Sergiño Dest wil voorbeeld achterna: ‘Zij speelden nog met hem samen’

Vrijdag, 2 oktober 2020 om

Sergiño Dest rondde eerder deze week zijn transfer van Ajax naar Barcelona af en de rechtsback stond vrijdagmiddag voor het eerst als speler van de Catalaanse grootmacht de pers te woord. De jongeling kijkt onder meer uit naar de samenwerking met Lionel Messi en hoopt van de Argentijn ook te kunnen horen hoe het was om met zijn grote voorbeeld Dani Alves samen te spelen.

“Ik wil inderdaad zoals hij worden. Ik heb veel video’s van hem gekeken waar ik veel van geleerd heb en er zijn hier ook spelers die me kunnen adviseren omdat ze met hem hebben samengespeeld, zoals Messi. Ik wil net zoals Alves spelen”, vertelde Dest. Alves stond tussen 2008 en 2016 onder contract in het Camp Nou en kende met de winst van onder meer zes landstitels en driemaal de Champions League een bijzonder succesvolle periode als speler van Barcelona.

Dest hoopt eenzelfde rol te kunnen vervullen: “Ik denk dat een positie aan de zijkant het beste voor mij is en ik hoop dat ik daar kan blijven spelen. Ik wil naar voren en naar achteren rennen en als ik meer moet trainen om dat te kunnen doen, zal ik dat ook doen”, vervolgt hij zijn verhaal. Om een basisplaats te kunnen veroveren zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Sergi Roberto en Dest spreekt vol respect over de Spanjaard: “Hij is een geweldige speler, met veel kwaliteiten en wat ik me het meest van hem herinner is dat hij het laatste doelpunt tegen Paris Saint-Germain heeft gemaakt in de Champions League (tijdens de fameuze Remontada in 2017, red.). Ik hoop dat iedereen mij wil helpen om zo ver mogelijk te komen.”

Deze truc van Sergiño Dest zag je nog niet?

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 2 oktober 2020

Naast Barcelona was ook Bayern München nadrukkelijk in de markt voor Dest. De negentienjarige vleugelverdediger koos er uiteindelijk echter voor om de interesse van der Rekordmeister naast zich neer te leggen: “Bayern is een geweldige club, maar ik heb mijn hart gevolgd en daarom heb ik voor Barcelona getekend.” In Barcelona gaat hij bovendien samenwerken met Ronald Koeman, al lijkt dat niet de definitieve doorslag te hebben gegeven: “Wat de omstandigheden ook zijn, Barcelona heeft zoveel geschiedenis dat ik heb hier altijd heb willen spelen. We hebben nu twee wedstrijden gewonnen en we zijn goed op weg. Het is belangrijk dat Koeman hier zit omdat hij Nederlands is, maar iedereen heeft me met open armen ontvangen.”

Barcelona won zijn eerste twee wedstrijden van het LaLiga-seizoen van Villarreal en Celta de Vigo en zondagavond staat de volgende kraker tegen Sevilla op het programma. Het is nog niet duidelijk of Dest dan al van de partij zal zijn, al hoopt hij zelf natuurlijk van wel: “Het zou geweldig zijn als ik aankomende zondag kan spelen, ik hoop zo snel mogelijk te kunnen beginnen.”


Poll

Denk jij dat Sergiño Dest dit seizoen al een basisplaats gaat veroveren bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Zo goed zal die nooit worden.

2 oktober 2020 om 15:35

Ah kijk onze expert is er al uit. Zo goed zal hij nooit worden. Je hebt door dat Dest 19 jaar is en nog ontzettend veel kan leren/groeien? Tuurlijk Alves is een hoog niveau, maar wie weet kan Dest dat niveau op een dag ook halen

2 oktober 2020 om 15:39

Zo makkelijk om iemand al af te schrijven voordat die zichzelf heeft kunnen bewijzen..

2 oktober 2020 om 15:50

Als ik het moet geloven in de reacties kunnen wij er allemaal geen zak van. Overal lees ik altijd “word niks” “kan er niks van” “haha ja zou ik ook wel willen ja” “mag zn veters niet eens strikken” alsof we gedoemd zijn te mislukken altijd. Volgens mij doen er het toch altijd goed. (En zelfs dan is het niet goed genoeg, “snap niet dat ie speelt”)

2 oktober 2020 om 16:31

Daar gaat het toch niet over? Hij wilt net als hem spelen. En qua stijl en balvaardigheid heeft Dest wel wat weg van hem.

2 oktober 2020 om 17:18

Srginho is een groot talent. Dani Alves is de beste rechtsback allertijden. De kans dat Serginho zo groot wordt is uiterst klein of vrijwel uitgelsoten. Maar als hij al een beetje in de buurt komt, en dat talent heeft hij zeker wel, dan heeft hij het al heel erg goed gedaan. De kans dat Dest gaat slagen bij Barca acht ik heel erg groot. Maar dat maakt je nog lang geen Dani Alves.

Logisch idool voor een jongen als Dest, een van de beste (aanvallende) rechtsbacks aller tijden. Zal heel lastig worden om dat niveau te evenaren maar je moet streven naar het beste! PS: Wel even een glimlach op m'n gezicht van dat filmpje -Sergino Dest, hoe dan!-, lekker trucje hoor!!

2 oktober 2020 om 15:46

Hij heeft ook nog wel wat tijd om dat niveau te evenaren. Dani Alves speelde tot zijn 25e voor Sevilla, en was rond zijn 30e op zijn best. Ik zeg niet niet dat Dest ooit dat topniveau gaat halen, maar het talent is er zeker. Ik denk ook wel dat Koeman de juiste man is om hem beter te maken, zeker verdedigend.

2 oktober 2020 om 18:41

Mwah vond alves tussen 25 en 30 jaar het best. Daarna viel hij jaartje terug en was hij zn vorm kwijt. Daarna met msn weer treble gepakt en was hij weer ongelooflijk goed. Maar zijn beste tijd was voor zn 30ste vond ik.

Moet je kneiter hard voor werken. Dani alves is een van de beste backs die ik heb gezien. Wat een strijder was dat op zijn best, heel de wedstrijd op en neer als trein en een telepathisch connectie met messi, die 2 konden mensen blind tikken in de combinatie

2 oktober 2020 om 16:18

Hij en Marcelo in hun glorie dagen bij Brazilie waren fantastisch. Het was altijd bijna alsof Brazilie met 5 aanvallers speelde.

Ik weet het niet. Dani Alves zorgde er wel altijd voor dat hij een onbetwiste basisspeler werd voordat hij de volgende stap maakte. Het is ook niet zo dat hij maar twee jaar bij Sevilla heeft gespeeld. Dest was bij Ajax niet eens onomstreden wat zeker niet gek is aangezien hij nog maar 19 jaar is. Het feit blijft wel dat hij zichzelf kennelijk goed genoeg acht om voor ploegen als Bayern en nu dus Barca te spelen. Of dat echt verstandig is durf ik zwaar te betwijfelen. Aan de andere kant zorgt hij wel voor concurrentie en misschien dat Sergi het niveau van afgelopen wedstrijd kan vasthouden.

2 oktober 2020 om 16:10

@ Ajax/barca: Hij acht zichzelf niet alleen goed genoeg maar belangrijker Barcelona en Bayern ook. Dan zal hij het toch redelijk bij het goede eind hebben of jij dit nu wel of niet betwijfelt. Ik geloof dat boven genoemde er een betere kijk op hebben.

2 oktober 2020 om 16:21

Kom op man. Je weet toch ook wel dat ze hum puur vanwege zijn potentie kopen. Echter vind ik dat voor een back nog veel te vroeg om hem op 19-jarige leeftijd voor zo'n miljoenenbedrag te halen. Ricardo van Rhijn stond volgens mij ook op 18/19- jarige leeftijd in de belangstelling van Real Madrid. We weten allemaal hoe hij zich daarna verder ontwikkeld heeft. Dat was allesbehalve wereldniveau. Het feit blijft wel dat Dest niet eens basisspeler bij Ajax was. Om dan de stap naar de wereldtop te maken terwijl je nauwelijks 20 potjes voor Ajax hebt gespeeld is gewoon heel riskant.

2 oktober 2020 om 19:56

Waar lees jij dat hij zich goed genoeg acht? Sjonge jonge

2 oktober 2020 om 20:15

Uhm door misschien de overstap te maken na 20 potjes in het eerste van Ajax te hebben gespeeld. Daarnaast wilde hij ook gewoon absoluut weg en wenste hij niet in de competitie te starten vanwege de transferperikelen.

Zondag invallen en meteen voor Barca een eerste echte graadmeter.

Iedereen wil Alves achterna als rechtsback, wat was die goed zeg. Overigens denk ik dat hij best veel kwaliteiten heeft die bij Barca passen. Vooral qua voetbal zit het helemaal goed.

2 oktober 2020 om 16:42

qua tennis of hardlopen niet dan?

In principe is het niet verrassend dat Bayern München en Barcelona al in een vroeg stadium interesse toonden in Sergiño Dest, hij heeft namelijk een aantal cruciale ingrediënten van een moderne vleugelverdediger. En laten we eerlijk zijn, de markt voor rechtsbacks die met een individuele actie hun directe tegenstander uit kunnen schakelen is ontzettend schaars. Sergiño Dest heeft de explosiviteit, het loopvermogen en de individuele actie om uit te groeien tot een moderne vleugelverdediger voor de Europese (sub)top. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij net als Francisco Trincão te vroeg de overstap heeft gemaakt naar de absolute top. Als hij werkelijk zo overtuigd was van zijn eigen kwaliteiten, dan had hij Noussair Mazraoui (wat ik overigens een beperkte speler vindt) met twee vingers in zijn neus uit de basis gespeeld in Amsterdam en daarna de overstap naar de Europese top gemaakt. In de speelwijze van Ten Hag had hij zich zonder twijfel verder kunnen ontwikkelen, vooral in het defensief positioneren en het aanvoelen van de relatie met de middenvelders en aanvallers. Nu komt hij in principe binnen als relatief onbewezen talent en als stand-in van Sergi Roberto. Maar nogmaals, de ruwe ingrediënten van een moderne vleugelverdediger zijn aanwezig en door enorm hard te werken aan zijn ontwikkeling kan hij natuurlijk uitgroeien tot een bruikbare speler voor Barcelona. Wens hem het allerbeste toe!

2 oktober 2020 om 17:22

Mazraoui een beperkte speler vinden en denken dat een 19-jarige hem zomaar uit de basis speelt... Nous heeft een geweldig loopvermogen en is technisch meer dan uitstekend. Hij had (heeft) nog wat werk te doen qua verdedigen en misschien fysiek, maar weet zich steeds beter te positioneren. Die transitie van middenvelder naar back is nog vol op gaande, maar als jij niet ziet dat hij na z'n vormdip weer uitgroeit tot een zeer gewilde rechtsback, moet je toch echt wat vaker naar Ajax kijken. Ze zitten beiden op hetzelfde niveau, maar bij een ploeg met veel balbezit, zou ik altijd Mazraoui opstellen. Vooral vanwege zijn passing.

2 oktober 2020 om 18:07

Nous is beter hij houd zich wat betreft techniek nogal in ... laatste wedstrijden zie je daar steeds meer van Nous en Anthony goeie combi beter dan met Neres. Misschien wordt Dest wel de next Messi

2 oktober 2020 om 19:11

Misschien is 'beperkte speler' een overdreven negatieve benaming voor Noussair Mazraoui. Natuurlijk heb ik gezien dat hij van waarde is voor het huidige Ajax. Maar als je mij vraagt wie de rechtsback met het hogere plafond van de twee is, dan ga ik zonder enige twijfel voor Sergiño Dest. En dat komt vooral doordat de laatstgenoemde in mijn ogen het spel beter leest, explosiever in zijn versnelling is en zijn directe tegenstander eenvoudiger kan passeren. In de ruwe ingrediënten voor een moderne vleugelverdediger is hij simpelweg verder dan Mazraoui. Maar kan me vinden in de woorden van @riquelme_nr10. Met Antony op de rechtervleugel is het misschien beter om een ander type rechtsback in te passen. Mazraoui is 'meer complementair' aan Antony dan Dest.

2 oktober 2020 om 19:55

Mwa, je ziet duidelijk dat Ten Hag een voorkeur heeft voor Mazraoui en dat het zijn lievelingetje is. Hij begint nu wel weer aardig te spelen, maar die jongen heeft vorig jaar de wanprestaties aan elkaar geregen. Ik ben blij met Dest en hoop dat hij de kans krijgt, want Roberto begint een hoofdpijndossier te worden.

3 oktober 2020 om 07:06

Sergi Roberto is nu grappig genoeg wel geselecteerd voor het Spaanse elftal. Je hebt met Semedo overigens gezien hoe moeilijk het is om het goed te doen bij Barcelona. Semedo heeft het nooit echt waar kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren