‘Mario Götze had hier zeker goed gepast, maar hij had andere plannen’

Zaterdag, 10 oktober 2020 om 13:45Robin Bruggeman • Laatste update: 14:07

PSV verrastte dinsdagavond vriend en vijand met het aantrekken van Mario Götze en de Eindhovenaren troefden daarmee een aantal, voornamelijk Duitse, concurrenten af. De naam van de spelmaker werd al genoemd bij Hertha BSC en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz en ook 1. FC Köln blijkt in de markt te zijn geweest voor Götze.

“We zijn op zoek geweest naar een nummer 10 en hebben daarbij ook aan Mario gedacht. Gedurende een transferperiode passeren veel spelers de revue. Het is een idee geweest”, vertelt technisch directeur Horst Heldt zaterdag in gesprek met Sport1.

Mario Götze & Adrian Fein zorgen voor luxeproblematiek bij PSV

Heldt zat in de afgelopen weken een aantal keer om de tafel met Reza Fazeli en Damir Smoljan, de oude en nieuwe zaakwaarnemer van Götze. “Mario was transfervrij en hij had zeker goed bij 1. FC Köln gepast. Hij had echter andere plannen. Wij wensen hem veel succes in Eindhoven”, toont hij zich echter een sportief verliezer.

Köln trok in de afgelopen transferperiode zeven miljoen euro uit om Ondrej Duda over te nemen van Hertha BSC en ook de van 1. FC Union Berlin overgenomen Sebastian Andersson is met een transfersom van 6,5 miljoen een grote aankoop. Die Geissböcke staan na drie speelronden met nul punten op de zestiende plaats in de Bundesliga.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Het is nog steeds bizar dat Mario Götze over twee weken waarschijnlijk in een PSV shirt is te bewonderen. Als je ziet hoeveel concurrentie er was en hoeveel meer geld hij bij andere opties had kunnen verdienen dan is het niet te bevatten. Een Mario Götze in topvorm is gewoon bijna wereldtop. Als Schmidt hem dit jaar aan de praat kan krijgen dan wordt het echt smullen geblazen.

10 oktober 2020 om 14:08

Als we 6 jaar terug gaan ja.
Ik zou er niet te veel van verwachten.

10 oktober 2020 om 14:14

Wedden dat jij geen PSV fan (of überhaupt een voetbal fan) bent? Zwaar misgunnen dit bah bah...

10 oktober 2020 om 14:43

Aldus meneer moeilijkert die bij elke redelijk grote naam die richting Turkije oid gaat, wss talloze zure reacties plaatst.Er wordt serieus gedaan alsof Messi binnen is gehaald.Ff voor de goede orde: zijn laatste goede actie is dus 6 jaar zijn gelden: zijn goal in de wk finale.Maar iedereen is toch o zo jaloers, wat Gotze is binnen gehaald...Er is een reden dat het bestuur van Leverkussen een 18 jarige talent boven hem verkoos.En de voorkeur bocen Koln is nou ook niet bepaald de grootate prestatie.

10 oktober 2020 om 14:43

Kunnen we eens op houden om elke vorm van kritiek misgunnen te noemen tegenwoordig. De huidige generatie is daar zo goed in met dat misgunnen en haters gebler. Is toch niet heel gek om vraagtekens te zetten bij iemand die al tijden niet meer op zijn niveau is geweest, schijnbaar veel last heeft gehad van zijn stofwisseling ziekte, en steeds wat verder lijkt af te zakken. Er wordt steeds gesproken dat wanneer hij zijn topvorm bereikt hij wereldtop is, maar het probleem is dat hij daar al jaren niet meer ook maar enigszins bij in de buurt is gekomen. Ik vind het een hele mooie contractering voor de eredivisie, en ik denk dat hij vast mooie dingen gaat laten zien, maar snap de vraagtekens wel bij de enigszins hoge verwachtingen dat Gotze ineens weer richting zijn wereldtop niveau zou gaan. Voor aanzien van Nederlands voetbal zou het wel mooi zijn, en dan hoop ik dat hij Psv vooral in Europa verder gaat helpen

10 oktober 2020 om 14:54

@moeilijkert hoezo misgunnen? voordat Gotze bij PSV tekende hoorde ik niemand op dit forum lyrisch zijn over de grote voetballer Gotze en zijn prestaties de afgelopen jaren

10 oktober 2020 om 15:04

@moeilijkert. Uiteraard is dit een geweldige transfer waarvan je hoopt dat het goed uitgaat pakken. Maar laten we realistisch zijn dat hij een hele zware periode heeft gehad. Nu heeft hij het grote voordeel dat de eredivisie een heel stuk minder is dan de Bundesliga waardoor hij hier veel meer van waarde kan zijn. Maar vooralsnog is het een grote gok

10 oktober 2020 om 15:20

Nederlanders zijn niet anders dan andere mensen op de wereld wat dat betreft. presteer je het goed krijg je terecht de credits, presteer je niet goed krijg je terechte kritiek. dat lijkt me ook vrij normaal verder

10 oktober 2020 om 15:24

@moniqueverschoor Dus een goal op een wk of ek telt alleen? Wanneer heeft Messi voor het laatst een internationale prijs gewonnen met Argentinië dan?

10 oktober 2020 om 18:06

In Nederland krijg je vaak al bakken met kritiek voordat je hebt gespeeld...

10 oktober 2020 om 14:09

Helemaal mee eens. Ik kan het nog steeds niet geloven. Als Mario in vorm komt schiet hij de hele eredivisie naar de galemiezen!

10 oktober 2020 om 14:24

Waarom denkt iedereen dit? Er is echt wel een rede waarom Dortmund zijn contract niet verlengde en daarbij heeft hij de afgelopen jaren geen pepernoot meer geraakt. Leuke transfer voor PSV, maar als hij een transfersom had moeten kosten was het ook geen 30 miljoen geweest (en bijv van de Beek of Ziyech kosten die bedragen wel)

10 oktober 2020 om 14:33

van de Beek? Die jongen die eigenlijk ongewenst was bedoel je??

10 oktober 2020 om 14:37

Volgens Bild wilde Dortmund weldegelijk door met Götze en hebben ze hem een contract aangeboden van 7 miljoen per jaar, dit heeft Götze geweigerd. Laatste jaren geen pepernoot geraakt? In het seizoen 18/19 vrijwel alles gespeeld bij Dortmund en bij 14 goals betrokken in 26 wedstrijden. Zoals ik al zei, Götze in topvorm is met afstand de beste middenvelder in de Eredivisie (misschien wel de beste speler), daar is geen enkele twijfel over mogelijk.

10 oktober 2020 om 15:31

Kijk dit zijn onderbouwingen! In aanvulling daarop: bij Bayern wilde Guardiola eigenlijk Neymar. Toen die onhaalbaar bleek en de club Goetze haalde, kwam Pep er al snel achter dat hij voor de voetballer Goetze eigenlijk geen plaats had. Ondanks zijn kwaliteiten was het een mismatch. Daarnaast heeft Goetze veel druk gevoeld van het Messi-stempel en speelde een stofwisselingsziekte waar hij nu geen last meer van heeft hem parten. Haters zien graag een aan lager wal geraakte topper uit het verleden en raken niet uitgepraat over de deukjes in zijn carriere, maar ik zie vooral een topfitte, afgetrainde liefhebber van 28 jaar die ongetwijfeld meer gevoel in zijn kleine teen heeft dan 99% van de Eredivisie uberhaupt meebrengt. Als deze jongen al op 70% is schiet-ie zich hier al als een fenomeen in de boeken hier. Ik hoop dat het Driessen, Derksen en Maalderink het schaamrood op de kaken brengt. Waarom richten die trouwens geen Joegoslavietribunaal op tegen de komst van Klaassen? Kwam totaal niet aan de bak bij Everton en speelde daarna voor een Duitse middenmotor die vorig jaar 16e was. Is dat in de ogen van de Telegraaf wel een palmares om Ajax vooruit te helpen?

10 oktober 2020 om 16:23

Rombomcu Niet negatief bedoeld maar je kan nog zo goed zijn maar als de rest van het elftal niet klopt dan heb je een probleem. En hij moet eerst maar eens laten zien dat hij weer in topvorm komt.

Iedereen hemelt Gotze hier op alsof we Messi naar de eredivisie hebben weten te halen. Dit is gewoon Ozil 2.0. Sinds 2016 geen interland meer gespeeld voor Duitsland en dat zal niet voor niets zijn. Ooit een grote ster, maar ik ben bang dit niet een heel succesvolle samenwerking word.

10 oktober 2020 om 14:53

Ozil bracht zichzelf in de problemen door met Erdogan op de foto te gaan. Deze situaties zijn totaal niet vergelijkbaar

10 oktober 2020 om 15:03

En wat doet dat precies af aan de kwaliteit van de voetballer?

10 oktober 2020 om 15:10

Denk je dat als Messi op de foto gaat met Erdogan, hij op de bank beland?

10 oktober 2020 om 15:14

Ozil is zelf gestopt bij het Duits elftal nadat hij ze beschuldigde van racisme. De hele foto kwestie lag gevoelig bij de Duitsers of dat nou Messi of een ander zou zijn maakte op dat moment niet uit. Ik geloof niet dat het iets met zijn voetbalkwaliteiten te maken had. Daarom vind ik de vergelijking nogal mank.

10 oktober 2020 om 15:14

Ik snap beide kanten wel. Hij heeft inderdaad niet veel bijzonders gedaan de laatste 3/4 jaar. Maar daarvoor was het toch een talent in de categorie Mbappe of Haaland ofzo. Dus ik snap wel dat mensen enthousiast worden. Als je hem aan het voetballen krijgt word het een sensatie. Maar het kan idd ook de andere kant op gaan.

10 oktober 2020 om 15:14

Ozil is eerder Gotze 3.0, Ozil was jarenlang de beste nr 10 ter wereld en 1 van de beste assistgevers aller tijden, Gotze is een speler die altijd herinnerd zal worden om zijn wk goal, maar buiten dat hoogtepunt vooral de stempel 'net niet' zal dragen. Bij zowel Bayern als Dortmund (2de passage) het toch niet echt kunnen waarmaken. Hij begon weliswaar als een komeet bij Dortmund maar dat heeft hij nooit meer kunnen bevestigen en is toch al bijzonder lang geleden. Absolute wereldtop is hij nooit geweest. Jammer natuurlijk van zijn gezondheidsproblemen, wie weet was er anders van hem geworden, maar die veranderen niets aan de feiten. Ik lees hier nu in veel reacties dat hij weldegelijk absolute wereldtop maar dat hadden diezelfde mensen 4 weken terug nooit beweerd. Ik snap de hosanna hier natuurlijk wel want het is absoluut een stunt voor psv. Proficiat daarvoor, ik ga die ploeg ook wat aandachtiger volgen en ben benieuwd hoe hij zal presteren. Maar Anderlecht haalde vorig jaar ook Nasri en Standard enkele jaren geleden Valdes, dat waren toch flops. Groot verschil is natuurlijk dat Gotze jonger is, nog maar 28 en nog niet komt uitbollen, maar toch. Ik zie weinig realisme terug hier. Kan hij fit blijven en zal hij daadwerkelijk die (enorme) meerwaarde bieden zoals men hier voorspelt (beste speler van de eredivisie lees ik hierboven). Ik zou nog even wachten met de polonaise. Al is met wat enthousiasme uiteraard niks mis.

10 oktober 2020 om 15:32

Opmerkelijk dat uitverkiezing voor Die Mannshaft bepalend is voor succes in de Eredivisie. Misschien hemel jij onze competitie wel teveel op.

10 oktober 2020 om 17:13

De enige fatsoenlijke club in onze competitie komt inderdaad uit Amsterdam. De rest stelt niet veel voren en halen al jaren europees gezien geen resultaten binnen!

11 oktober 2020 om 13:14

Zo sneu dit... wat wil je dat ik hierop zeg dan? Dat Ajax deze eeuw niet eens de meeste titels heeft gewonnen? 7 uit 19. Knap hoor.

Ik gun PSV het beste met hun wereldselectie en om eerlijk te zijn ben ik als Ajacied jaloers. Malen is gewoon een topspits die de nieuwe 9 wordt in Nederlands elftal; Zahavi is een schot in de roos gebleken en heeft in zeer korte tijd super belangrijke goals gemaakt; Ihattaren is een wereldtalent die wel komt bovendrijven; Gotze is gewoon absolute wereldtop, mits hij fit geraakt en op 50% een goede subtopper; Gakpo speelt gerenommeerd en wordt klaargestoomd om de flankspeler van oranje te worden; Dumfries en Max zijn gewoon te goed voor de eredivisie, waarbij Teze zich ook fantastisch ontwikkeld. Voor de rest is het allemaal een niveautje omlaag, maar dat is uiteraard niet erg. Als ik vrij mag zijn om te spiegelen aan Ajax, heeft PSV een beter middenveld en verdediging, echt ziek gewoon. Een zeer sterke concurrent voor de titel, maar ik zie ze gekscherend ook nog eens kans maken op de EL. Belachelijk gewoon, maar ik gun de Eindhovenaren het van harte, maar uiteraard hoop ik dat ze mooi tweede eindigen in de eredivisie; de Europa League mogen ze echt wel van mij winnen, tenzij Ajax derde wordt in de poule, haha.

10 oktober 2020 om 15:05

Je klinkt als een psv'er die zich voordoet als Ajacied. We zijn net aan de competitie begonnen en Zahavi heeft 2 wedstrijden gespeeld. Gotze is ook als hij fit is geen wereldtopper.

10 oktober 2020 om 15:31

Nee, ik klink realistisch: het is immers een waarheid als een koe dat PSV de voorname troonaanjager zal zijn. Als jij hier gaat ontkennen dat PSV een slechte ploeg heeft, neem ik jou gewoon niet serieus en dan laat jij je door clubvoorkeur leiden in plaats van gezond verstand. Het wordt gewoon een moeilijk jaar voor Ajax met een concurrent als Psv, punt uit - c'est ca! En dan word ik ook nog eens beticht als PSV-fan die zich voordoet als Ajacied? Deze kolder werkt op mijn lachspieren, aangezien ik hele verhandelingen over Ajax (met name hoe geweldig zij zijn) geschreven op dit forum; dat Anthony en Kudus wereldtoppers zijn; dat Ajax door de poulefase moet doorkomen (ja, ik vind Ajax qua selectie en kwaliteit beter dan Atalanta, je leest het goed). Moet ik mij ook nog gaan verantwoorden aan een mede-Ajacied als ik positief ben over de concurrent. Gekker kan het allemaal niet worden. Mijn liefde voor Ajax is groter dan de haat naar PSV of Feyenoord toe (alhoewel ik met die laatste club dus echt totaal niets mee heb), en ik zou je adviseren ook zo te kijken naar voetbal toe, want dan word je wat minder zuur.

10 oktober 2020 om 15:41

Sterke reactie, zo kijk ik ook graag naar mijn eigen club. Kritisch-realistisch, waardoor ik me vaak heb opgewonden over Psv's gebrekkigheden in de scouting en m.b.t. John de Jong. Ajax was de afgelopen jaren het schoolvoorbeeld van hoe je met spelers als Blind, Tadic en Schone versus Van de Beek, De Jong en De Ligt een goede balans maakt tussen ervaring en talent, en fysiek en techniek. Nu zie je dat besef ook in de keuzes van Psv. Van de leeftijd 18 t/m 30 ontbreekt alleen een speler van 29 en is er een mooie spreiding. Een blik op de verschillende types laat eveneens een mooie mix zien. Met Van Ginkel, Sangaré, Fein, Gutierrez en Mauro bijvoorbeeld, lopen de smaken op het middenveld bijzonder uiteen en dat is goed. Dat Schmidt de genius achter deze samenstelling is boeit me totaal niets. Het getuiigt van veel realisme en weinig ego dat je als Ajacied zo lovend over een concurrent durft te zijn. Meer mensen hier zouden met zulke tolerantie naar dit soort ontwikkelingen moeten kijken. Hulde!

10 oktober 2020 om 16:20

Götze op 100% is geen wereldtopper, die heb je in de eredivisie ook niet nodig. Een Götze op 70% is al een meerwaarde voor PSV en waarschijnlijk beter dan elke andere middenvelder in de eredivisie.

10 oktober 2020 om 17:31

Verfrissend mensen hier zo zien praten over zijn club en die van de concurrent. Zonder bril en realistisch. Zo probeer ik ook altijd te kijken naar mijn eigen club. Met mensen zoals jij praat ik het liefst over alles van voetbal!

10 oktober 2020 om 18:00

Ik zeg nergens dat PSV een slechte selectie heeft, ik zeg ook niet dat jij een Psv'er bent die zich voordoet als Ajacied. Kritisch kijken is namelijk 1 ding, doe ik ook graag, maar overdreven positief doen is het andere uiterste, en dat doe jij. Gotze is op 100% gewoon geen wereldtopper en dat is hij ook nooit geweest, Zahavi heeft, zoals ik al zeg 2 wedstrijden gespeeld. Een wereldselectie vind ik ook heel overdreven, net als dat iedereen die zegt dat Ajax een wereldselectie heeft overdrijft. Het zijn allebei hele goede ploegen voor de Eredivisie, maar Europees ben ik er bij beide bang voor. Bij Van Ginkel en Gotze is het nog maar de vraag hoeveel wedstrijden gaan spelen, en aan Ajax kant heb je Kudus en Antony die gehyped worden door alles en iedereen, terwijl ze respectievelijk 2 en 4 wedstrijden achter de rug hebben in onze mickey mouse competitie. Het zegt mij allemaal niet zoveel. Ik vind eerlijk gezegd ook niet dat PSV een beter middenveld of verdediging heeft dan Ajax. Het middenveld is gelijkwaardig, mits Van Ginkel en Götze spelen. De verdediging van PSV is imo gewoon slechter (ik reken hier ook de keeper mee). Nous en Dumfries is om het even. Blind is beter dan Boscagli en ik vind Schuurs nu ook nog beter dan Teze, hoewel Teze het natuurlijk gewoon goed doet dit seizoen. Tagliafico vind ik op dit moment ook verder dan Max. Aanval van beide clubs is mij om het even.

10 oktober 2020 om 18:12

Want ajax1812 een Echte ajacied kraakt alles af van Psv? Flauw hoor, hij probeert gewoon open en zo objectief mogelijk te reageren.

10 oktober 2020 om 19:13

Hahaha, 'overdreven positief doen is het andere uiterste.' En wat schiet Ajax-AC Milan daarmee op dan als hij dat niet meent? Bovendien, wie bepaalt wat overdreven is? Jij soms?

10 oktober 2020 om 20:14

Ja hij zal vast een nep account aangemaakt hebben, en om het nog realistischer te laten lijken er ook maar AC Milan bijgezet hebben? 🤪

Behalve Leverkusen spelen (het huidige) Köln en Hertha toch vaak vanuit de verdediging omdat ze doorgaans niet de bovenliggende partij zijn. Dat lijkt me voor Götze niet ideaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC Köln

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. PawlakUnknown
T. HornKeeper
J. UrbigKeeper
J. CastropVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC Köln.

448 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren