‘Hij is de toekomst van Barcelona, want Messi zal daar niet eeuwig rondlopen’

Woensdag, 7 oktober 2020 om

Antoine Griezmann speelt onder Ronald Koeman vanaf de rechterkant bij Barcelona en naar verluidt is de Fransman daar niet erg gelukkig mee. De vorig jaar voor 120 miljoen euro van Atlético Madrid overgenomen Griezmann zou liever meer centraal spelen, zoals Lionel Messi dat doet bij de Catalanen. Olivier Giroud, ploeggenoot bij het nationale elftal van Frankrijk, snapt de onvrede bij zijn landgenoot, maar de spits van Chelsea heeft tevens begrip voor de keuzes van Koeman.

"Het is duidelijk dat Antoine niet de makkelijkste weg heeft gekozen toen hij bij een enorme club als Barcelona tekende", verklaart Giroud, in voorbereiding op de oefeninterland met Oekraïne van woensdagavond, in een interview met RMC Sport. "Dat was een enorme stap voorwaarts, dat kan toch niemand ontkennen? Dat kan ik heel erg goed begrijpen. Maar het is ook logisch dat er dan aanpassingsproblemen zijn, zeker als je gaat samenspelen met een grootheid als Lionel Messi en je ongeveer dezelfde positie bekleedt op het veld."

Verbijstering om nieuwe nummer 9 van Barcelona: ‘Dit is beschamend’

Er is ophef over het rugnummer dat is overgenomen van Luis Suárez.Lees artikel

Giroud denkt dat Griezmann vooral veel geduld moet hebben bij Barcelona. "Het duurt misschien iets langer dan normaal, maar ik weet zeker dat hij daar gaat slagen", blijft de aanvaller van Chelsea optimistisch naar de toekomst kijken. "Ik maak me geen zorgen om Antoine, want kwaliteiten heeft hij voldoende. Het is echter zaak om de magische formule te ontdekken. Het is een enorme uitdaging, maar Antoine kan het allemaal aan. Hij is de toekomst van Barcelona, want Messi zal daar niet voor eeuwig rondlopen."

Didier Deschamps mengde zich dinsdag in de discussie over de positie van Griezmann bij Barcelona. "Ik weet zeker dat hij niet blij is met de huidige situatie bij Barcelona", zo liet de bondscoach van Frankrijk optekenen in de Franse media. "Ik spreek hem later nog wel hierover. Als hij er publiekelijk iets over zou zeggen, dan denk ik niet dat Koeman dat graag wil horen. Voor mij is het in ieder geval het beste als hij centraal speelt. Hij heeft niet de kwaliteiten van een vleugelspeler. Om de kwaliteiten van Griezmann optimaal te benutten, moet hij op zijn beste positie worden geposteerd."


Poll

Waar komt Antoine Griezmann het beste tot zijn recht bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Ik zou gaan voor optie C op dit moment. Op de bank. Met Dembele en Trincao heeft Koeman betere kandidaten. Van de rechterzijde komt heel weinig de laatste wedstrijden. Messi kan nu hij iets ouder en trager is beter centraal spelen. Daardoor is er simpelweg geen plek voor Griezmann. Griezmann moet naar een club waar hij in een 442 kan gaan spelen. Hij heeft niet de fluwelen techniek voor de kleine ruimte tegen teams die zich ingraven.

7 oktober 2020 om 10:58

Hij zou blij moeten zijn dat hij überhaupt speelt, met al die andere spelers in de selectie.

7 oktober 2020 om 11:40

Messi speelt goed in de punt, op de flank en achter een spits. Griezman kan enkel goed spelen in een 442 met een grote sterke bliksemafleider naast hem. Met andere woorden...Griezman is zeer beperkt. Barca had hem moeten verkopen en Haaland moeten halen.

7 oktober 2020 om 14:29

Griezmann speelde goed in zo'n rol bij Atleti, maar dat betekent niet dat dat t enige is wat hij kan. Hoe speelde hij bij Sociedad?

7 oktober 2020 om 11:09

Griezmann heeft de kans gekregen om op verschillende posities te spelen inclusief centraal in de aanval , echter heeft hij op al die posities zichzelf niet kunnen bewijzen en heeft hij zijn collega's niet kunnen overtreffen. Suarez op de bank vond je niet kunnen omdat hij te duur was maar Griezmann verdient nog meer dan Suarez en kan geen enkel rol deftig invullen. De reden waarom Griezmann niet verkocht kan worden is omdat er een banklening mee gemoeid is. Wat ze ook aan hem gingen verdienen ging nooit niet genoeg zijn om die lening af te betalen en zou geen geld opleveren voor transfers zo goede managers zijn het bij Barca. Vandaag worden de laatste 3500 stemmen geteld en ze hebben maar nog 1000 nodig om de vertrouwenstemming door te laten gaan dus geen moment te vroeg.

Ansu Fati en Puig zijn de toekomst van Barcelona en verder niemand.

7 oktober 2020 om 10:47

Leuk man, 11 tegen 2... nee snap wel waar je op doel, maar grizzie is absoluut ook na volgend seizoen de toekomst en moet gewoon achter de spitsen spelen of een vrije rol bekleden zoals bij atl. Waarom heb je heb anders in godsnaam gehaald?

7 oktober 2020 om 11:11

Niemand snapt waarom hij is gehaald, slaat ook nog steeds nergens op. Griezmann is in zijn hele carrière nooit een spits geweest in een 433, toch haal je hem als vervanger van Suárez terwijl ze in bijna alles verschillen. Griezmann kan alleen spelen in een vrije rol achter de spits en daar loopt ene Messi rond dus dat gaat ook niet werken

7 oktober 2020 om 11:15

Als het nieuw bestuur Messi weet te overtuigen om te blijven dan is Griezmann de eerste die vertrekt en komt er een nieuwe klassieke centrale aanvaller , die Griezmann heeft het voor zichzelf verpest door naar barca te komen wetende dat zijn positie niet bestaat bij barca en wetende dat hij moet gaan concurreren met Messi en Suarez

Griezmann is al 29 die zal hoogstens 3 jaar op topniveau volhouden, waarvan hij denk ik dit jaar al kan afschrijven.

7 oktober 2020 om 10:49

Ja, maar messi volgend seizoen weg of hij ontvangt van de nieuwe voorzitter een contractverlenging fee van 50 miljoen. Maar ik hoop dat ie vertrekt, tijd voor een nieuwe koers in Barcelona en grizzie zal dan een rol van betekenis moeten spelen, maar plaats hem dan op zijn positie!

7 oktober 2020 om 11:19

Fijn dat realfans ook bemoeien met de koers van barca. Snap heel goed dat jullie willen dat Messi weg gaat. Als ik moet kiezen tussen een bejaarde Messi of Griezman dan zou ik 100x voor Messi kiezen. Griezman mag uitkijken naar nieuwe club, hij is totaal niet de toekomst ook.

7 oktober 2020 om 12:16

Jazeker! Mijn tip; na regen komt zonneschijn, gaat niet om een bejaarde Messi maar een Messi die jullie salaris plafond omhoogwerkt en eigenlijk dit seizoen helemaal niet gemotiveerd is. Gewoon next year exit en opnieuw bouwen, gratis advies van een bemoeial real fanboy!

Ansu Fati is de toekomst van Barca. Griezmann is niet de jongste meer en speelt ook nog eens vrij matig. Tegen Celta was al te zien dat Barca Griezmann niet nodig had toen ze met 10 man speelde. Voor zowel Griezmann en Barca is het beter als hij in de winter of na dit seizoen vertrekt.

Griezmann is een belachelijke aankoop die op geen plek heeft gerendeerd. Als rechtsbuiten loopt hij in Messi's zone en is hij totaal niet dreigend, als linksbuiten loopt hij er verloren bij en is hij niet meer dan opvulling en in het centrum is hij grote delen van de wedstrijd onzichtbaar. Enkele straaltjes van klasse doen dan niks aan af. Misschien is Internazionale wat voor hem? Spelen in de rug van Lautaro en Lukaku.

Griezmann is een hele goede voetballer, maar hij lijkt totaal niet te aarden bij Barcelona. Ballen springen van zijn voet af, weinig risico in zijn passing en hij komt ook te weinig voor de goal. Of het aan de aanwezigheid van Messi ligt weet ik niet, volgens mij heeft hij gewoon een gebrek aan zelfvertrouwen momenteel. Verder is hij niet meer de jongste. Barca kan beter volledig inzetten op de pareltjes die vanuit de eigen jeugd komen in de vorm van Ansu Fati en Puig. Zij zouden de toekomst van Barcalona moeten zijn.

7 oktober 2020 om 11:22

Hou toch op met dat "aanwezigheid van Messi". Je ziet countinho toch ook helemaal opleven? Griezmann is gewoon een ontzettende slapzak, die helemaal niet zo goed kan voetballen. Is leuk als ie meters ruimte heeft, maar in de kleine ruimte is het een oud wijf

Hahahaha griezman talentje hoor. Nog maar 19 jaar oud. Is griezman nou net als lingard? Iemand die altijd de toekomst is en nooit het heden? Lekker terug gaan naar atletico als ik griezman was. Hij heeft niet de kwaliteiten om bij een ploeg als barca te slagen.

Griezmann is ook al 29 jaar, dus hij is misschien wel de toekomst op korte termijn, maar zeker niet de toekomst op de lange termijn. Ik vind het wel bijzonder dat de Franse bondscoach en mede internationals zo veel te zeggen hebben over de rol van Griezmann bij FC Barcelona.

Jaa zeker de toekomst. Die man is zelf ook al 30 jaar volgens mij. Denk dat als Messi weg gaat, Griezmann ook alleen maar achteruit zal gaan. Ansu Fati, Pedri, Trincao, De Jong, Puig, Dest, dat is de toekomst.

Griezman is toch geen toekomst joh. Snap nog steeds niet waarom deze gast is gehaald. Als ik al vanaf achter mn lappie kan zien dat die jongen niet past bij barca dan zouden die gasten in het bestuur het toch ook kunnen zien. Toekomst van de club is Fati, Puig, Araujo, Pedri, Trincao, Dest en de Jong. Griezman is over een seizoen klaar.

Bartomeu heeft zeer dure puzzelstukken die absoluut niet met elkaar passen gekocht en hen mega salarissen uitgedeeld waardoor hij heel zijn financiële buffer heeft opgemaakt en zijn salarishuishouding heeft doen ontploffen. Nochtans was de oplossing simpel , Neymar een linksbuiten moest vervangen worden om het Suarez Messi aanvalsduo aan te vullen. Echter kocht hij allesbehalve een klassiek linksbuiten, hij kocht een tweebenig rechtsbuiten voor op links , een aanvallend middenvelder als vleugelspeler en een tweede spits om de positie van linksbuiten in te vullen. Al deze aankopen heeft hij zelf afgewerkt zonder input van de coach waardoor de coach achteraf maar moest zien hoe hij al deze spelers met elkaar ging laten samenspelen. Heel deze sage zorgde voor veel tumult bij de spelersselectie en de frustraties waren hoog want de selectie bleef onevenwichtig en niet goed ingevuld om competitief te zijn.

7 oktober 2020 om 11:34

Abidal was de TD en wilde blijkbaar graag Franse spelers halen. Dembele zou indien hij fit zijn gebleven de rol als buitenspeler hebben kunnen invullen. Niettemin is de prijs die Barcelona Dortmund heeft betaald absoluut belachelijk. Maar dat komt deels ook door de bizarre som die PSG op tafel wist te leggen om aan de clausule te voldoen.

7 oktober 2020 om 13:40

Barca kon Dembele oppikken voor een habbekrats voor hij naar Dortmund ging maar ze konden hem niet overtuigen 2 jaar later betalen ze daar 120 miljoen voor. Abidal heeft zelf toegegeven dat hij Haaland voor een habbekrats kon halen vooraleer hij naar Dortmund ging maar koost echter voor Kevin Prince Boateng destijds. Hoeveel van dergelijke blunders kun je blijven maken. Het koms omdat er gewoon geen beleid is. De basis moet gevormd worden uit La masia spelers aangevuld met opkomende talenten en dragende toppers in elke linie die voor de competitiviteit en consistentie zorgen. Mats - Pique-Busquets -Messi en dan aanvullen met La Masia jongelingen Ansu , Puig , Monchu en opkomend talent die je koopt vooraleer ze uitgroeien tot miljoeneninvesteringen. Ik kijk liever naar een jong team die probeert om het waar te maken dan een bende overbetaalde ego's die allemaal de bal willen en geen rendement halen.

7 oktober 2020 om 17:34

De aantelling van Abidal was een grote fout van Bartomeu. Hij had helemaal geen ervaring als TD. De rol van de voorzitter is om de juiste mensen op de juiste plek te zetten.

Griezmann is duidelijk niet op zijn plek, laat m maar naar Bayern, Juventus of Liverpool gaan, ik weet zeker dat die hem goed kunnen gebruiken.

Ligt allemaal aan Messi!!! Sarcasme uit. Trincao is nu al beter, die heeft ballen en dreiging, griezmann is een oud wijf, overschatte speler, een mietje op het veld. Lekker banken met die gozer, lekker trincao basis zetten, dat is de toekomst, niet meneer fortnite.

Het ergste van alles nu ik erover nadenk is dat Deschamps gister riep dat Griezmann centraal moet spelen. Maar hij heeft ook genoeg wedstrijden centraal mogen spelen zowel als diepe en als valse spits en ook toen speelde hij als een natte krant. Fati, Dembele, Puig, Pedri, Frenkie, Trincao, Dest en Araujo zou je als de toekomst van Barca kunnen zien. Overigens wil ik Konrad de la Fuente hier ook aan toevoegen. Dat wordt er één geloof me. Jonge spelers met potentie. Griezmann is al tegen de 30 en ik zie hem bij Barca sowieso niet meer aarden. Flop eerste klas.

Hahaha toekomst van Barca zegt hij..Griezman is al 30, en hij is gewoon niet goed genoeg.Griezman is gewoon niet zo goed als veel fransen denken, Barca moet hem op het eind van het seizoen weg doen.Een aanvaller die nooit een man kan dribbelen heeft niks te zoeken bij Barca.Een echte topper past zich overal aan, Griezman durft ook niks, toont gewoon aan dat hij niet tussen de beste spelers hoort.Vond hem bij Ateltico en nu ook bij Frankrijk aHelemaal niet de beste speler van de ploeg.

Ik had verwacht dat dit artikel over Ansu Fati zou gaan, maar Griezmann is de toekomst van Barcelona? De meer centralere rol die Griezmann bij Frankrijk heeft en bij Atleti had gaat hij bij Barca niet krijgen, daar staat Messi namelijk al.

Nu ja, toekomst. Je koopt niet een speler voor zoveel miljoenen om ff te wachten tot je clublegende vertrekt. Dit is gewoon een mislukking gebleken en daar heeft Griezmann niet zoveel schuld aan. Vorig seizoen heeft ie onder Valverde en Setien gewerkt en geploeterd voor het elftal, zonder ook maar een keer te klagen. Giroud wil gewoon steunen en dat is niet meer dan normaal, maar Griezmann moet en kan beter dan hij laat zien.

7 oktober 2020 om 13:45

Ze kunnen hem niet verkopen omdat hij gekocht is met een banklening en ze gaan die oorspronkelik bedrag nooit niet terugverdienen dus is hij geen optie om verkocht te worden daarom dat ze zijn overgegaan tot Dembele maar die heeft geen zin om weg te gaan van de zon en bovendien weet hij ook dat er neuw bestuur en coach komt dus als hij wat moet banken is dat geen probleem voor hem

Griezmann is een heel goede speler, dat heeft ie bij Atletico en Frankrijk wel jaar in jaar uit bewezen. Alleen spelen die teams compacter dan Barcelona doet. En de toekomst? Griezmann is qua leeftijd in principe op zijn piek nu. Als Messi weg is, op zijn vroegst volgend jaar, dan is ie 30. Hij heeft op het hoogtepunt van zijn loopbaan een verkeerde keuze gemaakt.

Fati is (momenteel) de beoogde opvolger van Messi/toekomst van Barã§a en al zeker niet deze overroepen Griezmann.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

187 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 9 3 0 0
2019/2020 Barcelona 35 9 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Dest wekt verbazing in Spanje: ‘Welke back heeft Barça binnengehaald?’

Sergiño Dest lijkt de Spaanse media nu al te hebben overtuigd van zijn kwaliteiten. Zowel in LaLiga als de Champions League geniet Dest steeds meer het vertrouwen van Ronald Koeman en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren