Om de band met Betis en Atleti zo goed mogelijk intact te houden.

Pfoe als we toch volgend jaar een aanval hebben met haaland en mbappe. Het budget zal hoog zijn volgend jaar al wordt het keuzes maken want ik geloof niet dat ze alle 2 kunnen gehaald worden. Er loopt ook nog een camavinga rond die madrid niet zal willen mislopen. Vuurwerk wordt het wel zoals de zomer toen cr7 kwam.

14 oktober 2020 om 12:40

Camavinga gaat ook sowieso komen.

14 oktober 2020 om 12:54

Volgend jaar nog niet denk ik, of jullie moeten er aankomende zomer met Dortmund uitkomen over een transfersom. Maar dan zal Dortmund toch wel denken aan een prijs van 100 miljoen denk ik, in de zomer van 2022 gaat de clausule van 75 miljoen pas in namelijk.

Mbappe en Camavinga in 2021 en dan in 2022 Haaland en Upamecano nog even binnen halen. Dit wordt een mooie decade om fan van Real Madrid te zijn. Hopelijk kunnen we ook weer snel het prachtige Estadio Santiago Bernabeu in. Ik mis mijn tweede huis! Hala Madrid Y Nada Mas

Ik vind dit raar en geloof het zelf niet. Alle grote clubs kopen spelers waarin zij potentie zien en stallen die desnoods een paar jaar elders. Real deed dit bijvoorbeeld met Odegaard, City met Ginkel enz.en deze jongen zagen ze al heel vroeg en ze deden niets, daarna verkaste hij en ze deden weer nietsvolgens mij zijn er dan twee opties; 1) ze hebben er nooit vertrouwen in gehad of 2) ze zien nu pas perspectief in hem

14 oktober 2020 om 13:08

3) Real Madrid kocht Jovic al net op het moment dat Haaland zichzelf echt toonde op het grote podium

14 oktober 2020 om 13:33

Natuurlijk. Ze volgen 100 spelers voor elke jongen die ze kopen. Die andere 99 zijn nog niet interessant genoeg om te kopen op dat moment. Haaland is dus een van die 99. In retrospect hebben ze met Jovic allicht de verkeerde jonge spits gekocht en was Haaland dus een betere optie maar goed, niemand weet op voorhand wat er gaat gebeuren. Heb overigens nog steeds vertrouwen in Jovic

Dan zou mijn droom uitkomen. Madrid weer ouderwets met 2 spitsen voorin. Een beer van een vent die doelgericht is als geen ander zoals Haaland en daarnaast de vliegensvlugge Mbappe in een vrije rol. Jezus wat een droom zou dat zijn zeg. Daarachter een sterk blok met Case en Valverde en 2 creatievere spelers als Odegaard/rodrygo/vini/asensio/kubo. Dan domineert Madrid gewoon weer denk ik hoor.

Haaland is natuurlijk een ongekende doelpuntenmachine op het moment. Hij heeft het harde schot van een Zlatan Ibrahimovic en de snelheid van Usain Bolt . Nee even zonder dollen Haaland ontwikkeld zich gigantisch hard alleen enige wat ik slecht vind aan Haaland zijn zijn meevoetballende kwaliteiten. Het ziet er alleen niet zo houterig uit maar soms wilt er wel eens een bal van zijn voet afspringen of een pass compleet de verkeerde richting op sturen. Als hij zich daarin weet te ontwikkelen kan hij echt bij ieder team mee. Helaas denk ik dat een Haaland bij bijvoorbeeld een Barcelona totaal niet goed in zijn recht komt. Real zal misschien nog lukken al heb ik daar ook mijn twijfels bij. We gaan het allemaal meemaken maar ben bang dat het hem niet gaat worden voor Haaland als hij inderdaad ooit naar een Real of Barca gaat.

Met hazart op links. Haaland op 9 en mbappe op rechts heb je een top voorhoede. Real verkoopt dat Jovic en mariano diaz al hoop ik dat Jovic dit jaar nog gast verassen. Het grote probleem bij real is doelpunten. Ze creëren zoveel kansen maar met de aanvallers van nu is scoren helaas wekelijks een groot probleem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7447
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller314
Vinícius JúniorAanvaller313
K. BenzemaAanvaller3021
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper340
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 26 25 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
2018 Molde FK 25 12 1 0
Laatste voetbalnieuws

Dortmund brengt vraagprijs Sancho met tientallen miljoenen naar beneden

Borussia Dortmund heeft de vraagprijs voor Jadon Sancho naar beneden bijgesteld, zo weet Goal donderdag te onthullen. Voor de 21-jarige vleugelaanvaller moet in de nieuwe situatie minimaal negentig miljoen euro worden...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren