Feyenoord vindt in elfvoudig international zo gewenste aanwinst

Dinsdag, 15 september 2020 om

Uros Spajic mag zichzelf officieel speler van Feyenoord noemen. De 27-jarige centrumverdediger uit Servië doorliep zonder problemen de medische keuring in De Kuip en zette daarna zijn handtekening onder een éénjarige huurovereenkomst. Spajic is afkomstig van het Russische FK Krasnodar, waar diens verbintenis nog drie seizoenen doorloopt.

Spajic was lange tijd een vaste waarde in de verdediging van FK Krasnodar, waar ook voormalig Feyenoorder Tonny Vilhena onder contract staat. Vanwege een enkelblessure en de coronacrisis kwam de door Feyenoord gehuurde mandekker in 2020 nog niet in actie. Spajic kwam eerder in zijn loopbaan uit voor Anderlecht, Toulouse en Rode Ster Belgrado. Daarnaast staan er elf interlands namens het nationale elftal van Servië achter zijn naam.

Vanwege de langdurige absentie van Sven van Beek was trainer Dick Advocaat al enige tijd op zoek naar een nieuwe defensieve kracht. Het opnieuw huren van Trabzonspor-verdediger Edgar Ié bleek geen haalbare kaart te zijn, waardoor de aandacht werd verlegd naar Spajic. Laatstgenoemde kan zondag in het thuisduel van Feyenoord met FC Twente al zijn officiële debuut maken in De Kuip. Advocaat verwelkomde eerder al Mark Diemers, Bryan Linssen, Christian Conteh, Francesco Antonucci, João Carlos Teixeira in Rotterdam-Zuid.

“Het is bekend dat we graag nog een centrale verdediger wilden toevoegen aan de selectie. Met de komst van Uros Spajic is dat gelukt én voegen we niet alleen een extra optie, maar ook extra ervaring toe aan de achterste linie van de groep”, reageert technisch directeur Frank Arnesen. Zodra het papierwerk voor zijn werk- en verblijfsvergunning is afgerond kan de huurling aansluiten bij de selectie van Advocaat.

Met zo’n selectie moet Feyenoord uit durven spreken dat ze kampioenskandidaat zijn'.
Meer video's

Poll

Is Uros Spajic een aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fiish010)

Ik hoop op een mooie verassing van het seizoen!

15 september 2020 om 17:33

Wat hier in de tekst staat dat hij zondag al zijn debuut kan maken is natuurlijk een utopie. Papierwerk is nog niet rond, dus voordat die op het trainingsveld staat is het al donderdag. Buiten dat heeft hij al maanden geen wedstrijd meer gespeeld. Denk dat het wel eens oktober kan worden voor deze jongen wedstrijden gaat spelen.

Mooi! Selectie een keer op tijd rond. Nu hopen dat Berghuis en Senesi blijven. Top werk van Arnesen.

15 september 2020 om 16:31

Eens. Ik vind de selectie echt goed op orde met vijf goede middenvelders (fer, Kokcu, Diemers, Toornstra en Texeira), twee goede spitsen (jorgensen, Bozenik) en drie goeie vleugelaanvallers (berghuis, Sinistera, Linssen) met daarachter nog Conteh en Narsingh, twee prima rechtsbacks, twee goede linksbacks en inmiddels 4 Cv's. Als onze sterspeler Berghuis blijft en inderdaad ook Senesi, dan kan dit best een mooi jaar worden!

15 september 2020 om 17:02

Jorgensen en goed ? Een eendagsvlieg die 3 / 4 jaar geleden het redelijk deed. Vleugels en middenveld zijn wel prima ja maar de verdediging blijft een aandachtspunt... Senesi en Haps zijn goede spelers maar verder is het niet veel, vooral Europees gaat dit een doodsteek worden. De hoop is dat deze Spajic zijn vorm van weleer terugvind.

15 september 2020 om 17:46

Ach, ben jij er ook weer? Laten we erop houden dat Feyenoord niks is en blij mogen wezen als ze tussen plek 8 en 10 zullen eindigen.

15 september 2020 om 18:47

Je bedoelt dat er een selectie is en dat topwerk is? De spelers die hij heeft gehaald zijn zo goed als allemaal voor de breedte/zeer twijfelachtig wat zij gaan brengen. Spelers als Diemers, Texeira, Silva, Antoanetti of zo, Spajic, Linssen, Conteh... Er zit er geen één bij waar op voorhand echt een directe versterking in gezien kan worden. Zelfs basisplaatsen moeten we nog maar afwachten, want de spelers die er al zaten lijken mij niet perse minder goed. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd.

15 september 2020 om 19:05

Met het budget dat voorhanden was is er top gewerkt. De meeste die zijn vertrokken waren reserve spelers, daar zijn andere voor gehaald waarbij Diemers de eerste wedstrijd in ieder geval erg goed was. Linssen al jaren een van de meest scorende/assist gevende spelers van de eredivisie is. En dat komt dan bovenop de selectie waar de laatste 15 wedstrijden 13x winst en 2x gelijk mee gespeeld werd.

15 september 2020 om 19:10

Dat was ook precies de taak van deze window. De selectie was niet breed genoeg, wel goed genoeg. Zie de reeks van vorig seizoen. Er is geen enkele basisspeler vertrokken die intern niet opgevangen kon worden dus dan is er A geen geld om veel uit te geven aan iemand die er direct staat en B, geen noodzaak.

15 september 2020 om 19:16

Ja, nou ja, als je enkel kijkt naar dat er spelers bij zijn gekomen, zonder te kijken naar kwaliteit, dan is het inderdaad topwerk. Er zijn spelers gekomen, geweldig en chapeau!

15 september 2020 om 19:47

Linssen vind ik toch echt wel een versterking voor Nederlandse begrippen hoor. Vond hem altijd een van de beste spelers van Vitesse. Binnen de kaders waar Feyenoord opereert prima gedaan lijkt me!

Was wel enorm nodig. Wel realistisch dat het een huurovereenkomst is, maar dan zit je volgend jaar exact in hetzelfde schuitje denk ik met Ie en deze die weer vertrekken + botteghin.

15 september 2020 om 16:12

Klopt, er komen wel een paar talenten aan maar in principe zal volgend seizoen de focus op de verdediging liggen want Senesi zal dan ook wel vertrekken.

15 september 2020 om 16:35

Ben benieuwd over welke talenten jij het hebt qua verdediging want ik zie alleen Owusu nog doorgroeien naar het eerste qua centrumverdedigers. Hendriks misschien maar ik vind wel wat klein en heb ook verder twijfels.

15 september 2020 om 16:38

Hall vind ik als rechtsback potentie hebben. Voor Owusu komt het denk ik volgend seizoen nog te vroeg. Je hebt dan Hall, Geertruida, nnb en Malacia. Een ervaren linksbenige verdediger is dan noodzakelijk.

15 september 2020 om 17:06

@rbn Hall kan inderdaad volgend jaar prima aansluiten als RB, hopelijk komt met zijn contract goed. Dan kan Geertruida mooi doorschuiven naar RCV. Owusu inderdaad nog te vroeg dan. Begreep alleen dat Hall graag CV wil spelen en dat dit een van de redenen is dat de contractverlenging moeilijk verloopt. Begrijp die wens niet helemaal aangezien hij meer een RB is en juist op die positie kansen liggen bij Feyenoord.

15 september 2020 om 17:23

Johnston is er ook nog.

15 september 2020 om 17:49

@ Suc6magnet Klopt maar ik heb meer vertrouwen in Geertruida en ik zie ze niet samen spelen. Te jong en onervaren. Geertruida met een ervaren linksbenige verdediger zie ik wel zitten.

15 september 2020 om 16:12

Maar geeft je wel langer de tijd. Beter dan nu halsoverkop iemand kopen. Geen idee hoe goed deze speler is, maar gezien zijn historie lijkt het een prima backup.

15 september 2020 om 16:17

Ja eens hoor. En begrijpelijke keuze van Feyenoord. Maar tis dus wel al drie jaar een terugkerend probleem wat je op een gegeven moment echt moet gaan oplossen om aansluiting te gaan krijgen, en het liefst voor de start van het seizoen. Als ik het goed begrijp is de spoeling nog steeds enorm dun achterin toch?

15 september 2020 om 16:56

Ik zie niet in waarom hij Botta niet uit de ploeg zou kunnen spelen. Maar verder klopt het wel, de verdediging zal volgend seizoen opnieuw opgebouwd moeten worden zoals het nu lijkt. Verder ben ik hoopvol over deze transfer. Schijnt bij Anderlecht écht wel een goede verdediger te zijn geweest en is international.

15 september 2020 om 16:14

Dat is juist een voordeel. Dan kan je nu alvast beginnen met scouten voor volgend jaar. Huren is niet altijd negatief.

15 september 2020 om 16:15

Maar ze hebben nu een jaar om daarop voor te anticiperen en Arnessen is bekwaam genoeg dat die dat dan ook zeker zal doen.

Als een matige verdediger als Ie al geen haalbare kaart zou zijn ... tjonge jonge. Ik vermoed eigenlijk dat Feyenoord zelf niet met hem door wilde. Deze jongen is een onbeschreven blad (voor mij), maar zijn CV ziet er aardig uit voor een noodoplossing.

15 september 2020 om 16:16

Was bij Anderlecht met momenten gewoon de beste verdediger in de selectie en dat was op een moment dat Anderlecht nog bij de top van België te rekenen viel. Als hij dat niveau kan halen is het dus echt wel een prima verdediger voor Feyenoord.

15 september 2020 om 16:17

Dat zou dan heel mooi zijn. Thnx.

15 september 2020 om 16:27

Sorry maar toen was de selectie ook al niet meer om aan te zien en draaide de ploeg ook al niet meer. Enige lichtpunten waren toen Onyekuru en dendoncker. Teo kwam ook niet meer aan scoren toe en namen als Morioka, Stanciu en dergelijke speelden nooit echt goed. Spajic is een degelijke verdediger maar daar blijft het ook bij.

15 september 2020 om 17:25

Wel raar dat bijv Nuytinck daar toch anders over denkt. Die heeft met hem samengespeeld?

15 september 2020 om 17:39

Wat vindt Nuytinck er dan van Suc6Magnet?

15 september 2020 om 18:10

Ze zijn toen toch gewoon 3de geworden?

Ondanks de beperkte middelen vind ik dat Feyenoord zich goed versterkt heeft. Hopelijk wil Dickie het ook laten voetballen, met Teixeira heb je iig iemand die het spel kan dicteren.

15 september 2020 om 16:34

Word nog lastig op het middenveld. Ik denk dat als Diemers zo blijft spelen hij uiteraard blijft staan. Wel hoop ik voor Kokcu dat hij snel zijn oude vorm gaat vinden anders zie ik Texeira zijn plek innemen.

16 september 2020 om 07:27

Kokcu zou op 10 kunnen blijven staan en Teixeira in een vrije rol als "8" dit deed Coutinho ook bij Liverpool in zijn laatste half jaar. Wat prima ging.

16 september 2020 om 14:57

Zou kunnen inderdaad alleen dan gebruik je zijn creativiteit wat minder.

Ik vind allemaal een beetje lastig. Geertruida die is opgeleid als cv cvm word straks gewoon weer rechtsback gezet. Geertruida deed het zondag gewoon prima dus waarom hij niet achter Botteghin of zelfs basis. Ik vind wel dat je een verdediger nodig heb voor de breedte alleen weet ik niet of dat een huurspeler zou moeten zijn.ik ben blij met een wat bredere selectie alleen had ik het misschien anders gedaan.

15 september 2020 om 16:13

Mee eens maar aan de andere kant ontwikkelt Geertruida zich door een compleet seizoen als rechtsback te spelen. De Vrij en Van Beek hebben hetzelfde gedaan. Kan hij volgend seizoen mooi als centrale verdediger spelen.

15 september 2020 om 16:17

Klopt al heeft Geertruida afgelopen seizoen ook al aardig wat vlieguren gemaakt. Als ik eerlijk ben vind ik hem niet goed op rechtsback. Maar Dickie weet vast wat hij doet. Ik bedoel een winnende trainer heeft gelijk en dat heeft hij vorig seizoen bewezen.

15 september 2020 om 17:27

Kasdorp hebben ze uiteindelijk ook prima verkocht als rechtsback. Nieuwkoop loopt er ook nog het was toch de bedoeling dat na komend seizoen Janmaat terugkwam voor de RB positie?

16 september 2020 om 10:41

Janmaat word al jaren geroepen. Karsdorp deed het uiteindelijk bij ons natuurlijk ook meer dan prima.soms heb je spelers als je die op een andere positie neerzet dat het werk en soms ook niet.burger schijnt het voor nu ook beter te doen als cv.

Heeft best een redelijk cv. International voor Servië, ervaring met Europees voetbal. Niet verkeerd gezien het spelers budget van Feyenoord. Ben benieuwd naar het duo Spajic-Senesi.

He he, eindelijk is daar dan de gewenste versterking! En wat ben ik een partij blij dat het Edgar Ie niet is! Goede zet om hem een jaar te huren. Feyenoord moet creatief zijn met het geld maar deze tijdelijke oplossing geeft Feyenoord de gelegenheid om een jaar lang intensief op zoek te gaan naar geschikte verdedigers. We zijn tijdelijk uit de brand geholpen en kunnen in alle rust verder kijken naar talentvolle versterkingen. Nu is het natuurlijk wel te hopen dat dit een versterking is.

Ogenschijnlijk prima om erbij te hebben en lijkt ook echt een geduchte concurrent voor Botteghin en niet enkel een 'simpele' back-up. En bovendien dezelfde soort types: sterk, kopsnel, echte stoppers. Overall gezien heeft Frank ondanks de financiële beperkingen een mooie groep neergezet in mijn ogen. Nu is het aan Dickie

Feyenoord is toch wel slagvaardig geweest dit jaar. Mochten Berghuis en Senesi beide blijven, dan heb je toch echt wel een aardige ploeg. Als deze nieuweling, spajic, is wat ik vermoed wat het is, dan speelt hij Botteghin eruit en kan Feyenoord serieus lang meedoen om de titel. Linssen moet zichzelf wel meer gaan laten zien, maar dat komt wel verwacht ik nog. Jorgenson moet gaan vlammen vanaf as weekend en kokcu moet zijn oude vorm terug krijgen. Bijlow /haps/senesi/spajic/Geertruida Fer/diemers/kokcu(texeira) Berghuis/jorgenson/linssen(sinisterra) Ziet er goed uit! Ik verwacht meer van deze ploeg dan az en psv!

15 september 2020 om 17:30

Ik denk alleen dat PSV en AZ ook nog niet klaar zijn op de transfermarkt...

15 september 2020 om 19:52

PSV gaat alleen nog iets doen als Lammers en Hendrix vertrekken. We hebben echt nog een centrale verdediger nodig en een middenvelder in mijn ogen..

16 september 2020 om 00:17

Dat zou zomaar is kunnen! Laten we het hopen voor die clubs. Zou leuk zijn als het een titelstrijd word tussen 4 clubs!

Lijkt me prima. Hij is de enige huurspeler dit seizoen, ondanks de corona-crisis. Verder lijkt de selectie me redelijk op sterkte. Als Berghuis en Senesi (fit) blijven, en Jorgensen weer een beetje gaat scoren af en toe kan het wel wat worden dit seizoen. En dan hopelijk volgende zomer Corona-vrij goed verkopen en Arnesen laten verder bouwen aan dit team. Verkopen: Berghuis, Senesi, Toornstra, Jorgensen, misschien ook Kokcu. Botteghin gaat gratis weg denk ik. Dan heb je een redelijke bak geld, wat ook nodig is. Hopelijk kan Fer dan nog blijven.

Wat een wereld van verschil met een jaar geleden bij Feyenoord, je kunt duidelijk zien dat Arnesen en Advocaat samen 100 jaar in het profvoetbal werkzaam zijn. Zonder geld jongens langer vastleggen tot wel 5 jaar, spelers tot nu toe binnenboord houden en voor een paar centen de selectie versterkt waar nodig, petje af voor de heren! En mocht er 20+ geboden worden op Senesi of een 10+ voor Berghuis strik erom en goede vervangers aantrekken, ook al is Berghuis meer waard. Er schijnt een herenakkoord te zijn als een club zich meldt voor Berghuis, als dat akkoord er niet was had hij nu op zeker ergens anders gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder10
L. FerMiddenvelder10
O. KökçüMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
S. BerghuisAanvaller12
R. BoženíkAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Krasnodar 0 0 0 0
2019/2020 Krasnodar 15 1 5 0
2018/2019 Krasnodar 28 0 9 0
2017/2018 Anderlecht 28 1 9 0
2016/2017 Toulouse II 1 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord vindt in elfvoudig international zo gewenste aanwinst

Uros Spajic mag zichzelf officieel speler van Feyenoord noemen. De 27-jarige centrumverdediger uit Servië doorliep zonder problemen de medische keuring in De Kuip en zette daarna zijn handtekening onder een éénjarige...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren