Kraay junior irriteert Berghuis tot op het bot: ‘Dat snap je zelf toch ook wel?’

Zondag, 20 september 2020 om 16:57Demen Bulbul • Laatste update: 17:02

Steven Berghuis is niet te genieten na de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord dit seizoen, zondagmiddag tegen FC Twente. Het team van trainer Dick Advocaat miste met name in de slotfase kans op kans en kwam uiteindelijk niet verder dan een remise (1-1). Berghuis verscheen na afloop zichtbaar geïrriteerd voor de camera van FOX Sports en ergerde zich overduidelijk aan verslaggever Hans Kraay junior.

Kraay junior introduceerde Berghuis als volgt: "Het gezicht van Steven zegt heel veel, hè. Jouw gezicht zegt alles." De verslaggever had vermoedelijk gerekend op een reactie van de aanvoerder van Feyenoord, maar die kwam niet verder dan een knikje. Kraay junior vroeg Berghuis vervolgens 'welke van de drie kansen die Feyenoord in de slotfase kreeg' een doelpunt hadden moeten opleveren. "Alle drie", repliceerde Berghuis kortaf.

"Ja, ja, tuurlijk", antwoordde Berghuis vervolgens op de vraag of hij zich het missen van de kansen kwalijk neemt. De rechtsbuiten kreeg zelf twee goede mogelijkheden in de slotfase, maar een opstuitende bal na een ingooi en een rebound waren niet aan hem besteed. "Bij de eerste kans twijfel ik door de stuit of ik het met mijn hoofd moest doen of met mijn voeten. Uiteindelijk raak ik de bal met mijn scheenbeen, heel slecht uitgevoerd. De tweede kans kwam een beetje half onder me en raakte ik teveel met mijn hak. Zonde."

Kraay junior vroeg zich af waarom Feyenoord pas in de slotfase kansen wist te creëren. "Dat komt omdat het veldspel gewoon slecht is. Slechte veldbezetting, laag tempo, weinig initiatief. Dat is niet iets heel erg nieuws. Ik denk als je onze wedstrijden vaak hebt teruggezien, ook vorig jaar, dan is het nooit echt overtuigend. Vandaag wederom niet", was Berghuis hard in zijn oordeel. Kraay junior vervolgde: "Neem je dat jullie kwalijk, de trainer kwalijk?" Ook die vraag van de verslaggever kon niet op de goedkeuring van Berghuis rekenen: "Nee, natuurlijk niet. Dat snap je zelf toch ook wel? Iedereen, wij zijn allemaal verantwoordelijk", antwoordde hij zichtbaar geïrriteerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik snap zijn frustratie wel, maar kom op joh. Je staat daar als aanvoerder geef gewoon normaal antwoord. En gedraag je niet als een klein kind.

20 september 2020 om 17:01

Nooit gevoetbald ofzo? Frustraties na de wedstrijd

20 september 2020 om 17:06

Kan je lezen. Ik snap zijn frustratie absoluut. Neem niet weg dat je aanvoerder en jezelf en je team vertegenwoordigt.

20 september 2020 om 17:12

Laat hem lekker joh. Zo is die, accepteer het. Beter dan die media getrainde spelers.

20 september 2020 om 17:14

Tja hans stelt domme vragen dus kan je zo een reactie verwachten..

20 september 2020 om 17:33

Je bent prof of niet

20 september 2020 om 20:48

Die jongen heeft gewoon een hekel aan Kraait. Hij reageert altijd zo onvolwassen en geïrriteerd op hem

20 september 2020 om 17:26

Heb je het interview gezien? Berghuis is zichtbaar gefrustreerd, maar hij blijft correct. In mijn ogen een beetje aangedikt door de redactie alhier. Ja hij is gefrusteerd en antwoordt kortaf, maar is dat vreemd 1 minuut nadat je punten morst door eigen toedoen?

20 september 2020 om 17:28

Beetje een sensatie titel inderdaad zijn we wel gewend van voetbalzone

20 september 2020 om 19:35

Raar hoe ze dit bericht brengen. Berghuis kwam gefrustreerd naar Hans toe. Waarschijnlijk door zijn grote missers en de onkunde van zijn teamgenoten. Bleef gewoon rustig en was niet persoonlijk naar Hans. De titel is gewoon sensatie over de rug van Berghuis want nu kunnen ze weer lekker gal spuwen. Ken ook weinig spelers die feestend naar Hans gaan na puntverlies.

20 september 2020 om 21:01

Volgens mij is Hans Kraay voor ieder volwassen, normaal denkend mens een behoorlijke testcase voor je zelfbeheersing. Die man trapt alleen maar open deuren in en als ie dat niet doet blaast ie elke kans op een normaal gesprek tussen twee volwassen mensen op door met kotslollige opmerkingen de mixed zone te vullen. Hoe hij vorige week bijvoorbeeld Nvogo frontaal aanviel en deze week ook Max benaderde met zijn niet lollige grappen in steenkolen Duits: het is een parodie op journalistiek. Die vent moet zich doodschamen wanneer hij ziet hoe jongere collega's als Wytse van de Goot, Milan van Dongen en vooral Fresia Coutinho Arias hem lachend voorbij streven bij Fox? Waarschijnlijk is-ie allen veel te ijdel om dat te merken.

Ik snap de reactie van Berhuis wel. Een van de weinigen met een surplus aan kwaliteit en als het bij hem eens niet lukt, is er niemand die het stokje van hem over neemt. En een terechte conclusie, vooral in de tweede helft was het niveau beschamend.

20 september 2020 om 17:05

Zo overdreven vond ik zijn reactie niet eens. Gewoon realistisch en gefrustreerd, niks meer niks minder. Kwam op mij niet over als "tot op het bot geïrriteerd door Kraay".

Ja echt tot op het bot. Wat ging die berghuis door het lint zeg.

20 september 2020 om 17:05

Overdreven gedoe ook. Lijkt me zo vreselijk om als speler in Nederland elke keer maar antwoord te moeten geven op die domme vragen na de wedstrijd. Journalistiek van 10 keer niks

20 september 2020 om 17:55

Dat is niet iets typisch Nederlands. Overal krijg je die standaard vragen om de oren geslingerd als voetballer. Het zijn cliche's, maar wat moeten die journalisten anders vragen?

20 september 2020 om 18:33

Waarom zijn die interviews er dan nog? Ik snap het echt niet.

Zou hans ook door hebben dat hij heel veel mensen irriteert? Gister na psv heb ik me lopen schamen dat een Nederlandse journalist zo'n interview geeft. Max die totaal niet zijn woord kon doen zonder elke keer te worden onderbroken. Schmidt die om de 3 seconden moest aan horen hoe slecht het was. Psv speelde echt wel een prima eerste helft maar bij Hansie is et allemaal zo slecht en moet de wedstrijd worden vergeten. Hans moet keer beseffen dat het niet zijn show is, stel gewoon die vraag en houd je muil verder. Uiteindelijk willen we de mening van de spelers en coach aan horen en niet wat Hans er van vindt.

20 september 2020 om 17:06

Het was gister ook niet zo goed vind ik, maar zoals jij aangeeft probeert Hans inderdaad altijd er zijn eigen show van te maken. Spelers zijn hun zin nog aan het afmaken of hij onderbreekt ze al.

20 september 2020 om 17:30

Het goede aan Hans vind ik dat hij wel kritisch durft te zijn richting de mensen die hij interviewt, iets wat ik nogal eens mis bij anderen (waaronder de Nos). Hij gaat er alleen te lang op door en bovendien op een irritante manier. Stel je kritische vraag, als je daar geen fijn antwoord op krijgt, stel hem nog een keer op een iets andere manier, maar kap er daarna gewoon mee.

20 september 2020 om 17:42

Dan kun je kritisch zijn maar door deze idiote manier van interviewen en er proberen je eigen (comedy) show van te maken zorg je ervoor dat niemand je serieus neemt. Met een internationale trainer heb je ook internationaal bereik en hij zet zo heel de Nederlandse sportjournalistiek te schande. En dan dat belabberde Engels. Zou bijna denken dat hij het expres doet om grappig over te komen. Beschamend gewoon. Je zag Schmidt zich ook zichtbaar irriteren. Kan me niet voorstellen dat hij op meer van zulke interviews zit te wachten, in hoeverre je het al een 'interview' kon noemen...

20 september 2020 om 17:55

Rubentje kritisch zijn is zeker niet erg zoals Lucas zegt maar Hans laat ook niet iemand uit praten en luistert ook helemaal niet. Het draait nu allemaal om Hans terwijl wij juist de coach en de spelers willen horen

20 september 2020 om 17:39

Het is volgens mij een man met weinig zelfreflectie. Heb sowieso het gevoel dat hij erbij (fox dus) zit omdat ze dan een soort subsidie krijgen. Kan me niet voorstellen dat ze geen betere journalisten of verslaggevers uit hun hoge hoed kunnen toveren.

20 september 2020 om 17:40

Gisteren was echt een dieptepunt. Ik keek de wedstrijd samen met een buitenlander en die keek me echt aan van erg is dit? Zeker toen Schmidt al geïrriteerd was en ze het nog leuk willen maken bij FOX door een jeugdfoto te laten zien. Plaatsvervangende schaamte.

20 september 2020 om 17:54

Ik zat met mijn vriendin op de bank, die zelf journalistiek studeert. Die moest wel lachen om het niveau van Hans na de wedstrijd. Het is verder niet erg om kritisch te zijn maar laat alsjeblieft iemand uit praten.

Nou ja, tot op het bot. Hij stelde gewoon een domme vraag en kreeg een bot antwoord van iemand die net puntverlies lijdt, en zelf 2 megakansen mist 30 seconde ervoor.

Kraay irriteert dit seizoen iedereen met z'n belachelijke interviews. Hoe moeilijk is het om gewoon goede vragen te stellen en niet jezelf als middelpunt van het interview te zien? Het is een sympathieke vent en bij VI voegt hij inhoudelijk vaak veel toe maar wie er afgelopen zomer tegen hem heeft gezegd dat hij op deze manier moet interviewen....

20 september 2020 om 17:07

het is idd alsof ie een nieuwe stijl wil uitproberen. Schmidt was duidelijk geïrriteerd gister en dat is ook niet helemaal gek als je ziet hoe respectloos hans aan het doen was. In de studio riepen ze vervolgens dat Schmidt er maar aan moet wennen maar ik denk dat Hans echt even gewoon normaal moet doen.

20 september 2020 om 17:08

Afgelopen zomer? Hans doet het al jaren op deze manier. Snap niet hoe mensen fan zijn van die engnek.

20 september 2020 om 18:06

Nouja eerder had hij vaak nog wel een paar goede vragen en had hij losse interviews die soms leuk waren om te kijken. Maar dit seizoen kraamt ie louter onzin uit en lijkt hij zichzelf belangrijker gaan vinden dan het interview. Ik vind de persoon Hans Kraay een hele sympathieke gast die het bij Fox altijd leuk neerzet maar die interviews kunnen echt niet.

Tegenover kraay zou ik ook gefrustreerd zijn. Zelfs na een goede wedstrijd. Ik vond hem tegen die PSV trainer ook weer zwaar irritant.

20 september 2020 om 17:07

Heel irritant ja. Laat die man gewoon aan het woord en stel open vragen. Hans zoekt altijd maar naar bevestiging.

Volkomen logisch. Moet hij daar dan nep geforceerd gaan lachen ofso. Kan dit juist waarderen de oprechte emoties en frustraties. Werden ook een aantal domme vragen gesteld. Alsof Berghuis daar live zijn trainer gaat afbreken. Tot slot liever spelers als Ziyech, Berghuis etc die zeggen waar het op staat dan een kudde schapen die mediatraining gevolgd hebben.

Als Hans ditzelfde interview met Van Gaal had gedaan, was hij er slechter uitgekomen.

Ik merk wel echt dat iedereen de bal zo snel mogelijk aan Berghuis wil geven ook al heeft ie 3 man om zijn nek hangen. Voorin moet echt alles van hem komen, Jorgensen is al en anderhalf seizoen niet vooruit te branden, geef mij maar maar Bozenik die heeft pit die wilt wel, en ook Linnsen heeft 2 wedstrijden helemaal niks laten zien. Ik hoop zo erg dat Sinnitera der snel weer bij is! Weet iemand toevallig hoe lang hij nog nodig heeft?

Ik vond het wel meevallen met “tot op het bot geïrriteerd”. Zag sowieso niet echt irritatie, meer teleurstelling... Btje overdreven titel als je t mij vraagt

Dit is zo onprofessioneel van berghuis. Hoe teleurgesteld je ook bent, je bent de aanvoerder. Ga daar staan en beantwoord gewoon netjes die vragen en ga niet zo mokkerig doen. Kraaij doet ook gewoon z’n werk.

20 september 2020 om 17:17

Als hans gewoon normale vragen stelt reageert berghuis niet zo..

20 september 2020 om 18:11

Hij beantwoordt ook netjes en dat zou je weten als je ook echt het interview had gezien

Kraaij is gewoon een waardeloze journalist, met allemaal vragen naar bekende wegen én vooral bedoeld om te ergeren. Berghuis is daarnaast ook een opgewonden standje, wat dit soort gesprekken (voor mij in ieder geval) bijzonder weinig waarde opleveren.

Berghuis vind t alleen leuk om commentaar te geven bij overwinningen want dan is het de ideale schoonzoon , zo werkt t niet Steven, wees dat ook bij puntverlies

Het is altijd de grote Kraay show , meestal komen er ook weinig nuttige vragen uit. Ik persoonlijk heb mij niet gestoord aan de reactie van Berghuis , kon er wel inkomen wat hij zei.

Ik meende dat Feyenoord fantastisch voetbal speelde sinds advocaat er is, althans dat roepen vele supporters. Berghuis is het daar beduidend niet mee eens, het was vandaag ook erg matig. Ik vind voor een tweede pot op rij dat Kokcu echt helemaal geen snars brengt, die kan denk ik wel gaan banken want inzet is er ook niet bij.

20 september 2020 om 18:16

Bij Feyenoord moet je eigenlijk nooit zijn als je mooi voetbal wilt zien, behalve tijdens de periode van Fred Rutten die ondanks magere resultaten toch goed voetbal neerzette. Advocaat haalt resultaat en zolang dat doorblijft moppert niemand, maar van mooi voetbal is er geen sprake van.

20 september 2020 om 19:28

Iedereen die ik ken noemde de resultaten fantastisch, over oogstrelend voetbal hoorde ik vrijwel niemand. Hoeft ook niet joh, das meer iets voor jullie. Niet lullen maar poetsen enzo.

20 september 2020 om 19:58

Dat is een mooi compliment van je, oogstrelend voetbal inderdaad !

En weer zo'n gore sensatietitel echt kap daar nou eens mee man... Hij blijft gewoon netjes en rustig de media te woord staan. Echt voetbalzone gedraag je eens als een nieuwssite en niet als d eprivé of de story

Al zou ik met 7-0 gewonnen hebben ,dan nog zou ik me kunnen irriteren aan Hans.ik mag dan Ajax supporter zijn(moet je er tegenwoordig bij vermelden)maar snap Berghuis volledig.tuurlijk is die jongen teleurgesteld en in het resultaat en over zijn eigen kansen. zeker omdat hij weet wat hij kan.

Hansie is géén journalist en dat zie je steeds weer. Hij probeert steeds zijn oude jongens krentenbrood ik ben vroeger ook voetballer geweest, charme in de strijd te gooien. Soms aandoenlijk, soms irritant maar nooit van het gewenste niveau. Zegt ook iets van Fox dat ze hem maar blijven handhaven .

Hans is nou niet bepaald een goeie reporter of wel? Die is van het niveau Sierd de Vos. Juist,helemaal niks dus.

Waarom kunnen veel spelers na een slecht resultaat nooit normaal reageren, terwijl als ze een hattrick scoren het interview niet lang genoeg kan duren. Je wilt in de spotlights staan, dan moet je ook gewoon normaal doen als het even allemaal tegen zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

58 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren