Hans Kraay junior verbijsterd door belletje van KNVB: ‘Dat is heel raar’

Zondag, 13 september 2020 om 13:01Chris Meijer • Laatste update: 13:47

De KNVB is momenteel op zoek naar een opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Frank Rijkaard wordt in ieder geval niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, daar de oud-international volgens De Telegraaf ‘nee’ heeft gezegd tegen de KNVB. Hans Kraay junior vindt het opmerkelijk dat er überhaupt contact is gezocht met Rijkaard in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Kan je nagaan hoe het momenteel gesteld is met de trainers in Nederland. Misschien zouden ze daar wat aan moeten doen bij de KNVB, het opleiden van trainers. Schijnt nogal het een en ander mis te zijn met die cursus.

13 september 2020 om 13:15

Jij denkt dat het mogelijk is om topcoachs op te leiden? Natuurlijk kan je toekomstige trainers misschien iets beter opleiden/betere handvatten meegeven, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook gewoon aan de persoon zelf en soms ook enigszins wat geluk in zijn loopbaan ligt.

13 september 2020 om 13:38

Niet met je eens De Toekomst. Toptrainers kan je 'kweken'. Kijk maar de laptoptrainers in Duitsland, bijvoorbeeld een Tuchel/nagelsmann. Bovendien valt er enorm veel te leren als assistent zoals Arteta onder Guardiola of Hansi Flick onder meerdere andere coaches.

13 september 2020 om 14:17

Ik denk juist dat we meer topcoaches moeten kunnen trainen. Momenteel komen echt alleen oud voetballers in die versnelde cursus terecht. Terwijl heren als Hiddink en Klopp of bijvoorbeeld een Nagelsman zelf nooit hoog gevoetbald hebben. Mourinho was zelfs een tolk voor die als trainer begon. Vind het persoonlijk heel bijzonder dat er echt bijna nooit een trainer doorbreekt die niet hoog gevoetbald heeft. Was erg blij met Poldervaart een paar seizoenen geleden, maar die is het helaas niet geworden

13 september 2020 om 14:20

@zinedane maar je hebt natuurlijk ook topmateriaal nodig om tot een topcoach uit te kunnen groeien. neem zo een Gio bij Feyenoord bv. hoe kan je met dat materiaal wat hij tot zijn beschikking had na zijn kampioensjaar uitgroeien tot een topcoach? hoe kan een Fred Grim dat doen met de selectie van Rkc? etc. je moet als beginnend coach ook wel een beetje geluk hebben met je materiaal anders wordt het een lastig verhaal. er is natuurlijk een groot verschil of jij debuteert als coach en spelers als Xavi, Puyol, Iniesta en Messi tot je beschikking krijgt of dat je het moet doen met Boetius, Sam Larsson, Sven Van Beek en Jens Toornstra

13 september 2020 om 20:14

@Japie en dat is dus het deel geluk dat een trainer moet hebben ja. Als Guardiola 15 jaar geleden bij Omniworld was begonnen, had hij nu niet de topcoach geweest die hij nu is. Als heel zijn loopbaan perfect was gegaan vanaf Omniworld, had hij nu met een beetje mazzel bij een club als AS Roma gezeten.

13 september 2020 om 14:02

Probleem is ook dat coaches de tijd nodig hebben om ervaring op te doen. Een Gio en Cocu kregen niet zoals een Guardiola, Zidane of Pirlo meteen een internationale topselectie tot hun beschikking maar hebben het met hun materiaal gewoon prima gedaan. We hebben ze echter nu al afgeschreven. Vergeet niet dat Rijkaard ook werd gezien als falende trainer toen hij met Sparta degradeerde om niet al te veel later met de topspelers van Barca opeens uit te groeien tot een topcoach destijds

13 september 2020 om 14:47

@Japie je hebt helemaal gelijk. Trainers opleiden is leuk maar die missen dan de ervaring of prestaties met topclubs. Oudere trainers hebben altijd wel eens gefaald of zijn te oud. Soms moet je ook talent ontdekken en de kans geven. In mijn optiek zal een trainer die talentvol is en een goede peoplemamager is makkelijker slagen met een top selectie. Een ervaren assistent kun je ook erbij zetten om ervaring erbij te hebben. Heeft ook wel een beetje te maken met lijk ons eens kritisch zijn. Wij Nederlanders hebben altijd wel ergens kritiek op.

13 september 2020 om 14:55

@thamike ik ben het helemaal met je eens. ook een Koeman bv heeft veel groei door gemaakt door de jaren heen want diens trainerscarriere begon ook niet best. je zal ook met tegenslagen te maken moeten hebben en fouten moeten maken om van te kunnen leren. niet elke coach is vanaf dag 1 succesvol, dat zijn vaak alleen een paar uitzonderingen op de regel. voor de rest van de coaches zal het trainersvak ook gewoon een ervaringsvak zijn

Misschien zit ik ernaast, maar volgens mij moest er minimaal 1 kandidaat zijn met een tintje/andere afkomst of hoe je dat ook noemen wil; geen blanke kaaskop is. Als de KNVB daar geen geschikte kandidaat voor heeft kunnen vinden, maar dit wel moest, is dit natuurlijk ideaal. Je benadert gewoon een trainer met een donkere huidskleur waarvan je toch al weet dat hij er niet op ingaat. Zo heb je toch aan de formaliteiten voldaan. Die indruk krijg ik nu althans. En ja, ik had Rijkaard geschikt gevonden, maar zijn afwijzing kon iedereen van mijlenver aan zien komen.

13 september 2020 om 13:35

Btje achterdochtig wat mij betreft. Als je aan je quotum wil voldoen dan ga je die persoon niet als allereerste contacten. Stel dat hij ja zegt en jij wil eigenlijk niet?

13 september 2020 om 20:10

Ik geef toch juist aan dat Rijkaard benadert kan zijn, omdat het 100% zeker is dat hij negatief stond ten opzichte van de baan... Dat is juist het hele punt dat ik maak.

14 september 2020 om 11:29

100 procent weet je nooit zeker, 99 ben ik wel met je eens. Daarom zou het logischer zijn eerst een ander te benaderen terwijl je kandidaten verzamelt en daarna voor de vorm nog even Rijkaard.

13 september 2020 om 13:56

Vind je? Ik vind ze allemaal oude lullen. Van mij mag best een buitenlandse trainer worden aangesteld.

13 september 2020 om 14:06

In mijn ogen hoort een nationaal elftal ook een trainer uit dat land te hebben. Of in elk geval een trainer die al langere tijd in het desbetreffende land woont en de taal spreekt.

Vind Rijkaard helemaal geen rare optie. Hooguit net zo raar als ten Cate, heeft in mijn ogen als trainer altijd nog meer in zich dan ten Cate en in ieder geval als speler ook een grote naam. En niemand weet hoe dat gesprek gegaan is. Misschien hebben ze gevraagd of hij beschikbaar is, wanneer er interesse zou zijn. Ze hoeven Rijkaard nu in ieder geval niet meer te overwegen.

13 september 2020 om 14:08

Als een Ronaldinho en andere barca spelers al zeggen dat ten Cate eigenlijk de grote man was bij barca....dan weten wij genoeg over wie de betere trainer is. Voor het publiek was Rijkaard de man maar achter de schermen trok en Cate dus echt aan de touwtjes.

13 september 2020 om 15:30

Wanneer heeft iemand gezegd dat Ten Cate 'de' grote man was

Ik dacht dat Rijkaard überhaupt niet meer de ambitie had om trainer te zijn. Volgens mij heeft hij dat jaren geleden al aangegeven. Leuk dat je hem dan belt, maar ten eerste vrij kansloos en ten tweede een keuze die nergens op gebaseerd is.

13 september 2020 om 13:28

Ja, maar ik dacht hier op Voetbalzone gelezen te hebben dat er één kandidaat met een donkere huidskleur moest zijn. Krijg sterk de indruk dat ze Rijkaard nu gebruiken om die eis af te kunnen vinken.... Anders kan ik mij ook niet bedenken waarom ze een trainer benaderen die al jarenlang aangeeft definitief het voetbalwereldje verlaten te hebben.

In Van Bronckhorst - en ook Cocu - zie ik toch wel ideale bondscoaches. Wellicht niet nu al maar zeker voor de toekomst. De Boer, Ten Hag en ook Bosz vind ik een te groot echo/ eigenwijze speelstijl hebben en dat past mijn inziens niet bij een ideale bondscoach. Er zal vast nog wel een keer weer een bondscoach met een donkere huidskleur komen in de toekomst als je alleen al kijkt naar de samenstelling van het NL elftal van de afgelopen jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
17 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren