PSV slaat weer toe en haalt vierde versterking naar Eindhoven

Woensdag, 23 september 2020 om

Vincent Müller mag zichzelf officieel speler van PSV noemen. De twintigjarige doelman, afkomstig van Würzburger Kickers, doorliep zonder problemen de medische keuring in het Philips Stadion en tekende daarna een contract. PSV heeft de duur van de verbintenis overigens niet wereldkundig gemaakt. Na Yvon Mvogo, Philipp Max en Eran Zahavi is Müller de vierde aanwinst van de Eindhovenaren voor dit seizoen.

"Vincent is een talentvolle jonge keeper die we de ruimte gaan geven om zich te ontwikkelen", reageert technisch manager John de Jong op de clubsite. "Met Mvogo en Unnerstall hebben we twee goede ervaren keepers. Müller en Maxime Delanghe zijn jongens voor de toekomst. Met maatwerk, afhankelijk van het programma van de A-selectie en Jong PSV, zullen we hen stap voor stap begeleiden." Müller is dolgelukkig met de overstap. "PSV is een geweldig grote club, die internationaal hoog aangeschreven staat. Het is voor mij een eer dat ik op jonge leeftijd het vertrouwen en de kans krijg om mezelf te ontwikkelen. Ik zal er alles aan doen dat vertrouwen terug te betalen aan de club."

Eerder deze zomer versterkte PSV zich op verzoek van trainer Roger Schmidt al met Yvon Mvogo. De Zwitserse doelman wordt de komende twee jaar gehuurd van RB Leipzig en stond al onder de lat in de eerste competitiewedstrijden van het seizoen tegen FC Groningen (1-3) en FC Emmen (2-1). Naast Mvogo heeft Schmidt nog de beschikking over Lars Unnerstall, die zich lijkt te moeten opmaken voor een seizoen als reservedoelman.

Nu wordt het keepersgilde dus ook nog versterkt met Müller. De jonge doelman werd opgeleid door 1.FC Köln en maakte vorig jaar de overstap naar Würzburger Kickers. Bij de naar de 2.Bundesliga gepromoveerde club concurreerde Müller met de Nederlandse doelman Eric Verstappen en kwam hij vorig seizoen tot 29 officiële duels. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV voor het nog tot medio 2021 doorlopende contract van Müller bij Würzburger Kickers in ieder geval meer moet betalen dan 300.000 euro, diens waarde volgens de cijfers van Transfermarkt.

Müller vult bij PSV het vertrek van Jeroen Zoet naar het Italiaanse Spezia op. Tegelijkertijd kan hij qua leeftijd ook nog zijn wedstrijden spelen in Jong PSV, waar hij zal moeten concurreren met Maxime Delanghe. Met Robbin Ruiter, Yanick van Osch, Luuk Koopmans, Youri Roulaux, Zoet, Mike van de Meulenhof en Hidde Jurjus zagen de Eindhovenaren deze zomer al de nodige keepers vertrekken.


Poll

Snap jij dat PSV nog een doelman haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door shqiptarks)

Zo weinig vertrouwen in de verdediging dat ze maar met 4 keepers gaan spelen.

18 september 2020 om 19:37

Deutsche groendigheid he. Alles op zekerheid

23 september 2020 om 11:01

Groendigheid? Heb je Duitse les van Van Gaal gekregen?

18 september 2020 om 20:11

Wat zijn ze toch aan het klooien met keepers de laatste jaren. Is er nou niemand uit eigen jeugd goed genoeg als 2e of 3e keeper?

18 september 2020 om 21:24

Er zijn net een stuk of 5 keepers vertrokken. Maxime delanghe is in principe 3e keeper maar is ook eerste keeper bij Jong PSV. Een extra keeper is dus geen overbodige luxe.

21 september 2020 om 13:12

John de Jong, natuurlijk ook erg onervaren, laat zijn oren wel erg hangen naar een passant. Je moet toch als club het beleid bepalen en kijken wie je nodig hebt? Vorig jaar haalde hij spelers die van Bommel zou en nu afgeserveerd zijn (romero, Doan, Ruiter, Schwaab, Bruma, Affelay, Mitroglu). Dit keer haalt hij de spelers op die Schmidt wil en laat hij de eerder genoemde namen op Bruma na weer vertrekken en haalt hij nu alleen maar spelers die Schmidt wil. We hebben allemaal wel gezien waarom die Mvogo op de bank zat bij zijn vorige werkgever. Verder halen ze een speler die Schmidt wil van 33 jaar (zahavi) die dus over twee jaar niets meer waard is maar ondertussen het hoogste salaris krijgt bij PSV 3 Mio Euro.... tja als ik nu Malen was, die op de helft van dat salaris zit zou ik me ook eens gaan afvragen wat hier mis gaat. Zahavi heeft het alleen goed gedaan in Jupiler league niveau competities........ Tja

21 september 2020 om 13:13

@Skede ik tel er 7(!). Wow veel keepers vertrokken. Laatste jaren lijkt scouting van keepers niet goed.

23 september 2020 om 10:15

@MrKrillin, klopt, er zijn er 7 vertrokken inderdaad. Daat zijn er nu 3 voor teruggekomen en een paar doorgeschoven vanuit de jeugd. Daarmee heeft elke selectie nu de beschikking over 3 keepers.

21 september 2020 om 18:17

De eerste mee voetballende keeper heeft al een goal en assist op zijn naam. Hoop dat deze statistieken niet de pan uit gaan reizen.

23 september 2020 om 12:09

Adam: Zo weinig vertrouwen in hun eigen Spits dat ze de nieuwe spits van psv wilde kapen

Lijkt me prima om als vaste keeper voor Jong PSV te spelen en bij blessures of schorsingen reserve bij PSV 1 te staan

18 september 2020 om 19:20

Maxime delanghe zal in principe eerste keeper zijn bij Jong PSV geloof ik

21 september 2020 om 13:29

Skede, ik las dat in een ander topic iemand zich afvroeg wie nou de TD was bij PSV. Moest daar om lachen. Maar eigenlijk is dit niet zo'n gekke vraag bljjkt meer en meer. Wat vind je daar van? Is het wel slim om een keeper te huren, een 33 jarige spits te halen voor een miljoenencontract, nu weer een derde/vierde keeper? Ik vind het veel voor een club als PSV. Je moet ook naar de langere termijn blijven kijken. De keeper levert je niks op, de spits ook niet (kosten alleen maar geld) en dat zijn toch twee spelers die nul opleveren en de waarde van de spelers die daar ook konden spelen totaal reduceert.

21 september 2020 om 13:38

@Formus, helemaal met je eens. Maar denk dat Zahavi zeker wel wat ervaring kan mee brengen. Als ik nu naar 't team kijk zijn het alleen maar jonkies. PSV had dringend een spits nodig na vertrek van Lammers, denk niet dat je binnen ~2 weken tijd een vervanger kan toveren.

21 september 2020 om 13:41

Een ervaren spits die in meerdere competities bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren lijkt me een goede zet. Ook een extra jonge keeper aankopen is geen overbodige luxe als je ziet hoeveel keepers er zijn vertrokken. het enige wat ik wil betwijfelen is de meerwaarde van het huren van Mvogo, maar ik denk eigenlijk wel dat het ook een goede keeper is die veel kan toevoegen. Ik vind het tot op heden helemaal nog geen verkeerde transferwindow voor Psv. Zeker die Max is echt een aanwinst. Nu nog hopen PSV nog wel een meer ervaren CV met goed niveau haalt en ook een extra centrale middenvelder lijkt me geen overbodige luxe, want ben toch niet echt overtuigd van Thomas tot nu toe, terwijl Rosaria het dan wel een stuk beter doet nu.

21 september 2020 om 14:17

@bvbrunschot qua kwaliteit impuls zou je voor de korte termijn wellicht over een redelijke transferperiode kunnen praten. Zelf ben ik echter van mening dat deze transferperiode voor PSV een ramp is. Alles is gericht op de korte termijn en het is naar helemaal de vraag wat dat oplevert. Het is nl maar een hele kleine kans dat je met dit team kampioen wordt. Er zijn 2 teams die vergelijkbaar zijn en 1 die echt beter is. Als je nu geen kampioen wordt maakt het qua inkomsten voor volgend jaar waarschijnlijk niet veel uit omdat de voorronde CL waarschijnlijk niet suc6 vol zal zijn. Conclusie: je investeert nu voor de korte termijn wat (waarschijnlijk) niets oplevert en betaalt dat ook nog eens op de lange termijn met een gehuurde doelman en een 33 jarige spits waardoor er minder inkomsten zullen zijn.... Tja, daar wordt PSV volgens mij niet beter van..

21 september 2020 om 14:39

Formus. Je zou het ook kunnen zien als een goede wisselwerking tussen trainer en TD. Die leek namelijk volledig afwezig tijdens de periode 'van Bommel'. Aankopen werden destijds gedaan door De Jong, vervolgens werden ze niet ingepast door Van Bommel. Hierin speelde de speelstijl ook mee. Nu vraagt de nieuwe trainer Schmidt een specifieke speelstijl en intensiteit van zijn spelers. Daar horen ook de passende spelers bij. Daarnaast is het niet zo gek dat een Duitse trainer een Duits georiã«nteerd netwerk heeft, waar JdJ tevens graag gebruik van maakt zoals je ziet. Wat betreft de waarde van spelers die je benoemt, er zit genoeg potentieel kapitaal in de selectie met Malen, Gakpo, Ihatarren en Madueke, Dumfries en wellicht ook spelers als Max (2 goeie seizoenen en hij levert nog bakken op) en Mauro Jr. Daarnaast is de nodige ervaring ook benodigd en gehaald in de vorm van Zahavi. Om maar een vergelijking te maken, bij Ajax speelt ook ene Huntelaar. Ik vind de selectie van PSV nu uitgebalanceerder. De oudste basisspeler afgelopen weekend was 26(!). Ervaring is dus wel een vereiste.

21 september 2020 om 16:02

Wat ervaring kunnen ze zeker gebruiken! Maar als ik moet geloven wat Zahavi gaat verdienen moet ie meer mee brengen dan ervaring.

21 september 2020 om 21:15

kezman, ik snap dat je zegt dat dienvier spelers kapitaal vertegenwoordigen, echter dat deed Unnerstall ook en nu huur je iemand. En Zahavi kost handenvol geld en neemt ook een plek in van een ander die geld op kan leveren. En al deze spelers komen uit Schmidts hoge hoed, dus scouting en de rest lijken overbodig. Ik zeg niet dat het niet goed is, het lijkt, zoals ik al eerder zei, korte termijn gedachten en veel geld uitgeven (misschien zelfs scheve gezichten daardoor) dan een plan op de lange termijn. Maar je kan het natuurlijk ook vanuit jouw opinie bekijken. En de gemiddelde leeftijd was idd laag, maar om dan iemand van 33 te halen zonder ervaring hier? Kan je beter misschien een Affelay in de staf zetten oid.

Helemaal niet gek, zodat ook de concurrentiestrijd in Jong PSV groter wordt. Nu nog op zoek naar die centrale middenvelder en centrale verdediger. Dan is de selectie rond.

23 september 2020 om 12:06

Ik denk dat PSV wel mee kan doen om de titel, hoop als ajacied iig dat het zo lang mogelijk spannend blijft. Denk dat AZ vrij snel afvalt dit seizoen en Feyenoord en PSV lang mee blijven doen. PSV ook gewoon 6 uit 2 en ik denk dat ze nog een beetje in aan het komen zijn. Het loopt nog niet helemaal voorin, maar zodra ze daar op elkaar ingespeeld zijn kan PSV met nog een middenvelder en een CV zeker in gooi gaan doen om de titel.

Vier keepers voor twee elftallen lijkt me niet meer dan prima.

John de Jong en de scouting kunnen iig lekker met vakantie, want alle aankopen komen uit de koker van Schmidt

18 september 2020 om 21:25

Ik snap de opmerking maar het klopt niet helemaal. PSV heeft een tijd terug al aangegeven dat het zich veel wil gaan richten op spelers uit de Franse en Duitse competities. Daar valt deze speler ook onder. Natuurlijk geeft Schmidt aan wat hij wil en gebruikt hij zijn netwerk maar bijvoorbeeld deze keeper had zonder Schimidt waarschijnlijk ook gekomen.

21 september 2020 om 13:17

Wil je toch even terecht wijzen. de linksback van Augsburg komt omdat Schmidt hem gevraagd heeft net als die topper Mvogo. Ook nu heeft Schmidt deze doelman aangeraden en de gesprekken gedaan. Vreemd dat een club als PSV zo zijn transfers laat afhangen van de trainers. Natuurlijk kan de trainer een wens hebben voor een type speler maar je laat hem niet bepalen wat nu weer gebeurt bij Psv. PSV had anders nooit Zahavi gehaald. Die wilde hij ook in China al verleiden naar zijn club te komen (zat bij een andere Chines club), die komt echt niet uit de koker van John de Jong dit is echt puur netwerk Schmidt.. Als het goed uitpakt hoor je er niemand over maar heb zo mijn twijfels of dat wel gaat gebeuren. Denk dat PSV nog twee centrumverdedigers nodig heeft van enig niveau want dat is de achillesheel voor dit seizoen en je kunt echt niet met Rosario het veld opkomen dus ook een centrale middenvelder erbij is geen luxe. Waarschijnlijk nog een extra daarnaast voor het middenveld maar dan wel van enig hoger niveau dan Rosario of Hendrikx dat kan echt niet.

21 september 2020 om 14:12

Max stond al sinds de jeugd op het lijstje van Psv, maar bleek destijds onhaalbaar. John de Jong heeft aangegeven dat PSV hem wel altijd is blijven volgen en nu de kans schoon zagen omdat hij flink in prijs was gedaald. Dus niet alles hoeft op het conto van Schmidt geschreven te worden.bovendien, iedereen doet nu net alsof het erg is dat het netwerk van de trainer gebruikt wordt. Ik zie dat juist als een voordeel, aangezien een scoutingsapparaat ook maar een beperkt aantal ogen heeft. Dat deze man zo veel spelers kent, lijkt mij alleen maar handig, hij kent de spelers, de kwaliteiten en kan dus goed beoordelen of ze het elftal beter kunnen maken. Natuurlijk heeft het een nadeel als hij ontslagen wordt, maar zo ver is het nog lang niet, dus voor nu zie ik alleen maar positieve kanten.

23 september 2020 om 11:08

"psv heeft een tijd terug al aangegeven dat het zich veel wil gaan richten op spelers uit de Franse en Duitse competities. Daar valt deze speler ook onder." Ik kan mij niet heugen dat PSV dit heeft aangegeven. Heb je een bron? Wat PSV wel heeft aangegeven, is zich te richten op voormalig (jeugd)internationals van grote voetballanden. Zij zouden het wel even laten zien in onze Mickey Mouse competitie, zo was de gedachte. Hieruit komt o.a. het aantrekken van Bruma, Baumgartl, Boscagli en Toni Lato (huur) voort. Circa 30 miljoen weggegooid. Ik schaar Mvogo en Muller in een andere categorie dan deze spelers, daar Mvogo uit een relatief klein voetballand komt en Muller uberhaupt nog nooit voor de Duitse jeugdelftallen in actie is gekomen. Ook Zahavi komt natuurlijk overduidelijk uit de koker van Schmidt.

19 september 2020 om 07:16

Ik denk dat Schmidt dat wel bedongen zal hebben tijdens de onderhandelingen. Hij wil op een specifieke manier spelen en daar passen specifieke spelers bij. Let op, dit kan een gevaar zijn, want niet iedere trainer is goed in de juiste spelers aantrekken, maar ik geeft Schmidt voorlopig het voordeel van een eventuele twijfel. Ben heel benieuwd naar psv dit jaar.

21 september 2020 om 13:11

Dat Schmidt op een bepaalde manier wil spelen is bekend. Dat de selectie niet geschikt was voor dat voetbal was ook duidelijk. Dat er nieuwe spelers bij moesten om wel het gewenste spel te kunnen spelen is een logisch gevolg. Wat ik wel vreemd vind is dat er dan twee keepers worden gehaald, terwijl mijn begin vorig seizoen juist zo trots was op de kwaliteit van Zoet en Unnerstall (twee van de beste keepers in Nederland)... De kwaliteit van die keepers was minimaal prima en nieuwe keepers gaan niet de stempel op het spel drukken die wel nodig is om de gewenste speelstijl te spelen.

22 september 2020 om 22:11

ik denk ook dat er grotere pijnpunten zijn om zijn manier van spelen af te dwingen. Maar goed, het is misschien ook afhankelijk van wat de markt biedt en welke spelers er naar de eredivisie willen komen. ik denk dat zeker het voetbal van achteruit een boost nodig heeft zonder dat de verdedigende kwaliteit minder wordt.

21 september 2020 om 13:07

En wie moet de zakelijke kant van de transfers dan afronden? Schmidt heeft zijn netwerk, maar daarmee is de kous niet af. Verder was De Jong voor de komst van Schmidt ook al opmerkelijk veel in Duitsland aan het shoppen met spelers als Bruma, Baumgartl en een jonge linksback als voorbeeld. Je kan ook zeggen dat De Jong zijn blik al op dat Duitsland had en juist dat de reden is dat Schmidt is gekomen, om dat te versterken.

Bij Jong PSV zal zeker nog een extra keeper nodig zijn aangezien daar eigenlijk alleen Delanghe beschikbaar is. Daarnaast ach als ie dan als 3e keeper lekker de bank warm komt houden op zaterdag/zondag waarom niet. Als ie zich leuk ontwikkeld mooi voor de toekomst en anders krijg je hem vast wel weer verkocht.

21 september 2020 om 12:38

Ze hebben ook nog van Dorp, maar 4 keepers voor PSV en Jong PSV in totaal is best weinig.

Altijd handig om er nog een keeper bij te hebben. Ik verwacht niet hij ooit gaat spelen voor het eerste maar puur als opvulling het toch wel handig om er een 5e bij te hebben. Nu had PSV Mvogo, Unnerstall, Delanghe en Van Dorp voor het eerste en voor jong Psv. Dat is toch wat weinig, 1 blessure en je zit in de problemen.

Dat moet wel een record zijn, een club die in één zomer maar liefst zeven overbodig geworden keepers laat vertrekken. Ik weet niet wie bij PSV de keepers scout, maar volgens mij is het tijd voor een functioneringsgesprekje.

23 september 2020 om 11:01

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dacht dat die Understall wel een goede keeper zou zijn/worden. Het is mij niet helemaal duidelijk waar het mis gegaan is.

23 september 2020 om 20:27

Prima lijnkeeper, maar afgezien van lopen kan hij echt helemaal niets met z'n voeten.

Lekker je hele (transfer)beleid ophangen aan een trainer die misschien nog wel voor de kerst weer ontslagen wordt. Super verstandig inderdaad.

21 september 2020 om 15:39

Paultje R, bijna 40 jaar, lekker trollen vanuit zijn slaapkamertje op voetbalzone op maandagmiddag. Wat een leventje.

21 september 2020 om 15:58

Wat is er voor trollen aan? Je haalt 2 keepers op advies van de nieuwe trainer. Nou Mvogo heeft me nog niet kunnen laten zien beter te zijn dan Zoet. En hij is gehaald voor zijn voetballende kwaliteiten, juist in dat gedeelte faalt hij al 2 wedstrijden. Max is ook gehaald op advies van de trainer. Ik vind Max wel een goede indruk maken. Maar ook die nieuwe spits wordt binnengehaald op advies van de trainer. Een 33 jarige gozer die direct een topsalaris verdient en waar je geen cent meer aan kunt verdienen. Je moet een trainer nooit je transferbeleid laten bepalen.

Tja, PSV heeft 2 keepers gehaald, een Duitser en een Iranier. Ik ben niet zo erg onder de indruk van de keepers en vindt dat PSV wellicht beter voor een extra verdediger en middenvelder had kunnen gaan. Die Max vind ik wel een goede aankoop en die Zahavi is oud en duur, maar als hij er straks 20 in heeft liggen, vindt iedereen het een topaankoop. Maar als je leest dat PSV de keeper van Wurzburger Kickers heeft binnengehaald (met alle respect), dan valt je bek toch niet meteen open van opwinding.

Nog even en ze gaan in de Bundesliga spelen.

Overkill. Je haalt een nieuwe keeper die totaal geen vertrouwen heeft... met 3 keepers achter hem die is ze nek zitten te hijgen gaat hij sowieso nog meer fouten maken. Ik stel eerder voor nieuwe verdedigers die het makkelijker voor de keeper maken.

23 september 2020 om 11:11

Onzin! Voor Mvogo is er maar een concurrent en dat is Unnerstal. De Langhe en deze nieuwe keeper komen voorlopig echt nog niet in aanmerking voor een basisplaats. Als een van de keepers geblesseerd raakt is her daarnaast ook gewoon fijn dat je altijd een keeper met potentie in jong PSV hebt staan. De andere keepers van jong PSV hebben het niveau niet.

Naar verluid heeft Ajax nog een laatste poging gedaan om deze keeper te halen.

Ach joh waarom niet nog een keepertje erbij, want je kan er al zo veel opstellen. Drie keepers is genoeg joh. Denk niet dat deze voor de basis is gehaald, schat Unnerstall en zelfs Mvogo hoger in.

Nog een keeper! Misschien kan je met Muller of Unnerstall en Mvogo spelen, kan die lekker mee voetballen en kunnen die anderen zijn gekke ballen tegenhouden. Ben ik het of heeft PSV niet hard een verdediger nodig?

24 september 2020 om 02:48

Het schijnt dat ze nog bezig zijn met een verdediger, maar inderdaad.. Tot nu toe gaat het prima met Boscagli en Teze maar ze zijn natuurlijk nog niet echt getest.

Slaat nergens op , wat een wandbeleid plus scouting . Wat denk ie wel die Schmidt haalt ie 2e rangs voetballers uit Duitsland

Hopelijk komt er nog een middenvelder en verdediger bij. De backs zijn top(voor de Eredivisie), de twee centrale verdedigers zijn nog niet getest, maar Boscagli deed het niet heel goed vorig seizoen. Een middenvelder naast Rosario is in mijn ogen broodnodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren