Wie worden het slachtoffer van het overvolle middenveld bij PSV?

Zaterdag, 10 oktober 2020 om 07:31Justus Dingemanse • Laatste update: 07:51

PSV stuntte met de komst van Mario Götze, Adrian Fein en Marco van Ginkel op de laatste dag van de transfermarkt. Door de komst van het drietal, heeft Roger Schmidt nu de beschikking over maar liefst elf middenvelders voor vier posities in zijn 4-4-2. Voetbalzone bezocht de presentatie van Götze en Fein in het Philips Stadion en vroeg ze onder meer naar hun rol in Eindhoven.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Wordt Mario Götze een fenomeen in Eindhoven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door lucas1913)

Rosario, Hèndrix en Mauro zijn niet goed genoeg en niet PSV waardig. Dus dat maakt het al makkelijker. Dan heb je nog Fein, Ihattaren, Götze, Sangare, Thomas en v Ginkel. 6 man is prima voor 3-4 posities

8 oktober 2020 om 21:14

Naja de trainer van psv speelt 4-4-2 en heeft dus maar 2 centrale middenvelders. Mauro speelde voorheen ook welis aan de zijkant op rechts. Als je dan Rosario en Hendrix erbij telt heb je 8 spelers voor 2 posities. Naar mijn mening een beetje overdreven. Had PSV beter een goede cv erbij kunnen halen.

8 oktober 2020 om 21:51

Dit vraag ik me dus ook af. Zeker omdat Schmidt heeft gezegd dat die Götze als cm ziet. Ik denk persoonlijk dat je redelijk wordt overlopen met bijvoorbeeld Götze en Rosario op cm. Maar ik ben benieuwd hoe Schmidt het weg zal zetten.

9 oktober 2020 om 00:35

Denk eerder dat het Sangare en Rosario wordt. Götze moet je in de eredivisie zo dicht bij het doel hebben als maar kan. Denk dat hij eerder op de flanken of om de spits heen beland. Trainers roepen wel vaker dingen die ze niet doen.

9 oktober 2020 om 09:18

Psv speelt op papier 4-4-2 maar dat is eigenlijk alleen verdedigend. Aanvalland spelen ze meer 3-5-2 Waarbij 1 cm als cv blijft hangen (sangarâ´)en 1 cm naar voren speelt (gotze). De backs komen naar voren en de LA en RA schuiven naar het midden. Gotze op cm kan dus prima. Kan er voetballend uitkomen en je hebt daarnaast Sangarã© als balafpakker. ik verwacht dat dit de basis gaat worden. Daarbij denk ik dat Sangarã©/gotze/fein en in mindere mate Rosario en Thomas achterin zullen roteren en voorin v Ginkel, Ihattaren, Gakpo en in mindere mate Mauro. Het valt allemaal best wel mee als je er logisch over nadenkt en bijvoorbeel Ihattaren zal echt wel meer dan genoeg spelen. Gewoon veel roulatie. Schmidt heeft al laten zien dat hij graag rouleert wat goed is gezien het drukke programma.

Mvogo
Dumfries
Teze
Boscagli
Max
Ihattaren
Sangare
Gotze
Gakpo
Malen
Zahavi/Noni
8 oktober 2020 om 21:23

Mocht het talent van Fein, en Sangare uitkomen, en Götze weer op dergelijk niveau komen, dan heeft PSV wel een gruwelijk middenveld. Met Ihattaren, Thomas en van Ginkel die je dan nog hebt.

8 oktober 2020 om 21:49

Mauro is zeker wel een nuttige speler. Kan als backup echt wel waardevol zijn. Net als Hendrix. Misschien niet gelijk in de topwedstrijden, maar je hebt ook een bank nodig. Hendrix gewoon basisspeler bij aantal kampioenschappen en ook gewoon veel CL ervaring. Het is geen spectaculaire speler, maar dat was Adri van Tiggelen ook niet.

8 oktober 2020 om 22:37

Kom op zeg, een nuttige speler.. PSV moet CL niveau nastreven en vorig jaar liepen er 7-8 in de basis die dat nooit halen. Hendrix, Rosario, Baumgartl, Viergever allemaal nuttig.. je moet klasse spelers hebben die iets toevoegen aan een elftal. Teveel 13 in een dozijn spelers. Ben het met je eens dat je ook een bank moet hebben. Maar eerder Thomas vind ik van dat niveau. Da tis wat je wat mij betreft moet nastreven.

8 oktober 2020 om 22:45

Precies. Het woord "nuttig" komt me zo langzamerhand de strot uit. Nuttig...... wat hebben we daar nou aan. Kwaliteit is er nodig. Een materiaalman, die is nuttig.....

9 oktober 2020 om 07:54

Dan ben ik benieuwd, een materiaalman die kwalitatief teleursteld zie jij dat als "nuttig"?

9 oktober 2020 om 11:20

La Penseur.... je schrijft dat er vorig jaar 7 a 8 spelers in de basis stonden die niet CL waardig zijn. Ben het met je eens dat het er kwalitatief enorm op vooruit is gegaan maar Teze, Boscagli en die ballenvanger oh nee dat doet hij niet Mvogo is toch ook geen CL materiaal? Als je als maatstaf je eigen spitsen neemt dan hopen Malen en Zahavi toch dat ze elke wedstrijd tegen dat soort verdedigers mogen spelen....en Malen en Zahavi zijn nog geen Messi, Ibrahimovic of Kane niveau bij lange na niet om er maar een paar te noemen.

9 oktober 2020 om 19:30

Een keeper die ballen vangt, een spits die goalen maakt, een verdediger die kan koppen, een middenvelder die de bal afpakt, het lijkt mij toch allemaal vrij nuttig… Hendrix, Thomas, viergever… het zijn voor een ED club ideale bankzitters. Vrij nuttig dus…

9 oktober 2020 om 17:50

In dit systeem vind ik Rosario echt een stuk beter presteren. Het pressen lijkt hem wel te liggen. Ook kan hij nu sneller de ballen inleveren en kan hij het creatieve aspect aan andere over laten.

9 oktober 2020 om 19:33

De bal snel inleveren gaat hem inderdaad goed af, helaas doet hij dit het merendeel wel bij de tegenstander……

Lijkt mij dat Schmidt gaat rouleren en Fein normaliter geen basisklant is. Gek eigenlijk dat er van Hendrix geen afscheid is genomen. Prima middenvelder, maar niet meer dan dat. Zou zelf ook naar het buitenland moeten willen.

8 oktober 2020 om 21:23

Ik hoop eigenlijk juist wel dat Fein een basisspeler wordt als hij het goed doet. Samen met Sangare het blok op het middenveld. Rosario en Van Ginkel als invallers. En zoals Schmidt nu speelt met Gotze/ihattaren op rechts en Gakpo op links. Malen en Zahavi in de spits. Ik weet dat er ergens stond dat Gotze als centrale middenvelder zou komen te staan maar dat lijkt me toch sterk. daar komt hij niet goed uit de verf.

9 oktober 2020 om 00:07

Ik zie dat heel anders. Ik hoop dat Fein als centrale verdediger een koppel met Teze gaat vormen. Fit en in vorm lijken me Sangaré en Van Ginkel dan het meest ideale koppel ervoor en heb je met Max en Dumfries op de flanken voor de achterste zes eigenlijk geen zwakke plekken meer. Voorin zijn dan Gakpo, Zahavi, Malen en Gotze de logische namen. Overigens deel ik de mening niet dat er per definitie 'slachtoffers' gaan vallen. Tuurlijk de rol van Baumgartl is uitgespeeld en Obispo, Piroe en Unnerstal kunnen wel fluiten naar uitzicht op speelminuten. Maar met name Ihattaren, Mauro, Madueke, Rosario en Boscagli gaan nog vaak genoeg basisplaatsen krijgen. Deze selectie kan lang op drie fronten meespelen en biedt zowel in de basis als in de breedte veel talent, ervaring en bovenal uiteenlopende kwaliteiten. Wanneer het gaat lopen zal Schmidt meer dan elf spelers nodig hebben.

Ik zou Rosario wel als CV willen zien. Denk dat hij daar best tot zijn recht zou komen

8 oktober 2020 om 21:20

Lijkt me ook geen gek idee nee, maar ik ben dan ook voor Ajax Nee, dat lijkt me geen goed plan voor PSV, laat regelmatig z'n mannetje lopen (edit: en de passing onder druk is ook niet echt z'n sterkste punt inderdaad). Nee, die lijkt me echt niet geschikt centraal achterin lijkt me.

8 oktober 2020 om 21:32

Sander ik moet wel zeggen Rosario is verdedigend vaak echt wel prima hoor het is alleem voetballend is echt echt 3e klasse op de zondag van de plaatselijke amateurclub. Als ik rosario dan zie voetballen dan krijg ik toch spijt dat ik het na de B'tjes niet langer had vol gehouden. Als Rosario als zo ver kom schoppen tot psv😉 maar nee Rosario in de verdediging zie ik ook liever niet gebeuren. Hoop dat hij en Hendrix gewoon op de bank belanden en dat ze in de winter weg gaan.

8 oktober 2020 om 21:32

Sander ik moet wel zeggen Rosario is verdedigend vaak echt wel prima hoor het is alleem voetballend is echt echt 3e klasse op de zondag van de plaatselijke amateurclub. Als ik rosario dan zie voetballen dan krijg ik toch spijt dat ik het na de B'tjes niet langer had vol gehouden. Als Rosario als zo ver kom schoppen tot psv😉 maar nee Rosario in de verdediging zie ik ook liever niet gebeuren. Hoop dat hij en Hendrix gewoon op de bank belanden en dat ze in de winter weg gaan.

8 oktober 2020 om 21:35

Hij is verdedigend juist sterk. Zijn zwakheden liggen vooral in de slordige passing wanneer hij onder druk staat. Ik zou hem ook graag op de CV positie willen zien. Als backup achter de huidige Cv's dan, want als CM hoef ik hem niet meer te zien bij PSV

8 oktober 2020 om 23:08

Ben eerder benieuwd hoe Hendrix het op die plek doet. Vind hem verdedigend niet slecht en heeft in de jeugd ook vaak op die plek gespeeld.

Ik vind het ontzettend sneu voor Ihattaren dat hij ten eerste te dik bevonden is.. Nou dat is hij echt niet.. Het is geen model die graatmager moet zijn of wel.. Dus daarom had zo gehoopt dat hij naar Ajax zou komen. Maar dat is een natuurlijk een kwestie van tijd dat hij misschien niet naar Ajax komen maar hij gaat Eindhoven wel verlaten als het zo door gaat met al die duitsers.. Erg triest om ze met hem omgaan het is nota bene de beste speler in de hele psv selectie.. En ja ik vind hem inderdaad ook beter dan Götze!!

8 oktober 2020 om 21:25

Ja echt heel erg zielig voor Ihattaren, wat is PSV stout zeg, nou poeh hee! Voor 45 miljoen mag je hem hebben.

8 oktober 2020 om 21:25

Heb je nog meer voorspellingen?ik gok namelijk dat Ihatarren zijn contract 'gewoon' gaat verlengen, in tegenstelling tot wat iedereen hier roept komt hij gewoon nuchter over. Hij weet ook wel dat zijn kans nog komt en dat er genoeg te leren valt van spelers als Götze.daarnaast heeft hij zelf nog geen enkele keer aangegeven dat hij wil vertrekken en heeft PSV (over het algemeen) een goede band met Raiola.iedereen rept hier dat het einde Ihatarren bij PSV is, maar zelf heeft hij nog niets laten blijken dat dat zo zou zijn.

8 oktober 2020 om 21:58

@afca wat zit je nu allemaal te blaten het seizoen is pas 4 wedstrijden onderweg. Echt ongelofelijk. Overvolle schema’s en een van Ginkel en Gotze die nog niet fit zijn.

8 oktober 2020 om 22:10

Je naam zegt wel genoeg! Nemen we niet serieus. Houdoe!

9 oktober 2020 om 01:59

hij is voor een topsporter ook gewoon te dik. Een voetballer behoort volledig afgetraind te zijn. Dus graat mager als een mannelijk gespierd model. Wil je dit niet, dan moet je maar 1e klasse gaan spelen.

Ik ben er van overtuigd dat Jorrit Hendrix zijn waarde nog gaat hebben dit seizoen. Hendrix is een ondergewaardeerde speler die door de meeste PSV-supporters niet op waarde wordt geschat, en vaak ten onrechte in één adem wordt genoemd met middelmaat als Rosario en Thomas. Vooropgesteld is Hendrix natuurlijk ook geen topper, maar hij heeft in zijn hoedanigheid als nuttige stofzuiger toch een behoorlijk aandeel gehad in diverse kampioenschappen en succesvolle CL-wedstrijden. In het systeem dat Schmidt speelt zie ik voor Hendrix nog wel een rol weggelegd als Lcv. Hendrix kan deze positie redelijk invullen, zoals hij in het verleden meerdere malen bewezen heeft. Ik herinner me nog een wedstrijd tegen Ajax, 7 jaar geleden alweer (4-0), waarin Hendrix heerste als CV. Nu PSV tot mijn grote spijt geen versterking voor de LCV-positie heeft gehaald denk ik oprecht dat Hendrix nog wel eens de minst slechte keuze voor deze plek kan zijn. Ik zie hem in ieder geval vele malen liever dan Boscagli, daar zie ik echt helemaal niets in.

8 oktober 2020 om 21:36

Davilla het valt me op dat jij aan Hendrix vooral vast houdt vanwege zijn prestaties in het verleden. Hendrix was vorig seizoen toch zo matig met Rosario. Hoe kan je nou als psv zijnde nog met die 2 op komen draven. Ik volg niet veel Nederlands voetbal maar psv volg ik wel op de voet maar zo'n hendrix is gewoon klaar. Heeft het leuk gedaan, gewoon bedanken en mee geven aan de hoogste bieder. Psv moet kampioen worden en cl spelen en het liefst door de groepfase komen. Om dit te behalen moet je niet lang vast houden aan spelers zoals Zoet, Hendrix of een Rosario.

8 oktober 2020 om 21:37

boscagli doe je trouwens echt te kort. Die jongen doet het echt goed als lcv. Voetballend heel erg goed en staat vaak goed zn mannetje.

8 oktober 2020 om 21:40

Ik ben het op zich eens met je laatste zin, maar aan dat rijtje kun je Boscagli, Viergever en Baumgartl natuurlijk ook toevoegen. Uiteindelijk zal een van deze spelers toch basis moeten staan, we moeten nu eenmaal een LCV opstellen. En dan denk ik oprecht dat Hendrix de minst slechte keuze is. En wat betreft Boscagli: die jongen vind ik echt een verschrikking. Ik herinner me nog goed hoe hij volledig weg werd gespeeld door een 39-jarige Berry Powel van Gvvv. Ook tegen de veredelde amateurploeg NS Mura had Boscagli grote moeite om overeind te blijven. Boscagli heeft een goede inspeelpass maar kan er verdedigend echt gewoon helemaal niets van in mijn ogen.

8 oktober 2020 om 21:50

eens Davilla ook de 3 die jij noemt horen niet bij psv thuis. Ik hoop dat psv de komende jaren deze spelers de deur wijst en uiteindelijk een selectie opbouwt die de doelen haalt die gehaald moeten worden. Buiten het feit dat Götze ons verder kan helpen met zijn spel als hij fit is kan hij ook de deur openen voor Duitse spelers die misschien ook deze kant op willen komen. Spelers die normaal niet haalbaar zijn maar misschien overtuigd kunnen raken door Mario en Schmidt.

PSV moet gaan spelen met: Mvogo, Dumfries, Teze, Boscacli, Max, ihhataren ,sangare , gotze, Gakpo Zahavi en Malen. 4-4-2 Als vaste wissel madueke voor zahavi en van Ginkel voor sangare, als die weer fit is. Om van te smullen wel.

8 oktober 2020 om 21:55

Lijkt me wat aanvallend. Dan speel je eigenlijk een soort 4132 opstelling. Maar goed, tegen de meeste eredivisieclubs zou het misschien kunnen.

8 oktober 2020 om 22:18

Ja eens. Je zou wellicht Cody eruit kunnen halen voor Thomas / van Ginkel. Cody kan rouleren met ihhataren

9 oktober 2020 om 10:33

Om van te smullen? Teze-Boscagli centraal is gewoon zelfmoord, zo bleek ook wel tegen Fortuna. Mvogo is ook allesbehalve een betrouwbare keeper. Daarnaast is het nog maar afwachten wat het niveau van Gotze, Sangare en van Ginkel is. Ik vind dat de andere topclubs het beter voor elkaar hebben (Ajax en Feyenoord).

9 oktober 2020 om 17:14

@Quancios dat kan, ik niet. De tijd zal uit uitwijzen. Je spreekt je zelf ook wel een beetje tegen. Bij Ajax en Feyenoord moet ik het ook nog zien eerst. Daarom op papier een opstelling om van te smullen. We zijn pas 4 wedstrijden onderweg. Mvogo ben ik het ook niet mee eens. Die heeft zich erg goed herpakt. Mocht het slecht blijven dan mag unnerstal onder de lat.

Middenveld lijkt me duidelijk. Rechts Götze, centraal Sangare en Fein en links Gakpo. Ihattaren zal ongetwijfeld z'n minuten maken net als Mauro en Thomas. Door de Europa League speel je vaak op donderdag en zondag dus er zal genoeg gerouleerd worden.

9 oktober 2020 om 00:39

Schmidt heeft al aangeven Gotze centraal neer te zetten.

Voor de twee centrale posities: Rosario, Sangare, Hendrix, Thomas, Guti, van Ginkel, Fein Voor de twee aanvallende posities: Gakpo, Ihattaren, Götze, Mauro, evt. Madueke Zie ik Guti, Hendrix als eerste afvallen. Persoonlijk ben ik geen Rosario fan, dus hoop dat Sangare die plek inneemt. Ginkel en Götze is even afwachten maar moet zeggen dat ik een strak afgetraind koppie zag bij Götze. Gakpo speelt zeker, dus Ihattaren kan aan de bak. Thomas of Fein zal de andere CM worden. Al naar gelang de wedstrijd. En Mauro blijf ik voor dit moment een apart spelertje vinden. Maakt meer meters dan je denkt. Zou m nog niet wegdoen.

Waarom zou je na al die aankopen eigenlijk deze insteek pakken? je afvragen wie het slachtoffer wordt? Je moet juist kijken of de aanwinsten PSV sterker hebben gemaakt, dat weten we pas over een tijdje. Maar als dat is gelukt, dan is het voor mij niet relevant wie daar slachtoffer van is geworden, maar dat het is gelukt de kwaliteit te verhogen. iets met half leeg of half vol.

In van Ginkel heb ik eigenlijk geen vertrouwen. Fit worden is al een dingetje, laat staan fit blijven. Dus die streep ik weg. Centraal op het middenveld komen Sanagre en Fein ipv Rosario en Thomas. Dan hebben we nog Mauro..... ik verwacht dat hij ook wordt geslachtofferd zodra Götze inzetbaar is. Misschien Götze vanaf rechts? Lijkt me sterk. Dan Gakpo vanaf rechts en Götze links? Of misschien Ihattaren rechts en Gakpo bank? Moeilijk, moeilijk. Of toch weer 433 gaan spelen met de punt naar achteren. Maar dan ben je verdedigend kwetsbaar met de cv's die we hebben.

Ik ken Fein niet maar persoonlijk had ik veel liever een CV gehad i.p.v. hem. We hebben nu veelste veel centrale middenvelders en een verdediging met o.a. Boscagli, Baumgartl en Viergever is naar mijn mening (erg) matig.

9 oktober 2020 om 12:05

Waar baseer je dat op? Hij heeft bij zowel HSV als Jahn Regensburg op het middenveld gespeeld. Speelde als laatst in de verdediging 3/4 jaar geleden in de 4e divisie...dan had je beter een sterke CV kunnen halen lijkt mij.

Belachelijk, waar is psv mee bezig zeg. Weer passant van Ginkel? Talentvolle jeugd wordt opzij geschoven

Kan de trainer tot de winterstop over nadenken, want eerder is hij niet wedstrijdfit. Als je geluk hebt, dan is v ginkel tegen die tijd ook fit en zal hij dus 2 man moeten vervangen.

Weet je wat zo mooi en hypocriet is. Deze speler werd een maand geleden gelinkt aan Galatasaray en toen was het een blessuregevoelige over de top speler dat zou gaan cashen in Turkije net als alle andere “oudjes” dat ernaartoe gaan. Desalniettemin vind ik het een leuke transfer voor PSV en ga ik zeker een PSV wedstrijd bekijken met hem in de basis vanwege zijn Dortmund tijdperk nostalgie. Altijd een leuke speler gevonden Gotze en had hem wel graag in Turkije gezien.

Trouwens, toen Graziano Pelle naar Feyenoord ging zeiden mensen ook, mist wedstrijdritme, heeft nooit veel gescoord, gaat het hier ook niet maken, scoort 50 competitiegoals in 2 seizoenen en vertrekt als held. Kan ook zomaar met Gotze zo gaan qua aandeel dit seizoen

Als iedereen fit is en ingespeeld dan staat er een team dat kampioen kan worden en tot laatste vier EL kan reiken. Backs (Max, Dumfries) zijn europese klasse. Middenveld met Götze, Sangare, Fein en Ihataren wereld/europese klasse. Voorhoede met Malen /Zahavi europese klasse. Ik denk/hoop dat het op papier zwakkere centrale verdedigingsduo Teze/Boscagli gesteund wordt en zich zal optrekken aan de verdedigende middenvelders Sangare/Fein. Mvogo heeft al duidelijke tekens van herstel laten zien. Kan uitgroeien tot een 2e Onana.

9 oktober 2020 om 17:43

En dan heb je nog een uitstekende Gakpo en Madueke achter de hand. Op midden een Rosario (als hij stabieler wordt een zeer goede sub) en vGinkel (als hij fit wordt).

Hoezo overvol? rosario en hendricks weg doen. Dan mis je er al 2. Ihataren nog niet in vorm Zijn er al 3. Dat was vorig jaar basis mid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

445 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren